TRĂIASCĂ REGELE! SAU POVESTE DE TREZIT ROMÂNII

Foto: ziuaveche

25 octombrie, ziua Regelui Mihai şi ziua Armatei Române. Aleasă în cinstea comandantului suprem, în ziua eliberării şi recuperării nordului Ardealului. Inima ţării. Lacrimă pentru Basarabia.

Am pierdut 22 de ani şi ăsta-i păcatul tuturor guvernărilor. Şi păcatul nostru cel mare, ca popor. Care se adaugă fratricidelor şi altor nemernicii dintr-o istorie trudnică, pe care numai regalitatea şi monarhia au verticalizat-o, subit şi sublim.

Asta e realitatea istorică. Şi perenă. Regele Mihai are har. E cea mai sublimă fiinţă pe care am cunoscut-o. Deasupra e doar Dumnezeu.

Regele Mihai împlineşte 90 de ani. Astăzi suntem capitala lumii. Pentru că Regele Mihai e un erou mondial. În primul rând, naţional.

Ungerea de Rege nu se poate şterge, spunea arhiereul Pimen în 1992, de Înviere, la Iaşi Suceava, cu prilejul minunatului pelerinaj al Regelui Mihai în propria Sa Ţară, după 45 de ani de exil. Când a revenit, în martie 1997, scriam editorialul „Regele şi Patriarhul”. În „România liberă”, care nu mai este.

În preajma Regelui, am simţit vremea atemporală. Eternitatea vie a României. Perenitatea ei.

Minunată coincidenţă, prezenţa la Bucureşti a moaştelui sfântului întemeietor al fiinţei creştine româneşti, Apostolul Andrei, fratele sfântului Apostol Petru şi aniversarea Regelui nostru. Patriarhul Teoctist ar fi celebrat-o, cum a făcut cu preafericire în martie 1997, când l-a întâmpinat pe Regele nostru cu apelativul Sire,  în catedrala patriarhală.

Probabil că dezastrul blestemat al României îl constituie epigonii. Blestemul propriei neputinţe de a ne trezi din somnul cel de moarte. Blestem pe care singuri ni-l atragem, că dăm cu piciorul norocului de la Dumnezeu. Nimeni nu mai are acest privilegiu, pe care noi îl refuzăm pentru impostură.

Nu mai avem ochi de văzut, nici urechi de auzit. Ne declarăm imens majoritar creştini ortodocşi, dar nu-l recunoaştem pe cel care poartă harul naţional. Pentru toţi cetăţenii români. De pretutindeni.

Azi e o zi care poate fi epocală pentru România, deci pentru poporul român deşteptat. Scos din condiţia de populaţie precum fluturele din larvă. Azi Regele nostru ne reaşează cu demnitate pe harta lumii. România redevine ca prin farmec regală, din Cenuşăreasă. Vom păstra vraja şi veşmântul regal sau ne vom întoarce în praf şi cenuşă, după ce va bate ceasul ora 12 noaptea?

Regele vorbeşte azi dimineaţă în Parlament. Iar seara e prezent, împreună cu Familia Regală, la Operă. O seară de gală. Aceste seri vin, zice-se, de demult, scria Mateiu Caragiale. Pricepem, oare, ce ni se oferă din nou, cu graţie? Dincolo de prostia laşă a celor care se scuză că evenimentul din Parlament e doar muzeal, nu vital. Pentru România. Pentru noi. Pentru viaţa noastră. Cu ce o schimbă? Cu totul. Din numere batjocorite, redevenim oameni. Respectaţi pretutindeni în lume.

Întrebarea e ce vrem. Ce alegem. Că avem această şansă. Din nou. Poate pentru ultima oară. Poate că asta e ultima noastră şansă ca popor şi ţară. Vrem să fim în continuare ciuma Europei şi una din periferiile lumii sau vrem să redevenim o ţară demnă, înaltă şi curată. Ca REGELE MIHAI.

Dumnezeu să ne lumineze! Bucureşteni, veniţi în Piaţa Operei astă seară! Sunt panouri pe care se poate urmări în direct gala din sală. După care Regele, Regele nostru, al tuturor, al tuturor românilor, indiferent de orice fel de apartenenţă, iese pe trepte şi salută adunarea.

Adunarea, nu dezbinarea. Iubirea, nu ura. Demnitatea, nu îngenunchirea. Ce alegem?

La mulţi ani, Majestate! La mulţi ani, Armată! La mulţi ani, popor român! În caz contrar, somn uşor. De fapt, un coşmar.

Ziua de azi e ca darul Cenuşăresei. Recunoaştem momentul de graţie, mergem cu pantoful unic al graţiei noastre ca popor sau preferăm impostura, urâciunea distrugătoare de neam şi ţară? Farmecul se spulberă din nou la miezul nopţii sau alegem dimineaţa renaşterii naţionale?

De noi depinde. Numai de noi. Şi nu avem dreptul să mai dăm vina pe nimeni.

Ţara noastră e îngrozitor de depreciată. Poporul român e considerat mizer şi infractor. Vrem să se continue aşa până la dispariţie sau ne dăm şansa de a ne reabilita, subit şi sublim?

Deci, bucureşteni, mergem în Piaţa Operei, iar voi, români de pretutindeni, urmăriţi transmisia de la Operă în direct la Antena 3, începând cu ora 18, ora României!

Ce alegem? Ne exilăm din nou destinul sau ne încoronăm ţara?

Nihil Sine Deo. Şi totul cu Dumnezeu.

P.S. Dedic această postare tuturor celor dragi, care sunt şi care nu mai sunt printre noi, din ţară şi de peste hotare, printre care familiei mele, domnului profesor T.L., un medic îngeresc şi ultima, dar nu în ultimul rând, doamnei profesor S.O., o îngeră. A fost ziua domniei sale acum două zile, dar am preferat să-i urez în acelaşi timp cu urarea adresată Regelui.

 La mulţi ani, suflet românesc!

38 răspunsuri to “TRĂIASCĂ REGELE! SAU POVESTE DE TREZIT ROMÂNII”

 1. Bogdan Says:

  Asa este Roxana.

  La multi ani, Majestate!

  Traiasca Regele!

 2. George Says:

  La multi ani, Majestate!

  Traiasca Regele!

 3. stejarul Says:

  Traiasca Regele Mihai! God save the King!
  90 de ani si multi inca ii doresc Majestatii sale. Este flacara vie a sperantei natiei romane ca va supravietui napastei kgbiste. Vom invinge pentru ca nu exista alta cale!
  La Multi Ani, Majestate!

 4. Maria S.(Timisoara) Says:

  Traiasca Regele Mihai I al Romaniei !

 5. Maria S.(Timisoara) Says:

  La multi ani, Maiestate !

 6. Maria S.(Timisoara) Says:


  Traiasca Regele !
  La multi ani, Maiestate !

 7. TRĂIASCĂ REGELE! SAU POVESTE DE TREZIT ROMÂNII » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 October 2011 – Blog « Locuri de munca in turism, consultanta, IT, media si publicitate (6) Amazon începe să publice cărți » […]

 8. J o h n s o n Says:

  Traiasca Regele Mihai I de Romania !

 9. Ghita Bizonu' Says:

  Sa fie sanatos, sa fie si centenar .
  Da nu uitati ca este si singurul maresal roman in viata. Si ca este singurul maresal din al doilea rezbel ….

 10. stejarul Says:

  Ciudate sunt caile Domnului!

  „Mircea Geoană l-a întâmpinat pe Regele Mihai la sosire, a dat mâna cu acesta, cei doi purtând un scurt dialog.”

  Culmea ironiei, acum un an jigodia ordinara avea ceva mult mai important de facut decat sa participe la Ziua Armatei, folosind ocazia sa-l umileasca barbar pe Mircea Geoana. Un an distanta, Geoana isi ia revansa! Deschide cel mai important eveniment din viata politica romaneasca din ultima jumatate de secol.

 11. Marcus Says:

  La Multi Ani Sotiei Mele Si Mie, La Multi Ani Majestate, Traiasca Armata Romana!

  De ce asa? Pai, d-aia!
  Adica astazi 25 Octombrie 2011, eu, unul, am mai multe evenimente de sarbatorit. In primul rand acum 31 de ani, intr-o frumoasa si insorita zi de sfarsit de octombrie, la brat cu viitoarea sotie si urmat de alai nuntesc am intrat holtei in catedrala Sf. Petru si Pavel din Constanta de unde, dupa ce un sobor de preoti ne-a dantuit in jurul mesei cu pirostriile pe cap, am iesit insotit de un “Multi Ani Traiasca” , cantat de corul bisericii, om la casa lui, cu nevasta de iubit pentru o viata.
  La Multi Ani Majestate, pentru ca este ziua in care Majestatea Sa, Regele Mihai, in ciuda destinului tragic pe care l-a avut de infruntat, implineste venerabila varsta de nouazeci de ani, dand posibilitatea romanilor, si nu numai, sa vada si sa-si aduca respectul unei adevarate pagini de Istorie Vie a neamului. Desi nu sunt regalist, ii urez Majestatii Sale din tot sufletul “La Multi Ani Cu Sanatate” si putere de munca in slujba poporului sau.
  Si nu in ultimul rand “Traiasca Armata Romana”, care la data de 25 Octombrie 1944, a sutuit cu o sanatoasa cizma cazona romaneasca ultimul dos de honved stabilit vremelnic, in urma unui Diktat criminal, in vatra noastra stramoseasca, Ardealul.
  Si pentru a nu fi partinitor am si pentru actuala Putere oarece urari de facut, si de draga ce-mi este, m-am caznit sa le fac in versuri sub forma de poezea:

  Auzit-am La Romani !

  – “Blestemat sa fii Basescu si-a ta sleahta de banditi”
  Striga azi romanii-n strada infuriati, scrasnind din dinti.
  – “Sa n-aveti parte de odihna nici macar de pacea sfanta
  Pentru foamea ce-ati adus-o si-oprimarea cea mai crunta.

  Viermi scarbosi sa se infrupte din seu’ ce-ati adunat
  Cand prin furt si prin minciuna pe romani i-ati ruinat.
  Foc de iad sa parjoleasca in veci sufletele voastre
  Tot asa cum voi facurati, in ast’ trai, cu-ale noastre.

  Iar averile ce strans-ati, ca supusi la mare Nas,
  Pe pustii sa se topeasca, risipite de urmasi,
  Istoria sa consemneze, la capitolul damnati,
  Ale voastre nume rele, drept exemple de ratati.

  La osanda grea si cazna sa fiti aspru condamnati
  De Divinitatea Sacra atunci cand fi-veti judecati.
  Sa n-aveti parte de iertare pentru faptele comise
  Ci numai de Focul Gheenei pentru vietile distruse.

  Iar de Domnul va s-auda ruga de sarmani ca noi
  Sa n-astepte pentru plata, Judecata de Apoi.
  Ci acum sa va trimita in loc bine ferecat
  Cu zabrele la ferestre, loc pazit si meritat.

  Voda fie-n cap de lista, cu ani grei de puscarie,
  Sa se curete şi tronul de aşa o scarnavie.
  Dreptate prin judecata sa se faca-acum în neam
  Sa scapam de la domnie de-un beţiv si de-un tiran.”

 12. Mâţa Says:

  @Marcus. În prostia mea, eu îţi spun La mulţi ani!

 13. Marcus Says:

  @Matzo, Matzo, nimerica n-a zis pe bune ce insinuezi tu. Oricum Sarut mana pentru urari si asijderea!
  sa fii iubita (nu pe acoperisuri 🙂 )
  marcus

 14. Another Says:

  Este undeva pe televiziuni o întrebare: a făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai?
  Nu mă cred vreun împărţitor de dreptate şi nu cad în patima celor care îşi închipuie că enunţă de fiecare dată adevăruri absolute. De aceea cred că, de cele mai multe ori, orice enunţ este aidoma unei ecuaţii. Poate fi privit, adică, dinspre ambii termeni, dinspre ambii membri ai ecuaţiei. A făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai?
  Privit dinspre partea Preşedintelui Traian Băsescu, eu cred că acesta a făcut bine. De ce să fi mers Domnia-Sa în Parlament astăzi? Regele Mihai nu îi este nicidecum pe potrivă Preşedintelui Traian Băsescu. Regele Mihai nu bea pentru ca după aceea să conducă maşina cu şpriţul în nas, ca boschetarii. Regele Mihai nu a tâlhărit vreo ziaristă. Regele Mihai nu este de părere că şcoala românească scoate tâmpiţi. Regele Mihai nu plesneşte copiii. Regele Mihai nu s-a încuscrit cu Bercea Mondialul. Regele Mihai nu bate podelele cu ţigăncile prin cârciumi. Regele Mihai nu vede ţigănci împuţite în presă.
  Privit dinspre partea Regelui Mihai, cred, iarăşi, că e bine. Se poate lipsi liniştit de hăhăitul Preşedintelui Traian Băsescu, la fel cum se poate lipsi liniştit de zâmbetul slugarnic de căprar nefericit al Premierului Emil Boc, la fel cum se poate lipsi de prezenţa dnei Elena Udrea, prietenă cu preşedintele Norvegiei, la fel cum se poate lipsi de prezenţa dnei Roberta Anastase, calificată în şmenuri cu voturi parlamentare. Vin însă să asiste la ceremoniile dedicate împlinirii vârstei de 90 de ani de către Regele Mihai Regele Carl Gustaf şi regina Silvia ai Suediei, regina Sofia a Spaniei, Marele duce Henric al Luxemburgului, prinţesa Muna a Iordaniei, prinţesele Margarita şi Isabelle ale Liechtenstein, regele Simeon al II-lea al Bulgariei, marea ducesă Maria a Rusiei, prinţul moştenitor Alexandru al II-lea al Serbiei, prinţul Georg Friedrich şi prinţesa Sophie ai Prusiei, prinţesa Irini a Greciei, prinţul şi prinţesa de Savoia, prinţul Nicolae al Muntenegrului, membri ai familiilor regale din Austria, Belgia, Franţa, Portugalia.
  A făcut bine Preşedintele Traian Băsescu evitând să meargă în Parlamentul României cu prilejul discursului ţinut astăzi de Regele Mihai? Da, a făcut bine!
  O afirmaţie recentă nu-mi dă însă pace. Academicianul Dinu C. Giurescu spune că resentimentele Preşedintelui Traian Băsescu faţă de Regele Mihai sunt mult mai puternice decât regulile elementare de comportament. Nietzsche era de părere că omul civilizat, culturalizat, are puterea să pună ordine în haosul pasiunilor sale lăsând la o parte resentimentele. Preşedintele Traian Băsescu nu a putut.

 15. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  TRAIASCA MAJESTATEA SA MIHAI I, REGELE ROMANILOR!
  LA MULTI ANI, MAJESTATE!
  VA IUBIM SI VA RESPECTAM PENTRU CEEA CE REPREZENTATI, DEMNITATE, INTELEPCIUNE, ISTORIE SI VIITOR!
  MUMAI MONARHIA MAI POATE SALVA ROMANIA!

  http://romani-in-lanturi.blogspot.com/2011/10/simbol-al-demnitatii-si-stabilitatii-in.html

  Chiar daca, poate nu este momentul potrivit, nu ma pot abtine …
  JOS DICTATURA BASESCU SI MAFIA PD-L, CANCERUL ROMANIEI!

 16. acuvio Says:

  Nu sunt “monarhist”, dar asta nu mă împiedică să-i urez alături de ceilalţi: La mulţi ani!

 17. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Uitasem ca pot sa ma mandresc ca sunt roman,sa ma simt reprezentat de un om decent ,demn, de un adevarat patriot. LA MULTI ANI MAJESTATEA VOSTRA SI VA MULTUMESC !

 18. J o h n s o n Says:

  Basescu chiar a facut bine ca nu a participat la fel si Roberta,Boc si ceilalti activisti PCR-UTC…

 19. Antoniu Poienaru Says:

  La multi ani, Majestate!

 20. craciun carmen Says:

  LA MULTI ANI ,MAJESTATE!UN GAND FRUMOS PENTRU TOTI ROMANII DIN TOATA LUMEA.UN EVENIMENT CARE A UNIT PRIN MARETIA LUI INIMI MARETE,CARACTERE PUTERNICE OAMENI ADEVARATI CARE VA SUNT MEREU ALATURI SI VA RESPECTA INDIFERENT DE SPATIU SI TIMP!

 21. despredemnitate Says:

  După 84 de ani de când am devenit rege, pot spune că cele mai importante lucruri, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. (Regele Mihai, discurs 25.10.2011)
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/06/23/regele-meu/

 22. mihai4 Says:

  http://gandeste.org/general/la-multi-ani-majestate/19040

 23. olimpiu Says:

  Traiasca Regele!!!

  PS: E tot mai greu sa scri aici intre atatia rosii majoritatea niste imbecili care scriu texte lungi si se bucura ca niste dementi citindu-le singuri!

 24. mihai4 Says:

 25. Marcus Says:

  @Olimpiu: tu esti atat de laconic in exprimare incat prescurtezi si forma gramatical corecta a unor cuvinte pentru a te inscrie in spatiu. Ce-i aia, bai trogloditule „sa scri”? vezi ce zici de rosu’ ca fu cyloarea de fata mare a liberalilor 🙂 🙂 🙂

 26. Ovidiu Says:

  TRĂIASCĂ REGELE MIHAI I! !!!!!!!!!!!!!!!!!
  TRĂIASCĂ REGELE MIHAI I! !!!!!!!!!!!!!!!!!
  TRĂIASCĂ REGELE! !!!!!!!!!!!!!!!!!

  TRĂIASCĂ REGELE IMIHA I! !!!!!!!!!!!!!!!!!
  jos jigodia de la Cotroceni derbedeul analfabet securistul comunist TRAIAN BASESCU.

 27. Virgil Ilie Says:

  LA MULTI ANI MARIEI SALE MIHAI REGELE ROMANILOR !
  SA DEA DUMNEZEU SA-L VEDEM ACOLO UNDE II ESTE LOCUL DE DREPT , PE TRONUL TARII !

 28. olimpiu Says:

  @ marcus
  te simti???

 29. Ovidiu Says:

  Regele Mihai I, 25 octombrie 2011: „Sunt mâhnit că după două decenii de revenire a democraţiei oamenii bătrâni şi bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare „

 30. Virgil Ilie Says:

  Neispravitii de la Patriarhie au uitat ca Regele este Capul Bisericii si au trimis un popa de tara la Parlament … Rusine imputiciunilor securiste !

 31. Marius Mina Says:

  Se impune urgent avansarea in grad a patriarhului Daniel pentru serviciile aduse Bisericii Ortodoxe Romane

 32. Marcus Says:

  @Olimpiu: coane, cu un nesimtit ca tine nu se pune problema simturilor, oricum aveam postarea cea mai consistenta, nu stiu insa ce ai cu rosu, ca doar boii nu sunt afectati pe fond nervos de aceasta culoare, ci doar taurii zice-se ca se infurie cand o vad.
  Asa ca ia cu distonocalm, ca am impresia ca esti de o mie de ori mai rosu decat mine si nu ti ser trage de la raceala-n gat.
  sa fii iubit si daca te dai la mistocareala macar fa-o corect din punct de vedere gramatical, daca altfel nu-ti iese 🙂 🙂 🙂 🙂
  marcus

 33. Cantemir Says:

  Discurs anticipat de ieri:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/24/cui-si-despre-ce-nu-va-vorbi-regele-maine/

 34. kiusimus Says:

  cum ce sa alegem? alegem antenele! ele sa ne conduca pe calea cea buna!

 35. Huhu Says:

  Traiasca regele, jos Basescu!

 36. despredemnitate Says:

  O poveste dintr-un întreg volum de povești. Despre cum s-au „născut” republicile Europei de Est

  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/10/25/cum-au-disparut-monarhiile-din-europa-de-est/

  P.S.
  Să-ți fie rușine Patriarhule Daniel!

 37. WhiteWolf Says:

  Basescu i-a dat ignore regelui (obosit probabil sa-l mai tot atace la mantinela istoriei), Iliescu i-a transmit urari libidinoase, (uitand anii de dupa revolutie cand il fugărea cu elan proletar) si i-a strans tovaraseste mana reginei Sofia la Opera …. si s-a tot vorbit, s-a tot scris ….
  Nu a instaurat monarhia, nu i-a determinat pe „politicieni” sa se opreasca din a fura nestingheriti iar pe romani nu i-a scos n strada: ei, prefera sa se uite la chix factor sau sa se-ngramadeasca prin supermarketuri la reduceri. Ca doar de aia e democratie si libertate 😀
  Partea trista cu discursul regelui e că nu a schimbat nimic. Noi stim ca e asa, el stie ca e asa; si asta mi se pare cu adevarat dezamagitor.

 38. Maria S.(Timisoara) Says:

  La multi ani Marcus ! Sa fii iubit mereu si mai mult decat acum !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: