FRANKS PLEACĂ, FMI NU VA MAI PATRONA ROMÂNIA

Foto: Adevărul

Jeffrey Franks şi-a încheiat, azi, mandatul de şef al misiunii FMI la Bucureşti cu o conferinţă de presă în care, deşi a avut o formulare mult mai moderată faţă de indicaţiile preţioase de pe vremea guvernelor Băsescu, a păstrat, totuşi, aroganţa de guvernator al României.

El a dat, în final şi o temă falsă pe care propaganda băsistă o va mesteca până îi va veni rău de ameţeală, fitilul cu a doua tranşă de revenire la salariile din 2010. Naivii vor spune că tot FMI face legea, şi că premierul Ponta şi primvicele Florin Georgescu s-au referit greşit la decembrie, când de fapt e vorba de ianuarie. Între teorie şi practică îşi bagă coada propaganda impertinentă. Ca şi cum, de altfel, ar mai conta – fiindcă tot după alegeri se petrece.

Şi alegerile tot de USL vor fi câştigate. Dacă vor continua în ritmul rapid şi fără ezitări imprimat ieri, atât în plan executiv, cât şi legislativ. Mai rămâne şi cel judiciar – însuşi Franks a pronunţat cuvântul corupţie. Şi a acuzat cu subiect şi predicat fosta putere de politizare a managementului economic de stat în folos privat.

Revin cu întrebarea pe care am pus-o fără număr, dar de data asta e obligatoriu ca opinia publică să primească un răspuns concret, până la centimă: CE-AU FĂCUT CU BANII DE LA FMI?

În rest, Băsescu a primit, în sfârşit, scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Olandei, Mattheus van Bonzel, după trei şase luni de amânare atipică pentru o ţară normală. Ca şi cum am putea fi o ţară normală cu Băsescu preşedinte.

Misiunea FMI în România va fi preluată de olandezul Erik Jan De Vrijer, care a asistat la negocierile cu noul guvern al ţării noastre, finalizate în timp record, două zile, cu doleanţele României adoptate. Prin urmare, pe lângă faptul că viziunea şi educaţia îl deosebesc de Jeffrey Franks, domnul De Vrijer a putut constata că România nu mai e ţara pasibilă de subordonare colonială cu care vechea misiune a FMI s-a obişnuit din pricina slugărniciei unui regim antinaţional.

Vreau să cred că în şeful olandez al noii misiuni a FMI vom avea un partener onest, nu un pretins patron arogant, cum a fost Franks, care practic a dictat politica economică a României, una de stagnare, deci, anti-dezvoltare.

Aştept de la Guvernul Ponta un program postelectoral prin care să facem investiţii pentru dezvoltare durabilă, în aşa fel încât să nu mai angajăm noi împrumuturi de la FMI, să restituim datoriile şi să rupem lanţul de condiţionare financiară care înseamnă afectare până la anulare a suveranităţii naţionale.

Victor Ponta merită toate felicitările pentru mutarea cu Florin Georgescu. Magistrală. Şi salutară – la propriu – pentru România. Am încredere că vom scoate România din subordonare şi mizerie.

Rămâne doar temerea că PSD are o prea mare propensiune, ca să zic aşa, faţă de finanţa mondială, la fel ca şi PD-L. De altfel, acordul cu FMI a fost angajat în timpul guvernării PSD-PD-L, după ce Guvernul PNL-UDMR scosese România de sub dependenţa de FMI. Statut de suveranitate la care orice ţară demnă aspiră.

De aceea, nu înţeleg nici de ce România trebuie să se lege la cap cu tratatul de guvernanţă fiscală, în condiţiile în caresunt semne stridente că până la urmă Grecia va da lovitura de graţie zonei euro. Deci, mondializării totalitare. Chiar dacă ar urma o perioadă grea, merită toţi banii atunci când ştii că scapi de o guvernanţă mondială din care aspectul fiscal e doar pretextul pentru transformarea Lumii Libere într-o nouă URSS. Imperiul Răului, îi zicea preşedintele Reagan.

Criticile sunt critici şi ele trebuie să fie atunci când se impune. Dar se cuvine să apreciem fără rezerve ceea ce merită apreciat. Deci, bravo guvernului Ponta, pentru poziţia verticală în raport cu finanţa mondială! Şi dacă premierul Ponta tot se laudă – sau se tot laudă 🙂 – cu noul preşedinte al Franţei, domnul Hollande, atunci mai bine România ar amâna adoptarea tratatului de guvernanţă până la finalizarea noilor negocieri care se anunţă între Franţa şi Germania. Preşedintele socialist al Franţei are un aliat în premierul conservator al Marii Britanii în privinţa politicii economice europene – fapt de natură să descumpănească indivizii învăţaţi cu abordări în clişee şi blocaţi în proiectul incompatibilităţii stânga-dreapta, teorie pe cât de falsă, pe atât de stupidă (şi apropiată de principiul comunist al luptei de clasă, apanaj al regimului Băsescu). Ministrul Marga poate îndeplini oficii onorabile. Iar România îşi poate redobândi profilul internaţional respectabil. Premierul Tăriceanu avea ambiţia să devenim o putere europeană. Eu cred că putem.

P.S. Dacă aţi urmărit cu atenţie imaginile cu misiunea FMI la Cotroceni, aţi putut constata îngândurarea severă de pe chipul domnului De Vrijer privitor la Băsescu. Olandezul nu pare genul să marşeze la hăhăială şi nici să-şi piardă timpul cu vizite la palatul prezidenţial, în condiţiile în care ştie minuţios că negocierile se poartă cu Executivul în parteneriat cu BNR.

10 răspunsuri to “FRANKS PLEACĂ, FMI NU VA MAI PATRONA ROMÂNIA”

 1. FRANKS PLEACĂ, FMI NU VA MAI PATRONA ROMÂNIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 09 May 2012 – Blog « Am 12 premii pentru voi daca ma urmariti in Siemens Race de maine […]

 2. Semințe prăjite, alune, nori nimbus, fotbal spaniol…care mai dorește | Teologie pentru azi Says:

  […] „Misiunea FMI în România va fi preluată de olandezul Erik Jan De Vrijer, care a asistat la negocierile cu noul guvern al ţării noastre, finalizate în timp record, două zile, cu doleanţele României adoptate. Prin urmare, pe lângă faptul că viziunea şi educaţia îl deosebesc de Jeffrey Franks, domnul De Vrijer a putut constata că România nu mai e ţara pasibilă de subordonare colonială cu care vechea misiune a FMI s-a obişnuit din pricina slugărniciei unui regim antinaţional”. pr. dorin picioruş teologie pentru azi […]

 3. Argusdre Says:

  „…Misiunea FMI în România va fi preluată de olandezul Erik Jan De Vrijer, care a asistat la negocierile cu noul guvern al ţării noastre, finalizate în timp record, două zile, cu doleanţele României adoptate. Prin urmare, pe lângă faptul că viziunea şi educaţia îl deosebesc de Jeffrey Franks, domnul De Vrijer a putut constata că
  România nu mai e ţara pasibilă de subordonare colonială cu care vechea misiune a FMI s-a obişnuit din pricina slugărniciei unui regim antinaţional….”

  1.Cred ca De Vrej asta stia dinainte cu cine are de-a face in noul guvern deoarece, pare-mi-se, „Gaura-n Talpa” a fost retras de catre Boardul lor intrucat s-a compromis in Romania dansand din burdihan taman cu cei pe care-i dirija din vechea guvernare, jucand perinita cu ochii la poalele gagicilor noastre ca de, Mormonii, sau Hormonii au dezlegare la mai multe crapaturi….
  2.Nu m-as intrista deloc, chiar dimpotriva, daca olandezul i-ar face niscai fente de balet Matrozului cacacios, stiind ca nici propria guvernarea nu-l inghite. Asta ca sa-si vada de talentele descoperite de el prin bordelurile patriei si sa lase Noul Guvern sa-si faca treaba…

 4. Aramis Says:

  Roxana,

  Prin noi insine, si da-i si lupta, bravo! :-))

 5. olimpiu65 Says:

  iluzii, iluzii, iluzii!
  Grecia??? Doamne iarta-ma! ii vedem doar ca urmasi ai lui Aristotel sau Pericle, iar ei sunt epigoniile acelor vremuri..tocmai si-au tras un glont in cap si isi vor trage inca unul intrand in insolventa si iesind din UE. vor cersi pana si de la ,,amicii” lor turci!!!
  acordul cu FMI ne-a inrobit pt o generatie asa ca poate copilul lui Ponta daca o va lua pe urmele tataului sa mai poata vb, dar nu va fi cazul caci vom fi un amalgam in viitoarea UE…. cum e USA vom fi USE
  liberalii ar fi facut bine sa puna in practica sloganul prin noi insine la alegeri dar in coalitie e mai usor sa imparti portofolii

 6. J o h n s o n Says:

  As vrea ca Erik Jan De Vrijer sa solicite intrevederi cu Guvernul Romaniei si BNR…sa respinga politicos intalnirile de la Cotroceni…Macar 6 luni atat cat l-a tinut Basescu in stand by pe ambasadorul olandez…adica pana la alegeri…

 7. virgilvirgil Says:

  Ha-ha-ha !
  Acuma ca am incaput pe mina USL-eilor , in frunte cu marele specialist Foloooooriiiiiiiin Georgescu , o sa rupem cuiul si FMI se duce la dracu .
  Pai marele specialist numa ca ne-a arondat cu inca un imprumut ca sa plateasca neste salarii …
  Va dati seama cum a batut asta cu pumnul in masa FMI ?!…
  Praf a facut-o !
  Copii , suntem CO-LO-NI-E !
  Colonie si nimic altceva !
  Domnul Tonta era chemat la amerloci in urma cu doua luni , instruit si iata … i s-a dat gobernul pe mina …
  Nu noi , nu aia care au votat in Parlament ci domnul Ghitanstein ala de la ambasada amerlocilor si FMI au dat ordin de schimbare .
  Oridin de schimbare in urma caruia noii veniti ne arondeaza si ma tare sclaviei marii finante mondiale ..
  Situatia era pe cale sa devina exploziva , marea finanta a invatat lectia islandeza , Grecia era un alt exemplu curent care le arata ca trebuie sa ia fata prostimii cu oarece „solutii salvatoare” … Salvatoare pentru ei si , si mai inrobitoare pentru noi .
  Nou instalata putere , a preluat la virgula linia vachii puteri , pe zi ce trece discursul , dar mai ales faptele lor sunt nu numai identice cu ale neispravitilor abia plecati , dar ne afunda si mai tare in mlastina coloniala .

 8. Roxana Iordache Says:

  Virgile, tu nu te-ai plictisit să te tot repeţi? 🙂

 9. Roxana Iordache Says:

  Am uitat, eşti un dulce! 🙂 Nu te mai oftica, şezi blând că în curând renaştem şi PNŢCD. 😛

 10. virgilvirgil Says:

  Nu , nu m-am plictisit … Nu am sa ma plictisesc niciodata sa strig ADEVARUL .
  Si sa stii ca nu ma oftic deloc . Ce te face sa crezi asta ?! Cit despre PNT … E mort si fara posibilitate de reinviere . Pacat ca acum niste neispraviti il si ingroapa rusinos .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: