GULIŢĂ UNGUREANU ÎŞI IA JUCĂRIILE ŞI PLEACĂ. PD-L, ÎN DISOLUŢIE. BĂSESCU, ÎN IMPOSIBILITATE

Video de kuzeak84

Îmi este milă de Răzvan Ungureanu ca om. Şi ca pacient. Era clar de mult că omul are probleme. Preţiozitatea mesianică reflecta jenant dimensiunea patologică a personajului. Duşul îngheţat administrat de Crin şi confirmat de votul în favoarea moţiunii de cenzură a fost de natură să-l trezească dur.

A bâiguit el, după moţiune, că nu şi-a spus ultimul cuvânt, dar ce era să mai zică? Un om normal ar fi zis că asta e politica, asta-i viaţa, democraţia parlamentară, etc. Sau orice alt răspuns diplomatic îi mai putea asigura măcar o rază de speranţă a supravieţuirii politice. Să ştii să pierzi e fundamental în politică. În general, în viaţă. Face parte din regulile jocului.

Nu pot fi mereu unii, învingători şi alţii, învinşi. Alternanţa la putere face parte din normalitatea vieţii politice. Într-o ţară normală. Într-o democraţie consolidată. Într-un stat de drept. Cramponarea de putere e tipică dictaturilor şi personajelor cu înclinaţii totalitare sau pur şi simplu, neavenite în politică, în viaţa publică.

La noi, însă, ca şi în zorii anilor 90, nu poate fi vorba de alternanţă normală. Se pune problema unei schimbări de regim. Deci, a unei alternative radicale, cu aspect atipic, poate chiar dramatic, dar situaţia o impune, de unde marea coaliţie naţională dreapta-stânga. Nemţii au folosit-o cu succes, dar la ei a fost o chestiune de normalitate internă în contextul crizei financiare internaţionale.

La noi, USL s-a constituit ca o necesitate imperativă de coalizare a energiilor naţionale, în expresie politică, pentru dizlocarea de la putere a unui regim de ocupaţie, antinaţional şi genocidar. Sociopat, aşa cum a fost el definit de un psiho-sociolog de talia lui Hanibal Stănciulescu.

Era clar că după demisia impusă a lui Boc – impusă de trezirea naţională pe care Băsescu a încercat s-o speculeze pentru perpetuarea regimului personal -, cine intra în locul fostului premier pe aceeaşi majoritate parlamentară, incertă ca orice alcătuire ilegitimă, nu putea fi decât tot o marionetă a preşedintelui Băsescu, un muţunache care acceptă lista guvernamentală a fostului premier şi pe cele ale aliaţilor conjuncturali.

De ce? Din carierism fără scrupule. Pentru cine avea dubii, a demonstrat prin atitudinea de după cădere că nu-l interesa decât parvenirea sa, cu orice preţ. Chiar cu preţul vieţii oamenilor care mor cu zile. Chiar cu preţul înstrăinării pe nimic a resurselor naţionale strategice. Chiar ştiind că nu reprezintă pe nimeni şi nimic altceva decât tentativa disperată a lui Băsescu de a-şi salva pielea, de a scăpa de suspendare şi nu în ultimul rând, de a-şi securiza (sic!) o majoritate parlamentară pentru imunitate postelectorală. Asta vedea Băsescu în succesiunea cu MRU şi în „mişcarea populară”, sminteala lui Lăzăroiu. Ca să reuşească, însă, îi trebuia cel puţin un Meleşcanu. Sau un George Maior. Curajul lui Băsescu nu merge până acolo. Curajul lui Băsescu nu trece de cacealma. S-a dovedit că poate fi executat imediat ce îl obligi să arate cărţile.

Dacă nu îl executa USL, l-ar fi executat serviciile. Mai ales cel intern. Ceea ce oricum se profilează, aşa că Băsescu şi-ar uşura soarta dacă ar pleca. Acum.

Victor Ponta s-a trezit la timp şi i-a distrus strategia lui Băsescu exact ca pe un castel din cărţi de joc. La cacealma. Ponta a ajuns premier pe mâna lui Băsescu, fiindcă şi-a recunoscut greşeala de a fi fost prins într-o cursă a iluziilor şi de atunci a urmat cu încredere strategia lui Crin, convenită de comun acord, plus Daniel Constantin – un tânăr om politic remarcabil şi care are toate datele pentru a fi, probabil, cel mai bun ministru al Agriculturii de la căderea comunismului încoace.

Determinarea USL de a urma strop cu strop strategia s-a dovedit câştigătoare. Faptul că au obţinut voturile necesare a ţinut pe persuasiune şi mobilizare. Om cu om. Cu exemplele extraordinare ale domnilor Chiseliţă şi Luca – parlamentari care au demonstrat că sunt în stare de interese superioare propriilor cerinţe personale de moment. Persuasiunea, consolidarea până la tsunami a valului schimbării au fost cu putinţă pentru că – la fel ca şi în cazul proiectului Johannis – a fost vorba nu doar de demolare.  Sau tocmai de imperativul demolării pentru construcţie axată pe o alternativă puternică, sigură şi pregătită să-şi asume guvernarea. Ridiculizând propaganda adversarului care încerca să descurajeze, prin minciună şi ameninţare, curentul schimbării (de ce să-i spunem trend, dacă avem termenul românesc? 🙂 ).

Voinţa de schimbare a fost mult mai mare decât frica de ameninţare. Datele problemei sunt cu totul altele decât în 2009. Băsescu şi-a extenuat resursele de dezbinare, supunere şi intimidare. Iar proiectul USL e mult mai puternic decât proiectul Johannis, chiar dacă la momentul depunerii moţiunii nu avea alături UDMR şi toate minorităţile, ca atunci. Mişcarea Frunzăverde a declanşat un proces de decantare. El a dat şi un semnal puternic în momentul în care a declarat că „moţiunea de cenzură trebuie să treacă”. Ar fi fost mult mai mulţi parlamentari din PD-L care votau pentru căderea caricaturii de guvern Ungureanu, dacă nu erau supuşi unor măsuri de forţă. Veţi vedea în continuare cum PD-L se va dezintegra: cine e de primit va fi primit fie în PNL, fie de PSD, în funcţie de afinităţi. Şi necondiţionat. Va rămâne un nucleu din care, cândva, s-ar putea face un partid autentic. Sau relansa. Dar despre asta, altădată.

Sorina Plăcintă n-a mers până la capăt pentru că e mamă şantajată, dar ceea ce a făcut ea a fost, totuşi, semnificativ, fiindcă a arătat, prin schimbul ei de replici cu Udrea şi prin plânsul înverşunat, care e starea de fapt din PD-L, dincolo de triumfalismele stupide etalate de de-alde Boc, Udrea şi Cotoi. La congresul în care a fost reales Boc, nu puţini au scandat „Libertate”. Principalul partid de guvernământ era, astfel, denunţat din interior ca partid-stat. Acum, s-a terminat. Relaţia de dependenţă bilaterală cu Băsescu s-a rupt. Din locomotivă a PD-L, Băsescu a ajuns gropar. Dar dacă nu l-ar fi urmat orbeşte, mulţi dintre ei, chiar strângând din dinţi, PD-L nu ajungea în stare de dezintegrare, ca orice formaţiune dependentă de o persoană.

Starea mai mult decât critică în care se află Băsescu se poate vedea cu ochiul liber din atitudinea lui MRU, care îl – şi se – pune într-o situaţie ultra-penibilă, prin imaturitatea cu care s-a supărat pe sat, şi-a luat jucăriile şi nu mai pare dispus să respecte nici măcar legea interimatului: acesta era personajul cu ambiţii de a conduce ţara! Cum spuneam din start, un balon gonflat. Şi un oportunist răsfăţat, care când şi-a dat seama că Băsescu e expirat, a plecat.

El chiar îşi închipuia, vorba lui Crin, că se joacă de-a facerea lumii cu Băsescu şi că i se vor satisface ambiţiile nemăsurate prin toate eforturile securistice şi infracţionale concertate. Când Ungureanu a înţeles că nu era decât un biet instrument, tocmai căzuse. Urât.

L-am putea trimite la şcoală, în dulcele târg al Ieşilor, să-şi amintească de veşnic tânărul şi fericele, veselul Alecsandri: un model, un reper de patriot şi demnitar român, generos, bun, blând, drept şi cu umor cuceritor. O splendoare de om. Poate MRU pune mâna dacă nu pe poeziile care trezesc din morţi orice inimă de român, măcar pe dramaturgia lui Alecsandri. Măcar Chiriţele. Negruzzi nu-i nici el de lepădat. Că mulţi sunt într-adevăr, dar nu mai sunt şi proşti românii care vor să scape de regimul Băsescu.

E un pas crucial, dar nu-i suficientă instalarea Guvernului USL(A). Trebuie speculată ireversibil situaţia mai mult decât precară în care se află Băsescu: chiar şi marioneta MRU îl refuză să-i facă jocurile în continuare, adică, să-şi bată joc de sine, să fie utilizat şi uzat pentru interesele lui Băsescu de cramponare de putere fără alt precedent decât însuşi Ceauşescu. Ion Iliescu a ştiut să piardă şi de aceea a revenit.

Deci, Băsescu nu mai are coledzi – MRU, out, PD-L, în disoluţie, proiectul „albă-ca-zăpada”, avortat.

Băsescu e epuizat, nu mai are soluţii. E în situaţie de imposibilitate. Ceea ce instituţiile statului au sesizat şi unii factori abia aşteptau ca să retalieze. Singura lui posibilitate e să continue să procedeze ca şi până acum, aşa cum s-a lăudat că n-are nimic de schimbat. Caz în care în mod sigur va fi suspendat.

Discuţia despre suspendare pe care cu iscusinţă un pic sadică au deschis-o Ion Iliescu, Ponta şi Crin e un joc de-a pisica. Mie-mi e milă de şoricel, n-are rost să-l chinuim – bietul animal!

Băsescu s-a prins în propria sa cursă şi acum USL se pregăteşte să-i elibereze lăbuţa. Şi s-o bandajeze. După care să-i dea drumul în rezervaţie. În Modrogan. 😛

P.S. Probabil că ostilitatea pe care o au „greii” PD-L – şi adevăraţii grei sunt prin ţară – faţă de Băsescu e atât de mare încât adversitatea USL devine de jucărie. Deci, dacă e vorba de asasinat politic, probabil că el i se pregăteşte dintre ruinele PD-L. :mrgreen:

33 răspunsuri to “GULIŢĂ UNGUREANU ÎŞI IA JUCĂRIILE ŞI PLEACĂ. PD-L, ÎN DISOLUŢIE. BĂSESCU, ÎN IMPOSIBILITATE”

 1. Marius Mina Says:

  Mona Pivnicieru la Justitie ,macar pina in Noiembrie …;-)

 2. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Zvarcolirile dinaintea mortii ale regimului criminal Basescu. Astazi, la depunerea candidaturilor, am fost agresat de slugile clanului mafiot PD-L.

  http://tele2drobeta.ro/stiri/4259-incidente-la-depunerea-candidaturilor-mnmh
  http://tele2drobeta.ro/stiri/4264-protestatari-nu-i-au-luat-liber

 3. Roxana Iordache Says:

  Amândoi – corect! 😛

 4. Roxana Iordache Says:

  Marius, Mona poa să fie şi pe urmă, ceea ce ea ştie ca o fată deşteaptă ce e. 😀

 5. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  @Marius Mina
  Excelenta propunere!

 6. Roxana Iordache Says:

  Ioane, e un privilegiu pt mine faptul că postaţi pe blogul meu. Vă mulţumesc!

 7. GULIŢĂ UNGUREANU ÎŞI IA JUCĂRIILE ŞI PLEACĂ. PD-L, ÎN DISOLUŢIE. BĂSESCU, ÎN IMPOSIBILITATE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 April 2012 – Blog « Cat va investi Gica Popescu in primul hotel din Romania sub brandul Courtyard Marriott […]

 8. virgilvirgil Says:

  Ha-ha-ha !… Ce-mi place !…
  Acuma io va stiu de oameni seriosi , dar sa vad si pe Marius si pe Roxana jubilind de cum o sa bage astia hotii la beci e cam dincolo de puterea mea de intelegere …
  NU O SA VIRE NIMENI PE NIMENI LA BECI !
  Aaaa , circus , da … Circus o sa fie , dar FARA CONDAMNARI CU EXECUTARE LA PENITENCIAR DEFINITIVE SI EXECUTORII .
  Poate asa unul , doi pitziflenderi de rangul 3-4 cel mult .

 9. Roxana Iordache Says:

  @Virgil. Şezi tu blând, deocamdată să-i bage!

  p.s. Chirieac spune că vine Rus la Interne, ceea ce numai curva curvelor ar putea spune. 🙂 Poate aveaţi dubii.

 10. augustinradescu Says:

  Jane, un epitaf al fostului poti citi la http://www.augustinradescu.blogspot.com/2012/04/mihai-razvanmondialu-sau-cel-putin.html. E de remarcat doar prostia lui Basescu de a paria pe o rapciuga, ceea ce spulbera mitul marelui combinator care tot scoate asi din maiou!
  In rest, cred ca esti usor romantioasa. Victoria (de etapa) a USL-ului nu e chiar (sau doar) victoria poporului sau a celor din Piata Universitatii (oricit mi-ar placea sa fie asa!). E limpede ca cel putin un serviciu intern l-a lasat din brate pe Mari Nelu, dindu-le celor din USL un al cincilea as. Pe de alta parte, nici afara actualul chirias de la Cotroceni nu mai e considerat o varianta onorabila. Asa ca, la primul stranut, zboara.
  Si zic si eu, ca recrutul satul: Hai suspendare!

 11. Roxana Iordache Says:

  Gusti, ce să-i faci, aşa sunt eu, mai prostuţă! 🙂 Drept pt care nici n-are sens să citeşti ce scriu.

 12. Radu Humor Says:

  Eu sper să appuc ziua când alde Frncs și ai lui să fie conduși până la Aeroport și să li se interzică să mai intre în Romania !
  Să zică merci că scapă fără să fie judecați și condamnați pentru distrugerea financiară a țării :mrgreen:
  Că are și răbdarea ( dar și naivitatea) noastră o limită !

 13. Barbarul Says:

  1 MAI prost decat Ungureanu e clar Baseala !

 14. Marius Mina Says:

  COMPONENȚA GUVERNULUI USL

  PREMIER: Victor Ponta ( PSD )

  VICEPREMIERI: Călin Popescu Tăriceanu ( PNL) și Daniel Constantin ( PC )

  1.MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE- Călin Popescu Tăriceanu (PNL) + Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (PNL)

  2. MINISTERUL ECONOMIEI- Claudiu Doltu (PNL)+ MINISTRUL DELEGAT PENTRU GAZE SI ENERGIE Iulian Iancu (PSD)

  3. MINISTERUL DE INTERNE- Ioan Rus (PSD)+ MINISTRU DELEGAT PENTRU ADMINISTRATIE Victor Paul Dobre (PNL)

  4. MINISTERUL MUNCII- Mariana Câmpean (PNL)

  5. MINISTERUL CULTURII- Mircea Diaconu (PNL)

  6. MINISTERUL AGRICULTURII- Daniel Constantin (PC)

  7. MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE- PNL (se negociază încă)+ MINISTRU DELEGAT PENTRU TURISM (PSD)

  8. MINISTERUL TRANSPORTURILOR- Eduard Hellvig (PNL)

  9. MINISTERUL APĂRĂRII- Corneliu Dobriţoiu (PNL)

  10. MINISTERUL JUSTIUTIEI: Titus Corlăţean (PSD)

  11. MINISTERUL MEDIULUI: Rovana Plumb (PSD) sau Nicolae Nemirschi (PSD)

  12. MINISTERUL EDUCATIEI: Remus Pricopie (PSD) sau Ecaterina Andronescu (PSD)

  13. MINISTERUL AFACERILOR EUROPENE- Vasile Puşcaş (PSD)

  14. MINISTERUL COMUNICAŢIILOR- Dan Nica (PSD)

  15. MINISTERUL FINANŢELOR: Florin Georgescu (prim-viceguvernator BNR)

  16. MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Florin Popa (PSD) ( UMF Carol Davila )

  17.MINISTRUL DELEGAT PENTRU RELAŢIA CU PARLAMENTUL- Claudiu Manda (PSD) sau Ioana Pop (PSD)
  http://www.cotidianul.ro/membrii-guvernului-ponta-181117/

 15. J o h n s o n Says:

  Cred ca si-a bagat dracul coada inca din ziua nominalizarii lui Ponta…Poate ca a cerut si dracul un ministru,doi in viitorul guvern ca sa-si bage coada cat mai rar ulterior…Il vad pe Ioan Rus la INTERNE adica Ministerul cel mai implicat in procesul electoral…Va controla dracul alegerile din acest an ? Mai mult ca sigur ca da.Iar apropiatii lui isi vor castiga colegiile adica imunitatea…De Justitie ce sa mai discutam,Predoiu a fost favoritul lui in toti acesti ani ! Predoiu care se afla in carti la un moment dat pana a intervenit Antonescu….Asadar Ministerul Cheie de care Basescu n-a putut sa se desparta decat o parte a mandatului lui Tariceanu a fost dat tot la Cluj si este mai mult de jumatate in curtea PDL via Grupul de la Cluj (citeste,tata socru Ilie Sarbu)

  CE FACI PONTAAAAA ?????? 😡

 16. stejarul Says:

  daca ioan rus ajunge ministru de interne, toata tevatura asta cu demiterea guvernului ungureanu/jos basescu e o farsa mizerabila. ioan rus la interne confirma ca grupul transpartinic de la Cluj pune mana pe guvern asa cum a fost intelegerea cu basescu la ultimele alegeri prezidentiale: basescu e ajutat de ei sa fure alegerile iar cand “nu mai poate” conduce imparatia iau ei, transpartinicii, puterea. Astia “pedaleaza” pe destinele romanilor alternand la guvernare/furaciune cand psd cand pdlul cameleonic. Romania va intra intr-o tornada a dictaturilor, fiecare dictator si suita sa avand garantata “imunitate pe viata” de catre celalat dictator.
  De ce nu se grabeste ponta sa il suspende pe basescu? (iliescu se declara multumit de “coabitare”)
  De ce nu l-a anchetat basescu pe ponta pentru moartea procurorului Panait? I-a trimis DNAul pe cap..mda!
  USL=PDL= aceiasi mizerie!

 17. transildania Says:

  Pacat ca nu mai e niciun ziar care sa publice editorialul asta, asa cum exista un ziar acum 4-5 ani care te publica. Pacat ca au murit cu zile multi oameni, care indiferent daca ar fi citit editorialul sau nu, ar fi gandit la fel si ar fi aprobat ceea ce ai scris daca ar fi citit. Pentru ca este adevarul, felictari.
  O noapte polara dureaza maxim sase luni, cea din Romania a durat aproape trei ani, bine ca rasarit soarele.
  P.S. Oare cum s-ar putea face ca si in media print sa rasara soarele, cu editoriale, analize si investigatii de calitate?

 18. augustinradescu Says:

  Jane, ce mama ma-sii, nu ne putem intelege ca oamenii? Eu zic ca esti „usor romantioasa”, iar tu raspunzi, basicata: „aşa sunt eu, mai prostuţă”. Chiar cred ca te duce mintea, altfel n-as mai da pe-aici, deci nu stiu de unde ai scos-o! Am zis doar ce-am zis. Te asigur ca am proprietatea termenilor si nu ezit sa ii folosesc cind cred ca descriu exact o situatie sau un om.

 19. Huhu Says:

  Roxana e minunat articolul aista al tau!
  MRU, da-l in aia a ma-sii de jidan, sa plece
  forever in tara lui, Israel, in Romania e un venetic
  chiar daca intimplator e nascut aici!

 20. Argusdre Says:

  Da, „Gulita Ungureanu isi ia jucariile si pleaca..PDL in disolutie.Basescu in imposibilitate”
  Dar NU ! Ei trebuie sa ramana fara disolutie si…cu posibilitatea reala de a raspunde in fata justitiei pentru toate incalcarile de Constitutie, pentru toate magariile si ilegalitatile comise asupra cetatenilor oropsiti ai acestei natiuni, pentru insusirea si risipirea aiurea a valorilor si banilor publici ai romanilor, facuti sclavi de o gasca de dementi romani, pentru actele nesabuite savarsite asupra mamelor, si copiilor nascuti si nenascuti ai Romaniei, pentru actele criminale facute asupra handicapatilor si bolnavilor, pentru nimicirea fiecarui sector al vietii economice, sociale, politice si militare ale acestui plai…
  Cred ca o foarte mare surpriza vom avea si atunci cand se va finaliza si actiunea de Audit, deoarece prea a „infipt-o” matrozul, in fata cu obraznicie, gaselnita cu 5 miliarde ne asteapta in visterie…
  Parerea mea e ca aceasta gasca de dementi trebuie sa se pregateasca sa raspunda penal in fata poporului pentru toate relele facute.Sa nu plece , sa nu se risipeasca, disipeze, inmoaie, descurajeze, topeasca, ori sa ajunga in imposibilitate.Cum au putut sa nenoroceasca o natie, sa stie foarte bine si sa fie in posibilitatea de a raspunde.
  Cred ca surprizele de abia acum vor aparea…asa ca Noua putere, masuri in consecinta, pentru ca altfel va pierdeti credibilitatea precum golanii astia intrati in (falsa??) agonie.

 21. virgilvirgil Says:

  Cum spuneam , ne-am pus pe treaba …
  Evident ca dintr-o pura intimplare si numai daca esti circorcotas poti spune ca ar fi vreo legatura intre „cel mai bun ministru din istoria agriculturii postdecembriste” , l-am numit pe Daniel Constantin , si faptul ca dom’ Voiculescu era cautat de ministerul in cauza pentru restituirea sumei de peste 60 de meleoane de euroi .
  Zic era cautat , pentru ca nu o sa mai fie …
  Aducerea domnului Rus la interne , dar si ai altor preopinenti ai „grupului transpartinic” de la Cuj , ne arata cam cum o sa se puie astia … Domnul Rus este binecunoscut ca un mare prinzator de hoti din ceia marii . Pe timpul ministeriatului dinsului nu vedeai picior de hot . E drept ca nu vedeai la tevereuri , ca in rest …
  In rest ii simteai peste tot .
  „Discreta sotzietate” trebuie sa fie si ea foarte multumita , interesele romanesti au larga reprezentare in gobernul Ponta .
  Romanesti am zis ?!…
  Ok , am gresit , cititi straine .
  Cireasa de pe tort , mai bine zis bomboana pe coliva , este alogenul de la finante , marele specialist in arondarea tarii catre FMI si nu numai , domnul Floriiiiiiiin Georgescu .
  Sa se schimbe daca e navoie primesc , dar numai si numai prin punctele … neesentiale , n’asa?
  Si sa te mai miri ca unora dornici de schimbare le-a picat fisa de cum devine chestia cu pleaca ai nostri , vin ai nostri si incep sa strige „USL – PDL , aceeasi mizerie !” ?!…

 22. virgilvirgil Says:

  Concluzia ?
  Am scapat de unguri , n’asa?

 23. Roxana Iordache Says:

  @augustinradescu. Tarzane, ai tu proprietatea termenilor, dar semantica îi depăşeşte adesea chiar şi pe specialişti – dacă m-aş da antipatică precum MRU, ţi-aş spune că asta se numeşte intenţionalitate (limitând sau contextualizând termenul). 🙂

  Deci, eu am uneori un umor mai … subit, ca să-i zic aşa şi dacă îţi place doar demisec sau dulce, uneori te face să-l iei în serios. 🙂

  Am zis de fapt că n-ai apucat să citeşti ce-am scris, fiindcă acelaşi lucru cu care vii tu îl spusesem şi eu mai explicit ca tine. În sensul ăsta. 🙂 Treaba cu serviciile.

  În rest, dacă ţie ţi se pare romanţioasă realitatea, aşa o fi, fiindcă n-am făcut decât să expun faptele şi să le conexez. E ceva din ce am spus care nu s-a întâmplat aşa? N-a venit domnul Chiseliţă, nu era în scaun cu rotile, n-a fost ăsta un sacrificiu extraordinar? Raymond Luca n-a renunţat la tot ce poate fi visul unui tată, cununia religioasă a fiicei lui, ca să se întoarcă la timp pentru vot? MRU n-a fost folosit şi abandonat, succesiv şi la un moment dat, simultan, de Băsescu, Ponta, PD-L şi finalmente, letal, de Crin? Băsescu a făcut vreodată altceva decât să joace la cacealma?

  Etc. Deci, poţi să spui orice, eşti un dulce! E părerea ta. Ar fi o prostie să se supere cineva pentru critici sau observaţii – dimpotrivă, ele sunt binevenite şi denotă consideraţie, condiţiile fiind, evident, politeţe şi bună-credinţă. Nu m-am supărat eu nici când mă făceai „scârbă” fiindcă îl criticam pe Ponta, după date şi fapte, iar el a fost băiat deştept şi nu s-a supărat, ci chiar a recunoscut că au avut dreptate cei care l-au criticat. 🙂 Nu mă cunoşteai şi nu credeai că duritatea criticilor mele vine din onestitate. Dar oricum, e bine să nu folosim invective, mai ales atunci când nu cunoaştem interlocutorul.

  Când vine câte-o lighioană chiar n-are sens să ne pierdem timpul. Nici măcar cu o înjurătură. E şi-aşa vai de capul lor. 😛

 24. Roxana Iordache Says:

  Virgile – Crin la Cotroceni şi ai să vezi Justiţie. Fără să se amestece absolut deloc în treburile ei. Pur şi simplu faptul de a fi preşedintele ţării eliberează sistemul judiciar. Nu uita că are în pix Procurorul General, deci parchetele. Un lider bun este cel care ştie să-şi aleagă cei mai buni colaboratori şi să le delege responsabilităţi în funcţie de pregătirea lor. Pune-l tu pe Valerian Stan procuror general şi ai să vezi sistem judiciar. Evident că trebuie şi un tandem ca Dragnea-Dobre la Interne. Şi un ministru integru la Justiţie – am prea multe nume ca să-mi stric prieteniile prin nominalizare. 🙂

 25. Roxana Iordache Says:

  Virgil – pentru astea şase luni, nu-i rău Florin Georgescu, exact din motivele expuse de tine. 😆

  RUS – NO WAY IN HELL(VIG)! 😛

  Sincer, e doar un joc de cuvinte, e simpatic Eduard Hellvig. Soros, nu! E chiar blana lui Satana. :mrgreen:

 26. Roxana Iordache Says:

  @Argusdre. Nu un partid e judecat, ci oamenii cu probleme penale trebuie deferiţi Justiţiei. Dacă printre cei plecaţi din PD-L la PSD şi PNL au scăpat şi ceva penali, ei vor suporta consecinţele. Decantarea vine de la sine. Oricum, au fost deja refuzaţi destui. Începând cu Falcă, care după aia s-a lăudat că a fost curtat. 🙂

  Ideea auditurilor la toate ministerele şi în Palatul Victoria e excelentă. De fapt, era obligatorie.

  Agonia lor numai falsă nu e. Cei care nu trebuie să agonizeze n-au de ce se teme. 😛

  @Radu Humor. Franks a profitat de ticăloşia unora de-aici.

  @Barbarul. 😆

  @Johnson. Corect, am postare nouă, cu update.

  @stejarul. Eşti prea inteligent ca să te opreşti la nivelul emoţional. Ai dreptate cu observaţiile tale, minus concluzia. 🙂

  Cazul procurorului Panait trebuie limpezit. Pe de altă parte, tu îi ceri lui Ponta să-l suspende pe Băsescu mai înaintea de a fi validat de Parlament. 😆

 27. Roxana Iordache Says:

  Virgil – nu ştiam de aspectul cu Felix – mă mir doar că nu l-au umflat în 8 ani. 🙂 N-am făcut legătura. Atâta doar că mi-a plăcut proiectul lui Daniel Constantin pentru Agricultură şi mi se pare serios, a crescut spectaculos.

 28. Roxana Iordache Says:

  Virgil – bine că e PNŢCD imaculat. 😐

 29. Roxana Iordache Says:

  @transildania. Vă rog să mă iertaţi pentru omisiune, abia când m-am uitat în urmă să nu fi pierdut vreun mesaj am dat de al dv. Mulţumesc. 😳

 30. Roxana Iordache Says:

  @Huhu. Răspunsul de mai sus e valabil şi pt tine. Cu excepţia mesajului către MRU – nu-i corect să-l trimiţi acolo, el aici s-a născut, e şi ţara lui. Dacă a trădat-o, poate că nu şi-a dat seama ce face, deci, să fie iertat! 😐

 31. Marius Says:

  Roxana, excelent text! Subscriu la fiecare cuvintzel!

 32. augustinradescu Says:

  OK, Jane! Tu, bun. Tarzan, bolovan. Traiasca 1 mai! Pacat ca nu mai e muncitoresc. Adica pacat ca nu mai avem clasa muncitoare.
  Hai suspendare!

 33. Roxana Iordache Says:

  @Marius. Uau! 😳 Dacă spuneţi dumneavoastră e o deosebită onoare. 😳

  @augustinradescu. Păi tu te superi! Eu, rău! Tu, bun! Pe bune. 🙂 În rest, clasă muncitoare avem cât cuprinde. În sensul bun, nu al luptei de clasă.

  Ştii că Maniu vorbea de „muncitorii manuali şi intelectuali”. 🙂 Un spirit nobil şi extraordinar de respectat. Era un mit viu, l-au răstignit nemernicii la Sighet. 😥

  Ţăranii din Maramureş: „Noi nu facem politică, noi votăm cu domnul Maniu”. 😥

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: