GAZUL DE LA SIGHET, CORUPŢIE CRIMINALĂ. GUVERNUL E DE VINĂ PENTRU CONTRACTUL CU FIRMA NEVIABILĂ. DIVERSIUNE PENTRU SISTAREA DE GAZE? ŞI UN ATAC INSIDIOS LA SORIN OPRESCU

Exploziile de la Sighet, soldate cu 17 arşi, sunt rezultatul corupţiei criminale. O degradare incredibilă, o dovadă a faptului că interesele financiare primează, în detrimentul vieţii şi sănătăţii oamenilor.

Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, afirmă în direct la Antena 3, că e vorba de „instalaţii care pot să producă o catastrofă în orice moment”. El dezminte, totodată, ştirea că s-ar fi găsit o nouă acumulare de gaze şi confirmă că se sapă din metru-n metru.

Să tot aibă de lucru magnaţii astfaltului!

Reţeaua de gaze e din 2006 şi a explodat. Eugenia Godja, primarul Sighetului, declară că licitaţia cu firma instalatoare a reţelei şi distribuitoare de gaz a fost încheiată cu Ministerul Industriilor.

Site-ul Actual Maramureş anunţă că firma cu pricina Berg Sistem Gaz este deţinută de Anumersus Co. Ltd., un offshore înregistrat la Limassol, în Cipru, cu sediul într-un apartament şi care nu plăteşte taxe statului român.

De ce Ministerul Industriilor a centralizat licitaţia, fără ca măcar să consulte autorităţile locale, după cum declară primăriţa? De ce o firmă care în mod evident nu prezenta garanţii a primit concesiunea pentru distribuţia de gaze în Sighet şi pentru construirea reţelei de distribuţie? Pe ce bază a primit firma autorizaţiile ulterioare? De ce nimeni nu a urmărit cum se face instalaţia – care s-a dovedit absolut criminal? De ce nimeni nu a notificat firma să adauge imperativ mercaptan în gaz – substanţa care dă mirosul de alertă, o măsură preventivă elementară? Ghici, ghicitoarea mea?

Celălalt aspect al problemei – halul în care s-a acţionat într-o situaţie cu potenţial de dezastru. SMURD şi-a făcut datoria, ca de obicei. Dar lipsa de coordonare a echipei tehnice a fost criminală. Indolenţa în acest caz a avut echivalenţă de crimă cu premeditare. A doua explozie s-a produs după mai bine de 10 ore, pentru că nu s-a sistat distribuţia! Şi nu s-a sistat imediat nici după recidivă! S-a dat vina pe ger, ca şi cum nu constructorul ar fi de vină pentru lipsa de măsuri preventive. Iar faptul că trebuie să se sape din metru-n metru pentru a se depista eventuale alte avarii, din lipsa mercaptanului, reflectă acelaşi primitivism pe care-l constatăm şi prin Bucureşti, când obiceiul e să fie sparte străzile tocmai reabilitate, pentru reabilitare de instalaţii subterane – a păţit-o primarul Chiliman în campania electorală şi se repetă tot timpul, în toată capitala.

Azi dimineaţă, în timp ce haosul continuă la Sighet, o îngrijitoare a descoperit scurgeri de gaze la o grădiniţă din Piteşti – noroc că firma în cauză folosise mercaptan, iar femeia a simţit mirosul şi au fost evacuaţi zeci de copii, plus personalul.

Nu-i exclus ca incidente similare să fie raportate şi din alte localităţi, inclusiv Bucureşti. Nu doar pentru că buba e la guvernanţi – vezi ordonanţa guvernului Boc, prin care se centralizează licitaţiile autorităţilor locale, opoziţia ce-o fi păzit de n-a sesizat Curtea Constituţională?! Ci şi cumva ca să fie pregătit terenul pentru o limitare drastică a consumului de gaze? Guvernanţii actuali sunt în stare de orice, aşa cum au făcut-o şi când Băsescu a moşmondit guvernul Ungureanu, în timp ce mureau oameni sub zăpezi. La fel acum se poate induce o psihoză a fricii de explozii, iar guvernul să reducă draconic consumul de gaze pe seama înfricoşării populaţiei.

Ironie: cel mai grav rănit în explozie şi singurul cu prognostic rezervat este chiar directorul firmei care distribuie gaze la Sighet. I s-a întâmplat la a doua explozie, venise să verifice. Deci, se poate spune că în cazul lui şi al celui de-al doilea lot de arşi a fost fie omor din culpă, fie crimă cu premeditare, deci, asasinat.

Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române – lângă care n-aş avea încredere nici să trec strada – anunţă că s-a declanşat o anchetă penală asupra firmei distributoare. Serios? Dar Guvernul cu ordonanţa? Dar Ministerul Industriilor, cu licitaţia?

Sigur, se scoate din cauză corupţia guvernamentală. Ea nu se pune. Se face anchetă penală la adresa firmei, ghici de ce? Pentru că din 18 octombrie 2011, administratorul firmei este Costin Berevoianu, consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Berevoianu a condus ARBAC (Administraţia Apă-Canal din Bucureşti), postură din care negocia amenzi şi contracte cu Apa Nova, informează Actual Maramureş.

Se impune demisia lui Costin Berevoianu, dura lex. Vor fi multe mizerii în campania electorală pentru locale, fiindcă miza e capitală. De rezultatul lor depinde însăşi libertatea unora care se joacă fără scrupule cu vieţile oamenilor şi calcă pe cadavre pentru interese materiale.

Acumularea de gaze e rezultatul acumulării oneroase de capital. Iar exploziile vor fi şi sociale. De aici şi noua campanie de intimidare pe care o lansează regimul infractor.

7 răspunsuri to “GAZUL DE LA SIGHET, CORUPŢIE CRIMINALĂ. GUVERNUL E DE VINĂ PENTRU CONTRACTUL CU FIRMA NEVIABILĂ. DIVERSIUNE PENTRU SISTAREA DE GAZE? ŞI UN ATAC INSIDIOS LA SORIN OPRESCU”

 1. Anitra Puia Says:

  Nimeni nu va fi de vină cu excepţia acarului Păun.

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/12917/Explozie-devastatoare-in-cartierul-Colentina.html

  În explozia din 2005 de unde a provenit scurgerea de gaze? Ştie cineva de o anchetă finalizată?
  Dar pentru copiii arşi de la maternitatea Giuleşti a plătit cineva? Tot acarul Păun cumva?

  Fatalitate domne, nu avem ce face, trebuie să acceptăm că sunt şi accidente, l-am mâniat pe Dumnezeu, aşa a vrut Dumnezeu, te pui cu gazele, gerul a avut valori neaşteptate, a nins mult, etc.

  Punem pariu?

 2. Serban G Says:

  Off Topic dar mori de ras :

  http://www.catavencii.ro/Basescu-quotpresa-de-la-noi-prefera-sa-difuzeze-doar-temperaturi-negativequot_0_3118.html

  http://www.catavencii.ro/Oamenii-trebuie-sa-se-iubesc_0_3123.html

  😆

 3. Huhu Says:

  Romani NU STATI CA BLEGII IN FATA TELEVIZOARELOR
  ASA NU SCAPAM DE DICTATORUL BASESCU, VENITI TOTI
  , ZILNIC IN PIETE SI DEMONSTRATI!!!!!!!!!!

 4. Serban G Says:

  Atentie ! Atentie !

  A scos si CSOP un sondaj comandat de nu se stie cine dar care ” a intrat in posesia Ev Zilei” (subit,asa) din care reiese ca MRU este pe primul loc la capitolul „Incredere Politicieni” cu 29 % urmat de Oprescu 28%…pe scurt…numai d-astea…s-o vezi diseara pe ESCA ce-l mai difuzeaza la ora de varf cu madria caracteristica activistelor fruntaşe pe ramură :))))))))))))

 5. t maria Says:

  nu ma uimeste incompetenta distribuitorului de gaz de la sighet, ce spuneti de furtul furnizorilor de gaz la consumatorii casnici prin modul de calcul de-a dreptul penal al ajutorului de caldura, la o factura care trebuia sa fie pe 0.00 sunt de plata 111.00 ron. faceti un calcul: cati beneficiari de ajutor de caldura sunt X cu ron furati. sunati-ma la 0752600775 si va explic despre ce este vorba. companiile de gaz, indiferent ca sunt distribuitori sau furnizori, aplica legea dupa cum le convine, incalcand-o intr-un mod de-a dreptul grosolan, profitand de lipsa de informare a consumatorilor.

 6. Donkeypapuas Says:

  Foarte bun articol! Respect.

 7. Deveanu Silviu Says:

  Drama de la Sighet arata bulibaseala care a cuprins intreaga tara,lipsa de profesionalism, superficialitate, dezinteres, goana dupa profit in orice conditii. N-am nici cea mai vaga impresie cine-i seful local al firmei. Cunosc cine-i Berevoianu. Despre el nu se poate afirma ca ar fi un novice in materie de instalatii. Omul e vechi pe problema. Debutul si l-a facut la CPCP, organismul ce coordona Consiliile Populare pe vremea lui Ceasca. Ulterior a condus o asociatie a firmelor din gospodaria comunala. Revin, cred ca principala cauza tine de superficialitatea in care sunt executate si receptionate lucrarile, de faptul ca NU MAI EXISTA MESERIASI SERIOSI. Cat priveste sudurile, daca e vorba de PEHD, acestea nu se pot face decat corect, aparatul eliberand un protocol care atesta calitatea. Dar, s-au respectat normele celelalte (pat de nisip, adancimea santului, material de acoperire, interdictie de circulatie pentru mijloace grele etc.) sau chiar s-a dat dovada de dezinteres? Cat despre organele de control? S-avem pardon! Teoretic nu trebuia sa apara vreo deficienta. Probabil ca s-a facut lucru romanesc, se poate si asa, las’ sa mearga…Solutia nu poate fi decat una: verificarea intregii lucrari. Altfel, pot aparea mari probleme. Este o opinie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: