PONTA ARE DE ALES ÎNTRE COABITARE ŞI PNL

Foto: exclusivnews.ro

Premierul desemnat a declarat, la Bistriţa, că e pregătit de „o relaţie instituţională” cu Băsescu. Şi a mai spus că el, fiind la începutul carierei de demnitar la nivel înalt, dacă ar eşua coabitarea, ar avea mai mult de pierdut decât Băsescu, care e spre sfârşit de mandat. 😯

Aşa începem? Atunci, guvernul Ponta va eşua. Exact aşa cum visează PD-L (doar eşecul USL poate salva gruparea din Modrogan de disoluţie).

Eşecul USL e previzibil, dacă Ponta va continua pledoaria pentru coabitare, propovăduită de Ion Iliescu – al cărui interes politicianist e să-l saboteze pe Crin Antonescu, să submineze PNL în aşa fel încât să se renunţe la paritate şi la o adică, să se refacă şi FSN-ul din cenuşă. Fără număr l-a lăudat Iliescu pe Băsescu – pentru că aseară a făcut ceea ce nu avea încotro. Dar tot ce a făcut până acum? Ştergem cu buretele? Şi ce mai poate face subteran, dacă nu e scos de la butoane! Să faci alegeri cu Băsescu la Cotroceni e sinucidere electorală.

Iliescu şi Ponta au dat semnalul de reconciliere cu Băsescu exact în momentul în care instituţiile se reorientaseră aproape ireversibil spre noua putere.

Foarte bine, n-are decât să guverneze Ponta cu PSD, dacă PSD e gata să mai ia de la Băsescu. Dar e obligatoriu să existe un partid determinat să nu facă nici un compromis cu personajul de la Cotroceni. E foarte bine ca PNL să asigure viitoarea opoziţie puternică. Asta se vrea? Şi cine vrea asta?

De ce coabitarea e premisa eşecului USL?

Pentru că, oricând ar fi alegerile, cine acceptă coabitarea cu cineva care a călcat în picioare Constituţia, legile ţării şi bunul simţ, şi are 90% ostilitate nu poate primi mai multă încredere electorală. Dacă şi PNL ar accepta să intre în alegeri coabitând cu Băsescu, atunci succesul formaţiunilor extremiste sau mutanţilor politici ar fi garantat. Şi gonflarea imposturii „mişcarea populară”.

Deja au uitat eminenţele PSD că USL a început să mişte abia după ce au ieşit oamenii în stradă, chiar pe geruri cumplite. Prima lor revendicare şi ultima care le-a rămas de îndeplinit a fost şi rămâne: JOS BĂSESCU!

Deci, dacă Ponta ne promite coabitare cu Băsescu, atunci îi promitem şi noi că facem absolut tot ceea ce depinde de noi ca să scoatem PNL de la guvernare. Asta vrea?

Şi tocmai pierdusem o oră cu un text pe care mă pregăteam să i-l adresez cu încredere premierului desemnat. Am renunţat. Până la proba contrarie.

P.S. De-aia rânjea Băsescu aseară?

34 răspunsuri to “PONTA ARE DE ALES ÎNTRE COABITARE ŞI PNL”

 1. virgilvirgil Says:

  Vezi Roxi … Cind iti spui io !…
  Baietii nu au absolut nicio legatura cu ceea ce noi am vrea si asteptam de la ei . Toti sunt o apa si un pamint . Pacat de

 2. Marius Mina Says:

  Se anunta o perioada foarte interesanta 😉

 3. stejarul Says:

  Excelent articol, Roxana! Coabitare cu basescu inseamna USL=PDL=aceiasi mizerie!
  Ce guvernare? Cu ioan rus la Interne? Asa am ajuns? Schimbam securistul ungureanu cu famiglionul grupului de la Cluj? Adica ponta premier, SRI maior si Interne rus. De aia au murit la revolutie tinerii ca sa ajunga UASCRistii sa ne conduca? Am schimbat doi UTCisti (bok si mru) cu UASCR.
  Nici vorba! Jos guvernul ponta! Jos trocarii mizerabili.
  Acum se explica de ce basescu a facut disparut dosarul mortii procurorului Panait!

 4. virgilvirgil Says:

  Vezi Roxi … Cind iti spui io !…
  Baietii nu au absolut nicio legatura cu ceea ce noi am vrea si asteptam de la ei . Ratiunea lor de a fi , unicul lor scop e furatul si nimic altceva . Toti sunt o apa si un pamint . Pacat de Crin , imi pare inca a fi o leaca altfel …

 5. stejarul Says:

  elena udrea „USL a găsit suficienţi trădători cât să îşi treacă moţiunea. Jalnic spectacol au oferit cei care s-au culcat seara pdl-işti şi, chinuiţi peste noapte de răsucirea principiilor ca mititeii pe grătar, s-au trezit dimineaţa susţinători ai USL-ului! Cât lichelism!”

  Pentru fiecare moment pe care acesti indivizi ca udrea il mai petrec in libertate cand USL are majoritatea in Parlament, raspund liderii USL! Cum isi permite ponta sa ne amageasca sa il votam promitand ca va aduce demnitatea si cinstea in tara cand AZI are guvernul si parlamentul dar prefera sa „coabiteze” cu astfel de jigodii? Cum isi permite sa lase in libertate o jnapana ca udrea? Raspuns: pentru ca nu s-a putut ridica deasupra conditiei lui de excroc de la Gara de Nord.
  Intr-un fel, e mai bine asa. Il prefer excroc. Imi era greu sa pretind ca l-am uitat pe procurorul Panait si accept ca ponta este acum salvarea Romaniei de dictatura chiorului.
  La nevoie, te bucuri de orice devine „salvator” dar totusi te roade gandul „Doamne, de ce a trebuit sa fie chiar ramaru… nu putea fi altul?”

 6. PONTA ARE DE ALES ÎNTRE COABITARE ŞI VOT ELECTORAL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 April 2012 – Blog « HREBENCIUC: OAJDEA A PUS CIUNGĂ ÎN URNĂ […]

 7. d'Artagnan Says:

  Nu știi de ce rânjea Băsescu aseară?!
  Aş pune pariu că Băsescu va presa noul Guvern cu mărirea salariilor şi pensiilor iar Ponta va fi într-o situaţie dificilă deoarece este evident că, cel puţin pentru o perioadă consistentă de timp, va fi, cred eu, imposibilă de luat o asemenea măsură fără repercusiuni macroeconomice grave mai ales că vrea, concomitent, să micşoreze CAS , să reducă TVA la produsele agricole, să crească salariul minim cu 26%.

  Băsescu îi va zice: “Ai spus că se poate, fă-o atunci! Nu mâine, azi!”
  Iar asta nu se poate.
  Uite, de aia rânjea Băsescu!

 8. Roxana Iordache Says:

  @Virgil. Hai, mă, graţiaz-o şi pe doamna Câmpeanu! Şi parcă nici domnul general Dobriţoiu n-ar fi mai rău decât tine. 😆

  @stejarul. Stai, că deocamdată n-ai de unde să-l dai jos, că nici nu există. 🙂

  Aia cu Rus a fost un balon de încercare. Credeam că grupul a lansat-o. Aseară, Hrebenciuc zice că nu e prioritară judecarea penalilor, tot aseară, Ilici îl laudă pe Băsea, azi dimineaţă, Ponta se prezenta normal, cu Crin la Braşov, după care, la Bistriţa, trânteşte declaraţia despre coabitare. A fost un răspuns la o întrebare – previzibilă, de altfel. Putea răspunde simplu: no comment. Sau nu-i momentul să vorbim despre asta. Sau: e un timp pentru toate. Sau toate la timpul lor. Avea o mulţime de răspunsuri diplomatice. A preferat să dea semnalul coabitării, ca să se întoarcă instituţiile înapoi la comanda lui Băsescu.

  @Marius Mina. Noroc că nu eşti aici, să constaţi. 🙂

 9. Roxana Iordache Says:

  @d’Artagnan. Îţi spun eu de ce rânjea: de prost. Şi se bucura la gândul că s-ar putea să-şi fi găsit unul mai prost ca el. :mrgreen:

  M-am săturat de sminteli. Scoaterea lui Băsescu din circuit înseamnă începutul normalizării. Pe toate planurile.

 10. Ovidiu Says:

  Este clar ca din aceasta poveste PSD are de castigat electoral, dar asta a fost intelegerea USL.

  Ceea ce conteaza pentru mine este caderea lui Razvan Ungureanu din fruntea executivului, inamicul principal a lui Crin Antonescu la functia de presedinte. Vreau sa mentionez ca discursul lui Crin Antonescu a fost cel mai tare de dupa 1989 incoace. Crin Antonescu este nascut lider !

  Sper ca Ponta sa modifice imediat legea uninominalului adica un singur tur fara liste, in felul asta avem speranta ca PDL-ul nu va intra in parlament.

 11. olimpiu65 Says:

  vor coabita cel putin pana la toamna daca nu chiar doi ani. iar USL nu se va sparge pt ca sunt interese prea mari si exista o sansa reala de a obtine 50%+1
  PNL se va rafui cu fsnistii incepand cu 2014 cand Crin va fi presedinte. atunci nu vom lasa piatra pe piatra in curtea nemernicilor astia care au chinuit Romania

 12. Roxana Iordache Says:

  @Ovidiu. Înţelegerea USL este paritatea – ceea ce Iliescu a contestat din start.

  @olimpiu65. Îţi faci iluzii.

 13. serban g Says:

  Varianta de mijloc e cea mai buna : Alegeri in septembrie urmate de suspendare ! Basescu si PDL exact asta asteapta acum,sa se demareze suspendarea ca sa aiba motiv de victimizare si sa-l atace pe Ponta ca nu-l intereseaza problemele tarii si ca urmareste doar razbunarea politica…Letal pt Victoras si pt USL ! Nu mizati pe majoritatea de azi…in toamna vor face drumul inapoi si vor darama guvernul dupa care PDL va organiza alegerile…se merge pe sarma pana la alegeri si orice miscare brusca gen „suspendare” va fi fatala…E timp dupa vot cu o majoritate confortabila si stabila sa treci si la mazilirea chiorului…

 14. PONTA ARE DE ALES ÎNTRE COABITARE ŞI PNL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 April 2012 – Blog « HREBENCIUC: OAJDEA A PUS CIUNGĂ ÎN URNĂ […]

 15. olimpiu65 Says:

  Poate ca imi fac poate ca nu. vom trai si vom vedea

 16. mihai4 Says:

 17. Ghita Bizonu' Says:

  mihai4

  nu Basescu l-a pus. basescu a fost nevoit sa-l numeasca. Numa sa il numeasca pe cel care avea voturile cele mai multe. De frica!!!

 18. Ghita Bizonu' Says:

  olimpiu65

  Daca guvernul arata macar o umbra de competenta in gestionarea treburilor tarii ia majoritatea.
  Insa fara iluzii . Au o situatie grea – banii din tara risipiti si la anu datorii de platit. Datorii cntractate de Baseaua

 19. J o h n s o n Says:

  Aici e problema Bizoane…PDL s-a scaldat in bani…Celor de acum li se cere sa repare dezastrul ei neavand bani s-o faca dimpotriva incep platile datoriei pe care a boierit-o PDL-ul…Oricate intentii bune si pricepere ai avea N-AI CU CE !

  Suspendarea este o problema de potrivire a pasilor…pana la urma tot dai in minge,citeste il zbori pe Basescu…o faci nepregatit si ratezi lovitura sau o faci profesional nelasand emotionalul sa te domine si o dai direct in vinclu !

 20. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. De acord, trebuie să ai sânge şi pregătire anterioară, ca să zic aşa. 🙂 Îţi aminteşti golul lui Marius Lăcătuş din finală? Pe urmă, Balint, tot aşa. Tineri. Fără frică. Curaj antrenat. Deci, repet – nu-ţi mai fie frică, Victore, de lighioană, ai o Armată în spate!

 21. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Uitasem, dar sigur ştii: Loţi şi Miţi, cerebralii, au ratat din emoţie. Emoţionalii au reuşit cu sânge rece. 🙂

 22. Ghita Bizonu' Says:

  Sttiti ce e aia „coabitare instututionala” ?
  E o relatie de serviciu . Adica tu ai trebnile tale eu pe ale mele . Eu iti zic dvoastra insa daca tu ma iei cu ba asta …. sa nu te miri de ce o sa iti zic! Daca tu vii cu cerere peste normal o sa iti zic sa numimi consumi timpu; (de ex poti cer e serviciului de provizionare hartie ptr scris da nu pamant ptr ficusu din birou. Ma rog daca ala de la paorvizoonare iti este prieten , da da daca este institutional iese cu sucar)
  Sa nu mai zic ca „institutional” guvernu aproba si da bani institutiei prezidentiale ! Adica „voi la Orasul Strasurilor ca se stang bastanii” .. da guvenu zice „pe banii tai personali ca io nu iti platesc avionu’!”

 23. Roxana Iordache Says:

  Bizoane, las-o-n sânge, vorba lui Ioşca Dan, Dumnezeu să-l ierte!

 24. Ghita Bizonu' Says:

  Deci, dacă Ponta ne promite coabitare cu Băsescu, atunci îi promitem şi noi că facem absolut tot ceea ce depinde de noi ca să scoatem PNL de la guvernare. Asta vrea?

  Ce ar insemna scoaterea PNL de la guvernare ?! Auz?
  Si care noi ? Aia care il asigurau pe Taricean in 2008 ca ascanzandu-se va redeveni premier minoritar?! Si a urmat Boc .

 25. Ghita Bizonu' Says:

  Johnson
  in momentu de fata trebuie ca el sa faca primu gest. Un grav sa inteleaga cu tonTi netotii care cred ca „Presedintele” are voie sa isi bage preste premier ( a se vedea cazul Athanasiu care a dus la suspendare. A se vedea cazul cu „dosarul profesional” . Cestii care justificau din plin demiterea. Asa cum demiterea lui Radu Vasile ar fi justificat din plin demiterea lu Emil – insa nea Diaconelu a permis).
  Eu am „incredere” ca pana la urma va da motive .. ca il scurma sa se bage in fata ca el e mai smardoi

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana Iordache
  in sangele cui ?!
  Fa un dus rece si mediteaza la zicala cu „se mananca rece” .. ce de la Machiavelli vine!
  Io il „vreau” mai mult decat tine. Ca eu nu am sentimete crestine fata de gresitii mei. Insa trebe metoda. Cutitul se tine in maneca pana la momentu final. Pisica cu clopotei nu prinde soareci .
  Insa ia zi unde era PNL dupa alegerile din 2008 ? Unde era cel Taricean ? Astepta sa vian sf Petru ? Sau sa il rioage base in genunchi sa redevina premier?!
  Sau de ce Loli Urbanu nepot de Ghizela era sa fie sifonat in Pta Universitatii azi iarna ?!?
  Mute „revolutii” (inclus comuniste!) ai esuat in sange din cauza unor exaltati ca tine!!!

 27. Lupuș Says:

  Ponta nu trebuie decît să guverneze bine, pentru ca și Crin să fie ales președinte.
  Ambii lideri au dovedit că știu să ignore cu inteligență mofturile puerile ale unor sfătuitori de ocazie, din toate cele trei tabere ale USL.
  Coabitare nu înseamnă colaborare cu Băsescu.
  Si dacă Băsescu nu mai oferă motive de suspendare de ce să-l mai victimizeze încă o dată Ponta si USL?
  Cred că este clar pentru toată lumea, social democrați și liberali, că se va relua competiția electorală dintre cele două partide doar după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, demis sau la termen.

 28. bmarinescu41 Says:

  @stejarul, 3:23:04 pm
  Am dat,de curiozitate,o căutare pe google cu „dosarul morţii comisarului Panait”.În numai o,27 sec. google a afişat cca 23.200 de rezultate.Primul articol de pe prima pagină afişată are titlul :
  „Victor PONTA este ASASINUL procurorului Cristian PANAIT!”
  Redau un pasaj fff important:
  „Pe lista suspectilor din dosarul cauzei exista un singur nume: “Viorel Victor Ponta, de profesie procuror, coleg cu victima”. La dosar mai exista, de asemenea, ca punct deosebit de important in desfasurarea anchetei penale si stabilirea autorului crimei, declaratia matusii lui Cristian Panait: “Cristi m-a anuntat, cand s-a intors de la serviciu, in jurul orei 17, ca va avea o vizita si sa nu ma sperii daca aud scandal. A zis: Ori eu, ori ei! A specificat ca vrea sa lamureasca niste probleme de viata si de moarte cu un coleg si a spus numele Ponta. Mi-a cerut sa le pregatesc o cafea si, daca se poate ar fi mai bine sa nu asist la discutii. In jurul orei 17.30 a venit musafirul asteptat iar eu, conform intelegerii cu Cristi, am plecat in vizita la o vecina. Ultima persoana care a venit la Cristi a fost acest Ponta”. Femeia mai declara si ca “am fost alertata de ceilalti vecini ca nepotul meu a cazut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: cainele asta de Ponta m-a omorat! Apoi a mai spus ceva dar nu am mai putut auzi, a intrat in coma”. Procurorul care a dat rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui PONTA a fost, in doi timpi si trei miscari, pensionat fortat, de catre ministresa Rodica STANOIU. Un alt procuror a luat “cazul” si, la ordinele lui Botos – procurorul de casa al lui Nastase si Hrebenciuc, a falsificat toate probele astfel incat moartea procurorului panait sa para o sinucidere. Ba, mai mult de-atat, i-au intinat si batjocorit pana si amintirea: au ordonat, postmortem, sa I se faca o analiza psihiatrica lui Panait. Nu era deajuns pentru ei ca unealta Ponta il ucisese, il voiau si “nebun”.moartea procurorului panait sa para o sinucidere.
  Victor Ponta este asasinul procurorului Cristian Panait
  –––––––––––––––––––––––––-
  Din declaraţia procurorului Alexandru Lele,reabilitat şi repus în drepturi după 6 ani de chinuri:
  „Sunt unul dintre cei foarte putini care au avut acces si au studiat în cunostinta de cauza dosarul nr. 177/P/2002 al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica. Obiectul acestuia este „moartea violenta a procurorului Cristian Panait”. Am insistat circa 5 ani pâna am reusit sa-l studiez. Pot acum sa declar, cu toata responsabilitatea, ca acesta nu degeaba a fost atât de bine pazit si tinut cât mai ascuns de ochii opiniei publice. Nimic din jurul acestuia nu s-a întâmplat dezinteresat sau întâmplator. El conserva mare parte din urmele si probele infractiunii de determinare a sinuciderii, imputabila fostilor sefi ai victimei, Tanase Joita, Ilie Piciorus si Ovidius Paun. Fostul Procuror general, Joita Tanase, a vrut sa ofere satisfactia mediatica promisa protectorului sau politic Adrian Nastase. Pentru aceasta, în dimineata zilei de 29 martie 2002, Joita a anuntat în mod public faptul ca as fi fost suspendat din magistratura ca urmare a punerii în miscare a actiunii penale fata de mine. Fostul procuror general s-a trezit însa contrazis de refuzul procurorului de caz, Cristian Nicolae Panait, care nu a acceptat sa semneze ordonanta de inculpare, motivând cu toata convingerea ca nu exista probe pentru a ma acuza. Aceasta „sfidare” a declansat isteria sefilor sai directi, care l-au amenintat pe Panait ca-l vor sanctiona cu demiterea si îl vor urmari peste tot. Nu s-au gândit ca procurorul Cristian Panait îi va înfrunta pâna la capat si, prin gestul lui, le va demasca obedienta politica. În fata faptului împlinit, înca înainte de a se raci cadavrul victimei, indiferenti la drama pe care au declansat-o, parchetul a derulat o ancheta tendentioasa în dosarul nr. 177/P/2002 si a falsificat concluziile acesteia, lasându-i în libertate pe papusari.”
  –––––––––––––––––––––––-
  Pe 10.04.2012 s-a redeschis dosarul Panait printr-un articol sugestiv:
  „CHEIA MORTII suspecte a procurorului Panait sta intr-un PROCES-VERBAL… RUPT”,Christian Levant 10.04.2012,în care găseşti şi copii în facsimil după unele probe ce demonstrează toată făcătura înscenată de valeţii lui Năstase şi Hrebenciuc.

 29. Huhu Says:

  bmarinescu41, concluzia ar fi ca Ponta e unealta CRIMINALA a criminalilor A. Nastase si Hrebenciuc, n-asa?
  Deci Romania a fost si e condusa de criminali?
  UNDE E DUMNEZEU???????????????

 30. Huhu Says:

  Am vazut pe Net articolul cu dosarul care-l incrimineaza pe Ponta privitor la uciderea lui C. Panait, inseamna ca Basescu il poate santaja pe Ponta spunindu-i ca daca il suspenda si demite va face public cunoscut dosarul crimei!

 31. fff Says:

  poate fi doat o formulare diplomatica,,,nu-l crede pe ponta un al doilea prostanac sa mai’ ia de la basescu’

 32. fff Says:

  deja, postacii pdisti exulta…

 33. Huhu Says:

  Ma intreb, nu cumva e facatura dosarul, articolul de pe Net, in care reiese ca Ponta l-ar fi ucis pe C. Panait?
  Securistii dictatorului Basescu sint in stare de orice!

 34. stejarul Says:

  @Huhu
  Corect, daca e facatura de ce basescu nu il duce pe ponta in justitie cum a facut cu altii carora le-a facut dosare „la comanda”?
  De ce ponta se poarta de parca e cu fundul in doua luntrii?
  Poate fi capabil ponta sa ucida cu sange rece si fara remuscari sa accepte o functie politica (ma refer doar la sefia PSDului) in care este evident ca trecutul lui va fi disecat marunt? „Eliminarea” lui Geoana a demonstrat ca ponta e un om fara scrupule. Cam cum ar trebui sa fie cel care l-a „eliminat” pe Panait.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: