DNA, PE CULMILE MASCARADEI. MINISTRUL BORBELY, PEDEPSIT CĂ N-A AVIZAT AFACERILE ROŞIA MONTANĂ ŞI CHEVRON. ŞI ALTE MANIPULĂRI ELECTORALE SAU ACTUL JUDICIAR DE TIP MAFIOT

Procurorul-şef al DNA i-a solicitat procuroarei generale să trimită ministrului Justiţiei solicitarea de a cere Parlamentului avizul pentru urmărirea penală a ministrului Borbely Laszlo – ocazie pe care propagandiştii n-o vor rata pentru a consolida confuzia care se face între imunitatea parlamentară – inexistentă altfel decât pentru declaraţiile politice -, şi imunitatea ministerială, prevăzută în art. 109 din Constituţie: de altfel, un articol prost formulat, de aşa natură încât poate încuraja încălcarea separaţiei puterilor în stat. Articolul cu pricina prevede că numai cele două Camere parlamentare şi preşedintele ţării „au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor”. Ceea ce e aberant, pentru că n-au dreptul, fiind putere legislativă şi executivă. Articolul ar trebui reformulat în sensul avizării la solicitarea Parchetului General. En fin! Cu adevărat s-ar impune o modificare serioasă a Constituţiei, o reformare reală a statului şi a societăţii româneşti, dar pentru asta regimul Băsescu trebuie să cadă: începând cu cel care-i dă numele.

Iar regimul Băsescu, ca să nu cadă, e sprijinit de Parchet. Şi de alte stabilimente, „din interior sau din exterior”, vorba lui Ioan Oltean – apropo, aţi mai auzit ceva de el? :mrgreen:

Cauza Borbely e o mascaradă jenantă. O perdea de fum peste procesul de dezintegrare a puterii actuale, spre „o nouă ordine internă”. :mrgreen: Un avertisment la adresa UDMR, să nu care cumva să facă pasul în afara tot mai teoreticei coaliţii de guvernare. Şi un semnal punitiv ostentativ la adresa responsabilului politic al UDMR, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, pentru nesupunere în formă continuată. După ce a refuzat să dea avizul de mediu pentru jaful poleit de la Roşia Montană, s-a declanşat „cauza cuscra”, o cercetare privind renovarea apartamentului cuscrei ministrului Borbely, după precedentul termopanelor lui Adrian Năstase. Când UDMR a ameninţat că părăseşte coaliţia dacă nu se înfiinţează linia maghiară la UMF Tg.Mureş, DNA a fluturat dosarul cauzei. Iar acum, după ce ministrul Borbely a venit la Antena 3 şi a declarat că el nu va aviza proiectul Chevron în condiţiile de risc pe care le implică – pac! Cererea de avizare a urmăririi penale.

Mascaradă grosieră, dar prin care se urmăreşte totodată incomodarea PNL, în sensul că preşedintele Antonescu n-are cum să nu fie consecvent principiului că actul judiciar nu trebuie obstrucţionat politic, deşi asta ar putea impieta asupra unui aranjament politic de amploare – ceea ce, de altfel, Băsescu urmăreşte cu înverşunare.

Dar USL poate face agenda pe mâna adversarului, adică să ceară urgentarea avizului din partea Comisiei juridice aflate în Buda şi convocarea plenului Camerei Deputaţilor. 🙂 Dacă domnul Borbely era doar parlamentar, el putea fi fără probleme urmărit penal, avizul parlamentar fiind necesar doar în cazul extinderii urmăririi penale la percheziţie, reţinere, arestare.

Dacă PD-L se opune e supus oprobriului public. Dacă nu se opune, îşi atrage ostilitatea UDMR. Ambele ipoteze le convin atât USL, cât şi lui Băsescu, pus pe distrugerea până la nimicire a PD-L, de parcă ar fi executor al mandatului lui Crin de la congresul în care a fost reales. 🙂 Numai că mai departe, totul se desparte: Băsescu vrea MRU-Albă-ca-Zăpada, pe când Crin vrea să cadă tot stabilimentul: cu subsol şi culise cu tot. 😛

În cazul în care procedura de avizare a urmăririi penale ar fi îndeplinită, Băsescu are în mână (conform aceluiaşi art. 109) pârghia constituţională de suspendare a ministrului Borbely. Care nu cred că ar aştepta să fie suspendat. Educaţia i-ar dicta să-şi dea demisia. Deci, oricum, Băsescu ar scăpa de el. Poate şi de UDMR. 😀

Oricum, ministrul Borbely anunţă că a aflat din presă, nu i s-a comunicat nimic oficial.

„O ţară tristă, plină de umor”.

Lamentabil e modul în care se foloseşte Procuratura în reglările de conturi politice şi în afacerile electorale. DNA e pe culmile mascaradei.

Bogdan Hossu anunţă că e în fază de cercetare. Bogdan Hossu!

Sorin Dimitriu va fi cercetat în libertate, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea DNA de arestare pentru 29 de zile – smintită la maximum.

Curtea de Apel Bucureşti, în schimb, are termen în dosarul instrumentat de DNA contra primarului Mazăre, cu 70% intenţie de vot la Constanţa. Poate vor să-l oprească prin arestare, de unde şi plângerea penală actuală contra lui Mazăre, depusă în cauza Bosânceanu.

În vremea asta, MRU îşi construieşte imaginea din cărţi de joc la cacealma şi pregăteşte o nouă vânzare oneroasă, a CFR, pentru care Guvernul i-a iertat datoria istorică de 1 miliard de euro, să nu împovăreze „investitorul” din cine ştie ce cutie poştală. Apropo, ştergerea datoriilor CFR  înseamnă cumva şi exonerarea lui Necolaiciuc, din moment ce nu mai există prejudicii? :mrgreen:

Oricum, situaţia e atât de sulfuroasă pentru PD-L încât ministrul Predoiu poate să respingă solicitarea DNA, pe care e previzibil că i-o va înainta Codruţa.

Daniel Morar, răsfăţatul ambasadorului Gitenstein, o ruşine pentru procuratura din România! După ce s-au făcut de râs cu precaritatea rechizitoriului în cauza transferurilor din fotbal, şefilor DNA nu le rămânea decât un act: demisia! Aş! Chiar plusează, anunţă că pun sechestru pe sediul LPF, Liga lui Mitică, iar el, cică: „s-o ia, s-o dea ălora care au furat averea ţării”. 😆

DNA se afundă până peste cap în jocuri electorale. De tip mafiot.

P.S. 1. Neruşinarea Borfetei Anastase e fără margini: după ce l-a trimis pe Ponta la psihiatru pentru „obsesia” revocării ei din funcţie, acum cere anchetarea penală a co-preşedintelui USL pentru că s-ar fi votat cu cartela lui în timp ce el era la Cotroceni. Totodată, Borfeta se pregăteşte să candideze la şefia judeţului Prahova, ca să(-şi) protejeze famiglia. Asta e miza lor în alegeri. Pe viaţă şi pe moarte.

Apropo, ştie cineva ce mai face Diana Severin? 🙄 Dar cauza vămilor, pentru care s-au ridicat sute de vameşi şi poliţişti de frontieră?

2. A avut loc o vizită nocturnă a lui Băsescu în Modrogan, în absenţa lui Blaga. Un buldog cam abătut în ultimele zile. Spune că-i pare rău de fiecare coleg plecat, dar că „vor fi şi plecări inverse, fiindcă nu-i uşor să gestionezi un conglomerat ca USL”. Iar Berceanu şi-a anunţat retragerea din politică. :mrgreen:

3. Dar Adriean, ce face Adriean? Credeţi că îl vom vedea pe la DNA? :roll:Sau va prefera numărătoarea? :mrgreen:

4. Boldea îi va trage după el pe Toader şi Necula? 😛

5. Stoica. Valeriu Stoica. Aţi mai auzit ceva de el? Ştiţi, avocatul cauzei SRI de urmărire fără mandat. :mrgreen:

În tot acest timp, Comisia Europeană cere examinarea contractelor preferenţiale din energie. Dar cine examinează? Consiliul Concurenţei. 😆

Deocamdată, atât.

UPDATE. Uitasem: Cartelul ALFA e împotriva globalizării. 😆

UPDATE 2. Codruţa i-a trimis dosarul ministrului Predoiu.

UPDATE 3. MRU îşi umflă muşchii şi anunţă că l-a convocat la 8 academic seara la discuţii pe liderul politic al UDMR.

UDPATE 4. Conferinţă de presă-fulger la Cluj a ministrului Borbely, care declară că a aflat din presă şi că el crede în independenţa Justiţiei. Răspunzând unei întrebări, spune că a vorbit cu premierul şi că urmează să se vadă astă-seară sau mâine. 🙂

UPDATE 5. Ministrul Predoiu a trimis dosarul la Parlament.

19 răspunsuri to “DNA, PE CULMILE MASCARADEI. MINISTRUL BORBELY, PEDEPSIT CĂ N-A AVIZAT AFACERILE ROŞIA MONTANĂ ŞI CHEVRON. ŞI ALTE MANIPULĂRI ELECTORALE SAU ACTUL JUDICIAR DE TIP MAFIOT”

 1. virgilvirgil Says:

  Valeu ! Valeleu ! A mai demisionat un desputat de pedei …
  Ia sa vedem noi cine se inghesuie sa ia pe neispravit ?
  E ?
  Evident ca ceilalti neispraviti , dar sa vedem care dintre dinsii ???

 2. Roxana Iordache Says:

  Virgil. Nu-l ia nimeni sau poate facem UNPR 2. 😆

 3. d Says:

  curva ai fost curva ai ramas

 4. olimpiu65 Says:

  MRU sta noaptea si priveste cu sufletul la gura licitatiile pt actiunile scoase la vanzare din marile companii!!! iar noi nu aplaudam pe tov supleant si nu strigam cu vibranta emotie MRU si partidul???
  stam aici si carcotim impotriva institutiilor si nu le lasam sa-si faca datoria??? asta ne invata partidul in frunte cu mult iubitul si stimatul conducator chior???

 5. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu – corect, dar câţi au observat? 🙂

 6. virgilvirgil Says:

  Il ia Roxi , il ia ca neispravitul nu e chiar atit de narod sa-si fi dat demisia inainte de a avea cuibarul asigurat la astialalti neispraviti .

  PS
  Evident ca peneleii nu au nicio legatura cu taranistii . Dinsii mai mult cu feseneii … Ca doara de aia si sunt al treilea FSN .
  Io ca si taranist crescut sub aripa lui Coposu am sa merg sa votez pe neispraviti , dar asta numai asa de dragul rotirii cadrelor , ca sa si facem cu ei de o isprava ceva pentru amarita asta de tarisoara … N-ai sa vezi !…
  Astia schimba intre dinsii jucatorii ca la fotbal luptindu-se sa le vina rindul la furat si nmic mai mult .

 7. mariusnyc Says:

  Borbely pleaca, e clar ca Basescu joaca ultima carte, caderea guvernului si anticipate. Sa mai salveze cateva bucati sin bibeloul facut tandari si sa supravietuiasca in turnul sau de sticla pina la final de mandat in 2014 (daca ii ies jocurile)

 8. Roxana Iordache Says:

  @Virgil, tu pierzi din vedere faptul că fugarii din Parlament nu sunt în măsură să negocieze, că n-au ce. 🙂

  @Marius – care jocuri, alea cu mita, frauda, etc. ? 😛

 9. virgilvirgil Says:

  Msrius , aici treaba e nitelush pe dos …

 10. barbarul Says:

  Cu riscul de fi insolent si repetitiv va solicit cuviincios comentarii : ACORDATI PREZUMTIA DE PATRIOTISM SERVICIILOR REPUBLICANE ROMANESTI ? Argumentati va rog !
  Cine si ce a negociat in numele ROMANIEI dupa episodul MALTA ? Cu pertinenta va rog !
  Pentru cei prezenti si viitori sanatate 1

 11. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „DNA, PE CULMILE MASCARADEI.”
  _________________________________________
  Din pacate nu cred ca DNA a ajuns inca pe culmile mascaradei ,ci cred ca urmeaza o adevarata „vendetta” fata de toti adversarii politici ai lui Basescu si fata de toti cei care mai fac mofturi 😎 in materializarea tuturor scopurilor prezidentiale. Pana la urma, asta este scopul DNA,ANI,etc ,sa-i arda pe „dusmanii de clasa” (pe langa ceva papagali de-ai lor pentru figuratie) …. 😎

 12. Radu Humor Says:

  Mai dă-i în mă-sa de portocalii, că-și mută corturile după cum bate vântul și aduce zvonuri 🙄
  Că doar așa-i in democrație !

  Ăla micu, Romicu, vine de la școală , după ce lipsise vreo trei luni și-l întrebă pe Romică (ăl bătrân ) :
  – Ia zi ta’, ce-i aia democrațâe șî dă unde să poate procura, că n-am înțălăs la școală, ca pista aia nu știe să predea la IDistanță de cățva km să auzâm șî noi căn mai face muzăca o pauză ?! !
  – Bă! Democratâe=i atuncea cand statul ne dă ajutorul soceal, pă care-l bea tat-tu cu ma-ta ăn 2 cel mult tri zîle ( că nu-i mai mult !) , dupa care suntem nevoiț să dam atacul prin vecini, la rumâni, ciordind ba un porc, ba o găină, ba un TV, ba un card ca sî aibe sî gura noastrâ să manânce ceva !
  – Bine ta”, da rumanii nu zâc nimic ?!
  – Pă poa’ să zâcă cat or vrea, că nu să pune !
  Că aia-i ură dă rasă !
  Dăspră care o sî înveț sî tu mai târzâu…
  Că nu săntem numai noi, ci și aia care fură legal nu numai dă-n prin bănci, ca noi , ci fură băncile cu totul :mrgreen:
  – Da tot nu le poate zice nimeni nimic, că-i tot ură de rasa !
  Și incă aleasă !

 13. A 83-a zi pentru România | Teologie pentru azi Says:

  […] Roxana Iordache: „În vremea asta, MRU îşi construieşte imaginea din cărţi de joc la cacealma şi pregăteşte o nouă vânzare oneroasă, a CFR, pentru care Guvernul i-a iertat datoria istorică de 1 miliard de euro, să nu împovăreze “investitorul” din cine ştie ce cutie poştală. Apropo, ştergerea datoriilor CFR  înseamnă cumva şi exonerarea lui Necolaiciuc, din moment ce nu mai există prejudicii?”. pr. dorin picioruş psa. gianina picioruş teologie pentru azi […]

 14. Branzaru Says:

  Slalom printre cretini…

 15. Radu Humor Says:

  @Branzaru
  Slalom printre cretini….

  S-ar putea ca sa nu mai aiba nici astia zile multe 🙂
  Dar din pacate, nu numai ei :mrgreen: :

  „Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice” – Mihail Gorbaciov

  „Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate. Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili. Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%” – Dr. Henry Kissinger

  „Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială” – David Rockefeller

  „Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferica” – David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age

  „Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni (declaraţia a fost făcută în urmă cu câţiva ani). Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!” – Bill Gates

 16. Argusdre Says:

  Was ist das ca was ist das,
  Da sa-l vezi pe was ist doi
  Cum pluteste prin butoi !

 17. Branzaru Says:

 18. Zorina Raducu Says:

  Aici, la cele scrise de tine si la atatea intrebari, am si eu nedumeriri:
  A strans mafiotul de blejnar cele doua miliarde de euroi din economia subterana sau se multumeste perversul din fruntea guvernului de inepti, cu mizilicurile de la cupru min (care inca n-au venit) cu nelegiuirea de la gazele de sest (sist), or fi venit maruntisurile si cat or fi fiind ?, mizeria de la transelectrica sau/si alte mizilicuri sau se multumeste cu miliardele primite la fondul destinat cataclismelor naturale ?!?
  Ador intrebarile fara raspuns sau intrebarile retorice.
  M.S.(TM)

 19. VIDEOCLIP VIRAL: Ce credeţi că face copilaşul din imagine? - Stiri de ultima ora | blogseu.com | Stiri de ultima ora | blogseu.com Says:

  […] = ''; } Dosar clasat: Ioan Oltean, avere nejustificatăDNA, PE CULMILE MASCARADEI. MINISTRUL BORBELY, PEDEPSIT CĂ N-A AVIZAT AFACERILE ROŞIA MONTANĂ ŞI… .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;} var […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: