VERESTOY, BUN REVENIT: SOLUŢIE PENTRU UMF

Foto: Gazeta de Cluj

Senatorul Verestoy Attila a anunţat că UDMR va avea o întâlnire cu premierul desemnat, iar Victor Ponta, la rândul lui, a confirmat întâlnirea. Precum şi sugestia liderului UMDR că se va găsi o soluţie de compromis benefic în privinţa UMF Tg. Mureş.

De unde rezultă că hotărârea de guvern privind înfiinţarea „liniei maghiare” nu va fi anulată, ci modificată în sensul respectării autonomiei universitare – cu alte cuvinte, conducerea UMF decide.

Poate sau probabil că dacă problemele de sănătate nu l-ar fi ţinut pe domnul Verestoy departe de activitatea politică, schimbarea majorităţii parlamentare se producea (mai) de mult. Era preferabil să ai susţinere din partea unui partener loial ca UDMR, decât să fie nevoie de protocol cu o formaţiune ilegitimă ca UNPR.

Acum, asta e situaţia. :mrgreen:

Dar colaborarea cu UDMR în plan parlamentar şi în perspectivă, chiar electoral, e şi necesară, şi benefică.

Am mai spus-o şi o repet: ungurii au limitat cât au putut – şi au putut mult – daunele politicii antinaţionale a guvernelor Băsescu. Dar prelungirea agoniei şi complicitatea la genocid cel puţin prin portofoliul Sănătăţii sunt impardonabile. Demisia mi se pare nu (doar) o opţiune de onoare, ci (mai ales) o obligaţie pentru domnul Kelemen Hunor. Nu-l poate exonera modul scurt şi glacial în care a rupt coaliţia cu PD-L după trecerea moţiunii de cenzură. O putea face din timp, decizie de natură să garanteze participarea în continuare a UDMR la guvernare (domnii Borbely şi Korodi nu sunt mai puţin profesionişti decât domnul Leonard Orban).

Îi urez domnului Verestoy multă sănătate.

P.S. Fiindcă veni vorba, mai introduc o temă de dezbatere, dar colaterală, că tot nu poţi schimba istoria. Poţi doar să o repeţi sau nu, în funcţie de învăţăminte.

Ce-ar fi fost dacă, după fleacul moldo-valaho-diasporean cu care ne-a ciuruit Băsescu, UDMR păstra majoritatea parlamentară, susţinându-l pe Crin premier, aşa cum a făcut la acea oră, cu deplină loialitate, PSD? Aţi văzut ce rapid s-a produs impunerea lui Ponta, când a fost determinare strategică. Scuteam trei ani catastrofali pentru România şi poporul român.

Apropo, probabil că ungurilor le-a plăcut mult modul în care Băsescu şi-a bătut joc de liderul lor politic, domnul Borbely. Cum, dovada? Păi nu l-a atacat, public şi dur, Băsescu, după care s-a declanşat mascarada judiciară? N-a făcut el tot aşa şi cu Ponta? Numai că nu s-a mers chiar până la DNA, din motive pentru care nu trebuie să confundăm misterul cu secretul de serviciu. 😛

UPDATE. Curtea de Apel Tg.Mureş a decis suspendarea H.G. privind înfiinţarea secţiei maghiare a U.M.F.

28 răspunsuri to “VERESTOY, BUN REVENIT: SOLUŢIE PENTRU UMF”

 1. olimpiu65 Says:

  ce mizerie!!! motiune a trecut in special datorita opozitiei la enormitatea numita sectia maghiara UMF. acum in loc sa terminam cu separartistii si iredentistii astia si sa le dam o lectie , ne tinem de negocieri cu Kerestoy???? UDMR a limitat pe dracu !! e partas la distrugerea tarii, pt ca si-a vazut de interesul lor mizerabil care numai beneficii nu a adus comunitatii maghiare din Romania
  UDMR merita o lectie sa nu o poata uita: 4 ani in afara Parlamentului…isi permite primarul ala grobian Antal sa ameninte???

 2. Anca Says:

  Dupa atata amar de an de curvism cu ciorapi fini, UDMR a simtit nevoia sa treaca la brutalitati cu catuse, biciuiri etc. =))

 3. J o h n s o n Says:

  Verestoy n-a uitat ca Ponta e procuror si s-a repliat in dispozitiv….in plus de asta Majoritatea e deja formata asa ca drumul dosarelor era liber de acum incolo…ungurii stiu sa priveasca in perspectiva,alta calitate nu au

 4. Cristi Says:

  Pe bune Roxana…acum ii laudam, dupa ce au fost la guvernare si au recurs la santaj pentru orice?…ne bucuram ca a picat guvernul si suntem nevoiti sa-i alegem tot pe astia (fosti PDL-isti + UNPR-isti)…nu merita niciunul din clasa asta politica „splendida” votul meu…dar ma duc sa-l anulez, sa nu-l completeze „baietii” cum vor ei dupa inchiderea urnelor…nu ma voi razgandi pana la toamna, orice ar fi.

 5. Franklin Says:

  @Johnson
  Asa e ungurii nu au alta calitate decat aceea ca stiu sa priveasca in perspectiva. Unguroaicele insa, oho, au o groaza de calitati, de cele mai multe ori, le probeaza chiar fara sa priveasca nicaieri, cu ochii inchisi

 6. J o h n s o n Says:

  @Franklin …. teza ta este foarte corecta….Si mai stiu al naibii de bine sa gateasca 😉

 7. Huhu Says:

  Se zice pa Net ca Vere stoiu Atila a furat padurile Transilvaniei, e adevarat?

 8. J o h n s o n Says:

  Doar le-a taiat si le-a imbarcat spre alte zari…

 9. Huhu Says:

  Roxana, vad ca ai o mare slabiciune pentru masculii unguri, te-au regulat mai bine, mai tare decit masculii romani???

 10. olimpiu65 Says:

  tu HUHU esti un imbecil antievreu, un grobian si un nesimtit.pacat ca prostia nu doare, altfel ai zbiera in boxe

 11. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Cu materialul clientului. Iata ce spune un primar PD-L despre mafia PD-L. Un ardelean, cu sange si coloana vertebrala.
  http://romani-in-lanturi.blogspot.com/2012/05/spusele-unui-primar-pd-l-despre-mafia.html

 12. VERESTOY, BUN REVENIT: SOLUŢIE PENTRU UMF » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 04 May 2012 – Blog « Emiratul Dubai vrea sa construiasca hoteluri subacvatice […]

 13. Huhu Says:

  Retardatule-nebun ovreu Olimpiu, reciteste comentariul meu anterior, m-am adresat exclusiv Roxanei privitor la masculii unguri, nu la cei evrei care-s impotenti, de aceea evreicele-s obligate sa se reguleze cu arabii si cu toate nationalitatile lumii!!!!!!

 14. Argusdre Says:

  ”….Dar colaborarea cu UDMR în plan parlamentar şi în perspectivă, chiar electoral, e şi necesară, şi benefică.
  Am mai spus-o şi o repet: ungurii au limitat cât au putut – şi au putut mult – daunele politicii antinaţionale a guvernelor Băsescu. Dar prelungirea agoniei şi complicitatea la genocid cel puţin prin portofoliul Sănătăţii sunt impardonabile. ………………………….. Îi urez domnului Verestoy multă sănătate….”

  Nu, nu colaborarea , ci doar prezenta UDMR in Parlament e benefica deoarece dusmanul adevarat al natiunii romane trebuie pastrat mereu sub control, sub supraveghere si la vedere, deoarece altfel unelteste pe ascuns…
  Gresit, ungurii nu au limitat deloc daunele politicii antinationale a guvernelor Basescu, deoarece ei sunt interesati doar de slabirea fortelor romanesti, de soarta maghiarilor, a Ungariei si a Ardealului, pe care l-au crezut intotdeauna unguresc si-l vor alipit la Ungaria.Toate masurile lor realizate prin politica pasilor marunti nu urmaresc decat unirea cu Ungaria…Atat. Asta e telul nobil, telul final pentru care-si educa copii, pentru care traiesc si pentru care lupta, indiferent ca sunt UDMR, Partidful Civic Maghiar, sau Rahatul Maghiar, etc. Si chiar imi vine a rade cand aud pe unii fraieri romani care zic „sa ne aliem cu UDMR, ca sunt ponderati !”
  Este aceeasi Moriko ! Are acelasi tel, doar metodele de unificare cu Ungaria difera…
  Iar in ce priveste sanatatea Varului Stoy (Verestoy) chiar nu ma bucura deloc, stiu bine ce-i poate pielea, e un maghiar sadea ultranationalist si iredentist bine ascuns, ca doar a terminat chimia si a facut armata la „Arma chimica”, la noi la Bacau, unde a avut multi colegi..ieseni…E o javra dusmanoasa care s-ar bucura sa ne vada morti pe toti romanii.

 15. stejarul Says:

  Roxana,

  comportamenul UDMR sub regimul basescu a fost echivalentul unui sindrom Münchausen by proxy in politica.
  L-au tinut la putere pe basescu si `reparau`monstruozitatile lui culegand roadele unui santaj abject exact cum o mama psihopata isi mutileaza copilul ducand-ul des la medic sa-l `repare`culegand cu satisfactie simpatia si mila personalului medical.

 16. stejarul Says:

  @ Argusdre

  „a facut armata la „Arma chimica”, la noi la Bacau”

  Interesant!

 17. Argusdre Says:

  @stejarul,
  A fost coleg de pluton (in armata, la Bacau) printre altii si cu fratele meu…Verestoy era amic apropiat cu un plutonier de companie, care culmea, era omul CI-ului…Deci acest Verestoy s-ar putea sa aiba -cucu- DOSAREL DE SECURITATE……

 18. virgilvirgil Says:

  In minutul in care motiune atrece abrogam tarasenia cu Universitatea Maghiara si platim salariile si pensiile …
  Cam asa se laudau neispravitii de la USL ca vor face , n’asa?
  Si pesemne or fi si facut , dar numai un minut , ca iote acuma uita si de unde a pornit motiunea si nu au nici parale …
  Siktir scirbelor vindute si cu gindul numai la furat !

 19. Roxana Iordache Says:

  Avem un nivel care explică tot ce se întâmplă în ţărişoară. 😐

 20. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu.Moţiunea a trecut fiindcă s-a făcut tot ce trebuia făcut. Adică lobby. Putea să scrie orice în moţiune, ea tot trecea, fiindcă de data asta opoziţia s-a pregătit foarte bine şi din timp, cu mobilizare şi inteligenţă, n-a dormit. Iar discreţia cu care s-a acţionat a fost remarcabilă. Deci, eficientă.

 21. PLANO Says:

  Chiar nu a auzit niciunul din cei care comenteaza aici ca HG -ul cu UMF-ul a fost suspendat de instanta de la Tg Mures, pana se va pronunta fondul contenciosului administrativ promovat in instanta de conducerea UMF?
  Iar va dati pe langa cele ude mereu?

 22. Roxana Iordache Says:

  PLANO. Iarăşi n-ai citit postarea mea. Am pus update imediat ce am aflat ştirea. Tu o puteai afla de pe blogul meu. 🙂

 23. Roxana Iordache Says:

  Anca. 😆

 24. PLANO Says:

  Ma refeream la informații care tin fals isonul! Cel puțin sa citeasca… ce scrie sefa! :mrgreen:

 25. Roxana Iordache Says:

  PLANO. Aici e libertate. 🙂

 26. stejarul Says:

  @ Argusdre

  „””Adam Katona, sustine ca senatorul UDMR de Harghita Attila Verestoy a fost, nici mai mult, nici mai putin, decit mina dreapta a academician doctor inginer Elena Ceausescu. „Verestoy a lucrat in institutul Elenei Ceausescu ceea ce, pentru un cercetator maghiar, nu era o onoare oarecare ci presupunea o relatie bazata pe incredere!”, a afirmat Katona „””

  „s-ar putea sa aiba -cucu- DOSAREL DE SECURITATE……”

  u bet! Sansele sa nu aiba se apropie vertiginos de zero.

 27. razvan Says:

  Trebuie scapat de urgenta de organizatia asta terorista. A negocia in momentul de fata cu UDMR, este tradare nationala. Astept ziua in care cei ce au furat timp de 22 de ani, impreuna cu slugile lor, sa plateasca.

 28. Huhu Says:

  Se pare ca femelele romance prefera masculii unguri si masculii romani prefera femelele unguresti!!!!!!!!

  Care ar fi concluzia ca poporul unguresc e un popor de curve si curvari mizerabili si abjecti?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: