UDMR ŞI DOVADA CĂ USL NU VREA SĂ DEA JOS REGIMUL BĂSESCU

Ceva mai pus pe tavă decât atitudinea UDMR de acum nu cred că s-ar putea produce. Dar USL hăuleşte slogane primitive, în loc să joace inteligent şi să le garanteze ungurilor învăţământ în limba maghiară, cu amendamentul ca examenele să fie în limba română. Ce-i aşa de greu? Sigur, autonomia universitară e inviolabilă. Dar care-ar fi problema dacă s-ar înfiinţa o secţiune în limba maghiară? Cu amendamentul propus mai sus. Cât vom persista în atitudine tribală? Cât timp vom mai avea complexe în propria noastră ţară, care e deopotrivă şi a lor, pentru că sunt cetăţeni români? Dar dacă s-au născut etnici maghiari, e absolut firesc să vrea să înveţe în limba maternă şi absolut firesc să li se garanteze acest drept. Evident, condiţia fiind cunoaşterea limbii române, mai ales într-un domeniu vital ca sănătatea.

Că UDMR îşi pregăteşte – şi nu de ieri – o strategie de ieşire este evident din faptul că nu condiţionează rămânerea la guvernare de o solicitare maximală, inacceptabilă pentru românii etnici – de exemplu, autonomia teritorială. Solicitarea privind UMF Tg.Mureş e încă un joc la două capete, dar constituie şi sau mai ales o mână întinsă USL.

USL, însă, are un comportament de parcă nu ar vrea la putere. Opoziţia trăieşte într-o lume paralelă, cu soldăţei de plumb în bărcuţe aliniate în vederea unei campanii electorale cât mai îndepărtate. Pentru ca nu cumva să valorifice vreo şansă de succes. USL nu vrea să ne reprezinte – dacă ar vrea, ar lua lecţii de la UDMR. Alianţa PNL-UDMR din guvernarea Tăriceanu a funcţionat superb şi a fost în beneficiu naţional susţinerea parlamentară acordată de PSD, după eşecul unei moţiuni de cenzură care făcea jocul lui Băsescu.

UDMR a greşit grav după alegerile prezidenţiale când a rupt coaliţia pentru România, cu PNL, PSD şi minorităţile, dar în politică e o prostie să judeci emoţional, în loc să acţionezi pragmatic.

Ponta a declarat azi textual la Antena 3, în emisiunea „100 de minute”, că USL  nu se va ralia unui eventual protest parlamentar al UDMR! Iar Daniel Constantin a declarat că USL va introduce moţiune de cenzură dacă guvernul adoptă OUG privind cauza Tg.Mureş – cu alte cuvinte, să ne jucăm de-a opoziţia degeaba. Crin a fost săptămâna trecută la Tg.Mureş, dar la capacitatea PNL de comunicare n-a fost clar scopul şi cu atât mai puţin rezultatul. USL are mesaje atât de nebuloase încât alegătorii ar avea nevoie de ştergătoare pentru lunetele prin care să încerce să vadă ce pot aştepta de la opoziţie.

Prioritatea momentului este schimbarea majorităţii parlamentare, suspendarea lui Băsescu şi alegeri prezidenţiale anticipate – fără asta, totul e inutil, pentru că actuala putere face absolut orice ca să se menţină şi reuşeşte, atâta vreme cât Băsescu rămâne la comanda instituţiilor aservite.

Dacă UDMR participă la proiectul eliberării ţării de regimul Băsescu, o secţie maghiară la o universitate dintr-un oraş cu foarte mulţi etnici maghiari nu e decât normală. Iar dacă unii profesori sunt de etnie română, vor preda în română la catedrele lor, nu văd care ar fi problema pentru unguri, din moment ce se descurcă atât de bine în limba oficială. 🙂 Pe când dacă la secţia română profesorul e etnic maghiar, predă în română – avantaj noi. 😛 Parcă am trăi în peşteri. Dacă vă uitaţi pe site-ul Casei Albe, veţi vedea că are secţiune în spaniolă.

Important e să scăpăm de Băsescu – acum. Chiar înainte de alegerile locale. Restul vine de la sine. Altfel, şansele ca USL să disloce regimul de la putere sunt minime spre nule. Din păcate.

P.S. Rectorul UMF Tg.Mureş a declarat că ministrul Baba l-a şantajat cu tăierea fondurilor dacă nu prevede secţiune în maghiară. Atât sunt de disperaţi cei de la PD-L. Şi atât de fraieri nevolnici cei de la USL. 👿

12 răspunsuri to “UDMR ŞI DOVADA CĂ USL NU VREA SĂ DEA JOS REGIMUL BĂSESCU”

 1. UDMR ŞI DOVADA CĂ USL NU VREA SĂ DEA JOS REGIMUL BĂSESCU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 12 March 2012 – Blog « Targul de Turism al Romaniei, 15-18 martie 2012, la ROMEXPO […]

 2. olimpiu65 Says:

  si electoratul transilvan unde sa-l lase USL??? umdristilor un loc in celula cu Base sa-l invete pe psihopat o limba straina le trebuie
  strategie de iesire??? ia mai da-i in ma-sa de boanghine nenorocite. cand a demisionat Boc au avut paraocazie sa paraseasca barca, cand le-a propus Crin super oferta ce au facut???
  UDMR si Kelemen si-au mancat omenia spus ardeleneste!!!

 3. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, nu-i nimic, rămânem cu Băsescu. Din partea ta mă aşteptam la mai mult.

 4. Ovidiu Says:

  Bravo Tariceanu asta-i lider !!!!!!! il vad la Antena 3

 5. Argusdre Says:

  Gasesc foarte normal sa ne dam „buric nobil” in fata omenirii, ceva gen „stie tot”, mai ales cand nu suntem documentati suficient (o idee centrala care strabate multe posturi). Ce sa facem, daca inima ne da ghes, iar noi suntem talentate mult la literatura ?
  In cazul in speta problema esentiala a ungurimii de la Tg. Mures nu-i ca n-ar exista „linia in limba maghiara”, deoarece ea si asa exista.Problema pe care ungurii vor s-o rezolve e separerea facultatii de medicina in limba maghiara de cea in limba romana.Adevaratul inconvenient pentru noi romanii, este ca aceasta chestie care se intampla la o facultate de medicina din tara noastra , este deosebit de importanta pentru majoritari deoarece peste vreo zece ani in zona Harcov, bolnavii romani n-or sa se mai poata face intelesi de catre medicii curanti din zona care vor sti doar maghiara Deci in niciun caz nu-i vorba despre….”o secţie maghiară la o universitate dintr-un oraş cu foarte mulţi etnici maghiari”, et,etc…
  PS-1
  Si chiar astazi fost cineva de la USL (PSD)care le-a propus UDMR-istilor sa iasa de la guvernare pentru ca le vor oferi ei ceea ce doresc, insa ungurii au refuzat cu semetie

 6. serban g Says:

  Ce imi place ca si-o iau ardielienii….fortza UDMR mai luati-i o tura si la Cluuuuj ca si acolo sint ceva facultati…. 😆

 7. mgabim2009 Says:

  Eu cred ca gresesti. Uite aici in US (ca tot ai pomenit de Casa Alba). Comunitatea hispanica, care este foarte mare ( 16.3% sau mai bine zis circa 50.5 milioane de hispanici)! au acces la invatat limba spaniola; multi profesori in scoli (ma refer la clase 1-12) sint instruiti atit in engleza cit si in spaniola (ma refer la scoli cu populatie predominant hispanica). Dar cursurile se fac 100% in engleza! Cit priveste invatamintul superior nici pomeneala sa existe cu predare in limba spaniola.
  Deci, eu personal nu cred ca este cazul segregarii facultatii de medicina din Tirgu Mures. Eu cred ca ce a facut UDMR-ul este un santaj ordinar. Iar segregarea universitatii prin hotarire de guvern este un atac la orice bruma de autonomie universitara. Si cred de asememnea ca o eventuala segregare ar fi trebuit hotarita si eventual facuta de cadrele didactice ale universitatii, si dupa o discutie serioasa in Unversitate. Ori din cite inteleg, nici corpul profesoral si nici studentii nu doresc acest lucru.

 8. serban g Says:

  Rezistă majorarea salariilor şi după alegeri ?

  12 martie 2012, 22:15 | Autor: Romulus Georgescu,Sebastian Zachmann | 92 afişări

  Creşterea salariilor bugetarilor cu 15%, decisă, ieri, de Coaliţie, ar însemna un efort bugetar de două miliarde de lei. Analiştii economici avertizează că măsura ar putea fi anulată după alegeri.

  Liderii coaliţiei au decis, ieri, ca salariile bugetarilor să fie majorate începând cu luna iunie, urmând ca Guvernul să analizeze procentul cu care se va face creşterea. Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a explicat măsura printr-un citat din Traian Băsescu, afirmând că nu este vorba despre o majorare a salariilor cu şase luni înainte de alegeri, ci despre „o reîntregire a lor”, apreciind că aceasta reprezintă „un gest de dreptate socială”.

  Potrivit ministrului Finanţelor, Bogdan Drăgoi, revenirea la salariile din 2010 ar însemna un efort bugetar de două miliarde de lei. După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar urma să mai beneficieze de o creştere cu circa 16%.

  Rezervele analiştilor

  Analistul economic Liviu Voinea a declarat că reîntregirea salariilor în sectorul bugetar nu trebuia făcută în context electoral. „Este o chestiune normală să se reîntregească salariile, dar nu în an electoral. Dacă judecăm strict, tăierea uniformă a veniturilor de la acea vreme a fost o greşeală, la fel şi creşterea actuală. Salariile mici nu trebuiau tăiate, iar acum salariile mari nu trebuie majorate.

  Se pot găsi fonduri pentru următoarele şase luni, dar datele macroeconomice nu arată că această mărire poate fi menţinută şi în 2013 sau 2014″, a precizat Voinea. Analistul Lucian Isar apreciază această creştere salarială ca o măsură populistă, pe fond electoral. „Resursele şi condiţiile erau îndeplinite încă din 2011, iar o decizie bazată pe o viziune economică ar fi generat o integrare a refacerii salariilor în bugetul anului 2012″, a punctat Isar.

  Referitor la fondurile de unde vor proveni banii pentru majorările salariale, Lucian Isar înclină către bugetul de stat. „Există numeroase buzunare de bani în buget care să acopere o cheltuială de 500 de milioane de euro, deşi creşterea economică a României în 2012 va fi sub cea folosită de Guvern pentru bugetul din acest an”, arată Isar.

  „Se pot găsi fonduri pentru următoarele şase luni, dar datele macroeconomice nu arată că această mărire poate fi menţinută şi în 2013 sau 2014.”
  Liviu Voinea analist economic

 9. Argusdre Says:

  Fiindcă ţin cu ţărăniştii
  Vin şi-ntreb cu-a mea prestanţă
  Care sperie basiştii :
  Cine-a pus..rahat pe clanţă ?
  BASÍST, basiști, s. m. 1. Bas (2). 2. Muzicant care cântă la contrabas sau la un instrument cu timbru de bas

 10. Branzaru Says:

  Bah Arguse ia mai du-te si-n pwla mea cu glumitele tale de premiant in clasa 0 Sa moara mama daca-m vazut asa un prost ca tine pana azi

 11. Argusdre Says:

  „Branzaru spune:
  marți 13 martie 2012 la 8:40:34 am

  Bah Arguse ia mai du-te si-n pwla mea cu glumitele tale de premiant in clasa 0 Sa moara mama daca-m vazut asa un prost ca tine pana azi”
  Nu fi trist si nici nervos, nu toate mintile pot sa fie patrunzatoare.Si chiar nu te inteleg, am fost foarte discret cand fusei la ma-ta-n casa. Nu m-au simtit nici macar sobolanii.

 12. Branzaru Says:

  Luati-aş la ştangă tot neamu muieresc Anuse dupa ce ca bubui de prost mai esti si obraznic bah belitule.Hai ca ti-o dau pe tiganca sa-i dai un set de limbi la gaoaza curului daca-l vrei nespalat sa-mi zici c-o saptamana inainte narodule 😆

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: