MESAJ CĂTRE CRIN ANTONESCU

Words, words, words…

P.S. Am promis că scriu altceva după postarea anterioară şi a trebuit să amân din cauză că s-a revărsat paharul urmărindu-l pe Crin Antonescu la Antena 3.

A avut mai multe ieşiri televizate în ultima vreme şi toate enervante. Dar azi şi-a bătut propriu-i record. Pur şi simplu nu-l mai suport. Suficienţă lamentabilă, crede că dacă stă şi aşteaptă să-i pice preşedinţia şi îşi cultivă burta în tot acest timp lumea va pica pe spate şi îl va vota necondiţionat. Vorbeşte până plictiseşte. Ca să nu spună nimic. Nimic. Nici măcar analiză bună nu mai face, dacă asta ar însemna opoziţia, să constate ceea ce oamenii exasperaţi ştiu deja. Mult mai bine, pentru că trăiesc pe pielea lor. Spre deosebire de îmbuibaţii din Parlament. Indiferent de culoare.

Ce poate fi mai stupid decât o opoziţie care nu face decât să vină la televizor şi să le spună oamenilor cât de răi sunt guvernanţii?

Opoziţie a făcut Ludovic Orban, cu adevărat, azi, a fost ca şi cum s-ar fi pus de-a curmezişul ca băiatul ăla din Piaţa Tian-an-Men. Asta e opoziţia adecvată stării de fapt infracţionale în care ne aflăm şi ne aflăm în pericolul pierderii fiinţei naţionale. Care, săraca, abia mai respiră. Şi asta doar datorită terapiei intensive pe care i-o aplică pronia. Şi de fapt,  chiar şi ce-a făcut Ludovic azi e prea puţin. Dar e ceva. Important: faptul că ne reprezintă. Comparabil cu reuşita lui Călin Tăriceanu şi Puiu Haşotti de a lovi în moalele capului puterea prinsă cu pantalonii – ca să nu zic garda – jos, când au obţinut votul parlamentar pentru discursul Majestăţii Sale Regelui Mihai în Parlament.

Atitudinea levantină a lui Crin Antonescu – despre Ponta chiar n-are rost să mai amintesc – riscă să confirme propaganda nemernică a regimului Băsescu privind lipsa de alternativă. Ceea ce e fals. Dar nu asta e alternativa. Nu asta. Nu aşa.

Crin Antonescu e exasperant pentru că poate nelimitat şi e plafonat. Bălteşte într-o suficienţă insuportabilă. Sigur că oricum îl votez, aş vota şi o broască râioasă numai să scăpăm de ăştia. Dar nu noi suntem eşantionul reprezentativ. Noi suntem excepţia. Regula sunt cei permeabili la manipulare. Ca dovadă sondajul IMAS în care USL are sinistru de puţine procente, doar în marja de eroare peste 50 la sută, iar Antonescu doar 27-28 la sută la încredere, ceea ce oricum nici nu coincide cu intenţia de vot.

Dar nu le pasă, vor zice că sunt eu exagerată. Şi vor bălti în continuare. După care se vor trezi tot în opoziţie, la anul. Pe salarii – ca să nu mai vorbim de venituri fără număr şi fără fiscalizare – de zece ori mai mari decât populaţia care moare de foame. Şi pe un maldăr de morţi.

26 răspunsuri to “MESAJ CĂTRE CRIN ANTONESCU”

 1. MESAJ CĂTRE CRIN ANTONESCU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 02 November 2011 – Blog « Romania e frumoasa (26): Fundata […]

 2. Jenika Says:

  Roxana…..din pacate….da….din pacate se adevereste ca mutarea de la Congresul PNL a fost total neinspirata.
  Am spus asta atunci….si o sa o spun si acum…..
  Nu asta era strategia adecvata si nu asa…..!!!
  Crin…..e inca un visator si inca un idealist pierdut printre amintiri. Iar daca e sa recunoastem ceva….intr-adevar Ludovic a fost mereu asa cum il stiam. Si asa cum ma asteptam!!
  Iar pentru asta nu pot sa fiu in continuare un sustinator al lui….adica a lui Ludovic!
  Marele pacat este faptul ca deocamdata Crin……nu realizeaza dimensiunea greselilor sale…voite sau nu…..
  Si asa cum am spus si atunci……apropierea de PSD nu reprezinta pentru PNL o solutie si nici pentur noi.
  Nu asa…..nu acum…..!
  Pacat…..dar totusi…felicitari pentru prezenta lui Ludovic…….se pare ca inca mai sunt liberali capabili sa faca ceva si m-as bucura sa ii vad si sa ii vedem mai des….
  Ar fi mult mai bine……

 3. J o h n s o n Says:

  Pfffffffff ! Nu l-am vazut azi dar acelasi sentiment il aveam si eu…Am ajuns sa schimb canalul cand este Antonescu,am tinut secret acest lucru crezand ca trec eu printr-o pasa proasta dar vad ca nu sunt singurul care s-a plictisit de acest tip de politician mereu pe graba, superficial de parca ar fi intre doua avioane si-l cam deranjam cu interpelarile la TV…Nu stiu ce sa mai cred…Dincolo Ponta este si mai penibil.Nu face decat sa constate ce le pregateste Basescu eventual face niste prognoze de azi pe maine de parca asta ar face Puterea mai slaba decat este.Gata,nu vreau sa ma descarc aici de toate nemultumirile dar ceva trebuie facut cu acesti doi domni care s-au catarat la acel peste 50 la suta pe suferintele si pe dramele traite de romani nicidecum pe valoarea lor de oameni politici adevarati….Iata ca avem un fel de Impostura si la nivelul Opozitiei nu ne ajungeau impostorii patentati de la Putere…Ideea este ca indiferent cum si ce fac acesti domni lumea trebuie sa iasa masiv la vot…Pentru ca voteaza pentru ei si pentru copiii lor nicidecum pentru Ponta sau Antonescu.

 4. Ghita Bizonu' Says:

  Astia is omaenii cu astia defilam ….
  Crin este bun – da numai comparativ cu altii …
  Si cu toNtii astepata para malaiata!!

 5. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Azi a fost ziua cand i-am dus flori mamei si am aflat tarziu despre scandalul din Parlament in legatura cu legea SRI. Nu stiu cata atentie sau importanta domniile voastre da acestui eveniment, dar va pot spune ca eu, care am trecut prin tot ce se poate trece in viata, citind proiectul de lege am simtit ca mi se misca pamantul sub picioare.
  Acum nu va scrie protestatarul ci fostul urmarit al Securitatii si detinutul de constiinta Ion Olteanu, care la doi ani de la intrarea in posesie a dosarelor de urmarit inca mai fac „pielea gainii” cand recitesc unele rapoarte. Daca aceasta lege va fi adoptata Romania va redeveni oficial STAT SECURIST. In acel moment totul va fi posibil si nimic nu va mai conta pentru ca in Romania orice umbra de democratie va inceta sa mai existe. Credeti ca UE va face ceva? Va inselati. Securistii SRI vor avea puteri mai mari chiar si decat Securitatea lui Ceausescu. La persoana de „risc” poate fi incadrat oricine! Cititi proiectul de lege si imaginati-va pentru un moment ca veti trece prin toata gama de „servicii” prestate de SRI.
  Daca considerati ca puteti, OK, daca nu LUATI ATITUDINE!

  NU UITATI CE SPUNEA MAJESTATEA SA, TARA ASTA NU AM PRIMIT-O MOSTENIRE DE LA PARINTI, CI IMPRUMUTAT-O DE LA COPIII NOSTRII.

 6. Roxana Iordache Says:

  @Jenika. Bun revenit! Mă bucur pentru asta.

  @Johnson. 😐

  @Ghita Bizonu’. Ăsta-i mesajul care convine regimului Băsescu. Am mai spus-o, electoratele PD-L şi PSD se potrivesc în mare parte. Nu, amice, nu ăştia sunt oamenii şi eu în orice caz nu defilez cu ei – te gândeşti vreodată la sensul expresiilor înainte de-a le folosi? Şi nu ăsta e Crin Antonescu. E o umbră a lui. Crin Antonescu nu e bun, ci excepţional, în sine. Tocmai comparativ cu alţii se prosteşte. L-a prostit anturajul. :mrgreen:

  @Ion Olteanu. De-aia spuneam că s-a revărsat paharul. Ei stau de vorbe goale în timp ce se pun la cale asemenea orori. Iar unele s-au comis cu pasivitatea opoziţiei. Dau impresia că nu le pasă şi că.şi închipuie că vor ajunge la putere din oficiu. Şi toată indolenţa asta e o complicitate la genocid.

 7. Jenika Says:

  Sarutmana!
  Multumesc mult de …reprimire!
  Mi-a luat ceva timp sa ma regasesc…acolo unde de fapt trebuia sa si fiu…:)

 8. Tudic Ioan Says:

  Roxana,
  Introducerea serviciilor in ancheta, adica invitarea la camera X a oricarui cetatean, este ceva cumplit ce se poate intîmpla.Din acel moment adio democratie, adio libertate.Și stiu ce spun!Tata a patit asa ceva cand eu eram mic iar mama imi spunea, in soapta, la noi in casa, sa nu-l intreb pe tata de ce este suparat!
  Nici nu stiu ce trebuie sa facem!…Nu mai sa asteptam sa ni se intâmple nu trebuie sa facem!!!
  Doamne ajuta! Aluneci intr-o clipita de neatentie si iti trebuiesc decenii sa revi la normalitate.Poate chiar o revolutie!

 9. Tudic Ioan Says:

  In ce priveste Crin, absente nejustificate, nu din parlament, ci din zona de atitudine! Deasemenea verbiajul stufos si apucat cu devieri, digresiuni lungi, pe ne-intelsul multora(pe mine personal nu ma deranjeaza). Unde-i Vaclav Havel cu apasarea pe cuvant, cu limpezirea discursului si ritmul adecvat pentru toti nemultumitii.
  Oare de ce Crin, când spune ”trădare” nu spune, apasat, macar ca trădătorul, ”trrrădare”!!!

 10. Tudic Ioan Says:

  Roxana,
  Astept sa spui ceva despre țărăniștii nostri, câți au mai rămas după ce au ieșit din pușcării.Pentru că despre infiltrații secu, precum Pavelescu, Lupu(dovedit) și chiar Ciorbea, nu mă interesează deloc.
  S-au dus sa caute pace in locuința urii când alți, în alte vremuri, mureau pentru idealuri.Sinecura i-a orbit!…Nu așa se ține un partid in ființă, printr-un compromis compromițător.Iau cu împrumut o expresie nu tocmai elegantă, nici ca sursă și nici ca exprimare, dar se potriveste: SĂ LE FIE RUȘINE OBRAZULUI!!!

 11. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Vineri la „Vorbe grele” a fost directorul SRI. I-am scris lui Ciutacu sa-si intrebe invitatul de ce refuza de doi ani, contrar legii, sa comunice CNSAS informatiile solicitate cu privire la gunoaiele Securitatii cpt. Ciuta Gheorghe si cpt. Vilceanu Ion, ambii ofiteri operativi in dosarele mele si ale sotiei intre anii 1983-1986, responsabili de planificarea si implementarea tuturor masurilor de represiune posibile, in afara de moarte. In finalul emisiunii, jurnalist fiind, Ciutacu l-a intrebat daca si cate dosare se mai gasesc in posesia SRI si nu au fost predate CNSAS. Raspunsul a fost ca SRI mai are in jur de 50.000, dar din motive de „securitate nationala”.

  Stiti ce inseamna asta? Ca toti acei securisti sunt inca activi!

  Asadar lucrurile se leaga! Totul a fost criminal premeditat!

 12. corneliu scarlat Says:

  Roxana ,cum sa votezi cu USL si Crin Antonescu?Daca esti taranista adevarata vei vota cu alianta PNTCD,PDL si cu MARELE OM POLITIC, sustinut de surorile Coposu,Victor Ciorbea.

 13. Radu Humor Says:

  Strambarile astea din nas ar fi valabile in cu totul alte conditii.
  Crin Antonescu, chiar si Ponta mai fac si greseli, dar nu uitati ca sunt tot timpul pe un teren minat si cu tot felul de capcane pe care nemernicii care au de partea lor nu numai puterea, dar si infatuarea si nesimtirea de a rastalmaci, reguli si legi dupa bunul lor plac, fara a putea fui trasi la raspundere de o opozitie lasata de noi cei multi sa se descurce cum poate in timp ce noi, stam deoaprte, analizam si criticam
  Pana la urma mai gresiti si voi pe aici fara a fi fortati sau constransi de diferite norme sau reguli de joc democratic, in schimb sunteti cei care sariti la gatul tot alor nostri.
  ce castigam prin asta, cu ce ii ajutam pe un crin sau Ponta care in afara de luptat cu aceasta putere criminala au de luptat si cu cei din interiorul coalitiei, dar, ce-i mai grav si cu cei din interiorul propriului lor partid.
  Si de parca n-ar ajunge toate astea, ati vrea probabil sa se justifice si in fatza voastra pentru interpretari pe care le dati, sau pentru erori de parcurs pe care le descoperiti, unele de-adreptul subiective si in necunostinta de cauza.
  Atata timp cat n-ati putut salva de la disolutie un partid ca PNTCD, ajuns intr-un hal de dezmembrare uluitor, cu ce drept va dati cu parerea despre bucataria de partid a altora.
  Felul in care a reusit recent Crin Antonescu sa-i puna la punct pe alde Basescu, Culcer, Lupea si Marian, felul in care reuseste Ponta sa bage spaima in borfasii portocalii se poate observa si din postarile demente de pe blogurile portocalii, ce nu contenesc sa atace orice miscare a celor doi, dovada a fricii atavice care i-a cuprins .
  Pana la urma ei gresesc pentru ca muncesc, voi de ce gresiti ?!

 14. Radu Humor Says:

  Apropos de taranisti…
  Pe blog la Ion beuca, un taranist pe care-l stimez de multa vreme am doua comentarii care stau la moderare.
  In unul intrebam ceva despre @ Greta.
  Cum cred ca Ioan Beuca citeste acest blog l-as ruga sa dea un semn de verificare a spamului, la care de cand cu reclamatiile senilului de pe corabia nebunilor, imi tot ajung comentariile .

 15. olimpiu Says:

  situatia se va inrautati iar la anul USL are sansa sa ia peste 50% daca nu cumva se va ivi o grupare de extrema cu un discurs mult mai dur si mai pe intelesul prostimii
  mi-e sila sa vad unde au ajuns partidele istorice cu acesti guristi fara viziune si putinta de a intelege macar spiritul politicii!

 16. acuvio Says:

  Se pare că aţi descoperit Conserva Crin Antonescu fabricată imediat după alegerile 2009. Nu vă enervaţi, are termen de valabilitate 2014 🙂

 17. olimpiu Says:

  http://www.pesurse.ro/#/2011/11/3/a-fost-vndut-adrian-nstase-de-ai-lui/
  si daca la anul vom avea din nou refacerea FSN cu Ponta prim minsitr, socrul presedinte la Senat si Boc la Camera Deputatilor???
  Ia zi tov Crin, e chiar imposibil????

 18. GIGI Says:

  Crin Antonescu: 7 erori sistemice

  Crin Antonescu pierde teren. Nu-i o opinie, este statistica. Incepand din mai 2011, cota presedintelui liberal a stagnat, iar, din septembrie, a inceput sa scada. Recentul schimb de replici cu Rodica Culcer, pe care catalogat-o „pensionara nesimtita”, facand trimitere la retorica regimului Basescu fata de pensionarii cu venituri mari, nu l-a ajutat. Nu pentru ca prestatia doamnei Culcer in interviul cu presedintele n-ar fi fost absolut stridenta.

  Sincer, cred ca rictusul cu pretentii de zambet ironic al doamnei Culcer ar putea provoca o criza de isterie si unui maestru zen. Dar doamna Culcer ramane totusi un biet epigon al doamnei Pora, asadar o miza prea mica pentru o personalitate cu un proiect ceva mai mare. Dar Crin Antonescu nu si-a putut controla reactia. In acest context, cred ca ar fi utila a analiza a erorilor sistemice ale presedintelui liberal:

  Se supraexpune. Crin Antonescu este prezent live pe orice subiect, la orice ora, in orice context. In atata cantitate, calitatea se dilueaza, discursul devine repetitiv, nuanta paleste, impactul se reduce.
  Se iroseste in mize mici/irelevante. Exemplul polemicii cu Rodica Culcer este sugestiv. Dar nici atacurile la Andrei Plesu nu i-au facut bine, chiar daca, de regula, au fost intemeiate. Sunt polemici din care nu are nimic de castigat. Din contra, isi saboteaza capitalul de simpatie intr-o zona care exercita o influenta relevanta asupra publicului educat urban. E un public restrans, dar care poate genera trenduri la nivel national.
  E tot mai singur in propriul partid. Crin Antonescu nu este, in mod natural, un lider autoritar, ci un spirit liber-liberal care, conjunctural, a fost investit cu foarte multa putere. Iar excesul de libertate in exercitiul puterii degenereaza frecvent in autoritarism. E o capcana in care, cu sau fara voie, Crin Antonescu a alunecat treptat, indepartandu-si aproape totii liderii liberali. In momentul in care dizidentele actuale se vor coagula intr-o opozitie unitara fata de actualul presedinte PNL, pozitia acestuia nu va mai fi deloc sigura.
  Nu are un proiect politic. Desi sunt 2 ani de cand a devenit cel mai semnificativ pretendent la presedintie, Crin Antonescu inca nu este bine definit programatic. Nu a propus un program, o idee, o solutie concreta pentru Romania. Sigur, este o inteligenta remarcabila, are permanent opinii relevante in diverse domenii, dar nu are un obiectiv concret, care sa il delimiteze politic. Nimeni nu stie, in acest moment, „ce vrea Crin Antonescu pentru Romania”.
  Comunica instinctual. Pe forma, este un talent exceptional. Pe fond insa, are nevoie urgent de strategie, de evaluari rationale ale oportunitatii si impactului fiecarei comunicari publice. Intre ceilalti lideri nationali relevanti, Crin Antonescu este singurul care pare lipsit de o strategie individuala de comunicare coerenta
  A investit excesiv in Victor Ponta.Initial, apropierea de Victor Ponta a fost un demers absolut corect. O infuzie ostentativa de incredere era absolut necesara pentru a stabiliza relatia cu un lider tanar, inca inadecvat in rolul major dobandit, decis sa-si camuflexe complexele sub excese de independenta. Asadar, in prima faza a „relatiei” lor, era util ca domnul Ponta sa nu se simta amenintat de colegul sau mai matur, mai popular, mai stapan pe sine. Insa, in contextul in care erori repetate l-au izolat pe Victor Ponta, sustinerea sa neconditionata il indeparteaza pe Crin Antonescu de lideri social-democrati foarte influenti. Pe de alta parte, profitand de scutul Antonescu, Ponta si-a putut consolida o imagine publica dura, intransigenta, care, pentru publicul din Romania, este mult mai atractiva decat „inconsistenta” presedintelui PNL.
  Se radicalizeaza. Tonalitatea discursului domnului Antonescu se accentueaza sistematic. Presedintele liberal a intrat intr-o spirala a vehementei. Aparitiile dese si caracterul repetitiv al temelor l-au determinat sa creasca permanent duritatea demersului critic si intensitatea invectivei. Intrat in acest cerc vicios al autoreproducerii, de fiecare data la o cota mai inalta, Crin Antonescu a dobandit accente stridente, care, in loc sa convinga, indeparteaza. Nu pentru ca romanilor nu le plac stridentele, ci pentru ca domnul Antonescu are, pe acest culoar, adversari mult mai inzestrati, de la Traian Basescu la Dan Diaconescu, via Corneliu Vadim Tudor.

 19. Radu Humor Says:

  Poti ingropa pe cineva si in …laude !
  Discursul acesta in care sunt aratate secvente ale luptei lui Crin Antonescu cu hidra portocalie, desi poate de buna credinta, au darul de a incrimina pana la urma in cel mai pur stil manipulator prestatia unui foarte tanar si sincer voitor de bine pentru poporul sau.
  Intr-o asemenea lupta inegala cu acest demonic Basescu, prin natura sa obisnuit sa nu respecte nici un fel de reguli sau legi, ca sa nu mai vorbesc de oameni, Crin Antonescu se descurca admirabil, luptand aproape de unul singur.
  Faptul ca nu-si tradeaza, sau injoseste partenerul de lupta, ci are demnitatea si curajul de a-l ridica cu orice prilej si nu de a-l lovi pe la spate cum se obisnuieste in politica, dovedeste un mare caracter si putere de sacrificiu.
  Pana la urma si Ponta a inteles acest lucru si daca la inceput era cel putin mai malitios in unele imprejurari, astazi au ajuns sa formeze un adevarat cuplu politic capabil sa rastoarne bestia portocalie. Tineretea lor, faptul ca nu sunt santajabili, au reusit sa bage spaima in randul acestei criminale si mizerabile
  puteri, alcatuita din personaje parca trase la indigou, de o impertinenta, voracitate si dispret pentru propriul neam ajunse la o cota inimaginabila.
  Sincer cred ca unora, si sunt destui aflati mai ales la putere, dar si pe bloguri, numele Antonescu le provoaca niste spaime ancestrale si in consecinta se napustesc cu orice ocazie asupra lui.
  Iar a-l aduce pe Dan Diaconescu in ecuatie (Vadim, macar e un mascarici redutabil ) denota un inceput de persiflare a notiunii de opozitie, pe care Crin Antonescu si Victor Ponta au inteles sa o practice in conditii remarcabile. Urmariti spaima si ura cu care sunt tratati pe blogurile portocalii si veti intelege devarata lor valoare.
  Si pana la urma, fara noi cei chemati sa-i sprijinim si nu sa le gasim defecte, unele chiar imaginare, cei doi nu pot face minuni, mai ales ca indepartarea de pe centura politica a unei curve batrane ca actualul, nu-i deloc usoara !

 20. Roxana Iordache Says:

  @corneliu scarlat. Ţărănist e fiul mamei dumitale.

 21. Ghita Bizonu' Says:

  Eoxana

  de unde nu e nici Dumnezeu nu are de unde lua. Pesemne ca tu ai mai multe resurse decat Creataorul….
  Insa as observa ca taranistii au cam multe in comun cu BsSSescu. Deh ca intre „crestini-democrati” .
  A da. Sa nu uit. Antonescu este liberal ..Unu mai „plimbaret” …da alt catindat mai mai bun popozita nu are . Asa ca trebuie sa facem virtute din necesitate da in nici un caz sa cadem in capcana admiratiei nemasurate (asa cum au cazut in gat Licheleanu, Presu samd dupa Bassolini)

 22. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana

  sa ne intelegem :faptul ca Antonescu si Tonta nu sunt cine stie ce nu ii face mai putin dezirabili decat ceata lu Maimuta Voda .. Ca totusi nu sunt maimute .

 23. Huhu Says:

  Ai dreptate Roxana!

 24. Marian Says:

  Ca sa fiu sincer nu am rabdarea necesara sa va citesc integral. Eu o sa incerc sa fiu mai succint. Daca sunteti basisti sub acoperire nu va mai obositi, daca sunteti nehotarati aveti alternativele Dan Diaconescu, Vadim Tudor sau punr-ul! Nu o mai dati dupa cires venind cu critici de 2 lei, (de genul : nu mai combate mai frate…) Veniti cu ceva concret !

 25. Marian Says:

  PS.
  M-am saturat de imbecilii care tot critica opozitia cand pe noi ne-a bagat in foame de fapt puterea (adica guvernul lui basescu, ca sa inteleaga si majoritatea postacilor de aici care inca mai cred ca opozitia face legile astea imbecile)

 26. Marian Says:

  PPS:
  Marturisesc faptul ca pe „Radu Humor” l-am citit dupa primele mele postari. Toata stima! Dar cei ca „Ghita Bizonu’ „, „Jenika”, sau „Roxana” ma fac sa vomit. „Gigi” insa e agent secret. El incearca s-o faca pe impartialu’. Acu’ chiar ca vomit…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: