JOHNNY RĂDUCANU. ULUITOR CĂ A EXISTAT. ADEVĂRAT

Video de ioanalazar1

A murit Johnny Răducanu! Nu-mi vine să cred.  Mi-e imposibil să-l concep mort. Asta e o glumă proastă. Probabil, infarct.

Ne vedeam prin vecinătate, pe la reuniuni şi mitinguri politice, civice (anii 90), pe urmă, la spectacole, la recepţii, la magazin, la plătit telefonul. Era genial. Şi se purta atât de natural. Liber printre oameni, cu vestuţa şi băscuţa lui, în diferite variante.

Video de ghirlandaio2003

Mi-a revenit pe ecranul memoriei o sindrofie, în care mi-a spus multe, multe şi deloc mărunte, minunate, un poem spontan dedicat femeii.  Spunea  – ce tâmpiţi sunt bărbaţii, nişte nesimţiţi,  ar fi atât de uşor să le facă fericite pe femei, care duc tot greul şi care n-au nevoie decât de foarte puţin ca să le faci să se simtă minunat, adică, un cuvânt frumos, să le spui că le iubeşti, o floare, ceva, orice şi mai ales să nu fii tâmpit ca bărbat. Râdeam şi încercam să-i apăr pe bărbaţi, rugându-l să nu generalizeze. Ba toţi sunt tâmpiţi, nu s-a lăsat el. Mă uit la unul care nu e, i-am răspuns. A dat din mână. Am râs. Nu-mi vine să cred că s-a dus.

Unul din cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut, o minune în sine.

Câte improvizaţii geniale nenăscute s-au dus odată cu el! Rezervate lumii de dincolo.

Video de ErikPonti02

Era monarhist, a spus că România era ţară când era regală. Şi că era popor. Zicea că acum nu mai este.

Venisem să plătesc telefonul, el plătea în faţa mea şi a glumit cu operatoarea, că poate e ultima plată. I-am zis să nu spună asta nici în glumă, iar femeia m-a susţinut, zâmbind. Mai scapă ăştia de un pensionar, a spus el, că nu mai au loc de noi. Revin şi spun că e mare păcat să se gândească la dispariţie, fiindcă sunt mulţi care ar suferi fără el. Aiurea!, zice. De exemplu, Pino ar fi distrus, îi spun, ar plânge. Întoarce privirea către mine serios şi zice: păi să ştii că ar plânge, fiindcă Pino mă iubeşte. Nu e singurul, i-am amintit. 😥

E un om pe care l-am iubit, l-am iubit aşa cum iubeşti viaţa. Nu pot crede că s-a dus dintre noi.

Dumnezeu să-l odihnească! Fiindcă dacă a avut ceva să-i ierte, asta a fost între ei doi; cum ar fi o controversă pe improvizaţii muzicale.

10 răspunsuri to “JOHNNY RĂDUCANU. ULUITOR CĂ A EXISTAT. ADEVĂRAT”

 1. Ion Olteanu, protestatarul de la Drobeta Says:

  Titanii au inceput sa ne pedepseasca pentru neputinta noastra. Ne parasesc unul cate unul. Pacat! Odihneasca-se in pace!

 2. JOHNNY RĂDUCANU. ULUITOR CĂ A EXISTAT. ADEVĂRAT » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 19 September 2011 – Blog « Coasta de Azur cu Paravion.ro: Sfaturi utile pentru Nisa […]

 3. Maria S.(Timisoara) Says:

  Dumnezeu sa il odihneasca!

 4. julia Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 5. Cer pe ape | Ţara vorbelor în vânt Says:

  […] coolnewz, ecoul tăcerilor, ioan usca, cosmin, silavaracald, psi, ady petrişor, vis şi realitate, roxana iordache, ragnar, paradisul verde Share this:TwitterFacebookLinkedInLike this:LikeBe the first to like this […]

 6. stejarul Says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca si noua sa ne dea minte sa dam regimul criminal jos de la putere. Daca astia mai stau mult „cocotati”, ne termina „la bucata”….
  SimP

 7. WhiteWolf Says:

  Si dintr-o data e atat de mult zgomot de fond… Si-atat de multe limbi balesc nemeritat pe scandurile sicriului….
  Toti l-au cunoscut, toti il iubesc, acum, ca nu mai repreznta nici un „pericol”. Doar ca nimeni nu isi cere iertare ca a murit singur si nimeni indrazneste sa isi asume culpe pentru tot ce a trait absolut nemeritat.
  Aud ca datoreaza bani pentru drepturile de autor.
  Dar nu aud pe nimeni care sa recunoasca ca l-a scos din foame pe vremea cand producea valuta cu sacosa cantand pe afara si nu vedea nimic din contractele ARIA sau din ce colecta , tot in valuta, tara de pe urma discurilor sale.
  Si nici acum nu ne este rusine cat ar trebuie pentru ca, macar, sa tacem si sa-l lasam sa se auda fara aberante zgomote de fond !!!

  Mai exista Regele, inca vreo 2-3 actori si apoi, gata. Tot ce visau comunistii rusi se va fi implinit; Romania a fi ramas fara radacini
  Iar lumanarile nu vor mai putea lumina suficient

 8. Roxana Iordache Says:

  @White Wolf. Poate că merit şi eu culpabilizarea, deşi chiar nu aveam cum să-l ajut, în afară de a-l aplauda. În rest, nu mi se pare că se vorbeşte despre el, cel puţin Antena 3 în privinţa asta cred că e OK, tratează dispariţia lui respectându-i dorinţa de discreţie. Cred că şi-a imaginat o bocitorie naţională ca la moartea lui Adrian Păunescu şi a avut oroare. Totuşi, discreţia în mediatizarea ceremonialului funerar e una şi altceva trebuie să fie rememorarea personalităţii lui. Ar trebui să fie emisiuni serioase şi nu spectacole de vorbe goale, ci chintesenţă de reflectare a valorii celui care era inegalabilul Johnny Răducanu, un amor de om.

  Mulţumesc pentru mesaj, îmi era dor de lupul alb. Câtă dreptate ai şi câtă tristeţe e în sentimentul ăsta de extincţie naţională, parcă simţi că mori pe dinăuntru. Mulţumesc încă o dată! 😥

 9. WhiteWolf Says:

  Mediatizarea e ok. La fel si rememorarea . Si tot ce mai vrei.
  Exista oameni comuni, banali, asemeni noua care l-au respectat si continua sa-l respecte. Dar exista si oameni „mari azi”, oameni care au supt cu el din aceeasi sticla iin Vama Veche a anilor ’70 si s-au cocotati sus plecand de pe spinarea lui si care i-au intors dosurile nu din frica ca ar fi striviti – stiau ca nu e genul- ci pur si simplu pentru ca au fost si sunt incapabili sa intoarca un bine primit la un moment dat..Zeci de ani n-au facut-o si cu toate astea au nesimtirea sa apara in cutia cu maimute si sa sustina ca l-au iubit.
  La ei ma refeream cand pomeneam de limbi.
  De la ei ar fi trebuit sa vina o academie purtand numele de „Mister Jazz”. Pentru ca el le-a dat mult mai mult.

 10. Marius Ghilezan Says:

  Azi îmi rezerv o bordură la Parlament. Tu ce faci?
  http://mariusghilezan.ro/sa-inconjuram-parlamentul-si-sa-ne-rugam-pentru-rege.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: