MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ, ETAPA URMĂTOARE

Foto: puterea.ro

Noi, cei din Piaţa Universităţii 1990, am mai văzut filmul de aseară. În 22 de ani, mentalitatea securistică a aparatului din spatele puterii nu s-a schimbat. Nici TVR nu s-a schimbat (ba poate în rău, fiindcă atunci erau foarte mulţi profesionişti, fără legătură cu slugile puterii), diferenţa fiind că acum există şi televiziuni alternative, doar că majoritatea servesc, mai mult sau mai puţin subtil, puterea. Iar regimul Băsescu întrece cu mult în mascaradă represivă regimul Iliescu din zorii postcomunismului. Mascarada violenţei a fost atât de stupidă încât trebuie să fii ori mutant portocaliu, ori făcut grămadă ca să nu descoşi aţa albă dintr-o mişcare. Povestea cu piromanul care se pretinde stingător de incendiu.

E de notorietate înregistrarea convorbirii generalilor de la Interne în care îşi comunică misiunea împlinită privind autoincendierea autobuzelor şi a autoturismelor care au luat foc, subit, în 13 iunie 1990. Asta, în Piaţa Universităţii. Tot subit au apărut pietre şi s-a produs un atac la adresa scutierilor, care au avut pretext să intervină. Timp în care „IMGB a făcut ordine” la Institutul de Arhitectură. Pe urmă, la Poliţia Capitalei, rămasă neapărată, câţiva nespălaţi au aruncat cu sticle incendiare şi nişte puradei au sărit gardul, au intrat în sediu şi s-au întors triumfători cu nesuri şi alte capturi de la bufetul miliţienilor. Dramatic a fost la SRI, de unde s-a tras şi au murit oameni.

De asemenea, la Televiziune protestul a fost paşnic până seara, când au apărut „muncitorii de la Ţevi Republica” cu bâte şi au făcut prăpăd. Nu continui, similitudinea e clară.

Jandarmii de azi, adică de ieri, n-au nici o vină, vina e a celor care i-au comandat -însuşi halul de ministru Igaş, care s-a lăudat că a coordonat, împreună cu generalul Gavrilă – în aşa fel încât să pară ageamii şi să favorizeze infractorul. Fiindcă asta s-a întâmplat: derbedeii şi-au făcut mendrele şi au fost recompensaţi cu bunurile furate din magazinele devastate. Au lăsat în urmă daune uriaşe, prompt constatate de echipa primarului Oprescu şi raportate de primarul general însuşi, azi, la 9 dimineaţa. Şase kilometri de Bucureşti, inclusiv din centrul vechi, devastaţi. Cine plăteşte? E previzibil că secăturile dse la putere s-ar bucura ca pagubele să se spargă în capul primarului Oprescu, dar doctorul ar trebui să ceară oficial ca daunele să fie suportate direct de autori. Şi de instituţia care nu i-a oprit, deşi ei erau depistaţi de câteva ore. Dimpotrivă, i-au împrăştiat ca să acţioneze în voie şi să incite împotriva demonstranţilor, distrugând maşini. Să plătească Igaş şi toţi cei care au înscenat. Opoziţia ar fi cazul să avertizeze că odată ajunsă la putere va dispune anchetă şi pedepsirea participanţilor la mascaradă. 

L-au reţinut pe Doru Stănculescu, fiindcă avea o pancartă pe care scria „BĂSESCU, MAAARŞ!”, şi s-au luat de Carmen Tănase şi Cristina Ţopescu, pentru că stăteau pe un trotuar de la Universitate. Nu i-au deranjat, în schimb, cu nimic pe cei despre care au declarat că îi au în evidenţă cu antecedente de violenţă. 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, un anume Enache, care n-are niciodată date şi declaraţia lui repetitivă e că urmează să se informeze, a informat, vineri, că demonstranţii din Piaţa Universităţii sunt filmaţi, vor fi identificaţi şi vor suporta consecinţele. Fapt care nu e valabil pentru impostorii violenţi, care au făcut jocul puterii, după chipul şi asemănarea ei, de distrugătoare a României şi atentatoare la viaţa şi sănătatea oamenilor. Regimul Băsescu e cauza violenţei. El a provocat-o. Ca să o denunţe. Altfel, violenţa putea fi prevenită din start. Puterea s-a putut răzbuna iresponsabil pe (reporterii de la) Antena 3, cu mâna unor colaboratori dintre infractori.

Alt scop în afară de discreditarea manifestaţiilor, deci, descurajarea adunărilor ulterioare, principalul scop, de altfel, e manipularea opoziţiei politice în aşa fel încât să nu se implice în mişcarea civică. Observăm că descreierarea din capitală s-a declanşat după ce Crin Antonescu, susţinut de Daniel Constantin, a chemat membrii şi susţinătorii USL în stradă. Scenariu pentru spălaţi pe creier.

Puterea e pentru prima dată disperată. Are şi motive. Mişcarea de eliberare naţională nu mai poate fi oprită decât dacă, Doamne fereşte, vine cutremurul cel mare. Mascarada derbedeilor nu mai poate fi luată în serios, ca în urmă cu 22 de ani. Totul depinde de noi. Nu trebuie să ne descurajeze nici faptul că Boc a preluat pasa de la Ponta, reiterând ideea pactului. Pentru sănătate, pretext pentru stoparea protestului naţional. Crin a părut că dă înapoi, răspunzând unei întrebări cu afirmaţia că atunci când opoziţia va organiza o manifestaţie, o va face cum trebuie. Nu despre o manifestaţie şi de organizarea ei e vorba. Ci de coordonarea unei mişcări naţionale. De amploare, în aşa fel încât nici o înscenare să nu mai poată lua aspectul de aseară, din capitală. Şi mai ales, în aşa fel încât să scăpăm de regimul Băsescu anticipat.

Etapa următoare : ieşirea opoziţiei în stradă, să le demonstreze demonstranţilor solidaritate civică şi reprezentare politică, să le garanteze că îi apără şi îi conduce la reuşită, fiindcă altfel, în condiţiile unui regim criminal, mitingurile, chiar şi zilnice şi chiar în toată ţara, n-au finalitate. Dimpotrivă, cu cât se prelungesc mai mult fără rezultat, cu atât manifestaţiile sunt condamnate la eşec şi la compromitere prin imagine de nonsens şi anarhie.

Negarea fără proiect sau demolarea fără alternativă e ceea ce ne-a ţinut în loc. E vremea alegerii. Una fermă. De ambele părţi. Opoziţia e chemată să (con)semneze pactul cu demonstranţii şi împreună să facă presiuni paşnice, dar puternice, irepresibile – şi ireversibile – pentru plecarea regimului Băsescu.

Crin şi ceilalţi din opoziţie, pe toate fronturile: în Parlament, sesiune extraordinară. Şi mai ales, în stradă, în capitală şi în ţară. Şi peste tot, staţii de amplificare. Să se audă în toată localitatea în care merg în întâmpinarea setei oamenilor de schimbare. Crin Antonescu să străbată ţara şi să le vorbească oamenilor, pe înţelesul lor. Să le arate că merită încrederea acordată, deocamdată, în sondaje. S-o dubleze. Să tragă USL după el. Să-şi asume fără altă ezitare mişcarea de eliberare naţională. E nevoie de motivaţie puternică, pentru a cristaliza victoria. Începe.

47 răspunsuri to “MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ, ETAPA URMĂTOARE”

 1. bmarinescu41 Says:

  EXCELENT!
  Simplu,concret şi la obiect!
  DA,ASTA ESTE SOLUŢIA!!!
  MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ,CU UN LIDER ADEVĂRAT ÎN FRUNTEA MIŞCĂRII !!!!!!!!
  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/15/occupy-bucharest-in-s-u-a-s-a-putut-se-poate-si-in-romania/
  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/16/victory-of-the-revolution-is-the-numbers-of-participants/
  http://bmarinescu41.wordpress.com/2012/01/16/o-lume-diferita-este-posibila-o-spune-miscarea-occupy/

 2. MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ, ETAPA URMĂTOARE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 January 2012 – Blog « Despre medicul Raed Arafat, asa cum il cunosc eu… […]

 3. olimpiu65 Says:

  am mai scris si pe alt blog:
  fara vreun pact sau asa zisul dialog cu puterea!
  sprijinirea logistica si umana a demonstrantilor
  ralierea tuturor organizatilor din societatea civila si declansarea grevei generale in toate institutiile
  Guvern de tehnocrati independenti care sa organizeze cat mai curand alegeri corecte

 4. Argusdre Says:

  Cele mai elocvente dovezi ca adevaratii comunisti, capetele seci de renume , sunt PD-L –istii in frunte cu Incrucisatorul Pleasca…Astfel, raspopitul TEODOR BACONSKY, maimutoiul cu ochelari care sub masca unui tip respectabil, fura ca un ordinar voturile populatiei, care dupa ce s-a balacit in Jacuzzi stand cu curul in calea bulelor de aer si cu nasul in fundul reprezentantei noastre in randul cangurilor, coana Manuela Vulpe, are nesimtirea sa creada ca emite judecati de valoare, insultand cetatenii romani care si-au permis sa iasa „din mahalale” si sa demonstreze pe strazi, stricand
  faima tarii in lume…(faima creata bineinteles de catre Bese si ai lui…).Individul asta nesimtit, care mai deunazi facea pe sfantul „Pafnute” sub pulpana papei de la Roma, ii acuza in continuare pe protestatari inventand el chipurile o legatura dintre acestia si Ana Pauker, Dej, etc…, uitand se pare cu totul ca tac-su Anatol E. Baconsky, de origine slava, facea pe vremea alora poezie proletcultista ca sa tampeasca romanimea.Asa am fost noi mereu blestemati : dupa ce din omenie am primit in tara tot felul de venetici, am ajuns bataia lor de joc.
  Un alt involuat si profitor al hotiilor regimului actual, care vorbeste gura fara el, este decerebratul IULIAN URBAN,(omu adica-i numai din oras) care cica ar fi jurist cu studii noaptea, cand nu se vad literele, care nu-i la prima „bata-n balta” si care pe blogul sau ii numeste pe cetatenii protestatari nici mai mult nici mai putin decat viermi.

  Despre al treilea cretin portocaliu, unul Cotoi care trimite la film cetatenii care nu s-au lasat furati din nou prin legea Sanatatii, ce sa mai spun…

 5. Marcus Says:

  Senzational! De Ce Tace Basescu?

  Avand in vedere ca de la declansarea manifestatiilor de protest in toata tara cu patru zile in urma, presedintele Romaniei, Basescu Traian tace, tace si iar tace Agentia noastra de stiri Erevan News, prin reporterul ei Vartan Vosganian, a reusit sa-l surprinda pe Basescu furisandu-se in apartamentul din Mihaileanu de frica manifestantilor, ducand in mana o bocceluta de schimburi personale si lenjerie de pat si sa-i ia un interviu in care se lamureste misterul acestor manifestatii de protest si atitudinea presedintelui fata de ele. Redam mai jos integral continutul interviului:

  Reporter:- Domnule presedinte, cum comentati manifestarile de simpatie fata de cauza d-lui doctor Arafat initiate in aproape toate orasele mari ale tarii?
  Basescu:- Este evident faptul ca batranul edec comunist Iliescu, manipulandu-l pe doctorul Arafat si impreuna cu motanul securist Felix si sefii galeriilor de la Steaua si Dinamo, au scos oamenii in strada sa dea o lovitura de stat, sa reinstaaureze comunismul si sa-l numeasca pe Iliescu pe viata, urmand exemplele lui Mao Tze Dun, Stalin, Fidel Castro, Mathusalem si Gica Petrescu.
  R: – Mathusalem?
  B:- Pai, da. Ganditi-va la Comuna Primitiva si atunci era comunism, nu?
  R:- Cum va explicati faptul ca de la cauza d-lui Arafat, protestatarii au inceput sa-si ceara drepturile la un trai decent?
  B:- Dupa cum va spuneam, Iliescu, batrinul edec comunist, manipulandu-l pe Arafat si impreuna cu motanul securist Felix si impreuna cu sefii galeriilor echipelor Steaua si Dinamo i-au mintit pe protestatari ca nu traiesc bine, in timp ce ei sunt de-a dreptul bogati avand venituri nete pur si simplu nesimtite, unii dintre ei castigand chiar si 700 de lei pe luna.
  R:- Domnule Presedinte, ce aveti de spus despre situatia stanjenitoare in care protestatarii va striga pe nume “javra ordinara” si va cer demisia?
  B:- Ei bine, batrinul edec comunist Iliescu, manipulindu-l pe Arafat si impreuna cu motanul securist Felix si cu sefii galeriilor echipelor Steaua si Dinamo i-au mituit pe protestatari cu cate o bere si patru mici platite de Marean ca sa-mi ceara demisia. Ha, Ha, Ha le-am zis ca-mi voi da demisia in cinci minute si canci !, asa ca nu-i nicio problema, asta este deja fumata.
  R:- Domnule Presedinte,trebuie sa incheiem deoarece afara a inceput sa viscoleasca si trebuie sa plec la Erevan cu masina.
  B:- Pai normal, din cauza batranului edec comunist Iliescu, care manipulandu-l pe Arafat si impreuna cu…..
  a consemnat pentru Dvs.
  Vartan Vosganian

 6. Radu Humor Says:

  Apropos de Baconski :
  Ar trebui sa se faca un inventar al tuturor alogenilor cu care ne-am pricopsit si mai ales cu cei care au functii platite cu bani de la buget !
  Tare mi-e frica sa nu ajungem din acest pdv, noi romanii, minoritari in tara noastra !
  Dar mai ales as vrea sa stiu cati romani detin astfel de posturi in tarile din care provin astia !

 7. Radu Humor Says:

  @ Roxana
  Nu stiu daca la aceasta miscare te referi ?!

  -Motto-
  „Băsescule, de ce ţi-e frică, nu vei scăpa !!
  – Nici tu şi nici camarila ta -”

  Mai întâi fac o precizare pe care o consider necesară : cele de mai jos le scriu şi le transmit în nume personal şi nu în numele Mişcării Naţionale de Rezistenţă, ale cărei scop şi obiective le slujesc din postura de preşedinte executiv.
  In urmă cu aproape doi ani, după legalizarea Mişcării am adresat un Apel şi apoi o Chemare Naţiunii Române, ca reacţie la decizia „alesului” de a lovi în cele mai defavorizate categorii de cetăţeni, ca să-şi protejeze camarila pusă pe jaf şi huzur. Am oferit Românilor o soluţie simplă, deloc dureroasă şi perfect legală, pentru îndepărtarea de la putere a individului iresponsabil ce se înverşunase atât de tare împotriva propriului popor: strângerea de semnături pentru demiterea lui din funcţie, aşa cum am făcut în 1990 pentru Proclamaţia de la Timişoara. Astfel ca, după crimele din Decembrie 1989 să mai curgă nici un strop din sângele Românilor! Să nu fim nevoiţi a-l da jos tot printr-o Revoluţie sângeroasă.
  Recunoaştem cu mâhnire că n-am reuşit să convingem prea mulţi semeni de-ai noştri să facă efortul de a semna un tabel. O parte au recunoscut că le este frică mai tare decât pe vremea „ciuruitului” ; poate şi pentru faptul că pe „actualul” l-au auzit că ne-a ciuruit el pe noi. Iar alţii îşi pierduseră orice speranţă „nu se mai poate face nimic, ăsta e mai rău decât Ceauşescu”.
  Dar nici unii dintre ei n-au reuşit să ne descurajeze. Credem cu toată convingerea că în acest an, hotărâtor pentru destinul nostru, ne vom elibera. Vom ajunge să cinstim jertfele părinţilor, moşilor şi strămoşilor, să împlinim idealurile pentru care s-au jertfit eroii martiri din Decembrie 1989. Să devenim scut împotriva necredincioşilor ce vor să ne invadeze, folosindu-se de vânzătorii şi trădătorii Neamului ajunşi la putere şi care ne vor îngenunchiaţi!
  E adevărat că satana dispune de mercenari foarte devotaţi, plătiţi din truda bieţilor Români aduşi la disperare. Bătuţi, desfiguraţi şi schilodiţi de indivizi lipsiţi de scrupule şi de credinţă, care pretind că sunt jandarmi, „vajnici apărători ai legii”. Ţineţi minte: când stăpânul vostru va fi aruncat la lada de gunoi a Istoriei să nu încercaţi a vă dezvinovăţi pentru răul ce-l faceţi propriului popor; să nu vă faceţi iluzii că veţi fi răsplătiţi cu grade şi funcţii, ca predecesorii voştri din timpul lui Iliescu. Cei care vă asmut împotriva fraţilor voştri ajunşi la disperare nu mai fug cu elicopterul, ci se ascund în gaură de şarpe. Iar voi vă ascundeţi în spatele unor ordine criminale, devenind astfel torţionarii Românilor ieşiţi în stradă să-şi apere dreptul la viaţă, aşa cum este ea acum, chinuită şi umilitoare!
  Cine vă împiedică să vă daţi demisia şi să vă întoarceţi acasă cu fruntea sus, lângă părinţii sau lângă soţiile şi copiii voştri ? Cumva talanţii lui Iuda care vă asigură un trai lipsit de griji? Mă îndoiesc. Să-i raportaţi comandantului suprem, „tătucului” vostru, că nu va ajunge să-şi vadă împlinit visul dictatorial. Nu-l va mai răbda Dumnezeu şi nici Românii. De ce-i este frică, nu va putea scăpa! Va avea însă parte de o dreaptă judecată, pentru că noi nu suntem atei-bolşevici care ucid în Sfânta zi de Crăciun.
  Fiţi convinşi că aşa „mulţi şi proşti” cum ne consideraţi, ca şi stăpânii voştri, VOM IZBÂNDI! Ne vom da mâna pentru a forma un „cordon al Libertăţii” care va cuprinde toată România! Iar Unirea şi Credinţa noastră ne va da puterea şi tăria să ducem la capăt Revoluţia confiscată în Decembrie 1989, printr-o Revoluţie Spirituală, o trezire a minţii şi a sufletului Românesc!
  AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!
  Braşov, 14 ian. 2012 Lt.Col.(Rez) Viorel-Vasile Tocan
  Ofiţer C.A.D.A 1990

 8. ela Says:

  Monarhia salveaza Romania! Atat.

 9. Dumitru Rizoaica Says:

  Set de lozinci pentru protestatari, cules de pe internet:

  –Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, /Pana nu von castiga DEMISIA voastra!

  –Demisia, Demisia,
  Si sa pleci din tara,
  Javra ordinara!

  –Basescu si blonda lui/ Sa se duca dracului!

  –Basescu/ Ia-ti metresa si te du!

  –Basescu judecat/ Ca Hosni Mubarak!

  –Blonda chiorul si piticul/ Sa se duca la Nea Nicu!

  –Vrem vot proportional/ Fara prag electoral!

  –Alegeri anticipate/ Nu de hoti organizate!

  –De ce nu plecati?/ Vreti sa mai furati?

  –Nu mai dam niciun ban/ Pe Basescu Sarlatan!

  –Nu mai vrem niciun pic/ Presedinte de nimic!

  –Nu mai vrem, garantat,/ Presedinte de ..rahat!

 10. Virgil Ilie Says:

  Mitica , sunt prea multe lozincile astea dragule si se zapaceste dracului lumea de cap de tot … Si nu ca nu ar fi pina peste poate de zapacita , n’asa?

  MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !

  Atit ! Una si BUNA !

  Ca oricum restul , toate la un loc , nu fac atceva decit o frectie la un picior de lemn chiar daca sunt puse imediat in practica .
  Vor veni alti neispraviti , care dupa ceva vreme , se vor dovedi si mai neispraviti decit cei de acuma .
  Nu ma crezi ?
  Arunca o privire de la 90 incoace si ai sa te lamuresti .

  HAI SA NU II MAI LASAM SA NE OFERE EI SOLUTIA DE IESIRE DIN CRIZA , DUPA CE TOT EI NE-AU BAGAT IN CRIZA .

  Pentru ca asta este principiul iudeomasoneriei , „ORDO AB CHAO” , „la ordine prin haos” , principiu dupa care traieste Romania din 90 incoace .

  MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !

 11. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, v-am răspuns dincolo – https://roxanaiordache.wordpress.com/2012/01/15/strada-fierbe-si-ponta-cere-pact-cu-puterea-crin-repara-prostia-si-sa-si-asume-miscarea-de-eliberare-nationala/#comment-92745

  Virgil Ilie. Sigur, dar să fim realişti, deocamdată să dăm jos regimul imund.

 12. Radu Humor Says:

  @ Ii dau dreptate lui Virgil dar pentru asta trebuie, constitutional, ca o formatiune care vine la putere in mod democratic, sa cedeze parte din prerogative institutiei monarhice !
  Dar ceea ce se intampla acum in Romania cand o serie de pitici politici, crescuti cu laptele puterii portocalii, incep sa se infiinteze la o eventuala noua imparteala a puterii, nu prea lasa loc unei asemenea variante.
  Daca pana si unul ca Mihai Neamtzu sau si mai rau, Radu Moraru, cunoscut fitilist, incep sa iasa la vanatoare de simpatizanti inseamna ca pe cu totul alte coordonate se va situa Romania decat cea a monarhiei.
  Cat ii priveste pe cei doi , au reusit sa se umple de ridicol amintind de o cunoscuta intamplare petrecuta cica aevea:
  O fetita de vreo 2-3 anisori fugea , cu chiloteii in mana, dupa niste golanasi de 10-12 ani, care vroiau sa scape de , strigand cat putea :
  – Unde fugiti ?
  Futati-ma si pe mine ! 😳
  Derutata de raspunsul la intrebarile ei, ca unde pleaca ? unul dintre ei, ca sa scape de mucoasa, i-a raspuns in doi peri ca merg la f… si ea n-are ce sa caute acolo 😳 😆
  Cam asa procedeaza acum si Radu Moraru care a iesit in Piata Universitatii implorand cam tot asa :
  – Uitati-ma/votati-ma/sponsorizati-ma si pe mine ! 🙄
  Pana cand a fost pus pe fuga de cei care i-au explicat ca au acum alta treaba , de data asta serioasa, cu basescu si ai lui, vrand probabil sa le intoarca sexul prelungit in care s-au avantat astia avand ca partener poporul roman !

 13. balbeck Says:

  Dar de ce nu se aduna oamenii?De ce nu se strang 25000-30000 cel putin?

 14. Virgil Ilie Says:

  Balbekule nu confunda 1990 cu 2011 …

  In 90 aveam 40-50.000 in Piata Universitatii si TOATA TARA IMPOTRIVA LOR !

  Acum sunt 2000 in Piata Universitatii , cite 500 in capitalele de judet , dar TOATA TARA E CU EI !

  Bietii oameni nu mai vor sa auda de partide .

  SA AUDA DE REGE atunci .

  MONARHIA SALVEAZA ROMANIA trebuie sa fie lozinca protestatarilor .

  Asteapta ! Daca nu vine viscolul cel mare , e groasa la curul pedeilor …

  Totusi necazul e altul . Tot baietii destepti ne vor oferi „solutia” daca nu vom reusi sa determinam o trunura promonarhista protestelor .

  Si pe cuvintul meu ca daca si de data asta vom inghiti o solutie tip USL , atunci reeditam chestia cu FSN=PCR … Peste ceva vreme vom striga cu totii , ca tontii , USL = PDL .

  DACA SUNTEM CU CAPUL PE UMERI , DACA NE DORIM O REALA SCHIMBARE SI NU O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN PRIN INLOCUIREA UNOR NEISPRAVITI CU ALTII , ATUNCI FACEM TOT CE NE STA FIECARUIA IN PUTERE SPRE A SE AJUNGE LA ACEST OPBIECTIV !

 15. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  IN STRADA SE VA DECIDE VIITORUL ROMANIEI!

  http://tele2drobeta.ro/stiri/3331-jurnalitii-puterii-luai-in-vizor

 16. Dante Says:

  Comunicat de la PNL :

  Joi, 19.01.2012, ora 15:00 la intrarea Herastrau dinspre Arcul de Triumf ne vom intalnii cu totii, membrii si simpatizanti, pentru a ne deplasa catre Piata Universitatii intr-un mars al poporului roman.

 17. stejarul Says:

  La Cluj manifestantii au scandat: „PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

  USL e compromis. PNL –PC au intrat intr-o cocleala in care, sa strige “Jos Basescu” au nevoie de aprobare de la sobolanii rosii… ironic deoarece jmekerii din PSD si portocalii sunt impreuna la guvernare .Basescu nu a avut destui “oameni” si i-a imprumutat treptat de la PSD. Au coclit in 2006 o alianta “pe sub masa” cu Grupul de la Cluj convenind sa imparta puterea. Grupul de la Cluj a luat (treptat) procuratura generala, SRIul, DNAul si primul ministru iar PDLacii restul. Pentru realizarea planurilor lor au inscenat rapirea din Iraq urmata de demisii si numiri “pe spranceana”.
  Grupul de la Cluj au pus umarul la castigarea alegerilor de catre matroz in 2009. Baconski, amicul famigliei Maior, a pus la picioarele matrozului “votul atomic” care nu numai ca le-a asigurat Grupului de la Cluj mentinerea “fotoliilor” din SRI, DNA, procuratura, PM, ci a dus si la rasturnarea lui Geoana si numirea imberbului finut ponta la conducerea magaoaiei PSD. Grupul de la Cluj a ajuns astfel la conducerea Ciumei Rosii. Odata acolo, prin formarea USL, detine controlul si asupra opozitiei facand tot ce le-a stat in putinta sa mentina regimul basescu la putere:
  1. USL au mers tacticosi la serviciu/Parlament desi minoritari intr-un parlament pe post de “bibelou” cu atatea asumari de raspundere. La intelegere cu PSDul, PDLacii mai lasau ca opozitia sa castige ici colo cate o mica victorie ca sa poata USL justifica prezenta lor in Parlament. Un joc mojic pentru adormirea maselor. Se pare ca oamenii simpli nu au cazut in cursa, iar la ora actuala multi dintre ei sanctioneaza USLul pentru inactiune.
  2. La semnalele alarmante ale guvernului ca bugetul pe 2012 e o “catastrofa” care ar putea declansa miscari de mase, PSDul se impusca in aripa si “doneaza” sefia Senatului cu scopul de a face imposibila suspendarea presedintelui de catre opozitie la vremuri de rastriste.
  3. Cand “strada” le-o ia inainte si cere raspicat demisia lui basescu, imberbul ponta dispare undeva prin Europa nu inainte sa arunce peste umar o oferta “sedativa” de colaborare cu puterea pe tema Legii Mortii , Iliescu si-a amintit ca are un polip pe undeva si a mers la spital sa si-l puna in ghips (reteta stanculescu) iar Crin ramane singur sa se lupte cu “lanturile”/aprobarile USL in dorinta de a se solidariza cu amarastenii revoltati. (sugestive declaratiile initiale ale lui Crin in numele PNL)

  Oamenii nu mai suporta regimul basescu dar nu au incredere nici in opozitie. Au iesit initial in strada pentru un om cinsitit umilit de catre Tartorele cu Ghicitori…care in plina criza economica ne testeaza “glanda ghicitului”… “Ghici ghicitoarea mea!” Nimic mai stupid! Se vede ca duce lipsa de consilieri…
  Acesti oameni iesiti in strada vor sa demoleze totul si au nevoie de un simbol sa poata “construi” ceva in loc . Din pacate, opozitia nu poseda asa ceva.
  Cei de buna credinta din opozitie, e timpul sa-si recunoasca neputinta si sa sustina acel simbol in care romanii si-ar pune increderea : REGELE MIHAI!
  E timpul ca Romania sa redevina ce a fost, o monarhie, astfel intrand cu fruntea sus in Europa!
  E timpul sa cerem reinstaurarea Monarhiei! Oamenii nu mai au incredere in politicieni. S-au perindat DIN 89 INCOACE toate culorile la conducerea tarii cu acelasi scop:JAF SI GENOCID si cu acelasi rezultat: MIZERIE ECONOMICA SI DESCONSIDERARE INTERNATIONALA .
  “Bateti fierul cat e cald”, domnilor: Crin Antonescu si Daniel Constantin, organizati mitinguri anti-basescu si pro-Monarhie! Nu mai aveti ce pierde.

 18. stejarul Says:

  @Ion Olteanu

  Nu uita de Monarhie!!!
  MONARHIA SALVEAZA ROMANIA! TRAIASCA REGELE MIHAI!!!!

 19. Argusdre Says:

  „stejarul spune:
  marți 17 ianuarie 2012 la 6:09:07 am

  La Cluj manifestantii au scandat: “PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

  USL e compromis. PNL –PC au intrat intr-o cocleala in care, sa strige “Jos Basescu” au…”
  Nu bre, la vremurile astea monarhia nu se prea mai poate salva pe ea insasi, dara-mi-te sa mai salveze si Romania…Vezi-ti de treaba…Cine s-o salveze ? Duda ? Pai Duda, care este iesean de-al meu si-l stiu demult a fost informator ar securitatii, asa ca ….el poate doar s-o salveze pe Margareta, da cred ca-i prea grea si va face….hernie.
  Apoi referitor la ceea ce spui tu ca s-ar fi intamplat la Cluj : am stat si eu pe Antena 3, TVR, Realitatea si Romania TV (care au dat inclusiv secvente de la Cluj si n-am auzi lozincile de care pomenesti).Basca , nici macar vreun comentator partinitor de la Romania TV ori TVR n-au pomenit de asa ceva…Posibil ca s-o fi urlat asa ceva doar prin mahalaua ta..Iar Grupul de la Cluj, iti precizez ca nu e considerat demult PSD.Oricum toate dovedesc ca esti rau intentionat si probabil ca-l admiri pe Ciorba-n cizme, pupatorul de laba al besescului (rau au mai ajuns taranistii, nu crezi ?) Faci cum vrei, dar e pacat sa dezinformezi si-ti recomand sa nu te bucuri daca USL va dobandi victoria finala, deoarece mereu l-ai ponegrit.
  Obisnueste-te cu gandul ca PNTcd nu mai exista deoarece s-a auto-distrus, adica ….SINGUR SI NESILIT DE NIMENI.

 20. stejarul Says:

  Argusdre

  ia-o si molfai-o:
  http://www.gandul.info/news/proteste-la-cluj-pdl-si-usl-aceeasi-mizerie-9150779
  Tevereu tau transmite inca “La Trecerea dintre Ani” din simpatie cu “fratii chineji” 😉

  Cand te uiti la teveu incearca sa deschizi ochii si mai apoi sa vorbesti de mahalaua mea . Noi clujenii ne stim “scursorile” si va spunem ca nu putem vota laturi securistoide ca ponta si grupul de la Cluj.
  Da, cu sufletul is PNTist si voi fii mereu. Nu pentru Ciorbea ci pentru Ratiu si Coposu. Cat despre victoria USL , din punctul meu de vedere va fi cum a fost victoria lui basescu in 2004(pe din fata e vopsit gardu’ inauntru’i leopardu’ ) Oricum voi veti trai sub conducerea inteleapta a partidului USL deci …. voi decideti. Important e sa fie o decizie “informata” adica sa stiti ce alegeti si eu asta fac. Va informez. Acuma nu pot multumi pe tata lume’ si in nici un caz pe eternul nemultumit Argusdre…

 21. marcus Says:

  @Bai stejarule, sunteti atat de dusi cu capul incat ar trebui sa va internati de urgenta. Deci clujenii cred ca si usl-ul este la fel, concluzie logica „Monarhia scapa Romania”> Pai, bai, chelemecule, sa zicem ca vine Majestatea Sa la Putere cu cine o sa conduca, stimabile, nu tot cu partidele politice, sau face ca tatane-su si-si instaureaza proria dictatura de scapam de dracu si dam de taxu. Sau poate ramane cu pedeleu si-l pune e chiombu priim ministru, asa ca ti-ar creste inima la o asemenea miscare? Bai, nimeni nu zice sa nu fiti monarhisti, dar fiti bai realisti, buba e basescu si cum scapam de el, nu pe cine punem in loc. D-aia ne fute chiombalau cum vrea el, din cauza unor trogloditi intalibaniti ca voi care nu vedeti padurea de coaci.
  sa fii luminat ca mare nevoie ai
  marcus

 22. stejarul Says:

  „vine Majestatea Sa la Putere cu cine o sa conduca”
  guvern tehnocrat pana la alegeri. Arafat e numa bun de PM. La alegeri sa se participe pe baza de declaratii personale ca nu au ciordit si furat si nu au facut politie politica nici inainte de 89 si mai ales NICI DUPA. Daca se constata declaratii mincinoase, pedeapsa e inchisoare ani grei chiar daca au castigat alegerile. Se poate!
  Nu trebuie sa mai pierdem ani grei cu jigodii feseniste.
  Voi nu va dati seama in cine va puneti sperantele. Ponta e paiata grupului de la Cluj. Aia is secristoizi de o cruzime feroce. Inainte de 89, cand tu mancai salam cu soia si rabdai frig, famiglia maior mereau la America cu meream noi golanii clujului la un nechezol la Croco .(Ai gasit undeva ca cristi de la secu a fost in America inainte de 89? Nu vei gasi! Ca erau batranii lui in “misie”!) Cand tu inghetai in statia de autobuz ei se fuduleau cu curu in masina tata ziua de gandeai ca au rezervor fara fund. Ma, au dus-o dracii ca in rai si inainte de 89 iar acum gratie urii tale fata de un psihopat sa le faci jocul sis a-i votezi? Grupul de la Cluj is oamenii lui Ilie Ceausescu. Pai cum? De ce au murit oameni la revolutie? Sa ajunga porcii sa steie cu kuru pe grumazurile noste? Ha? Ma, jos basescu si jos pesedeu! Astia numa la “pachet” merg ca is ca oul si gaina…nu stii care o fo’ primu’.

 23. Radu Humor Says:

  Pana la urma lucrurile sunt mult mai complicate decat par!
  Crede cineva ca oculta mondiala ar permite reinstaurarea Monarhiei intr-o tara ce a incaput aproape cu totul in ghearele ei ?
  Uitati-va ce se intampla in Ungaria unde un premier angajat in slujba tarii sale incearca sa scape tara din ghearele NOM care are tupeul sa atace pe fatza!
  Incredibil !
  Pana acolo s-a ajuns incat se recunoaste pe fatza ca guvernul mondial se implica brutal in treburile interne ale tarilor !
  Ceea ce inainte parea a fi un lucru sfant, dreptul la autorezolvare a treburilor interne dupa vointa propriilor cetateni, pentru care au luptat generatii de oameni , este calcat cu nesimtire in picioare de niste alogeni ce se cred buricul pamantului ( in cazul de fatza al Europei !).
  Numai ca in curand o vor lua peste bot chiar de la cine se asteapta mai putin. 🙄

 24. Deveanu Silviu Says:

  In opinia mea, activitatea cetateanului Traian Basescu trebuie analizata si sub aspect penal.In acest sens el se face vinovat de infractiunea de omisiune de a denunta de indata savarsirea vreuneia din infractiunile de la art. 155-165 si art. 167 CP. In fapt, cu ocazia luarii de pozitie pe marginea proiectului Legii Sanatatii, a recunoscut ca are cunostinta de fraudarea sistemului public de asigurari de sanatate gestionat de CNAS si nu a facut de indata denuntul cerut de lege. Mai mult chiar, a cautat sa tainuiasca aceste infractiuni sub sloganul fals cum ca STATUL ESTE UN PROST ADMINISTRATOR. O astfel de sustinere este incalificabila din punct de vedere legal si moral avand in vedere calitatea sa de reprezentant al statului roman asa cum este ea definita de Constitutie.

 25. Marcus Says:

  @Stejarule: O sa-l puna Majestatea Sa Prim Ministru pe Prea Fericitu’ Daniel si sa vezi cum o sa mearga treaba. Ti-am zis, esti bolnav omule si nu numai ca esti bolnav dar incerci sa-i faci jocurile basescului. Din respect fata de Majestatea Sa, nu intru intr-o polemica antimonarhista cu tine, deoarece voi monarhistii si visurile voastre de restauratie traiti intr-o utopie demna de plans. Nu merita Majestatea Sa un asemenea tratament ca cel pe care i-l aplicati voi, nelasandu-l sa-si vada linistit de o batranete frumoasa si linistita.

 26. Argusdre Says:

  @Stejarul,
  Precizez de la inceput ca am o stima deosebita pentru regele Mihai, pentru ceea ce au insemnat Carol I si Ferdinant pentru Romania, dar consider ca la ora actuala tara, daca vrea sa tina pasul cu Europa, are nevoie de altceva decat de regalitate…A se vedea ca inclusiv Marea Britanie aduna pe zi ce trece tot mai multi cetateni anti-monarhisti, pentru ca asta inseamna evolutie…
  O sa incep a-ti raspunde incepand cu finalul postului tau : ” pe eternul nemultumit Argusdre…” si o sa-ti spun ca daca omul in genere n-ar fi fost etern nemultulit, ar fi ramas nedezvoltat, neevoluat, neprogresat.Ar fi ramas „par igzamplu” cantonat la stadiul unei institutii anacronice, foarte utila in evul mediu si aproape total inutila acum, in secolul XXI.Am mai spus-o, daca era ceva fain, avantajos statului si natiunii, cu siguranta ca imediat isi trageau si americanii un rege, macar „de panoplie”, dar n-a fost sa fie…Oricum, mie imi sunt simpatici atat regii cat mai ales cei mai infocati sustinatori ai lor, taranistii, care de atata drag, atunci cand au reusit sa acceada la putere cu renumita Conventie Democratica, au uitat cu desavarsire de instaurarea regalitatii…
  Cat priveste elegantul indemn de pension cu care mi te adresezi doar din respect cu :” ia-o si molfai-o”, iti garantez ca mi-a invadat sufletul de altruism, incat iti pot raspunde cu rumeg-o numai tu mult si bine ! Si asta deoarece eu de mult nu mai am inghit balivernele din presa (in special „Adevarul” lui Cartianu/Si Patriciu- acum portocaliu).
  Spre final, mai nea taranist de frunte o sa ma leg putin si de vigilenta ta referitoare la poporul chinez (care e totusi o „tara si doua sisteme” si care se pare ca taman din acest motiv ramane cea mai inteligenta natiune a lumii-daca avem in vedere ca de cand cu ultima criza ec. mondiala, tocmai capitalistii americani au apelat la mijloace comuniste de salvare a statului….prin sustinerea bancilor private cu bani de la stat, uitand pe moment de economia de piata…).Dar ma luai cu vorba, ca eu altceva am vrut sa zic : ti-aduci aminte cand traia Coposu ca toti taranistii, dupa ce s-au pluimbat intr-o cusca cu gratii, sperand ca doar asa o sa-i ingrozeasca pe rusii de la Tiraspol (ha,ha,ha,ha..), au urlat prin piete ca Romania sa nu mai faca afaceri cu comunistul Popor Chinez si sa mentina legatura numai cu Taiwanul ca-i asa si pe dincolo…?Ei bine, in vremea acestei meditari traditionale taraniste, alte natii, precum americanii, rusii, israelienii, arabii, etc, ne-au ocupast imediat pietele de desfacere din China si am ramas cu buza umflata…Chiar si pe timpul acestui guvern al lui Chioromisa…ca si „bese pe la fese” fuse pana mai ieri (cand bucatarea pe la TV-ul tau cu chinezoaicele, de anul nou al asiaticilor) tot un anti-chinez, sau anti-chichirez doar de el stiut.
  Idem, tot din cauza propunerilor taraniste, Romania a pierdut si piata din Rusia si de aia a ramas in curul gol bre nea…regalistule…Oare daca vine regele aduce aici afaceristii chinezi si rusi ? Ha ? Aud ?
  Eu cred ca voua nu va este clar deloc ca una-i regimul dintr-o tara si alta-i relatia economica…
  In rest, s-auzim de bine…

 27. Istorie. Sfârşitul unui regim « Gabriela Savitsky Says:

  […] Roxana Iordache, Ioan Usca, Share this:StumbleUponDiggRedditEmailFacebookTwitterLike this:Like3 bloggers like this […]

 28. stejarul Says:

  @Marcus

  Regele a spus ca s-a nascut „public servant” si asa va ramane toata viata lui deci eu zic ca sa il „obosim” sa ne fie Rege si sa il lasam pe ponta sa isi vada linistit de cursele lui cu masinute la Monte Carlo… de ce sa il obosim cu „nazbatiile” noastre in Piata Universitatii. Nu vezi cum casca cand ne vede?
  „Ti-am zis, esti bolnav omule si nu numai ca esti bolnav dar incerci sa-i faci jocurile basescului.”
  OOOOPS! Atac sub centura! O iei inapoi:
  Baietica, tu in disperare sa iti publici cartile la editurile lui tata socru augustin buzura , iti vinzi sufletelul negru aici pe bloguri pozand in psihiatru? Crezi ca o sa zbarnaie tiparnita la vederea manuscriselor tale? Hmmm…. Dream on, boy! De-ti arunca un os de ros, le vei freca podelele toata viata. Asa-s securistoizii astia … nu se „iegzista” free lunch!

 29. Marcus Says:

  Dupa Ce Ne-au Bagat In Mormant Vor Dialog!

  Daca n-ar avea efecte dramatice asupra romanilor, atitudinea pedeleului exprimata de maestru’ Cotoi la reactia si manifestatiile de strada prin care romanii cer capu’ lui Basescu si al portocaliilor, ar concura ca gag cu bataile cu frisca de filmele mute ale cinematografiei holiudiene.
  Adicatelea, dupa ce mai bine de trei ani, imbecilii si hotii astia si-au batut joc cum a vrut muschiu’ chiombului de un popor intreg, dupa ce impreuna cu judecatorii naimiti de la Curtea Constitutionala au trecut ca prin branza prin asumare de raspundere legi care au adus in pragul mormantului sute de mii de romani, pensionati, invalizi, bolnavi etc, sau care au distrus sistemul de invatamant din Romania, sau legi care au transformat muncitorul mioritic in sclav pe plantatiile portocaliilor, dupa ce curvetu’ de Roberta a aratat unei tari intregi cum se poate fura ca-n codru fara sa patesti nimic, dupa ce au trecut prin Parlament legi pornite din initiativa prezidentiala (total anticonstitutional) fara sa se consulte cu nimeni, dupa ce chiombu a sters cu romanii pe jos si s-a erijat si in Prim Ministru, manipuland guvernul ca la teatrul de papusi, dupa ce ne-au indatorat pe mai multe generatii viitoare, dupa ce au desfintat practic statul de drept inlocuindu-l cu un surogat de dictatura chiombalaie (etc ca m-am saturat sa le enumar faradelegile), speriati de iesirea in strada a cateva mii de romani, vin acum si propun, vere, dialogul la toate nivelele posibile.
  Unde mai pui ca au si oameni specializati in diferite forme de dialog de la cel social si sindical, pana la cel cu partidele politice.
  Eu sunt convins ca la cat de imbecili sunt s-au gandit ca ar putea guverna in continuare cu sprijin parlamentar de la USL. Si in definitiv de ce nu?
  Sunt tare curios cam ce teme ar aborda acesti becisnici intr-un eventual dialog la orice nivel si-ar dori ei, atata timp cat seful lor, stergatorul de dos prezidential Boc, dupa patru zile de proteste virulente ale strazii a gasit de cuvinta sa ne vorbeasca despre cresterea economica si sa ne spuna ca daca nu suntem cuminti si nu ne supunem torturilor basite cu stoicism si obedienta, dracu e-al nostru, destabilizam economia si ne imprumutam cu dobanzi mai mari. Sa mori de ras, nu alta, zau asa! Tupeu si nesimtire pe paine.
  Cat despre Basescu, nimic nou sub soare, tara arde si el organizeaza interviuri sa-si angajeze consilieri. La ce dracu i-o mai trebui consilieri acestei caricaturi hitleriste numai el si cu sarsaila stiu.
  Revenind la portocalii, chestia asta cu dialogul pe ultima suta de metri mi-a amintit de apropiatii lui Hitler care, cu Vania tragand din balalaica la cinzeci de metri de bunkerul in care Hitler isi lua adio de la Eva in vederea incinerarii, visau la o pace separata cu SUA si Anglia si la continuarea razboiului cu rusii. Asa viseaza si trogloditii astia, in loc de capitulare neconditionata concretizata in plecarea de la Putere si incarcerarea alora care au furat de n-au mai putut, in frunte cu cuplul Basescu-Udrea, ei viseaza la continuarea guvernarii cu sprijinul USL.
  Cat despre demonstratii, este clar ca nu vor duce la nicio demisie sau cadere spectaculoasa de chiombalau& Cie, insa au aratat lumii intregi adevarata stare a natiunii, l-au facut pe Nosferatu sa dea inapoi si pe viitor sa gandeasca de doua ori inainte de a urina contra vantului sau in capul nostru si cu putin noroc, daca le intra mintile in cap slugilor basesciene judecatoresti de la CC si inteleg in sfarsit cine-i plateste (poporul), dar mai ales pentru ce (o judecata dreapta si impartiala, nu la muschiu’ chiombului), ne vor scapa si de comasate sau votul prin corespondenta, dandu-ne posibilitatea sa scapam legal si elegant de aceasta gasca de derbedei penali care ne-a condamnat la moarte.

 30. Marcus Says:

  @stejarule: Cu plegomazin ai incercat tataie ? Ce carti, ce tiparnite, ce cacaturi rumegi si arunci aiurea-n tramvai fara nicio legatura cu subiectul? Bey, stejarule, cand tu il votai in draci pe basescu, pe mine ma injurau in draci portocaliii pe forumuri si dadeau atac la familie de am fost nevoit sa apelez la conducerea ziaruluii JN, care a inchis forumul datorita solicitarilor mele. Am vrut sa fiu elegant cu talica si sa nu-ti amintesc de ultimile felatii pe care taranistii in frunte cu ciorbea i le-au aplicat uratului, da’ vaz ca ti-o ceri. Ei bine, ia-o si vorba lui Argusdre „rumeg-o mult si bine”. O tii langa-talanga cu fesenistii, dar l-ai votat pe cel mai fesenist dintre fesenisti, securist dintre securisti si comunist dintre comunisti. Tu chiar n-ai pic de rusine? Si poti sa-mi explici si mie ce e de cacat sau de ocara in faptul ca Ponta are un hobby la care tu cand te gandesti ca l-ai practica te scapi in izmene de frica? L-ati lasat e Iliescu si l-ati luat pe Ponta si negasind altceva de rau despre el ii reprosati paiunea pentru automobilism. Pai asta-i atitudine de om cu pasarelele in colivie sau de pacient de spitalu’ de nebuni?

 31. stejarul Says:

  @Marcus

  „Cu plegomazin ai incercat tataie ?” Nu, ca-i „pe reteta”. Daca imi imprumuti reteta ta, de ce nu?

  Pentru linistea ta sufleteasca, eu am votat la viata mea o data, pe Ratiu la presedinte si la Parlament.

 32. Marcus Says:

  @Stejare: eu nu folosesc medicamente, cand ma apuca bazdacii o dau pe dusuri scotiene, betii cu spirt medicinal si dialog cu taranistii lu’ peste prajit care-i fac jocurile lui basescu. De regula imi trece!
  Si daca tot nu votezi, de ce dracu te mai bagi in vorba, doar asa de raca?

 33. stejarul Says:

  @Marcus

  „de ce dracu te mai bagi in vorba”

  Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniiilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile

  „daca tot nu votezi”

  Asumi gresit! Daca am votat o data, nu inseamna ca nu votez si a doua oara! 😉

 34. Maria S.(Timisoara) Says:

  Excelent articolul tau Roxana !
  De fapt nu e un articol ci o expunere a strategiei pe care ar fi trebuit sa o duca timp de doi ani, opozitia:
  Amplificatoare peste tot.
  Turneu prin tara a liderilor opozitiei.
  As aduga:
  1. Balconul universiatii, operei din Timisoara (oricare balcon sau fereastra din piatele Romaniei) trebuie redeschis.
  2. reprezentantii opozitiei din politica , reprezentantii elitelor sa vina spontan si sa spuna ce gandesc.
  Vor fi aplaudati.
  Vor fi ascultati.
  Vor fi urmati.
  Oamenii asta asteapta.
  In piata si la televizor.
  Daca formatorii de opinie de gandire vor lipsi, miscarea noastra de eliberare nationala (Doamne bine ii spui !) piere.

  Roxana este pregatita sa le vorbesti oamenilor ?
  Esti asteptata cu sufletul la gura, tu si toti cei care au sufletul curat sa vina, sunteti asteptati de toti cei multi si chinuiti.
  In piata si la televizor.

  Deocamdata au venit printre manifestanti foarte putini din cei pe care ii iubim.
  Singurul prezent, neconditionat, SMURD-ul, cel care prin Raed Arafat a declansat cele pe care le vedem si le traim.
  Doamne ajuta !
  Nimic fara Dumnezeu !

  Virgil,
  Nimic nu e prea mult din ce se striga acum in piete. Folclorul eliberarii nationale acum se naste.
  Doamne ajuta, spiritul Pietei universitatii n-a murit.
  Cristian Paturca, toti cei pe care ii iubim si s-au dus, de acolo de sus, vad ce se intampla ?
  Sunt cu noi ?
  Eu stiu ca da.
  Si le multumesc.
  Asa este cum spui:
  Monarhia salveaza Romania.
  Dar si tot ce se intampla si se spune acum a venit in sfarsit. E bine venit.
  Si sa fie primit.

 35. Maria S.(Timisoara) Says:

  Cand suna PNL, PNTCD, opozitia … goarna ?
  Vom fi acolo.
  Suntem deja acolo.
  O zi doua au trecut.
  Crin Antonescu vorbea de cateva zile.
  Sa vedem.

 36. Mâţa Says:

  @Marcus. Eşti un monument de lipsă de bun simţ, iar autosatisfacţia cu care debitezi grobianisme denotă o suficienţă lamentabilă. Şi eşti plictisitor de previzibil, va urma o mârlănie cu care te vei mândri. Partea proastă pentru ţara asta e că sunteţi majoritari şi de-aia nu se poate face o schimbare reală. Spălaţii pe creier ca dumneata fac imposibilă alternativa şi sunt cauza faptului că nu putem avea decât alternanţe feseniste.

  @Argusdre. Valabil şi pentru dumneata. De altfel, lipsa de bun simţ ţi-ai probat-o şi prin faptul că în absenţa Roxanei, i-ai invadat blogul cu dejecţii marxist-leniniste.

  @stejarul. Absenţa de la vot a celor ca tine nu înseamnă decât complicitate cu prezenţa fesenistă. Te-ai gândit?

  @Virgil Ilie. Wishful thinking, din păcate. Adrian Năstase poate ar fi de acord, deşi n-ai nici o garanţie, dar vezi tu loaze ca Ponta susţinând monarhia? Şi-atunci? Cum?!

 37. Marcus Says:

  @Matzo:iar ti s-a facut de cotaiala? Bey, traiti intr-o realitate paralela, va imbatati cu apa rece, sunteti o mana de bolnavi carora si monarhistii cu creier 9vezi alde Crin) din tara asta va explica de ce nu, dar voi nu va lasati, vreti sa distrugeti singura forta capabila sa-l dea jos e anticrist. Si-mi zici mie ca sunt grobian. Pai mai bine golan decat comunist si mai bine grobian decat imbecil, nu crezi?
  sa fii iubita pe acoperis noaptea pe ploaie marunta
  marcus

 38. Motraux Says:

  Miaurcus ! 😡 Las-o pe Mâţa in pace ! Meaowww czzz 😯
  Poate n-ai treaba ia schimba-i lui @motraucs nisipul din litiera 😆

 39. “…de pofteşte cineva episcopie, bun lucru doreşte” « Daurel's Blog Says:

  […] amintit ca Roxana Iordache are in blogrol Cartea in traducerea acceptata(?) de majoritate; iata […]

 40. olimpiu65 Says:

  iar se dau in spectacol retardatii astia fsnisti!!!! Ba agaricilor! locul vostru este alaturi de alde Urban, Baconschi ,Cotoi, asa poate castigati dreak un banutz de la chior!!! si va mai dati socialisti! ptiu!!!!
  stejarul e doar un taranist confuzat ca majoritatea celor care au ingropat ce a cladit Maniu si Mihalache

 41. Argusdre Says:

  @olimpiu65,
  Ba, tu esti doar prost si atat. Nu te pot acuza de alte alea in niciun caz.Deci, calm, calm…

 42. Argusdre Says:

  ”Mâţa spune:
  marți 17 ianuarie 2012 la 12:17:40 pm
  @Marcus. Eşti un monument de lipsă de bun simţ, iar autosatisfacţia cu care debitezi grobianisme denotă o suficienţă lamentabilă. Şi eşti plictisitor de previzibil, va urma o mârlănie cu care te vei mândri. Partea proastă pentru ţara asta e că sunteţi majoritari şi de-aia nu se poate face o schimbare reală. Spălaţii pe creier ca dumneata fac imposibilă alternativa şi sunt cauza faptului că nu putem avea decât alternanţe feseniste.
  @Argusdre. Valabil şi pentru dumneata. De altfel, lipsa de bun simţ ţi-ai probat-o şi prin faptul că în absenţa Roxanei, i-ai invadat blogul cu dejecţii marxist-leniniste….”

  Duduie Pisica, ( dupa cum observi ma feresc sa pronunt Mata, ca la tara si incerc sa par orasean cu cat mai mult bun simt)

  Daca suduiala e valabil si pentru mine, atunci sa incerc „sa ma scot” cu obrazul curat cat mai curat…
  Pentru ca-mi place de regula ca afirmatiile sa fie sustinute cu dovezi, as dori sa-mi exemplifici tu cazurile in care am fost eu nesimtit asa, din senin. Nu cumva prin postarile incriminate ale subsemnatului, am raspuns de fapt la jignirile si insultele altora ? Imi dau seama ca poti fi foarte subiectiva, mai ales ca dupa tine e foarte rau ca nu gandim cu totii la fel. Nu stiu ce hram porti aici, probabil ca ai fost imputernicita sa faci ordine pe trotuarul taranist, dar sincer crede-ma ca n-am fost anuntat de chestia asta cand am facut primele postari (pentru ca m-as fi ferit de privirile cestea de cerber) si, nici nu m-a avertizat nimeni, sa-mi spuna batandu-mi obrazul : Nu intra ba, nu scrie nimic, ca gazda e plecata !”
  Si cum adica am invadat blogul cu „dejectii marxist-leniniste” ? Sa inteleg ca voi cei de aici, anacronicii nu sunteti capabili sa suportati un dialog in contradictoriu ? vai de mine, dar am in vedere inclusiv faptul ca Marx e foarte intens studiat si in amanunt chiar, de catre intreg Occidentul…
  Cumva oi fi intrat in tunelul timpului ? Posibil…
  PS-1
  Uite cum sade treaba stimata doamna Pisica : nu tin mortis sa schimb impresii cu persoane incremenite in epoci de mult apuse, nici pentru ca as afla ceva deosebit, nici pentru ca mi-as imbogati cultura , ori vocabularul in vreun fel…Practic nu castig nimic, singura idee pentru care ma oplosisem acilea fiind aceea de a combate cat mai multi actuala guvernare care distruge tara..Se pare ca m-am inselat, majoritatea celor de-aici , rupti de realitate, va animati si va exaltati intre voi doar cu idei pur utopice, adicatelea, cu alte cuvinte nici nu stiti ce vreti.
  PS-2
  Daca ai fi fost sincera si te-ar fi deranjat grobianismele, n-ar fi trebuit sa-ti scape postari de genul :
  ”Branzaru spune:
  miercuri 28 decembrie 2011 la 12:09:31 pm
  bah da era un mamelucar cordit p-aici unu pfff Căcat Kilăr parcă,mai stie careva prin ce wc-uri o arde ? o ardea băsist e tare sărac la meclodiodă vroiam s-ai bag un Sictir de sfarsit de an
  Huooooo coşoflete paduchios cu tot neamu mătii „

  la care n-am observat sa reactionezi…

 43. Pontosu Says:

  a venit cutremurul cel mare LOL

 44. Marcus Says:

  @Argusdre: Matza este Roxana sub acoperire 🙂 . Zi mersi ca a zis doar ca umbli cu teorii marxist-leniniste, pe mine ma catalogheaza drept comunist 100% 🙂 . Au orizont foarte apropiat taranistii astia, in afara de jignirea maxima cu esti comunist sau securist nu-i duce mintea si la altceva. Scuze, ii duce. Ii duce 1) sa-l voteze e cel mare comunist si securist inca la Putere si 2) prin reprezentantii lor de seama (ciorbea& cie) ii fac felatii publice aceluiasi imbecil dupa care se sterg cu steagul partidului la gura.
  sa fii iubit
  marcus
  PS nu te obosi cu raspunsuri, am tinut doar sa-ti spun ca oricum esti mai bine vazut decat altii.

 45. stejarul Says:

  @ Mata

  votez a doua oara. Am promis!

 46. Motraux Says:

  @ Miaurcus Da mai desteptaciune iar eu sint @motraucs sub acoperire desi m-am nascut cu 5 ani inaintea lui (ia varsta de la pisici,Einstein) 😐 Meaowwwww

 47. stejarul Says:

  @Argusdre

  Tevereu tau transmite inca “La Trecerea dintre Ani” din simpatie cu “fratii chineji” =

  in traducere, TVR respecta anul Nou chinezec care e in 2012 in 23 ianuarie si difuzeaza emisiuni de la Revelion in locul imaginilor de la protestele anti-basescu.

  Am facut o gluma, Arguse!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: