ONOMASTICA REGELUI ŞI DERIZORIUL CLASEI POLITICE

Foto: EvZ

Azi e ziua tuturor îngerilor, începând cu Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

La mulţi ani purtătorilor de nume de îngeri- inclusiv Anghel, Angela, Angelica, Rafail şi ceilalţi!

La mulţi ani, Majestate! Şi iertaţi-ne! Sfânta zi a fost bălăcărită cu tot felul de zbateri şi diversiuni derizorii.

Nimeni n-a amintit nimic de 8 noiembrie 1945, nici măcar istoricii teoretic monarhişti cu aspiraţii prezidenţiale.

Puterea a legiferat prin forţa faptului împlinit îngheţarea pensiilor şi a salariilor, fapt de natură să adâncească mâhnirea Regelui nostru pentru chinul şi batjocura la care sunt supuşi oamenii, mai ales bolnavii şi vârstnicii.

În acest timp, opoziţia incapabilă a avut altă preocupare decât să apere oamenii: s-a dat în spectacol, într-o tentativă de sinucidere grotescă. Dacă tot n-au fost în stare s-o dea jos pe Borfeta, s-au năpustit pe Geoană. Ca să-i facă un cadou nesperat regimului Băsescu, a doua funcţie în stat şi substitut de preşedinte în caz de suspendare. La scurt timp după ce Băsescu l-a înfierat pe Geoană, Ponta s-a executat.

Politică mărunţică. Dar consecinţele sunt criminale. Puterea ucide, opoziţia se sinucide. Doar o minune dumnezeiască mai poate salva România.

17 răspunsuri to “ONOMASTICA REGELUI ŞI DERIZORIUL CLASEI POLITICE”

 1. olimpiu Says:

  Crin demisia! o noua conducere, iesirea din alainta cu FSN, munca multa in teritoriu si un program care sa inceapa cu cererea unui referendum privind forma de stat!!
  La multi ani Majestate!!!!

 2. acuvio Says:

  Noua Republică!

 3. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Crin,te-ai dat dracu !!! Uite,Olimpiu este nemultumit de activitatea ta si iti cere demisia ! Motivele sunt clare iar Olimpiu le-a explicat .Cica in 2009 ai spus ceva (nu stim ce si nici Olimpiu nu mai stie ) si el si-a dat seama ca tu nu cunosti Constitutia .Acum, cu revocarea lui Geoana, sau ai tacut, sau nu ai spus exact ce credea Olimpiu ca trebuia sa spui … S-a pus Olimpiu cu tunurile pe tine si nu pare sa glumeasca … 🙂 Hai,sa te vad acum ce mai faci in situatia asta fara iesire ! 🙂 .’Sho pe el Olimpiu, ca ai un har aparte in a identifica oamenii care trebuiesc indepartati din functii spre binele tarii …Huh…

  PS: Aaaaa, LA MULTI ANI MAJESTATE, ca asta spun toti „oamenii de bine” si a ajuns un fel de parola ,niste cuvinte pe care trebuie sa le spunem in anumite situatii, ca sa aratam apartenenta noastra la o cauza buna .

  PPS:Eu agit si un stegulet,am si insigna , deci sunt ceva mai monarhist decat voi !

 4. olimpiu Says:

  daca ar fi doar episodul din 2009 ar fi lejer; ala a fost un exemplu la indemana, in rest oricine vede ca PNL merge din inertie si si-a asigurat fotolii caldute pe munca baronilor PSD si nu pe munca lor sustinuta in teritoriu. Crin nu spune nimic, nu are o viziune de viitor, nu vad o munca de cadre …a fost doar anuntul anemic ca s-a facut o evaluare a activitatii filialelor. daca doar eu as gandi asta n-ar fi nicio scofala, dar sunt destui si cel mai bine iti sugerez sa citesti ce a scris gazda noastra care se pricepe la slove, nu ca mine…!!

 5. rizoaicad.arges Says:

  Gresiti dna Roxana cand spuneti ca: „Doar o minune dumnezeeasca mai poate salva Romania.”

  Minuni in vremea noastra/ Nu vad a se mai face/ Iar asta ne obliga/ Sa nu fim dobitoace!

  Daca nu suntem dobitoace, analizam orice „creatie” umana si o validam sau o respingem, neaparat ARGUMENTAT!

  Salvarea noastra este rezolvata in plan teoretic, si tine de implicarea noastra pentru a deveni realitate!
  Folositi-va toate posibilitatile si cunostintele pentru a determina partidele sa-si asume rezolvarea dilemei:

  Este PSD (sau oricare altul) o entitate RESPONSABILA, sau este o adunatura de MAFIOTI???

  Pag.1.
  –Domnilor Presedinti ai PSD, Victor PONTA si Ion ILIESCU, –Domnule Secretar general al PSD, Liviu DRAGNEA,

  Ce este PSD-ul???
  Este el un partid RESPONSABIL, sau este o adunatura de MAFIOTI???

  Daca PSD nu are capacitatea si determinarea sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua prezentate, atunci el este, sigur, o adunatura de MAFIOTI, pe care nu-i intereseaza Romania si poporul roman!

  Domnule Presedinte al PSD, VICTOR PONTA

  Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit, ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!
  Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat!
  Fila cu acest PPS este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri!
  V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza.
  Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.
  Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea sa prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media!

  Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati atat in prim-planul scenei politice, cat si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!

  Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
  Bucuresti, 27-10-2011

  PS. Noul cadru democratic avantajeaza Stanga politica, deci si PSD-ul!

  Pag.2.

  Domnule Ion ILIESCU

  Scrisoarea adresata lui Victor Ponta (Nr.533/27-10-2011) a fost transmisa si sefilor partidelor PNL (Nr.849/27-10-2011), PC (Nr.1051/27-10-2011), UNPR (Nr.242/27-10-2011), PDL (Nr.86/31-10-2011) si PP-DD (Nr.93/28-10-2011). Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!

  Dle Iliescu! Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa stie toti romanii ca ei sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
  Dar trecerea dvs. de partea poporului, v-ar incununa activitatea politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!

  Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!

  Dle Iliescu! Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

  Aveti sansa unei duble lovituri la final de cariera: si de imagine, dar si de continut!

  Astept cu mult interes ALEGEREA pe care o veti face!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  Prezint mai jos PPS-ul amintit in pagina anterioara:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

 6. rizoaicad.arges Says:

  Dna Roxana! Pana cand nu va fi inlocuit actualul cadru democratic, cu cel prezentat mai jos, DOAR naivii se pot asetpta la schimbari benefice in societatea romaneasca!

  NOUL CADRU DEMOCRATIC

  Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

  1. „Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

  In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul „Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele „SUNT DIN ALT FILM”!
  „Imunizarea” politicienilor se ralizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul „Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
  „Dreptate pentru toti”!

  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!

  Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la „ospat” pe cei ce-au „flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

 7. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Olimpiu,am doar cateva mici nelamuriri 🙂 .De ce spui ca PNL merge din inertie ,de ce spui ca PNL si-a asigurat fotolii caldute pe munca baronilor PSD , de ce spui ca nu are Crin o viziune de viitor si cum analizezi tu munca de cadre a PNL ? Adica pe scurt ,de ce spui dom’le ce spui ? Daca ai ceva personal cu Crin Antonescu spune-mi ,ca sa nu mai imi pierd vremea incercand sa te inteleg .Poate te-a injurat candva ,poate ti-a furat portofelul sau iubita ,poate este ceva de genul asta intre voi….Altfel, din punctul meu de vedere, pari doar un om care are pata pusa pe Crin Antonescu deoarece acesta nu are sapca sau nu o poarta cu cozorocul la spate asa cum iti doresti tu. Inteleg ca tu poate iti doresti un PNL care sa castige alegerile singur ,sa aiba eventual un 70% pentru siguranta, Romania sa devina monarhie constitutionala , guvernata de un premier si un guvern liberal si sa fie mai ceva decat Germania din punct de vedere economic .Sa stii insa ca nu este vinovat Crin Antonescu sau PNLul ,daca visele si aspiratiile tale depasesc cu mult planul concretului 🙂 …

  PS:Am citit ce a scris gazda noastra ,multumesc de recomandare.

 8. stejarul Says:

  Dacă CEX va infirma decizia BNP în cazul Geoană voi demisiona şi voi convoca Congresul”, a spus Victor Ponta la B1TV

  Demisia de la feseneu si din barou!
  Un student la drept stie ca nu poti inlocui seful senatului. Nu merge cu „rocada mica”. ponta a fost procuror. Ma intreb cum a terminat facultatea> ? pe puncte… prin corespondenta ?

  PONTA, DEMISIA! SOBOLAN SECURIST!

 9. Roxana Iordache Says:

  @Un simpatizant. Nu mă refeream la tine, dar e bine că ai simţ. 🙂 Oricum, nu te obligă nimeni să faci ceea ce nu crezi. Dacă nu crezi că e bine să-i faci urări Regelui atunci ai putea să te abţii fără să-i iei la mişto pe cei care cred.

  Pe de altă parte, polemica ta cu Olimpiu serveşte de minune derbedeului de la Cotroceni. Care asta vrea. În loc să avem spirit critic şi solidaritate pentru interesele noastre în evaluarea celor care ar trebui să ne reprezinte, noi ne miştocărim între noi fie condescendent, fie mai ales cu bălăcăreală grobiană. Ironia e delectabilă, dar atunci când e bună. Când nu, nu e. :mrgreen:

 10. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Stii Roxana ,imi iubesc mult fiica ,sotia sau mama, insa nu stau sa le spun asta mereu .Detest dragostea declarativa ,sforaitoare ,zgomotoasa, care ajunge sa sufoce si sa plictiseasca de moarte . Pe MS Regele Mihai si pe ASR Principesa Margareta ii iubesc din toata inima , insa pe diversele asociatii monarhiste de pe Facebook, aveam o senzatie de sufocare si de greata .Incearca sa mananaci un borcan intreg de miere dintr-o data si vezi cum te simti .Se pun insigne peste insigne in profile-uri,se aleg steguletele potrivite ca la shopping ,se fac organizari peste organizari,se numesc sau autonumesc sefi si se revoca ,se suspecteaza toti intre ei ca sunt securisti infiltrati, se dau ochii peste cap cu emotie ,de fiecare data cand se rostesc urari, intr-un soi de comportament adolescentin in fata vedetei preferate . Cum contul pe Facebook l-am sters (Facebookul chiar nu este pentru mine,nu dau doi bani pe el !) iar pe blogul ASR Duda nu mai am ce cauta deoarece este ca in filmul Ziua Cartitei ( fiecare zi trece identic ),mi-as dori sa nu se ajunga la asa ceva si pe blogul tau, blog care ma incanta si care imi place.Imi place si din cauza unor discutii-chiar contradictorii- cu alde Marcus,Olimpiu sau Stejarul. Hai si cu tine, ca sa nu te simti neglijata … 😉 .

  Sigur,admit ca umorul meu nu este unul de calitate, dar va trebui sau sa te obisnuiesti cu el,sau sa imi spui sa o sterg de aici .Nu stiu sa folosesc „ironia delectabila” , asa ca ma descurc si eu cu ce am… 🙂 .

 11. acuvio Says:

  Am ajuns cu o zi întârziere pentru urări, nu sunt monarhist, îi spun regelui Mihai şi tuturur purtătorilor de nume de îngeri “La mulţi ani!” la fel de natural precum răspund la bună-ziua.
  Comentariul era un răspuns-invitaţie la “politică mărunţică” Lansarea platformei Noua Republică

 12. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Olimpiule, ai noroc ca a sarit Roxana sa te apere ,altfel jar mancai cu balacareala mea grobian-nedelectabila, aplicata la ideile tale nedelectabile . 😉 .Plangaciosule, :d stiai ca daca o invoci pe „gazda nostra” ,apare imediat … 🙂

 13. Huhu Says:

  Un simpatizant. Cum se poate sterge contul de pe Facebook?
  Vreau sa-l sterg pe al meu.

 14. olimpiu Says:

  @ simpatizant
  bati campii cu gratiie dar ma rog, eu nu iau dreptul nimanui de a se exprima. apeland la gazda n-am vrut decat sa arat ca exista critica la ,,maretul lider” liberal scrisa mai coerent decat o pot face eu. ce procepi sau ami bine zis nu pricepi e treaba ta…iar jarul in povestile din trecut facea caii superbi , pe cand rahatul mancat de spalatii pe creier le face doar gura urat mirositoare!

 15. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Olimpiule ,mie imi erai oarecum simpatic, din simplul si singurul motiv ca te manifestai pe acest blog destul de politicos . Constat insa citind postarea ta ,ca mi-ai luat si singurul motiv de simpatie 🙂 .Acum ramai doar un om care repeta obsesiv cat de rea este opozitia,cat de incapabili sunt liderii ei si cum ar trebui ei schimbati cu nici un an inainte de alegeri ,adica exact ideile pe care le debiteaza orice „portocala mecanica” basesciana . Singura deosebire intre ce spui tu si ce spun ei ,este doar faptul ca tu te pretinzi liberal …

  PS:Cu apelatul la gazda a fost evident o gluma si ma mira sincer ca esti asa de incrancenat incat nu ai inteles acest lucru. N-ar strica sa te mai relaxezi putin…

 16. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Huhu ,nu mai am in fata macheta paginii avand contul sters ,dar undeva la „setarile mele ” ,sectiunea CRED „setari securitate”(poate sa fie si la „setari cont ” sau „setari” pur si simplu – nu am retinut exact) ,exista un link pentru stergerea contului (cred ca pe el scrie „dezactiveaza cont” ) .Te vor intreba asupra motivelor pentru care parasesti FBul, iar varianta cea mai buna este sa bifezi „altele” iar la explicatii sa treci „qewrwty wrret” .In toate celelalte cazuri am inteles ca urmeaza intrebari suplimentare la care probabil nu ai chef sa raspunzi .Ai posibilitatea sa iti reactivezi contul oricand in termen de 40 de zile, daca te razgandesti …Eu unul m-am simtit excelent, 🙂 asa ca nici prin cap nu mi-a trecut sa imi reactivez contul .

  Daca nu te desurci cu informatiile mele incomplete, o voi ruga pe fiica mea sa intre in contul ei si iti voi spune exact ce trebuie facut.Succes !

 17. Max Peter Says:

  Vai de cei care îşi uită istoria!…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: