USL, DATOARE SĂ RESPINGĂ TRATATUL DE GUVERNANŢĂ MONDIALĂ

Foto: hansafx.net

Atitudinea servilă a coaliţiei guvernamentale faţă de comandamentele primite de la păpuşarii marii finanţe, care distrug lumea liberă, se cuvine dezavuată dur de opoziţie.

Ponta joacă în aceeaşi echipă cu regimul Băsescu şi acest fapt a fost evidenţiat nu doar prin discursul cel puţin mal-onest faţă de partenerii din USL, ci şi prin acceptarea continuării angajamentului în genunchi faţă de FMI că România va fi terminată de tot. Ponta s-a angajat – chiar în discursul din Parlament –  şi a reiterat că USL va susţine ratificarea Tratatului de Guvernanţă Fiscală, care ar însemna aservirea suplimentară a României.

Cât de tâmpit sau de ticălos faţă de propriu-ţi popor poţi fi ca să accepţi angajarea României în susţinerea „zonei euro”? Pe drumul adoptării monedei muribunde, născută moartă şi lansată ca atare ca să distrugă Europa. Grecia se autodistruge, prin uriaşul furt guvernamental în complicitate cu sistemul bancar internaţional, alimentat pe spatele a zeci de milioane de oameni, obligaţi la politici de „austeritate” pentru îmbogăţirea fără număr a patronilor sistemului, al căror obiectiv e să pauperizeze ţările şi popoarele ca să le transforme în colonii de sclavi. Sistemul „macroeconomic”, politicile procustiene, directivele de tip URSS sunt o crimă la adresa umanităţii, ele reprezintă o strategie de exterminare a oamenilor. Viaţa omului devine secundară faţă de interesele sistemului financiar-bancar mondial.

Moneda euro a vizat din start falimentarea Europei prin subordonarea către o putere federativă şi în cele din urmă, federală mondială: marea finanţă şi eminenţele ei.

Revenind la Grecia – Parlamentul elen a adoptat programul antinaţional, insuportabil social prin care să obţină un nou împrumut şi să înceapă să rostogolească datoria anterioară astronomică. Cu toate acestea, împrumutul nu a fost obţinut, iar anarhia riscă să distrugă însuşi patrimoniul istoric al ţării care trăieşte din turism. Iar regimul Băsescu vrea să lege România la cap cu încă un balast, vas comunicant cu crima FMI.

Falimentul euro e o chestiune de timp (programat). Anexă a politicii FMI, Tratatul de Guvernanţă Fiscală e o metodă de drenare (co)ordonată a avuţiilor naţionale către marea retortă internaţională. Absurditatea de a inhiba puterea de cumpărare, deci nivelul de viaţă, deci consumul – adică, însăşi viaţa normală a omului de rând – nu poate duce decât la frânarea dezvoltării, a prosperităţii economice, proces cu previzibile consecinţe dramatice. Cerc vicios, recesiune repetitivă.

Cine angajează România în acest angrenaj sinucigaş comite un act de trădare a ţării. Dacă a rămas în Parlament, opoziţia are datoria patriotică de a împiedica ratificarea. Regimul Băsescu se dă de ceasul morţii ca USL să semneze protocolul de nouă aservire a României, alături de coaliţia guvernamentală, care are nevoie de două treimi pentru ratificare. De aici şi ceremonialul de rut al puterii în raport cu Ponta.

USL trebuie să continue imperativ, dar în scopul şi cu finalitatea pentru care a fost constituită: eliberarea – cât mai rapidă – a ţării de sub regimul de ocupaţie. Internă şi internaţională.

Programul USL nu se diferenţiază cu nimic esenţial pentru poporul român dacă nu are printre prevederile principale strategia de salvare de sub tutela FMI şi de rezervă faţă de zona euro.

E nevoie să-l auzim pe preşedintele Crin Antonescu făcând diferenţa, cu tact, diplomaţie şi fermitate: suveranitatea nu poate fi niciodată limitată mai mult decât permite interesul naţional.

UPDATE: Ponta, beţie de cuvinte live de la Washington la „Sinteza zilei”, într-o încercare patetică de a masca faptul că a avut doar întâlniri cu personaje subalterne – motiv pentru n-a dat nici un nume de interlocutor. Singurul lucru concret pe care l-a spus a fost că s-a dus şi a dat raportul la FMI. 👿

37 răspunsuri to “USL, DATOARE SĂ RESPINGĂ TRATATUL DE GUVERNANŢĂ MONDIALĂ”

 1. stejarul Says:

  Ehe! De era Geoana inca sef la senat si la pesedeu. merea impreuna cu Crin si ne bagau astia in seama! Asa, ponta, un om cu doua fetze (de aia mere singur, nu-i nevoie sa vina si Crin) e greu de bagat in seama. Nu stii cu care fatza sa vorbesti intai. In plus, eu cred ca ponta nu a putut trece de security; avea prea multe pumnale la el… de alea pe la spate.. stiti voi! Meseria lui de toate zilele 😉
  Acum am incercat cu asta, dar data viitoare trebuie sa trimitem unu nu chiar asa de aproape de Gara de Nord cum o fost asta. wink wink …

 2. Ghita Bizonu' Says:

  Imi place poza aia cu PIGS la tatale scroafei … germane?!
  Nimic nou sub soare … Este doar binecunoscutu discurs despre meritele supraomului blond, dolicocefal in opozitie cu subomu’ brunet si brahicefal. Care continua moralismul germanului cruciat confruntat cu decadenta bizantina – “auzi tu: se spala! Saptamanal!”! Care este mostenitoru’ lu’ Genseric : vrem aurul romanilor!

 3. USL, DATOARE SĂ RESPINGĂ TRATATUL DE GUVERNANŢĂ MONDIALĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 February 2012 – Blog « Topul tarilor cu cele mai “umflate” preturi la locuinte […]

 4. bujold Says:

  Sarut mana. Cu toata neintelegerea noastra in domeniul cunoscut, vreau sa va spun ca m-am intors, mai rau ca totdeauana. Sper sa-i alungam….

 5. Radu Humor Says:

  @Roxana
  Acuma vezi de ce-i bine ca nu s-au dus amandoi ?!
  🙄
  Antonescu poate juca mult mai lejer 😉

 6. Roxana Iordache Says:

  @bujold. Bun revenit! Eu v-am argumentat cu drag. Mă bucur că v-aţi întors.

  @Ghita. Astea sunt sechele de propagandă rasistă vs altă propagandă rasistă. :mrgreen:

  @stejarul. 🙂

  @Radu Humor. Păi mi se pare că tocmai am scris de ce n-a fost rău. 🙂

 7. Plano10 Says:

  @Roxana
  Vezi ca trecusi Tratatul dincolo de hotarele UE si-l citesc chinezii!

  Las` ca respinge Tratatul Alianta de Centru – Dreapta(cati vor fi stiind ce este? ) cand castiga alegerile!

  La FMI, Ponta i-a facut o vizita fostului coleg de partid, Tanasescu.

 8. Marius Mina Says:

  Globalizarea, fir-ar mama ei de ciuma

 9. Marius Mina Says:

  My man Nigel Farage :

 10. Marius Mina Says:

  Si Bonus:

 11. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Nici nu-mi vine sa cred ce eurosceptici sunt unii ! 🙂 .

  In afara de Anglia (Cehia punem pariu ca il va ratifica ) toate celalalte tari din UE vor ratifica acest tratat . Nu cred ca sunt toti tampiti, incat sa putem ajunge sa vorbim despre „datoria patriotică de a împiedica ratificarea” fata de tarile lor 😎 .Si Romania o sa ratifice candva acest tratat ,asa cum o vor face si restul statelor UE si nu cred ca are rost sa ne prefacem ca nu intelegem asta, sau sa incepem sa avem un discurs ce tine ba de teoria conspiratiei ,ba de un fel de xenofobie financiara. USLul evident ca nu poate avea o pozitie contra ratificarii acestui tratat si probabil nici nu se pune problema de asa ceva, deoarece ar face cea mai mare greseala …

  Nu inteleg insa graba adoptarii acestui tratat si nici tipetele isterice ale puterii care, cu lacramioare de crocodili in ochi, cheama opozitia sa semneze aceasta lege importanta de parca s-ar deschide cerurile daca se mai amana semnarea acestui tratat ! Este limpede pentru oricine ca de fapt nu este deloc graba, ci doar face iar puterea un circ pseudo-patriotic, in care agita steguletele UE aiurea ,pe langa cele portocalii,cand tara striga impotriva Javrei !…

  Daca puterea este cu adevarat grabita ,atunci sa solutioneze intai revendicarile USLului, ca sa isi poate inceta opozitia greva parlamentara ! Hai,daca brusc va intereseaza asa de tare tratatul si arde carnea pe voi prefacutilor ,deveniti si voi baieti si fetite cat de cat democrati, ca prea ati fost pramatii pana acum si ati numarat cum au vrut muschii Robertei si ai lui Cotoi ! Daca insa nu va intereseaza prea tare, ci doar faceti circ ca majoretele pe la meciuri ,atunci lasa, ca o sa fie votata aceasta lege dupa alegerile din noiembrie …Nu ar fi deloc un santaj al opozitiei ci o datorie fata de Romania si fata de UE ,deoarece asa cum si tratatul este important pentru UE,si democratia in tarile membre este la fel de importanta !

 12. Huhu Says:

  FMI, Banca Mondiala, marile banci ale lumii sint in propietatea anumitei etnii, a evreilor, ma opresc aici,
  trageti voi concluziile.

 13. olimpiu65 Says:

  Aici ma situez alaturi de cei care doresc statele federale europene, o banca federala puternica si euro stabil. pt ca europenii s-au autoiluzionat ca vor putea crea si alte modele am ajuns unde am ajuns. acest pact este prea putin, trebuie vointa si curaj in Europa…cat despre Romania, e tardiv sa mai vorbim de suveranitate dupa ce am vandut tot si ne-am asumat statutul de colonie!
  mi -as dori sa urmam sloganul PNL : prin noi insine, dar nu se mai poate!

 14. Roxana Iordache Says:

  @Simpaticule, mulţumesc mult pentru compliment. 🙂

  @Plano10. Bravo, bravo! 🙂 Serios, tu chiar nu poţi să faci şi altceva decât propagandă? Şi tare infantilă.

  @Huhu. E preferabil să mă înjuri ca de obicei, decât să lansezi mesaje rasiste pe blogul meu. Rasismul e stupid, nu-i o vină să te naşti cu un anumit sânge. Nu-i o vină nici să fii mai deştept decât alţii – îţi dai seama ce tari sunt dacă ei, un singur popor, sunt în stare să guverneze lumea? Prostia e a noastră, că nu ştim să-i concurăm şi să-i contracarăm ingenios – deci inteligent. Dacă îţi cer prea mult, scuză-mă anticipat, n-am vrut. :mrgreen:

 15. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Roxana

  Nu am intentionat deloc sa fie ceva jignitor pentru tine. Daca nu am fost insa suficient de clar si a parut ceva jignitor la adresa ta ,sincer imi cer scuze !

 16. Huhu Says:

  Ai dreptate Roxana, totusi nu-s rasist cind afirm ca
  multi romani fura de sting prin lume, ca rusii
  sint betivi, ca grecii-s puturosi si hoti, ca multi italieni
  sint curvari, unguroaicele-s curve (nu toate), ca evreii
  conduc lumea pentru ca au cele mai mari banci
  ale lumii, ca au acaparat si functiile cele mai mari in
  organismele internationale…si functii de presedinti si
  prim ministri in alte tari decit Israel.

  A SPUNE ADEVARUL NU INSEMNA A FI RASIST!
  Oricum voi evita sa mai folosesc cuvintul evreu pe
  blogul tau.

 17. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu65. Fatalismul pasivist mai era de înţeles, dar tu chiar pledezi pentru aservire. 😯 Cine şi de ce a lansat euro? Ai să vezi tu euro stabil când o vrea dolarul. 🙂 Statele Unite sunt un singur popor, e natural să aibă bancă federală. Partea proastă e că FED nu prea-i a lor. :mrgreen:

  În rest, n-am vândut chiar tot, eu zic că mai e loc. De-ntors. 🙂

 18. Roxana Iordache Says:

  @Simpa, poate tu n-ai observat, dar eu nu mă supăr. Decât atunci când cineva jigneşte ideea de inteligenţă. 🙂 Deci, scuza ta e cam ca justificările lui Ponta de după discurs. 😆

  @Huhu. Depinde şi cum spui acel adevăr, şi ce urmăreşti cu el. Noi dacă vom continua să avem ieşiri rasiste sau să dăm impresia de rasism nu vom face decât jocul celor care chiar îşi doresc de la noi să nu putem mai mult: decât să le dăm pretexte – de victimizare, diversiuni, etc., mai bine facem tot ce putem ca să impunem un model de construcţie puternică, viabilă, durabilă. Şi asta era chiar ideea iniţială, conceptul generos al fondatorilor Uniunii Europene – creştin-democraţi. Acum, însă, familia politică de dreapta europeană şi-a abjurat numele, a renunţat la denumirea de UECD – Uniunea Europeană Creştin Democrată şi şi-a luat porecla de PPE – Partidul Popular European.

  @Simpa. Tratatul nu e important pentru UE, ci pentru … 😳

 19. Roxana Iordache Says:

  @Tuturor. Aş vrea dacă se poate contraargumente faţă de cele susţinute de englezul independent. 🙂 Sau mai bine altădată, că am să postez când va fi vremea ceva cu el.

 20. Huhu Says:

  ROMANI DACA STATI CA BLEGII IN FATA TELEVIZOARELOR
  DOAR PESTE 40 DE ANI VOM SCAPA DE DICTATORUL BASESCU! IESITI TOTI IN PIETE, ZILNIC, DEMONSTRATI!

 21. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Tratatul nu e important pentru UE, ci pentru …
  _____________________________________
  @Roxana

  Sa stii ca restul tarilor care vor ratifica acest tratat nu o fac deloc de dragul lui Basescu ,dupa care oricum nu se omoara nimeni prin UE . Tratatul nu este important pentru Basescu ci pentru UE , dar Basescu a gasit in aceasta chestie, o noua posibilitate de a mai face un circ demagogic .Incearca si el,deh,ce altceva sa faca decat ce stie ?…

 22. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Deci, scuza ta e cam ca justificările lui Ponta de după discurs.
  ________________________________________
  @Roxana,

  Nu ma mai tin nervii… 😎 .Ba ma compari cu Ponta ,ba cu Basescu . 🙂 . Maine poimaine ma pomenesc ca spui ca vorbesc ca Vadim si seman la discurs cu Dan Diaconescu …

 23. Roxana Iordache Says:

  Simpaticule, auzi voci? 🙄

  N-are importanţă Băsescu în ecuaţie, decât în măsura în care e în stare să dea lovitura de graţie României prin înhămarea la idioţenia-asta. Grecia va renunţa la euro, e o chestie de timp şi să vezi degringoladă!

  Ce mă interesează pe mine că tratatul e important pentru UE, dacă nu e important pentru România, pentru viaţa mea, a ta, a oamenilor, în general?! De fapt, e extrem de important, dar în sensuri diametral diferite. Chiar opuse. Deci, mă opun. Sunt contra. Anti. 🙂

  Oricum, să te ţină nervii, că după cum sunt unii în stare să ia harneală, o să te pomeneşti cu Băsescu peste un an numindu-şi guvernul până în 2014 cel puţin. :mrgreen:

 24. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Simpaticule, auzi voci?
  ____________________________
  @Roxana,

  Aud, slava Domnului,altfel cum dracu m-as putea intelege cu oamenii din jurul meu ?…

  „Tine aproape” fata de UE, ca daca nu ar exista UE ,am fi un fel de Belarus ! O Europa puternica este importanta si pentru Romania,si pentru viata mea si a ta, pentru a romanilor in general. Toata lumea accepta acest tratat fiscal ,in afara de Roxana, Anglia si Cehia , dificilii Europei … 🙂

 25. stejarul Says:

  @Huhu
  Totul pentru victorie! One at the time! 😉
  Jos dictatura rosh-portocalie!

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana

  ia ma lasa vrajeala cu propaganda rasista. Ea subzista ascunsa sub corectitudine.
  La noi a nu fi „rasist”, „ceausist” ori „protocronist” incepi cu mi-e rusine ca sunt roman! popor de idioti samd si imediat dupa aia : nemtii OHO! Englezii ehe! Ungrii e europeni nu ca noi! grecii e europeni noi balcanici! Si uite asa romani cica intelectuali practica un inversunat rasism antiromanesc… A sa nu mai zic ca dati jos icoanele a lu Ungureranu poa avea motivatii etnico-religioase ….
  Insa cei corecti sunt intodeauna nerasisti, muncitori samd. Nemtii sunt korecti si deci nu sunt rasisti ca romanii…care au oracticat cel mai cunt antisemitism – zisa de Arendt amanta lu Heideger nazistu’.
  Sau cu aplicatie locala. Aia de stanga cica ar fi nistel rasisti anti samd. Bun. Accepta. Insa nimeni nu se deliniteza de cestia cu magarionu de din Tartasesti … nu se simte oripilat. De ce? pai fiindca nastase nu e pe partea cea buna… ca Basescu acuzat ca ar fi nitel tatar – la cestia asta a sarit toanta lumea buna sa tipe ingrozita „pogrom” si „Tansnistria”!

 27. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Nu ma amestec in discutia dintre Ghita si Roxana ,din punctul meu de vedere amandoi au dreptate .Vreau insa sa va spun ca nici ignorarea carateristicilor particulare ale unei etnii,nu este deloc sanatoasa . 😎

  Tata a insistat sa dam un teren pe care il avea la tara ,in arenda Trebuia ca cineva sa doreasca deci sa foloseasca iarba pentru animale ,sa culeaga fructele si sa ne dea si noua ceva bani sau produse .Desi imi parea o chestie inutila si deloc tentanta ,m-am gandit sa ii fac pe plac tatalui meu .Am mers si am batut palma cu un etnic rrom ,parea un om bun si cinstit, iar eu nu m-am lasat influentat de etnia lui, ca doar am mentalitati europene ,ce mama dracu ‘! Toti din sat au fost sceptici ,mi-au repetat aburelile lor rasiste 😎 ca nu se fac afaceri cu tiganii, ca fac o mare greseala,ca ei mai bine ar da foc terenului decat sa il dea unui tigan sa il munceasca ,ca o sa fie jale etc . Oameni rai si fara minte …deh,ce stiu ei . 😎

  Rezultatul a fost ca nu am mai vazut nici un ban ,nici fructe.Tiganul (ca pe bune ca nu era rrom deloc 🙂 ,sensul peiorativ pe care il invoca ei in cuvantul „tigan” este absolut corect in cazul sau ) nu mai raspundea nici la telefon,nici nu iesea din casa cand il cautam . La telefon cand imi auzea vocea spunea ca de fapt este un altul care a cumparat telefonul de la tigan 🙂 ,in curte imediat cand parcam masina il vedeam fugind si aparea nevasta lui, explicandu-mi mereu ca este plecat o saptamana la targ etc.

  De bani nu imi pasa deloc pana la urma ,nu era o suma mare iar fructe cumpar mereu de la magazin. Nu asta era problema … 😎

  Din pacate insa ,pe langa ca nu mi-a dat nimic, a taiat si pomii ca sa aiba lemne de foc ,si a furat si gardul . 🙂 . I-a tras-o „boierului”, deh, trai-mi-ar neamu’ si ideile „ieuropene”!

 28. un liberal optimist Says:

  @Un simpatizant…
  Dupa ce ca ai fost un fraier te mai si plangi pe bloguri. Pai daca ti-a dat Dumnezeu avere, tine naibii de ea!

 29. hei rup Says:

  mare e dementa pe blogul asta
  De cand e un act de tradare a tarii sa te angajezi sa nu te indatorezi mai mult de 60% ?

 30. Huhu Says:

  Sicrir retardatule ”hei rup”, numai cretinii sustin pe dictatorul Basescu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 31. Huhu Says:

  Stejarule, sa dea Dumnezeu sa scapam de dictatura basista cit mai curind!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32. GERMANIA “NAZISTĂ” LOVEŞTE CRUNT ÎN POPORUL GREC !!!MERKEL CU ZVASTICA pe BRAŢ OFERĂ TRANDAFIRUL ÎNSÂNGERAT GRECIEI! « Bmarinescu41's Blog Says:

  […] Citiţi mai multe la roxanaiordache ! […]

 33. Ghita Bizonu' Says:

  Unui simpatizant poate neutentic ..

  trebuia dintai sa te informezi cum e ala …. daca e om vazut si din apropiere. Nu ca era togan .. ca puteai pati cam la fel si cun roman „pur sange” .. mai putin gardu…In situatii din astea vecinii sunt cei mai buni informatori …

 34. Maxim Says:

  Incompetenta si tradarea clasei politice romanesti
  Conform estimărilor specialiştilor, Imperiul Roman a jefuit teritoriul acestei ţări de 500 de tone de aur, Imperiul Austro-Ungar a jefuit România de alte 800 de tone de aur iar în ultimii 20 de ani, o clasă politică incompetentă şi ticăloasă, o clasă politică subordonată intereselor ocultei mondiale, pune la dispoziţia firmelor străine, spre exploatare, zăcăminte de aur estimate la o valoare cuprinsă între 50 şi 100 de MILIARDE de dolari, cu mult peste datoria externă a României!!!

  Cum e posibil ca Statul Român să nu găsească resurse pentru a exploata în propriul nostru interes această imensă bogăţie?! Cum e posibil ca Statul Român să declare această industrie neprofitabilă şi să o închidă, să spună că resursele de aur sunt epuizate în condiţiile în care astăzi, specialiştii declară că în România există cel puţin 8 zăcăminte de aur de talie mare? Nu mai vorbim despre zăcămintele de argint sau alte minereuri extrem de valoroase.

  Vi se pare că este o întâmplare că un număr important de firme străine au licenţă de prospectare chiar în zonele miniere declarate neprofitabile şi EPUIZATE DE AUR?! Că aceste firme deţin drepturi de exploatare şi că astăzi, în România, Statul Român nu mai are nicio exploatare proprie?!

  Vă întrebaţi cum s-a ajuns aici? Iată un exemplu halucinant: mina auriferă Certej a fost închisă din cauza… UNEI SUPRAPRODUCŢII DE AUR!!! Da, aţi citit bine. Mina s-a închis pentru că producea prea mult aur iar Banca Naţională a României a refuzat în anul 2000 să mai cumpere aur din producţia internă LA RECOMANDAREA Băncii Central Europene, după cum a explicat consilierul BNR Horia Ozarchevici… Această decizie a BNR a făcut ca mina să intre în faliment deoarece nu putea vinde aurul în afara ţării!!!

  Oameni buni, se vede de la o poştă că situaţia actuală este o combinaţie incalificabilă de incompetenţă şi trădare, că a existat şi există în continuare un plan extern de distrugere şi falimentare a României prin complicitatea unor politicienil români, mulţi dintre ei urmaşi ai nomenclaturiştilor bolşevici care şi-au schimbat numele ca să îi credem de naţionalitate română!

  Mai multe dezvăluiri despre blestemul aurului românesc puteţi vedea în filmuleţul de mai jos.

  Ce putem face pentru a avea o Românie a noastră, a celor care ne pasă?

  În opinia mea, soluţia nu este de a ieşi în stradă şi de a le da în cap celor care ne conduc. În locul lor vor veni alţii la fel de lipsiţi de demnitate şi suflet. Soluţia este ca fiecare să îşi facă o misiune de suflet şi de patriotism şi să îi trezească la realitate pe cei din jurul lor – rude, prieteni, colegi de serviciu; şi nu numai în această problemă ci în toate celelalte. Soluţia este să determinăm o revoluţie la nivelul conştiinţei. Fără aceasta, orice revoluţie pe care ar iniţia-o cineva în stradă va aduce alţi nemernici şi profitori acolo sus. Trebuie să ne unim în acţiuni comune care să aibă ca scop repunerea în matrice a adevăratelor valori morale şi etice; este necesar să aducem frumosul, binele şi armonia în locul manelelor şi a „ştirilor de la ora 5”…

  Pentru a nu deveni sclavi ai Noii Ordini Mondiale, nu mai putem rămâne nepăsători şi neutri, nu mai putem aştepta ca alţii să scoată pentru noi castanele din foc. Vremurile pe care le trăim nu ne mai permit să lăsăm pe mâine ceea ce trebuia să facem de ieri.

  Gândeşte-te, cititorule, că eşti responsabil pentru familia ta, pentru prietenii tăi şi pentru această ţară minunată şi asumă-ţi rolul unui român adevărat. Aminteşte-ţi de Burebista şi Decebal, de Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul şi fi-le un demn urmaş!

  Nu uita că nu vei duce cu tine în viaţa de dincolo maşini, case, diplome, carieră, prestigiu şi alte lucruri de acest fel. Dacă după pragul morţii mai este ceva (şi eu sunt sigur de asta), ceea ce va conta în această trecere va fi căt de mult ai iubit, cât de mult ai dăruit, cât de mult ai fost capabil să te sacrifici pentru alţii, câtă lumină ai răspândit în jurul tău.

 35. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Dupa ce ca ai fost un fraier te mai si plangi pe bloguri. Pai daca ti-a dat Dumnezeu avere, tine naibii de ea!
  ______________________________

  @Liberal optimist
  Liberalule,in primul rand nu ma plang, ci doar povestesc o intamplare .Departe de a ma plange ,privesc situatia char cu amuzament si nu fac o tragedie din faptul ca au mancat si puradeii aluia ceva de pe terenul meu .Consider ca am facut si eu o pomana si am hranit o pasare de-a lui Dumnezeu,fie ea si cioara . Asta este motivul pentru care nici nu am mers la politie sa-l reclam.

  In al doilea rand ,eu spre deosebire de tine ,cand fac o prostie, o inteleg si trag invataminte din ea .Tu insa vei ramane cu Basescu pe veci !… 🙂

 36. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @all,

  Imi cer scuze dar am uitat in postarea anterioara sa pun ghilimele la cuvantul „liberal” .In cazul „liberalului” optimist ,era limpede ca trebuiau puse …

 37. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  trebuia dintai sa te informezi cum e ala …. daca e om vazut si din apropiere. Nu ca era togan .. ca puteai pati cam la fel si cun roman “pur sange” .. mai putin gardu…In situatii din astea vecinii sunt cei mai buni informatori …
  ________________________
  @Ghita,

  M-am informat, iar vecinii trebuie sa recunosc ca mi-au dat informatii corecte in acest caz .Pe de alta parte, cum toti din satul ala nu dau doi bani pe tigani in general,oricare sunt ei ,nici eu nu ma asteptam sa imi spuna altceva .

  Curiozitatea mea a fost insa mai mare, si am tinut si sa verific, mai ales ca ,iti repet,nu imi pasa in mod special de banii sau de fructele alea . Pomii taiati si gardul le consider taxa pe curiozitatea mea prosteasca 😎 ,insa cu toate astea, ma bucur de fapt ca am facut incercarea asta .

  Daca tiganu’ venea si spunea ,”sefu’,sa moara mama ca am gresit si am mancat banii ,iarta-ma ca imi mor puradeii de frig asa ca am si taiat din pomii tai ” ,ii mai dadeam si eu cate o ciocolata sau cate 10 lei pentru aia mici …Singura mare dezamagire nu este legata atat de ce a facut ,cat de modul in care a procedat ulterior ,un mod cum se spune ,absolut….”TIGANESC”.

  Stiu ca exista tigani si tigani cum exista romani si romani ,stiu ca si de la romani puteam pati ceva asemanator (vorba ta,mai putin gardu’ ) .Cert este insa ca, vorba lui Steinhardt ,nu poti ignora caracteristicile generale ale unei rase sau ale unei etnii …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: