MESAJ DE ŞEF DE STAT. ADEVĂRAT

Foto: Cătălin Vărzaru

Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă.

Românii şi-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului.

Întreaga Familie Regală este alături sufleteşte de toţi cei care au în aceste momente nevoie de încurajare şi solidaritate.

Regele Mihai I a spus în mesajul său adresat Parlamentului României că ,,cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos”. Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva în România.

Lecţia de istorie pe care tinerii au dat-o ţării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuţile democraţiei şi libertăţii atunci când destinul ţării este la răspântie. Europa şi România trec împreună prin vremuri de restrişte. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democraţia şi să nu ia locul competenţei, în spaţiul public şi institu-ional.

Fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România. Dar este, totodată, evident că protestele din ţara noastră merg mult mai departe decât atât: românii îşi exprimă frustrarea faţă de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupaţi cu mici dispute personale decât cu buna administrare a ţării.

Regele şi Principesa Moştenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare şi rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra şi promova interesele României, fără să favorizeze nici o formaţiune politică.

Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generaţie şi va rămâne astfel în viitor.

11 răspunsuri to “MESAJ DE ŞEF DE STAT. ADEVĂRAT”

 1. MESAJ DE ŞEF DE STAT. ADEVĂRAT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 January 2012 – Blog « În mijlocul pustietăţii […]

 2. stejarul Says:

  „TRAIASCA REGELE!”

 3. stejarul Says:

  Sa fie astazi Ziua? Ziua demisiei lui boc? 🙂

 4. olimpiu65 Says:

  Regele si patria!!!

 5. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Da.

 6. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  TRAIASCA MAJESTATEA SA MIHAI I, REGELE ROMANILOR!

  EL ESTE UNICUL FACTOR OBIECTIV CE AR PUTEA REDRESA SI STABILIZA TARA DIN CRIZA MIZERIEI POLITICE IN CARE SE AFLA.

 7. Marcus Says:

  Cu Un Ceai Si C-o Lopata, Iar Ne-o Dadu Bocu Lata!

  Prin nameti si prin troiene Boc cel Mic si cu Izmana
  S-au gandit ca-i crestineste sa dea turcilor pomana.
  Cu un sortulet in fata Boc le da ceai la pocal
  De rad turcii de se strica la asa un circ regal.

  – Dom’ Cacat* mai baga unu’, strig-un turc mai pirpiriu
  – Vineee acum, raspunde Bocu’ folosind un ton zglobiu.
  Cei din media exulta si filmeaza faza-n draci
  Material de propaganda pentru-ai bocului ciraci.

  Un cusur are tot circul, pe Izmana-nsotitor,
  Mult mai bine dadea Leana la TIR-uri cunoscator.
  Specialista in parcare si-n cabinele de TIR
  Unde-o pescui Cocosu, liberand-o din tractir.

  Drept concluzii avem una, n-om avea noi Premier
  Ins-avem ospatarie o mandrete in cartier.
  Cand ajunge turcu-acasa, cu asa povesti in sac,
  Isi va amuti copiii si urmasii-n veac de veac.

  N.A. *in turca cacat=bok

 8. Ghita Bizonu' Says:

  Cu ocazia zilei lu nenea Iancu ot Haimanale
  O intrebare absolut normala: de ce si astazi predomina formele caragialesti?!

  Pai, in primul rand personajele sale sunt personaje ale societatii in tranzitie – tranzitia catre o societate citadina, dupa modelul tarilor industriale din occident.
  Caragiale e la inceputul unei civilizatii de tip urban de abia desprinsa de rural si targul balcanic, care a schimbat giubeaua si islicul pe frac si joben, ramasa inca in vechile tipare si care cauta sa ascunda asta cu disperarea unor contemporani actuali care vor sa fie luati drept veche intelectualitate si de aici provine comicul lor – al personajelor caragialesti!!!
  Este un contrast dintre fond si forma. Forma s-a schimbat, au imbracat fracul dar nu stiu sa-l poarte! De aici comicul lor.
  Societatea romaneasca de la 1848 incoace (chiar nitel dinainte) este in tranzitie spre alte forme (daca va face neaparat placere, occidentale). Si situatia s-a perpetuat. Mai mult, dupa razboi procesul de urbanizare s-a intetit , introducand in joc tot mai multe persoane, de obicei tineri. Nu va grabiti, procesul de urbanizare a fost global si prezent si-n tari in care comunistii erau pastrati la racoare. Si faptul ca in general erau tineri , inseamna ca erau mai putin impregnati de cultura traditional-rurala si odata intrati in orase se descurcau cum puteau- ca si eroii lui Caragiale. Acu doar o vorba sa spui, e drept ca prin 50-60 au fost ceva preocupari pentru acomodarea lor culturala – cluburi de întreprindere, etc – si iar nu va grabiti ca nu dau tatarii, aceste preocupari puteau fi prelungiri firesti ale perioadei interbelice – v Gusti & comp. Dar, prin 1970 aceste preocupari , mai degraba firave , dispar.
  Astfel mediul caragialesc este nucleul dur si profund al culturii noastre urbane. Supuse socurilor istorice – si au fost, intre 1945-1954 si din 89 pina azi, doua!! – straturile mai noi, mai elaborate se „volatilizeaza”. Ramane doar Caragiale. Dincolo de el alunecam in Coana Chirita si Aventurile unui slujnicar si discutii despre teoria si tehnica postului si cat de important e sa ai un duhovnic daca vrei sa castigi la loto….
  Sa va mai zic ceva despre tranzitie.
  In anii 50 s-a promovat o deculturalizare agresiva – ce am facut noi e prost ca e romanesc.. bn este sovoetic sau macar rusesc. Multi din tinerii care au devenit doctori, ingineri et caeteri in acele vremuri sunt tributari acelei deculturalizari. Nitel mai tarziu, intr-o perioada de relativa – RELATIVA!! – normalizare culturala s-au lepadsat bucurosi de modelul rusesc , dar au imbratisat iute si necritic si dupa ureche modelul „occidental” (care? francez, german, italian sau mai bine holywoodian?) si asa si-au crescut si copii. Mai mult, in conditiile impuse de cenzura modelul „occidental” a fost preluat partial , rudimentar si deformat, el suprapunandu-se pe naravurile locale si caragialismului inerent. Adica mai pe sleau: blugii si rockul au devenit cam singurele embleme culturale pentru prea multi, iar graba si lipsa de interes combinate cu tupeism l-au redus pe Picasso la cubism. Totul pe fondul unei suficiente gaunoase care confunda o educatie preponderent tehnica cu apartenenta la o cultura. Sau mai pe sleau: este o diferenta intre a fi cultivat si a fi cult, adica a fi apartinator unei culturi. Si sa fim drepti, o multime dinte compatriotii nostri au primit sub socialism o instructie superioara parintilor lor care ii face sa creaza ca neaparat ei sunt culti iar batranii tampiti. (asta ar fi aculturatie). Adica exact precum Rica Venturiano sau marius Chicos Rostogan (iarta-I Doanne ca nu stiu ce zic!!)
  Dupa 1990 am intrat din nou intr-o tranzitie .. Deci traisca Caragiale geniul societatii de tranzitie!

  Ar mai fi de zis ceva despre nuvelele lui Caragiale. Excelente. Insa nu pra cunoscute si prizate… Fiindca in ele nu ne recuoastem Asa cum nu ne recunostem nici in Napasta. Fiindca in gbl nu putem sa intelegem aceasta lume. Da asta este alta poveste – discrepanta intre culura si maimutarirea unei culturi straine.

 9. Aida Minerva Tanasescu Says:

  TRAIASCA MAJESTATEA SA MIHAI I, REGELE ROMANILOR!
  TRAIASCA PATRIA!

 10. stejarul Says:

  @Ion Olteanu

  cum esti cu raguseala?
  Mai rezistati?

 11. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  @stejarul
  Tu ce zici? Pana la cap de linie….
  Libertatea si drepturile cetateanului nu se administreza nici cu lingurita nici cu bata! Jos de la putere si la puscarie cu ei!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: