BĂSESCU ARATĂ CĂ PRESTEAZĂ ŞI LA LICURICII MICI. DUPĂ CARE ZICE CĂ E VREMEA CA POLITICIENII SĂ PLĂTEASCĂ

Foto: Ştefan Micsik

Băsescu căpitan … de navă spaţială. Solicităm teleportarea pe Enterprise” – lozincă din Piaţa Universităţii, dintre multele, sclipitoarele, care arată uluitoarea vitalitate a poporului român, mult timp îngropată sub straturi peste straturi de pasivitate letargică.

Da, s-a dat şi astăzi galactic, în declaraţia de presă de la Cotroceni, despre întâlnirile de mâine, cu şeful NATO şi cea informală, a Consiliului European, dar cu populaţia ţării, nu cu omologii euro-atlantici.

A arătat că prestează cu acelaşi sârg, deopotrivă la licuriciul mare şi la licuricii mai mici,de la UE, cum singur i-a numit. Pe banii românilor şi fără mandat parlamentar. Una e ssă-ţi respecţi angajamentele de aliat NATO şi de partener strategic al SUA şi cu totul altceva, să-ţi prostituezi ţara.

În ce priveşte atitudinea faţă de proiectul noului Tratat European – atât de controversat -, Băsescu s-a comportat ca o slugă supusă, care acceptă fără să crâcnească prevederi inacceptabile, menite să transforme Uniunea Europeană într-o nouă URSS. Apartenenţa la o asemenea structură de dictatură suprastatală devine neavenită, aşa cum de altfel au avertizat lideri politici verticali, precum şefii de state şi de guverne ceh şi polonez, încă de la aderarea lor la o uniune care începea să degenereze în contrariul conceptului generos fondator.

Atitudinea devertebrată a lui Băsescu în raport cu ideologii dictatului european transnaţional e umilitoare pentru România. Proiectul nu poate conveni decât păpuşarilor financiari FMI-BM care, via criza provocată tot de sistemul lor, au început subordonarea brutală a Europei. De altfel, tot împrumutul uriaş angajat de România s-a făcut fără vot parlamentar.

Singura concesie pe care o va cerşi Băsescu în schimbul slugărniciei României va fi amânarea cu un an a „liberalizării” preţului gazelor, moment în care a recunoscut, implicit, că a discutat cu Boc, timp de trei ore, „strategia” operaţiunii mita electorală.

Trebuie să recunoaştem că Băsescu a dat şi un răspuns adecvat, la întrebarea unei foarte bune reportere, cu vocaţie de realizatoare de emisiuni, Andreea Dumitrache. Ea l-a întrebat, elegant, ce le va răspunde celor care îi vor pune întrebări cu privire la protestele din ţară.  Băsescu a lăudat protestele, că nici n-avea altă opţiune, considerându-le o reacţie firească faţă de preţul „austerităţii” plătit de populaţie şi că e momentul să plătească politicienii. La modul general şi toţi la grămadă. Cu excepţia lui, evident.

În rest, rămâne cum am stabilit: Băsescu – demisia, Boc – demisia, alegeri anticipate.

13 răspunsuri to “BĂSESCU ARATĂ CĂ PRESTEAZĂ ŞI LA LICURICII MICI. DUPĂ CARE ZICE CĂ E VREMEA CA POLITICIENII SĂ PLĂTEASCĂ”

 1. BĂSESCU ARATĂ CĂ PRESTEAZĂ ŞI LA LICURICII MICI. DUPĂ CARE ZICE CĂ E VREMEA CA POLITICIENII SĂ PLĂTEASCĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 January 2012 – Blog « În mijlocul pustietăţii […]

 2. J o h n s o n Says:

  „politicienii sa plateasca”…de parca el era un monarh pus in situatia de a-i stopa cumva

 3. Roxana Iordache Says:

  Păi, monarhul îl surclasează şi pe Crin, ce să mai vorbim de Băsescu. 😆

 4. Argusdre Says:

  Un sociopat total derutat, debusolat si speriat de protestatari, ramas fara solutii realiste si eficiente, care nu vrea nici in ruptul capului sa plece de pe jiltul ala inalt, confortabil si avantajos. Din aceste motive a adoptat acum pozitia penibilului, cica el e omul aflat in serviciul poporului, extraordinar de transparent, slugarnic, care daca ar fi intrebat acum de natiune, ar divulga pana si ce face cu nevasta-n pat, doar, doar nu i-or mai cere demisia si plecarea din functie…(in mintea lui incercand a se face frate cu dracul pana trece hopul).

 5. motraucs Says:

  Si @ Motraux se cam da mare smardoi prin motanimea din cartier… la cate balcoane si pivnite a spart cred si eu ca e la categoria supergrea cu 3 dani(motani) 😆

 6. lilicka Says:

  janghina ramane cum am stabilit: toxoplasmoza.

 7. Dumitru Rizoaica Says:

  Material pe care speram sa-l prezentam la televiziune, cat mai curand, poporului roman!

  CERINTELE IMPERATIVE

  ale protestatarilor “iernii romanesti”,
  transmise clasei politice, in numele societatii romanesti, care, prin Votul ei Suveran, ii conditioneaza existenta!

  1. Demisia presedintelui Traian Basescu.

  2. Demisia premierului Emil Boc.

  3. Alegeri anticipate, prezidentiale si parlamentare, in cel mult doua luni de zile, stabilite in consens de catre partidele parlamentare, noul Guvern “de serviciu” si presedintele interimar.

  4. Eliminarea votului de tip Miss sau Eurovizion, numit Uninominal, si adoptarea votului politic, proportional pe lista de partid, cu prag electoral de 1 sau maximum 3%, pentru ca cvasitotalitatea alegatorilor sa se simta reprezentati.

  5. Consensul clasei politice pentru eliminarea traseismului politic (consens ce se va regasi si in Constitutia modificata), prin pierderea mandatului de catre parlamentarul care paraseste partidul pe lista caruia a primit acel mandat!
  6. Reformarea clasei poltice prin functionarea ei intr-un alt “cadru democratic”, care nu va mai favoriza EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., si care se va obtine din cel actual, caruia i se aplica doua amendamente!

  MOTIVARI! (Rezumat)
  Motivarea generala are in vedere “decuplarea” clasei politice de la problemele societatii romanesti si ale Romaniei!
  1. Presedimtele Romaniei trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta situatie, deoarece in cei 7 ani de mandat a dezbinat, n-a coagulat, n-a fost preocupat sa realizeze o agregare a responsabilitatilor la toate nivelurile, ci, dimpotriva, a promovat discordia in societate, invrajbind categoriile sociale intre ele, iar prin discreditarea Institutiilor Statului, a contribuit la disolutia acestora! A ignorat imensul capital de inteligenta si buna credinta al poporului roman, lipsind astfel societatea romaneasca de solutii eficiente in toate domeniile, inclusiv de cele ce puteau promova concordia si solidaritatea in societate! (A se vedea Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu)!
  Prin demisia lui URGENTA, dl Basescu, va dovedi curaj si demnitate, iar amanarea acesteia, pe modelul Mubarak, va fi dovada lasitatii lui si a sfidarii poporului roman!
  2.Demisia guvernului Boc, nu mai trebuie motivata!
  3.De ce alegerile anticipate sa se organizeze in doua luni si nu la toamna? Pentru ca noul Guvern, de “cursa lunga”, sa-si ia cat mai repede in primire dificila misiune de reorganizare a “dezorganizatei” si slabitei societati romanesti, de cei 22 de ani de conducere politica iresponsabila si haotica! Prin organizarea in doua luni a alegerile anticipate, se protejeza la maximum stabilitatea poltica si economica!
  4. Aberatia numita vot uninominal, nu are ca cauta in politica! Locul acestui tip de vot sunt concursurile de Miss, de muzica usoara si alte concursuri, dar in niciun caz in politica!
  5.Este OBLIGATORIU ca cel ce a primit un mandat de parlamentar, pentru ca apartine partidului X, sa-si PIARDA mandatul atunci cand paraseste partidul X! Partidul va promova in postul vacant pe urmatorul de pe lista cu care s-a prezentat in alegeri!
  6.Reformarea clasei politice, clamata de toata lumea, nu se realizeaza prin “reforma interna” a partidelor politice, si nici prin interventia (in general bine venita) “Romaniei Curate”, patronata de SAR, ci prin functionarea clasei politice intr-un alt “cadru democratic”, care nu mai permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Un asemenea “cadru democratic” a fost prezentat presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, Scrisoare care ulterior a fost transmisa tuturor partidelor politice romanesti!
  Dovada ca functionam inca in actualul cadru democratic, care in ultimii 22 de ani s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca, este NONRASPUNSUL, tuturor adresantilor de mai sus, care ar fi trebuit sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!

  Bucuresti, 29-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986, Stefan Dumitrescu si Ec. Florea Dumitrescu.

 8. J o h n s o n Says:

  Ambasadorul retardat ar trebui sa fie retras dupa declaratia cum ca ce fericire pe capul romanilor ca nu-s impuscati de pe acoperisuri atunci cand se intampla o data la 20 de ani sa-si mai strige si ei sictirul contra unei dictaturi cat casa pe care imbecilul alaturi de stapanii lui de peste ocean se fac ca n-o vad…era un banc pe vremuri „Ce inseamna USA ? ” Raspuns : „Uniunea Sovietica Ailaltă” …acum am inteles ca nu e un simplu banc ! ( Roxana stiu ca esti pro USA dar in acelasi timp stiu ca esti si contra imbecililor patentati de aia am si spus-o verde aici ) 😡 Fuck !

 9. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Johnson

  Ultima declaratie a Excelentei Sale ,MARK H. GITENSTEIN,ne confirma un vechi principiu al diplomatiei ,valabil inca de pe vremea Imperiului Roman ! Ne confirma faptul ca la capatul imperiului sunt trimisi ca ambasadori ,doar cei mai mari tampiti …

 10. Dan Tapalabă Says:

  Ne-am tras Scut antiracheta cu cel antiprostie nu avem de unde,cel putin in USA nu s-a inventat inca,domnul ambasador este o dovadă vie a acestei crude realităţi. 😉

 11. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Intr-o tara membra UE,membra NATO ,sa vada cineva „progres” in faptul ca demonstrantii nu sunt impuscati de pe acoperisuri, este un semn de profund si adanc cretinism . Fac un apel la Marele Licurici sa isi cheme tampitul acasa si sa ne dea si noua un ambasador macar normal la cap ! A scarbit un popor intreg prin tampenia lui,va rog eu sa-l schimbati pe GITENSTEIN ,deoarece NE ENERVEAZA PROFUND !

 12. Serban G Says:

  http://www.cotidianul.ro/adio-domnule-gitenstein-171235/

  Omul zilei acest asazis ambasador.Chiar,madam Hillary ce pazeste acolo de ce nu-l cheama acasa poate ca au oameni mai competenti pe acolo,asa este cand trimiti clientela politica adica sponsorii din campanie pe posturi ca acestea. Un diplomat adevarat nu are cum sa faca o astfel de declaratie chiar intr-o tara africana daca s-ar gasi.

 13. Huhu Says:

  JOS BASESCU, JOS BASESCU, JOS BASESCU…!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: