DISCURSUL MAJESTĂŢII SALE REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENT

Foto via princeradu.ro

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.

Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.

Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.

Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.

Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Națională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.

Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.

Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române:

Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi. Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

37 răspunsuri to “DISCURSUL MAJESTĂŢII SALE REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENT”

 1. PLANO10 Says:

  Republican sau monarhist, nu poti sa-l ignori pe cel care se confunda cu istoria tarii tele, si… nu numai, din ultimii 90 de ani.
  E un privilegiu sa-l asculti, ca roman sau ca european, vorbind in Parlamentul Romaniei, pe cel rasfatat, copil fiind, de bunicii sai Ferdinand I, Intregitorul si Regina Maria, pe cel care a simtit efectele dezastroase pentru tara ale comportamentului dictatorial practicat de tatal sau, Carol al II-lea, care a fost contemporan cu marii barbati care au faurit Romania Mare, care a fost contemporan cu politicieni ca Ionel I.C.Bratianu, Vaida Voievod, I.G.Duca. Nocolae Iorga, Armand Calinescu, Iuliu Maniu, Gh Tatarascu, Titel Petrescu, Petru Groza, Corneliu Codreanu etc, care a fost martorul sfartecarii teritoriale a Romaniei din 1940, cel care a condus lovitura de stat din 23 august 1944, cel care a girat regimul dictatorial militar Ion Antonescu si a fost martorul instaurarii regimului comunist in Romania, supravietuitor natural dintre toti conducatorii de state din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 2. DISCURSUL MAJESTĂŢII SALE REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 25 October 2011 – Blog « TRĂIASCĂ REGELE! SAU POVESTE DE TREZIT ROMÂNII […]

 3. Marius Mina Says:

  Se impune urgent avansarea in grad a patriarhului Daniel pentru serviciile aduse Bisericii Ortodoxe Romane

 4. Ovidiu Says:

  VEZI FOTOGRAFII INEDITE! Regele Mihai I al României, s-a adresat astăzi naţiunii române în Parlament – 25 octombrie 2011: “Sunt mâhnit că după două decenii de revenire a democraţiei oamenii bătrâni şi bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare”

 5. Marcus Says:

  @Marius Mina: esti in urma cu noutatile, nu numai ca a fost avansat la general cu patru stele (doar el si cu Izmana au gradul asta, unul la Securitate si unul la Intendenta), dar Basescu l-a si decorat chiar inainte de a pleca la Briusel. Pentru curajul dovedit in lupta cu ispita de a merge la Parlament pentru a fi alaturi de Majestatea Sa, i-a inmanat Secera si Ciocanu’ cu Spade si Diamante. Sa ne traiasca Popa ca bine mai face si el tarisoarei asteia.
  sa fii iubit
  marcus

 6. Sandi Says:

  Inalt Prea Intreprinzatorul Daniel a lipsit de frica sa nu-i taie Basea tainul ! Rusine !

 7. olimpiu Says:

  @ marcus
  iar ai aparut? parca te jurai ca nu mai ,,calci pe aici?!
  ia-ti prietenii rosii de mana si daca nu suportati funia lui Base luati-o pe cea a tov Iliescu si plecati dracului din zona publica din Romania.Duhniti de a o posta si imputiti atmosfera!

 8. Maria S.(Timisoara) Says:

  Fiecare cuvant al regelui nostru e o nestemata.
  Nimic fara Dumnezeu !
  Dumnezeu sa il binecuvanteze, sa il aiba in paza sa si sa ii dea o viata cat mai lunga.
  Misiunea Regelui nostru este sa traiasca mult pentru speranta si bucuria noastra.
  Doamne ajuta !
  Traiasca Regele.
  La multi ani, Maiestate !
  Va multumesc.

 9. PLANO10 Says:

  @olimpiu
  De cand te-a angajat Mâța pe post de inspirator cu aere duhnitoare?

 10. Marcus Says:

  Erevan News-Hot News: Avansarea In Grad Si Decorarea Prea Fericitului Daniel

  Basescu:- Tine-o tot asa, Prea Fericirea Ta, si la anu’, inainte de alegeri, il bati si pe Oprea si coniacul Zarea, iti dau si a cincea stea!

  Din surse demne de toata increderea, Agentia de stiri Erevan News este in masura sa-si informeze cititorii ca inainte de a fugi la Bruxelles pentru a nu fi nevoit sa participe la intrunirea parlamentara in care Majestatea Sa, Regele Mihai I, si-a tinut discursul cu ocazia implinirii venerabilei varste de nouazeci de ani, intr-o tainita a Palatului Cotroceni a avut loc, intr-un cadru restrans si select ( format din fosti ofiteri superiori de Securitate sub acoperire- in rezerva- si cativa fosti colaboratori ai fostei Securitati, astazi unsi de BOR in functii de mitropoliti) o ceremonie secreta de inaintare in grad si decernare de decoratie Prea Ferictului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pentru merite deosebite in sustinerea actualei Puteri Politice din Romania. Astfel, Prea Fericitul a fost inaintat la gradul de general de Securitate cu patru stele (grad detinut doar de un alt ofiter cu merite exceptionale in distribuirea de echipament curat Armiei Romane si anume actualul ministru al Apararii, d-l G-ral Izmana) ocazie cu care d-l presedinte Basescu Traian i-a inmanat si Ordinul Secera si Ciocanul Clasa I cu spade, frunze de stejar si diamante.
  In alocutiunea rostita cu aceasta ocazie, d-l presedinte a subliniat ca inaltele onoruri i-au fost acordate ca un raspuns la curajul extraordinar dovedit de Prea Fericitul, care a tinut piept eroic ispitei (Ptiu, Satana!) de a participa si a fi alaturi in acest fel de unsul lui Dumnezeu pe pamant, Majestatea Sa, Regele Mihai I, cu ocazia tinerii de catre acesta a unui discurs in fata alesilor neamului, in Parlamentul Romaniei.
  Dupa d-l presedinte a mai tinut sa-l felicite intr-o alocutiune scurta, dar generoasa in elogii si tovarasa general cu numai trei stele, Rodica Culcer.
  La randul sau Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a tinut sa multumeasca conducerii de partid si de stat, personal tovarasului presedinte Basescu Traian, pentru inaltele distinctii acordate si sa-l aigure ca nu va precupeti niciun efort in lupta impotriva mogulilor si a adversarilor domniei sale.
  Ceremonia s-a incheiat cu un dineu la care d-l presedinte a dat cep unui butoias de Chivas Regal, pastrat de pe vremea cand facea cntrabanda cu astfel de produse, vechi de nouazeci de ani si glumind, in hohtele generale de ras si voie buna a spus ca asa cum va termina butoiasul respectiv, tot asa il va termina si pe Majestatea Sa.
  A consemnat pentru Dvs.
  Vartan Varujan

 11. Marcus Says:

  @Olimpiu: iesti prost de prost!

 12. Marcus Says:

  @Olimpiu: coane, cu un nesimtit ca tine nu se pune problema simturilor, oricum aveam postarea cea mai consistenta, nu stiu insa ce ai cu rosu, ca doar boii nu sunt afectati pe fond nervos de aceasta culoare, ci doar taurii zice-se ca se infurie cand o vad.
  Asa ca ia cu distonocalm, ca am impresia ca esti de o mie de ori mai rosu decat mine si nu ti ser trage de la raceala-n gat.
  sa fii iubit si daca te dai la mistocareala macar fa-o corect din punct de vedere gramatical, daca altfel nu-ti iese 🙂 🙂 🙂 🙂
  marcus

 13. olimpiu Says:

  @ pupincuristilor
  suferiti de boala angajarilor…a sinecurilor si nu sunteti decat gelosi ca falsii liberali v-au sutit-o
  pacat ca noi nu invatam ce inseamna cenzura. rahati ca voi trebuie calcati doar de Base&comp

 14. J o h n s o n Says:

  N-am vazut nici un mare „intelectual” icerist pe acolo…Probabil la urmatorul botez al lui Bercea vor sta aliniati la coada la mici si bere…Fara ei Basescu era dus demult…La puscarie.

 15. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  De unul singur, ca mai mereu, am luat si azi atitudine dupa istoricul discurs al Majestatii Sale Regele Mihai in plenul Parlamentului.

  http://tele2drobeta.ro/stiri/2571-severinenii-indignai-de-boicotul-pdl

  TRAIASCA REGELE! ……… si sa auzim de bine.

 16. Ovidiu Says:

  Nicolae Ceauşescu a aplaudat discursul, regelui Mihai I cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Deputaţilor la 1 decembrie 1946: “exprimăm simţămintele noastre de recunoştinţă către glorioasa armată sovietică şi către eroii ei, căzuţi pe pământul ţării noastre, pentru eliberarea poporuli nostru (….)” vezi discursul regelui in 1 dec. 1946

 17. Bordelezu Says:

  Dragă Doamnă Roxana Iordache,

  Niciodată, de mai multă vreme, nu m-am simţit mai bine ca azi.
  Să-ţi dea Dumnezeu multă sănătate şi toate cele dorite pentru că, am toată convingerea, Majestăţii Sale i le va da.
  Să fii iubită!

  Constandin Bordelezu

 18. Ovidiu Says:

  http://scinteia.files.wordpress.com/2011/10/regeq1.jpg?w=630&h=414

  Regele Mihai, despre Băsescu: Cu cât sunt mai mărunte jignirile sale, cu atât se crede mai important. “It’s not even worth reacting to a thing like that, because it’s so small, you know. And that’s the type. The small insults from him, the bigger he thinks he is. I couldn’t care less!” the former monarch says.

 19. Huhu Says:

  Traiasca regele, jos Basescu si gasca lui de lichele portocali!

 20. Marcus Says:

  Maidanezu’ Tot Maidanez

  Speriat de confruntare si maro de tot la cur
  Chiombu a fugit la Briusel chipurile intr-un tur
  El n-a vrut dea respectul cuvenit l-asa un rege
  Care-n Parlament vorbit-a despre tara, despre lege.

  Macho-ul de trei parale, animalul neinfricat
  Cel ce din aeroporturi urla ca un apucat
  Cand a fost sa dea cu ochii de prezenta maiestuoasa
  A gandit ca totusi fuga este cea mai sanatoasa.

  Plin de ura si ranchiuna ca o javra a plecat
  Si-a gasit alibi la UE unde s-a cam invitat.
  Ba, mai mult, a dat si ordin la guvernul de lichele
  Sa sfideze Majestatea c-altfel vor avea belele.

  Cel ce tipa la batrane si la bietii sinistrati
  Si crede ca boborenii sunt o masa de ratati
  Las se-ascunde dupa scuze cand e vorba de-nfruntare
  Si o ia la sanatoasa demonstrand cat e de “tare”.

  Vai de tine, Traienele, al de strigi la jurnalisti,
  Dar te-au pus urgent pe fuga o mana de monarhisti.
  Majestatea Sa Regala te-a-ngropat cu-a sa prezenta
  Si-a raspuns la mojicie cu princiara deferenta.

 21. Aliosa Says:

  @ Roxana,
  Bună ziua !
  SĂ NU NE FACEM ILUZII http://aliosapopovici.wordpress.com/
  Alioșa.

 22. J o h n s o n Says:

  Ca sa revenim la caterinca noastra damboviteana dupa ziua unica de ieri :

  http://www.catavencii.ro/Fakebook-la-summit-ul-de-la-bruxelles-basescu-i-a-dat-100-euro-unui-steward-ca-sa-i-spuna-daca-ceilalti-sefi-de-stat-vorbesc-despre-el_0_1491.html

  A,si inca ceva…Bercea declara f. suparat ca este „arestat politic”

 23. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Ingrozitor de Fericitul Parinte Patiarh Daniel nu are treaba cu cele lumesti ,vremelnice si pline de pacatosenia lumii .El doar face plin de ascultare si cu adanca umilinta, voia CELUI DE SUS ! 😉

 24. Marcus Says:

  @Un simpatizant: din Nefericire, Preafericitu’ il are de stapan pe ala de jos nu pe ala de sus 🙂 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 25. stejarul Says:

  Roxana, am urmarit discursul Regelui si concertul de la opera. Este prima data dupa douzeci si unu de ani cand m-am simtit mandru ca sunt roman. Avem un rege care ne face cinste. Poate ca o compensatie pentru umilirile care le suferim zilnic de la putorile inculte care au ajuns la conducerea tarii printr-o frauda masiva.
  A fost un miracol „monarhia de o zi”, dar acum ne trezim tot in dictatura scursurilor societatii Romanesti. Ce facem?
  Nu putem trai din amintiri si miracole de o zi. Ce face opozitia?
  Sta linistita si asteapta alegerile pe care pazvante chioru le impinge hat hat… cat mai departe. Daca se poate dupa ce da el ortu’ popii.
  Crin e deja compromis serios in ochii electoratului (despre USL nici nu mai are rost sa comentez ca as face teoria focului de paie) dupa parerea mea. Ma intreb, ce a facut Crin efectiv sa scape natia de dictatura chiorului? Oare a fost inteleapta schimbarea lui Tariceanu cu Crin? Uite la Tariceanu, a pregatit vizita Regelui la Parlament.
  Daca ar fi maine alegerile , nu m-as duce la vot. Nu as avea de ce. Sa votez, ce? Un bunch de profitori care nu au demnitatea sa isi dea demisia in bloc (desi vad ca sunt a 5a roata la caruta Parlamentului) si isi iau tacticosi salariile din taxele amarasteanului pe care l-au abandonat atat de marsav?

 26. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Stejarule,tu esti un om ciudat din punctul meu de vedere. Ba te plangi ca nu a facut nimic Crin Antonescu sa te scape de „dictatura chiorului” ,ba spui senin ca maine nu te-ai duce la vot .Iti place „dictatura chiorului” de nu te-ai duce la vot ? Deci Crin este vinovat ca nu lupta pe masura dorintei tale impotriva Chiorului, dar tu …nici macar nu te-ai duce maine la vot,de rau ce te dernjeaza aceasta dictatura … 🙂

 27. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Stejarul,

  Si ce anume inseamna „demnitatea sa isi dea demisia in bloc” opozitia ? Ce anume crezi ca s-ar rezolva sau ce anume crezi ca s-ar schimba in bine ? In afara de faptul ca ar rade Basescu si cu beep-ul 🙂 ,ca i-ar acuza ca sunt lenesi, ca destabilizeaza tara, ca nu au chef de munca etc. ,altceva nu s-ar intampla…

 28. J o h n s o n Says:

  Semnalul cel mai prost pentru schimbarea acestui regim perfid este sa spui ca nu te duci la vot…Daca nu e duce este treaba fiecaruia dar nu trebuie sa o faca public…Si-asa lumea e needucata,nu are cultura democratiei,nu stie ca votul este arma principala de care se tem cei care i-au batjocorit…Nu stiu si stau acasa asteptandb sa moara Basescu de batranete sau ceva de acest gen…Lumea trebuie incurajata sa iasa la vot,imbarbatata sa-si exprime optiunea oricare ar fi ea altfel slinosul va aduce un milion de voturi de afara si va rezolva cazul pe fondul neparticiparii romanilor din tara…M-am mai certat eu pe aceasta tema cu raspandirea fara cu sau fara premeditare a propagandei basiste „Toti sint la fel” „Nu ma duc ca oricum nu se schimba nimic” ” Sa iasa cine-o iesi ca mie tot rau o sa-mi fie”…PROPAGANDA BASISTA 100 %

 29. stejarul Says:

  @Un simpatizant poate neutentic si J o h n s o n

  Aveti dreptate si voi si eu. 🙂

  A nu merge la vot este poate cel mai mare rau care si-l pot face romanii si totusi asta e realitatea. Eu asta simt si nu numai eu, ci tot mai multi oameni cu care vorbesc. O spun ca un semnal de alarma pentru opozitie. Nu are rost sa ascundem gunoiul sub pres. Daca se asteapta alegerile „comasate” si „ras-comasate” prezenta la vot va fi scazuta la valori record.

 30. stejarul Says:

  @Un simpatizant poate neutentic si J o h n s o n

  Daca opozitia si-ar fi dat demisia in bloc in clipa in care borfeta a falsificat voturile si ar fi mers in populatie si organizat mitinguri de protest in toata tara, ar fi demonstrat poporului ca nu inghit fraudele si falsurile pDLeprelor.
  Ce au facut cei din opozitiei? Au marait putin si apoi totul a reintrat in „normal”. Borfeta fura in continuare voturi, pDLeprele voteaza la doua „labe” ca la balamuc… OPOZITIA NU FACE NIMIC!
  Ma gandesc, oranjgutanii au falsificat alegerile fara ca Geoana si ai lui sa faca scandal prea mare, sa conteste vehement rezultatele. Astia le vor falsifica din nou. Ce sens mai are sa mergi la vot daca votul tau nu conteaza? ASTA VAD OAMENII ACUM. Vad ca opozitia se lasa furata se se uita tampa la hoti. Ajungi sa te intrebi: Sunt cei din opozitie cretini sau sunt multumiti cu salariul care il iau deci „why bother”?

 31. stejarul Says:

  @Un simpatizant poate neutentic si J o h n s o n

  O spun sus si tare, OPOZITIA AR TREBUI SA FIE IN STRADA! Sa organizeze mitinguri de protest nu sa astepte legata la ochi alegerile a caror data este totalmente la discretia chiorului.
  Oamenii au asteptat alegerile la termen acum cand vad ce usor le imping oranjgutanii sine die, iar opozitia tacticoasa accepta tot ce le este servit pe tava isi dau seama ca celor din opozitie nu le pasa de popor. Poporul sufera. Se moare de foame de frig IN FIECARE ZI! Fiecare zi se numara in morti. Pentru opozitie, fiecare zi inseamna inca o zi de salar. Oamenii vor asocia si vor echivala sadismul PDLeprelor cu impotenta opozitiei. si asta se va vedea la vot.

 32. Aliosa Says:

  stejarul …..
  La mine pe blog te-ai dat mare MONARHIST iar aici mare SFĂTUITOR al USL ?
  Hotărăște-te , odată, cu cine ești ? Sau ești după cum bate vântu”……
  Ba spui că NU vei merge la vot, iar după ce „ un simpatizant poate autentic…. ” îți arată greșeala pe care ai fi în stare s-o faci din prostie, spui că vei merge la vot !
  Ești cumva diversionist plătit ?
  Sau pupinceofi ?

 33. stejarul Says:

  @Aliosa

  Sunt monarhist si antiKGBist feroce.
  Am spus ca nu voi merge la vot daca USL asteapta tacticosi alegerile la termen(-ul lui basesescu) si ma voi tine de cuvant.

  „Ești cumva diversionist plătit ?”
  Ce este obsesia asa a ta cu MONEY? Ingustimea TA nu vede decat asta: „a mai SPERA în REINSTAURAREA MONARHIEI, înseamnă, ori a fi complet rupt de realitatea românească , ori cu gând parșiv de parvenire și îmbogățire pe seama monarhiei” Sunt cuvintele tale marlanesti. Ce cauti pe blogul Roxanei, aici in barlogul monarhistilor?

 34. Donkeypapuas Says:

  Nu înjuraţi Biserica Naţională. Ea şi-a făcut PRIMA datoria. În 1992, ca să vă aduc aminte. Pe vremea în care erau de neconceput multe figuri pe lângă Rege. Iar Patriarhul are mult prea multe războaie de purtat în acelaşi timp. Ridicarea Catedralei – pentru care e înjurat de tot felul de piticanii; creşterea influenţei Bisericii Române în Basarabia – pentru care e înjurat de alte multe piticanii (rusofobe declamativ, slujind Rossia prin acţiuni); provocările cu iz RUSESC apărute chiar în ţară.

 35. Marcus Says:

  @Donkey: un patriarh adevarat, indiferent de costuri, nu se vinde Puterii precum ultima prostituata. Mai ales ca nu-s banii lu’ baescu pentru constructia Catedralei, ci banii neamului.
  Las-o jos, vericule, nu l-a injurat nimeni, dar pentru cum s-a facut pres in situatia de fata merita scuipat, nu injurat.
  sa fii iubit! Dumnezeu Sa Te Lumineze !
  marcus
  PSnu confunda BOR cu politrucii popesti ai basescului, recte Daniel!

 36. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Donkeypapuas: Eu nu injur Biserica pe ansamblu si nici ortodoxia. Patriarhul Daniel insa in opinia mea este o javra …

 37. despredemnitate Says:

  De ce nu privim Istoria și mai departe, în perspectivă? De exemplu, cum au dispărut monarhiile din țările Europei de Est?
  http://despredemnitate.wordpress.com/2011/10/25/cum-au-disparut-monarhiile-din-europa-de-est/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: