ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE

Foto: zf

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare, fiind considerat vinovat în cauza „Trofeul calităţii”. Vinovăţia stabilită constă în folosirea banului public pentru campania prezidenţială a celui condamnat în calitate de preşedinte al PSD, căruia i se confiscă şi 38000 de lei, menţinându-i-se şi sechestrul din 2008.

Momentul pronunţării e o coincidenţă. Fiat justitia pereat mundus, nu? Aşa trebuie să fie.

Dat fiind precedentul, la câţi ani vor fi condamnaţi Băsescu şi complicii lui? Şi cât va trebui să plătească despăgubirile, de exemplu, banii de la FMI? :mrgreen:

Mă bucur că individa Jianu a luat 6 ani şi mai mulţi ani decât fostul lor şef au luat complicii. Aviz amatorilor!

P.S. Nu vă fie frică, Băsescu tot pică!

Păcat numai că a scăpat Ponta de Năstase. Acum chiar că nu mai are cine să-l tragă de mânecă.

Are, însă, drept la recurs. Şi dacă-l câştigă, imaginea e varză. Din nou.

Oricum, dacă e condamnat definitiv, poate are drept la internet. Ar fi păcat de blog. Dacă îl avea de pe vremea guvernării, probabil că azi era preşedinte al ţării.

Năstase a plătit aroganţa. Băsescu are de plătit ura faţă de poporul român. Şi crima.

UPDATE. 1.Adrian Năstase a declarat că judecătoarea Ioana Bogdan, care a fost consilieră a lui Daniel Morar, a înclinat balanţa. OK, dar scorul a fost 2-1. În orice caz, eu cred că un magistrat care a intrat în politică ar trebui să aibă prin lege drumul ireversibil. Parchetul e instanţă politică, din moment ce ţine de numirea din partea factorului politic. Aşa încât, cucoana aia chiar nu mai are dreptul să fie judecător, cu atât mai puţin la Înalta Curte. Dacă Justiţia nu e liberă, nu există stat de drept. Iar libertatea Justiţiei e obstrucţionată prin admiterea unor personaje dependente politic. Precum tanti Bogdan. Cine vine la putere va trebui imperativ să depolitizeze sistemul judiciar, respectiv, parchetele.

P.S. Conform deciziei judecătoreşti, Adrian Năstase nu mai are dreptul de a participa la alegeri, nici în calitate de votant, nici de candidat, pe o perioadă de doi ani. Oricum, Băsescu e terminat. 🙂

2. Juristul Frunda Gyorgy declară, pentru Antena 3, că în cazul în care datele oferite de Adrian Năstase se confirmă, atunci în cazul în care el nu va avea câştig de cauză la recurs, „în mod sigur” va obţine o sentinţă favorabilă la Strasbourg.

19 răspunsuri to “ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE”

 1. olimpiu65 Says:

  eu mai mult m-am asteptata sa fie condamnat in dosarul Matusii Tamara, dar ma rog justitia stie mai bine !
  il astept pe Basescu!!!

 2. stejarul Says:

  Deci divorteaza! Basescu de PSDeii! Si ce frumos isi aranjasera ei sa „pedaleze” peste natia Romana tinuta in lanturi! Nu a fost sa fie asa … socoteala de acasa nu e aceeasi cu cea din targ… Eu zic sa multumim celor din strada. E victoria lor. Ei au adus DREPTATEA nu justitia care se inclina in bataia vantului.

 3. ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 January 2012 – Blog « MESAJ DE ŞEF DE STAT. ADEVĂRAT […]

 4. Roxana Iordache Says:

  @stejarul. Te grăbeşti! Nu cu Năstase făcea Băsescu alianţă. :mrgreen: În rest, nu-mi permit să contest hotărâri ale Înaltei Curţi. Dacă mai are deşeuri politruce, ele vor fi rejectate. Dar constituie excepţia, nu regula. Justiţia e cea care ne-a protejat, fără justiţie, regimul Băsescu era deja dictatură instituţionalizată. Justiţia şi-a făcut datoria. Oamenii au ieşit în stradă prin hazard. Adică, pe mâna adversarului. Altfel, să nu ne facem iluzii, răbdarea românului e seculară. :mrgreen:

 5. Ghita Bizonu' Says:

  Curetea Europeana?
  Peste 2 ani !!
  Pa!
  Ramane insa o mare pleasca ptr PDL … sa vezi acu lupta contra „coruptilor uslamo-securisti”! Asta va fi sloganu PDL este atcat de corupti .

 6. Radu Humor Says:

  Din cauza lui Nastase ne-am pricopsit cu tembelul asta din capu satului. 🙄
  Orice politician ai condamna cu ceva inchisoare, si mai ales cu suspendare, ca-n bancul ala :
  Stie el pentru ce, mai bine decat justitia !
  Eu nu-l iert pe Nastase in primul rand pentru ca a distrus PSDR lui Sergiu Cunescu, singurul partid ce putea sa reprezinte ideologia de stanga !
  Ponta va fi mult mai liber si curajos in decizii, fara consultatii primite de la Nastase si Iliescu si ar face bine sa mearga impreuna cu Antonescu pe aflarea adevarului in legatura cu banii intrati de la forurile internationale pana nu-i prea tarziu .
  O analiza mai atenta ar observa ca nici Francks cu ai lui nu-s straini de felul in care s-au cheltuit/disparut banii !

 7. Argusdre Says:

  Este razbunarea fiarei care n-avea mila nici pentru biata ma-sa (facea poezii cu ma-sa moarta ca sa se dea poita sensibila, taman cand respectiva iasi traia ultimii ani de viata), pentru ca Nastase l-a infruntat mereu, a dovedit ca-i mult mai destept , mai cult, mai civilizat si mai prezentabil decat aceasta maimuta care se tot recomanda prin lume ca avand meseria de…comandant de vas. O fi existand meseria de matroz, dar cea de comandant (care-i o functie), suna ca si cum ar spune cineva ca e de meserie …presedinte de tara.
  Ce statea ea prost justitia pana acum, dar dupa aceasta judecata idioata chiar s-a facut de ras.Pai Nastase avea o multime de vinovatii destul de clare pentru care putea lua ani grei de puscarie.De ce o fi fost condamnat taman aici, cica pentru bani de campanie ? Ca sa obtina dreptate la CEDO ? Pai PDL a furat prin achizitiile publice mult mai multi bani de campanie…Si mult mai straveziu. Si apoi gasesc miscarea idioata taman acum, exact la spartul targului, cand incepe sa se invarta roata invers…
  Nu pot decat sa-mi imaginez Coalitia de la guvernare drept o mare serparaie in care s-a aruncat o petarda pe timpul noptii..

 8. olimpiu65 Says:

  ma si intrebam: unde sunt bocitoarele fsniste????
  imi doresc ca AN sa fie judecat cinstit! cat despre guvernarea lui la capitolul drepturile omului, democratie………

 9. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  http://tele2drobeta.ro/stiri/3451-cod-portocaliu-de-srcie

 10. Argusdre Says:

  olimpiu65 spune:
  luni 30 ianuarie 2012 la 7:15:20 pm
  ma si intrebam: unde sunt bocitoarele fsniste????

  Ba Frunte-ngusta, daca ai sesizat ca ceea ce scriu de obicei iti depaseste limitele de intelegere, de ce te bagi ? Nu vezi ca tragi concluzii gresite ? Am mai spus-o : ori esti decrepit, ori nu ti-a crescut inca par la puta..

 11. lilik Says:

  te-ai luat cu valul si ai uitat. sa revenim: toxoplasmoza.:)
  ps. vita , la strasbourg nu se judeca fondul!

 12. Roxana Iordache Says:

  Humoare, mă mir de naivităţile tale cu privire la Ponta, „mult mai liber şi curajos”. 😆 1. În calitate de şef al corpului de control al guvernului Năstase a făcut de mic porcării politice. 2. A fost jarteaua între guvernul Boc şi Parlament. 3. A fost şeful campaniei prezidenţiale a lui Geoană şi DNA nu l-a audiat nici măcar ca martor în problema fondurilor electorale prezumate ca penale. 4. Politic, după ce l-a susţinut pe Geoană, l-a dat la o parte, inclusiv din partid, deşi asta era muniţie letală pentru adversar (evident, dacă eram eu în locul „strategilor” lor :lol:). Nu uita că primul avertisment impus lui Geoană a fost pentru că a propus formarea a ceea ce avea să devină USL, pe vremea în care el jura pe candidaturi separate în alegeri, iar alegerile erau preconizate, dacă se poate, chiar dincolo de termen.

  Mai vrei? După ce că e în loc de somnifer când deschide gura la declaraţii – de-i cade adrenalina chiar şi lui Crin în compania lui – insistă să iasă-n faţă şi ştiind prea bine că irită nucleul dreptei veritabile, din inima PNL, nu ratează vreo ocazie să declare că dacă USL câştigă alegerile, el va fi prim-ministru. Măcar până atunci să ne lase naibii să uităm chestia-asta total demobilizatoare. Va şi cum din toată opoziţia-asta, din toată ţara-asta, nu s-ar găsi altul cu care USL să defileze ca viitor prim-ministru, credibil şi motivant. Am să reiau toate astea într–o postare viitoare, poate tace. Măcar atât: să tacă, să-l lase doar pe Crin să vorbească, fiindcă are tot atâtea procente ca şi USL. Ponta ne trage în jos. Să tacă, o să-l suportăm destul ca premier, măcar să aibă minima decenţă ca acum să păstreze un profil discret.

  P.S. Să vezi ce-am să-l troznesc atunci, dacă între timp nu începe Crin să plângă şi să zică dragă Victor, îmi pare rău pentru tine, dar eu trebuie să fiu prim-ministru, fiindcă Regele Mihai e infinit mai potrivit ca şef de stat pentru România decât mine şi decât oricine altcineva la ora actuală. 😀

 13. Roxana Iordache Says:

  Şi dragă Radu Humoare, uitasem: cui îi ceri tu să sape la temelia complicităţii cu FMI? Ai uitat că PSD era cu PD-L în alianţa maro şi împreună au decis cu entuziasm acordul cu FMI, fără să răspundă – conform Constituţiei, în faţa Parlamentului. Repet, ministrul pentru relaţia guvernului cu parlamentul era curajosul tău Ponta. Cel mai prost e să-ţi alimentezi iluziile ca să le iei drept realitate. Una surogat.

 14. Radu Humor Says:

  Si daca o sa-ti spun draga Roxana Iordachioaie ca toate astea le stiam (poate mai putin aia cu reinstaurarea Monarhiei de care nu sunt inca sigur 100 %), dar ma straduiam sa le uit pentru a nu fi tentat sa le aduc in discutie si sa le dau apa la moara unora ?!
  Pentru ca daca ne-a pricopsit Dumnezeu sa mergem la lupta cu perechea asta, hai sa facem in asa fel incat sa-i ridicam cat mai sus, mai intai in ochii nostri si apoi si ai altora.
  Ca dupa aia, vorba ta, o sa vada ei ce patesc cu noi daca ne inseala … asteptarile 😉 :mrgreen:
  Ca or sa para Adina si Daciana niste ingerasi in caz de ….Doamne fereste !

 15. Roxana Iordache Says:

  Sunteţi jenant, v-aş putea spune „domnule”, dar aş risca să vă jignesc statutul.Tocmai aţi mărturisit că dv. sunteţi o faţă a lighioanei care postează abjecţii.

  P.S. Să vă ajut: dv. postaţi curajos şi anonim. Dacă n-aţi priceput, vă fac schema. Deşi nu merită timpul pierdut.

 16. Huhu Says:

  In multe localitati din tara se demonstreaza zilnic si se striga: JOS BASESCU, DEMISIA, JOS GUVERNUL, JOS DICTATORUL, JOS BASESCU, JOS BASESCU, UN PITIC SI CU UN CHIOR SI-AU BATUT JOC DE POPOR, JOS BASESCU…!!!

 17. acuvio Says:

  Uite că mai apar şi alte subiecte decât demisia preşedintelui Traian Băsescu: Adrian Năstase Trofeul calităţii 🙂

 18. Mircea V. Says:

  Investiti acum in economii in plina dezvoltare! Puteti detine in scurt timp actiuni la firme din Ucraina, Rusia, Kazahstan, cu castiguri lunare bune si garantate: http://www.uinvest.eu Nu este HYIP sau scam, functioneaza online din 2010, offline din 2007. Suport tehnic in limba engleza, puteti gasi suport si in limba romana. Mult succes!

 19. romanas Says:

  Re-instaurarea monarhiei? De ce? De catre cine? Cand? Cum? Cu cine?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: