MÂRLANI BECALI TREBUIA ARESTAT PENTRU ULTRAJ

Foto: Cotidianul

Pentru agresiunea verbală proferată ieri, la adresa instanţei de judecată a Tribunalului Bucureşti, vărul zis Giovani al lui Gigi Becali trebuia arestat imediat pentru ultraj.

E inadmisibilă insultarea şi ameninţarea unui judecător în exerciţiul profesiei funcţiunii, iar faptul că infractorul flagrant a plusat, propunând să i se pună cătuşele, nu poate justifica – ba dimpotrivă –  atitudinea defensivă a judecătoarei, în faţa unei ieşiri de acest gen: „Toată lumea vine aici şi tremură, vin oamenii cu frică aici, pentru că nu vor să ia 15 ani de puşcărie. Vine Copos: aoleu s-a întârziat două ore procesul, dar nu zice nimic, pentru că îi este frică. Ai fost ministru în Guvernul României! (…) Doamna judecătoare, pe dumneavoastră v-a trimis Ceauşescu? Vă credeţi instanţa supremă? Mie nu-mi e frică. Să vă ferească Dumnezeu să ajungă familia mea să coducă ţara asta. Cu biciul o să o conducă!”.

Gigi a fost mic copil în faţa instanţei, chiar a jucat bine, atunci când era arestat ca să fie lansat europarlamentar împreună cu Vadim. Giovani parcă tocmai ieşise din peşteră. Elegant s-a comportat, în schimb, Cristi Borcea, trebuie să recunosc obiectiv.

Atitudinea judecătoarei Geanina Teodorovici a fost greşită judiciar, deşi probabil raţiunea ei a fost aceea de a nu-l victimiza pe învinuit – criteriu exterior actului de justiţie. Un magistrat are obligaţia de a apăra Justiţia, statutul magistratului, cu orice preţ – pereat mundus! Doamna judecătoare în actul instituţional reprezenta mai mult decât propria persoană –  care ar putea trece cu vederea faptul că e insultată şi ameninţată. Persoana magistratului, însă, n-are voie să admită să fie ultragiată. S-a creat un precedent periculos. Cu atât mai periculos cu cât e o cauză de notorietate publică şi intens mediatizată. În loc să înveţe să respecte instanţa de judecată, oamenii cu anumite predispoziţii pot fi impulsionaţi să-l imite pe cel lăsat nearestat în flagrant. Nefiind persoane publice, probabil că ar fi arestaţi, dar toţi suntem egali în faţa legii, iar faptul că Becali a îngroşat ameninţarea invocând statutul de fost ministru al lui George Copos e o sfidare în plus. La care doamna judecătoare, în loc să-l pună la punct, a încercat să se justifice!

Lamentabilă şi atitudinea avocatului Doru Viorel Ursu, care ulterior a justificat în faţa presei ieşirea clientului pe care-l reprezintă, deşi ştia prea bine că s-a încadrat didactic la ultraj. În formă continuată. Fiindcă plusarea comisă de vărul Becali a fost o agravantă flagrantă: când a întins mâinile să i se pună cătuşele, a dovedit că ştie ce comite, adică ultraj nu doar cu intenţie, ci  şi cu ostentaţie. Mai mult, anticipând că nu va suporta consecinţele.

9 răspunsuri to “MÂRLANI BECALI TREBUIA ARESTAT PENTRU ULTRAJ”

 1. J o h n s o n Says:

  „Să vă ferească Dumnezeu să conducă familia mea ţara asta!” a mai spus el amenintator la adresa judecatoarei…

  Asta ne-ar mai lipsi dupa 7 ani cu Basescu ! 😦

 2. tesoruccio49 Says:

  FAMILIE DE MAFIOTI,NUMAI LA NOI SE POATE INTAMPLA ASA CEVA,MA GANDESC CA JUDECATORII ISI MERITA SOARTA DACA ACCEPTA ASA CEVA.

 3. MÂRLANI BECALI TREBUIA ARESTAT PENTRU ULTRAJ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 22 February 2012 – Blog « Impresii din Paris pe timp de iarna […]

 4. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Îţi dai seama – Ungureanu, preşedinte, Gigi, prim-ministru! 😆 Deşi nu prea e de râs. Că ai să vezi matale coaliţie postelectorală cu DDD, BBB şi alte behăieli. După hăhăieli. :mrgreen:

  @tesoruccio49. Şi e vorba şi de soarta noastră. Fiindcă printr-o asemenea atitudine se poate induce impresia că judecătorii nu ne pot apăra în faţa infractorilor, deşi îi au la îndemână! 😦

 5. Marius Mina Says:

  unica solutie la becalismul bashist..puneti parul pe ei si rupeti-le oasele inainte sa vi le rupa ei voua

 6. J o h n s o n Says:

  Vezi…cum i-a lasat strada un pic pe mizerabilii portocalii cum incep sa faca planuri bagabontesti pentru alegeri…rebranduire,Miscarea Populara ori Poponara(se mai lucreaza aici)…MRU….PLM… etc

 7. Deveanu Silviu Says:

  Clanul Becali este ilustrarea degradarii morale a societatii. 22 de ani in care acesti derbedei au facut ce le-a trecut prin cap, au furat, au terorizat, au desconsiderat tot ceea ce era valoare si au impus marlania si desfraul. Jiji, cel cu „cazul valiza”, trebuia de mult comdamnat. Infractiunea de dare de mita este mai mult decat evidenta. I-ar conveni lui Jiji ca adversarii sai sa mituiasca pentru a castiga campionatul si cu asta banii de la UEFA (nu putini)? Categoric, nu! Dar Jiji nu pricepe ca: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! El se crede smecher! Este o lamentabila creeatie a unei prese ticalosite, a unora asemenea lui, niste hahalere, niste ciumpalaci. Daca justitia oarba nu-l va condamna, pe masura gravitatii faptei va fi inca o dovada de inalta coruptie in tara Chiorului.Sunt in Romania indivizi care spurca tot ceea ce ating. Unul dintre ei este acest Jiji Becali. Verii sai sunt la fel.

 8. Argusdre Says:

  De fapt ce înseamnă că a făcut Geovani Becali ? Crezi că în străinătate şi-ar fi permis aceeaşi chestie ? Cu siguranţă că nu !
  Atitudinea lui Becali reprezintă de fapt recunoaşterea de către borfăşărime a pragului de jos, a mocirlei in care Justiţia singură s-a coborat….desigur prin judecatorii săi. Să accepţi de bună voie ca tu Justiţiabil al României să ajungi slugoiul unui individ mai mult turmentat decat limpede, care are ca principală hibă taman ignorarea dreptăţii, nu înseamnă altceva decât ceea ce am spus mai înainte. Şi n-ai cum să te mai numeşti Justiţie cată vreme cu bună ştiinţă măsluieşti adevărul şi dai câştig de cauză după ordinele politice…Borfaşii simt cel mai bine şi cel mai repede chestia asta, Aşa că eu nu l-aş bruftului prea tare pe Becali. ;b:Nervosul, incultul, impulsivul şi deloc complicatul individ chiar aşa a simţit că trebuie să reacţioneze şi s-a adresat ca unui semen,ca unui egal, ca unui partener de…găinării, de năzbâtii…Aspecte din ce în ce mai normale în ţara lui Catarg-Vodă şi a prinţesei Cu Cracii Importanţi decat cetăţenii …
  Desigur că nu toţi judecătorii au dat la pace cu …Catargul, dar răul s-a făcut, populaţia e mai simpluţă şi judecă la grămada…

 9. Huhu Says:

  ROMANI VENITI TOTI, ZILNIC IN PIETE SA STRIGAM JOS DICTATORUL BASESCU!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: