ASOCIAŢIA MAGISTRAŢILOR NU ACCEPTĂ ATITUDINEA DICTATORIALĂ A LUI BĂSESCU. C.E. ZICE: BĂSESCU MINTE

Asociaţia Magistraţilor din România îi face cadou lui Băsescu de ziua lui un comunicat dur până în prăsele, după atacul incalificabil de ieri la adresa Justiţiei:

„Într-un stat poliţienesc, în care se clădesc tot mai multe pârghii prin care justiţia să fie controlată, îngenunchiată, în care legile se fac de pe azi pe mâine şi se modifică chiar înainte de a intra în vigoare, în care serviciile secrete îşi măresc bugetul, iar pentru justiţie nu se găseşte nici măcar mărunţiş, în care reformele există doar în vorbe şi prestaţii televizate, un preşedinte, într-un ton dictatorial, îşi poate permite să cheme la ordine magistraţii, să-i înfrunte ostil, ameninţător, să-i blameze şi să-i terfelească în piaţa publică din postura părintelui naţiunii căruia i se recunoaşte dreptul de a-şi stigmatiza, la stâlpul infamiei, oamenii legii”.

Arătând că preşedintele ţării trebuie să se supună legii ca oricare cetăţean, Asociaţia Magistraţilor mai precizează că magistraţii „nu acceptă tonul dictatorial al preşedintelui ţării”.

Tot de ziua lui, Băsescu a mai primit o lovitură la ficat. O agenţie de casă, Hotnews, citată de Antena 3 – mai precis, de Dana Grecu – a trimis o întrebare instituţiei vizate privind afirmaţia iresponsabilă a lui Băsescu de ieri conform căreia Comisia Europeană ar fi cerut guverului de la Bucureşti să nu aplice hotărâri judecătoreşti! Comisua Europeană a răspuns, previzibil, că aşa ceva nu poate fi adevărat. Băsescu, când face astfel de afirmaţii smintite, în mod evident nu se gândeşte la consecinţe. Deci, ori e în sevraj, ori necesită consult psihiatric.

P.S. Totodată, se încearcă o altă lege a poliţiei politice, monitorizarea corespondenţei personale. Opoziţia e în weekend. Plecase încă de ieri, când din cauza absenţei ei, s-a adoptat tacit la Camera Deputaţilor legiferarea poliţiei politice sub aspectul dreptului ofiţerilor SRI de a instrumenta anchete penale.

De fapt, nu există opoziţie. PNL vegetează, iar PSD migrează, centimetru cu centimetru, spre refacerea alianţei cu PD-L. Ca dovadă şi absenţa de ieri, în favoarea legiferării de la Camera Deputaţilor.

10 răspunsuri to “ASOCIAŢIA MAGISTRAŢILOR NU ACCEPTĂ ATITUDINEA DICTATORIALĂ A LUI BĂSESCU. C.E. ZICE: BĂSESCU MINTE”

 1. Serban G Says:

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/traian-basescu-un-presedinte-pur-si-simplu-scarbos-69406.html

 2. ASOCIAŢIA MAGISTRAŢILOR NU ACCEPTĂ ATITUDINEA DICTATORIALĂ A LUI BĂSESCU. C.E. ZICE: BĂSESCU MINTE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 04 November 2011 – Blog « Cat mai valoreaza casa ta […]

 3. mihai4 Says:

  http://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/avocata-cristiana-uzuna-despre-proiectul-de-lege-privind-siguranta-nationala-al-pdl-istului-cezar-preda-trecerea-documentelor-privind-operatiunile-informativ-operative-ale-sri-drept-acte-de-comandament-militar-arata-ca-se-doreste-functionarea-dupa-alte-pr

 4. Radu Humor Says:

  @ Serban G

  Numai cate un scuipat de la cei care-l detesta ar fi suficient sa-i ofere Mihai Gotiu face cea mai exacta si realista descriere a
  acestui descreierat national !
  Numai cate un scuipat de la cei care il detesta ar fi suficient sa-i asigure apa necesara ca sa ajunga cu pluta in tinuturile stapanite de
  fortele raului care ni l-au trimis drept pedeapsa pentru lipsa noastra de unitate si coeziune nationala.
  Numai asa am putut ajunge la mana(laba!) unor alogeni care au ajuns sa distruga treptat aceasta tara, erijandu-se in stapani pe destinele nopastre, dar mai ales ale urmasilor nostri :mrgreen: !
  Care probabil ne vor intreba sau se vor intreba (vorba cantecului) „unde-au fost romanii…” cand se vindea si se pierdea, bucata cu bucata, tara ce a fost candva a noastra.
  Si pentru care si-au dat viata atatia romani adevarati spre a o apara, a o face mare si bogata, pentru ca in aceste timpuri blestemate, niste netrebnici tradatori de neam si tara sa o puna din nou in lanturile sclaviei moderne: iudeo-masoneria !
  Somn usor romani !
  Pentru voi stau treze fortele raului, atente ca nu cumva sa se trezeasca vreunul si sa dea alarma :
  Sariiiiti, hotiii!

 5. marcus Says:

  Un Foc De Paie, Sau S-a Trezit In Sfarsit Justitia Romana?

  “Într-un stat poliţienesc, în care se clădesc tot mai multe pârghii prin care justiţia să fie controlată, îngenunchiată, în care legile se fac de pe azi pe mâine şi se modifică chiar înainte de a intra în vigoare, în care serviciile secrete îşi măresc bugetul, iar pentru justiţie nu se găseşte nici măcar mărunţiş, în care reformele există doar în vorbe şi prestaţii televizate, un preşedinte, într-un ton dictatorial, îşi poate permite să cheme la ordine magistraţii, să-i înfrunte ostil, ameninţător, să-i blameze şi să-i terfelească în piaţa publică din postura părintelui naţiunii căruia i se recunoaşte dreptul de a-şi stigmatiza, la stâlpul infamiei, oamenii legii. Aceasta este România. Statul de drept, preceptele democraţiei, independenţa justiţiei sunt persiflate în mod autoritar.”

  Intr-un stat romanesc spoliat de chiombila fara pic de jena de toate atributele constitutionale care-i confereau calitatea unui stat de drept, cu o democratie redusa la strigatul in van al catorva opozanti, mai mult pe bloguri decat in media, cu institutiile statului puse in subordinea si la discretia unui nesmitit care nici macar dictator nu reuseste sa fie ci doar o caricatura de tot rahatul , cu un popor redus la statut de populatie si aia terorizata mai abitir decat pe vremea lui Ceausescu, de frica de a nu ramane pe drumuri, daca ar indrazni sa-si ceara public dreptul la viata, cu un sistem valoric rabatat la o suta optzeci de grade de o gasca de derbedei, arivisti, hoti, mincinosi, plini de aroganta si suficienta baligoasa ajunsi la Putere printr-o frauda electorala putind de la o posta a gainarie basita, iata ca un grup de magistrati romani realizeaza in sfarsit dimensiunile dezastrului la care ne-a adus chiombu si clanul sau de mafioti si nu numai ca o realizeaza dar are si forta verticalitatii de a o declara public.
  Sincer sa fiu, m-am intrebat de foarte multe ori de ce magistratii din Romania, in frunte cu basinosii de la Curtea Constitutionala, au ajuns si ei la mana basescului si se prostitueaza dupa cum le canta codosul de basescu, vanzandu-si ditai independenta conferita de statutul de Putere intr-un stat de drept pe doi lei gauriti aruncati in scarba de satana.
  Ca cei din Sevicii o fac e de inteles, sunt numiti de chiombila care oricand ii poate lasa pe drumuri, la fel si procurorii gestapovisti ai DNA-ului, ca sa nu mai vorbim de orice cadru managerial incepand cu conducerea cimitirelor si terminand cu tot ce misca-n tara asta la nivel de dependenta guvernamentala.
  Dar de ce accepta sau au acceptat judecatorii sa fie umiliti, discreditati si decredibilizati in public, asta n-am mai inteles.
  La fel ca si in cazul Bisericii Ortodoxe Romane care, prin conducatorii ei, a innebunit pur si simplu, oferind amvonul catedralelor anticristului pentru a-si face mendrele electorale si vacsuind in portocaliu odajdiile popesti cu care imbraca in icoane pe viitorii sfinti ai ortodoxiei, tot asa si magistratii, pana la momentul acesta de desteptare au lancezit in mocirla unei obediente de neinteles in fata mascariciului care s-ar vrea dictator in aceasta tara, dar orice ar face nu-i prea iese socoteala.
  Daca am ajuns in aceasta situatie, nu este Basescu de vina, ci noi care i-am permis saltimbancului exhibitionist sa-si faca mendrele cu legile statului, incepand cu Constituitia tarii si terminand cu acapararea tuturor parghiilor de putere din Romania.
  Daca astfel de voci s-ar fi auzit inca de la primele semne de instaurare a acestei pastise de dictatura in Romania, de cand uratu’ a lansat sintagma cu “presedinte jucator” care numai bine nu prevestea, nu s-ar fi ajuns in situatia in care acest sfertodoct de mahala batjocoreste pe cine i se scoala lui pe chelie in aceasta tara, iar penalul din el sa faca pres din Justitia romana.
  Dar, vorba ceea, niciodata nu-i prea tarziu, sa speram ca acesta este doar inceputul si nu doar cateva voci singulare care cat de curand posibil vor fi estompate de manevrele securistice media ale basescului cu care acesta abate atentia publicului in cu totul si cu totul alte directii.

 6. Felix-Gabriel Lefter Says:

  Cred că era şi în starea naturală de sevraj dres. Dar mai ales era nervos pe sine că a fost atât de sevrat-dres atunci când a cumpărat case pe gratis, uitând să se prefacă şi la umblatul în conturi.
  Repet: proşti suntem noi. Fiecare zi cu el preşedinte e o palmă pe care ne-o tragem singuri în oraz, din laşitate.
  Pe asta mizează. Să latre pe bloguri fraierii. Până la Justiţie însă.Multe dosare sunt acolo gata instrumentate. Când se va da drumul la robinet multă apă va curge… De asta îi urez la mulţi ani. Nu vreau să plătească în contumacie.

 7. Felix-Gabriel Lefter Says:

  b… – scuze…

 8. olimpiu Says:

  proiectul legii cu pricina a fost depus inca de pe data de 28 iunie. de atunci nu si-au batut capul si in ultima zi s-a trezit Ludovic Orban si credea ca va fi in postura de ,,urma scapa turma”
  uite ca fsnistii au plecat unii la chef altii stie dreak pe unde si asta a fost istoricul la Camera
  Vai de capul lor!!!!

 9. Bibliotecaru Says:

  În afară de legea mai sus citată, mai este o lege cu iz de poliţie politică. Pl-x nr. 519/2011 Propunere legislativă privind colectarea datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de tip Prepay. Cu alte cuvinte, domniile lor vor să ştie identitatea celor cu cu cartelă. 😀 Nu cumva să fie cineva utilizator anonim de telefonie mobilă.

  Iniţiatori: Brînză William Gabriel, Cărare Viorel, Giurgiu Mircia, Movilă Petru, Neculai Marius, Petrescu Cristian, Stroe Mihai, Vîlcu Samoil, Zamfirescu Sorin Ştefan, Manolescu Oana, Negruţ Clement

  Care sunt motivele?

  Ni le spune domnul Petru Movilă (un nume de răsunet istoric) şi le spune competent, pentru că domnia sa a fost între 1996-2004 consilier la Grupul Firme Conex. Glumesc pentru că firma ieşeană nu are nici o treabă că Connex-Vodaphone. Şi ce spune domnul Movilă?
  Spune că în peste 90% din cazuri apelurile la 112 sunt false şi jumătate dintre ele după cartele Prepay. Altfel spus, doar unul din zece apeluri este unul „pe bune” care implică o urgenţă. Cum apelul fals la 112 este ceva ilicit, domnia sa doreşte să-i urmărească penal pe autori şi nu poate pentru că cei 45% de apeluri false la 112 care au cartele Prepay şi nu pot fi identificaţi. Sincer nu am auzit ca cei 45% care pot fi identificaţi să înfunde puşcăriile sau să plătească amenzi usturătoare… 😀

  Mai spune că oamenii fac trafic de persoane, fac trafic de droguri de mare risc, au acţiuni vizând siguranţa naţională… şi asta folosindu-se de cartele Prepay. Desigur, ei nu pot identificaţi.

  Eu am altă propunere. Să facă nişte telefoane ceva mai mari, dotate cu un ac pe butonul de răspuns şi de apel. Astfel, orice om face un apel sau răspunde la un telefon mobil va fi înţepat şi apoi telefonul va analiza ADN-ul celui ce sună, preluând printr-un smartscan şi amprenta respectivă pentru a confrunta ADN-ul cu amprenta. Suplimentar, în timpul convorbirii, s-ar putea face, pe ascuns, şi o scanare de retină… ca să fie sigur-sigur totul. După ce convorbirea este terminată, cei doi utilizatori de telefonie sunt obligaţi să facă o minută şi o stenogramă a convorbirii în trei exemplare, câte unul pentru SRI, SIE şi SPP, anexând şi un CD cu înregistrarea respectivei convorbiri, şi câte 100 RON în numerar drept taxă de prelucrare a datelor în cadrul serviciilor secrete.

  Mai am o nedumerire… oare trebuiesc înregistraţi şi porumbeii voiajori? Nu de alta, dar mă gândesc să folosesc această metodă PrePay.

 10. Iluminatu Says:

  DOMNULE TRAIAN BĂSESCU

  Neevitata ta înlăturare
  Se vede doar prin suspendare
  Pentru-a dribla, lucid, o lapidare
  Mai greu de ocolit la drumul mare.

  Consultă orişice crestomaţie
  Şi-ai să pricepi că e democraţie.
  Vulcanul fierbe, gata să erupă,
  Căţeii tăi nu sunt copii de trupă.

  Când s-a pornit să curgă lava
  Nu scapă nici dulăii, nici otava.
  Ciracii tăi trimişi în Ţara Sfântă
  Să ude Zidul care nu se zvântă

  Nu au acces la mila lui Isus ;
  Eşti jos TB, oricât ai fi de sus.
  Te du la schit ca unii criminali
  Om de nimic, banal printre banali.

  În Postul Mare de Crăciun,
  Bătând mii de mătănii, fă-te bun.
  Ca să cunoşti mila săracilor,
  Scapă din hora neagr-a dracilor…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: