SCRISOAREA (MEA) DE INTENŢIE CU FMI. GOOD RIDDANCE, MR FRANKS!

Foto: ZF

Premierul desemnat (pentru că USL i-a dat sec lui Băsescu), Victor Ponta, a anunţat că vrea ca FMI să plece din ţară: cu o nouă scrisoare de intenţie.

Subscriu, cred că sunt în asentimentul multor cetăţeni români când spun că şi eu aş vrea ca FMI să plece din ţară.

Iar scrisoarea de intenţie să sune aşa:

Intenţia noastră este să restituim datoria, fiindcă e o obligaţie a României, deşi n-am angajat-o noi, ci un guvern care a luat această decizie în mod anticonstituţional, fără să consulte Parlamentul, deci reprezentanţii poporului român.

De fapt, decizia a fost luată în mod discreţionar de către preşedintele Băsescu, care nu avea nici un drept constituţional să angajeze negocieri care ţin de puterea executivă. Preşedintele ţării avea cel mult dreptul de a vă invita la Palatul Cotroceni din curtoazie.

Cu toate acestea, avem obligaţia să restituim datoria şi o vom face. Şi e grija noastră, a Guvernului României, cum, acest aspect nu e cazul să vă frământe pe dumneavoastră. Atâta vreme cât veţi primi tranşele înapoi, e problema noastră.

Relaţiile sunt instituţionale, prin urmare, dv. sunteţi o bancă, la fel, Banca Mondială, iar noi suntem guvernul unei ţări suverane, deci a cărei suveranitate nu poate fi limitată decât cel mult conform obligaţiilor de apartenenţă euro-atlantică. Aşadar, reciproce. Atât.

Prin urmare, stimaţi oaspeţi, politica guvernamentală a României o decidem noi, Guvernul Ponta, iar scrisoarea de intenţie nu ne poate angaja mai mult decât ne impune mandatul limitat în timp. Dacă şi mai mult decât probabil USL va primi legitimarea electorală după alegerile parlamentare, vom putea negocia cel mult termenele de restituire a datorie, nicidecum termenii. În sensul că domniile voastre nu aveţi a condiţiona (sub)dezvoltarea ţării noastre.

Deci, stimaţi oaspeţi, sunteţi bineveniţi conform ospitalităţii româneşti tradiţionale, dar, în plan instituţional, fiţi buni şi aveţi în vedere că nu FMI face politica (administrativă a) României. Ci Guvernul mandatat în acest sens de Parlament.

Noi nu putem angaja România fără să respectăm procedurile constituţionale.

Noi nu putem angaja scrisori de intenţie fără consultarea poporului român, dacă nu prin referendum, atunci, prin reprezentanţii lui aleşi – deci, cei rezultaţi din alegerile viitoare.

Încă o dată: vă dăm banii înapoi şi credem că aveţi eleganţa de a nu face din datoria noastră financiară, o datorie de subordonare a României faţă de organismele financiare internaţionale. Chiar dacă aşa v-a obişnuit regimul Băsescu.

Salut coincidenţa fericită a schimbării de guvern în România cu schimbarea reprezentantului FMI în România.

Şi îl invit, cu această ocazie, pe preşedintele Antonescu să-i solicite preşedintelui Băsescu să scoată România din conflictul diplomatic – fără precedent – cu Olanda şi să primească, de urgenţă, scrisoarea de acreditare a ambasadorului desemnat. Cu atât mai mult cu cât noul şef al misiunii FMI la Bucureşti este olandez, domnul Jules Erik J. de Vrijer – nume cu intenţii amicale. 🙂 Este reprezentantul Belgiei şi Olandei, şi director adjunct al Departamentului pentru Europa al FMI.

Voi ce scrisoare de intenţie adresaţi finanţei mondiale? 🙂

P.S. Franks să ia şi gaura neagră a FMI cu el. Din pantof. :mrgreen:

Good riddance!

15 răspunsuri to “SCRISOAREA (MEA) DE INTENŢIE CU FMI. GOOD RIDDANCE, MR FRANKS!”

 1. stejarul Says:

  Foarte buna scrisoarea cu o mica adaugire:

  Intenţia noastră este să restituim datoria, fiindcă e o obligaţie a României, ……….a presedintelui basescu si guvernului boc.
  Eu spun ca din moment ce nu au consultat parlamentul (frumos era un referendum) presedintele si guvernul si-au asumat si ei personal imprumutul. Probabil ca de aia si-au umplut pana la refuz conturile din strainatate cu banii de la FMI. Sa returneze si ei o parte din imprumut… cam cat nu pot justifica . Si mai ales, eu spun ca basescu-boc si franks sunt responsabili pentru dobanda cumulata ca urmare a amanarii returnarii imprumutului. Este foarte ciudat ca FMI a permis asta. Cine stie ce mizerii s-au facut si ce documente falsificate au prezentat la FMI sa le inlesneasca amanarea returnarii.

 2. Critic Says:

  Corect!

 3. SCRISOAREA (MEA) DE INTENŢIE CU FMI. GOOD RIDDANCE, MR FRANKS! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 April 2012 – Blog « Cat va investi Gica Popescu in primul hotel din Romania sub brandul Courtyard Marriott […]

 4. olimpiu65 Says:

  nu va fi asa!!! Romania va ramane legata de FMI cel putin pana la trecerea crizei economice . importanta va fi treapta de pe care se va negocia iar eu sunt convins ca USL, daca nu acum cel putin in legislatura viitoare, va sti sa impuna politica economica conform programului propriu

 5. Donkeypapuas Says:

  Aş pune şi un act adiţional „secret”: „pentru ca România să poată asigura plata datoriilor acumulate suntem nevoiţi să naţionalizăm toate resursele subsolului. Despăgubirea firmelor se va face după acoperirea creditelor şi dobânzilor datirate FMI”. Apoi totul se va termina cu o invitaţie la o cină a la Mihai Viteazu’.

 6. stejarul Says:

  Roxana,
  dezintegrarea PDLului se face sub bagheta lui basescu aghiotant fiind nuty de plescoi . Ca niste hiene astia topesc tot, nu lasa nici o urma a „ospatului” lor. Oalele sparte le va plati in mare parte bok. De aia il tin la sefia PDL… sa se „scufunde” odata cu partidu’. My guess.

 7. Argusdre Says:

  „Prin urmare, stimaţi oaspeţi, n-aţi vrea să cunoaşteţi o pisică blondă care sare la beregati, chiar si călcată de maşină ?..”
  Daca da, eu le-aş da mâţa (chiar si două, trei) fără regrete şi să nu-i mai văd…Să le-arate ea blana si tot ce poate..

 8. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  „Intenţia noastră este să restituim datoria” cu banii obtinuti in urma confiscarii averilor ilicite ale lui Basescu si mafiei PD-L, pentru ca ei au jefuit tara si au inglobat-o in datorii fara incuvintarea poporului.
  „Victor Ponta, a anunţat că vrea ca FMI să plece din ţară” si sa mai vina atunci cand vor fi invitati, zic eu. Oricum, cu aceasta ocazie, Ponta a demonstrat cum trebuie sa procedeze un adevarat premier.

 9. Ghita Bizonu' Says:

  Numa daca o pot scrie cu masina brevetata de sir Hiram (Maxim)

 10. cristipetre Says:

  Scrisoare de intentie : intentionam sa mentinem deficitul structural in limitele prealabil convenite cu Fondul, dar nu prin vanzarea pachetelor de control la resursele nationale (Rosia Montana, Cuprumin, energie, gaz de sist) ci prin reasezarea criteriilor de eficienta si eficacitate in utilizarea resurselor bugetare (a se citi decapusarea statului) si imbunatatirea colectei la nivelul marilor contribuabili (nu IMM si PFA), combaterea marii evaziuni fiscale.
  De asemenea, intentionam sa nu mai crestem datoria publica a Romaniei in nici un fel, deoarece se pare ca povara datoriei este prea ridicata prin raportare la PIB si perspectivele de crestere pe termen scurt sau mediu. De termen lung nici nu mai vorbim.
  In final, va facem cunoscuta intentia noastra, derivata din dezideratul politic firesc al cresterii transparentei actului de decizie, de a informa opinia publica din Romania si a supune dezbaterii publice (potrivit principiilor de buna guvernanta) orice discutie sau negociere ulterioara a guvernului nostru cu Fondul, din respect pentru populatie si viitorul Romaniei. Inclusiv necesitatea majorarii participarii Romaniei la capitalul FMI (adica noi va dam moca banii pe care ni-i imprumutati voi cu dobanda … rusinica!!!! daca vreti dobanda, n-ati vrea sa ne imprumutati din banii vostri?)

  PS : Franks nu prea a fost franc si deschis cu noi, de ce crezi ca „de Vrijer” inseamna neaparat „mai liber” sau „eliberatorul” cum ar sugera traducerea numelui lui in romana? Cum Franks n-a fost franc, s-ar putea si asta sa nu doreasca o Românie ‘vrij’ (libera). Nu cred, nu prea este asta rolul FMI, ba chiar dimpotriva.

 11. virgilvirgil Says:

  Victor Ponta a anuntat ca „VREA CA FMI SA PLECE DIN TARA CU O NOUA SCRISOARE DE INTENTIE” …
  Nu va faceti griji , vom contiuna aceeasi politica fata de FMI .
  Altminteri pupa Victoras gobern cind mi-oi vedea io ceafa far de oglinda .

 12. Huhu Says:

  Buna scrisoarea ta Roxana, dar le-as spune mai direct, banii ii primiti dar nu incercati sa ne dictati ce si cum sa facem, dati sugestii doar, ovreilor de la FMI si BM!

 13. Huhu Says:

  Corect, datoria trebuie restituita din averile celor ce au facut aceasta datorie fara sa se consulte cu poporul, adica sa fie confiscate averile tilharilor pedelisti si averea lui Basescu!

 14. Barbarul Says:

  DE LA PONTA nu ma astept la nimic pozitiv .Antonescu e tare naiv daca nu intelege ca e parte a scenariului de scos castanele din foc!
  Pentru cei prezenti si viitori monarhisti sanatate !

 15. bazel09 Says:

  Se vede că sunteţi slab informaţi 😉
  Iaca ce spune Che Javra
  “Vă mulțumesc că ați venit la această întâlnire informală. Îi mulțumesc fostului ministru Drăgoi (ministrul demis al Finanțelor, Bogdan Drăgoi, n.red.) pentru prezență, deoarece eu cred în continuitate, în continuarea măsurilor bune ale precedentului Guvern. Acum îmi dau seama cât de bună a fost ideea să mă întâlnesc cu dumneavoastră în 2011 și 2012. Intenția noastră politică, a USL, este să facem cât de multe putem pentru a menține stabilitatea României și a asigura o predictibilitate pentru țara noastră și să avem cât de curând posibil, sper că lunea viitoare, un Guvern care va respecta toate responabilitățile noastre asumate în fața organismelor internaționale. Asta este o decizie politică și sper că împreună cu dumneavoastră vom reuși să îndeplinim acest obiectiv cât mai repede”, a declarat Ponta, potrivit NewsIn.

  Să vă auz amu ❗

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: