DIVERSIUNILE PUTERII ŞI AUTOGOLURILE OPOZIŢIEI. ÎN LOC SĂ DEA JOS PUTEREA, USL FACE DEZBATERI AUTOPOLEMICE

Dacă regimul Băsescu n-ar fi ajutat de slăbiciunea opoziţiei cădea de mult. Disperarea se vede şi din diversiunile pe care le bagă, una după alta, ca să facă uitate punctele esenţiale.

A fost sacrificat secretarul de stat Costin de la „revoluţionari„, ca răspuns la o anchetă dură prezentată de Oana Stancu la „Exces de putere”: unu, că Costin e mic copil faţă de Băsescu, Udrea-Cocoş şi alte hoare, şi doi, dar nu în ultimul rând, că e o arestare de imagine, menită să mascheze nesimţirea şeful CNAS, Lucian Duţă. Şi să mai pună o cărămiduţă la soclul lui Ungureanu, care l-a demis pe Costin.

Ce folos că PNL cere demisia lui Duţă? Ponta laudă guvernul Ungureanu că măcar nu face prostii ca Boc şi-i cere să fie băiat cuminte şi să ieftinească degrabă combustibilii, ca să vină MRU tot mai decis pe calul alb din sondajele fabricate de pontacii din Cluj. Ponta zice, grav, că „eu am devenit partea mai puţin polemică a USL”, în cadrul unui seminar pe tema captării banilor europeni, dezbatere care pică exact ca nuca-n perete. Dar de polemizat, Ponta polemizează cu Crin şi cu noi, cei care „nu i-am ascultat” cele 15 condiţii din discursul criticat, printre care şi fondurile europene. La care Crin e obligat să-i răspundă – „de dragul moderaţiei nimeni nu va spune vreodată că situaţia e aşa-şi-aşa, nu e chiar aşa de rea în domeniul absorbţiei fondurilor europene sau al Sănătăţii”, etc. Dur Crin, a folosit chiar termenul de nesimţire cu privire la (i)responsabilii de la Sănătate, din solidaritate cu atâţia oameni în suferinţă.

De-alde Duţă chefuia cu Videanu, Liviu Negoiţă şi Elanul iRealitatăţii TV, chiar în timpul programului de lucru pentru care îl plătim şi chiar în timp ce mii de bolnavi de cancer mureau de durere, în lipsă de morfină. Iar puşculiţa cea fără fund a PD-L intra seara telefonic la Gâdea în emisiune şi îl acuza că face lobby pentru firma de medicamente – unica şi fără concurenţă internă şi externă, din vina cui? Şi pe urmă s-a victimizat că l-a insultat Mihai Gâdea. Nesimţit pentru Duţă e puţin zis. Nesimţit împietrit. Dobitoc – am rezerve, fiindcă se leagă de noţiunea de animal, care n-are vină. :mrgreen:

Cert e că degeaba PNL îi cere demisia, dacă USL e pe două voci şi în două viteze. Ca să nu le zic, direcţii. Ponta are altă agendă. Şi despre asta, în mod sigur, altădată. Cert e că USL se arată defazată faţă de realitate – dezbaterea despre fondurile europene era oportună săptămâna trecută, se ştia că va veni comunicarea de la Bruxelles, totul trebuia pregătit preventiv şi lansat imediat, dar reacţia rapidă e un vis prea îndepărtat cu Ponta. Era ocupat să lustruiască clanţele domesticilor de la Departamentul de Stat.

Opoziţia face jocul puterii şi prin obstinaţia cu care nu-şi precizează poziţia faţă de dezastrul de la Educaţie, obsesia psihopat-totalitară privind „clasa zero”. USL stă la taclale, chiar în timp ce reprezentanţi ai părinţilor se judecă în instanţă cu Guvernul, pentru anularea ordinului detracat. În loc să se solidarizeze cu părinţii, opoziţia a organizat o dezbatere sterilă, din care nu se va reţine decât polemica dintre co-preşedinţii USL.

Altă diversiune a puterii e cea cu Meleşcanu la SIE – dar despre asta, separat. 🙂

P.S. Păcat de sângele vărsat în decembrie 1989! 😦

UPDATE. Ponta a mai comis una: l-a pus pe Doru Mărieş pe acelaşi plan cu arestatul Costin. Asta, probabil, ca să se asigure că îndepărtează decisiv Asociaţia „21 Decembrie” de USL.  👿  Apropo, nici un cuvânt din partea USL referitor la excluderea lui Sorin Ilieşiu din GDS.

5 răspunsuri to “DIVERSIUNILE PUTERII ŞI AUTOGOLURILE OPOZIŢIEI. ÎN LOC SĂ DEA JOS PUTEREA, USL FACE DEZBATERI AUTOPOLEMICE”

 1. DIVERSIUNILE PUTERII ŞI AUTOGOLURILE OPOZIŢIEI. ÎN LOC SĂ DEA JOS PUTEREA, USL FACE DEZBATERI AUTOPOLEMICE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 27 February 2012 – Blog « Preturile proprietatilor rezidentiale au scazut in medie cu 4,3% in 2011 […]

 2. olimpiu65 Says:

  ,,Nu cred ca Basescu il va nominaliza pe Melescanu!”- Crin Antonescu
  Poate era mai bine sa-i asculte pe liberalii prahoveni care tocmai i-au aratat o pancarda cu-n indemn: WAKE UP!!!

 3. Roxana Iordache Says:

  Olimpiu, mă bucur mult că ai revenit. Crin a făcut o declaraţie corectă. Altfel, risca să se răzgândească Băsescu. 😆

 4. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Olimpiu, mă bucur mult că ai revenit.
  ________________________________
  Iar a venit asta sa bata campii ?! :mrgreen: .Credeam ca l-au detasat pe la Noua Republica ,deoarece si aia tot mesaje aiurite ca ale lui au … :mrgreen:

 5. stejarul Says:

  „Ponta are altă agendă” ponta are agenda „fratelui” boc : 1 din 7 pensionari ies din sistem pe an. Genocidul rosu (si cel portocaliu in ultimii 7 ani) a decimat deja 6 MILIOANE DE ROMANI!
  Crin puncteaza foarte bine DEMISIA LUI DUTA. Doar ca ar mai fi trebuit sa ceara si demisia ministrului sanatatii.
  PNL-PC sa atace masiv starea sistemului de sanatate. Asta sa fie „calul de bataie” al lor. Parerea mea…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: