IULIU MANIU, 59 DE ANI DE LA MOARTEA DE MARTIR NAŢIONAL. CE ŞTIM DESPRE EL? DE CE NU-L CINSTIM? CAUZA CAUZELOR RĂULUI POSTCOMUNIST REPETITIV

      Motto: „Noi nu facem politică, noi votăm cu domnul Maniu”

                           Ţăranii din Maramureş, înainte de alegerile din 1946

Notă: Paragraful de mână e scris de Corneliu Coposu.   

Principiile morale şi politice ale lui Iuliu Maniu, şi ale Partidului Naţional Ţărănesc: NAŢIONALISM LUMINAT, DEMOCRAŢIE DESĂVĂRŞITĂ, DREPTATE SOCIALĂ.

Asta este dreapta. Dreapta adevărată. Cea pe care o respectă şi stânga, pentru că valorile ei transcend politica şi acced spiritul naţional, raportat la Dumnezeu, credinţă şi onoare. Termeni în care, de altfel, Maniu şi-a anunţat jurământul lui către naţiune. Respectat cu preţul vieţii.

Până când nu ne vom (re)cunoaşte istoria, valorile adevărate, eroii, reperele, dar şi faţa urâtă, fratricidele, erorile, trădările nu va fi o schimbare de regim autentică în România.

Nu poţi şterge cu buretele delimitarea între eroi şi călăi, între victime şi asasini, între martiri şi impostori sau uzurpatori. Sau poţi face asta, dar atunci trăieşti în minciună. Una odioasă. Te minţi pe tine. Îţi asumi o fraudă ca fundal de viaţă, tipar existenţial şi mental. Te complaci în noroi, iluzionându-te că faci baie cu flori. Şi mai păcătos e când vrei să le impui şi celorlalţi atitudinea ta. De spălat pe creier, în cel mai bun caz – şi din păcate, majoritar ca mentalitate. În cazul cel mai rău, de impostor şi uzurpator – şi acaparator de putere. Bolnav după avere.

Mentalitatea majoritar-fesenistă este cauza cauzelor răului postcomunist al României.

Poporul lui Maniu a fost îngropat, dar n-a murit, fiindcă are urmaşi. Urmaşii conştienţi ai supravieţuitorilor, eroilor şi martirilor. Că sunt, din păcate şi urmaşi inconştienţi sau laşi, care preferă să rezoneze cu populaţia, decât să-şi asume crucea: a diferenţei. Care vine din chiar rădăcinile esenţei naţionale. A elitelor care au făcut istoria şi au asigurat miracolul persistenţei istorice a poporului român. Elite din toate categoriile sociale şi profesionale – de la ţăran la ministru. Elitele pe care regimul comunist le-a distrus, iar urmaşii ultimi ai lui Stalin şi Beria, încă la putere în România, le-au dus opera satanică pe culmi nebănuite „de progres şi civilizaţie”, numite, acum, „modernizarea României” şi „reforma statului”. Împotriva poporului.

Intelectuali din categoria lui Crin Antonescu, proveniţi din familii persecutate dur de comunism, sunt acuzaţi de colaboraţionism, de către profitori direcţi ai comunismului şi instrumente ale poliţiei politice precum Băsescu, sfertodoct membru al nomenclaturii – erau până în 2000 din 20 de milioane -, un securist nedemn şi dat afară din incompetenţă profesională (nenorocirea de la Rouen). Regele erou e făcut trădător de un derbedeu ajuns preşedinte al ţării din pricina prostiei populaţiei, care nici până în ziua de azi nu şi-a dat seama de scindarea strategică a FSN (sceneta reşapată bolşevici-menşevici şi viceversa, traşi de sforile serviciilor). Impostura dominantă.

De fapt, România trăieşte într-o mare uzurpare, într-o continuă impostură (anti)naţională, într-o fraudă (faţă de) de sine, de la 30 decembrie 1947 încoace

Iuliu Maniu a fost monarhist loialist. Cinstea şi onoarea lui i-au jucat, uneori, feste, cu tragice consecinţe asupra ţării. Când ai de-a face cu curvele, indiferent de sex, trebuie să fii pragmatic. Ionel Brătianu a ştiut asta. El n-ar fi crezut niciodată în cuvântul lui Carol al II-lea. Regele-oglindă a lui Maniu este Mihai I. Aceeaşi curăţenie

P.S. Presa nu s-a învrednicit să marcheze momentul şi nici nu mă miră. O rog pe Oana Stănciulescu să amintească ea despre Maniu – deşi cred că nu mai era nevoie, pentru că o făcea oricum, e unul din rarii jurnalişti români care plâng din dragoste de ţară. Şi îşi face datoria chiar dacă emisiunea ei e sâmbăta noaptea la ora 11, când cei care ar trebui să o vadă ca să se trezească dorm sau se distrează – pe bună dreptate, de altfel. N-aş vrea sub nici o formă să-i fac rău Oanei Stănciulescu, dar o emisiune grea, politică, sâmbătă la 11 noaptea e la mişto. Deşi sau tocmai pentru că are infinit mai mare greutate decât glumiţele Sandrei Stoicescu, gazda unor fraude amestecate cu personalităţi adevărate. Amestecul de acest gen se numeşte spurcăciune. De fapt, spurcus se numeşte păcatul originar, amestecul cunoştinţei binelui cu amăgirea răului. Tonele de fraude scoase de la naftalina ceauşismului cu titlu de repere sunt garnisite cu conştiinţe morale şi elite reale aduse la un numitor comun.  

De-asta România bălteşte în mlaştină.  Dacă vrem să ne reabilităm moral ca naţiune, încetăm să ne pupăm Piaţa Independenţii pe toate planurile, limpezim apele, facem dreptate pe calea Justiţiei drepte, ne recunoaştem erorile, ne cerem iertare, suntem iertaţi şi pe urmă ne pupăm sincer.

Nici preotul nu dă iertarea fără mărturisire, spunea un fost deţinut politic. Mă rog să-i ierte şi să mă ierte Dumnezeu, dar eu nu pot să-i iert pe cei care l-au martirizat pe Iuliu Maniu şi i-au târât trupul mort pe scări, lovindu-i capul treaptă cu treaptă, după care l-au aruncat într-i groapă comună din Cimitirul Săracilor de la Sighet. Nu pot să-i iert nici pe torţionarii bunicului meu, deşi el i-a iertat, cu o seninătate inimaginabilă pentru cei care se supără pe noi pentru că pur şi simplu mai existăm. Nu pot să-i iert, nu încă, fiindcă nu sunt îndeplinite condiţiile.

Şi partea tristă e că nu mă ajută să-i iert cei care le iau partea nemernicilor prin simplul fapt că ne cer să ştergem totul cu buretele, să nu mai „trăim în trecut”, cum suntem acuzaţi, ci să ne complacem în prezentul mistificat până la punerea semnului egalităţii între victime şi asasini. Mai rău chiar, într-o mentalitate reziduală a zorilor comunismului: până la blamarea victimei şi slăvirea călăului. Iar pervertirea şi perversitatea merg uneori până acolo încât numai asasinilor şi slugilor lor le sunt îngăduite  – sau atribuite – nuanţe. Celor care nu se resemnează cu lipsa de dreptate şi adevăr naţional – concepte greţos depreciate de o alianţă contra naturii, aşa cum sunt mai toate alianţele de pe la noi – li se atribuie maniheisme stupide. Spălaţii pe creier sunt, de fapt, cei care trăiesc în trecut. De la cursul scurt.

42 răspunsuri to “IULIU MANIU, 59 DE ANI DE LA MOARTEA DE MARTIR NAŢIONAL. CE ŞTIM DESPRE EL? DE CE NU-L CINSTIM? CAUZA CAUZELOR RĂULUI POSTCOMUNIST REPETITIV”

 1. Serban G Says:

  Like ! Preluat pe FB…multumesc ! 🙂

 2. Roxana Iordache Says:

  Sigur că mâine e comemorarea, dar le-am mai dat o şansă. :mrgreen:

  @Serban G. 😳

 3. Teo Says:

  Daca n-ar fi fost troienele astea eram la Sighet .
  Vezi blog Ion Beuca.
  Dumnezeu sa odihneasca marele disparut!

 4. IULIU MANIU, 59 DE ANI DE LA MOARTEA DE MARTIR NAŢIONAL. CE ŞTIM DESPRE EL? DE CE NU-L CINSTIM? CAUZA CAUZELOR RĂULUI POSTCOMUNIST REPETITIV » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 04 February 2012 – Blog « Piata rezidentiala isi va reduce dependenta de programul „Prima Casa“ […]

 5. bmarinescu41 Says:

  Adevarul.ro atacă azi 4.02.2012:
  Manuscris nepublicat despre cum a fost pregătită Revoluţia din ‘89!
  Un muncitor din Constanţa a lăsat posterităţii multiple mărturii despre acţiunile de complot ale grupării Iliescu-Militaru-Măgureanu înainte de 1990.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/manuscris-revolutie-chiricescu_0_640136178.html

 6. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  ION OLTEANU – UN PROTESTATAR „HANDICAPAT”

  http://tele2drobeta.ro/stiri/3506-a-23-a-zi-de-proteste

 7. Plano10 Says:

  Constructia politica Ponta-Antonescu-Constantin este o uniune pentru cei care pot sa priveasca in viitor si nu sunt atat de surzi si de de orbi incat sa nu observe SOS-urile de salvare lansate de DEMOCRATIE!
  Nu pentru cei care traiesc, nostalgic si cu simturile atrofiate, doar din tecutul mai indepartat sau mai apropiat. La cursul lung

 8. Andrei Says:

  Maniu e comemorat de PNL! Si inca cum!!!!

  Porumbacu a pus PNL la picioarele turnatorului securist Voiculescu si criminalului comunist Iliescu!

  Ce comemorare mai vreti?

  Putoarea nationala – Porumbacu s-a cacat pe memoria lui Maniu!
  iar acum voi bateti din palme!
  Slugi imputite!
  Asta e, Maniule!
  Scoala-te din morti sa mai mori inca o data!
  Instantaneu!

 9. Andrei Says:

  Roxano.
  vezi ca veterinarul a spus ca n-o mai duci mult!
  Ai grija sa nu te musti singura ca o sa crapi inainte sa vina SMURD-ul!)))))
  Gaoaza batrana si singura…..

 10. olimpiu65 Says:

  @Andrei
  hai siktir cu epitete basiste
  pe memoria lui Maniu fac ceva imbecilii care au distrus dinauntru PNT-CD si acum ling curul basist!

 11. Andrei Says:

  Antonescu e intelectual?

  repetent de 2 ori la o amarata de scoala de istorie?
  Muzeograf la un amarat de satuc moldovenesc?
  Putoare nationala si internationala!
  Chiulerste de peste tot pt ca nu stie nici macar limba romana, ca sa nu mai spun de alte limni!
  A studiat istoria ca sa spuna ca Churchill a fost presedintele Angliei!
  Ca sa spuna ca romanii au neboie de „serviciuri”
  ca sa spuna „omide” in loc de „omizi”
  Asta e intelectualul vostru, nespalat si puchinos, alcoolic si putoare ordinara?

  Asta e „intelectual”? ))

  Hahahahahahahahahahahahahahaahhahahaha

 12. Plano10 Says:

  USL i-a bagat in vrie pe base-n boci!
  Sa apeleze la SMUUUUUURD! 11, 2 % :mrgreen:

 13. Ghita Bizonu' Says:

  Ion (Ionel) I C Bratianu a fost marele politician . Altii se mandresc cu ce a facut si obtinut el .
  Anul de maxima glorie economica aRomaniei interbelice a fost sub Gheirghe (Guta) Tatarascu.
  Trsru erau doa rniste amatori care faceau galagie. Atunci cand nu faceau contracte cu ..Skoda!!

 14. Roxana Iordache Says:

  Q.E.D.

 15. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  @Roxana Iordache
  „Nu pot să-i iert, nu încă, fiindcă nu sunt îndeplinite condiţiile.
  Şi partea tristă e că nu mă ajută să-i iert cei care le iau partea nemernicilor prin simplul fapt că ne cer să ştergem totul cu buretele, să nu mai “trăim în trecut”, cum suntem acuzaţi, ci să ne complacem în prezentul mistificat până la punerea semnului egalităţii între victime şi asasini.”

  SARUT MANA DOAMNA!

 16. Branzaru Says:

  Andrei da cum se zice corect mah cordaciune sifilitica…” Ma-ta a supt ieri o duzina de pule ori o duzina de puli ” ? e retorica bah guvide prost lingeami-ai tiganca-n cur mameluc oparit 😆

 17. Roxana Iordache Says:

  @Ion Olteanu. Am onoarea!

 18. Motraux Says:

  branzare vorbeste mai frumos ca avem copii pe aici…a zis stapana lui @motraucs ca nu-l mai lasa pe blog ca invata prostii ! 😡 meaowwww

 19. Franklin Says:

  Cei mai multi dintre romani il cunosc pe Iuliu Maniu doar ca pe un lider politic national taranist, lider al unul partid zis„istoric” (sintagma inventata de comunisti, mici copii in ale manipularii fata de securistii de azi). Un lider politic contestat de multi, in relaitate, un lider incontestabil.
  Faptul ca am avut, in tara lui Moromete, un lider politic de anvergura sa, provenit din Ardeal, a fost o sansa uriasa pentru Romania interbelica. Principiile lui democratice, sa recunoastem, conturate intr-o organizare statala austro-ungara, au reusit sa estompeze si chiar sa moduleze constructia politica balcanica a Romaniei Mari. Atractia irezistibila a personalitatii sale isi trage seva din vigoarea neamului romanesc din Ardeal, calit in lupta pentru supravietuire intr-un un teritoriu atat disputat si pentru recastigarea drepturilor nationale legitime.

  Astazi, inca mai beneficiem de mostenirea politica a lui Iuliu Maniu, desi, datorita nimicniciei noastre, nu reusim sa o intelegem si sa o valorificam corect. Altii insa, mai incearca. Ma referla puzderia de lipitori care, la ordin, inca paraziteaza trupul muribund al PNT. Nu pot sa uit nici „taranisti” ca Norica Nicolai, Alexandru Ciocalteu, si inca vreo doi, care au sarit in barca PNL chiar inainte de alegerile care au scos formal PNT in afara scenei politice. Alti „taranisti”, tot de conjunctura au devenit basisti cu acte. Puterea actuala chiar juiseaza dupa blazonul PNT, si l-ar dori in coalitie, la urmatoarele alegeri, alaturi de interlopii lui Gabi Oprea si homunculii din Partidul „poporului”.

 20. Dumitru Rizoaica Says:

  Cinstire lui Iuliu Maniu! Dar oare mai are vreo noima sa ne miram ca oamenii de astazi nu-i cinstesc pe marii oameni din trecut, cand aceeasi oameni de astazi nu sunt interesati de prezentul si viitorul lor si al urmasilor lor???
  A vazut cineva, aici pe forum sau in alte locuri, oameni care sa analizeze si sa se pronunte cu privire la Noul Cadru Democratic prin care poporul roman se poate smulge din mocirla in care balteste de 22 de ani???are
  Prezint mai jos Scrisoarea pe care i-am adresat-o lui Basescu, si pe care am transmis-o TUTUROR partidelor politice!
  Dupa acesta scrisoare voi prezenta si Noul Cadru Democratic!

  Domnule Presedinte
  Traian Basescu

  Inregistrata la Cotroceni cu Nr.11270/03-05-2011.

  Pentru actuala situatie de neinvidiat a Romaniei, este responsabil cadrul democratic al ultimilor 21 de ani, care nu a continut nicio urma de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Cu un asemenea cadru democratic, care a dus la ruinarea economica si morala a Romaniei, nu mai exista nicio speranta de schimbare in Bine in societatea romaneasca! Si asta deoarece, clasa politica este perceputa de electorat ca o mocirla puturoasa! Dar tot din aceasta mocirla politica, si nu din partide “Alba ca zapada”, trebuie, si se va reintrupa speranta pierduta. Caci prin aplicarea unui “tratament” corespunzator, din aceasta mocirla politica puturoasa vor rasari “nuferii” noii politici si Administratii romanesti! Iar “tratamentul” avut in vedere , va “selecta” oamenii pe diferite activitati sociale, dupa chemarea launtrica a fiecaruia, si nu, ca astazi, dupa aspiratiile de imbogatire si de parvenire, cand, pentru atingerea scopului, se folosesc de cele mai abjecte mijloace, chiar daca acestea aduc atingere intereselor tarii si armoniei sociale! De aceea am schitat un nou cadru democratic, care este “imbibat” de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice.
  Numai cei preocupati mai mult de interesele proprii, sau de interesele grupului lor, decat de Romania, ar putea sa aleaga actualul cadru democratic, in dauna celui propus de mine, care poate insanatosi societatea romaneasca. Cadrul democratic propus de mine ii poate determina pe politicieni si pe toti cei ce detin functii publice, sa nu minta, sa nu fie lacomi, sa nu fure, sa fie patrioti, sa aiba bun simt si sa fie responsabili, obligandu-i sa puna drept gaj pentru un asemenea comportament ireprosabil, sanatatea si fericirea lor, precum si pe cele ale fiintelor dragi! Punand un asemenea gaj, nu pot exista tentatii care sa le invinga sentimentul de responsabilitate fata de fiintele dragi, si care sa-i determine sa accepte vinovatia, sau sa poata fi considerati vinovati de catre semenii lor, pentru eventualele nenorociri ce s-ar putea abate asupra celor dragi, nenorociri “chemate” chiar de ei la depunerea Juramantului implicativ! Caci Juramantul implicativ reprezinta un “sacrificiu” pentru deponent, si nu un ritual banal precum actualele juraminte, care nu au nicio relevanta pentru cei ce si le asuma!
  Presedintele Romaniei ar trebui sa fie ultimul om care sa cedeze tentatiei de a-si promova propriile interese, sau pe ale grupului sau, in dauna intereselor Romaniei! De aceea, dle Presedinte, va rog sa alegeti, fara echivoc, intre actualul cadru democratic, care, de 21 de ani, faciliteaza ruinarea Romaniei, si cadrul democratic propus de mine, al carui “continut de responsabilitate” poate fi verificat de catre oricine, inclusiv de dvs., pe propria persoana si familie! Promovarea noului cadrului democratic in viata societatii romanesti, ar “prabusi” costurile campaniilor electorale, ar detensiona incrancenarile din viata politica si sociala, si ar oferi Romaniei politicieni si profesionisti onesti si cu coloana vertebrala!
  Si-ar putea, oare, dori altceva un Presedinte responsabil si doritor de reforme?
  Domnule Presedinte! A sosit timpul ca Responsabilitatea sa fie la ea acasa si la Palatul Cotroceni! De ce spun acest lucru? Pentru ca de 6 (sase) ani v-am transmis nenumarate petitii, pe teme de Interes National, si nu am primit punctul dvs. de vedere pentru nici una dintre ele! Reprosul pentru non-raspunsuri este normal sa se indrepte catre dvs. , fie si pentru faptul ca v-ati decorat subalternii, ceea ce poate insemna ca ei si-au facut datoria! Daca in termenul legal, nu voi avea punctul dvs. de vedere, la aceasta umila, DAR ESENTIALA PETITIE, care vizeaza viitorul Romaniei, ma voi folosi de orice mijloc de informare, inclusiv de protestul in cele mai vizibile locatii, pentru a informa opinia publica de deficitul de Responsabilitate existent la Presedintia Romaniei! Va rog dle Presedinte, sa solicitati Consilierului Gabriel Cristian Piscociu sa va prezinte din arhiva Departamentului pe care il conduce, toate scrisorile pe care vi le-am transmis in ultimii 6 ani, incepand cu Scrisoarea Nr.86/4-01-2005, si care nu au avut niciun raspuns din partea dvs., desi, veti vedea, toate vizau teme de Interes National! Presupunand ca nu sunt singurul cetatean in aceasta situatie, cred ca ar trebui sa luati in considerare faptul de a-i acuza de sabotaj si de tradarea Interesului National, pe toti aceia care au blocat fluxul informational, in chestiuni de Interes National, dintre Presedinte si cetatenii responsabili! Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing, pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732
  Bucuresti, 28-04-2011.

 21. Dumitru Rizoaica Says:

  Atata timp cat vom functiona in actualul cadru democratic, care permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., nimeni nu trebuie sa se astepte ca pot avea loc schimbari benefice societatii romanesti sau Romaniei, indiferent cine s-ar „roti” la CIOLAN!

  ///NOUL CADRU DEMOCRATIC

  Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

  1. “Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

  In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul “Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele “SUNT DIN ALT FILM”!

  “Imunizarea” politicienilor se realizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
  “Dreptate pentru toti”!

  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

  Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la “ospat” pe cei ce-au “flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

  Textul Juramantului implicativ (J.i.), a carui forma se poate modifica, fara a-i diminua “taria”, pana devine acceptabil tuturor celor de buna credinta, si o mini-pledoarie pentru el:

  ///“ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ! AMIN!”///

  MINI-pledoarie pentru Juramantul implicativ (J.i.).

  A. J.i. stimuleaza si orienteaza toate energiile natiunii (societatii) in sensul Binelui general;
  B. Pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si stavileste lacomia umana!

  Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:
  1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite, in afara legii, servicii care l-ar obiga, pe cel caruia i se solicita, sa-si incalce Juramantul!

  2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul !

  Existenta J.i. in viata societatii umane ii responsabilizeaza social pe toti cei ce detin sau aspira la functii publice!
  Dupa 3 sau 4 ani de existenta a J.i. in viata sociala, nu s-ar mai auzi de evaziuni fiscale, de returnari frauduloase de TVA, etc.
  Parafrazand un poet am putea spune:
  “Dar toate le-am trai usor/ Cu …Juramant!”

  Pentru cei ultrasceptici, care nu cred in “virtutile” J.i. prezentate mai sus, acesta tot ar oferi doua motive de satisfactie celor cinstiti, si anume:

  1. Ar induce ticalosilor si familiilor lor, care le-ar fi complici, o mizerabila stare sufleteasca (psihica), ce i-ar tortura atat in stare de veghe cat si in somn, prin cosmaruri!

  2. Cei cinstiti ar avea satisfactia ca ticalosii sunt stresati de o mizerabila stare sufleteasca (psihica), pe care le-ar putea-o accentua prin fredonarea urmatoarelor versuri:

  “Juramant ,Juramant/ Da-le jale si mormant/ Dupa cum le-a fost cuvantul/ Celor ce n-au nimic sfant/ Ce-si incalca Juramantul!”
  Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si februarie-aprilie 1986

 22. Argusdre Says:

  „Andrei spune:
  sâmbătă 4 februarie 2012 la 7:57:04 pm
  ………………………………
  Porumbacu a pus PNL la picioarele turnatorului securist Voiculescu si criminalului comunist Iliescu!…”

  Bai Andrei(s-o iei pe care vrei), da de ce ai uitat de informatorul si de Reprezentantul naval al Romaniei la Anvers, matrozul Besescu ?

 23. Motraux Says:

  Imagini recente cu @motraucs rasfatat ca de obicei de stăpană-sa…generatia Whiskas 😀

 24. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Putoarea nationala – Porumbacu s-a cacat pe memoria lui Maniu!
  iar acum voi bateti din palme!
  _____________________________________________
  @Andrei
  Care este mai faza cu Porumbacu ?! L-am auzit si pe Idolul tau ,te vad si pe tine spunand numele asta …

  M-am uitat ingrijorat pe site-ul oficial al CNSAS si surpriza mare …Crin Antonescu nu avea dosar de colaborator al securitatii ,in schimb Basescu avea ! Huh,vorba ucenicului lui Basescu de la OTV ,”senzational”,”incredibil”,”lovitura de teatru”….

  Deci Porumbacu nu exista ,dar intaiul anticomunist si dreptaci al tarii ,colabora cu securitatea nene ! Tu care ii respecti memoria lui Maniu, 🙂 cred ca o sa fii socat (heh!) si o sa-l faci pe securistul ala de Basescu,albie de porci,nu alta ! Baiat onest si iubitor de Maniu cum esti tu,sunt convins ca nu vei putea iubi un securist in fruntea tarii !

  Pe bune,poti verifica la CNSAS si tu ca sa te convingi…Sa ma anunti dupa ce verifici ,ca vreau sa savurez uimirea ta naiva si vreau sa te aud injurand securistul din fruntea tarii !. 😉 .Hai Andrei,curaj omule ,incepi cu „iesi afara Javra Ordinara „!

 25. Franklin Says:

  Atotputernicii Romaniei de azi nu sunt membrii executivului, baronii locali si nici chiar locatarul de la Cotroceni. Adevaratii stapani, aflati in umbra, sunt niste oameni „de bine” ceva mai batraiori de varsta (dar nu foarte), a caror putere se bazeaza pe fratie si disciplina. Cei pe care ii vedem in prim planul vietii politice nu sunt decat niste amarati de vatafi, argati si slugi mai mult sau mai putin hoate traind cu totii, adevarat, o viata lipsita de griji la conacul stapanilor. In timp ce noi, ceilalti, nu suntem decat niste tarani „liberi” care le muncim mosia sau, mai rau, simple animale in turmele stapanului. Cum s-ar putea numi altfel sutele de mii de romani care traisc prin bordeie in zone izolate aflate la marginea societatii, fara nicio asistenta sociala, fara acces la educatie si la sanatate, care nu au vazut in viata lor bancnota de o suta de lei sau aceia care, desi traiesc in orase, nu fac nimic altceva decat sa caute prin gunoaie de dimineata pana seara? Noi ceilalti suntem „liberi” pentru ca inca putem sa mergem sa muncim si pe mosia altora, asa dupa cum doua milioane de romani au ales sa o faca in perioada dintre ultimele doua recensaminte.

  Dar stapanul are si el o imensa si obsedanta tristete care ii innegureaza existenta si il impiedica sa iasa in lume cu fruntea sus. Este trist din cauza ca e putin scapatat, ca averea pe care o are nu prea e a lui, ca e furata putin de la altii, ca nu prea are deloc legitimitatea puterii sale si ca afara nu se bucura deloc de respect. Se simte ca un burghez fara titlu nobiliar, ca un imbogatit de razboi, ca o matroana de bordel bogata dar hulita, este privit de toata lumea ca un scapatat ce este.

  Unii dintre stapani, securisti notorii, nu s-au multumit sa ramana in umbra si pentru ca sa iasa in lume au confiscat fara rusine numele unor partide istorice.
  Asa se explica faptul ca Virgil Magureanu a „infiintat” Partidul National Roman, clona puturoasa a marelui Partid National al lui Mihalache, precursor al PNT. Ca sa-l dizolve in PDL, oare de ce?
  Asa se explica faptul ca Acad, Prof. Dr. doc. Ec. Ing. Dan Felix Voiculescu a „infiintat” si el Partidul Conservator, sacrilegiu inimaginabil impotriva celui mai respectat, poate, partid istoric, participant la faurirea Romaniei Mari, partid din care au facut parte titani ai neamului romanesc precum Lascar Catargiu, Marghiloman, Petre Carp, Titu Maiorescu, Al Lahovari si, de ce nu, chiar Mihai Eminescu.
  Asa se explica faptul ca Traian Basescu a dinamitat PNTCD din interiorul guvernului sau, ca forte oculte diabolice incearca cu tenacitate astazi sa remorcheze acest partid la locomotiva PDL, partid cameleonic transformat in partid crestin-democrat din partid socialist. Dar pe cine mai intereseaza azi doctrina, nu-i asa tanti Sulfina?
  Asa se explica faptul ca PNL, ultimul partid istoric aflat inca in viata, desi aflat pe val se pare,sau poate tocmai din aceasta cauza, este impanzit structural de tot soiul de securisti si ofiteri sub acoperiere, numiti azi oameni de afaceri, „specialisti” in comunicare, vectori de imagine, diplomati inteligenti, pleziristi fini, ce mai, numai lume buna, deh. Cati dintre noi s-au intrebat de ce PNL, aflat nu numai in opozitie dar chiar in razboi deschis cu PDL, a furnizat acestuia ministri de prima mana ca Mihai Razvan Ungureanu SIE, Sebastian Vladescu Maseratti, Catalin Predoiu Yes-Boss sau cum se face ca madam Saftoiu, specialista in comunicare si ea, a decolat de pe aeroportul Hayssam si a aterizat la PNL, mai spalata, mai curata?

  Romanii nu trebuie sa mai caste gura la tot felul de analisti politici, ei trebuie sa inteleaga ca se poate foarte bine fara „partidele” politice de azi, mai ales in epoca facebook. Sa folosim uninominalul, asa cum este el daca nu poate fi modificat, pentru a vota independenti, candidati sperijiniti de organizatii neguvernamentale, si, daca nu e posibil sa-i facem sa piara pe limba lor, sa nu mai participam la vot. Sa-i lasam sa se aleaga intre ei. Romanii trebuie sa inteleaga ca absolut niciun politician nu este in politica din civism ci din oportunism, ca suntm doua tabere antagoniste ireconciliabile, Noi, contribuabilii si Ei, profitorii.

  „EBA, adevarata societate civila nu vrea sa mai vorbeste despre tine”!

 26. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Romanii nu trebuie sa mai caste gura la tot felul de analisti politici, ei trebuie sa inteleaga ca se poate foarte bine fara „partidele” politice de azi, mai ales in epoca facebook. Sa folosim uninominalul, asa cum este el daca nu poate fi modificat, pentru a vota independenti, candidati sperijiniti de organizatii neguvernamentale, si, daca nu e posibil sa-i facem sa piara pe limba lor, sa nu mai participam la vot. Sa-i lasam sa se aleaga intre ei. Romanii trebuie sa inteleaga ca absolut niciun politician nu este in politica din civism ci din oportunism, ca suntm doua tabere antagoniste ireconciliabile, Noi, contribuabilii si Ei, profitorii.”
  ____________________________________
  @Franklin

  Bai da’ meritocrat esti bai Frankline ,zau ! 🙂 Mereu m-au distrat meritocratii ,sunt haiosi foc in utopiile si absurditatile pe care le sustin .

  „Niciun politician nu este in politica din civism ci din oportunism” si gata oala aia mare basesciana in care i-ai bagat pe toti si ai pus semnul egal intre Javra Ordinara si Crin Antonescu,intre Emil Constantinescu si Vacaroiu ,etc.etc. …In schimb un independent care candideaza la vot ,eventual din partea unui ONG -garantia onestitatii- 🙂 ,vrea sa sigur sa faca politica nu din oportunism ca „politicienii”,ci din dragoste de tara si profund patriotism .Vrea sa te faca fericit pe tine Frankline ,in timp ce aia din „partide” vor TOTI sa te faca toti nefericit ! 🙂 .

  Si vai,independentul ales „uninominal” va raspunde in fata cetateanului care ii va da telefon indignat si il va trage la raspundere daca infiinteaza mai apoi un partid de „independenti” de partea puterii ca UNPR …Cam asa se prezentau lucrurile cand sustinea Basescu votul uninominal, care chipurile „va curata clasa politica” , iar alesul va raspunde direct in fata alegatorului 🙂 .Se pare ca tu nu ai invatat nimic din episodul asta …

  Am si eu niste intrebari pentru tine Frankline . 🙂

  Ce pana mea te face sa crezi ca independentii sau cei sprijiniti de ONGuri, au calitati morale cum sunt ONESTITATEA,DEMNITATEA ,OMENIA ,etc.? Scrie pe Facebook in profile-ul lor ?!

  Si ce anume te poate face sa crezi ca in spatele independentilor, nu pot sta ” stapani, aflati in umbra”? Vad ca la partide tremuri de frica iar la „endependenti” nu ai probleme cu chestia asta ! Isi dau „stapanii” aia cuvantul de onoare ca la independenti nu se amesteca, ca sa te faca pe tine fericit ?

  In general asa ,ce dracu este in capul vostru,al celor care puteti pune botu’ la astfel de teorii tampite ,scoase de niste securisti basescieni retardati si adresate celor mai tampiti dintre romani ?!…Chiar nu intelegeti DE UNDE VIN si CE URMARESC cretinismele astea ?

 27. Marcus Says:

  Ia, La Base, Biogazu’ !

  Sursa prima-n biogaze, dupa nume si renume,
  Base-i terminal de marfa livrata gratis la lume.
  Nu avem astfel vreo grija de scumpirile de pret
  Chiombu ne da biogazu fara mita sau vreun spert.

  Multe rele ne facut-a Base-n sapte ani de chin
  Iata ins-o fapta buna marcatoare de destin.
  In timp ce mai toata lumea da bani grei sa aiba gaze
  Voda-si ajusteaza dosu’ surprinzand in ipostaze.

  Singura preocupare ce avem de azi-nainte
  Este s-alungam lingaii de la cur de presedinte
  Si sa ne hranim tatucu cu fasole cat cuprinde
  Caci ea este cea mai buna de pe lista cu merinde.

 28. Argusdre Says:

  Precizez de la inceput ca nu stiu daca Roxana e acasa sau a plecat …Daca a plecat,inseamna ca e perioada cand din lipsa de bun simt ii invadez blogul cu dejecţii marxist-leniniste…Astfel, daca am niscai neclaritati si intreb ca sa ma lamuresc, pot fi injurat ? Rog sa nu luati postarea ca pe un afront…
  Totusi, infruntand acest risc si voind eu sa vad cam cum se comporta adevaratii taranisti si regalisti, daca au logica, sau se arunca doar cu capul inainte, m-a pus dracu sa intreb : daca documentul de fata se refera la alegerile din 46, cum a aparut rezolutia de sus stanga care zice ”Ambele file au fost gasite la
  mine azi, 11 martie 1942. ?”

  Apoi, ma mira faptul ca d-ul Iuliu Maniu zice la un moment dat : ”Dar constiinta nationalaa vibrat puternic din coliba pana in palat.Toata admiratia si recunostinta noastra o inchinam taranimii care s-a ridicat ca un urias zagaz de otel, opunandu-se celor care voiau sa cheltuiasca atat de ieftin independenta si unitatea noastra nationala” uitand ca sub partidul domniei sale se trasese cu tunurile in aceeasi eroica taranime la 1907…(nu spun numarul victimelor deoarece e controversat, adica contestat de urmasii taranistilor).
  De asemenea, d-l Maniu uita ca Antonescu, aliatul lei Hitler, a ajuns si a ramas sa conduca Romania, deoarece taman conducatorii partidelor istorice, adica inclusiv d-l Maniu in persoana au refuzat sa guverneze tara, ca sa nu-si strice firma, lasand-o de izbeliste pe mana maresalulu, pentru ca regele n-a mai avut pe cine numi…
  Daca e sa arunc o privire fugara peste guvernarile taraniste, dar si liberale, nu pot sa nu-mi vina in minte decat multe acte de cumparare de voturi (fapte explicate clar la Antena 3, ems. Mihai Gadea, chiar de catre Octavian Paller, care le-a trait pe viu, explicate de ILCaragiale, etc), fapte de coruptie musamalizate, ramase de legenda peste veacuri (Afacerea Skoda, Afacerea Marmorosh Bank, Afacerea Pavajul,Afacerea Spirtul Negru, etc).
  Deci stimati bloggeri nu doresc sa relevez decat adevarul si sa sustin ca de-a lungul timpului politicienii in Romania au fost la fel de lacomi, la fel de hoti si probabil ca de aia populatia s-a adaptat mai bine cu comunismul adus de rusi. Dupa cum s-a demonstrat clar, la noi nu poate sa existe un capitalism corect , ca lumea, la fel ca-n Occident, deoarece guvernarile n-au nicio mila fata de populatie, ele de fapt nu guverneaza, ci doar fura la nesfarsit..Asta e explicatia corecta de ce a prins comunismul pe aceste plaiuri si nicidecum faptul ca si-ar fi insusit cineva doctrina aia sovietica.
  Astept cu nerabdare raspunsuri cinstite,civilizate si fara nervi…In definitiv e o problema care cred ca ne intereseaza pe toti.

 29. Franklin Says:

  @Un simpatizant poate neutentic

  Bai Simpatizantule, bey! Of, of cum va cunoasteti (si recunoasteti) voi astia…
  Neutentic oi fi, n-oi fi da’ „eutectic” esti fara indoiala la cat de sus si cat de repede sarisi ca ars ca dracu la exorcist. Cred ca mirosul de sudoare de sub cascheta lu’ tactu mare atarnata in holul de la intrarea in apartamentul blocului din Colentina primit de el de la MAI se simte pana la tine in camera daca scrii bazaconiile astea si nu lasi lumea necombatuta.

  Nu ma refer la ONG-urile pe care le cunosti tu de la TV. Ce te impiedica sa te duci sa stai de vorba cu oameni care se declara aparatori ai Rosei Montane, care lupta impotriva defrisarii sau pentru drepturile animalelor? Sa-i privesti in ochi si sa vorbesti deschis cu ei? Nu toate ONG-urile sunt infiintate de securisti dupa cum nici toate sindicatele, ziarele si posturile de televiziune nu sunt (aici s-ar putea sa ma insel putin). Lasa lumea sa gandeasca liber, de ce trebuie sa se insire toti gloata sa voteze sus Mobutu, jos Lumumba? Ce te impiedica sa fi un model in societate astfel incat cat mai multi dintre semenii tai sa-ti impartaseasca opiniile si sa te urmeze cu toata increderea? Ca simpatizant (ca membru de partid n-am fost niciodata) si votant penelist nu am indraznit niciodata sa spun prietenilor sau celor ce imi cereau sfatul sa voteze cu PNL, oare de ce?

  Cat despre facebook vezi ca acolo poti gasi si alte persoane decat pitipoance de succesuri, daca intelegi ce vreau sa zic.

 30. motraucs Says:

  😳 @Motraux si cum a ajuns filmul la tine ? 😳

 31. Maria S.(Timisoara) Says:

  Dumnezeu sa il odhneasca !
  Marius Oprea sa ii gaseasca locul de veci si un sobor de preoti sa sfinteasca locul de odihna vesnica al unui mare martir al neamului si un mare campion al democratiei. Asa se vorbeste despre el in tratatele americane. Sau ma insel ?
  Si sa aiba parte de in sfarsit de pace si liniste si sa se faca din nou de toate cele cuvenite pe care ritul crestin le impune.

  Nu pot uita cvintele ,acide ale lui Goga despre el. Si pe care editorul comunist n-a uitat sa le lase in jurnal.Dar asta o alta treaba.

  Un alt sfredel, ma tot gandesc daca de cand ne chinuie uzurpatorul, nu ar fi putut fi suspendat ? Si cam de cate ori ar fi putut opozitia sa o ceara.Si de ce n-a facut-o niciodata ?
  Si mai e ceva: partidul asta ilegitim, data fiind modalitatrea lui de inscriere la tribunal. Cam de cate ori e ilegitima puterea asta in Romania ?
  Si de ce nu marseaza opozitia pe asta ?

  Handicapatul ala infect de oltean de Bistrita sau Salaj, de pe unde e pedelepra vitupereaza impotriva huliganilor. Iarasi suntem huligani. As sublinia propozitia anterioara, dar nu stiu cum s-o fac.
  Dar pe el, ma-sa ce l-a facut ? Daca nu era un handicapat inscria la timp, gaska intelopa la tribunal.

 32. Ghita Bizonu' Says:

  Esecul tranzitei postdecembriste : etnocidul economic ca mijloc al constructiei capitalistehttp://vremea.forumgratuit.ro/t357-esecul-tranzitei-postdecembriste-etnocidul-economic-ca-mijloc-al-constructiei-capitaliste#774Poporul Roman a fost jertfit in cinstea Vitelului de Aur

 33. Maria S.(Timisoara) Says:


  NC. Ba da: bravo lor, bravo clujenilor.

 34. Maria S.(Timisoara) Says:

  http://www.jurnalul.ro/webcam/arhiva.html

 35. Maria S.(Timisoara) Says:

  http://www.banaterra.eu/romana/webcam/index1_b.html

 36. Mâţa Says:

  @Argusdre. Este evident o eroare a CNSAS. Ca să ai tu de ce să te agăţi. 🙂 În rest, degeaba-l faci evreu pe domnul Paler, e un semn de neputinţă abjectă. Abjecţia, de altfel, te caracterizează, din moment ce poţi să ataci un martir. În mod sigur se roagă pentru tine, ca Iisus pe cruce pentru inconştienţi.

  Şi încă ceva: ai spus că ţărănist vine de la ţărână. Da, furajatule, dar nu cum crezi tu. Vine de la ţăran care s-a făcut ţărână la Oituz, Mărăşti şi Mărăşeşti, pentru ca să-l înjuri tu acum pe Mihalache că s-a bătut pentru pământul lor şi să mai tragi o flegmă şi pe liberali, că au făcut reforma agrară. Au fost domni care ŞI-AU DONAT pământul, s-au deposedat de el pentru ţăranii care au luptat pentru ţară. Şi de la ţară vine PNŢ. Mi-e milă de tine, de fapt, ca şi Roxanei, mie mi-e milă şi de viermi. 😐

 37. Argusdre Says:

  @Mâţa,
  Incetisor, ca nu dau turcii si nu te repezi sa injuri, asa precum am anticipat…Ia-o logic si cu socoteala, ca doar am deschis niste subiecte adevarate, nu povesti.
  1.Bine, am inteles ca rezolutia a aparut deoarece au gresit aia de la CNSAS (o fi Dinescu ca si asta s-a tinut doar de praduit. Daca-mi aduc bine aminte, el si cu Plesu, ca fosti PCR-isti nici n-aveau ce cauta pe-acolo, dar asa-i la noi, totdeauna sunt…exceptii de la lege, iar pe astia i-au sustinut chiar…taranistii). De aia n-are ursul
  coada.Daca ar fi aparut probleme asta la nordici, de ex.n-ar fi mers jumatatile de masura.Si oricum nu mi se pare o greseala atat de evidenta, dar fie…
  2.” degeaba-l faci evreu pe domnul Paler, e un semn de neputinţă abjectă.”Cred ca esti surmenata rau, daca ai tras concluzia ca am sustinut eu undeva ca Paler ar fi evreu. A fost deloc din Lisa/Fagaras si roman get-beget. L-am admirat nespus.L-am auzit personal intr-o emisiune de-a lui Gadea cum povestea, copil fiind, asistase in orasul Fagaras, la mituirea electoratului cu bautura din belsug…De altfel, dupa cum am mai spus, aceeasi tema e dezvoltata serios de catre Caragiale.Asa ca poate, prin ceea ce spui,tu faci martirii sa se cutremure-n mormant.
  Chestia cu ” ţărănist vine de la ţărână”, desigur ca a fost o gluma, dar daca ai luat-o in serios, e doar treaba ta. Si nu Mihalache s-a batut pentru pamantul lor. Pamantul pe care l-au primit taranii care au luptat in Primul Razboi mondial (1916-1918) a fost promis de catre regele Ferdinand I care li s-a adresat taranilor astfel : luptati baieti luptati si va dau pamant !”Unul dintre bunicii mei, fost razes din Bucovina, care dupa aceea a luptat la Marasesti, a asistat la cuvantarea aceasta a regelui.Intr-adevar a primit pamant. Asta-i adevaraul.Deci, banuiam ca o sa ma injuri fara sa mai apelezi la o judecata corecta, bazata pe adevaruri. Apoi, nu constat sa fi raspuns corect in vreun fel la problemele deschise de subsemnatul : hotiile savarsite de politicienii romani de-a lungul secolelor in dauna natiunii, lacomia lor rapace, fie ca sunt nobili veritabili, fie ca sunt proveniti (parveniti) dintre comunisti si, nu cumva de aceea s-au saturat romanii de capitalism (ca si-n prezent) ?
  Chestia cu viermii pastreaz-o pentru cei care au distrus si distrug natiunea romana, nu te grabi ca musai ma duci cu gandul la o zicala romaneasca legata de poalele lungi.

 38. Ghita Bizonu' Says:

  Argusdre, Francklin , Mâţa
  Argusdre imi pare cu regret da tre sa-ti zic ca gresesesti.
  Fiindca in 1907 partidu lu Maniu era Partidul National Roman si actiona in Transilvania si banat care erau in Austroungaria .
  Nici Partidul Taranesc, visat de Ion Mihalache in transeele de la Marasesti nu era pe vreme a aia – apare in 1919 .
  PNT apare in 1926 prin fuziunea celor 2 ..
  Resonsabil ptr 1907 este Partidul Liberal si sefu sau Ionel (conservatorii macar s-au abtinut si au predat puterea)
  Si desi lui Ionel trebuiesc imputate si represiunea din 1907 si malverastiile gnlului Iliescu ramener totuusi cel mai mare plotician roman de dupa AI Cuza..

  Franklin : Partidul National era al lui Maniu!

  ptr amandoi – aveti la dispozitie Wiki! Ce basescu vreti voi lectii de la Marean care este cum sa google?!

  Pisi .. m-a mirat cestia ca l-ar fi facut careva pe evreu pe Paller (insulta nemeritata adusa evreilor ). Insa musiu ala Paler era cam comunist … si scria despre colectivizare pre vrema cand chiaburii erau bagati la canal . Crezi ca scria in favoarea chiaburilor? Discursuri pt Ghita Dej ?! Asta martir ?!?! Ai fantezie mai ceva decat a celor 2 supra …una cam paleriana – de sluga hoata si mincinoasa adica . Tot cu google – ia de vezi bigrafoa martirica a Palerului ….CC al PCR, redactor sef la Romania Libera, sef de televiziune in timpu lu Ceasca ! asta da martiraj .. cu vila (nationalizata) in Cotroceni !! Ma rog sa zicem doar naivitate ..insa tine minte vorbele lui Carp : inteligenta nu este o scuza ptr toate incarnatiunile asa cum furmusetea nu este o scuza ptr prostitutie !!

 39. Argusdre Says:

  „Ghita Bizonu’ spune:
  duminică 5 februarie 2012 la 4:34:18 pm

  Argusdre, Francklin , Mâţa
  Argusdre imi pare cu regret da tre sa-ti zic ca gresesesti.
  Fiindca in 1907 partidu lu Maniu era Partidul National Roman si actiona in Transilvania si banat care erau in Austroungaria .
  Nici Partidul Taranesc, visat de Ion Mihalache in transeele de la Marasesti nu era pe vreme a aia – apare in 1919
  .
  PNT apare in 1926 prin fuziunea celor 2 ..
  Resonsabil ptr 1907 este Partidul Liberal si sefu sau Ionel (conservatorii macar s-au abtinut si au predat puterea)
  Si desi lui Ionel trebuiesc imputate si represiunea din 1907 si malverastiile gnlului Iliescu ramener totuusi cel mai mare plotician roman de dupa AI Cuza..”

  Ai dreptate, liberalii sunt raspunzatori…Oricum, tot talpa tarii a avut de suferit ca intotdeauna.., clasa conducatoare fiind cea care a creat premizele, cam tot prin intermediul strainilor carora ne-au vandut bogatiile solului…(ca si-acum)…

 40. Huhu Says:

  In fiecare zi in Romania se demonstreaza si se striga:
  JOS DICTATORUL BASESCU, HUUUOOOOOOO!!!!!!!

 41. Plano10 Says:

  @Mato
  Ti-am mai spus ca nu-ti ascunzi bine gherutele in pernite si se vede ca nu esti decat un alter ego al stapanei!
  Mai schimba asezarea textului, mai inlocuieste epitetele…. 😉

 42. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Bai Simpatizantule, bey! Of, of cum va cunoasteti (si recunoasteti) voi astia…
  Neutentic oi fi, n-oi fi da’ “eutectic” esti fara indoiala la cat de sus si cat de repede sarisi ca ars ca dracu la exorcist. Cred ca mirosul de sudoare de sub cascheta lu’ tactu mare atarnata in holul de la intrarea in apartamentul blocului din Colentina primit de el de la MAI se simte pana la tine in camera daca scrii bazaconiile astea si nu lasi lumea necombatuta.
  ________________________________________________
  @Franklin

  Da bai Frankiline,hai ca esti dulce,bruta mica,m-ai luat tare si m-ai demascat ca sunt securist ! 🙂 Daca cineva arata ca teoriile tale basesciene sunt tampite,ilogice si penibile ,atunci inseamna ca este securist, asa cum a fost si bunicul sau ,ca suna bine si al dracu’ de avantajos pentru tine si nu te costa nimic sa spui asa ceva 🙂 . Deci tu esti baiatul bun care este scarbit de PNL si pentru care toti politicienii sunt la fel-marota basesciana CLASICA- ,iar eu (si cu bunicul meu,ca singur probabil era prea putin ! 😉 ) suntem securisti ! 🙂 Ca tot ai adus vorba ca tampitul despre bunicul meu ,doar ca sa ai ce spune si sa poti latra la luna ,te anunt bunicul meu ca a fost preot si ca a fost DETINUT la canal,nu SECURIST .Nu stiu insa ce a fost bunicul tau, dar pe langa ca nu ma intereseaza absolut deloc ,nici nu sunt asa de nesimtit ca tine incat sa ma pot pronunta fara nici cele mai mici argumente logice,doar din pura nesimtire si din dorinta de a jigni niste oameni de care de fapt habar nu ai .

  PS:In cautarile tale pe Facebook,ce personalitate te-a incantat asa de tare, si pe cine vrei tu micutzule amator de teorii portocalii sa votezi ?!…Hai,impartaseste pasiunile tale,nu fi timid ! Inteleg ca nu ai incredere in PNL si ca pe Facebook ai gasit niste personalitati al caror fan ai devenit ….Cine micutzule portocaliu,cine ti-a cucerit inimioara ? 🙂 . Si-a facut Base cont sub un alt nume ca sa te imbarlige pe tine si sa se dea „model pentru societate” ? 🙂 .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: