DOCTORE, MI-AI PROMIS CĂ-ŢI IEI MILIŢIENII DIN INTERSECŢIE

Am tot amânat postarea de faţă, dar chiar nu se mai poate. Şi profit de faptul că Doctorul vine la Ciutacu astă seară. Vorbe grele, însă, n-o să audă de la el, ci de la mine.

De ce? Din cauza unor imbecili de miliţieni. Cretini exemplari. Pentru cretinismul cărora va deconta el, fiindcă pe maşina cu care vin figurează PLB. Şi ce fac miliţienii? Cât îi duce capul.

După ce s-a dat drumul la Pasajul Basarab, miliţienii şi-au făcut apariţia la intersecţia Titulescu-Banu Manta şi au început să fluiere aproape zi de vară până-n seară. Ca la balamuc.

S-a nimerit să mă întâlnesc cu Doctorul, la vreo săptămână după debutul demenţei şi i-am spus să-şi ia miliţenii din intersecţie, că în caz cotrar îi fac praştie şi îi sparg geamurile primăriei cu ei. Mi-a promis că e doar o chestie de două săptămâni, până se acomodează lumea cu circulaţia. Deşi e o aberaţie, fiindcă zona e semaforizată excesiv, în trepte, pe 100 de metri sunt trei semafoare.

Zis şi făcut. Într-adevăr, imbecilii au dispărut, era sfârşitul lui iunie şi Sorin Oprescu mi-a promis chiar în biserică faptul că prezenţa miliţienilor e de scurtă durată. Au dispărut, însă, pentru scurtă vreme, pentru că din nou au apărut. Fluierând ca la balamuc. Când l-am interpelat pe unul, a spus că nimeni nu a depus plângere, de la vreo asociaţie de locatari. În zonă sunt multe blocuri de locuinţe, de birouri şi Primăria Sectorului 1 care, de peste doi ani, nu se mai termină de renovat, din pricina unei firme a regimului Băsescu şi pentru lentoarea căreia e înjurat primarul Chiliman – chiar dacă e un primar excelent, cu atâtea realizări cât n-au avut predecesorii postdecembrişti la un loc.

La fel, Oprescu e un primar excepţional, nici nu-ţi vine să crezi că un român poate fi aşa de tenace. Dar promit că n-am să-l votez, că nu sunt masochistă, dacă nu rezolvă problema cu cretinii din intersecţie. Nu doar că e primar, e în primul rând medic şi ştie ce înseamnă un atentat la viaţa şi sănătatea oamenilor. Asta fac miliţienii. Sunt atât de limitaţi şi pătrunşi de propria lor importanţă încât în mod sigur nu le trece prin minte că acolo nu e câmp deschis cu oile şi că pot deranja îngrozitor sute şi mii de oameni cu fluieratul lor cretin. Mai ales de când vine şi o miliţiancă. Umflată şi proastă. Sunt trei imbecili care vin – unul, diplomat, a demonstrat că ştie să-şi facă meseria şi fără să fluiere, dar când e secondat de un coleg şi mai ales de miliţiancă, ţine să demonstreze în „spirit” de turmă că nu e mai prejos la imbecilitate.

Fluieră ca la balamuc.  Cretinul şi cretina sunt de pus la zid. Efectiv nu mai suport, m-aş duce şi i-aş strânge de gât. Cine îi trimite mizează pe cretinismul lor zelos ca să întoarcă oamenii împotriva lui Oprescu şi să justifice ostilitatea lui Băsescu la adresa poliţiei. Păi, sincer, la ora actuală aş desfiinţa-o. Fiindcă n-a reuşit să mă scoată din minţi regimul Băsescu în atâţia ani, cât reuşesc cretinul şi cretina de miliţieni în câteva minute.

Deci, doctore, dragă Sorine, ţin la tine, apreciez tot ce faci şi te-aş vota cu drag, dar în aceste condiţii n-am s-o fac, dacă tu demonstrezi că eşti la fel de insensibil ca şi puterea actuală. Nu suntem statistici, suntem umani. Un medic ştie asta mai bine decât aproape oricine. Dacă nu mă crezi, ia-i la tine, să-i auzi tot timpul. În mod sigur, tu după cel mult o jumătate de oră te-ai duce şi i-ai face armonică.

Noi cu ce ţi-am greşit?

P.S. Sper ca Victor să-l întrebe pe primarul general cum se raportează la mizeria pe care puterea i-o face preşedintelui colegiului medicilor prin intermediul DNA. Iar asta cu miliţienii să i-o arate într-o pauză. Deci, eram într-o sfântă biserică în seara în care mi-a promis.

Update. Uitasem esenţialul: miliţienii în cauză sunt material didactic pentru categoria tulburarea liniştii publice. Şi o dovadă vie că într-adevăr se impun nişte disponibilizări. Începând cu ei, care probabil tocmai de-aia vin, ca să-şi justifice leafa. Ca şi cum i-am plăti ca să ne terorizeze.

15 răspunsuri to “DOCTORE, MI-AI PROMIS CĂ-ŢI IEI MILIŢIENII DIN INTERSECŢIE”

 1. DOCTORE, MI-AI PROMIS CĂ-ŢI IEI MILIŢIENII DIN INTERSECŢIE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 21 October 2011 – Blog « Un tur de forta pe acoperisul Alpilor (1) […]

 2. serban g Says:

  Lasa ca vine frigul si pleaca singuri de acolo… 🙂

 3. Argusdre Says:

  Fata de problemele multiple si grave cu care se cofrunta tara de cand Satra matrozului e la putere, chestia cu fluieratul militienilor o consider chiar lipsita de importanta…Daca lor le place sa fluiere, de ce nu ? Ca doar bucurestenii au demonstrat pana mai ieri ca sunt o mare aglomeratie tiganeasca.Pardon ! RRRRomeasca, ca toti de la Râm ne tragem….

 4. jan dinu Says:

  Iar avortezi pe gura …ca demult mashinaria nu-ti
  mai lucreaza …depashind standardele de functionare …!
  JD-USA

 5. J o h n s o n Says:

  Poate asteapta o taxa de protectie ! Nu ăia cu fluierul…panaramele de functionari care i-au trimis acolo,oamenii „statului reformat” de clica mafiotului de la Cotroceni.

 6. Roxana Iordache Says:

  @Argusdre. Mentalitatea asta e principala cauză a situaţiei în care se află un popor devenit de mult timp doar populaţie pasivă. Consideri lipsit de importanţă faptul că semeni ai tăi sunt terorizaţi la ei acasă, de unii din cei a căror menire e să-i apere şi să-i servească în drepturile lor fundamentale – printre care dreptul la linişte publică. Tu reduci totul la politică, exact ca şi regimul Băsescu, pentru care viaţa e lipsită de importanţă. Importantă e doar existenţa lor îmbuibată.

  Cel mai important lucru e viaţa fiecăruia, viaţa personală. Viaţa mea, a ta. Cine nu înţelege şi nu respectă asta are mentalitate gregară, de sclav. Respectiv, de tiran. Ăsta e poporul român. Mai mulţi strigă de pe la ferestre sau mârâie la ei în intersecţie, dar nimeni nu face nimic concret ca să-şi apere drepturile. Am dreptul la linişte în casa mea şi la masa mea de lucru. Se vede că nu ştii despre ce vorbeşti şi te grăbeşti să dai sentinţe cu privire la vieţile altora, de care prea puţin îţi pasă. Mie de ce mi-ar păsa de viaţa ta? Din prostie, ar zice unii sau pentru că aşa am fost educată, fiindcă primul lucru pe care îl reţin din învăţăturile de la mama a fost grija faţă de ceilalţi, respectul faţă de celălalt, faţă de viaţă, deci să nu deranjez pe cineva, să nu lezez pe cineva, cumva. Asta m-a învăţat mama de mică. Şi în acelaşi timp, faptul că valoarea cea mai importantă a vieţii umane e demnitatea. Deci, încerc să nu deranjez pe nimeni în viaţa lui personală şi pretind reciprocitate. Iar când e vorba de reprezentanţi ai statului, PRETIND să mi se respecte drepturile, pentru că este dreptul meu fundamental, acela de a-mi fi respectate drepturile. Ia să stai tu cu ăia pe cap – cum îi spuneam şi Doctorului – măcar o jumătate de oră şi să-mi povesteşti pe urmă. Sau poate eşti masochist, ca lighioana care a postat acelaşi mesaj stupid de vreo patru ori şi probabil că o va face în continuare, motiv pentru care nici n-am banat-o, ca să-şi piardă timpul. Doar i-am trimis prostia la gunoi, numai că degeaba, fiindcă are nesfârşite rezerve în acest sens.

 7. Argusdre Says:

  @Roxana Iordache
  Complici mult prea tare problemele.De cand ma stiu am avut pe strada militieni de la circulatie care fluierau, in limite rezonabile ce-i drept, ca sa dirijeze vehicolele si pietonii,dar probabil ca ai tai chiar respira prin fluier. Daca asa stau lucrurile e musai sa faceti (macar parte din cetatenii zonei) o reclamatie scrisa.
  Cat priveste explicatia ta plecand de la necontestarea unor fluierari sa ajungem la soarta trista si molcoma a natiei romane, de asemenea cred ca-i prea mult spus.Stiu ce inseamna pentru fiecare linistea in viata lui privata, dar sa zicem ca natia romana e delasatoare si nu-si apara drepturile deoarece ţaţa Leana nu-l reclama pe secretarul Primariei ca mereu canta cat il tin bojocii dupa ce iese de la Carciuma poluand fonic zona, zau ca-i exagerat de-a binelea….

 8. Roxana Iordache Says:

  @Argusdre. Mulţumesc pentru comparaţie. Deci, pentru consideraţie. Te rog să mă ierţi pentru mesajul anterior, trebuia să-mi dau seama că e inutil. 😐

 9. mihai4 Says:

 10. J o h n s o n Says:

  @ Argusdre…Cunos bine persoane care efectiv s-au mutat din „cartierul natal” exact pe acest motiv…aparitia unor surse de zgomot insuportabile incepand de la niste caini isterici care latrau zi si noapte la oricine trecea pe trotuarul din fata casei pana la unul care si-a deschis atelier auto in garajul casei turand motoare la maximum si ciocanind in table la orice ora pana la 12 noaptea…Daca militienii Roxanei vor fi la un moment dat dislocati din zona astora particulari ce sa le faci ?…Sunt pe proprietatea lor,este democratie asa ca daca nu-ti convine valea ! Si au plecat oamenii,ce sa faca ? Asadar e o problema foarte serioasa.De ce sa fii agresat pana si in casa ta sa nu te poti odihni,concentra,sa ai parte de teroarea aparent nevinovata dar in timp distrugatoare a nervilor ? Daca exista alternativa de ce sa nu se poata face ceva in sensul asta ?

 11. PLANO10 Says:

  N-as crede ca e mare placere pe acei politisti sa stea cu fluiericiul in gura, in acea intersectie, doar pentru sicanarea localnicilor mai sensibili. Probabil ca traficul si reclamatiile soferilor blocati acolo impun dirijarea de catre agenti.
  Poate era mai intelept, daca Roxana are intrare la Oprescu, sa-i sugereze inlocuirea agentilor cu un sens giratoriu…asa cum intalnim peste tot in lumea civilizata.

 12. Roxana Iordache Says:

  @PLANO10. N-are sens să te solidarizezi cu miliţieni tâmpiţi. Pentru ei nu există decât bucăţica de carosabil şi fluierul, în prostia lor furajată se simt atotputernici şi nici nu le trece prin ce n-au că ar putea deranja, iar dacă le spui asta, nu le pasă.

  Totodată, e aiurea să te pronunţi fără să cunoşti. În plus, cu titlu de „probabilitate”, nici măcar de posibilitate. Chiar n-ai datele. Toată lumea vede evidenţa şi zice că miliţienii când vin încurcă circulaţia, se face haos rutier şi vacarm sonor. Adică, ei încurcă pentru a pretinde că au ce descurca. Şi când vine miliţianca, sunt pe două-trei voci, adesea simultan, oricum – continuu, în aşa fel să nu care cumva să fie vreun moment de linişte. Care, dacă apare, nu-i decât o altă tensiune, adică aşteptarea unei noi previzibile rafale distrugătoare de nervi, chiar şi pentru cei mai puţin simţiţi, ca să zic aşa. Unora care sunt continuu muraţi în alcool sau cu capul rotund probabil că nu le pasă. În rest, e insuportabil. Nu trebuie să fii neapărat sensibil ca să te îmbolnăveşti. Se poate face atac cerebral, etc., chiar şi la persoane sănătoase. Mai sunt însă şi cardiaci, etc. Plus că o dată-n viaţă poate vrea cineva să doarmă până la 8 dimineaţa şi e imposibil!

  Imposibil e şi sensul giratoriu în zonă, de-aia nu-i bine să te pronunţi când nu ai date. Repet: nu e nevoie de miliţieni, semaforizarea oricum e excesivă, trei semafoare în trepte pe 100 de m şi alte două, tot pe 100 de metri perpendicular pe cealaltă trecere de pietoni. Şi primăria sectorului 1 e chiar după poalele, ca să zic aşa, Pasajului Basarab. Sunt foarte multe blocuri, foarte multe case – locuinţe şi servicii. Se aude până În Piaţa Victoriei, nu exagerez! Cel puţin vara. Oricum, mai e un pic şi se mută primăria la loc.

 13. Ghita Bizonu' Says:

  http://vremea.forumgratuit.ro/t351-sinuciderea-occidentului-cretin-si-corect-politic#762

  Si spopos de caralii de la ciruclatie. In regimet era un pluton CIC (cercetare si indrumarea circulatiei) care letii guri rele il numeau „incurcarea circulatiei”.

 14. Ghita Bizonu' Says:

  Militience de alta data

  Prin 70-73 au aparut primele „fuste” la circulatie. In piata Roseti erau 2.
  Una bruneta , draguta foc . si amabila. iUmbla barfa ca unii „greseau” doar ca sa o auda vorbind . (insa daca ar fi fost unu marlan ar fi luat-o pe coaja rau de la colegii de trafic!)
  A doua „calul” (Mariana parca) era o tipa ciolanoasa , inalta, plata , roscata era .. teroare . Daca ii prindea un sofer ca a facut o greseala .. amenda ! Insa se pare ca durea mai tare ca era o gura spurcata (nu , nu injura, nu folosea unsulte directe dar am auzit ca unii se plangeau ca ar fi fost mai „uman” sai ii injura in fata. Cica avea vreo 12 moduri „politicoase” de a se intreba cum toti cretinii nascuti la 6 luni din mame …. aveau carnet de conducere samd)

 15. Cârcotaşu Says:

  @ Roxana,
  Tu nu ştiai că Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti mai este cunoscută şi sub numele de Brigada Fluieraşi?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: