RADU TUDOR: GRECIA, „ACEASTĂ ŢARĂ INFECTĂ”!!! CINE ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ GRECIA ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ EUROPA ŞI FUNDAMENTUL EI CREŞTIN(-DEMOCRATIC)

Foto: agendadeiasi.ro

Aseară când am ajuns acasă tocmai făcuseră pisicile revoluţie punitivă din pricina marii întârzieri cu papa. Cine venea şi vedea urmele – măsline după măsline de la uşă, până la capătul holului de 12 metri! – trebuia să blameze mâţele lăsate – ca niciodată – flămânde şi revoltate – tot ca niciodată? Sau pe vinovata de mine? Le-am dat bobiţele, le-am împrospătat ceiuţul, după care am strâns urmele răscoalei, am aerisit şi am odorizat fără nici o umbră de reproş. La urma urmelor, puteau să facă în toată casa, ca să mă învăţ minte, dar au făcut-o – demonstrativ – doar pe hol. De obicei, sunt cele mai cuminţi pisici posibile.

Înainte de operaţiune, am deschis televizorul, ca să ascult între timp. Era pe sfârşite emisiunea Danei Grecu. Se vorbea despre  zona euro. Radu Tudor spunea că ar fi dezastru ca Grecia să renunţe la euro, fiindcă i-ar afecta pe cei cu credite în euro şi investiţii imobiliare, şi că ar cădea vreo cinci bănci în România. Analistul a spus că „Grecia într-adevăr ar trebui pusă pe coji de nuci” şi lăsată să ispăşească, fiindcă s-a angajat în zona euro fără să-şi susţină angajamentul. Şi încununarea succesului: „Disciplina germană trebuie impusă cu forţa în Grecia, pentru ca această ţară infectă să nu mai creeze problemele pe care le-a creat Europei”. 😯

Am intrat în cameră să văd la televizor dacă e chiar Radu Tudor sau Sebi Lăzăroiu tocmai ridicat de pe cuie. Sau Udrea înainte să-şi amintească că regimul Băsescu a uitat de oameni, preocupat fiind de „ţară”. Sau PR-ul portocaliu pregătind propaganda rasistă cu care împânzeşte România.

Îl apreciez pe Radu Tudor şi încă nu pot crede că a putut declara aşa ceva. După această logică, atunci noi ar trebui să fim puşi să ispăşim în continuare cu forţa consecinţele aservirii României (de) către FMI, angajată de o putere criminală, fără să consulte, măcar de formă, cel puţin opoziţia parlamentară, dacă nu direct poporul. Grecia măcar a făcut-o cu euro pe cale parlamentară, dar fără să ţină seama de opoziţia populară. Au vină grecii că sunt obişnuiţi să trăiască veseli, fără griji, pe seama turismului, din propria postumitate? Are vină această ţară creştină că se bucură de viaţă? Aşa erau şi românii înainte de comunism, se bucurau, se veseleau atât la sate, cât şi la terase – noi semănăm mult cu grecii, de fapt, semănam (şi culegeam).

Cine a avut interesul să distrugă viaţa tradiţională a poporului creştin pe teritoriul căruia se află axa monahismului isihastic? Cine are interesul flamei anarhice distrugătoare a însuşi patrimoniului naţional cu valoare deopotrivă culturală şi economică perenă? În general, cine are interesul să distrugă Grecia? Are interesul să distrugă însăşi Europa, fiindcă Grecia e reperul şi simbolul culturii şi civilizaţiei europene perene, de la formele ei antice, la creştinismul edificator. Cum să condamni un popor structural contemplativ, cugetător, viu trăitor şi ingenios, la turnarea într-un tipar incompatibil, recte, „cu forţa… disciplina germană”? Nu sună un pic… ca …?

Şi cum poţi numi „infectă” o ţară?! Orice ţară. Ea nu-i de vină pentru conducătorii ei. Uneori, nici pentru că e locuită. Radu Tudor pe bună dreptate s-a revoltat în faţa ieşirilor viscerale la adresa românilor asimilaţi cu ţiganii, iar România, cu patria romilor – fiindcă nici nu ştim să dăm replica prin trimitere la Roma. Cu atât mai şocant e să auzi din partea lui o osândă precum „Grecia… această ţară infectă”, la adresa unei ţări care are pe steag sfânta cruce. De altfel, Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei a luat poziţie fermă împotriva corupţiei guvernamentale, cale a aservirii ţării către structuri externe satanice, denunţate ca atare: şi a făcut-o din start.

Trebuie condamnat poporul grec pentru crimele conducătorilor? Trebuie blamat sau încurajat să reziste, să-şi apere valorile, să respingă diversiunea anarhică şi să recupereze existenţa tradiţională, chiar de-ar fi ca pentru asta să se rupă, dureros pe moment, de o zonă care nu aduce beneficii decât structurilor financiar-bancare şi clientelei lor interne şi internaţionale, pe spatele constrângerilor criminale impuse ţărilor şi popoarelor, imensei majorităţi a oamenilor obligaţi să se rezume la supravieţuire?

Infectă e nu Grecia, domnule Radu Tudor, ci zona euro, parte a omniprezentei zone financiare mondiale care a provocat criza globală ca să beneficieze de pe urma ei pe termen lung, prin atragerea ţărilor la infinit în împrumuturi înrobitoare, cu preţul suferinţei absurde a omului de rând. Infectă e, astfel, politica FMI – sper copilăreşte ca doamna Lagarde să schimbe din temelii orientarea (pseudo)austeră, într-o strategie de dezvoltare continuă şi durabilă, cu efect direct şi cvasi-imediat asupra nivelului de viaţă a cetăţeanului simplu. Cred că franţuzoaica ar vrea, cred că ar şi putea, dar nu cred că se poate, fiindcă ar însemna să fie lăsată să distrugă sistemul diabolic din interior. Îi urez succes, ar fi singura raţiune pentru care am mai avea ceva de negociat pe viitor cu FMI, nu politica în genunchi pe care o face regimul Băsescu – vezi raporturile practicate la Palatul Victoria, pentru care Ungureanu l-a invitat pe Franks.

Ruperea de euro, implozia şandramalei ar avea consecinţe grave pe termen scurt, dar Grecia şi-ar asuma o suferinţă clăditoare, fiindcă e un popor creştin care – ca şi noi – cunoaşte sensul înălţător al suferinţei, a cărei dimensiune e fraternitatea întru Hristos, mila şi iubirea de aproape. Să impui unui popor o suferinţă fără sens – deci, fără orizont – e o crimă inacceptabilă. O crimă la adresa umanităţii. Grecia refuză absurditatea curbelor de sacrificiu, evident ciclice, programate să fie aşa – că dacă tai la infinit şi nu semeni nimic, nu poţi culege decât iarbă uscată pe morminte. Incapacitatea de plată este în mod evident premeditată  – politicienii oneroşi şi clientelele lor au sifonat sumele uriaşe împrumutate de la FMI şi alimentate ulterior prin filiala europeană, cârdăşie subterană mondială.

Ar trebui să mulţumim Greciei că ne avertizează să nu facem greşeala de a ne duce pe pustii, aderând la un proiect aberant. Care are ca finalitate desfiinţarea statelor naţionale şi transformarea europenilor, în mutanţi – fără tradiţie, fără memorie, fără identitate şi fără viitor. Cum zicea bunică-mea, cu o vorbă românească: fără rost şi fără Dumnezeu.

P.S. Ziua naţională a Greciei e de Bunavestire. Perseverenţa cu care se neagă apartenenţa creştină fondatoare a Europei şi se urmăreşte exterminarea ei e diabolică.

Ca de obicei, la noi nu există dezbatere naţională, serioasă, responsabilă, pe o temă fundamentală. Nu trebuie să redevenim un popor, trebuie să rămânem o populaţie. Dar vine primăvara, învierea pascală. NIHIL SINE DEO!

39 răspunsuri to “RADU TUDOR: GRECIA, „ACEASTĂ ŢARĂ INFECTĂ”!!! CINE ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ GRECIA ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ EUROPA ŞI FUNDAMENTUL EI CREŞTIN(-DEMOCRATIC)”

 1. RADU TUDOR: GRECIA, “ACEASTĂ ŢARĂ INFECTĂ”!!! CINE ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ GRECIA, ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ EUROPA ŞI FUNDAMENTUL EI CREŞTIN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 21 February 2012 – Blog « Locuri de munca sau stagii de practica in Turism, Social Media si Publicitate (9) […]

 2. Huhu Says:

  Trasaturile de baza a caracterului grecului e necinstea, lenea, curvia, coruptia, nu-i de mirare cu asa oameni ca Grecia ajuns in pragul falimentului!

 3. Roxana Iordache Says:

  @Huhu. Înţelepciune, ca de obicei.

 4. Marcus Says:

  Biblia Dupa Basescu- Geneza De La Basarabi – Facerea Lumii- Cartea I

  Dumnezeu l-a creat pe Adam apoi, dintr-o coasta a sa, a creat-o pe Eva si a spus:
  -Uite, Adame, asta este Eva, alege-ti nevasta!
  Si Adam a ales-o pe Eva sa-i fie tovarasa si la bine si la rau.
  Dracu, invidios pe lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, l-a imbatat bine si l-a trimis la Cotroceni. Aici chiombu l-a chemat pe Cel Ungurean, l-a numit Prim Ministru, i-a pus o lista in mana cu ajutorul lui Boc si i-a spus:
  – Uite, Cel Ungurene, asta este Guvernul, alege-ti ministri! Si Cel Ungurean, intr-un elan de independenta totala fata de dictatura Uratului, si-a ales purtatorul de cuvant sa-i fie tovaras si la bine si la rau.
  In ultimele zile doua lucruri m-au racait in media noastra, chiar la cea de Opozitie si in luarile de pozitie ale unor politicieni apartinand USL.
  In primul rand mi s-a intors stomacul pe dos cand am vazut cu cata daruire si obstinatie, jurnalisti creditati drept cat de cat bine pregatiti profesional si cu glagorie pe ei se dau de ceasul mortii sa induca in tartacutele romanilor ca Securistul Basescu ar putea semana macar la unghii si la cacat cu Putinul k.g.b-ist. Din pacate pentru noi, chit ca amandoi au avut si probabil mai au grade in Servicii, alaturarea lor nici macar in gluma nu poate fi facuta, pornind de la personalitatile lor total diferite si terminand cu meleagurile pe care cei doi isi exercita mandatele pe care le au in momentul de fata.
  In timp ce Putin, inca de la numirea lui ca succesor de catre Eltin, a inspirat atat rusilor, cat si Occidentului respect si teama, readucand Mama Rusia la nivelul de Mare Putere, mascariciul nostru in afara de pozele pe post de mainmuta facute cu un anumit tip de electorat, care a ajuns acum sa-l scuipe si sa-l strige pe numele sau adevarat de “javra ordinara”, n-a reusit niciun cacat in acesti sapte ani de mandat, dand Romania inapoi cu foarte, dar foarte multi ani, scotand populatia la mezat si indatorand-o pe, haaat, f’o doua generatii de acum incolo, izgonind tineretul la munca in strainatate si cate si mai cate, toate nefacubile, dar comise de neispravit decis ca “dupa el potopu’”.
  Ori incercarea asta maladiva a presei de a-l compara pe becisnicul Basescu cu “pacificatoru’” Ceceniei (printre altele) este de tot rasul. Persoana mai caricaturizata, pamfletizata, satirizata si mai nou contestata in draci, in aer liber, la minus 20 de grade Celsius n-a avut Romania niciodata in istoria sa. Ori, tocmai aceasta caricatura, a ajuns sa fie asemuita cu Putin. Haideti , domnilor, fiti seriosi ca numai meserie si/sau audienta nu faceti cu asemenea “SiFi-uri” basite!
  Al doilea subiect care nu-mi da pace consta tot in incapatanarea, de data asta dovedita de unii membri ai Opozitiei, care inca incearca sa vada in Cel Ungurean, un tip independent, prins fara voia lui in chingile peledeului. Prizonierul pedeleului, my ass ! Omu’ este al basescului 150%, numit de acesta ca sa castige timp in vederea blatuirii Marelului Jaf de la localele si parlamentarele viitoare, prin inducerea in mintile romanilor ideea ca, vezi Doamne, dupa ce guvernul Basescu 5, prin sluga Boc, s-a sacrificat politic pentru binele si bunastarea poporenilor, vine acum guvernul Basescu 6 si, prin Cel Ungurean, baga din nou in carti Romania ca stat iesit din criza datorita masurilor de o clarviziune de-a dreptul divina luate de chiombila la ceas de mahmureala bahica matinala.
  Cand l-am auzit pe Nica, altfel un greu al PSD, cum il caina pe saracu Cel Ungurean, spunand despre el ca este prizonierul pedeleului, cand el de fapt este omul cu trup si suflet al basescului, recte al pedeleului, mi-asm adus din nou aminte de discursul lui Ponta prin care acesta ii oferea sprijin Cel Ungureanului.
  Pai, dargi pesedisti, grei si de frunte, mai iesiti voi pe sticla cu astfel de mesaje, ca mintenas o sa va vad depasiti in sondaje de Danut Elodia Oteve, cu toate eforturile pe care le-ati facut pana acum in alianta cu PNL. Puteti sa ma credeti, pe cuvant, Cel Ungurean nu este neam prizonierul pedeleului, ci este mana dreapta de rezerva a basescului cu care a inlocuit serviciile bocului dupa folosirea privatei cotroceniste pentru a face treaba mare.

 5. Argusdre Says:

  Da, ai dreptate in totalitate, de data asta…Sigur ca nu poti condamna cetatenii unei tari pentru ceea ce au facut lacomii si avarii conducatori…De fapt, daca analizam bine, prin intermediul mahalalei Fanar,..ehe…ce de gene au ajuns si la noi…Si nici nu stiu daca era nevoie, deoarece intotdeauna am simtit ca suntem rude apropiate cu grecii..Daca ne gandim ca Aromanii (o ramura a noastra)au trait si traiesc inca multi in Grecia si daca mi-aduc bine aminte, cativa istorici, studiind o efigie cu profilul lui Alexandru Macedon, cel mai mare general al Antichitatii (ce Oprea, ce Ontanu, astia-s generali ?) au ajuns la concluzia ca ar fi avut trasaturi specifice de aroman…Desigur ca grecii, care nu recunosc nici aromanii, s-au inflamat foarte tare… N-am aflat in schimb de ce semitie era Roxana, nevasta lui Alexandru cel mare…
  Dar sa revin la subiect si sa relevez inclusiv faptul ca nu-i prima oara cand Radu Tudor, se aprinde brusc, instantaneu, deodata si o altoieste cu maciuca-n balta…

 6. RADU TUDOR: GRECIA, “ACEASTĂ ŢARĂ INFECTĂ”!!! CINE ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ GRECIA ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ EUROPA ŞI FUNDAMENTUL EI CREŞTIN » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 21 February 2012 – Blog « Locuri de munca sau stagii de practica in Turism, Social Media si Publicitate (9) […]

 7. J o h n s o n Says:

  Si eu am prins exact acel fragment cu „tara infecta” dar m-am gandit ca e intr-un context anume,n-am prins decat finalul ,nu mi-am imaginat de la Radu Tudor sa faca aceasta gafa….

 8. Marius GhilezanMarius Says:

  Răspunsul meu liric, demult formulat în favoarea ţării care a născut democraţia http://mariusghilezan.ro/epava-din-zakynthos.html

 9. Roxana Iordache Says:

  @Marcus. Da, Putin a lucrat elegant, a sărit peste faza cu „ţigancă-mpuţită” direct la Politkovskaia. :mrgreen:

  @Argusdre. Persană. 🙂 Şi numele are rădăcina „lux”. 😳 Românii au alintat-o „Luxiţa”, cu varianta aproape desacralizată, „Luminiţa”. 😛 Ai fi zis că e vreo legătură între numele-astea? 😉

  @Johnson. Poate că era obosit şi a crezut că e într-o pauză publicitară.

  Mi-am amintit că a comis-o şi cu Tăriceanu, când l-a făcut Nărod şi a susţinut că trebuie neapărat schimbat cu un om pe măsura reformatorului Băsescu, care se împiedică în guvernul clientelar. 😐

  Pe urmă, a zis că „i-a luat Dumnezeu minţile lui Ion Iliescu” când se opunea introducerii moţiunii de cenzură a PSD.

  Şi au mai fost, e opţiunea omului, opinia lui. Fiecare are rateuri. Dar fraza de aseară m-a îngheţat, pentru că Radu Tudor nu vorbeşte doar ca persoană particulară şi nu doar ca formator de opinie, ci şi ca absolvent al unor clase de disciplină informativă.

 10. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Daţi click şi mergeţi de citiţi poezia lui Marius Ghilezan!

  @Marius Ghilezan. Superb, absolut superb poemul tău, prieten drag! Cred că e unul din cele mai frumoase lucruri care s-au scris vreodată despre Grecia – prietenii tăi să o traducă în germană! Franceză, engleză. Şi evident, neogreacă. Trimite-o la ambasada lor, de Bunavestire!

  Of, iartă-mă că încă nu m-am adunat să scriu despre cartea ta de poezie, cu totul deosebită! 😳 Acolo te oftici pe Grecia, dar tot o înţelegi. 🙂

 11. RADU TUDOR: GRECIA, “ACEASTĂ ŢARĂ INFECTĂ”!!! CINE ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ GRECIA ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ EUROPA ŞI FUNDAMENTUL EI CREŞTIN(-DEMOCRATIC) » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 21 February 2012 – Blog « Locuri de munca sau stagii de practica in Turism, Social Media si Publicitate (9) […]

 12. Marcus Says:

  #Roxana: nici mie nu-mi este drag Putin, insa ii dau Cezarului ce-i al Cezarului. El a reusit ca in mandatul sau prezidential sa readuca Rusia la masa puternicilor, in timp ce chiombu mai are Putin si ne scoate de pe harta lumii nu a Europei. Asta doar asa la o priima vedere, dar al compara pe Putoin Cu Basescu e chiar de porc.
  sa fii iubita
  marcus

 13. mariusnyc Says:

  Ia si de la mine , editia de ieri 😉

  Tratatul european de „stabilitate fiscala” – Adio suveranitate nationala
  http://mariusmina.blogspot.com/2012/02/tratatul-european-de-stabilitate.html

 14. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Trasaturile de baza a caracterului grecului e necinstea, lenea, curvia, coruptia, nu-i de mirare cu asa oameni ca Grecia ajuns in pragul falimentului!
  __________________________
  Aoleu Huhule 🙂 .Si astia ?!…. 🙂

 15. Radu Humor Says:

  @Huhu :
  Imi pare rau ovreilor, imi cer scuze ca-s obligat sa va critic, e vina voastra NU A MEA!

  Radu Humor spune:
  marți 21 februarie 2012 la 12:16:40 am
  @ Huhu
  Daca vrei sa-ti primeasca scuzele, inveleste-le intr-o bancnota macar de 1 dolar !
  Se vor grabi s-o bage repede in buzunar 😉

  Sper ca pana la urma sa-ti ceri scuze si de la greci !
  Asa ar fi frumos, dupa ce ai scris mai sus :

  „Trasaturile de baza a caracterului grecului e necinstea, lenea, curvia, coruptia, nu-i de mirare cu asa oameni ca Grecia ajuns in pragul falimentului!”
  De altfel, cred ca si Gramatica asteapta ceva scuze de la tine 😉

 16. chemal constanta Says:

  Suveranitate ?independenta ?o sa ne acuze ca visam la comunism.Patriotismul este un moft (pentru ei).Grecia leaganul democratiei a ajuns sa fie negata de niste farisei.

 17. Huhu Says:

  Scuze grecilor cinstiti, care-s minoritari in Grecia.

  Simpatizantule sugerezi ca grecii-s sfinti si nu fura, nu mint, nu curvesc, nu-s corupti, nu fac cea mai mare evaziune fiscala din lume?

 18. mariusnyc Says:

  Inainte sa-i blamati pe greci uitati-va in oglinda si spre dealul Cotrocenilor

 19. Radu Humor Says:

  Epava din Zakynthos ( poem de dragoste pentru o tara)
  „…bătăile în scuturi
  tocau revolta privirilor azurii
  voyeri în costume s-au travestit în femei
  cu accent barbar pe “i”
  bubuiau Termopilele,
  chipurile, Hephaistos a lăsat datorii,
  printre coline i se numărau templelor coloanele
  Acropolelor i-au căzut desant,
  Zeciuitorii,
  iar regelui îi picurau din ochi asfalt
  cum să-mi ardă de-o nostalgică epavă
  de contrabandă?”
  ––––
  „Din banci straine se trimit torpile..”
  ––––-
  dar
  ” N-au cum sa mute Olimpul, cetatile, marea.
  Recuperatorii nu stiu ca vanda mituri…”

  P.S.
  Daca Radu Tudor nu-si cere scuze pentru insulta ( absolut gratuita si in necunostinta de cauza ) adusa Greciei, nu merita sa fie acoperit decat de dispret!
  Si e pacat sa sfarseasca sub scut !

 20. marcus Says:

  @Radule:scuza-ma, dar sub scut e varianta castigatoare, pe scut e naspa 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 21. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  “Disciplina germană trebuie impusă cu forţa în Grecia, pentru ca această ţară infectă să nu mai creeze problemele pe care le-a creat Europei”.
  __________________________________________
  Untermenschen grecii astia ! 😎 Nu stie aceasta „tara infecta” ca arbeit macht frei ! 😎 .Se plimba cu scuterele dimineata ,isi fac siesta meditaraneana pe la pranz, iar seara danseaza ca Zorba, veseli si total dezorganizati ,fara macar sa fie comandati de un Oberst Führer ! 😎 Mai si sparg farfurii pe la chefuri ,si se mira ca nu le merge economia 😎 . Cu un blitzkrieg economic rapid si doar un panzer grenadier division raspandit prin ministerele Greciei,imediat s-ar pune totul la punct prin tara asta lasata de capul ei ! 😎 .Sieg heil ce mama dracu ,Europa trebuie sa fie sub disciplina germana !

  Acum serios vorbind,Uniunea Europeana are sens doar daca respectam diversitatea obiceiurilor ,a mentalitatilor, si daca ne privim unii pe altii cu respect .Un respect european ,provenit din intelegerea istoriei comune ,din intelegerea faptului ca destinul european trebuie sa fie unul comun ,si ca la faurirea lui trebuie sa participam toti . Germania este un exemplu si un model al succesului in Europa ,insa nici noi,nici grecii,nici italienii ,nici spaniolii,nu suntm nemti, si nici liderii nostri nu sunt .Admiratia fata de succesul Germaniei nu inseamna blamarea altor tari care nu au acest succes ,si nici impunerea unui model nefunctional in alt spatiu decat cel care l-a generat . 🙂 Sunt chiar curios cum ar vedea Radu posibila impunerea disciplinei germane in Olt ,si in cate secole crede ca ar fi posibil acest lucru …

  Sigur,Grecia a creat probleme zonei euro ,insa categoric vina nu ii apartine poporului grec ,iar Grecia este departe de a fi „o tara infecta” . Sa nu dea Dumnezeu sa fim noi candva in situatia Greciei , deoarece precis nu ii va mai conveni lui Radu Tudor sa auda ca Romania este „o tara infecta”. Probabil nici Huhu nu s-ar bucura sa auda un grec spunand indignat naiba stie de ce ,ca „trasatura de baza a caracterului romanului e necinstea, lenea, curvia, coruptia.”

 22. Ruxandra Says:

  ADEVAR GRAIT-AI, DOAMNA !

 23. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Simpatizantule sugerezi ca grecii-s sfinti si nu fura, nu mint, nu curvesc, nu-s corupti, nu fac cea mai mare evaziune fiscala din lume?
  _________________________________
  @Huhu

  Nu,eu sugerez ca nu exista popoare doar de sfinti, tot asa cum nu exista popoare nici doar de diavoli .

 24. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Adevarul este ca toata Europa este oarecum complexata in fata Germaniei .Toti si-ar dori sa fie ca nemtii in privinta organizarii,a punctualitatii ,a preciziei muncii .Din pacate insa, doar nemtii sunt ca nemtii 🙂 …

  Pozitia multor oameni fata de Grecia (inclusiv frizerul meu tot cam ca domnul Huhu sau ca Radu era de suparat era pe greci ! ) imi aminteste de bancurile cu Albania de pe vremea Impuscatului . Am gasit si noi pe unii care sa stea mai rau decat noi si ii ironizam ,ii acuzam,ne luam de ei ,probabil din dorinta fireasca de a ne simti si noi mai „realizati”. Cum altfel sa iti regasesti mandria nationala daca nu ai pe altul mai „lenes,mincinos,curvar,corupt” ca tine ? 😎

 25. Huhu Says:

  Marius, grecii au democratie in Grecia, noi romanii
  avem dictatura-n tara…

 26. Marcus Says:

  @Roxana si All: nu stiti ca Radu are blog? De ce nu mergeti sa-i spuneti ce ganditi acolo? Mai ales ca vad ca persevereaza in greseala comisa si nu admite ca s-ar fi putut sa-l fi luat gura pe dinainte. Iaca de vedeti:
  Radu Tudor says:
  February 21, 2012 at 1:55 pm

  eu nu prefer nici grecia, nici germania. si mai prefer ceva, sa traiesc in prezent, nu in antichitate….
  va inteleg nostalgia pentru grecia de acum citeva mii de ani. acceptati va rog ca grecia de azi este un pericol grav pentru europa, prin dimensiunea coruptiei si a problemelor financiare uriase. prin ceea ce a facut din 2004 incoace, grecia este o tara infecta.
  doua imprumuturi de peste 250 de miliarde de euro insumate, iertarea unor datorii de peste 130 miliarde euro si cu toate astea falimentul nu poate fi evitat. iar consecintele porcariilor facute la atena inca nu s-au manifestat pe deplin. mai urmeaza.
  Reply
  marcus says:
  Your comment is awaiting moderation.
  February 21, 2012 at 2:36 pm

  @Domnule Radu, nici eu nu-i am pe greci la lingurica, dar de la asta pana la a tine raspunzator un popor doar pentru faptul ca a votat niste politicieni care i-au adus, unde i-au adus este o cale atat de lunga…. Daca grecii sunt infecti din acest motiv, apai noi, pentru basescu si clica lui, cat si pentru o anumita parte a clasei politice pe care volens-nolens o votam doar ca sa scapam de basescu ar trebui sa fim “lazaretizati” undeva in mijlocul Oceanului Pacific. Imi sunteti simpatic, va apreciez, tocmai d-aia va rog sa acceptati o vorba de bine din partea unui constantean ceva mai in varsta ca dvs! Asa cum ati comis-o, aveti barbatia si cereti-va scuze, nimeni nu va va aprecia mai putin, ba dimpotriva!
  sa fiti iubit
  marcus
  Vedem daca macar ne publica comentariile, n’asa 🙂 ?
  sa fiti iubiti

 27. Huhu Says:

  Marcus, fiecare popor are conducatorii care-i merita!
  De ce politicienii tarilor nordice, danezi, norvegieni,
  finlandezi, nu fac imensele porcarii facute de politicieni greci si romani?

 28. adrian Says:

  Daca a zis asa ceva e urat. Poate ca a vrut sa spuna „aceasta tara infectata” si iesit altceva. Caci Grecia intr-adevar seamana cu noi, pare ca e o tara infectata de coruptie si hotie. Pentru ca grecii au fost si sunt „baietii destepti din administratie”. Dovedit istoric si pe pielea noastra. Caci grecilor intotdeauna le-a placut sa ciuguleasca de la altii iar motivul religios a fost cea mai tare manevra. Cu noi le-a mers secole …
  Asadar daca Radu Tudor a zis „tara infecta” atunci a gresit dar nici chestia aia cu grecii minunati doar pentru ca au crucea pe steag nu prea tine. Ce-i asta, o indulgenta in alb? Nu numai ca indulgentele erau inventii papale dar nici nu cred ca e corect ca o natie sa fie considerata stralucitoare apriori doar pentru religia dominanta (sau absoluta in functie de fanatismul fiecarui popor)! Adica ce, eteristii care l-au fraierit pe Tudor Vladimirescu si apoi l-au ciopartit ca sa incapa in fantana erau cumva musulmani !?? Erau „decat” niste prieteni greci care faceau daruri ca sa zic asa. E plin de fanarioti la Uniunea Europeana insa pare ca a cam secat izvorul. N-are nicio legatura fundamentul crestin.

 29. Huhu Says:

  Ai dreptate Adrian.

 30. Radu Humor Says:

  @ Marcus
  Corecta si civilizata interventia ta de pe blogul lui Radu Tudor ( ca si aceea de aici prin care m-ai corectat; e a doua oara cand incurc scuturile, probabil fiindca nu-mi plac nici macar alea montate de americani la noi 🙄 ) si daca o va lasa am sa merg si eu sa-mi spun parerea.
  Eu merg de cativa ani in Grecia si am ajuns sa-i cunosc destul de bine, astfel ca expresii jignitoare adresate lor sa ma jigneasca si pe mine.
  Faptul ca stiu sa imbine munca cu distractia, dar mai ales ca nu-s fraieri sa munceasca pe bani putini ca romanii, la o privire mai atenta e in avantajul lor, iar religiozitatea nu-i prea da afara din casa, mai ales in ultimul timp si poate de aia trec prin clipe grele.
  Un roman poate parea surprins ca ei prefera sa-si invite prietenii la localuri si nu intind mese pe acasa, dar la cat de accesibile erau preturile pana mai an, le dau dreptate.

  Ca popor se vor salva in orice situatie ( cea mai inteligenta ar fi revenirea la drahma, pe care investitorii straini, chiar nemti au declarat ca o accepta !) pentru ca stiu sa se mobilizeze si au un curaj pe care firea lor petrecareata nu-l prea presupune.
  Pana la urma nu de grija lor nu mai pot eu, ca sigur se vor redresa, ci de a noastra, care continuam sa bajbaim in mocirla asta politica portocalie, pana ne vom trezi ca am ramas mai saraci ca acum si de cand ne stim si mai indatorati ca niciodata !

 31. Marcus Says:

  Dom’le, Alde Nica PSD si Antena 3 Grecu Si Radu Tudor Sunt Incredibli!

  N-am vazut asa ceva de cand mama m-a facut si sper sa nu mai vad! In opinia astora susmentionati, Cel Ungurean este un baiat de bine, eventual daca nu de-al natiunii romane, macar de-al lu’ constiinta sa, care saracutu’ este “PRIZONIERU” (dubla apasare pe termen) lu’ pedeleu prajit cu gardian desemnat Pinalty.
  Bre, oameni buni, wake up, ce pusca mea, Ungureanu face jocu Basescului, este mai sluga decat Boc, ati ajuns sa-i cainati pe Basescu si Cel Ungurean ca nu pot demite un om de-al lu’ Pinalty? Voi sunteti zdraveni la cap? Daca veti continua sa, apai sa va voteze Cel Ungurean si cu Cel…, si audienta tv, canci, Dana Grecu si Radu Tudor! La terapie intensiva, men, cu perfuzii in cap si dusuri scotiene pe SUB piele, ca va mai voteaza si va mai urmareste dracu!
  Sa fiti iubiti
  marcus

 32. Marcus Says:

  @Radule: itele masoneriei si finantelor mondiale, sau mai nou globalizate, tanscend puterea noastra de intelegere. Totul este facut ca bogatu sa fie si mai bogatu, iar saracu sa-si vada lungul nasului si s-o tina „steady”, in sensul de a-i umfla conturile alesului. Sperietoarea asta cu falimentarea unor tari, este o frectie la un picior de lemn, praf pentru prostime care trebuie sa intretina si sa produca acumularile astora de-a dreptul nesimtite. Si nu-i vorba de mioriticii nostri aici, care-s mici copii pe langa Puterea Mondiala, nici macar bagati in seama de baietii de baieti.. Nu sunt adeptul niciunei teorii a conspiratiei, insa este clar ca baietii au gasit CALEA spre dominarea fara niciun fel de discernamant sau durere in spate a prostimii, care intamplator este din punct de vedere al cresterii demografice in progresie geometrica, in timp ce resursele nici macar in progresie aritmetica nu mai pot fi exploatate. Ma opresc aici si-mi cer scuze daca am facut atentionarea respectiva referitor la legiunile romane.
  Sa fii iubit
  marcus

 33. Argusdre Says:

  Cine este interesat, gaseste AICI<raspunsuri privind vizita lui Ponta in USA, eventuale succese si ramanerea lui Crin in tara.

 34. Felix-Gabriel Lefter Says:

  De când sunt nemţii sfinţi şi grecii păcătoşi? De când viaţa sobră şi austeră e -cu orice preţ – preferabilă vieţii la Mediterană?
  Bubu (frate-meu) are o vorbă: „suma viciilor e întotdeauna constantă”. Ăn traducerea mea, dacă eşti neamţ sau belgian care munceşte serios, nu bea, nu se duce la femei, ajungi pedofil – sec spus…
  Toată ştiinţa şi cultura mondială vorbeşte greceşte. Fizică nu e un cuvânt nemţesc. Nici mecanică. Nici măcar politica!
  Ne-au învăţat să vorbim, să mâncăm măsline şi portocale, să trăim, iar acum ne răţoim la ei că au făcut doar asta.
  Să fie clar: nu exista nici un BMW fără Arhimefe şi Thales, şi, şi, şi…
  Ascultaţi un englez înţelept:

 35. Radu Tudor – “Grecia… această ţară infectă” « Hai ca se poate! Says:

  […] RADU TUDOR: GRECIA, “ACEASTĂ ŢARĂ INFECTĂ”!!! CINE ARE INTERESUL SĂ DISTRUGĂ GRECIA ARE IN… […]

 36. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Este veche gluma, dar are foarte mult adevar in ea … 🙂 .

  “Paradisul european”: Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un englez, bucatarul e francez, un italian se ocupa de buna dispozitie a mesenilor, in timp ce de intreaga organizare s-a ocupat un neamt.

  “Iadul european”: Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un francez, mancarea a gatit-o un englez, de buna dispozitie se ocupa un neamt, dar nu te speria inca – totul a fost organizat de un italian.”

 37. Maria S.(Timisoara) Says:

  Pisicile nu au fost flamande, au fost doar jucause si simpatice. Si singure, au aratat ca au nevoie de afectiune, de prezenta ta si au dat dovada ca sunt istete.
  Sa-ti traiasca !

  Super, articolul lamuritor !

  Am sarit in aer la afirmatia ca Grecia e o tara infecta.
  Am ascultat emisiunea si la momentul acela am explodat.
  O tara nu este niciodata infecta.
  Statul care o administreaza poate fi infect, tara vieppiu.

  Aseara Mihai Gadea a fost transant cu prefectul din judetul care are masinarii de dezapezit.
  Transant si razant.
  O atitudine demna de un jurnalist.
  Auzi domnule, aveau masini pentru dezapezit si au asteptat sa le fie cearute, de bunavoie nu le-au trimis.
  Au stat sa vada cum mor oamenii, care intamplator si poate nu intamplator, erau romani.
  Si n-au miscat un fir de par.
  Atentie mare, participarea acelui prefect la genocid, ar trebui luata in vizor.

 38. Maria S.(Timisoara) Says:

  Imi lipsea Carmen Avram.
  Revine.
  In forta.
  Doamne ajuta !

 39. Gabriela Savitsky Says:

  Felicitări!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: