STRADA FIERBE ŞI PONTA CERE PACT CU PUTEREA. CRIN REPARĂ PROSTIA. ŞI SĂ-ŞI ASUME MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ

Foto: Adevărul

Dacă era acasă, adică în capitala României, unde, ca şi în alte mari oraşe ale ţării, strada fierbea, atunci un lider veritabil al opoziţiei sau liderul unei opoziţiei veritabile ar fi ieşit public, vineri seară,  să ceară retragerea de la Cotroceni a tiranozaurului care anunţase că cere retragerea proiectului de nelegiuire a sănătăţii pentru impunerea căreia ceruse anterior retragerea profesionistului Arafat. Şi s-a speriat de consecinţe. Nu se aştepta la aşa ceva – dar despre cauza ieşirii în stradă, data viitoare.

Deocamdată, adăugăm că liderul unei opoziţii veritabile ar fi chemat toată România în stradă – indiferent de naţionalitate, ar fi asigurat-o de susţinere şi s-ar fi solidarizat cu oamenii în mijlocul cărora ar fi coborât după ce le-ar fi cerut, în direct, să nu se retragă de la demonstraţii până nu se retrage psihopatul obsedat de regimul personal. De asemenea, un lider veritabil al unei opoziţii adevărate dovedea că reprezintă puterea celor fără de putere şi declanşa revoluţia de catifea: aşa cum a făcut Havel, în condiţii infinit mai grele.

În locul absentului Crin, s-a prezentat pe post Ponta şi în loc să se solidarizeze cu strada, s-a delimitat – de parcă n-ar fi fost oricum flagrantă prăpastia dintre oamenii din stradă şi acel paralel cu realitatea care se vrea prim-ministru. S-a delimitat, probabil, de teamă să nu-i ia locul Raed Arafat. Poate de-aia nici n-a atacat practicile de intimidare securistă prin care  demonstranţii sunt ameninţaţi că vor fi identificaţi prin „proba video” – cum s-a practicat şi în timpul Pieţii Universităţii, cu aplicaţii la mineriadă.

Strada fierbea şi Ponta a ieşit să ceară pact cu puterea. Pe tema sănătăţii. Eventual, mintale. A preşedintelui ţării. Şi a liderilor opoziţiei, fie rupţi de viaţa reală, fie de-a binelea în complicitate cu puterea criminală. O putere neputincioasă în faţa puterii descătuşate a conştiinţelor irepresibile – şi asta ar fi trebuit să evidenţieze nişte lideri adevăraţi ai unei opoziţii veritabile, încurajând mişcarea de eliberare naţională. De care, însă, s-au speriat şi butaforicii din opoziţie.

Atitudinea lui Ponta putea descuraja mai convingător decât orice ameninţare din partea forţelor represive. Iar absenţa lui Crin, o invitaţie la absenţă. Din stradă, de la vot. Bine că s-a trezit ieri şi a dres prostia lui Ponta, salutând demonstranţii şi cerând alegeri anticipate. Pragmatic, realist, e suficientă răsturnarea regimului şi un interimat tehnocrat. Crin Antonescu nu a mers, însă, până la capăt. Dar e important că şi-a modificat poziţia anterioară, în care susţinea, defensiv, că el nu iese în stradă – de unde se înţelegea că preferă să dea cu priciorul şansei de eliberare naţională, doar ca să menajeze prejudecăţi şi să descurajeze preventiv o propagandă a puterii în care nu mai crede nimeni sănătos la cap.

Deci, Crin s-a înviorat, se vede că-i place deşteptarea străzii şi-l motivează. De ce s-a deşteptat strada, repet, cu proxima ocazie. Deocamdată, spun doar că liderul opoziţiei, Crin Antonescu, are obligaţia imperativă – politică şi morală – să motiveze mişcarea de eliberare naţională, să şi-o asume, să o coordoneze, deci să-i dea sens şi finalitate. Cu alte cuvinte, să reprezinte oamenii la cel mai înalt nivel, să le asigure protecţia politică, să nu-i lase expuşi represiunii care deja e anticipată, prin reţineri, brutalităţi şi amenzi nesimţite.

Corneliu Coposu n-a avut nici o reţinere să iasă în stradă, dimpotrivă, a mers în fruntea demonstaţiilor. E reperul de urmat pentru Crin Antonescu. Pentru noi toţi. Pentru România şi vieţile oamenilor, de care un regim incalificabil îşi bate joc, ţinând ţara sub ocupaţie discreţionară. Mijloacele parlamentare s-au dovedit cu asupra de măsură ineficiente, neputincioase în faţa stării de fapt (împlinit) comisă de puterea actuală, care nu-i o entitate politică, e o grupare infracţională, o adunătură penală a cărei acoperire politică trebuie să dispară, aşa cum s-a angajat preşedintele PNL cu mandatul pentru care a fost reconfirmat în funcţie.

Sorin Ilieşiu e vehement împotriva celui pe care l-a susţinut şi cere demisia puterii,  ceea ce e foarte bine. Neavenită este în schimb, solicitarea ca opoziţia să nu e implice în protestul civic, o tâmpenie inimaginabilă după 22 de ani de experienţă. Atunci când scandam ca proştii în Piaţa Universităţiiţii „nu suntem partide”, aveam o circumstanţă. Azi, însă, oamenii s-au maturizat şi ştiu că o schimbare de regim nu poate fi decât politică, nimeni nu iese să se expună stupid, fără să aibă garanţia că mişcarea de stradă are susţinere politică şi va aduce opoziţia la putere. Este chiar sensul şi finalitatea protestului, care altfel n-ar fi decât anarhie tembelă.

Deci, opoziţia are datoria să iasă în stradă, să motiveze politic protestul civic şi să acţioneze în acelaşi timp pe scena politică în aşa fel încât să aibă loc acea revoluţie de catifea care să  scutească oamenii de alte sacrificii, care pot însemna inclusiv noi şi noi pierderi de vieţi omeneşti, premeditate de regimul genocidar. Ar fi extraordinar dacă opoziţia l-ar convinge pe doctorul Arafat să-şi asume rolul de simbol al schimbării. Va fi greu, pentru că are atâta bun simţ şi atâta iubire de medicină încât trebuie o motivaţie fprp precedent ca să-l determine să abandoneze modestia şi să accepte mai mult. Ideea e că e nevoie de un SMURD politic, de o nouă conducere care să acţioneze pe principiile medicinei de urgenţă practicate cu devotament şi profesionism de oamenii domnului doctor Raed Arafat. De un asemenea prim-ministru are nevoie România.

Deci, Crin Antonescu, vă ordonăm, reprezentaţi-ne! Ordonaţi-ne mişcarea naţională şi conduceţi-o la victorie!

58 răspunsuri to “STRADA FIERBE ŞI PONTA CERE PACT CU PUTEREA. CRIN REPARĂ PROSTIA. ŞI SĂ-ŞI ASUME MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ”

  1. bmarinescu41 Says:

    Excelent!
    Am scris de multă vreme că Ponta s-ar putea să fie „calul troian” pregătit de multă vreme de băse şi infiltrat în psd ca să aibe controlul!
    Crin ar trebui să se grăbească!
    ESTE NEVOIE DE UN LIDER CARE CONDUCĂ COERENT ŞI INTELIGENT ACEASTĂ MIŞCARE MINUNATĂ MASELOR!!!
    Mişcările maselor trebuie să continue şi LUNI când vin TOŢI la servici!!!!!
    LUNI TREBUIE SĂ FIE DE O AMPLOARE MAXIMĂ!!!
    LUNI,MARŢI,MIERCURI, … PÂNĂ LA VICTORIA FINALĂ !!!

  2. olimpiu65 Says:

    FSN! demult nu mai stau sa creditez ce spun fsnistii fie ei rosii fie portocalii. numai cretinii scriitori de versuri tampe umplu acest blog in speranta ca ne vor indeparta
    sa plece dreak Ponta la raliu la Monte Carlo sa nu se mai certe in sanul PSD pe tema asta!

  3. STRADA FIERBE ŞI PONTA CERE PACT CU PUTEREA. CRIN REPARĂ PROSTIA. ŞI SĂ-ŞI ASUME MIŞCAREA DE ELIBERARE NAŢIONALĂ » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 15 January 2012 – Blog « REQUIEM MIRCEA CIUMARA […]

  4. Maria S.(Timisoara) Says:

    N-am citit decat fugitiv articolul tau.
    Reconstituiam reteta de grilias promisa cuiva acum cateva luni.
    Mi-e mai usor decat sa-mi caut caietul.

    Totusi nu mi se pare ca unul a indreptat prostia celuilalt.
    Amandoi sunt depasiti de evenimente.
    Sau asa par.
    Trebuiau sa fie in strada langa manifestanti.
    Si daca nu o vor face, vor pierde acum, o ocazie imensa.
    Oamenii sunt pregatiti de suferinta suportata si restristea iimpusa.
    Sunt in strada, e momentul ca politicienii si elita culturala sa fie langa ei si sa le vorbeasca.
    Sa simta oamanii ca au lideri.

    Cu uzurpatorul ce ar mai fi de discutat ?
    Nimic.

    Suspendarea sau demisia.
    Si alegeri anticipate.

  5. J o h n s o n Says:

    Ponta nu are ADN de lider politic…Poate ar fi un bun executant dar nici asta nu stim.Ar putea sa fie numit premier dupa alegeri dar acum nu il cuprinde haina de sef la PSD totusi cel mai mare partid din Romania…In mod sigur pe viitot,poate chiar in primavara va mai avea lor o revolta a strazii,asta presupune sa ai un exercitiu,sa faci o obisnuinta in a iesi la protest…Sa spunem ca a fost doar incalzirea si ca odata poteca facuta vor iesi si ceilalti adica poporul privitor la TV…Daca-i da lui,consumatorului de Breaking News Stoiceasca transmisiune Live de la protest de ce sa se mai deplaseze in Piata Universitatii ? Amintiti-va in 1990 cum TVR a intrerupt brusc transmisiunea din Piata Victoriei de la marele miting anti FSN invocand cu nesimtire ca nu-s conditii de transmisie adica era asa un pui de ceata…Intr-o ora s-a dublat numarul participantilor !!! Asta ma ingrijoreaza si pe mine.Lipsa de reactie a asazisilor Lideri ai Opozitiei…Ca Puterea i-a luat mereu prin surprindere asta nu mai discutam dar vad ca pana si poporul i-a luat prin surprindere poate la unica lui miscare de rezistenta…Asta ar trebui sa le dea de gandit si nu vreau sa-i mai aud „dar ce sa fac,sa mă…” ? Da,asta sa faci,sa TE… ! In conditiile astea la ceea ce s-a intamplat nici nu avea rost sa se implice mai rau dadeau apa de moara securistilor din presa basista sa acuze in ansamblu toata miscarea de strada ca fiind una „pusa la cale” de Ponta si Antonescu ori stim bine de ce au iesit oamenii sa protesteze…Si-asa niste fufe din presa au executat turnatoria pentru care sint platite identificand ele niste pesedisti de rangul 14 prin multime,soferi ai nu stiu cui de la PSD de care nici nu auzisem de parca aia nu-s oameni si nu se pot manifesta,pana unde a ajuns ticalosia in tara asta….Pana si Presa a ajuns sa adaposteasca asemenea zdrenţe umane 😡

  6. Ghita Bizonu' Says:

    Nu stiu de ce sunt singurul care observa ca Realesu v2 zis-a in Magistralul Sau Discurs de o Inestimabila Valoare Teoretica si Practica ca sanatatea sufera de :

    1) politizare excesiva a structurilor Adica niste insi numiti politic incurca treaba
    2) cheltuieli aiuritoare. Tot mai multi bani ptr tot mai putin
    3) coruptie

    si asta fiindca Statu este ineficent si nu este in stare sa gestioneze situatia si sa combata coruptia.

    Insa cine este Realesu v2 ?
    Sefu popozitiei? Vr-un blogher oarescare preum marcus ori Sibila? Stirist ca Dana Grecu? Datator de pareri ca Mirciulica ori Stan Laptop? Un postac precum mandel?

    Ntz. El este Prezidelu’ care a pus premieru’. El este Prezidelu’ care avizeaza Personal numirile de ministri si ii mai da si afara tot Personal. El este cel care s-a substituit guvernului . El este Stapanul Serviciilor si cel care da sfaturi si indicacatiuni pretioase DNA samd . Insa DNA alearga dupa Jiji ca da “mita” la fotbalisti ca sa invinga in meciuri si dupa arbitrii de fotbal – lasand in pace spaguielile, sifionarile de fonduri publice de la Sanatate (milarde zice Realesu v2). El este Statul …care a politizat excesiv functiile (nu numai in sanatate .. daca nu zicem ca si femeia de serviciu de la scoala tine tot de sanatate!)
    Deci cele 3 motive de mai sus sunt o autoincriminare ..

    As mai zice ca el a fost Ales si Reales ptr ca sa aiba grija de adminsitrarea acesti tari , promitand administrare corecta (la tepe in piata Victoriei) nu “reforma” a orice numa sa nu isi faca treaba!

    Asa ca vazand autodenuntu si faptu ca El , Realesu v2 este Statul care nu isi face Datoria ar fi cazul sa se ceara Reforma lu’ Statu’ prin Restructurare folosind metoda alegrilor anticipate.
    Deci ar trebui sa I se zica de acord cu dvoastra Dle presedinte! Daca Staul nu isi face datoria atunci cei care il reprezinta, il conduc trebuie sa isi dea
    Demisia domnule presedinte!
    In cinci minute.

  7. Argusdre Says:

    „Dacă era acasă, adică în capitala României, unde, ca şi în alte mari oraşe ale ţării, strada fierbea, atunci un lider veritabil al opoziţiei sau liderul unei opoziţiei veritabile ar fi ieşit public, vineri seară, să ceară retragerea de la Cotroceni a tiranozaurului care anunţase că cere retragerea proiectului de nelegiuire a sănătăţii pentru impunerea căreia ceruse anterior retragerea profesionistului Arafat. Şi s-a speriat de consecinţe. Nu se aştepta la aşa ceva – dar despre cauza ieşirii în stradă, data viitoare.
    Deocamdată, adăugăm că liderul unei opoziţii veritabile ar fi chemat toată România în stradă – indiferent de naţionalitate, ar fi asigurat-o de susţinere şi s-ar fi solidarizat cu oamenii în mijlocul cărora ar fi coborât după ce le-ar fi cerut, în direct, să nu se retragă de la demonstraţii până nu se retrage psihopatul obsedat de regimul personal….Bine ca s-a trezit ieri..(Crin)..”

    Roxana, mi pare regret cand vad ca desi declari ca sustii Uniunea Social Liberala, nu scapi nicio ocazie in care sa faci anume distinctii aici pe blog, precum ca Ponta e….mai putin Victor , iar Crin e …mai mult Antonescu…Banuiesc doar ca-i vorba de rea intentie pentru ca nu suporti PSD-ul, insa scapi din vedere ca nu aduce nimic bun, decat mai degraba o eventuala alaturare de corul mincinos al portocaliilor.Tu chiar crezi ca la iesirile lor pe sticla, Ponta si Antonescu nu se consulta ? In cazul asta cu siguranta ca gresesti cu certitudine, deoarece se stie deja ca unele intarzieri in luarile de pozitie pe sticla ale USL s-au datorat taman faptului ca cei doi nu dadeau unul de celalalt si fiecare a preferat mai degraba sa taca, decat sa para individualist si sa faca vreo gafa care sa afecteze alianta.
    Sunt de asemenea convins ca persisti in greseala, accentuand pe faptul ca liderii Ponta ori Antonescu nu s-au exprimat public inca de vineri pro-demonstratia din strada, desi cei doi se consultasera si ajunsesera la concluzia sa se abtina, tocmai pentru ca dusmanii Uniunii sa nu speculeze momentul si sa acuze Opozitia de „confiscare” a unei miscari pro-Arafat si politizare a ei.In plus era musai ca populatia iesita spontan in drum pentru cauza Arafat + Legea Sanatatii sa fie lasata sa manifesteze singura, fara imixtiuni politice, pentru a-i taia Incrucisatorului orice posibilitate de a plasa vinovatii in carca USL…Basca ca exista varianta foarte probabila ca inclusiv protestatarii stradali sa respinga alaturarea partidelor din opozitie.Asa ca pardon, zic sa fim mult mai prudenti cand una-doua, acuzam USL-ul…si sa nu ne credem un fel de „bese pe la fese” care le stie pe toate.

  8. Maria S.(Timisoara) Says:

    Felicitari lui Doru Stanculescu, a simtit ce trebuia sa simta si a fost acolo.
    A facut exact ce trebuia sa faca.
    Ceilalti unde sunt. ?

    Pe romanii care sunt in strada ii iubesc si le multumesc.
    Despre Raed Arafat astept sa vad ce spui tu, deocamdata atat:
    Traiasca Raed Arafat !

    Nu trebuie minimalizat rolul dezaxatului, stie sa infurie dincolo de orice limite ale suportabilitatii, oamenii. Asa cum a stiut si sa ii pacaleasca.

    De data asta romanii nu au mai iesit in strada pentru a-si apara credinta in Dumnezeu, dar au iesit cu credinta in Dumnezeu ca vom izbandi.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !
    Ne va ajuta daca elitele nu vor gresi din nou.

    Abia astept sa vad cum va reveni gaska interlop-mafiota din weekend-ul de la munte. Sa le fie ultimul wek-end cu hazna pe care il voi mai avea. Daca au avut vreo hazna.
    Vreau sa vad si cum vor reactiona.

    Circula o cauza pe facebook. O voi anexa sper sa ti se deschida. Cauza cere demiterea dezaxatului din orice functie publica.
    Am postat-o pe pagina ciorii blonde la fiecare postare a ei din anul acesta.
    Dupa cateva ore erau sterse toate postarile.
    Dar cineva a inghitit in sec.
    Sper ca s-a inecat pret de ceva timp.

    http://www.causes.com/causes/646957-cer-public-retragerea-lui-traian-basescu-din-toate-functiile-publice?template=cause_mailer%2Frecruitment&causes_ref=

    Acum voi citi articulul tau.

  9. Argusdre Says:

    Iacata, astazi la orele 13-14, USL-ul si-a anuntat iesirea in strada la proteste, alaturi de ceilalti demonstranti, de ieri, alaltaieri, etc.(Daca TV-urile n-au dat pe post, nu inseamna ca la Iasi nu s-a demonstrat si zilele trecute).

  10. Maria S.(Timisoara) Says:

    Super Roxana, nu ar mai fi nimic de adaugat.
    Oare te va asculta Crin Antonescu ?
    Va face ce spui ?
    Dar ceilalti, elitele ?
    Doamne ajuta !
    Nimic fara Dumnezeu !

  11. Serban G Says:

    http://www.catavencii.ro/Traian-si-scoala-s-o-lamurim-putin_0_2489.html

    😆

  12. Scanteia s-a aprins. Nu o lasam sa se mai stinga pana nu arde raul! « Un blog cu atitudine Says:

    […] dacă asta este instigare… cu atât mai bine! 44.418877 26.010964 Share this:FacebookLike this:LikeBe the first to like this […]

  13. Bucureşti, 14 ianuarie 2012. “Zbor deasupra unui cuib de cuci” « Cristi Petre's Blog Says:

    […] aşteptăm ca această lucrare să fie făcută de vreun Ponta sau Antonescu (de altfel, au fost desincronizaţi şi penibili, mai ales Ponta), transformarea trebuie să vină dinăuntrul nostru. Este schimbarea care trebuie să se producă […]

  14. Serban G Says:

    Din Cotidianul :

    Disperare maximă şi manipulări în presa oranj
    TVR a filmat pentru Jandarmerie

    La protestele de vineri seara de la Palatul Cotroceni, o echipă de filmare a TVR a filmat manifestanţii special pentru a fi identificaţi de Jandarmerie. EVZ de astăzi manipulează din greu, acreditând teza că nu societatea civilă ar fi în stradă. B1 TV a transmis 2 ore „Pasul fortunei”.

    Vineri seara, când coloana de manifestanţi venită din Piaţa Universităţii a făcut joncţiunea cu protestatarii care au venit direct la Palatul Cotroceni, jandarmii au forţat toţi ziariştii să treacă dincolo de gradurile de fier care delimita perimetrul pentru manifestanţi. Fiind direcţionaţi în masa manifestanţilor,ziariştii, în special fotoreporterii nu au mai avut un câmp vizual perfect pentru efectuarea relatărilor. S-a făcut totuşi o excepţie: una din cele două echipe ale TVR a fost lăsată să filmeze chiar dincolo de „zidul viu” format de jandarmi. Nu a fost vorba însă de o favorizare a echipei TVR. Cameramanul postului public de televiziune a filmat până la amănunt chipurile protestatarilor atât din primele rânduri, cât şi pe ale celor din mijlocul mulţimii. Aceste filmări „portret” nu au fost date pe post, ci, conform unor surse din zona forţelor de ordine, înregistrările au fost livrate la şefii Jandarmeriei în cadrul operaţiunii de identificare a manifestanţilor. Puţinele imagini date pe TVR Info de către echipa care a filmat şi pentru Jandarmerie a vizat cadre generale şi detaliat, tentativa unui manifestant de a sări gardul Palatului Cotroceni.

    Ordin de zi pe marea unitate: discreditaţi mitingurile

    Presa aflată în siajul Puterii, şi-a făcut pe deplin „datoria”: a discreditat protestele şi protestatarii. Prima temă care trebuia/trebuie indusă în rândul citiorilor sau telespectatorilor a fost aceea că manifestanţii nu reprezintă societatea civilă, ci manifestările sunt organizate de partidele de opoziţie. Evenimentul zilei a ieşit sâmbătă cu titlul: „Miting PSD-PNL în Piaţa Universităţii”. În text se spune că 2-300 de oameni au venit în Piaţă în urma apelului lui Crin Antonescu şi că în jur de 100 de protestatari ar fi membri ai tineretului PNL şi PSD. EVZ a reluat şi o teamă încercată vineri seara de B1 TV şi anume că PSD Dâmboviţa a trimis mitingişti în Bucureşti. Oficiosul Palatului Cotroceni chiar a plusat faţă de B1 TV, anunţând şi venirea unor mitingişti PSD din Ilfov. Postul de televiziune arondat Cotroceniului, B1TV a transmis la orele de vârf ale protestelor de sâmbătă (14.00 – 16.00) emisiunea de zodiacuri „Pasul Fortunei” şi a acordat românilor aflaţi la schi în Poiana Braşov mult mai multe minute live decât principalelor evenimente ale zilei.

    Tot EVZ pune (cu ghilimelele de rigoare !!) în gura lui Crin Antonescu o propoziţie pe care el nu a rostit-o deloc în conferinţa de presă susţinută la orele amiezii: „ieșire în stradă pe care noi am cerut-o”.

    TVR Info a avut sâmbătă drept subiect principal degradarea rating-ului unor state din UE, acordând un spaţiu foarte mic transmisiilor din Piaţa Universităţii. Cele două televiziuni au punctat însă repetat (la fel ca şi vineri seara) că mitingurile „nu sunt autorizate”. Vineri seara TVR Info avea pe crol o informaţie din care reieşea că mulţi dintre manifestanţi nu ştiu pentru ce au ieşit în stradă.

    Dan Diaconescu – „gluma secolului”

    Vineri seara cei care au fost la curent cu toate evenimentele petrecute în Bucureşti au avut posibilitatea să trăiască şi „gluma secolului”. Pe crol la OTV a rulat ore în şir următoarea ştire: „Dan Diaconescu a fost primit cu entuziasm de mulţime în Piaţa Universităţii”. Evident, OTV nu a prezentat şi înregistrări filmate de la respectiva primire. Pentru că în acest caz, suporterii lui „Dan Diaconescui direct”, ar fi văzut că „entuziasmul” a însemnat de fapt huiduieli copioase, fapt ce l-a determinat pe realizatorul tv să fugă de urgenţă din Piaţa Universităţii.

    „Povestea cu galeria Stelei”

    În tentativa de discreditare a protestelor din Bucureşti, TVR Info, Romania TV, Realitatea TV, B1 TV şi EVZ au acreditat ideea că printre liderii manifestaţiei s-au aflat membri ai galeriei echipei Steaua. Este adevărat, au fost o serie de membri ai galeriei respectivei echipe, dar aceştia au venit chiar cu scopul de a dicredita mişcarea de protest. Conform informaţiilor primite de la mai mulţi protestatari, este vorba de persoane care primesc ajutor social de la Primăria sectorului 6 Bucureşti şi formează echipe de şoc ale tandemului Poteraş (primarul PDL al sectorului 6) – Elena Udrea. Cei în cauză au mai „distrus” şi câteva mitinguri ale sindicatelor din educaţie.

  15. Ovidiu Says:

    Începutul sfârșitului acestui regim
    de Crin Antonescu la 15 ianuarie 2012 la 14:35
    Toată lumea înţelege că episodul Arafat este doar picătura care a umplut paharul. Este un caz tipic pentru atacul pe care puterea îl dă la societatea civilă, fiind lesne de constatat că războiul lui Traian Băsescu şi al clicii sale, aflate astăzi la putere, nu este doar cu partidele politice din opoziţie, este un război cu întreaga societate, este un război cu drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Este un război cu elitele româneşti şi, la urma urmelor, cu toţi acei oameni pe care cineva ca Raed Arafat îi reprezintă şi îi simbolizează.

    Iată că Traian Băsescu recidivează, iată că am asistat în primele zile ale acestui an la o demonstraţie de forţă şi de dispreţ total faţă de Constituţie a acestui domn care astăzi ne este preşedinte. Ştie toată lumea, chiar şi oamenii simpli, cine are drept de iniţiativă legislativă în această ţară. Ştie toată lumea că aceste lucruri – cum ar fi reforma, Legea Sănătăţii – sunt stabilite clar, prin Constituţie, ca atribuţii ale parlamentului, ale guvernului, ale ministerului de resort.

    Traian Băsescu a încălcat, încă o dată, în văzul lumii şi explicit toate aceste lucruri şi, practic, am ajuns într-un moment în care, la începutul acestui an 2012, avem mişcări de stradă semnificative, pentru că puterea din România – preşedinte, guvern, majoritate parlamentară, instituţii neconstituţional subordonate voinţei unui singur om – i-au adus la exasperare pe oameni.

    În aceste condiţii, demararea unui nou demers de suspendare a lui Traian Băsescu capătă consistenţă şi o nouă valoare, o nouă dimensiune.

    E foarte clar şi cu prilejul acestei crize că noi nu avem guvern. Este vorba despre o absenţă jenantă, total descalificantă a guvernului, a primului-ministru, care nu au existat în dezbaterile din aceste zile. Oricât ar încerca instituţii care răspund astăzi la comenzile domnului Igaş şi, de fapt, direct la comenzile domnului Băsescu, să-i ameninţe pe oameni, să-i sperie, să-i caute, să-i pedepsească pentru faptul că şi-au exercitat un drept constituţional paşnic, nemulţumirea populară de o amploare fără precedent se va manifesta în continuare. E foarte clar că soluţia politică imediată şi singura de altfel raţională este aceea de a face alegeri anticipate parlamentare. În condiţiile de totală discreditare a actualei puteri, cu preşedintele, cu guvernul, cu parlamentul actual, în condiţiile în care, în general, cum se ştie de multă vreme şi poate azi mai mult ca oricând, încrederea în politicieni este scăzută, singura soluţie pentru ca autorităţile democratic alese să aibă un minimum de credibilitate şi deci capacitatea de a acţiona, este aceea de a fi legitimate de un vot popular.

    Ceea ce s-a întâmplat în acest prime zile de ianuarie trebuie să însemne începutul sfârșitului acestui regim și revenirea României la normalitate.

  16. Revista Presei Says:

    http://www.jurnalul.ro/observator/protest-universitate-bucuresti-batran-batut-jandarmi-601457.htm

  17. Augustin Says:

    Roxano, cit de scirba poti sa fii? Unde a cerut Ponta pact cu puterea? Ce-ti iese la treaba asta?

  18. mihai4 Says:

    fa scarba pe mata,mah:)

  19. Motraux Says:

    @ Augustin poate ti s-a facut de-un nou look ! Vezi ca-ti raschetez făţăul ala de prostovan de nu te vezi ! meawwwwaaawwww !!!! 😡

  20. Marius Ghilezan Says:

    http://mariusghilezan.ro/crin-antonescu-ar-trebui-sa-si-sub-regimul-basescu-de-ce-nu-o-face.html

  21. Augustin Says:

    Ati vazut voi undeva (sau ati auzit) gogosile pe care vi le serveste Roxana? Sau v-ati invatat sa inghititi nemestecat? Intii documentati-va! Fata are ceva cu Ponta, asta-i tot. Si a gasit aici niste naivi.

  22. Q Says:

    @Augustin.
    Mai, papagalule, tu nu te-ai saturat de tine insuti ?
    Fetze si minti patibulare, specie careia ii apartii, pe care o onorezi cu brio, umplu blogurile parazitand gretos, stricand cheful de viata al oamenilor cumsecade.
    Fa-ti un bine si ascunde-te ! …poate reusesti sa-i iei si pe altii cu tine.

  23. J o h n s o n Says:

    Mai Argustin tu nu vezi ca te-ai ratacit si nu-ti mai gasesti gura de canal ? I-o sugi lui Ponta sau ce te deranjeaza asa mult ?

  24. Augustin Says:

    De acord cu tot ce spuneti voi. Sinteti niste frumosi si niste destepti. Eu sint timpit si urit. Dar raspundeti: chiar a zis Ponta ceea ce afirma Roxana? Da sau nu?

  25. Serban G Says:

    Eu vad ca zice si asa a si fost…Ponta cu un aer foarte impaciuitor de parca el era cel contestat in strada a cerut ca puterea si opozitia sa se adune sa faca un pact asupra pachetului de legi ale sanatatii…Uite ce scrie @Roxana :

    ” Strada fierbea şi Ponta a ieşit să ceară pact cu puterea. Pe tema sănătăţii. Eventual, mintale. A preşedintelui ţării. ”

    :???;

  26. Serban G Says:

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-usl-va-initia-un-pact-pe-sanatate-intre-putere-opozitie-si-specialisti-250233.html

  27. Augustin Says:

    stai putin! Ce vad eu acolo e ca „USL va initia un pact pe sanatate” Ce zice Roxana? „Ponta cere pact cu puterea”. Pai e tot aia sau miroase a manipulare de tip securist?
    Nu am pretentia sa ma creada cineva. Va cer doar sa fiti atenti!

  28. Serban G Says:

    Cred ca am fost printre cei care au avut cea mai multa rabdare cu tine domnule Augustin…Scrie : ” Ponta a ieşit să ceară pact cu puterea. Pe tema sănătăţi „…Ce vrei mai mult ? Sau faci parte dintre cei care citesc doar titlurile ? Noi cei care citim postul in intregime sintem ori naivi ori manipulati securistic sau ce naiba vrei sa intrebi ?

    Orice pact faci azi cu Regimul Basescu cand populatia tocmai nu-l mai suporta si iese in strada este un semn de slabiciune.Daca vine din partea unui primar slab de inger e condamnabil dar se mai admite,atat il duce capul dar daca vine taman de la un lider marcant al Opozitiei ce se vrea si premier asta e PROSTIE fara leac… Roxana inca a folosit un eufemism….Dupa atacul lui Basescu la sanatatea populatiei nu mai ai decat doua variante : Ori te bati pentru ANTICIPATE ori iesi la proteste in Strada si ceri Greva Generala si Demisia lui Basescu si Boc! Ce e ala „pact de sanatate” ? Ori esti om politic redutabil ori esti ciorap peticit in talpa 😐

    Ai inteles domnule „nemanipulabil securistic” ? 😯

  29. Huhu Says:

    Da-te-n aia mat-tii de scroafa Roxanista. ptiu!!!!!!!!!

  30. Augustin Says:

    Hai ca, incet, incet, ajungem la pozitii mai rationale.
    1) Recunosti, deci, ca in titlu e ceva, iar in text altceva. Este o tehica incorecta de a disemina o idee falsa, avind grija ca undeva, intr-un subsol, sa spui altceva, pentru orice eventualitate. Un cititor mai putin atent ramine cu titlul, si asta se cheama manipulare.
    2) Evident, e limpede pentru toata lumea ca trebuie sa fii timpit sa te aliezi cu Basescu. Cu atit mai mult acum!
    3) Ponta a exprimat pozitia USL. Ai auzit vreun protest al lui Crin? Atunci, de ce ia Ponta castane pentru anuntul asta? De ce nu amindoi? Fiindca il are Roxana la pipota?
    Azi, Crin a facut niste anunturi in numele USL. Sint si ale lui Ponta, nu?
    Nu remarci ca mereu se gaseste cineva care incearca sa bage fitile intre ei? Oare de ce? Cui prodest?
    4) Roxana se tot jeleste ca Ponta i-a luat locul lui Geoana la sefia PSD. Dar, se mai indoieste cineva ca Geoana e omul lui Basescu?
    Mai stii pe cineva care n-ar fi cistigat alegerile, in locul desteptanacului? Am fi putut avea, azi, un presedinte adevarat!
    Lucrurile nu sint mereu ce par a fi. Tocmai de aceea, un om destept are multe indoieli si, extrem de rar, certitudini. Cel mai simplu e sa spui ca interlocutorul tau e un habarnagiu, sau sa-l jignesti. In fapt, te jignesti singur.
    Oricum, multumesc pentru marinimia ta de a avea rabdare cu mine. Hi, hi!

  31. stejarul Says:

    >>Deputatul PD-L Carmen Axenie a declarat că „populaţia este foarte de uşor de manipulat” şi că „dă dovadă de o lipsă totală de cultură”, referindu-se la mişcările de protest care au loc în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

    „Rog opoziţia să vină cu un proiect de lege de sănătate, iar dacă va fi unul bun şi serios, noi le vom fi alături”, susţine aceasta>>

    OPOZITIA NU ARE CE NEGOCIA CU PDL! PDL daca vor negocieri, sa negocieze cu “incultii” din strada. Oamenii cer demisia chiorului si anticipate. Asta sa negocieze ciuma portocalie cu poporul “incult”.
    “Ei sunt putini si au puterea, noi suntem multi (SI INCULTI) si avem dreptate! ”

  32. mgabim2009 Says:

    Hei nu vreau sa va stric fun-ul dar vad ca va pierdeti vremea certindu-va cine este fat frumos: ca e Crin ca e Ponta ca-s amindoi, ca nu-i nici unul… Diletanti! Va irositi enerigile stupid! in timpul asta pdl-acheii cistiga votul mediatic fara probleme! Vreti sa nu fie votat votul prin corespondenta, pai va spun eu de aici din Chicago ca nici nu este nevoie de el sa aduca cele 1 milion de voturi PDL-ului! Cum? Simplu:Cel mai citit site romanesc este ziare.co Acolo PDL face legea! Daca te duci pe oricare din forumuri PDL este 1000-1 USL:. Mai mult administratorul te da afara la cea mai mica sesizare pdl-achee. Voi stati si ceratati-va intre voi sa lasatii pe boi sa faca legea in afara!

  33. mgabim2009 Says:

    @Augustin Tu faci rau ca o ataci pe Roxana. Nu este rau intentionata, si crede cu sinceritate intr-o cauza mai buna. Si eu cred ca Ponta este demonizat absurd, si Roxana stie parerea mea, nu agreaza (cum nici eu nu agreez cu a ei) dar nici nu ne injuram ca la usa cortului. Contrar parerii tale este extrem de deschisa la discutii argumentate corect. In momnentul asta insa va trebui sa ne consumam energiile cu alte locatii, respectiv fifurile pdl-iste unde Antonescu este atacat cu vehementa datorita interventiei de ieri (duminica). tipii il considera vinovat de toata violenta stradala de duminica. Zic ca trebuie sa si-o asume. deci eu zic sa ne luam pana si sa „mizgalim” forumurile pdl-achee, mult mai productiv.

  34. Virgil Ilie Says:

    Sigur , mascariciul si ai lui trebuie schimbati dar …
    Dar a ii schimba cu … Crin-Ponta e o frectie la un picior de lemn si nimic mai mult …
    REGELE !
    Ori punem Regele in Scaunul Tarii , ori ne-am dus dracului de tot .

  35. stejarul Says:

    Unde-i chioru? Sa ne dea un „sign of life”! As paria ca si-a facut felul prin vreo hruba pe undeva…

    @Virgil Ilie

    Ai dreptate! Doar monarhia mai salveaza tara din dezastrul ce ramane dupa ciumetii portocalii si aia rosii.

    Iliescu a „fugit” la spital… polipi… hai lasa-ma nene ilici ca la varsta ta, 100% din indivizi au polipi. S-a ascuns acolo de frica?

  36. Manu Says:

    Sincer, mie si Crin si Ponta mi se par variabile ale culorii portocalii… Au culori diferite, insa au acelasi tip de caracter, toti sunt niste oportunisti! Vorbeai de Havel, de Copos…eeei…dar ei au fost Oameni, au avut niste principii, au fost dispusi sa sufere pt o cauza, insa aceasta opozitie nu vrea decat osul! Pe ei nu ii deranjeaza ca noi o ducem rau, ii deranjeaza ca pdl-ul nu ii mai lasa si pe ei sa fure, nu are etica hotului, pt ca psd-ul i-a lasat pe ei sa fure cand au fost la putere…Este adanca aceasta criza si este una morala, nu avem repere, nu avem principii si nu avem inlocuitorul!! Oportunistul dispus sa preia fraiele, insa sa fure cu masura, pt a putea si noi sa avem ce manca, cu ce da o educatie copiilor si sa le oferim o vacanta anual…

  37. Dante Says:

    Cotidianul de azi : ” Se pare că preşedintele nu ia în considerare, cel puţin deocamdată, convocarea unei şedinţe a CSAT sau o intervenţie publică pe marginea acestor evenimente. În schimb, preşedintele ar agrea ideea unui Pact Naţional pe Sănătate, propus deja de către liderul PSD, Victor Ponta. ”

    Cu alte cuvinte i s-a oferit perfect pe tava „solutia” pentru a iesi din corzi sa para ca este deschis la propunerile opozitiei….

  38. Deveanu Silviu Says:

    Ponta are vocatie de tradator. O probeaza si de asta data. Ce treaba are el cu Pactul pe sanatate acum la spartul targului. De altfel, liderii opoziei trebuie sa fie constienti ca cei iesiti in strada nu sunt acei cetateni ce pot fi cumparati cu doi mici si-o bere si nici cei ce alearga sa atinga moastele Sfantului Sisoe. Orice lider de partid, chiar din esalonul 13, care va incerca sa politizeze acest demers realmente democratic, va fi huiduit. Antonescu trebuie sa fie extrem de precaut, indicatia sa este riscanta.USL-istii pot participa la proteste ca simpli catateni si ar fi chiar bine sa-si faca autocritica, sa reflecteze la greselile propri. Demersul protestatarilor vizeaza doar inlaturarea BANDEI CELOR TREI: Chiorul, Blonda si Piticul si nicidecum ca locul acestora sa fie luat de reprezentantii opozitiei (acestia probandu-si competenta si coruptia!).Confiscarea protestului poate avea consecinte extrem de grave. Singurul lucru la care opozitia poate sa marseze in raport cu Puterea este chestiunea alegerilor anticipate. Oricare alte teme sunt periculoase!

  39. Serban G Says:

    Analizele astea pe genunchi ca cineva manipuleaza in titlu sint ridicole…Un pact…Daca vorbim ca orice pact in acest moment cu Basescu reprezinta solutia jalnica,solutia celor fara de solutii,la ce naiba sa mai detaliezi in titlu despre ce pact vorbim…Orice Pact ! Simplu,vrem detalii mergem in post si le gasim ! Ca Roxana ar avea ceva cu Ponta.Posibil,poate ca multa lume are poate ca justificat sau se crede ca alianta lor acolo sus atrage obligativitatea ca noi cei care vrem sa scapam de Basescu sa fim brusc cuceriti de Antonescu sau Ponta…Evident ca NU.A facut prostia trebuie taxat,problema este ca Ponta le comite zdravan,nici nu mai stiu cand a zis ceva pertinent in afara lozincilor antibasite astea le poate spune orice analist sau comentator….Gesturi politice de Lider adevarat mai ales ca social democratia ofera si multe solutii in acest demers in special in aceasta criza totala in care ne-a bagat Puterea…E usor sa arunci cu noroi in blogeri…” Vai dar ce aveti cu el ? ” Vi se pare ca a facut prea multe fapte vitejesti ca sa capete deja imunitate la atacuri domnule Augustin ? Iarasi raspunsul este evident,NU ! Cum nici Antonescu n-a rupt gura targului.Hai sa fim critici atat timp cat nu este prea tarziu.Sau sa ne transformam in niste pore si niste mihaiesi ai viitorilor lideri ai natiei.De pe acum !!!

  40. olimpiu65 Says:

    nu trebuie sa existe nici un pact pe nicio tema cu actuala putere! alegeri anticipate organizate de un guvern nou pt a fi corecte si libere!

  41. Senatorul viermilor « Gabriela Savitsky Says:

    […] Marcus, Maria Barbu, Marius Mina, Max Peter, Nea Costache, Adele Onete, Octav Pelin, Onu, Roxana Iordache, Schtiel, Sebra, Zinnaida, Theodora Marinescu, Teo Negură, […]

  42. “Salonul cu pacienţi România a sorei-şefe Traian Băsescu” | Vultureşti Says:

    […] aşteptăm ca această lucrare să fie făcută de vreun Ponta sau Antonescu (de altfel, au fost desincronizaţi şi penibili, mai ales Ponta), transformarea trebuie să vină dinăuntrul nostru. Este schimbarea care trebuie să se producă […]

  43. Virgil Ilie Says:

    Maria Sa Mihai , mi-a facut onoarea sa-mi explice simplu , dar extrem de convingator cum devine chestiunea cu schimbarea …

    Zicea …

    Am ajuns la concluzia ca Tara mea trebuie sa se schimbe .
    Foarte bine ! Atunci inseamna ca judetul meu trebuie sa se schimbe !
    Ori , daca judetul meu trebuie sa se schimbe atunci si comuna mea trebuie sa se schimbe .
    Si daca comuna mea trebuie sa se schimbe , e musai ca si familia mea sa se schimbe .
    Pai , daca familia mea trebuie sa se schimbe , inseamna ca sigur si eu trebuie sa ma schimb !

    Sa dea Dumnezeu sa incepem sa ne schimbam !
    Pentru ca daca fiecare dintre noi se va schimba , atunci comuna , judetul , Tara noastra se va schimba .
    Interesant este ca protestatarii nu au lansat dorinta de schimbare in directia opozitiei actuale , isi dau foarte bine seama ca a schimba pedelei cu uselei nu poate sa fie o mare isprava …

    NUMAI REGELE , PUS PE TRONUL TARII POATE SA NE DEA UN LICAR DE SPERANTA !

  44. Radu Humor Says:

    Foarte interesante comentariile la acest articol, aproape ca iti vine s-o faci pe rabinul !
    Problema e ca Ponta se multumeste cu mai putin si a si obtinut !
    Noi cei care vrem dintrodata totul s-ar putea sa mai avem de asteptat !
    Mai avem ca nici macar pe bloguri nu ne implicam suficient. Si asta nu din cauza noastra, ci pentru ca, asa cum arata cineva blogurile portocalii inregistreaza cel mai mare aflux de comentarii, cu toate ca traverseaza o perioada difficila alaturi de idolii lor.
    Si am sa va dau doar un exemplu : „Copacul din Padure”, unul din blogurile care de regula nu trece de 20-5o de comentarii de postare , de cand a inceput busculada are la fiecare postare in jur de 500 de comentarii si va rog sa retineti ca eu de exemplu, sunt banat acolo, ca si pe Ziare si alte multe bloguri ( in timp ce aici oricine ne poate onora cu parerile lui. Si cand spun asta, nepunand ” „, o fac pentru ca uneori gasesti si in aceste postari ceva de retinut).

    P.S. Credeti ca daca am fi vorbit despre Mihai Eminescu in aceste zile, n-am fi avut timp de dezbatut si evenimentele petrecute in Piata
    Universitatii ?
    Ba cred ca am fi facut-o in si mai mare cunostinta de cauza 🙄
    Mai ales ca ICR lui Basescu si Patapievici ne-au scos ochii si s-au scos cu niste penibile agape desfasurate doar la Lisabona, Budapesta si Istanbul.
    Iata ce inseamna sa incapa pe mana unor straini banii si responsabilitatile de promovare ale Romaniei in lume
    Iar unii cretini sa motiveze asta prin lipsa de universalitate a acestui
    greu de patruns geniu universal pe care natia romana il lasa la cheremul unor mizerabili ( denigratori si calomniatori !).
    Cand Regele Mihai, chiar Raed Arafat si mai ales Mihai Eminescu, dar si multi altii, isi vor gasi locurile pe care le merita in constiinta acestui popor, doar atunci vom putea vorbi de normalitate si nu vom mai fi la cheremul tuturor relelor care bantuie lumea!

  45. Marcus Says:

    @All: Roxana n-are nimic cu Ponta, ea are buba pe PSD si nici macar in ceasul al 12-lea nu intelege ca fara USL, chiombu va ramane la Putere pana la moarte. Ataca aiurea asa cum a facut-o tot timpul. Aici nu e vorba de Ponta sau de Antonescu, ci de credibilitatea usl-ului la a carei temelie Roxana sapa cu dinamita. In ura ei fata de PSD, ea face practic jocurile chiombului si unii dintre dvs. inconstient ii dati apa la moara.
    sa fiti iubiti
    marcus

    Cioc, Cioc, Unde-i Boc?!

    A fost de ajuns ca o mana de romani de toate varstele si de toate categoriile sociale sa iasa hotarati in strada, in mai multe orase din tara, trei zile la rand, nelasandu-se intimidati de desfasurarea impresionanta de forte de ordine ordonata de golanii care ne guverneaza, pentru ca acestia sa se ascunda in gaura de sarpe de frica sa nu dea ochii cu cetatenii Romaniei care le cereau demisia.
    Cred ca in nicio tara din lume nu a mai fost inregistrata o asemenea demonstratie de lasitate a autoritatilor puse fata in fata cu strada, cand mai putin de zece mii de romani adunati din toata tara, insa hotarati si determinati sa-si strige pasul, sa bage asa o frica in oasele guvernantilor in frunte cu presedintele tarii (s-a dovedit cu varf si indesat ca prim ministru avem doar pe statul de plata) incat acestia sa faca pasul inapoi si sa nu stie pe unde sa se ascunda, lasand toata responsabilitatea guvernarii pe umerii implatosati ai jandarmilor si la argumentul decisiv al pulanelor si gazelor lacrimogene cu care au incercat timp de trei zile sa bage frica in protestatari. Timp de trei zile n-am auzit si nu i-am vazut pe Basescu, Boc, Udrea sau macar pe ministrul braNconier de interne care cel putin de ochii lumii ar fi putut sa iasa la rampa si sa incerce sa calmeze cat de cat lucrurile, ci am ascultat purtatori de cuvant ai jandarmeriei, iar tara a fost guvernata prin Comunicate ale aceleeasi Jandarmerii,, prin care eram instiintati ce ci cat au fost amendati protestatarii si cate galerii ale echipelor Steaua si Dinamo au participat la luptele de strada.
    Sincer sa fiu, am urmarit la televizor (neputand sa ies in strada) ceea ce s-a intamplat si am fost neplacut impresionat de modul in care niste tineri cu fete mascate si imitand modelul anarhist preluat din America, Anglia, Grecia etc. au reusit ca prin manifestarile lor de violenta sa dea apa la moara autoritatilor care abia au asteptat un prilej ca acesta pentru a escamota manipluativ adevaratele manifestari in care romani din toata tara au manifestat pasnic clamandu-si drepturile cetatenesti si cerand debarcarea de la Putere a actualului regim criminal pastorit de derbedeul de Basescu si de gasca sa de mafioti.
    Nu trebuie sa fii sociolog sau mare analist politic pentru a realiza ca romanilor le-a ajuns cutitul la os si ca scanteia generata de comportamentuil aberant al chiombului fata de d-l doctor Arafat a fost declansatorul unor ample (ca durata, extindere si intensitate) manifestari de strada care au bagat pur si siimplu groza in derbedeii de la Putere.
    Daca la inceput Opozitia a facut bine ca nu s-a amestecat in conflictul Basescu-Arafat acum, dupa ce revendicarile si-au modificat directia in sensul schimbarii unei guvernari imbecile, cupide si veroase, este cazul ca impreuna cu sindicatele sa ia fraiele protestelor in mana si sa conduca masele spre o rezolvare pasnica a acesteii situatii prin demiterea guvernului si suspendarea lui Basescu, masuri fara de care tara noastra este condamnata la moarte dupa coma in care se zbate de cand portocaliii, sub pulpana Nasului, au pus mana pe Putere si bugetul tarii.

    Boc cel mic si fara minte
    Sta ascuns far’de cuvinte
    Dup-un bonzai e pitit
    Ascultand cum e hulit.

    Tace ca cacatu-n iarba
    Cand romanii-i dau in barba.
    Sluga-umila, credincioasa
    Pe sticla chiombu’ nu-l lasa.

    I-a dat ordin foarte clar
    Sa taca protocolar.
    Sa se-ascunda prin cotloane
    De nu vrea sa ia bastoane.

    Chiombu s-a ascuns si el
    Un betiv had si misel.
    Cufurit de frica rau
    Si-a gasit loc sub birou.

    In ast timp jandamri vanjosi
    Aduc calmul, batand mosi
    Si ne dau comunicate
    Care, cum si cine bate.

    Vai de tine Romanie
    Stat de drept in agonie
    Guvernata de golani
    De slugoi si hotomani.

    Altadata mandru plai
    Ai ajuns sa strigi: tulai!
    Cand vezi cum te-au otanjit
    O curva si un bandit.

  46. Radu Humor Says:

    Eu cred ca manifestatiile ar trebui sa fie de acum bine gandite, asa cum ai spus tu, iar cei care vin la microfon sa atace tematic toate actele criminale ale acestei gasti de criminali ce sufoca de cativa ani Romania .
    Multa lume nu stie ca vechea gaselnita al lui Basescu prin care ne scotea bani din buzunare pentru facerea drumurilor , tabiltele ce au impanzit tara cu “Aici sunt banii dvs” , continua si acum sa ne afecteze prin taxa de drum inclusa in pretul fiecarui litru de benzina. Platim ca prostii niste taxe insuportabile pentru niste escroci care vor sa-si traga in venele lor stricate tot sangele bun al acestei natiuni .
    Reformele pe care le fac sunt pentru (re)orientarea banilor nostri doar in pungile lor, sa nu care cumva sa cada ceva si pe alaturi ( acum Raed Arafat)
    Astfel ajunge ca o tona de benzina care pleaca de la producator cu 400 de euro, sa ajunga la noi cu incredibilul pret de 1400 de euro, (5,5-6 roni litrul !).
    La fel si gazul, intretinerea la bloc care se plateste de parca ar veni doar pentru un singur apartament si nu pentru toate din bloc, si multe altele !
    Pe care oameni de specialitate sa fie invitati sa le faca cunoscute multimii, mai ales ca avem inca doua posturi Antenele si Realitatea care transmit in direct, de la manifestari !
    Mai mult ar trebui sa se ceara oficial protectia fortelor de ordine pentru protejarea manifestarii de catre cei infiltrati !

    Oamenii trebuie sa stie ce fac criminalii astia si sa afle si ei de ce sunt invinovatiti si ca pana la urma vor trebui sa raspunda !
    Ca daca ar stii, probabil ca n-ar indrazni sa se poarte atat de mizerabil cu romanii !

  47. Radu Humor Says:

    @Marcus

    😆 😳 :mrgreen:

  48. Radu Humor Says:

    Cineva spunea ca trupele de mascati ar fi trimise de unul de la o primarie de sector, poteras parca, niste asistati social amenintati ca vor fi scosi din portii daca nu executa!
    In loc sa-i puna sa mature strazile ii pune sa sparga dalii de marmura si capete de participanti (inclusiv de jandarmi).
    Dar asta se poate verifica.

  49. Mircea Talos Says:

    Ai dreptate Roxana,in privinta d-lui Ponta,insa nici Crin nu a evoluat pozitiv,asa cum ne-am fi dorit.Este din ce in ce mai”adaptat”coalitiei nenaturale cu o parte a FSN-ului.
    Din pacate Majestatea Sa nu poate fi repus in drepturi acum,societatea nefiind eliberata,inca,de sub povara securisto-comunista,iar Victor Ciorbea,prins in jocul meschin a-l basescului de ridiculizare a PNTCD,nu are curajul si forta,de a impune Calea Dreapta ,ca alternativa reala la dezastrul spre care ne indreptam.
    Atitudinea(exclusivismul,intoleranta si chiar vulgaritatea) celor care sustin USL-ul,chiar si pe blogul tau, este dezolanta,dezonoranta si-mi intareste convingerea ca aceasta solutie poate fi la fel de periculoasa ca cea a impelitatului.
    Condoleante sincere si numai bine!

  50. stejarul Says:

    Opozitia a lasat-o moale. S-au deprimat ca manifestantii nu i-au primit cu bratele deschise. Adica sunt luni bune de cand amarastenii sunt biciuiti la sange de un guvern hot si incompetent, timp in care opozitia a stat tacticoasa si impotenta in bancile Parlamentului. Eu cred ca oamenii, disperati, iarta asta? Ba mai mult, fac a doua greseala si o lasa moale acum.
    Puterea incepe sa faca concesii, castiga puncte iar opozitia doarme in loc sa isi dea demisia acum din Parlament. Spun ca doar cativa parlamentari isi permit financiar sa isi dea demisia. Asta e argument in fata populatiei infometate?

  51. Augustin Says:

    @ Serban G
    Am inteles, in sfirsit, ca esti detinatorul adevarului absolut. Ramii cu el. Eu ma retrag.

  52. Serban G Says:

    @ Augustin daca tu aveai un ton mai tolerant si mai de bun simt fata de Roxana nici nu ma bagam in discutie,nimeni nu detine adevarul absolut,ma faci sa o dau pe truisme ieftine.

  53. Mâţa Says:

    Dacă strada s-ar baza pe postaci ca voi, am putea sta cu ăştia la putere pe veci.

    Nu mi-am mai pierdut timpul să vă răspund, deşi ar fi fost cazul să intervin, dar chiar am altceva de făcut.

    Jigodiile din Modrogan sunt cu morcovii înfrunziţi şi voi debitaţi inepţii. Unii dintre voi, evident. Iar ceilalţi fac prostia să se irosească răspunzându-le. Ar trebui să vă fie clar, demonstraţia e în Piaţa Universităţii. Restul aţi văzut aseară ce este.

  54. motraucs Says:

    @Maţa … Noi nu mergem sa fie clar ! Lui @Motraux i-au parlit blaniţa intr-o seara cu artificii si de atunci nu-l mai prinzi pe acolo

  55. Mâţa Says:

    Motocel – 🙂

  56. motraucs Says:

    😳 😳

  57. Roxana Iordache Says:

    @Marius Ghilezan. Prieten drag, îţi mulţumesc pentru dedicaţie, dar greşeşti aici! Bunică-mea zicea că unde e minte multă e şi prostie. Un om cu inteligenţa şi talentul tău e păcat să facă involuntar jocul jegurilor de la putere. Prioritar e să scăpăm de regimul Băsescu. Nu-i poţi da numele lui, clasei politice, decât dacă faci nedreptate unor oameni ca doamna Câmpeanu, Mircea Diaconu, Renate, Maria Grapini, Corina Creţu şi ţi-aş putea da multe nume. Îi faci nedreptate şi lui Călin – ştii bine asta – dacă îl pui în paradigma Băsescu. Partea proastă cu voi, scorpionii, e că nu puteţi trece peste resentimente personale şi tindeţi să amestecaţi judecata emoţională cu evaluarea raţională. Glumesc, nu cred în zodii, ca dovadă că Regele e total diferit, tot scorpion fiind. 🙂

    Să fim pragmatici şi realişti: dacă nu Crin, atunci cine? Pornim de la datele realităţii şi lucrăm cu materialul clientului. Crin nu va fi preşedinte doar dacă preferă să fie prim-ministru al Majestăţii Sale. Ceea ce-i doresc. 🙂 Deocamdată, însă, el trebuie să preia conducerea mişcării şi ai să vezi că o va face. În ce-l priveşte pe Ponta, cu cine te contrazici? E doar un fanfaron oportunist, pe care îl poţi încadra în categoria Băsescu, fără, însă, vlaga psihopatului de la Cotroceni.

    @ Argusdre. Tu eşti cel care are ostilitate faţă de PSD, amice, dacă nu (vrei să) vezi ceva mai bun decât Ponta la conducerea lui. Atât. În rest, nu-mi pierd timpul să ţin un blog de propagandă, cum ţi-ar plăcea ţie. E un blog de opinie, atitudine şi analiză. Nu obişnuiesc să (mă) mint şi nici nu-mi negociez convingerile. Cu tot riscul de a fi antipatică. :).

    @ olimpiu. Suntem de acord, în mare parte. Ca de obicei.

    @ Motănime. Vă pup pe toţi. 😳

    @Mâţa. Nu-i nimic, am înţeles că era prea delicat pentru tine să intervii ca purtător de cuvânt în perioada mea de absenţă.

    @Bogdan Marinescu. Mulţumesc mult, dar ceea ce scrii pe blogul tău nu ne reprezintă ca mişcare naţională şi convingere liberală, e doar o expresie comunistoidă propagată de aceiaşi soroşi care au instrumentat şi criza financiară Suntem liberali, conservatori, creştin-democraţi, nu anarhişti sau ceghevarişti manipulaţi. Modelul nostru nu e cel propus de ei, ci tea-party-urile din SUA. Dreapta adevărată. Din păcate, pumnul ăla şi reperul care mă mir că te-a fascinat riscă să confirme propaganda jegurilor portocalii.

    @Augustin. Nu era cazul să te agiţi. atât. Am înţeles de la început: tu Tarzan. Din păcate pentru tine, eu nu Jane. 😀

    @Tuturor. Mulţumesc pentru comentarii. Celor cu mentalitate de peluză, le recomand dezintoxicarea. Sănătate!

  58. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

    IN STRADA SE VA DECIDE VIITORUL ROMANIEI!

    http://tele2drobeta.ro/stiri/3331-jurnalitii-puterii-luai-in-vizor

Lasă un comentariu