PICĂ SERVERELE PD-L. DEGEABA. SAU DESPRE SITUAŢIE, LA RECE

Mare caz mare s-a făcut pentru că a căzut serverul Ministerului Educaţiei de dimineaţă când erau anunţaţi să vină părinţii ca să-şi înscrie copiii la clasa zero.

Purtătorul de cuvânt al MEC, Tudorel Urian, a intrat telefonic la „Previziunile zilei” şi doar faptul că e educat a făcut să nu fie mâncat de Sabina şi Niels, pentru rolul de ageamiu-ţap ispăşitor pe care l-a jucat. A zis că a picat serverul azi-noapte, fiindcă a fost o pană de curent – ceea ce dacă se întâmpla era hilar ca un minister să n-aibă back-up(uri) sau pe româneşte, sistem de rezervă.

Intervenţia d-lui Urian – ce-o fi fost în capul lui sau cine şi-o fi bătut joc de el? – a determinat Enel să dea un comunicat în care a precizat că nu a picat curentul în „General Berthelot”. După care purtătorul de cuvânt – demisia e singura cale de onoare – a intrat din nou telefonic la Antena 3, la „Esenţial” şi i-a declarat Alinei Petrescu şi anume că el doar a presupus căderea serverului din pricina căderii curentului.

Ar fi de râs şi curcile, dar nu-i de râs. Fiindcă e vorba de copii, copii în formare, la şase ani.

Realitatea e că PD-L se află într-o degringoladă flagrantă şi idioţenia-asta de clasă zero n-avea nici o şansă – aşa cum, de altfel, regimul Băsescu n-avea nici o şansă – în faţa unui popor vertical. Adică, un popor presupune o societate civilă puternică, este egal opoziţie politică determinată, sindicate angajate, atitudine civică promptă. Ce-avem noi din astea? Mai nimic.

Ca şi în decembrie 1989, dacă n-ar fi fost o minoritate de conştiinţe, n-am fi avut chiar nici o şansă. Boc era în continuare premier şi ar fi aplicat lejer planul A, cel doar cu mita şi frauda, fără „Albă-ca-Zăpada” cu himenul cusut la gură.

Ce ar fi trebuit să se întâmple în faţa smintelii numite „clasa zero”?

Simplu: NESUPUNERE CIVICĂ.

În loc de asta, fraierii de părinţi – în imensa lor majoritate, tineri şi laşi – au recurs la subterfugii jenante, trădând patologia, cum ar fi divorţuri, schimbări de domiciliu, etc. – pentru a încerca să-şi înscrie copiii la şcolile dorite, nu la cele de care demenţii portocalii leagă copiii ca pe iobag de glie sau ca Ceauşescu profesorii prin repartiţie.

Nişte oameni normali s-ar fi solidarizat spontan şi ar fi protestat, repet, prin NESUPUNERE CIVICĂ. În apărarea copiilor lor. În respectul demnităţii. În loc de asta, s-au fofilat ca nişte mici infractori în faţa marilor infractori la adresa drepturilor lor – personale şi inviolabile de către (partid şi) stat.

N-ar fi însă corect să ne oprim la nivelul blamării populaţiei – care nu este popor şi din cauză că nu este reprezentată – nici politic, nici civic, nici sindical.

Să le luăm pe rând.

1. Politic, opoziţie zero cu privire la clasa zero. Absolut nici o atitudine. Doar indignări tardive cu privire la căderea serverului – apropo, s-a pus accentul asupra unui accident, nu a esenţei problemei, clasa zero însăşi, care este o prevedere totalitară, nazisto-comunistă şi ea trebuia respinsă din start. Dar opoziţia bălteşte acolo unde vrea puterea. Dacă n-ar fi ieşit oamenii în stradă, acum 40% era un vis prea îndepărtat. Şi dacă Crin nu organiza, rapid, mitingul USL, USL pica şi mai jos. Dar complacerea în băltirea cu pontacii distruge USL. În favoarea fraudelor extremiste cu care PD-L vrea să se menţină la putere, după alegeri. Şi din păcate, deşi e la pământ, are mari şanse. Pe mâna opoziţiei.

2. Civic. ?! O micuţă minoritate ţine loc de societate civică. Şi ea, săraca, infiltrată de impostorii puterii. Dar (semi)conştientă de asta.

În rest, e o asociaţie a părinţilor condusă de o doamnă care s-a indignat cu toată magnitudinea celor 200 de kg ale dumisale, Mihaela Gună sau aşa ceva, împotriva premierului Tăriceanu, dar acum atitudinea ei a fost de pasivitate a turmei de oi.

3. Sindical. Care sindicate? Doi-trei lideri verticali, în rest – cooperativă cu puterea. De fapt, acumulări transpartinice. Liderul sindical Marius Nistor se comporta de parcă deţinea ghilotina luptei de clasă la revoluţia franceză, împreună cu Marica, împotriva lui Tăriceanu, pentru a declara, la doar câteva zile după alegerile la care profesorii au votat masiv PD-L şi PSD, ca să se facă alianţa căcănie perfectată la WC – că premierul liberal a avut dreptate. Sigur, Marius Nistor e un caracter, un tip inteligent şi cinstit, şi tot ce-a făcut de atunci încoace a fost să încerce să nu mai repete greşeala. Restul, însă, cu prea puţine excepţii, n-au făcut decât să stea în continuare la trena puterii, în dispreţul celor pe care pretind că-i reprezintă.

Cam asta e situaţia.

P.S. Să nu vă miraţi dacă rămân distruşii ăştia la putere şi după alegeri. Cu cât mai îndepărtate, cu atât mai beneficiare pentru ei.

Regret că n-am plecat din ţară.

UPDATE. O crimă în capitală, prin împuşcare, în aşa fel încât nu doar televiziunea lui Elan care mănâncă cu puterea, ci şi Antena 3 – mai precis, Dana Grecu, fiindcă aşa face concurenţa şi e păcat că au pierdut-o pe Paula Rusu. E clar că ăştia rămân la putere, din prostia noastră. De fapt, mă delimitez. :mrgreen:

UPDATE 2. Trebuie să fii cretină ca televiziune de ştiri – nu OTV – ca să o ţii langa cu o crimă. Chiar presupunând că nu ar fi fost comandată de putere, tot cretin trebuie să fii ca televiziune serioasă ca să faci jocul puterii comentând NIMIC.

13 răspunsuri to “PICĂ SERVERELE PD-L. DEGEABA. SAU DESPRE SITUAŢIE, LA RECE”

 1. PICĂ SERVERELE PD-L. DEGEABA. SAU DESPRE SITUAŢIE, LA RECE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 05 March 2012 – Blog « Romania e frumoasa (36): Dambovicioara si Pestera Liliecilor (Moeciu) […]

 2. olimpiu65 Says:

  Doamne, Doamne chiar patologica atitudinea unora. pur si simplu iti vine sa-ti iei campii. nu cred ca as putea vedea asta in oricare alta tara din Europa. Gloata asta dezorientata ca o turma de oi nici nu merita decat ciobani gen Base&comp. de hoti si tarfe!
  Cat edspre liderii de sindicat…. astia nu mai sunt lideri ci analisti tv, doar acolo isi expun parerile, in rest organizare, mobilizare, fermitate, coloana vertebrala astea toate au disparut din vocabularul si actiunea lor
  mie nu-mi iasa din cap: cum sa divortezi pt a-ti inscrie copilul la o scoala???????

 3. bmarinescu41 Says:

  SE ÎNTÂMPLĂ DOAR ÎN ROMÂNIA !!!
  DOAR AICI ESTE TERENUL PROPICE PENTRU CA TOATE NENOROCIRILE,NEMERNICIILE,MÂRŞĂVIILE ŞI MULTE ALTELE SĂ SE ÎNTÂMPLE !!!
  ROMÂNUL E ÎNVĂŢAT CU JUGUL PE GRUMAZ DIN VREMURI ÎNDEPĂRTATE !!!
  SCLAVAGISM,FEUDALISM,FANARIOTISM,MOŞIERISM, BURGHEZISM,REGALISM,BOLŞEVISM,COMUNISM,FESENISM, PESEDERISM,PESEDISM şi în ultimii 7 ani PEDELEPRO-BĂSISM!!!
  De fiecare dată românul a răbdat,a răbdat,a răbdat până s-a aprins SCÂNTEIA !!!
  CÂT MAI AVEM DE RĂBDAT???SĂ APRINDĂ CINEVA MAI REPEDE SCÂNTEIA AIA CARE SĂ NE SCOALE PE TOŢI DIN MOARTE ŞI SĂ NE LUĂM ŢARA ÎNAPOI !!!

 4. Argusdre Says:

  In timp ce javra ordinara nu iese afara, salariati ai MAI, ori isi arunca sepcile in curtea Cotrocenilor, ori se sinucid cu arma din dotare, ori omoara pe altii fara discernamant….
  In tara lui javra ordinara, salariatilor care lucreaza cu armament nu li se mai fac testele psihologice ca lumea, nu se mai controleaza respectarea legilor, se dau legi care nu au si sanctiuni, Curtea de Conturi face degeaba controale si constatari, etc…
  E clar ca acest criminal, Vladan nu era sanatos la bila si asta se cunostea…Daca ar fi fost un sofer stralucit si n-ar fi avut probleme, n-ar fi ajuns in niciun caz ambulantier….

 5. Roxana Iordache Says:

  Am update. poate mă convingeţi că greşesc. :mrgreen:

 6. olimpiu65 Says:

  nu cred ca mai raman astia la putere, dar asta nu va insemna insanatosirea societatii.
  rating is king!!!!

 7. Roxana Iordache Says:

  @All. Update 2.

  @Olimpiu. Rating pe naiba. Că telespectatorii politici folosesc telecomanda când le dai o idioţenie de scandal.

  Poţi să-mi povesteşti cum crezi tu că reuşesc portocaliii să nu mai rămână la putere, cu aşa o opoziţie neutralizată şi cu mass-media zero?

 8. Argusdre Says:

  De data asta nu.In lucrurile marunte se poate gresi mai rar…

 9. Roxana Iordache Says:

  Feseneală tipică.

 10. Argusdre Says:

  E posibil ca din atatea si atatea domenii sa aiba dreptate si feseneul macar intr-unul….In rest desigur ca taranismul detine monopolul. De aia e si condus de un mare avocat care vorbeste rar, rar, ca sa nu cumva faca erori.

 11. joschilotii Says:

  Adică, un popor presupune o societate civilă puternică, este egal opoziţie politică determinată, sindicate angajate, atitudine civică promptă.”
  Atitudinea civică promptă este necesară , dar insuficientă atunci când nesimțirea tronează!
  ESTE NEVOIE DE ACȚIUNE CIVICĂ!

 12. cineva Says:

  @roxana „Chiar presupunând că nu ar fi fost comandată de putere”…tare de tot…chiar credeti ca acel nebun ar fi fost pus de putere sa faca acele crime? wow…asta chiar e tare. 🙂

 13. barbarul Says:

  Actiunile civice in strada deranjeaza puterea dar nu o paralizeaza inca de frica . Vor capitula numai atunci cand actiunile civice se vor muta in imensele lor casute . La notareasa lu’ Base in casuta intra toti civicii din P-ta U asezati pe scaune ! Pentru Videanu asteptam provincia !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: