REGIMUL BĂSESCU VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ

Foto: realitatea.net

Ludovic Orban a dat tonul opoziţiei USL faţă de tentativa PD-L de adoptare tacită a legii împinse de SRI în Parlament cu mâna deputatului Cezar Preda, privind împuternicirea ofiţerilor SRI de a instrumenta anchete penale. Cu alte cuvinte, din nou procurori securişti, ca pe vremea lui Ceauşescu.

S-a întâmplat azi, după care lucrările Camerei au fost suspendate (sub conducerea lui Ioan Oltean, că dacă era Borfeta n-avea nici o jenă).

Ludovic a spus că dacă opoziţia acceptă astfel de manevre nu face decât să fie complice la nelegiurile puterii. Deci dacă mâine trece legea şi opoziţia rămâne în Parlament e vorba de complicitate.

Oricum, azi e unul din rarele momente în care opoziţia şi-a justificat poziţia. În rest, figuraţie. Corp ansamblu în legiferarea tacită a statului totalitar. Care funcţionează de fapt. Acum vor să-i dea şi aparenţa de drept.

P.S. Despre diversiunile sau manevrele criminale în cascadă ale regimului Băsescu, mai încolo. Una dintre ele a fost în mod sigur aceea ca pe lângă legiferarea poliţiei politice, uciderea căţeilor pentru înmulţirea lor direct proporţional cu averile puterii să pară acceptabilă. Şi eu accept eutanasierea: a regimului Băsescu. Dar despre toate astea şi despre cum e dusă de nas opoziţia laolaltă cu presa, cum ziceam, urmează. Deci v-aş ruga să vă axaţi comentariile pe tentativa dejucată de USL, începând cu Ludovic Orban.

12 răspunsuri to “REGIMUL BĂSESCU VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ”

 1. ee Says:

  fa tu din ce traiesti?

 2. REGIMUL BĂSESCU VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 02 November 2011 – Blog « Romania e frumoasa (26): Fundata […]

 3. Huhu Says:

  Daca Dumnezeu exista ne scapa de Basescu, daca nu exista nu are cine ne scapa de el, de Basescu!

 4. J o h n s o n Says:

  Basescu nu stie ce inseamna sa ai de a face cu politia politica din pozitia de urmarit….Toata viata lui a cochetat cu structurile de forta ale comunismului,fesenismului …s-a lipit si de naiva guvernare a CDR unde a facut prapad cu cei din PNTCD etc Cand a fost sa dea o explicatie pentru dosarul gigant al Flotei marele barbat politic a inceput sa urle ca o mahalagioaica in calduri ….si i-a mers figura…Acum El dicteaza regulile…Normal ca trebuie sa bage in paineo gasca apropiata din SRI…UDMR – ul daca pune botul o sa si-o ia chiar de la aceste noi structuri de intimidare pentru ca ei sint principala ţinta in continuare pentru a trece legea votului prin corespondenta si regionalizarea…Ei sint vizati acum,dupa aia va veni randul Opozitiei,sindicatelor,presei,societatii civile atat cat a mai ramas din ea…Atentie mare,nu va jucati cu focul domnilor,iesiti din Parlament si direct la TVR pe reteta decembrie 1989 !!! O sa iasa si populatia dar e bine sa dati voi un exemplu. 😡

 5. Arogantu' Says:

  @J o h n s o n: Corecta analiza ta !
  In plus – gura pacatosului adevar graieste !
  INCULPATUL a declarat cu gura proprie ca n-a trait rau pe vremea comunismului.

 6. Marius Mina Says:

  Una cu doi de „E” intreaba din ce traieste Udrea, sa-i raspundem la obiect ; Din fonduri cu multa UE !

 7. Marius Mina Says:

  Acum la subiect, Lodovic a iesit din umbra si a facut ceea ce trebuia facut , asteptam reactiile opozitiei ca tot unitar asa cum ar trebui sa actioneze . Blocaj total la mantinela.

 8. Ovidiu Says:

  Asa este Roxana

 9. Deveanu Silviu Says:

  Bravo, Roxana. Ai pus punctul pe i. Daca opozitia va continua sa stea cu limba-n gura, daca nu se va opune cu vehementa smecheriilor lui Basescu, daca va mai pierde parlamentari ( desemnati aiurea-n tramvai, asta e!) nu merita sa mai intre in Parlament. Sa vina altii! In plus, cum se face ca se asteapta de fiecare data sa se raspunda initiativelor puterii? Oare opozitia n-are nicio idee, nu sunt in stare sa promoveze nicio initiativa legislativa? Doar Orban isi da seama pe ce lume traieste, restul sunt preocupati doar sa-si umfle foalele(stomacul)?

 10. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Azi a fost ziua cand i-am dus flori mamei si am aflat tarziu despre scandalul din Parlament in legatura cu legea SRI. Nu stiu cata atentie sau importanta domniile voastre da acestui eveniment, dar va pot spune ca eu, care am trecut prin tot ce se poate trece in viata, citind proiectul de lege am simtit ca mi se misca pamantul sub picioare.
  Acum nu va scrie protestatarul ci fostul urmarit al Securitatii si detinutul de constiinta Ion Olteanu, care la doi ani de la intrarea in posesie a dosarelor de urmarit inca mai fac „pielea gainii” cand recitesc unele rapoarte. Daca aceasta lege va fi adoptata Romania va redeveni oficial STAT SECURIST. In acel moment totul va fi posibil si nimic nu va mai conta pentru ca in Romania orice umbra de democratie va inceta sa mai existe. Credeti ca UE va face ceva? Va inselati. Securistii SRI vor avea puteri mai mari chiar si decat Securitatea lui Ceausescu. La persoana de „risc” poate fi incadrat oricine! Cititi proiectul de lege si imaginati-va pentru un moment ca veti trece prin toata gama de „servicii” prestate de SRI.
  Daca considerati ca puteti, OK, daca nu LUATI ATITUDINE!

  NU UITATI CE SPUNEA MAJESTATEA SA, TARA ASTA NU AM PRIMIT-O MOSTENIRE DE LA PARINTI, CI IMPRUMUTAT-O DE LA COPIII NOSTRII.

 11. fault Says:

  DECRIPTARE DUPĂ ŞPRIŢ

  Ieri în sala de la Vila Lac, Jon* primeşte de la Maer un bilet suspect pe care se aflau două poze alăturate : o păsărică de damă cu literele IT pe perineu şi un motan de expoziţie. Neputând să descifreze (el nu le are cu capul !!!) cere ajutorul procurorului de serviciu Macovrei, aceasta reuşind după pauza de şpriţ să-i satisfacă eterna curiozitate masculină : „Va ginit Dan Voiculescu”…

 12. Intre pictorialul Elenei Udrea din Tabu si Legea privind imputernicirea ofiterilor SRI de a instrumenta anchete penale « Hai ca se poate! Says:

  […] REGIMUL BĂSESCU VREA SĂ LEGIFEREZE POLIŢIA POLITICĂ – Roxana […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: