NELEGEA LUSTRAŢIEI ŞI CE FĂCEA UN ŞEF UTC

Azi, PD-L a comis o nouă diversiune – s-a votat legea lustraţiei, la Camera Deputaţilor, în absenţa opoziţiei. O falsă lege, dacă n-ar fi decât faptul elementar că n-are caracter de generalitate – adică, lustrabilii pot fi „doar” aleşi, nu şi numiţi. O parodie! Chiar o bătaie de joc pe faţă. Şi ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, au fost exceptaţi reprezentanţii misiunilor diplomatice şi foştii secretari UTC – ca Boc şi Ungureanu. Adică, rezerva de cadre securisto-comunistă.

Ce spunea punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara? Interzicerea candidaturii foştilor secretari PCR şi a foştilor ofiţeri de Securitate pentru funcţii publice, vreme de două legislaturi, a câte 5 ani. Deci, se cerea pur şi simplu absenţa din viaţa publică pe termen de NUMAI 10 ani, a celor care au contribuit la instaurarea şi perpetuarea regimului comunist, criminal la adresa umanităţii – solicitare infinit mai blândă decât embargoul etern şi universal la adresa omologilor nazişti şi fascişti.

Proclamaţia de la Timişoara – pentru care a avut loc fenomenul Piaţa Universităţii, reprimat în sânge de tandemul Iliescu-Băsescu, adică Partidul în tandem cu Securitatea, preciza că persoanele din categoriile menţionate mai sus constituie „principala sursă de tensiune în societate” – factori de propagandă pentru manipulare şi dezbinare socială. Şi furt al avuţiei naţionale, printr-o privatizare în mâinile aparatului represiv, de partid şi de stat – cum avea să se dovedească, după reţeta de la Moscova, aplicată de câţiva ani şi în China. Sigur, ulterior aproape tot ce-a mai rămas s-a dat aproape gratis unor companii externe, în schimbul unor comisioane grase şi oneroase, intrate în burţile aceloraşi foşti şi urmaşi ai lor – vezi Borfeta Anastase, frauda din capul Camerei Deputaţilor, succesoare fesenistă de la 13 ani, după propria-i mândră mărturisire, a părinţilor parveniţi de mici pe linie de partid şi de stat, şi care au închis porţile unei întreprinderi în 22 decembrie 1989.

Toate astea puteau fi evitate, dacă legea se adopta ca în Germania reunificată şi în Cehia, de exemplu. Parodia de azi nu-i o lege, ci o nouă nelegiuire propagandistică, care nu lustrează pe nimeni şi nimic – printre altele, pentru că ofiţerii acoperiţi vor putea fi în continuare nu doar aleşi, ci şi numiţi. Nu? Şi simpatică a fost coincidenţa – simpatică pentru că e Meleşcanu dulcic, fiindcă altfel ar fi de-a binelea cinică – potrivit căreia deputaţii coaliţiei portocalii au adoptat „legea lustraţiei”  în acelaşi timp cu validarea noului şef al SIE.

Nu-i nimic simpatic, însă, când mă refer la exceptarea şefilor UTC-UASCR – rezerva de cadre a regimului Băsescu, întru promovarea „omului nou”, visul de aur al comunismului.

Încep prin a preciza că există şi excepţii, dar, de regulă, cine ţinea să fie secretar UTC, mai ales în anii cei mai crânceni de pe vremea lui Ceauşescu, o făcea ca să parvină, în total dispreţ faţă de semeni şi de meritocraţie. Pentru avantaje personale, tinerii vătafi comunişti îşi băteau joc de ceilalţi şi de însăşi ideea de învăţământ şi educaţie. Criteriile erau strict politice, propovăduirea politicii partidului. Cu zel vomitiv.

Am să vă spun o istorioară, strict autentică, de la o „repartiţie guvernamentală”. Era o fată din provincie, care învăţase pe rupte, chiar chestii inutile, pentru o medie cât mai mare, ca să prindă o repartiţie cât mai apropiată de casă. Şi ajunsese şefă de promoţie. Avea de ales o localitate aflată la doi paşi de cea natală. Dar i-a fost suflată de o nemernică – nu vreau să jignesc scroafa! – care a primit la media finală 50 de sutimi pentru activitatea UTC-UASCR şi deci dreptul de a alege prima.

Adevărata şefă de promoţie şi-a ascuns capul între braţe şi a început să plângă – mut, doar lacrimile îi curgeau pe bancă, pe jos – era revoltător ce se întâmpla. Şi sala fierbea, tot mut, pentru că nimeni nu avea curajul să spună nimic – absolvenţi, rude sau prieteni – nu mai era mult până să cadă Ceauşescu, dar nimeni nu credea că se va întâmpla vreodată. Şi în liniştea aceea mormântală s-a ridicat un necioplit, care a râs cu braţul drept în sus şi a exclamat, textual: „Ura! Trăiască partidul!”. Era tatăl impostoarei.

Profii de la catedră aveau feţele căzute, cu o excepţie – dar cam de complezenţă şi aceea, că era, totuşi, profesor. După ce s-a terminat repartiţia – timp în care fata frustrată de meritele ei tot n-a terminat de plâns şi mă tem că plânge şi azi – NIMENI, absolut nimeni n-a felicitat-o pe hoaţă. Şi toţi au consolat-o pe fata care era dintr-o familie cu multe sacrificii pentru ea şi se luptase ca să se întoarcă acasă.

Sentimentul nedreptăţii era insuportabil. Şi a rămas.

CONCLUZIE:

Deci, eu cred că legea lustraţiei, una adevărată, e necesară. Dar fiindcă au trecut 22 de ani, NUMAI pentru cei exceptaţi de parodia actuală, adică, foştii reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, şi foştii secretari UTC şi UASCR.

17 răspunsuri to “NELEGEA LUSTRAŢIEI ŞI CE FĂCEA UN ŞEF UTC”

 1. NELEGEA LUSTRAŢIEI ŞI CE FĂCEA UN ŞEF UTC » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 28 February 2012 – Blog « Impresii de calatorie: Miami Downtown si Miami Beach (Florida, SUA) […]

 2. Motraux Says:

  @motraucs pe vremea cand era la creşa…un film ceva mai lung cu pisiceală in exclusivitate,il veti recunoste cu siguranta pe „protagonist” 😆

 3. Boz Bishop Says:

  Dar aia care au lucrat in propaganda comunista pe timpul lui Ceausescu,telejurnal la TVR,radiojurnalele,Scanteia,Scanteia Tineretului…etc Intra si aia ca doar prin ei s-au sustinut la putere comunistii

 4. Roxana Iordache Says:

  Păi stăpânii voştri au făcut legea, întreabă-i pe ei. 😛

 5. motraucs Says:

  😳 😳 😳 @Motraux vrea sa zica ca el n-a fost la fel ? 😆

 6. bmarinescu41 Says:

  Da,Roxana,o lege adevărată a lustraţiei este NECESARĂ!
  Dar NU apucăm s-o vedem votată ÎN ACEASTĂ VIAŢĂ! CORB LA CORB NU SCOATE OCHII !!!

 7. Argusdre Says:

  Trebuie sa clarific de la inceput ca Hoarda de paraziti si pradatori portocalii in frunte cu afectatul au lasat posteritatii doar doua tipuri de legi :
  1.legi care sa le faciliteze hotia;
  2.legi care le mimeze guvernarea, deoarece ei n-au guvernat niciodata.Tot ce au facut a fost doar in interesul pradarii statului.
  Astfel, actuala Lege a Lustratiei, „bagata” la propriu si la figurat de catre slugoii besisti, se inscrie pe aceeasi linie a mimarii, specifica intregii perioade a presedintiei besite sau besiste.. .,
  dupa cum va place…
  Totul pleaca de la principiile juste ca „legea sa nu jeneze cumva munca de talharire organizata a statului” si ca dupa incheierea mandatelor, sa se poata sustine ca „a ramas ceva grandios, din timpurile aceleiasi guvernari besiniste”. Sa fie acolo, ca tot vine si o noua campanie electorala. Absolut identic s-au petrecut lucrurile si in cazul Legii Condamnarii Comunismului. In consecinta, practic nu-i nimic de comentat deoarece NIMIC nu s-a intamplat. Este o clona a unei legi, o forma fara continut, ceva incropit ad hoc si menit sa ia ochii fraierilor si sa creeze motivatii de umflat in pene bulangiilor care se prefac a guverna…Cam atat.
  Eu insa am extras un pasaj din postul doamnei in care se refera desigur la escrocii care ne-au guvernat si care n-ar fi ajuns acolo sus daca se dadea la timp o lege adevarata a lustratiei si, sustine apropitara blogului, statul nostru n-ar mai fi fost furat :
  ”…Şi furt al avuţiei naţionale, printr-o privatizare în mâinile aparatului represiv, de partid şi de stat – cum avea să se dovedească, după reţeta de la Moscova, aplicată de câţiva ani şi în China. Sigur, ulterior aproape tot ce-a mai rămas s-a dat aproape gratis unor companii externe, în schimbul unor comisioane grase şi oneroase, intrate în burţile aceloraşi foşti şi urmaşi ai lor ….”
  Imi pare treibil de rau ca in aceasta speta trebuie sa contrazic o renumita ziarista, candva pe la „Romania Libera” si sa-i dau iarasi ocazia sa-mi faca apologia urii viscerale, hau,hau,hau…
  De fapt vreau sa evidentiez faptul ca furtul si pradaciunile guvernantilor e sunt indeletniciri transpartinice, n-au avut si n-au de-a face neaparat cu comunismul. Primii hoti care au pradat natiunile au fost cu siguranta sefii de triburi, apoi mosierii, apoi capitalistii nostri de pana la 1944. Iar lupta de clasa si puscariile politice tot ei le-au inventat si infiintat..De pilda regimul Comunist din Romania n-a construit absolut nicio puscarie, pe toate mostenindu-le. De asemenea, Afacerile Skoda, Mormorosh Banc, Pavajul, etc, toate inainte de 44, n-au avut eroi comunisti, ci taman fosti sefi de partide istorice romanesti…
  Tot in sprijinul afirmatiilor mele pot aminti si despre marile tunuri Occidentale precum Afacerea Enron, despre dosarele de coruptie deschise unor politicieni de frunte ai Frantei, Italiei, Germaniei si chiar Israelului, despre procesele si condamnarile lor, etc.Si nu vreau sa omit nici rapacitatea deosebita a acelor occidentali din UE care, sub pretextul ca ne-au primit la pieptul lor, ne-au halit si ne-au distrus toata munca unui intreg popor timp de multe decenii.Pana si talharii aia de comunisti rusi se pare ca ne-au furat totusi mai putin cu toate Sovromurile lor si datoriile de razboi ale noastre ….

 8. Teo Says:

  Roxana,in cazul ca tu erai fata care plange SA STII ca nu ai fost singura care ai patit-o.
  De altfel mai stiu pe unul care a facut armata la diribau doar pentru ca a zis NU -UTC-ului

 9. Utecistul Razvan Says:

  sa intelegem din formularea legii ca acei lustrabili care 22 de ani n-au detinut functii alese si nici n-au fost numiti in functii administrative si-au ispasit penitenta in exercitarea drepturilor constitutionale?

 10. Argusdre Says:

  „Utecistul Razvan spune:
  marți 28 februarie 2012 la 8:09:21 pm

  sa intelegem din formularea legii ca acei lustrabili care 22 de ani n-au detinut functii alese si nici n-au fost numiti in functii administrative si-au ispasit penitenta in exercitarea drepturilor constitutionale?”
  Draga Futecistule, pentru ca vad in tine multa istetime, cerc sa te lamuresc doar in probleme care-ti sunt neclare :
  intr-o tara comunista in care nu ai alta obtiune politica decat Soimii Patriei, UTC si PCR si unde viitorul tinerilor depinde taman de incadrarea in aceste forme politice, este incorect sa vorbim despre ispasirea penitentei, daca justitia nu l-a condamnat cu nimc pe individul respectiv…De aceea s-a facut legea lustratiei, pentru ca doar o perioada sa nu aiba acces la functii de conducere, presupunem pana iese din el indoctrinarea comunista.Dar te asigur ca noi romanii n-am crezut niciodata nici in capitalism nici in comunism si tot ceea ce am facut a fost doar din pur oportunism. Uite-te bine si la astia de acum si spunem cate din partide au o doctrina clara, dar mai ales cati dintre membrii lor cunosc doctrina respectiva…

 11. Argusdre Says:

  ERATA
  in loc de „spunem”, a se citi „spune-mi”

 12. Roxana Iordache Says:

  @Teo. Am precizat că e vorba de o fată din provincie. Dacă citeşte blogul meu, să ştie că mi-a rămas foarte dragă, chiar dacă n-am fost apropiate, fiindcă eu eram o nebună, spre deosebire de ea, care învăţa tot timpul. Mi-a fost o ciudă de mi-a venit s-o bat pe batoza aia agresivă, care se stropşea la mine fiindcă făceam mişto de ea. Îmi luau boii de la bicicletă, îi ziceam că eu n-am timp de UTC, fiindcă prefer bărbaţii. 😆

 13. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Ce zi, dupa 22 de ani … Pentru mine, in calitate de beneficiar direct al „serviciilor”, aceasta mizerie reprezinta o „frectie la picior de lemn” sau cum a spus Roxana „nelegiuire propagandistică”, pentru „lustrabili” e probabil un lustru, iar pentru majoritatea romanilor nimic mai mult decat ragaitul dupa o sticla de bere.

  Asta spunea javra ordinara in „Condamnarea Comunismului”:

  „În numele statului român, îmi exprim regretul şi compasiunea pentru victimele dictaturii comuniste. În numele statului român, cer scuze celor care au suferit, familiilor lor, tuturor celor care, într-un fel sau altul, şi-au văzut destinele ruinate de abuzurile dictaturii.”
  ” Orice maşinărie administrativă, ca să funcţioneze, are nevoie de oameni calificaţi nu numai profesional, dar calificaţi şi pentru democraţie şi libertate.”
  „Lecţia trecutului ne dovedeşte că orice regim care-şi umileşte cetăţenii nu poate dura şi nu merită să existe.”

  Se pare ca intre timp au fost cu totii „reevaluati”.
  Eu insa nu voi uita sau ierta NICIODATA!

 14. Dumitru Rizoaica Says:

  Nu de legi tembele ca aceasta are nevoie Romania, ci de solutii care sa „lustreze” Raul din societate, prin „exorcizarea” lui din oameni! Cati oameni onesti pot fi „lustrati” inutil, si cati TICALOSI neprevazuti de lege, ne vor face viata un IAD cu ticalosiile lor?

  Domnule Presedinte
  Traian Basescu

  Inregistrata la Cotroceni cu Nr.11270/03-05-2011.

  Pentru actuala situatie de neinvidiat a Romaniei, este responsabil cadrul democratic al ultimilor 21 de ani, care nu a continut nicio urma de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Cu un asemenea cadru democratic, care a dus la ruinarea economica si morala a Romaniei, nu mai exista nicio speranta de schimbare in Bine in societatea romaneasca! Si asta deoarece, clasa politica este perceputa de electorat ca o mocirla puturoasa! Dar tot din aceasta mocirla politica, si nu din partide “Alba ca zapada”, trebuie, si se va reintrupa speranta pierduta. Caci prin aplicarea unui “tratament” corespunzator, din aceasta mocirla politica puturoasa vor rasari “nuferii” noii politici si Administratii romanesti! Iar “tratamentul” avut in vedere , va “selecta” oamenii pe diferite activitati sociale, dupa chemarea launtrica a fiecaruia, si nu, ca astazi, dupa aspiratiile de imbogatire si de parvenire, cand, pentru atingerea scopului, se folosesc de cele mai abjecte mijloace, chiar daca acestea aduc atingere intereselor tarii si armoniei sociale! De aceea am schitat un nou cadru democratic, care este “imbibat” de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice.(mai departe se poate citi pe blogspot-ul „Dreptate pentru toti”).l

 15. Huhu Says:

  Romani nu stati ca blegii in fata TV si a monitoarelor, veniti doua ore pe zi sa demonstraim impotriva dictatorului Basescu!!!!!!!!

 16. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Din ce am vazut eu (superficial recunosc) despre NELEGEA LUSTRATIEI, cum bine ii spune Roxana ,se face deosebirea intre „ales” si „numit” .

  Alesul este mai smecher, 🙂 chiar daca a facut exact faptele celui numit si chiar daca a slujit cu devotament un regim criminal ! Deci daca ai fost securist sau comunist de frunte si esti ales de popor ,ca doar te pricepi sa il imbarligi bine , totul este perfect . 😎 Au voie si ticalosii sa fie alesi si iubiti de popor ,este dreptul lor de ticalosi ! 😎 .Un copil nu il poti lasa prin lege pe mana unui pedofil ca sa il infieze si sa-l „iubeasca” 😎 ,un popor insa il poti lasa pe mana unui ticalos care sa aiba grija de el,asta pare sa fie logica .

  Ideea de baza a unei Legi a Lustratiei corecte ,ERA SA IMPIEDICI ASTFEL DE OAMENI SA AJUNGA IN POLITICA, indiferent daca sunt alesi sau numiti ! S-a pierdut insa ideea principala, deoarece ,ca si condamnarea comunismului,si NELEGEA lustratiei, este doar o aburela marca Basescu .

  PS:Daca acesta NELEGE era aplicata in 1990 ,nici macar pe Iliescu nu il lustra, deoarece a fost ales de popor . 🙂 .

 17. MRU-UTC, ca tot jigodia aia minicnoasa e! | Pardaf.ro Says:

  […] Cititi si aici despre cine intra in UTC si cu ce scop. Share-uiala:ShareShare […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: