PARALELĂ. BĂSESCU DELIREAZĂ LA BUCUREŞTI, ANTONESCU ÎL FACE IRESPONSABIL, LA BRUXELLES

Băsescu a ţinut să se bage-n seamă cu o nouă declaraţie de presă la Cotroceni, după ce azi-noapte s-a chinuit degeaba la Bruxelles, fiindcă nu l-a transmis nimeni.

Declaraţia a denotat deopotrivă megalomanie psihiatrică pe plan intern şi servilism în raport cu UE, al cărei tratat de centralizare pe principiul poliţiei economice şi politice l-a salutat entuziast.

Pe scurt, Băsescu a susţinut că România se află cu doi ani înaintea Europei, fiindcă a aplicat anticipat ceea ce proiectul de tratat al UE prevede pentru viitor, respectiv,  prin Codul Muncii şi Legea Educaţiei, „blamate fiindcă au fost adoptate prin asumarea răspunderii”.

Totodată, şi-a tras palme în oglindă cu impresia că ceartă oglinda, când a declarat că tratatul european prevede ca să nu se mai trăiască din împrumuturi, ci din locuri de muncă. Şi a repetat că putem lăsa urmaşilor o datorie sau o casă. Şi că datoria pe care o avem urmează s-o plătim în 50 de ani, fiindcă „o rostogolim, cum facem şi acum”.

Băsescu a lăudat supracontrolul prevăzut de proiectul de Tratat şi sistemul poliţienesc care stimulează delaţiunile interstatale pe motiv că – aţi ghicit! – ele sunt de natură „să schimbe modul de a face politică” în toată Europa, fiindcă „politicienii nu vor mai putea face promisiuni demagogice” şi nici să practice mita electorală.

Pe urmă, a blamat clasa politică, partidele din România, susţinând refrenul că toate sunt la fel prin corupţie clientelară şi n-a uitat să atace guvernul Tăriceanu pentru „risipă electorală”, şi nici opoziţia actuală pentru că „moare de dragul poporului”, dar nu-i pune în aplicare „voinţa de la referendum” privind parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari.

După care, în răspunsul la o întrebare,  a atacat retoric PD-L pentru anunţul privind „majorarea salariilor şi pensiilor”, ceea ce ar însemna „să anulăm doi ani de chin”.

Finalul conferinţei de presă merită transcris textual:

„Reporter: Ce veţi face dacă a noastră clasă politică va decide să nu ratifice Tratatul, alături de Cehia şi Marea Britanie?

Băsescu (râde): Ce pot face decât să fiu furios?

Reporter: Vă gândiţi la o demisie?

Băsescu: A clasei politice?

Reporter: A dumneavoastră.

Băsescu: Vă doresc o seară bună.”

În timp ce Realitatea TV transmitea intervenţia lui Băsescu de la Cotroceni, Antena 3 difuza intervenţia liderilor USL în sesiunea grupurilor parlamentare liberal şi social-democrat din Parlamentul European.

Crin Antonescu a semnalat situarea lui Băsescu în paradigma Putin-Lucaşenko-Mussolini şi a caracterizat regimul de la Bucureşti ca „stat iresponsabil”, pentru care „modernizarea” şi „reforma statului” înseamnă, programatic, că n-are nici o responsabilitate faţă de cetăţeni, cu toate că ei sunt contribuabili şi suportă consecinţele politicii iresponsabile a guvernanţilor.  

Liderul liberal a arătat, în esenţă, că în România nu există egalitatea de şanse, pentru că într-o vreme în care într-adevăr s-au impus peste tot şi continuă măsuri de austeritate, în România, marea majoritate a populaţiei a sărăcit, în timp ce o minoritate, cea de la guvernare, s-a îmbogăţit.

În final, Crin Antonescu l-a ridiculizat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein, pentru declaraţia privind faptul că protestatarii români ar trebui să se bucure că nu sunt împuşcaţi de lunetişti de pe acoperişuri. În urmă cu 22 de ani, 1000 de oameni, majoritatea tineri, au fost împuşcaţi nu pentru ca astăzi prietenul nostru strategic, ambasadorul SUA, să felicite o ţară membră a Uniunii Europene pentru dreptul cetăţenilor ei de a protesta fără să fie împuşcaţi ca în Siria.

P.S. Despre Gittenstein, am să dau drumul la draft când va veni ocazia, pentru că postarea viitoare este despre diversiunea Daniela Andreescu. De aceea, v-aş ruga să comentăm, deocamdată, tema de faţă.

63 răspunsuri to “PARALELĂ. BĂSESCU DELIREAZĂ LA BUCUREŞTI, ANTONESCU ÎL FACE IRESPONSABIL, LA BRUXELLES”

 1. PARALELĂ. BĂSESCU DELIREAZĂ LA BUCUREŞTI, ANTONESCU ÎL FACE IRESPONSABIL, LA BRUXELLES » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 31 January 2012 – Blog « Romania e frumoasa (33): Lacul Bolboci, Cheile Tatarului, Pestera Ialomicioara… o poveste cu zapada langa Sinaia […]

 2. bmarinescu41 Says:

  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/31/dezvaluiri-wikileakscum-se-fura-alegerile-in-romaniaanul-2012-este-an-electoral/

 3. J o h n s o n Says:

  Iar vb despre bahicul agramat ? ca a venit el de la bRUXel unde iar nu l-a bagat nimeni in seama nici cat data trecuta…iar aici a grohait exact cat sa-i acopere mediatic pe uselisti….altfel n-avea ce sa spuna,profita ca a scazut ritmul protestelor ca sa iasa el zilnic sa ne faca capul calendar despre nimic,cand o relua strada huiduiala nici ca o sa-l mai vedem….este atat de previzibil,fac hepatita daca-i mai aud numele asa ca pe la subiecte cu si despre secatura asta penala nu ma mai contati pe mine 😡

 4. Arogantu' Says:

  Excelenta decizia A3 de a-i taia macaroana ieri !
  Pai cum sa creada cineva ca Mircea Badea poate fi trecut in planul doi ?
  Ba’SECUle – directia JILAVA, INAINTEEEE mars ! 😀

 5. Radu Humor Says:

  Magaria asta cu suprapunerea declaratiei sale cu cele transmise de Opozitie la Parlamentul European a fost imbratisata de toate TVurile in afara Antenei 3 care a transmis totusi si imaginile din buncarul cotrocenist in care-si varsa amarul si uneori, paharul 😉

 6. Elisabeta Says:

  Cred ca a venit momentul sa le intoarca toata lumea spatele, sa nu ii mai salute si sa nu le raspunda la salut, sa nu se mai prezinte la conferintele lor de presa, boicotul parlamentarilor sa fie secondat de un boicot al presei.

 7. Dumitru Rizoaica Says:

  Scrisoarea prezntata mai jos a fost transmisa partidelor politice cu urmatoarele Nr. de inregistrare:
  PDL, cu Nr.4/31-01-2012.
  PSD, cu Nr.35/31-01-2012.
  PNL, cu Nr.33/31-01-2012.
  PC, cu Nr.86/31-01-2012.
  UDMR, cu Nr.12/31-01-2012. (La UNPR, nu a fost cine sa inregistreze Scrisoarea!).

  Peste DOUA ZILE, voi sti, si voi face publice numele acelor partide care accepta ca reprezinta “mizeria Romaniei”, si deci nu-si vor preciza optiunea fata de cele 6(sase) “CERINTE IMPERATIVE…” ce le-a fost transmise cu prezenta Scrisoare!

  DOMNULE PRESEDINTE
  si Domnilor Lideri
  ai —————————————————————–

  Va transmit alaturat, spre analiza si deliberare, in regim de URGENTA FULGER, sau “ATOMICA”, “CERINTELE IMPERATIVE…” pe care le-am “cules” de la protestatarii “iernii romanesti”!
  As dori sa sper ca toate partidele politice, parlamentare sau nu, care vor primi aceasta Scrisoare, vor dovedi reponsabilitate si maturitate si, vor sustine aceste 6 (sase) “CERINTE…”, care, finalmente, vizeaza realizarea celui mai elementar lucru al DEMOCRATIEI, si anume, acceptarea VOTULUI SUVERAN al societatii romanesti!
  Daca prin acceptarea si sustinerea celor 6(sase) “CERINTE…”, se arata respectul clasei poltice fata poporul roman si fata de principiile democratice, sustinerea “CERINTEI….” Nr.6, respectiv, “Reformarea clasei politice”, este ESENTIALA pentru a depasi “mizeria” in care societatea romaneasca balteste de 22 de ani!
  Exprimandu-mi regretul pentru lipsa de responsabilitate pe care o vor dovedi partidele care nu accepta “CERINTELE…” alaturate, si in special COROLARUL acestora, care este “Reformarea clasei politice”, le informez ca optiunea lor va fi cunoscuta de poporul roman din relatia:
  (partidele) X+Y+…+Z=ACEEASI MIZERIE!!!

  Deci, partidele care nu ma vor contacta, sau nu-si vor EXPRIMA PUBLIC optiunea in maximum DOUA ZILE, vor face parte din relatia detestabila de mai sus, care va indica masura IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII lor! Iar electoratului roman ii va reveni sarcina separarii graului de neghina! Este vremea optiunilor responsabile si in regim de MAXIMA URGENTA!!! Caci citandu-l pe Ioan Buduca, va intreb:

  “Stiti voi, onestamente, ce o doare pe Romania, ori stiti voi, onestamente, doar ce va doare pe voi?”

  Bucuresti, 31-01-2012
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr.1986!

 8. Dumitru Rizoaica Says:

  CERINTELE IMPERATIVE

  ale protestatarilor “iernii romanesti”,
  transmise clasei politice, in numele societatii romanesti, care, prin Votul ei Suveran, ii conditioneaza existenta!

  1. Demisia presedintelui Traian Basescu.
  2. Demisia premierului Emil Boc.
  3. Alegeri anticipate, prezidentiale si parlamentare, in cel mult doua luni de zile, stabilite in consens de catre partidele parlamentare, noul Guvern “de serviciu” si presedintele interimar.
  4. Eliminarea votului de tip Miss sau Eurovizion, numit Uninominal, si adoptarea votului politic, proportional pe lista de partid, cu prag electoral de 1 sau maximum 3%, pentru ca cvasitotalitatea alegatorilor sa se simta reprezentati.
  5. Consensul clasei politice pentru eliminarea traseismului politic (consens ce se va regasi si in Constitutia modificata), prin pierderea mandatului de catre parlamentarul care paraseste partidul pe lista caruia a primit acel mandat!
  6. Reformarea clasei poltice prin functionarea ei intr-un alt “cadru democratic”, care nu va mai favoriza EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., si care se va obtine din cel actual, caruia i se aplica doua amendamente!

  MOTIVARI! (Rezumat)
  Motivarea generala are in vedere “decuplarea” clasei politice de la problemele societatii romanesti si ale Romaniei! 1. Presedimtele Romaniei trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta situatie, deoarece in cei 7 ani de mandat a dezbinat, n-a coagulat, n-a fost preocupat sa realizeze o agregare a responsabilitatilor la toate nivelurile, ci, dimpotriva, a promovat discordia in societate, invrajbind categoriile sociale intre ele, iar prin discreditarea Institutiilor Statului, a contribuit la disolutia acestora! A ignorat imensul capital de inteligenta si buna credinta al poporului roman, lipsind astfel societatea romaneasca de solutii eficiente in toate domeniile, inclusiv de cele ce puteau promova concordia si solidaritatea in societate! (A se vedea Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu)! Prin demisia lui URGENTA, dl Basescu, va dovedi curaj si demnitate, iar amanarea acesteia, pe modelul Mubarak, va fi dovada lasitatii lui si a sfidarii poporului roman!
  2.Demisia guvernului Boc, nu mai trebuie motivata!
  3.De ce alegerile anticipate sa se organizeze in doua luni si nu la toamna? Pentru ca noul Guvern, de “cursa lunga”, sa-si ia cat mai repede in primire dificila misiune de reorganizare a “dezorganizatei” si slabitei societati romanesti, de cei 22 de ani de conducere politica iresponsabila si haotica!
  Prin organizarea in doua luni a alegerile anticipate, se protejeza la maximum stabilitatea poltica si economica!
  Sustinerea presedintelui Basescu din 24-01-2012, cum ca demisiile amintite mai sus ar face Romania neguvernabila, sunt neavenite si manipulatoare! Caci odata cu demisia sa, dl Blaga devine Presedinte interimar, pana cand noul Presedinte ales va fi validat de Curtea Constitutionala! Guvernul Boc, demisionar, va functiona pana cand noul Guvern “de serviciu”, convenit de Presedintele interimar si partidele parlamentare, va primi votul de investitura al actualului Parlament! Guvernul “de serviciu”, impreuna cu partidele parlamentare, vor stabili data alegerilor anticipate, parlamentare si prezidentiale! Actualul Parlament isi va continua activitatea legislativa, atat pentru dezbaterea si valdarea unor “urgente” ale noului Guvern, acceptate de toate fortele politice, cat si pentru a definitiva legile necesare proceselor electorale, ce urmeaza a se desfasura!
  4. Aberatia numita vot uninominal, nu are ca cauta in politica! Locul acestui tip de vot sunt concursurile de Miss, de muzica usoara si alte concursuri, dar in niciun caz in politica!
  5.Este OBLIGATORIU ca cel ce a primit un mandat de parlamentar, pentru ca apartine partidului X, sa-si PIARDA mandatul atunci cand paraseste partidul X! Partidul va promova in postul vacant pe urmatorul de pe lista cu care s-a prezentat in alegeri!
  6.Reformarea clasei politice, clamata de toata lumea, nu se realizeaza prin “reforma interna” a partidelor politice, si nici prin interventia (in general bine venita) “Romaniei Curate”, patronata de SAR, ci prin functionarea clasei politice intr-un alt “cadru democratic”, care nu mai permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Un asemenea “cadru democratic” a fost prezentat presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, Scrisoare care ulterior a fost transmisa tuturor partidelor politice romanesti!
  Dovada ca functionam inca in actualul cadru democratic, care in ultimii 22 de ani s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca, este NONRASPUNSUL, tuturor adresantilor de mai sus, care ar fi trebuit sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!

  Bucuresti, 29-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

 9. miticul Popescu Says:

  Roxanei Iordache, fosta jurnalista la RL…….
  Katrina, despre Roxanala lu’ nea Iordche, fostă jurnalistă, fostă ţărănistă, fostă PSD-istă, fostă PNL-istă, fostă PDL-istă, fostă Băsistă, fostă…….vai de mama ei c-a fost de toate, eu pot să-ţi spun poveşti nenumărate.
  Poveşti cu ea şi-o canapea de piele roasă şuie şi şchioapă din sediul PNŢCD.
  Poveşti d-amor cu Remus Opriş, fost coleg de liceu cu mine (bărbatul Brânduşei Novac de la PDL).
  Poveşti

 10. YO Says:

  zau ma ?
  vrei sa-ti spun si eu povesti cu savin ?
  fosta la … fosta la … fosta la …
  pupincur la … pupincur la … pupincur la …
  sau vrei poze ?

 11. stejarul Says:

  Asa e, mai popescule! Ce vremuri… eram tineri, eram frumosi…. ce amintiri! Esti oricum baiat „subtire” ca ne povestesti de canapelele roase si nu despre ce ai facut tu ieri singur la dus! 🙂

 12. Argusdre Says:

  „miticul Popescu spune:
  miercuri 1 februarie 2012 la 2:39:12 am

  Roxanei Iordache, fosta jurnalista la RL……”
  Bai cretinule,
  Spune-mi si mie care-i rostul de postezi chestia asta, pe un blog cu o tema data si care se refera la o persoana publica ce a distrus Romania si viata romanilor si, nici gand sa se calmeze?
  Il iubesti pe „Canibal” ? Daca-l iubesti mergi la el pe blog si pupa-l in cur ca aici nu se poate si nu realizezi nimic.Am uitt sa-ti spun ca pe noi nu ne intereseaza viata privata decat a celor care sunt persoane publice.Asa ca mars la loc in cotineata !

 13. Huhu Says:

  In multe orase, in majoritatea lor, in Romania se demonstreaza zilnic si se striga: JOS BASESCU, JOS BASESCU, JOS DICTATORUL, JOS GUVERNUL BASESCU,
  JOS DICTATURA, LIBERTATE, LIBERTATE, JOS BASESCU,
  JOS BASESCU, JOS BASESCU…!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. mgabim2009 Says:

  @Rox, Stiu ca il urasti pe Ponta, dar ieri a avut totusi (indiferent de exigente) un discurs bun/inteligent. Si nu o spun doar eu, chiar Mircea Badea (care este departe de a fi fun Ponta) a spus ca discursul lui Ponta a spus „ce trebuia spus” si „chiar inteliugent”. Cred ca trebuie sa mai lasi si tu din ura ta PSD-ista. Altfel te aliniezi PDL-acheilor: l-au halit pe Nastase ( nu conteaza ce se va intimpla la recurs! a fost deja condamnat). Altii sint pe teava aspitratorului Basist. Acum cind i se sufla din ceafa, va fi si mai determinat.

 15. mgabim2009 Says:

  @ Rox, am spus ca il urasti pe Ponta, dar sincer nu inteleg de ce! Ca nu iti place dicursul lui etse poema ziaristica. Cred ca ar trebui sa te explici. Discursul lui este conturat pe profilul unui prim ministru. Matematic si mai putin politic.
  In acelasi timp iti inteleg optiunea politica,. Alianta, alianta, dar PNL trebuie sa fie in top si PSD down. Dar aici esti egoista; „timpitul” in optiunea ta Ponta, ti-a oferit la superlativ aceasta posibilitate; 50-50. Tu chiar crezi ca PNL ar optine acest scor in conditiile fara USL? Nu te supara, dar PSD fara nici un sprinjin ar fi fost in top! (nu zic ca ar fi fost bine), dar hai sa socoim: PDL se da de dreapta si face ce face!!!, PNL singur de dreapta vine cu ce.. si vine PSD stinga, stat social, drepturi…bla,bla, bla Hai sa punem un pariu, unde se vor duce voturile? Ponta, ca iti place sau nu a ales sa mearga cu PNL! Nu el este liga slaba. Din contra el chiar este un social-liberal autentic!
  Daca imi vi cu chestii basiste PSD_PDL ma voi amuza

 16. Marcus Says:

  Uraaaa, Sunt Dator Doar 4 Mii Si Ceva De Euro!

  Dragii mei prieteni in sfarsit de ieri m-am linistit!
  In momentul in care d-l presedinte a iesit pe sticla si mi-a spus ca desi eu, personal, n-am facut absolut niciun imprumut, ci domnia sa, in numele meu si fara sa ma consulte, s-a imprumutat de la finantele internationale cu miliarde de euro pentru a avea ce toca Udrea & Cie, am de restituit numai patru mii si ceva de Euro mi s-a luat o piatra de pe inima. Si pentru ca bucuria sa fie totala, domnia sa m-a asigurat ca el (stiind ce face-ultima sa gaselnita in materiie de asigurari) nu va proceda ca Ceausescu sa se grabeasca cu plata imprumutului ci, ca popor vom plati haaaaat pana ne va veni rau, la imprumuturile contractate de el.
  Tot motiv de bucurie este si faptul ca desi la infipt coltii in cascaval, nici vorba de egalitate intre mine si d-na Udrea, spre exemplu, domnia sa avand liber la svaiter cat cuprinde, la plata imprumutului suntem egali, aceeasi suma revenindu-ne pe cap de locuitor.
  Singura problema pe care o am ar consta in faptul ca d-l presedinte nu ne-a comunicat daca la aceasta suma se adauga si dobanzile, pentru ca daca este asa, se modifica putin datele problemei. Dar, nu cu mult, daca fara dobanda il achit in 10 ani, cu dobanda voi scapa de el in vreo cincisprezece ani, ceea ce este din nou bine. De ce?
  Pentru ca daca la varsta mea adaug cinsprezece ani, doar printr-o minune il voi plati eu integral in aceasta viata, altfel il voi lasa prin testament fetelor mele sa-l achite, in loc de alta mostenire (spre exemplu un apartament de un milion de Euro in Baneasa dintr-un salariu de bugetar, fie el si de presedinte de tara).
  Nu stiu cum, dar de la o vreme, d-l presedinte numai vesti bune ne da. Spre exemolu asta cu faptul ca datorita masurilor luate de el, fara sa se consulte cu nimeni, acum suntem pe drumul cel bun, motiv pentru care nu ne va mai da 5% la salarii si pensii deoarece riscam sa stricam macadamu’.
  Mai aveam spre exemplu o grija mare ca nu cumva vazand amploarea nemultumirilor romanilor si faptul ca de atatea zile “noi d-aicea nu plecam, nu plecam acasa” d-l presedinte, realizand ca nu este dorit de mai mult de 90% dintre romani, isi va da in sfarsit demisia si ne va lasa sa respiram din nou. Ti-ai gasit!
  Domnul presedinte de la Cotroceni “nu pleaca, nu pleaca acasa” orice am face noi, deoarece numai dansul stie ce trebuie facut pentru ca noi sa traim bine peste vreo douazeci de ani de azi inainte.
  Si unde mai pui ca, pe acelasi model, nici Boc nu se da dus de la Victoria deoarece el este intr-un parteneriat foarte puternic cu d-l presedinte, care parteneriat nu-i permite sa lase tara in criza. Noi, romanii, trebuie sa intelegem ca, daca criza va dura una suta ani, tot atat vor sta si dumnealor in scaune fapt care ar trebui sa ne linisteasca pe veci.
  Una peste alta, ieri d-l presedinte m-a scapat de angoase si de griji atat de bine, incat dupa ce m-am linistit putin, am luat ultimii bani din casa si m-am facut manga, mi-am batut nevasta de au chemat vecinii politia, m-am batut si cu politistii de mi-au facut dosar penal, ce mai distractie de distractie. Cu politia sper sa scap doar cu amenda ca acum am bani, ce mama dracului, doar m-a scapat d-l presedinte de frustrarile date de ideea ca sunt dator.

 17. stejarul Says:

  @mgabim2009
  Protesteaza oamenii in strada la minus 15 grade cerand „SCHIMBAREA”.
  Cu un discurs remarcabil nu faci un politician de varf asa cum cu o floare nu faci o primavara. Atata timp cat ponta refuza „SCHIMBAREA” si vrea sa „mearga” pe vechile „fagasuri” PDListe, nici o mie de discursuri remarcabile nu il fac un politican demn sa ocupe postul de prim ministru al unei Romanii civilizate. Ponta sa plece odata cu amicii lui oranjgutani si semi-idiotul de la SRI.

 18. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  „Protesteaza oamenii in strada la minus 15 grade cerand “SCHIMBAREA”.”

  „Atata timp cat ponta refuza “SCHIMBAREA” si vrea sa “mearga” pe vechile “fagasuri” PDListe”

  Ponta sa plece odata cu amicii lui oranjgutani „___________________________________________
  @Stejarul
  Si a cui schimbare o cer oamenii ?…Vor schimbarea Patriarhului,a circulatiei de pe dreapta pe stanga ,a unitatilor de masura pentru lungime sau greutate,a culorilor steagului ,a imnului national ?…A cui schimbare o cer oamenii in mod clar, iar Ponta spui tu ca o refuza ?!

  Faci tu ce faci Stejarule si pui iar semnul egal intre USL si PDL ,fie si macar pe departe, doar prin Ponta . Nu te poti abtine de la chestia asta,nu-i asa ? 🙂 .

  Fara USL „schimbarea” lui Basescu si a actualei puteri nu se va putea face, deoarece tot restul partidelor este in mana lui Basescu .Nu este o chestie de teoria conspiratiei,ci este pe bune si doar un orb nu vede asta .

 19. Marcus Says:

  @Un simpatizant: scuza-ma ca intervin dar eu zic sa-l lasi in pace pe stejarel, deoarece si el si Roxana au bubita mare la cap pe psd in general si pe Ponta in special. Ei nu pot, si nici nu vor sa inteleaga ca USL-ul este singura alternativa viabila pe care trebuie mizat pentru a iesi din cacatul portocaliu din care ne aflam. Sunt pur si simplu de spital cand, pe de-o parte injura pedeleu si basescu, iar pe de alta parte neadmintand o realitate ce-ti sare in ochi si de pe Luna, o tin langa-balanga cu „jos Ponta” si „Jos PSD”. Ce vrei, mentalitate de taranist ratat inca pierdut in editorialele din ziarul anilor nouazeci „Dreptatea”. Ei sunt cu „Jos Ponta” si imbecilul de Basescu e cu „Jos Iliescu”. Singura diferenta dintre ei si basescu o face medicul care se ocupa de cazurile lor 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 20. Serban G Says:

  Piata Universitatii risca sa devina o masa de manevra a tuturor politicienilor ratati cu zero sanse in sondaje…Daca PDL nu vrem pentru ca este deja la putere si exact de aia am iesit in strada atunci nu inteleg de ce nici USL…Pentru ca a mai fost la putere ? Pai nu spuneau toti deontologic ca de fapt democratiile consolidate pe asta isi bazeaza succesul ? Pe doua blocuri puternice care se schimba la Putere tocmai ca fiecare sa reprezinte o alternativa in cazul in care cealalta guverneaza prost,corupe,derapeaza de la democratie…Evident ca transformarile apar in interiorul acestora cu timpul si aici ar trebui pus reflectorul,aici ar trebui Societatea Civila sa accelereze procesul de primenire a randurilor cu tineri pregatiti sa preia locul celor trecuti…Nu demolez un bloc doar ca sa scap de niste chiriasi….Ne place sau nu in acest moment exista o structura a USL care nu mai poate fi modificata in principalele ei pozitii pana la alegeri motiv pentru care e tardiv sa mai lovim in Ponta sau Antonescu chiar daca o facem pe fond in numele si spre binele Aliantei.. Evident ca principala arma a actualei Opozitii prin care ar cuceri definitiv electoratul ar putea sa fie schimbarea baronetului local in colegii cu oameni noi daca se poate tineri foarte bine pregatiti tocmai pentru a nu se spune ca au castigat eminamente pe vot negativ dat portocaliilor…Ar reprezenta o mica garantie si pentru viitorul apropiat populatia acceptand mai usor o viata austera daca se mai face un pic de dreptate sociala din partea celor pe care i-au votat si nu doar se schimba niste imbuibati cu altii 😦

 21. Radu Humor Says:

  Pana la urma nu Boc e problema nostra, ca el e cel mai mic 😉
  Marea problema este javra de la Cotroceni care nu se da dusa ( ca orice javra de la macelarie, si nebunul asta o sa ajunga sa ne si macelareasca daca nu-l trimitem la plimbare).
  Si asta o putem face si cu ajutorul lui Boc si a altora din PD-L care au ajuns sa priceapa situatia extrem de grava in care se afla nu numai tatra , ci chiar si ei personal !
  Si macar in ceasul din urma pot sa mai faca ceea ce depinde si de ei : sa scapam de nebunul din capul satului, ca asta nu-i intreg la cap, deoarece turba cand aude ca romanilor trebuie sa li se si dea ceva, nu numai sa li se ia intruna, pentru ca el sa poata sa faca tusa pe la niste reuniuni europene, poate-poate cineva-l baga in seama!
  Cum a facut asta :
  – Domnule vreti sa va dati putin mai intr-o parte sa-l vad si eu mai bine pe Basescu ?
  – Binenteles domnule; daca vreti va imprumut si binoclul meu sa-l vedeti mai bine .
  – Nu, multumesc ! Am luneta cu infrarosii !

 22. stejarul Says:

  „Si a cui schimbare o cer oamenii ?…”
  Schimbarea politicianului si inaltului functionar public care a atins acum cotele maxime de aroganta, tupeu si coruptie CARE SE POARTA CA SI CAND NU VA TREBUI NICIODATA SA DEA SOCOTEALA CELOR CARE II PLATESC SALARIUL. Cat de excroc poti fi si cat tupeu poti avea sa te erijezi ca o „varianta” salvatoare a Romaniei si sa INSISTI ca seful SRI sa ramana in functie. Adica exact individul care a reinventat politia politica, si care pe deasupra iti mai este si nas!!! Daca Maior ar fi fost un individ cu vederi democrate si ponta ar avea o firava decenta ar fi spus: “Nu pot fi eu prim ministru si nasul meu sef SRI. Unul din noi trebuie sa se retraga. ”
  In situatia reala/actuala , maior un jeg si ponta un criminal fara decenta, nici unul nu ar trebui sa mai fie in viata publica dupa caderea regimului basescu. Prezenta celor doi doar demonstreaza perpetuarea minciuni, crimei, coruptiei la nivel inalt.

 23. stejarul Says:

  @ Marcus
  Sunteti limitati daca nu puteti intelege ca se poate SIMULTAN si „jos ponta” „jos basescu”! De ce sa le facem pe rand? Traim o vesnicie? Iara umblam cu jumatati de masura?
  Numa’ sa-l vedem pe ceasca jos… numa’ sa-l vedem pe ilici jos… numa sa-l vedem pe basescu jos… Futui de NUMA’! Am cerut putin si nu ne-au dat nimic! E timpul sa cerem TOTUL! In cel mai rau caz, obtinem acelasi lucru, NIMIC! Deci de ce sa nu incercam?

 24. Serban G Says:

  Stejare te punem pe tine sa conduci USL…

 25. stejarul Says:

  @Serban G

  In locul lui ponta. Deal! 😉

 26. Marcus Says:

  @Stejare: bre, io nu inteleg de ce jos Ponta, in rest n-am nimicuta cu talica. Fii convins, cand am vazut ca Ponta a gresit, am fost printre primii si singurii care au sarit la gatul lui, dar daca omu’ isi vede de treaba si cum, necum si-o face bine de ce musai ;”Jos !”
  sa fii iubit
  marcus

 27. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Marcus,

  Eu pot intelege faptul ca oamenii CAUTA mereu solutia ideala pentru rezolvarea problemelor !

  Daca insa aceasta solutie ideala nu se poate realiza in practica, iar tu ai ceva concret de facut ,sa mai te focalizezi pe solutia ideala teoretic, negligand solutiile pratice si posibile ,nu imi mai pare deloc o virtute, ci o greseala . Atunci doar trebuie simplu sa ALEGI CEA MAI BUNA VARIANTA POSIBILA , chiar daca nu este cea ideala .

  Sigur,si eu vreau sa invie spiritul Seniorului in PNT ,iar Romania sa fie condusa de un astfel de PNT , in alianta cu liberalii si sub o monarhie .Vreau ca aceste partide daca se poate sa fie pline doar cu alde Bratienii si cu alde Maniu ! Vreau politicieni demni,inteligenti cu tinuta morala si vreau o politica facuta strict in interesul Romaniei !

  Imi dau seama insa ca poporul roman nu imi impartaseste aspiratiile (de fapt se cam caca in ele ,ca sa discutam cinstit 🙂 ),ca unii vor Partidul Poporului la putere ca sa primeasca 20000Euro sau sa o gaseasca pe Elodia ,altii il iubesc pe Vadim ca le promite executii pe stadioane si starpirea ungurilor ,altii il cred crestin pe Gigi Becali deoarece da bani la biserici si isi face cruci cand este filmat ,unii inca il mai iubesc pe Iliescu deoarece a facut candva „liniste” in tara punand la punct niste golani ,iar cei mai tampiti dintre cetateni(sub 10% ,drept este) , cred in continuare ca Basescu face reforme in Romania si le aplauda si ei ca boii …

  Realitatea asta este si asa stau lucrurile din pacate !Basescu ne conduce catre dezastru „ferm si sigur” 🙂 ,lichelele lui (inclusiv alde Becali sau DD)se pregatesc sa il ajute sa mai insele iar poporul si eventual sa isi fabrice o soarta a la Putin ,de viitor vesnic premier ,romanii sunt dezorientati ( multi dintre ei de fapt chiar tembeli si prosti de bubuie) ,societate civila nu exista ,presa si televiziunile sunt marea lor majoritate in slujba puterii sau se pastreaza pentru momentele cheie in care sa sara la datorie, sacosele electorale ale PDLului vor deturna multi amarati iar partidele populist-extremiste creaza o perspectiva groaznica si mai si servesc puterea. Ciorbea alearga umil de la Rege la Cotroceni , Noua Republica scoate la inaintare ca oferta „noua” TOATE elementele propagandei basesciene , UDMRul isi vede de statul la putere alaturi de cel mai tare ,Ecologistii pe forumuri il lauda pe Basescu de parca se opunea proiectului Rosia Montana ,Noua Dreapta sunt prea cretini ca sa merite sa discutam despre ei ,etc .

  In aceste conditii USLului asta ,asa „neideal” 🙂 cum este, ramane totusi cea mai buna varianta, iar unitatea USLului este conditia necesara fara de care, caderea lui Basescu si a lichelelor sale,nu va ramane decat un vis frumos …

 28. Marcus Says:

  @Stejare: apropo de sefii serviciilor in general si aici de Maior. Pai, cea mai mare tampenie pe care ar putea s-o faca o putere abia instalata, ar fi sa dea de pamant cu sefii serviilor secrete atata timp cat acestia n-au fost storsi informativ ca o lamaie. Dumneata ai impresia ca Basescu si slehta sa de derbedei penali nu au dosarele, tinute la sertar, de actualii sefi de serviicii. Ba bine ca nu ! Vrem sa-i bage la puscarie? Vrem! Si de unde probe, dupa ce n-or mai fi la Putere, ca in afara de alea deja date la spate in Dosarul ALRO, altceva public nu prea se stie. Sau se da ordin sa le fabrice in viteza dosare cum i-a facut Basescu lu Nastase? Asta ar fi numai un aspect al problemei. Iti este cunoscut numele Gehelen? Daca nu iti spun eu oarece despre personaj. Fost colonel Abwer, specialist pe zona sovieticilor, luat prizonier de americani, stors bine, dar bine de tot si apoi numit de cancelarul RFG, sef al serviciilor secrete germane de west. In general, amice, baietii din servicii sunt foarte buni la casa omului, pana la un punct 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 29. Marcus Says:

  @Un simpatizant: cunosti replica din filmul Taxi Driver cu Robert de Niro mi se pare, cand baiatu’ se intreba in oglinda : „you talkin’ to me?” 🙂 🙂 🙂 . Eu le stiu amice si sunt pe deplin de acord cu tine, Stejaru’ ne faulteaza de rosu’ p’acilea!
  sa fii iubit
  marcus

 30. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  “Si a cui schimbare o cer oamenii ?…
  Schimbarea politicianului si inaltului functionar public care a atins acum cotele maxime de aroganta, tupeu si coruptie CARE SE POARTA CA SI CAND NU VA TREBUI NICIODATA SA DEA SOCOTEALA CELOR CARE II PLATESC SALARIUL.”
  ___________________________________________
  @Stejarule, pe cuvantul meu de onoare ca nu te mint ( 🙂 ),dar eu am auzit clar in Piata ca se strigau niste nume ! Nu am auzit „jos inaltul functionar public ,bla bla bla” ci JOS BASESCU ,JOS BOC (eu unul nu am strigat si jos Boc,nu avea sens din punctul meu de vedere , imi iroseam aiurea corzile vocale) ,lozinci impotriva ACTUALEI PUTERI si cererea ALEGERILOR ANTICIPATE ! Cea mai strigata lozinca a fost JOS BASESCU !

  Nu neg ca ulterior au aparut indivizi (destul de timizi si nesiguri de altfel) care glasuiau cam ca tine 😉 si erau suparati asa…pe viata in general… 🙂 .Pe aia, fara ofensa , i-am considerat sau OTVisti ,sau cam prostuti din fire ,sau cam lichele . Adica prosti de bubuie, prostuti sau lichele ! 🙂 .

  PS:Vorbesc doar de aia din Piata ,pe tine nu te cred prost,prostut sau lichea ,ci baiat destept si mare patriot ! Pe aia care ma enerveaza in frig,sunt mereu mult mai suparat . 🙂 .

 31. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Un simpatizant: cunosti replica din filmul Taxi Driver cu Robert de Niro mi se pare, cand baiatu’ se intreba in oglinda : “you talkin’ to me?”
  _____________________________
  NOTA RECTFICARE :

  Mesajul postat „miercuri 1 februarie 2012 la 12:57:32 pm” se va citi fara Marcusul de la inceput 😉 🙂 .

 32. olimpiu65 Says:

  numai bovideul de Marcus pe aici??? dar jumatatea lui si mai idioata Anus unde e???
  scrieti mult pt ca aveti o droaie de frustrari de proletari inculti si plini de rime proletcultiste, dar va veni vremea sa v-o tragem la ochiul braun retardatilor!!!!

 33. Marcus Says:

  @Olimpiu sixty nine (69): pana atunci sa i-o tragi lu’ ma-ta la „occhio rosso”, doar asa de antrenament, scarnavie!

 34. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Olimpiule .

  Imi cer scuze ca intervin cand te vad nervos ,dar …ce inseamna exact „ochiul braun” ? 🙂 . Nu lasa niciodata neclarificate aspectele care tin de doctrina ta politica ,este pacat ca cineva sa te inteleaga altfel decat cum esti .

 35. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Olimpiule!!!!

  Trebuie sa intelegi ca eu ma cam plictisesc astazi ,deci incerc si eu sa fac conversatie pe aici …. Tu imi pari interesant, deoarece pari sa ai niste trairi destl de intense ,asa ca simt nevoia sa te inteleg mai bine . Sa imi raspunzi deci la mesaje ,ca sunt venite din suflet !!!!

 36. Marcus Says:

  @Un simpatizant: nu cred ca vei primi raspuns de la Olimpiu, asa ca ma voi stradui eu sa te fac sa intelegi semnificatia ochiului respectiv 🙂 Il mai tii minte pe Raducioiu revenit dupa o absenta de sase luni in tara si cautandu-si cu greu cuvintele in limba romana? Cam asta si cu olipmiu a facut o combinatie intre occhio marrone, ochiul romanesc si brown-ul englezesc si i-a iesit o frumusete de ochi braun, care poate fi patentat, botezat si popularizat cu numele inventatorului 🙂 Asa ca in caz ca vrei sa spui cur maro spui simplu „olimpiu65” si lumea va intelege 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 37. Branzaru Says:

  ce mila mi-e de tine Anuse ai ajuns fraieru blogului daca si nea Olimpulăbleagă te ia la bastoane pe spinare curlangică belită 😆

 38. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Băsescu a lăudat supracontrolul prevăzut de proiectul de Tratat şi sistemul poliţienesc care stimulează delaţiunile interstatale pe motiv că – aţi ghicit! – ele sunt de natură “să schimbe modul de a face politică” în toată Europa, fiindcă “politicienii nu vor mai putea face promisiuni demagogice” şi nici să practice mita electorală.
  ______________________________________________
  Nu cred ca are cineva ceva impotriva proiectului de Tratat Fiscal,probabil nici opozitia nu va avea .

  Problema este cum Matelotul asta incearca sa faca o legatura ABSOLUT FALSA ,intre acest Tratat si situatia din Romania ,intre prevederile tratatului si furturile portocalii,intre masurile imbecile care au pus economia pe butuci si acest Tratat ,intre autoritarismul lui si acest Tratat . Mai are putin si ne explica ca si Nutzi Udrea are doua ministere tot din cauza acestui Tratat, sau ca acest tratat prevede construirea en gros de sali de sport cu firmele portocalii !

  Sa spuna el,specialist in demagogie ,ca acest tratat va schimba modul de a face politica si ca nu va mai exista demagogie ,este culmea tupeului ! 🙂 .Deja demagogia este iar aplicata de el,chiar pe subiectul tratatului , ,spunand ca toate tampeniile portocalii care au distrus economia tarii , reprezinta un fel de „barbatie” politica ,ca „nu voturile conteaza” vezi Doamne, ci, „sa lasi o casa copiilor” ,si ca,asa in general , el este singurul care face lucruri minunate pentru Romania ,chiar daca nu le intelege poporul,opozitia sau oricine altcineva in afara de lingaii lui .

  Pe scurt Basescu a perfectionat arta populismului …Nu doar ca este intaiul populist al tarii (a vanat moguli cand a trebuit ,a atacat „clasa politica” din care el nu face niciodata parte ,a asmutit poporul impotriva parlamentului ,a spus ca nu vom avea criza ,facea mereu bai de multime si inspecta poduri dupa calamitati ,a promulgat marirea salariilor profesorilor cu 50%,etc) dar mai si pretinde sus si tare ca nu este populist ,ci un fel de Mare Carmaci care demn si senin ,ia niste masuri intelepte intelese doar de el ,dar absolut necesare ciumpalacilor care altfel …probabil ca ar muri . 🙂 .

  Este deci singurul populist care condamna dur populismul,tot asa cum este si singurul politician care condamna „politicienii” la gramada ,si singurul hot care condamna hotia ….

 39. Serban G Says:

  Cand vi se pare ca cei de langa dvs au uitat cum a ajuns PDL la putere puneti-le acest film :

 40. Andus Says:

  da-ti fa drumul odata. nu ne mai amana asa.

  bolnavo

 41. Branzaru Says:

  Andusele imi dau io drumu în gura lu măta,e bine aşa bah bolnavule numa viziuni cu măta pe burtă in cabinele de TIR ai de la o vreme las-o mai moale ca doar e măta pervers incurabil ce esti…marş la duşuri ca ne-ai desfundat nările cu putoarea scarbosule 😆

 42. olimpiu65 Says:

  pt ca mna cere publicul fsnist( pt ceilalti tot respectul) voi da un copy paste
  „Dacă îţi acorzi un cât de mic răgaz, dacă arunci, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasă şi nepătimaşă, vei găsi destule argumente să te bucuri. Lucrurile (încă) funcţionează. Şarpanta lumii (încă) ţine. Mai există încă oameni întregi, tradiţii vii, întâlniri miraculoase. Trăim într-un sos toxic, dar el conţine încă mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare încă să ia în serios agitaţia noastră propagandistică, spaimele noastre
  apocaliptice. Se poate trăi. Se poate trăi bine. Se poate (încă) trăi frumos.“ (Andrei PLEŞU)
  un intelectual fsnist…dar destept rau nu un bou cum este cuplul Anus&Marcus coitus inversus!!!

 43. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Olimpiu

  Deci sa te inteleg…Iti displace FSNul ,dar citezi intelectualii FSNisti ca argumentatie …contra FSNului ?

  Poti proceda asa si cu Basescu ,sa te declari scarbit de el dar sa sustii toate tampeniile lansate de sclavii sai ? 😉 .

 44. olimpiu65 Says:

  pot orice in spatiul virtual…pana nu intra ACTA in actiune conform viselor erotice fsniste
  in 2009 unde erau alde Marcus, Anus si liota de rosi care se stiu nesimtiti in zona???
  in 2008 scriam pe blogurile lui AN si al consilierei lui Anca Alexandrescu…cand am prognozat refacerea FSN dupa alegerile din 2008 AN a spus: Doamne fereste!
  ce s-a intamplat de atunci? FMI si acordul este sau nu cu complicitatea PSD??? impozitul minim este sau nu opera si a unui bou gen Nita-PSD???
  realegerea lui Base este cu onor concursul unui alt dobitoc: Geoana???
  si atunci merita sa ascult tiradele unor cretini ca cei enumerati la care se adauga cu sarg si altii care isi spun liberali????

 45. Radu Humor Says:

  Serbane, daca l-as avea langa mine pe unul dintre cei portocalii cu siguranta s-ar numara cu unul mai putin :mrgreen:
  Acest filmulet trebuie sa ruleze neincetat pe toate canalele opozitiei si in Piata Universitatii cand s-o face putin mai cald !
  Nu poti sa fii roman si sa nu te cutremuri de mania si de rusinea de a-i avea la putere pe asemenea criminali, care executa cu sange rece un popor odata liber si demn !
  Sub atenta indrumare si supraveghere a unor antichristi care nu se lasa pana nu distrug lumea pe bucati.
  Noi suntem mici, dar ce fac China, India, Argentina, Rusia, Japonia si celelalte puteri ?
  Asteapta sa ajunga si la ei valul iudeo-masonic ? Ca astia n-au nici un Dumnezeu, desi se straduiesc sa convinga ca ar fi crestini, in realitate singura lor religie este BANUL – ochiul celui care a pus stapanire pe ei .
  Nu degeaba arata mai toti ca el : niste caricaturi jalnice, din care a disparut orice urma de frumusete dumnezeiasca.
  Si nu exista unul sa poatte ascunde diavolescul din el, singura lor ratiune este de a-i face pe oameni sa sufere, sa-i injoseasca, sa-i umileasca si in final sa-i ucida in numele lui Lucifer :mrgreen:
  Si au de lucru : din 7 miliarde trebuie sa ramana doar un miliard, intentie pe care nici nu si-o mai ascund si o sustin pe fatza 🙄
  Bestii cu chip de om !

 46. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Olimpiu ,

  Asa,si ce doresti de fapt ? Acum Basescu este la putere impreuna cu haimanalele sale iar tara se duce dracului …. Ce propui ,il mai lasam deoarece nu avem cu cine sa il schimbam si toti sunt la fel ? Propui sa o asteptam pe Alba ca Zapada ? Ai tu o varianta minunata care sa poata sa scape tara de Basescu si sa satisfaca si puritatea ta morala ?

 47. mgabim2009 Says:

  Incep sa cred ca multi dintre voi sinteti opozanti de conjuctura. Ideea ca PSD face parte din opozitie va roade precum un vierme marul stricat. Si pe cale de consecinta va straduiti sa-l puneti pe Ponta la colt si sa trimeteti PSD-ul in derizoriu. Uitati ca PNL nu ar avea forta de unul singur sa doboare plaga portocalie.
  Daca sinteti atit de „puternici” de ca nu va despartiti de PSD si mergeti singuri spre „victorie”?
  Sincer, discursul multora dintre voi este mai apropiat de PDL & Basescu decit de cel al unei reale opozitii!

 48. Marcus Says:

  @Olimpiu 69 : uite unde eram in 2009:
  Un Prezidel pentru Linistea Bocciilor
  Filed under: D’ale asimetricului — Marcus @ 10:43 Modifică

  Ieri, iubitul presedinte al tuturor pedelistilor din tara, mai putin al romanillor, Zeus-ul zilelor noastre, a participat cu salve de tun si ropote de aplauze, manat doar de nostalgii personale si nicidecum din dorinta de a face campanie electorala, la festivitatea de lansare a candidatilor pedelisti pentru europarlamentare. Mesaje de incurajare, declaratii de dragoste si loialitate etc. tot tacamul de deja foloclorice “neimplicari prezidentiale” si “neutralitate si echidistanta” constitutionala prezidentiala fata de partidele politice din Romania.

  Ceea ce m-a amuzat insa, a constat in faptul ca, asimetricu’ iar i-a tras-o lui Geoana si pesedistilor mancatori de gauri de cascaval, atunci cand pur si simplu, i-a scos din ecuatia guvernarii si a transferat toata responsabilitatea guvernarii pe umerii “solizi” ai pedeleului, in conditiile in care ne afundam pe zi ce trece in mlastina crizei economice, fara solutii guvernamentale cat de cat vizibile sau eficiente pentru combaterea efectelor acesteia, in schimb cu mare tam-tam si pumni in piept, de cat de buni sunt pedelistii la momentul actual. Tot domnu’ presedinte i-a mai informat pe portocalii ca, in perioada imediat urmatoare, agenda sa de lucru geme de avalansa de vizite prezidentiale programate pe tot cuprinsul patriei, dar ca ei sa nu-si faca sperante deoarece, aceste vizite nu au nimic in comun cu campania electorala.

  Asa ca m-am gandit sa retraim putin momentele in care a fost “inventat” acest guvern, in care presedintele isi pune speranta salvarii nationale, cat si primele masuri luate de pedelistii pusi pe activitate de Salvamar si Salvamont.

  Biciul lui Zeus

  Alchimisti si magi puhoaie, nostradamusi, vrajitori
  Secole la rand cercara, cheia unei ghicitori.
  Munca grea, truda pe rupte, cu bagheta si magie
  Din cacat aur sa scoata, un miracol intr-o mie.

  Truda lor fu insa sterapa, munca fara rezultat
  Orice’au incercat cu vraja, le-a iesit tot un cacat.
  In final ei renuntara, tragand doar concluzii seci
  Cu bagheta si magia, nu te’mbogatesti in veci.

  In ast’ timp, valah balcanic si cu frica celor sfinte,
  Din cacat vru bici sa faca, ignorand invataminte,
  Ce din mosi stramosi grait-au ca asa bici cu’atat noroc,
  Chiar de-ai reusi, miracol, nicicand nu va face poc.

  Asta pana cand un Zeus tantos aparu de nicaieri
  Si fu decretat de fraieri, staroste peste boieri.
  Patru ani luptat-a Zeus, circarii de filme mute
  Din Guvern sa faureasca bici cu care el sa lupte.

  In zadar fu insa totul, biciul nu vru sa pocneasca
  Ba mai mult, pe’al nostru Zeus, reusi sa umileasca.
  Insa Zeus nu cedase si cu’avant insufletit
  Intr-o zi cu soare aspru, puse de’un cacat vrajit.

  Material cu doua fete, negandit de-ai sai slujbasi
  Ii fu dat printr-o minune, drept cadou pe un faras.
  Fericit nevoie mare si iluminat de har
  Gandi Zeus c’a lui munca nu fusese in zadar.

  Doua hibe are insa, biciul lui cel fermecat,
  Face Boc la plesnitura si cam pute a cacat.

  Biciul care face Boc

  Un butoi umplu guvernul cu procente rasfirate,
  Prezentand apoi produsul, drept buget de’austeritate.
  Si pentru ca sa nu puta, sau sa aiba gust de fiere
  Ii tranti la suprafata un strat gros, dulce de miere.

  Stratul nu’i pentru pulime sau votantii cei naivi
  Ci e pentru clientela si ministrii sai parsivi.
  Dar si’aici e cu masura, impartit in largi proportii
  Psd-istii au momeala, iar boccii au mari portii.

  Ca urmare Adroneasca sau ministrul de interne,
  Linguri au ca sa se’nfrupte si n’au sita pentru’a cerne.
  Iar Lenuta cu turismul, ba chiar domnu’ prezidel
  Polonice au tacamuri, bavetele servetel.

  In ast timp sarman boboru’ dus cu presu’ s’inselat,
  Lung priveste si inghite din butoiul cu cacat.
  Morala:
  De’ai votat precum bovina cu un gand la trai mai bun
  Taci si manca azi rahatul, ce ti-e dat ca un magiun.

  Deci romani, votati la europarlamentare PD-L si EBA! Sigur veti fi salvati!
  Comentarii (

 49. Marcus Says:

  @Olipmiu 69: ia cu lamuie sa nu ti se aplece sio mai am fara numar, dar nu abuzez de rabdarea Roxanei:
  28/04/2009
  Oferta de piata boccio-prostanaca si mercurialul asimetric
  Filed under: D’ale asimetricului — Marcus @ 11:51 Modifică

  Pana unde poate ajunge ipocriza, histrionismul si precurvia politica la romani, ne-o demonstreaza cu varf si indesat ultima interventie asimetrica in materie de Ordonante de Urgenta.
  Scenariul electoral este simplu: B.O.R.D.E.L. iese pe piata cu o oferta imbecila, aberanta, neconstitutional-discrimnatorie (ataca dreptul cetateanului la munca), cu urmari dramatice in cariera unor angajati ai statului, care oferta este facuta harcea-parcea atat de presa cat si de publicul consumator si la momentul oportun, apare EL, marele Salvator al neamului, caruia ii pasa public de soarta unor oameni si striga din toti bojocii catre seful de atelaj nanoboc: “ptttruu bre, ca e gabaritul depasit si omorati boalele!”
  Iar nanobocul, sluga obedienta, schimba registrul si mai descarca ceva saci din carul cu boi intru castigul electoral al basescului.
  In acest timp insa, Ordonanta aruncata pe piata a apucat sa produca efecte, mii de romani fiind aruncati pe drumuri si inlocuiti de slugi cu carnet de partid.
  Si tot in acest timp ies la rampa mai mult ciumpalacii de la psd si ne explica cum au legalizat ei de fapt o ilegalitate care deja functiona, dar oarecum pe blat.
  In felul acesta dand dracului de pamant cu ideea ca au acceptat sa participe la guvernare doar pentru “salvarea” natiunii aflata in criza si reliefand adevarata dorinta de a guverna: jindul la cascavalul Puterii, incepand cu posturile de ministru si terminand cu cele de manageri de cimitire.
  Pai neicusorilor, daca ati fi dorit intr-adevar sa reparati o stricaciune, n-ar fi fost cazul s-o legalizati, ci sa scoateti posturile la concurs, pe criterii de competenta, iar in cazul in care castigatorii nu si-ar fi indeplinit obligatiunile de serviciu, prin neimplementarea programelor voastre de guvernare, abia atunci sa-i matrasiti si sa-i inlocuiti cu altii mai competenti si mai loiali.
  Asa: pleaca ai nostri, vin ai nostri, trai naica pe parandaraturi de la licitatii trucate!
  In ceea ce priveste parsivenia si preacurvia basescului, aceasta e si mai cusuta cu ata alba.
  Adicatelea, cam cat de dobitoc ar trebui sa fie puletele de alegator roman pentru a crede ca cel care a nasit si conduce de facto acest B.O.R.D.E.L., habar n-a avut de aceasta Ordonanta pe care acum o dezavueaza cu toata fiinta sa, dandu-i bataita la poponeata bocului pe motiv de: “cah, rau, caca sa nu mai faci!”
  Si sunt convins ca astfel de manevre electorale vor mai avea loc cu asimetricu’ pe post de Diva rasuflata.
  Numai ca puletele este de sperat ca s-a mai desteptat si nu mai pune “oralul” chiar asa de usor la minciunelele cotroceniste.
  P.S. Aceste materiale mergeau si pe acest blog si pe a lui Nastase si Iliescu, vacule cu coada-n fata, care iesti de bou ce iesti 🙂 🙂 🙂 🙂

 50. Huhu Says:

  In fiecare zi in multe orase ale tarii se demonstreaza si se striga: JOS BASESCU, JOS BASESCU, JOS DICTATORUL, JOS DICTATURA, JOS BASESCU, JOS DOCTATORUL…!!!!!

 51. Mâţa Says:

  @miticul popescu. Minciuna spurcată e modul vostru de viaţă, disperaţilor! 🙂 Jeg(urilor), problema voastră cu Roxana Iordache e că n-aveţi cu ce-o atinge, fiindcă e diametral opusă vouă şi multora din presă. Spumegaţi fiindcă n-a făcut compromisuri, nu e şantajabilă şi vă dă clase. În rest, n-aveţi cum să înţelegeţi, e prea mult pentru voi. Eu sunt din PD-L, ştiu tot ce se întâmplă acolo şi când veţi afla pe cine sunt o să vă daţi şuturi unii altora, de imbecili ce sunteţi. 😆

  Băsescu va plăti, toţi veţi plăti, inclusiv slugile ca tine care vor ajunge la rigolă. Mai e un pic. Noroc că ne e milă de voi şi vă vom da de pomană. Cu condiţia să nu ne atingeţi încălţările cu gurile voastre spurcate. 🙂

  @yo. Cel mai prost răspuns posibil. „Aceeaşi mizerie”, nu? 😐 Ce uşor le faceţi jocul, chiar unii care au suficienţi neuroni. Din păcate, de rezervă.

 52. motraucs Says:

  @Branzaru 🙄 😳 😳 😳

 53. stejarul Says:

  „Guvernul îi va obliga pe furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului să reţină datele de identitficare ale utilizatorilor de servicii PrePay, după ce o iniţiativă legislativă elaborată pe această temă de mai mulţi deputaţi PDL a fost respinsă în toamnă de către Parlament.”

  Jigodiile securistoide! Boc scoate castanele din foc pentru cristi de la secu! A tot incercat semi-idiotul de cristi de la secu sa controleze la sange convorbirile telefonice… si in final l-a pus pe boc sa-i faca treaba murdara!
  Jigodii abjecte! Asa un individ sa ramana sef la servicii? A baut ponta ceva????
  Apropo de ponta. Engleza lui e bunicica… in nici un caz “impecabila” cum descria cineva. Trece stadiul de “bunicica” catre “e OK” atunci cand invata ca “PEOPLE ARE HAPPY “ si nu “people is happy”….
  Dupa faza asta cu cartelele PrePay, cristi de la secu are la mine in carnetel definitiv calificativul de SEMI-IDIOT! Nu jignesc de loc. Spun doar adevarul. Argument:
  Motivul pentru care a fost mutat la mijlocul liceului de la un liceu real la unul uman a fost pentru ca nu facea fata! Habar nu avea sa rezolve cea mai banala problema de aritmetica. Jigodia dracu! Handicapatu’ face acum politie politica cu romanii!

 54. olimpiu65 Says:

  Imbecilul nomencaturist PCR Marcus a fost rejectat culmea de socialistii din blogul lui AN….. rasul lumii cu idiotii rosii
  nesimtirea fostilor nomenclaturisti comunisti si slugoii lor frustrati din fosta securitate aka Basescu e infinita. cat vreme vor avea mica parghie de actiune ne vom astepta oricand la opinii, pozitii sau actiuni de extrema: stanga sau dreapta… si by the way Marcus stupid one: braun e in lb germana nu in anglo -saxona dar tot o culoare care arata cacatul pe care-l inghiti zilnic!!!

 55. olimpiu65 Says:

  @ mgabim
  tie iti transmit o parafraza a la Dinescu: esti proasta de la natura!!!

 56. Argusdre Says:

  @Olimpi-ANUS,
  Ba, eu ti-am mai dat sfaturi prietenesti si ti-am spus cu delicatete ca esti prost facut gramada, iar tu in loc sa te cauti, continui sa te dai in spizdacol si sa arati la populatie cat de gol poate sa-ti fie felinarul ala de Hallowin pe care-l porti pe umeri.
  Chiar nu realizezi cata prostie crasa emani cand tot critici PSD, fara sa-ti dai seama ba cap de curca indopata, cat de impotent si neajutorat s-ar prezenta PNL fara aceasta alianta ? Dupa ce „Bese pe la Fese” si-a batut joc de liberali in Alianta DA si i-a furat oameni si procente de popularitate, PSD a fost cel caruia i s-a facut mila si i-a mentinut pe PNL-isti la guvernare vreo doi ani juma (caci aveau vreo 32% in sondaje), motiv pentru care tu si altii ca tine ar trebui drept recunostinta vesnica sa scrieti de vreo cinci ori Capitalul lui Marx pe Hartia din Piata a Realitatii TV.
  Deci daca PSD nu se invrednicea sa-i ia in considerare pe liberali si sa faca prezenta Uniune, PNL s-ar fi zbatut tot inainte in anonimat, iar tu ai fi mers sa-i pupi poala coanei Udrea, ca sa te bage-n….hai sa zicem ..seama si s-ti dea un mop ca sa faci curat in Modrogan.
  In privinta culturii, a diferentei dintre noi din acest punct de vedere, cred ca era mai bine din partea ta sa nu aduci vorba. Ia spre ex. si analizeaza-ti postarile de pe acest blog : practic n-ai spus nimic demn de luat in seama, n-ai nicio idee demna de atentie, pur si simplu consumi…hartia degeaba.Dupa cum prea bine vezi, nu esti in stare sa porti nici un fel de dialog mai acatarii fara sa injuri bai „birjar de bulivar”…Consideram ca mergi spre insanatosire, da m-ai dezamagit. Cred ca esti si niscai pederast, pentru ca una-doua, vad ca doar la cur ti-e gandul…Chiar asa de mult iti place ? Ei bine, o sa-ti mai spun ceva: din toate cele scrise rezulta ca tu nu esti demn nici macar cur sa fii, ci doar ceea ce trece prin el…
  Deci rahatule, grija mare pe unde poposesti, pentru ca totul
  murdaresti.
  PS
  Avcum sa nu ma acuzi ca si eu am folosit un limbaj buruienos, dar ca sa ma poti tu pricepe pe indelete si clar, era musai.Intelegi?

 57. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Hm,ma simt neglijat … 🙂 .Pacat,aveam si timp si chef de vorba . 🙂

 58. mgabim2009 Says:

  Olimpiu draga, pacat ca te-am respectat. Nu am jignit pe absolut nimeni, deci nici pe dumneata. Sa ajungi sa ma jicnesti doar pentru ca nu-ti place opinia mea te duce mult in subsol.
  NU EU L-AM ADUS PE BASESCU SI CAMARILA IN 2004 la putere! Ci voi care acum va dati mari opozanti, cind l-ati votat ca nu aveati stomac pentru Nastase. Ei sa va stea in git! Si inca o data de ce nu va faceti lei fara PSD? Cine va impiedica? PDL-ul va face ochi dulci de mai bine de un an; duceti-va frate cu MAREA VOASTRA DREAPTA!!!! Dar va tin bojocii?

  PS. chestia cu comunismul nu tine. Nu am dat cu subsemnatul nici la PCR nici la secu….

 59. Argusdre Says:

  @mgabim2009,
  Nu e cazul sa te scuzi in vreun fel in fata involuatilor…E curat pierdere de vreme : o data ca ei nu inteleg iar a doua, ca nu merita… Ei sunt ca niste copii mari care au ramas inchistati in niste sintagme gen comunisti-securisti, marxisti, etc…(de ex, fostii securisti cei mai tineri ar avea acum cam vreo 60/65 de ani…).Si oricum e ilogic ca fiind in NATO sa mai vorbim de comunisti (Pai nu s-ar sesiza imediat americanii, Gitenstein asta , care-i foarte, foarte vigilent ?Deocamdata omul are ce are si ne compara cu sirienii, nicidecum cu …comunistii vazuti de puta asta de Olimpi-anus in somn, atunci cand intra-n criza de senilitate).
  Deci nu pune la inima si nu te uita in gura oligofrenilor…

 60. Marcus Says:

  @Argusdre: scuze ca intervin, dar tinandu-l pe bostan gaurit de olimpiu69 de liberal pur si simplu il innobilezi. Maratafoiu, in impostura si in imbecilitatea lui, se crede taranist, dar nici d-asta nu este. Or fi taranistii cum or fi dar un asa specimen ar fi fost pus sa spele w.c.urile folosite de slugile lui Maniu. Eu mai ma iau de el cateodata cand ma plictisesc, ma amuza teribil cum face spume la gura micutu si mai are putin si ma face ex-aghiotantu’ lui Ceausescu. E mortal anticomunistu asta de vodevil.
  Sa fii iubit
  marcus

 61. costi Says:

  „Acesta este un mesaj mai degrabă pentru politicieni decât pentru cetăţeni. Nu sunt aici nici în calitate de lider, nici ca reprezentant, nu există această «funcţie» în piaţa publică. Mă aflu aici ca «povestitor», şi vă aduc câteva poveşti scurte din Piaţa Universităţii. Chiar dacă sunt aici cu voi, inima mea este alături de oamenii din Piaţă, acasă. Unii dintre ei protestează de două săptămâni la rând la minus 15 grade Celsius. Aici, în piaţa publică, este locul în care se află conştiinţa democratică a României. Aşadar, alăturaţi-vă pentru a-i aplauda împreună pe oamenii care au restaurant democraţia în România. Sunt timpuri dificile, în care o ţară nu are încredere în politicienii ei, dar are încredere în cetăţenii ei. Însă ar trebui să aibă încredere în ambele entităţi. Acesta este cel mai important mesaj din Piaţa Universităţii: «Vrem să avem încredere în politicieni/ vrem să avem încredere în democraţie/ vrem să avem încredere în instituţiile publice. Dar nu faceţi să ne fie atât de greu».
  Am fost martor la un mic miracol în Piaţa Universităţii: oamenii au venit împreună, de la studenţi, activişti, pensionari şi până la oameni care lucrează în companii/corporaţii şi au salarii foarte bune. Toţi au venit împreună şi au scandat împreună. Nu este atât de simplu să spui: «Nu vrem ca Guvernul actual să plece». Bineînţeles că vrem ca Guvernul actual să plece; aceasta este o schimbare imediată şi necesară. Dar totodată avem nevoie de schimbări mai profunde. Nu vrem să-i schimbăm pe deţinătorii puterii actuale şi să ne trezim în anul următor în aceeaşi situaţie.
  Aşadar, dragi politicieni de la guvernare sau din opoziţie, vă rog, ascultaţi, pentru schimbare: să preţuim acest moment în care politicienii ascultă, iar cetăţenii vorbesc. Dragi politicieni de la guvernare, dialogul nu înseamnă să trimiteţi trupe de ordine care să bată oamenii. Acesta nu este dialog. Aceasta nu este democraţie. Aceasta nu este o situaţie de care să vă aparaţi. Acesta este un lucru de care să vă fie ruşine, vouă şi oamenilor care au hotărât să se întâmple asta. Partide de opoziţie, nu este uşor, poate vă bucuraţi că oamenii au ieşit în stradă, dar poate anul următor vor fi din nou acolo în stradă dacă veţi câştiga alegerile. Vă rog, ascultaţi! Ascultaţi-i! Am fost într-adevăr martor la un mic miracol. Oamenii din toate categoriile au venit împreună şi au găsit ceva care i-a unit, au găsit solidaritate. Nevoia de schimbare, de a avea o voce, i-a adus împreună. Să nu oprim asta!
  Să vă dau un exemplu legat de suporterii galeriilor de fotbal (ei sunt huliganii, aşa au fost prezentaţi de mass-media). Am descoperit că sunt oameni absolut normali, tineri, cu studii. Am descoperit şi activişti civici şi ecologişti care, dupa ce au stat zile de-a rândul în Piaţă, au început să susţină celelalte grupuri (suporterii susţinându-i pe activişti, pensionarii pe studenţi, şi invers). Toate vocile (şi acest lucru este un excelent exemplu pentru ce s-a întâmplat în Piaţă), toţi oamenii, chiar dacă nu au auzit despre Roşia Montana Gold Corporation, bazată pe cianură şi corupţie, după zile de protest, au început laolaltă să strige că nu vor asta. «Vrem cianură pentru dictatură», scandau ei.
  Şi acesta nu este decât începutul, pentru că, probabil, Europa de Est are nevoie de o primavară democratică. După 20 de ani, oamenii nu au încredere în democraţie. Nimeni, sau aproape nimeni, nu vrea să o apere. Poate că după 20 de ani avem nevoie de o primăvară democratică. Şi aceasta va veni! Va veni dacă ei continuă să ignore oamenii, aşa cum s-a întâmplat în Spania, Israel, în SUA. Oamenii din Europa de Est se uită la Bucureşti. Avem prieteni în Serbia, Bulgaria, Ungaria care spun că trebuie să facem împreună un lucru ca acesta. Spun că avem nevoie de schimbare. Aşadar, nu vreau să spun prea multe în continuare. Însă spun asta: timp de două săptămâni la rând sunt acolo, în piaţa publică, alături de oameni pe care nu-i ştiam înainte, chiar şi alături de oameni care nu au case şi trăiesc în stradă. Ei au venit cu toţii acolo şi au protestat alături de noi. Am rămas fără voce de mai multe ori, dar am câştigat în schimb speranţa din noi.
  Vă mulţumesc!”

  Claudiu Craciun/31 ian 2012/ P.E/ Bruxelles

 62. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Costi,

  Oare Claudiu Craciun (oare cine dracu’ a facut greseala sa il invite pe papagalul asta in PE?!) asta a aflat cumva ca lumea vrea demsia lui Basescu ,sau pentru el chestia asta nu este la fel de importanta ca „primavara democratica” pe care o viseaza cu prietenii lui din Serbia,Bulgaria,Ungaria ?…

 63. florin apostolu Says:

  domnilor.inainte a trebuit sa dea unul jos.pentru a destrama aceasta tara.Acum ma gindesc cu groaza unde am ajuns.si cum vom face ca noi ,prostimea,sa putem sa reusim sai dam pe cei ce nu vor sa mai plece de pe scaunele ce au pus stapinire.caci sigur cu poporul nici unul dintre ei nu tin.va pun intrebare,,cum vom scapa?,,caci minerii nu mai sint,oare vom reusii sa ne adunam si sa luam o decizie corecta.pentru tarisoara noastra?muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta in poarta, OARE PINA CIND? UN om al acestei tari..cit va mai axista?scz.nu sint un invatat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: