10 ANI DE LA 11 SEPTEMBRIE. MĂREŢIA SUA. ETERNĂ

Video de Twodeez

10 ani de la atentatul împotriva lumii libere. Atentat satanic, care a urmărit sfârşitul libertăţii. Subminarea din temelii a creştinătăţii. Să fim serioşi, e şi un război religios. Dar nu mor creştinii când vor musulmanii. Realitatea e că Islamul e un pericol la adresa vieţii, un atentat la fiinţa umanităţii. O religie primitivă, o religie a urii, o propovăduire a exclusivismului: tot ce nu e musulman e considerat necredincios şi tot ce e necredincios, dacă nu se converteşte de bună voie, trebuie exterminat. Asta e esenţa Islamului. Pe când esenţa umanităţii e libertatea şi nici o religie nu o celebrează mai deplin decât creştinismul. Eşti liber să optezi.

Am urmărit ceremoniile de comemorare din America în direct la CNN. Pentru că ştiu să vorbească numai atunci când trebuie şi deci ştiu când şi cât să tacă. Dacă s-ar prinde Fox la noi, aş urmări-o.

Se citesc numele celor aproape 3000 de morţi din 11 septembrie. E o linişte deplină. E măreţia poporului american. Incomparabilă. Chintesenţa lumii. De fapt, americanii sunt creştin-ortodocşi care se ignoră. Dacă s-ar fi născut în dreapta credinţă, li s-ar fi potrivit mănuşă. Iar ea ar fi dominat lumea, în sens graţios. Fiindcă americanii sunt cei mai practicanţi creştini din lume. Poporul cel mai religios. Cel mai credincios. Fiindcă religia e un mod de viaţă la ei. O practică senin, cu inimă de copil. Acolo sunt vreo sută de milioane de catolici. Nu ştiu câţi ortodocşi. Foarte mulţi baptişti. Diverse alte culte. Dar practicanţi.

Ce păcat că ortodoxia – care e adevărata religie universală – are o anume inhibiţie provincială. Prozelitismul e reprobabil, nu despre asta e vorba şi slavă Domnului că nu ne caracterizează! Dar despre misionarism e vorba. Am impresia că trăim o închistare, o limitare egoistă la un spaţiu restrâns. Sunt sigură că revelaţia ortodoxiei ar cuprinde învăluitor America. În loc de asta, vin sectele la noi. Cu propagandă stupidă. Nu vreau să lezez pe nimeni, nu despre naivi sau credincioşi convinşi e vorba. Ci evident despre escroci. Profitori. Şi care smintesc.

Bat clopotele, într-o pauză între scandarea numelor martirilor. De pe toată suprafaţa pământului. Din toate locurile. De toate rasele. De toate credinţele. W Bush e aclamat. Spre deosebire de Obama. Oricum, preşedinţii şi primele doamne merg împreună la familiile victimelor. Şi asta face parte din măreţia Americii. Şi sentimentul apartenenţei naţionale, dincolo de apartenenţa politică. Vicepreşedintele Biden elogiindu-l pe secretarul de stat al Apărării din vremea preşedintelui Bush, Donald Rumsfeld, pentru deciziile luate atunci.

Momentele de reculegere sunt de linişte care pare de pe altă lume. Auzi aerul.

Patriotismul pentru americani e ca respiraţia. Aşa sunt crescuţi. Cu imnul şi drapelul. Cu sentimentul naţional şi cu aceeaşi convingere a datoriei Americii ca apărătoare a libertăţii universale.

Sigur, atentatele au vizat sfârşitul lumii libere şi din păcate, parţial au reuşit. Nimic de atunci încoace nu mai e cum era. Mentorii terorii au reuşit să determine marile democraţii  să limiteze însăşi esenţa democraţiei şi a statului de drept: libertatea individuală, libertatea persoanei umane, dreptul inalienabil la intimitate. Asta s-a şi urmărit, compromiterea sistemului lumii libere, alterarea lui până la substituire cu sisteme poliţieneşti.

Personal, dacă ar fi să plec cu avionul şi sorţii m-ar alege să fiu descălţată sau căutată antitero, n-aş îngădui,  m-aş întoarce acasă. Indiferent cât de importantă ar fi călătoria. Chiar dacă pentru mine personal ar avea o miză capitală.

Cam asta au reuşit teroriştii. Într-un anumit sens, să guverneze prin ameninţarea perpetuă lumea liberă. Care a devenit tot mai puţin liberă. Tocmai ca să apere libertatea ameninţată de teroare. Trist paradox, de fapt, un cerc vicios.

Şi partea proastă e că tertium non datur. Nu ne vor lăsa în pace (nici) dacă-i lăsăm în pace. Războiul continuă. Declarat sau nu. Şi cine-l întreţine are interesul să nu existe niciodată pace în Orientul Mijlociu. Şi-ar pierde obiectul muncii.

Oricum, America nu va fi niciodată îngenuchiată.

34 răspunsuri to “10 ANI DE LA 11 SEPTEMBRIE. MĂREŢIA SUA. ETERNĂ”

 1. 10 ANI DE LA 11 SEPTEMBRIE. MĂREŢIA SUA. ETERNĂ » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 11 September 2011 – Blog « Noile reguli de creditare vor afecta piata imobiliara. Vezi cum […]

 2. Desene pentru copii Says:

  Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 3. Ghita Bizonu' Says:

  Etern ce cuvant prea lung …
  Nici Roman nu a fost eterna …

 4. Argusdre Says:

  ”10 ani de la atentatul împotriva lumii libere. Atentat satanic, care a urmărit sfârşitul libertăţii. Subminarea din temelii a creştinătăţii. Să fim serioşi, e şi un război religios. Dar nu mor creştinii când vor musulmanii…”
  Lucrurile sunt mult, mult mai complicate si mai complexe….in primul rand trebuie avut in vedere ca initial crestinii s-au cam dus peste lumea araba pentru a le sterpeli petrolul.Tot crestinii au creat zazanii acolo, reimpartiri de zone, creare de state noi (vezi Kuweit) in functie de interesele lor economice…Palestia a fost multi ani sub ocupatie britanica si nu viceversa…Saddam Husein si uslama au fost initial informatori ai CIA, deci tot ai crestinilor, dupa care americanii nemaiavand nevoie de ei, i-au mazilit.Razboiul dintre Irak si Iran a fost intretinut cu armament american (inclusiv cu gaze toxice americane, „imprumutate” Irakului, ca sa loveasca in kurzi, pentru ca apoi americanii sa minta si sa declanseze razboiul contra Irakului de fapt pentru petrol).
  Vazandu-se in pericol de moarte, tarile arabe s-au vazut nevoite sa declanseze juhadul contra crestinilor dupa puterile, dotarile si conceptiile lor.
  Deci sa lasam lozinca „America aparatoarea libertatii di dreptatii”.
  Si in sfarsit cine a citit Coranul si Biblia si-a putut da seama ca primul este mult mai progresist ca sa zic asa…si nu propovaduieste nicaieri crima ori razbunarea.
  Sunt prea multi care preamaresc America pe nedrept si din multa ignoranta.
  E recomandabil sa fim mult mai prudenti in directia asta.

 5. Radu Humor Says:

  Pentru un crestin ortodox ura aceasta manifesta asupra unei religii
  poate crea reactii periculoase in ambele sensuri.
  Sa nu uitam ca un alt manifest religios ultracriminal indreptat impotriva crestinilor, „Protocoalele Sionului” si atribuit evreilor a contribuit si el la felul in care sunt judecati astazi in lume, deocamdata doar la figurat, cei care inca mai asteapta venirea lui Moise .
  Atata timp cat exista o sumedenie de neclaritati si neconcordante in legatura cu tristele evenimente din 11 septembrie 2001, o serie de evidente care se bat cap in cap, este cel putin periculos sa te arunci cu atata inversunare asupra unei religii ce are o acoperire atat de impresionanta pe aceasta planeta.
  Dar se pare ca asta s-a si urmarit, si in mare a reusit, atacul din America fiind scuza si pretextul altor atacuri care au prilejuit incontestabil, inmiit, mai multe victime umane si distrugeri materiale ! (exista undeva o evidenta din care sa reiasa cati din cei 3ooo de victime sunt evrei ?!).
  Sa-i plangem si sa-i pomenim pe cei morti, de pe ambele maluri ale Styxului religios, si sa-i condamnam la fel si pe cei vinovati de crime impotriva umanitatii, indiferent de apartenenta lor religioasa sau politica.
  Ucigasii unora, nu sunt mai buni decat ai altora :mrgreen:
  E vorba de aceleasi bestii cu chip de om !

 6. Cârcotaşu Says:

  @ Argusdre zice:

  Si in sfarsit cine a citit Coranul si Biblia si-a putut da seama ca primul este mult mai progresist ca sa zic asa…si nu propovaduieste nicaieri crima ori razbunarea.

  Îmi pare rău dar, sub rezerva că nu ai o definiţie aparte pentru noţiunea de „progresist”, afirmaţiile astea denotă faptul că n-ai citit nici Biblia, dar nici Coranul! Apelul la cei ce le-au citit este, în concluzie, demagogic, pe lângă faptul că e inexact.

 7. Marcus Says:

  De La “Lacrima Lui Ovidiu” La Lacrimile Lu’ Traian

  Traim vremuri injositoare si umilitoare pentru un popor adus intr-o proportie covarsitoare la saracie lucie si la conditia traiului de pe o zi pe alta, cu mentiunea ca sunt destui din cei care nu mai apuca ziua urmatoare. Dar mai presus de toate traim vremuri ciudate. Ciudatenia consta in faptul ca fata de toate giumbuslucurile, minciunile, ipocriziiile, scenariile securistice oferite in loc de hrana unei populatii (ca numai popor nu ne mai putem numi) abrutizate si fara viitor, golaniile, marlaniile intr-un cuvant nefacutele savarsite de cel impropriu numit “presedintele tuturor romanilor”, noi, in loc sa instituim o comisie medicala care din mila crestineasca sa-l diagnosticheze corect pe dementul din capul statului si pe cale de consecinta sa-l interneze, la o adica in camasa de forta, intr-un spital de boli mintale, sau mai pe sleau la balamuc, am ajuns sa consideram si sa incadram drept normale aceste manifestari ale unui om atins grav la tartacuta de nebunie.
  Se zice ca nu da bine sa razi de betesugul unui om si subscriu la aceasta idee, totusi nu pot rezista in a ma intreba oare la ce se gandeste chiombila de reuseste sa-si pisa ochii la comanda, atunci cand norma electorala o cere. Faptul ca aceasta “hipersensibilitate” este data si de perioade de abstinenta pe termen scurt de la consumul bauturilor alcoolice cat si de labilitatea personajului grav atins de nebunie este evident pentru orice profan, conditia de a fi specialist in psihiatrie nefind musai necesara pentru o astfel de constatare. Totusi eu stau si ma intreb la ce se gandeste atunci cand incepe sa planga ca fata mare inainte de prima penetrare.
  Ca nu cred eu ca a plans de mila Stolojanului, par exampl, atunci cand s-a manifestat public cu un astfel de comportament de copil de gradinita pentru handicapati. Mai degraba cred ca s-a gandit la ce-ar pati daca ar fi nevoit sa se lase brusc de sticluta. Ei, da, asta da subiect pentru un betiv notoriu ca el sa izbucneasca in plans la comanda. Sau la ce se gandea cand o plangea pe ma-sa in campanie electorala si in versuri proprii comise la tinerete cand aceata era in floarea varstei si sanatoasa tun pe motiv ca si-o imagina el moarta si ingropata la sosirea din voiaj. Eu zic ca se gandea ca Elena Udrea l-ar putea traduce cu f’un consilier prezidential. Ori cand ii plange pe pensionarii pe care si-i doreste iesiti cat mai curand din peisaj pe cale “naturala”, lasati de el fara mijloace de subzistenta si tratamentele medicamentoase de zi cu zi, in iarna care vine fara posibilitatea de a-si plati facturile la incalzire, deci la ce gandeste chiombu cand la scoala de vara a izmenarilor junior, il apuca amocu si izbucneste histrionic in plans doar la pronuntarea cuvantului pensionar. Aici cred ca se gandeste la cum o sa-l beleasca Opozitia dupa ce o sa vina la Putere si-l va suspenda, stabilindu-i totodata domiciliul la Rahova pe perioada hotarata prin lege pentru toate magariile comie ca presedinte de tara.
  Subiecte la care sa se gandeasca de sa-l apuce plansul are garla ca urmare a modului in care si-a batut el joc atata amar de vreme de romani.
  Tragic este faptul ca noi cand vedem cum se manifesta nebunul, in loc sa punem mana de la mana si sa-l internam la sanatoriu, il toleram in continuare, iar altii mai prosti, asa ca mine, stau si se intreaba “la ce se gandeste chiombu’ cand plange la comanda?”

 8. Argusdre Says:

  @Cârcotaşu,
  Ar fi fost mult mai bine daca te documentai inainte de a pasi pe pamant neigur.E usoor a scrie versuri…..Ceea ce insemna la tine combatere, nu-i decat o poaveste subiectiva inventata pe moment, ceea ce pentru subsemnatul nu inseamna decat mancat de ciuperci ca sa pari interesant.
  Zii ceva concret in aprivinta asta , daca te tin bracinarii, iar daca nu…ia o pauza.

 9. Ghita Bizonu' Says:

  Marcus

  prefer lacrima lui Ovidiu. Insa observ ca de cand lacrimile lu murfatlareanu sansa mea de a bea pe cele a lu Ovidiu (oricum mai teoretica dat fiind pretul) s-au redus considerabil …

 10. Argusdre Says:

  @Carcotasu,
  As putea detalia cateva dintre ideile Coranului mai realiste decat in Biblie :
  Spre ex. in Coran se prevede ca omul are voie sa minta de trei ori in viata, in vreme ce Biblia interzice.
  In Coran este infierata si condamnata in special preacurvia, in vreme ce Biblia pomeneste toate pacatele pamantului, multe neincadrandu-se chiar …printre pacate.
  Postul alimentar prevazut in Coran este de asemenea mult mai usor suportabil de catre individ decat privatiunile mult exagerate exdistente in Biblie.
  Mentionez de asemenea ca a existat in peroada evului mediu o inflorire deosebita a stiintelor, culturii, artei etc in Toata lumea araba, permisa exact de catre Coran, in vreme ce in lumea crestina, Inchizitia a stopat dezvoltarea celor de mai sus.
  Asta asa, pe scurt.
  Dupa ce vei citi si tu macar o brosurica despre cerle de mai sus, mai discutam „importantule”.

 11. Ovidiu Says:

  Claudia Rus: “Nadia Comăneci era rea si nu pot uita cand m-a pus pe mine si pe sora mea sa cautam o minge de tenis de camp pierduta in iarba. Ore intregi am cautat, fara s-o putem gasi. Ne era cam frica de Nadia. Daca voia sa-si faca de cap, la Saliste ar fi fost locul potrivit”

 12. Marcus Says:

  @Dom’ Ghita: si eu. Oricum ma consolez cu ideea ca de lacrimile lu’ crocodilu zbanghiu mai devreme sau mai tarziu om scapa, pe cand marca Lacrima lui Ovidiu va dainui in timp spre bucuria noastra 🙂
  sa fii iubit
  marcus

 13. Huhu Says:

  Condamn teroristii care au ucis 3000 de oameni nevinovati, distrugind turnurile gemene!
  SUA era prea sigura de ea si ingimfata, acea lovitura terorista a fost oarecum o palma pe obrazul SUA.

 14. Huhu Says:

  Cine a informat cele citeva mii de evrei ce lucrau in turnurile gemene ca vor fi distruse pe 11 Sept., deci sa stea acasa pe 11 Sept.?
  E logic, tot evreii i-au informat, nu cumva evreii au finantat acel atac terorist? Intreb doar, nu dau cu bita!

 15. acub123 Says:

  Huhu: De unde aveti „informatia” asta? M-am uitat si eu pe lista victimelor si mi-a sarit la „A” un Abrahmovich in ochi.

 16. Mâţa Says:

  @Huhu. Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă ai fi fost născut evreu şi ai fi luat en gros, aşa cum faci tu?

  Noul Testament e prefigurat în cel Vechi. Civilizaţia noastră e iudeo-creştină, fie că-ţi place, fie că nu. Nimic musulman.

  @Radu Humor. Antievreismul e stupid, ca orice rasism. E cineva vinovat că se naşte?

  @Argusdre. Sofistică sinucigaşă, nu argumentaţie.

 17. acub123 Says:

  Toate teoriile astea conspirationiste au o singura problema – sfideaza logica. Sa luam de exemplu faptul ca nu avioanele au distrus cladirile si au fost dinamitate. De parca 2 avioane pline de pasageri (pardon uitasem, erau de fapt telecomandate) intrand in plin in 2 cladiri in Mahattan nu ar fi fost un afront suficient de serios. Deci o mana de agenti CIA sau FBI, experti in demolarea cladirilor au instalat exploziblul. Sau poate au angajat o mana de demolatori experti care au fost bineinteles lichidati dupa aia pentru ca nu stii ce spune omul la betie…
  Cat despre chestia cu evreii anuntati, cum or fi facut oare? Un email la grupul jews.wtc.com 🙂 Sau poate ca la sinagoga iar cei care au lipsit au murit nu (peste 100 de evrei au murit in cladire – mult, putin)? Si totul intr-un secret absolut nu?

 18. Argusdre Says:

  *The Independent: Sa trimitem la judecata FMI, in locul lui Strauss-Kahn*

  *In locul lui Dominique

  Strauss-Kahn,

  fostul sef al FMI ,

  trimis in fata judecatorilor pentru agresiune sexuala in New York, ar trebui

  sa se afle insusi Fondul Monetar International. Nu pentru agresiune sexuala

  impotriva unei menajere, ci pentru ca a infometat-o, impreuna cu copiii,

  parintii si mii de alte persoane. Asta le-a facut FMI oamenilor nevinovati

  si asta va continua sa faca, daca nu este reformat din temelii.

  *

  Acesta este indemnul dur al editorialistului publicatiei britanice The

  Independent,

  Johann Hari.

  Pentru a-si explica pozitia, Hari revine la episodul nasterii FMI, in 1944,

  in urma negocierilor intre marilor puteri. Cu cateva exceptii onorabile,

  scrie editorialistul britanic, citandu-l in acest caz pe economistul

  britanic John Maynard Keynes, negociatorii erau hotarati sa faca un singur

  lucru: sa construiasca un sistem financiar global care sa se asigure ca

  banii si resursele planetei vor fi intotdeauna indreptate spre ei. O serie

  de institutii, printre care si FMI, au fost asadar intemeiate cu acest scop.

  Oficial, sarcina FMI pare simpla: sa se asigure ca tarile sarace nu se

  indatoreaza, si daca o fac, sa le ajute cu imprumuturi si experienta

  economica. Dincolo de retorica insa, FMI a fost creat pentru a fi dominat de

  o mana de tari bogate, si, mai precis, de bancherii si speculatorii lor. FMI

  lucreaza in interesul lor.

  Spre exemplu, in anii ’90, micutul stat Malawi se confrunta cu probleme

  economice severe, dupa o epidemie grava de HIV-SIDA si o dictatura brutala.

  A cerut ajutorul FMI. Daca FMI ar fi actionat conform rolului sau oficial,

  scrie jurnalistul britanic, ar fia cordat imprumuturi si ar fi ghidat tara

  spre dezvoltare in acelasi mod in care Marea Britanie si SUA si orice alt

  stat de succes s-a dezvoltat – prin protejarea industriilor, subventionarea

  fermierilor si investitii in educatia si sanatatea cetatenilor.

  Insa FMI a facut altceva. A spus ca va acorda poporului din Malawi asistenta

  doar daca este de acord cu „ajustari structurale”. Au ordonat statului sa

  vanda aproape tot ce detinea in favoarea companiilor private si

  specualtorilor, si sa taie cheltuielile destinate populatiei. Au cerut

  incetarea acordarii de subventii pentru fertilizatori, chiar daca acestia

  erau singurii care faceau posibila agricultura intr-o tara cu solul saracit

  si ai carei cetateni sunt majoritar fermieri. FMI a instruit Malawi sa dea

  bani cu prioritate bancherilor internationali si nu poporului malawian.

  In 2001, cand FMI a descoperit ca guvernul a creat stocuri de grane, au

  cerut vanzarea imediata a acestora, catre companiile private. Le-au cerut

  malawienilor sa foloseasca banii obtinuti astfel pentru a plati un imprumut

  de la o banca pe care tot FMI a impus-o, luat de Malawi cu o dobanda uriasa,

  de 56% pe an. Preseidntele a protestat si a spus ca e periculos, insa n-a

  avut ce afce si a vandut cerealele, achitand imprumutul bancii.

  Anul viitor a fost catastrofal pentru agricultura, iar guvernul malawian nu

  a avut cu ce sa ajute populatia. Poporul infometat a ajuns sa se hraneasca

  cu coaja de copaci si, din cand in cand, cei norocosi, cu sobolani. Multi au

  murit de foame.

  In culmea foametei, FMI a suspendat ajutorul in valoaree de 47 de milioane

  de dolari, deoarece guvernul a „incetinit” implementarea „reformelor” care

  condusesera la dezastru. Actionand, principala organizatie implicata in

  ajutorarea directa a malawienilor, a facut o analiza a foametei si a ajuns

  la concluzia ca FMI „poarta responsabilitatea pentru dezastru”.

  In fine, Malawi a facut ceva ce nu ar trebui sa faca statele sarace: a cerut

  FMI sa plece. Malawi a ignorat „sfaturile” FMI si a reintrodus subventiile

  pentru fertilizator, si o serie de alte servicii pentru oamenii obisnuiti.

  In doi ani, tara se transformase intr-atat incat a ajuns sa acorde ajutor

  alimentar Ugandei si statului Zimbabwe.

  In istoria FMI, Malawi nu este o exceptie. Organizatia intra in tarile

  sarace, le promite „medicamentul” care le va vindeca si apoi le toarna

  otrava pe gat, scrie editorialistul. Din Peru in Etiopia, tari intregi s-au

  prabusit dupa ce au apelat la FMI, Argentina si Thailanda fiinde cele mai

  faimoase exemple.

  In Kenya, una din cele mai afectat din lume de SIDA, FMI a insistat ca

  guvernul sa introduca taxe pentru vizita la doctor – asa ca numarul femeilor

  care cautau sprijin pentru bolile cu transmisie sexuala a scazut cu 65%. In

  Ghana, FMI a insistat pe introducerea de taxe de scolarizare – doua treimi

  din familiile rurale nu si-au mai putut permite sa-si trimita copiii la

  scoala. In Zambia, FMI a insistat sa se taie cheltuielile din sanatate – si

  numarul copiilor care au murit s-a dublat.

  Economistul laureat Nobel, Joseph Stiglitz, care a lucrat cu FMI inainte de

  a renunta si de a incepe sa denunte ce se intampla in interiorul Fondului,

  i-a spus lui Hari: „Cand Fmi ajunge intr-o tara, sunt interesati de un

  singur lucru. Cum ne asiguram ca bancile si institutiile financiare sunt

  platite?… FMI ii tine pe speculatorii financiari in afaceri. Nu ii

  intereseaza dezvoltarea sau sa ajute o tara sa iasa din saracie”.

  Unii spun ca Strauss-Khan a fost un „reformist” care a schimbat FMI.

  Desigur, a existat o schimbare de ton, insa un studiu al Danielei Gabor

  de la Universitatea West of England a aratat ca, in profunzime, FMI a ramas

  acelasi.

  Exemplul Ungariei este edificator. Dupa prabusirea din 2008, FMI i-a laudat

  pentru ca au mentinut tinta originala a deficitului taind serviciile

  publice. Poporul ungar, inspaimantat, a schimbat guvernul si a ales un

  partid care a promis sa faca bancile sa plateasca pentru criza. Acesta a

  introdus o taxa pe banci, de patru ori mai mare decat oriunde in lume. FMI a

  inebunit: au spus ca este „puternic disruptiva” pentru activitatea bancara

  (desigur, un plan gras de salvare al bancilor ar fi fost bun).A amenintat ca

  bancile vor fugi din tara. FMI si-a inchis tot programul din Ungaria pentru

  a-i intimida.

  Insa colapsul prezis de FMI nu a avut loc. Ungaria a continuat sa

  implementeze masuri moderate, in loc sa pedepseasca popualtia. Au impus taxe

  pe sectorul comercial, foarte profitabil, si au luat fonduri din pensiile

  private pentru a plati deficitul. FMI s-a impotrivit la fiecare masura si a

  cerut sa plateasca, in loc, cetatenii ungari.

  Altii au fost intimidati si si-au facut singuri rau, insa ungurii au

  continuat cum au stiut ei mai bine pentru cetatenii lor. Centrul american de

  analiza Center for Economic and Policy Research a descoperit ca 31 din cele

  41 de acorduri FMI necesita politici macroeconomice „pro-ciclice”, care

  imping tarile si mai rau in recesiune.

  Nu doar Strauss-Kahn ar trebui judecat, conchide jurnalistul, ci insasi

  institutia pe care a condus-o. „Daca Strauss-Kahn este vinovat, suspectez ca

  stiu ce s-a intamplat. A confundat-o pe sarmana menajera cu o tara saraca cu

  probleme financiare. Sefilor FMI li s-a permis, in definitiv, sa le violeze

  fara teama atatia ani”, incheie Johann Hari.

  …………………………………………………………………..

  Surse: „O Românie modernă trebuie sa aiba cel mult 1,6 milioane de

  pensionari !”, – dezvăluiri

  şocante!

  *Suntem martori vii a unor tradari pe banda si furt national fara

  precedent.Romania, ca populatie, nu rectioneaza aproape deloc la

  acest adevarat genocid fara precedent in istoria noastra, fenomen intalnit

  doar in* *Argentina anilor

  1998-2002….

  *

  Pensionarii, cetatenii defavorizati si cei cu dizabilitati sunt programati

  constient la moarte. Exista chiar un plan scris, cu etape de desfasurare,

  despre care s-a tot vorbit in ultima vreme pe internet.

  Una dintre etape este cresterea preturilor si a cheltuielilor curente cu

  electricitatea, gazul si intretinerea la un nivel absolut imposibil de

  achitat. Se va murii de foame si boli in incercarea celor varstnici a le

  achita.

  Surse bine informate au comunicat ca Traian Basescu a indicat intr-un

  mediu restrans, in anul 2010 intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri

  sai, la vila Lac 1:

  *”… o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane

  pensionari ! Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate

  de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma

  mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat

  tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an.”*

  Dealtfel, acesta informatie nu este intru totul una noua! Cititi si

  urmatoarele articole ( click pe linkuri):

  *Genocidul Natiunii Romane, Planul Noii Ordini

  Mondiale*

  *Romania isi traieste ultimele momente ca Stat

  National*

  *Uniunea Europeana a Regiunilor, planul Noii

  Ordini*

  *Ce se ascunde in spatele Crizei

  Planetare*

  *Noi „taieri” bugetare pentru achitarea primei transe necesare cumpararii

  ….*

  *Un atac la Siguranta Nationala: Boc ne obliga la noi taxe si

  impozite!*

  *Cine distruge

  natiunea?*

  *Economia Romaniei nu se poate

  relansa!*

  *Surse: Strategia lui Basescu pentru preluarea deplina a puterii in

  2012!*

  *Foametea ameninta

  Romania!*

  *Date oficiale: Guvernul Boc a distrus economia

  Romaniei*

  *FMI i-a condamnat pe romani la foame, pe baza unor date

  FALSE!

  *

  *FMI si Planul pentru distrugerea

  Romaniei*

  *Regimul Basescu pune in aplicare „Planul

  Illuminati”*

  *Regimul Basescu pune in aplicare „Planul Illuminati”

  (II)*

  *A inceput

  exterminarea….

  *

  *Noul „Cod al Muncii” si sclavia moderna. Distrugerea poporului

  Roman*

  *De la 1 Aprilie Codex Alimentarius a pus stapanire pe

  Romania*

  La finalul articolului, va sfatuim sa urmariti documentarul urmator si sa

  observati similitudinile:

  http://www.surse.org/2011/05/surse-o-romanie-moderna-trebuie-sa-aiba.html

  …………………………………………….

  ALBANIA 2011 – greu de crezut, dar asa e !

  Chiar daca stiati….. mai cititi o data!

  „Puternicele si capitalistele State Unite ale Americii ar putea lua unele

  lectii economice de la mica tara balcanica Albania care, timp de decenii,

  s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista.Astazi , Albania are cea mai

  promitatoare economie din Europa.

  A fost singura economie din Europa care a crescut realmente”.

  Este uluitor, nu? Sa afli asemenea lucruri despre Albania!

  Dar nu cumva cel care si-a exprimat opiniile consemnate mai sus este un om

  dus cu capul? Vreun ziarist din gradina vreunui mogul? Care vrea sa dea

  bobarnace Americii si Europei Occidentale?Nu! Nu este vorba de un om dus cu

  capul. Ci de insusi Steve Forbes, editorul sef si proprietarul faimoasei

  publicatii cu acelasi nume, fondata in 1917 si care are sediul principal la

  New York .

  Este publicatia de referinta pentru analizele economice si politice pe care

  le avanseaza societatii.

  Iar primul ministru al Albaniei, Sali Berisha, a fost invitat in birourile

  Forbes pentru a prezenta cifre si informatii de alta natura privind

  miracolul numit Albania .

  In 1992, venitul pe cap de locuitor era de doar 200 de dolari. Astazi el

  depaseste 3.500 de dolari.

  Si este in plina ascensiune. Tara se schimba cu repeziciune. Cum Dumnezeu

  s-a intamplat aceasta minune in Albania ? Si de ce nu se intampla si in

  Romania ? De ce Albania a decolat si se inalta in ritm ametitor, in timp ce

  Romania , dupa zece ani de crestere, s-a prabusit? Unde este diferenta? Nu e

  deloc dificil sa observam diferenta.

  In Albania exista o taxa unica de impozitare. De numai 10%. Si, atentie!

  Aceasta taxa de numai 10 la suta este atat pe veniturile personale, cat si

  pe cele din afaceri.

  Si un singur impozit pe salarii. Care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.

  In Romania , pentru un salariu de 1.000 de lei mai platesti, tu salariat si

  tu intreprindere, statului, inca 680 de lei. In Albania platesti doar 150 de

  lei.

  Asta, evident, contribuie, pe de o parte, la cresterea consumului, pe de

  alta parte, la dinamizarea activitatilor economice, la largirea bazei de

  impozitare si, nu in ultimul rand, la eliminarea muncii la negru si la

  dimininuarea evaziunii fiscale.

  In Albania TVA-ul este de 10 la suta.

  In Romania TVA-ul este de 24 la suta, unul dintre cele mai mari din Europa.

  Mai ales daca tinem cont de faptul ca limita maxima admisa in Uniunea

  Europeana este de 25 la suta.

  Statele care se duc cu TVA-ul in sus pierd bani la buget.

  Statele care se duc cu TVA-ul in jos castiga bani la buget. Pare un paradox.

  Dar nu e.

  De fapt, TVA-ul redus, ca si impozitele reduse pentru firme si salarii,

  largesc baza de impozitare.

  Colectezi mai putin de la mai multi si, in final, bugetul de venituri al

  statului devine mai mare.

  In Albania, sistemul judiciar este independent. Independenta este

  garantata.

  In Romania, sistemul judiciar este dependent. Este subordonat

  presedintelui, primului ministru si ministrului Justitiei.

  In Albania a intrat in vigoare o lege, acum patru ani, care obliga toate

  constructiile noi, inclusiv statiile de benzina, sa aiba incluse echipamente

  ce folosesc energii regenerabile: panouri solar-termale, panouri

  fotovoltaice, pompe de caldura, instalatii eoliene etc.

  Si mai exista o diferenta. Guvernul, in Albania, a rezolvat definitiv

  problema proprietatii. Ceea ce a fost de restituit s-a restituit si o lege

  speciala garanteaza acum toate drepturile derivand din calitatea de

  proprietar.

  Dar diferenta diferentelor este alta: Albania nu a recurs la sprijinul FMI.

  Si nici nu a implementat ideile contabililor acestei banci mondiale.

  ****

  –– End forwarded message ––

  –––––––––––––––––––––-

  This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.


  This mail was scanned by BitDefender
  For more information please visit http://www.bitdefender.com/

  __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 6448 (20110908) __________

  The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

  http://www.eset.com

  __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 6448 (20110908) __________

  The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

  http://www.eset.com

  __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 6448 (20110908) __________

  The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

  http://www.eset.com

  __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 6455 (20110911) __________

  The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

  http://www.eset.com

 19. Cârcotaşu Says:

  @ Argusdre face critica Decalogului:

  Spre ex. in Coran se prevede ca omul are voie sa minta de trei ori in viata, in vreme ce Biblia interzice.
  In Coran este infierata si condamnata in special preacurvia, in vreme ce Biblia pomeneste toate pacatele pamantului, multe neincadrandu-se chiar …printre pacate.
  </blockquote
  Dom'le ieşti comistic (de la de "comă"). Deci prin faptul că permite să minţi de trei ori e mai "progresist". Wow!
  Din alea 10 nu toate sunt păcate zici? Păi… treci la islam bre, că-i liber!
  Da' ca să nu prinzi muşte: ia d-aci:
  V. Shura mesei
  Din Medina şi este cu o sută douăzeci de „semne”
  1. O, voi, cei ce credeţi, ţineţi învoielile; vă este iertat să mâncaţi vite fără de minte, afară de ce vi s-a citit (porcu’)…
  ……
  17. Iar cu cei ce zic: „noi suntem creştini” am încheiat Noi o legătură. Şi aceia au uitat o parte din ceea ce li s-a amintit, noi deci am pus duşmănie şi ură între ei până la ziua învierii. Atunci le va vesti Dumnezeu ceea ce au făcut ei.
  ……
  56. O, voi, cei ce credeţi, nu lăsaţi evrei sau creştini ca prieteni numai întreolaltă. Cine din voi însă şi-i alege ca prieteni, este ca şi unul din ei. Dumnezeu nu ocârnuieşte un popor nelegiuit.

  Voiai mai detaliat? Păi n-am timp, mostra asta ajunge. Pune mâna şi aprofundează.
  Hai pa!

 20. Radu Humor Says:

  @Acub123
  Ca tot vad ca esti documentat in problema ( din cei cca 3000 de victime cca 100 erau evrei, Dumnezeu sa-i ierte !) poate ne dai si procentul respectiv de apartenenta la aceasta natie, din FMI, BE si in general din marile institutii bancare si alte corporatii internationale ?!
  Ma refer la cei cu putere de decizie 🙄

 21. Radu Humor Says:

  Exceptionala documentatia adusa aici de @ Argusdre !
  Numai cei care au cazut la pace cu cei care urzesc aceste planuri criminale ( si sunt inca foarte multi ) mai pot trece cu usurinta peste ele de frica de a nu starni musuroiul !
  Bill Gates recunostea pe fatza ca este neaparata nevoie de reducerea drastica a populatiei globului care se apropie de 7 miliarde, dar el cu mijloacele lui (industria de medicamente, tehnica computerizata, etc. nu garanteaza ca poate reduce mai mult de 800-900 de milioane :mrgreen:
  De restul n-au decat sa-si puna si altii inteligenta la contributie, sa vada cum ajung ei la cifra ideala !
  Se pare ca astia la femei se straduiesc de zor si-si bat suficient capul spre a rezolva aceasta problema 🙄
  Nici Basescu si Boc nu se lasa mai prejos si-si aduc si ei partea lor de contributie : deocamdata vreo 3milioane si ceva de pesionari, ca astia mor mai usor 😉 si ce mai pica pe de laturi la groapa, dintre cei saraci, prost alimentati, slab educati, infrigurati si intoxicati cu toate mizeriile alimentare aduse de afara (dupa ce au avut grija sa distruga cu totul micile gospodarii romanesti, satele si celelalte comunitati !) si lasati fara nici un fel de protectie medicala sau sociala :mrgreen:

 22. Radu Humor Says:

  Citeste „astia de la femei(FMI)”, in loc de „astia la femei”…
  Ca zboara si gandul asta…
  Ba la una, ba la alta 😉

 23. acub123 Says:

  Radu Humor: Documentat, e prea mult spus, realitatea e ca in momentul in care am citit postarea lui Huhu am dat un search si am extras informatia dintr-o sursa serioasa (sper).
  Cad despre institutiile financiare si cati evrei lucreaza acolo – asta e cu totul alta discutie. Insa crede-ma (si aici sunt relativ mai bine documentat) marea majoritate a celor care lucreaza in institutiile bancare amintite sunt in general truditorii de zi cu zi si nicidecum marii finantisti care intr-adevar au puterea de decizie si care sunt foarte putini. Chiar stiu o persoana decedata la 9/11, fost coleg de facultate, lucra ca simplu programator el si sotia lui in WTC – i-am vazut poza intr-un ziar romanesc relativ la scurt timp dupa eveniment.
  Discutia poate continua pe tema asta. Chiar e un zvon ca la UN evreii se trag unii pe altii insa te surprinde asta? Sistemul de angajare bazat pe recomandari merge foarte bine in US. Dintre est europeni, sarbii sunt recunoscuti ca recomanda persoane numai pentru simplul motiv ca fac parte din etnie. De arabi ce sa mai vorbim. Iranienii fac gasca oriunde se afla, toata lumea stie treaba asta
  Chiar in Europa, uite-te numai in structurile EU, e plin de italieni, spanioli, lucru care ii nemultumeste f mult pe nemti sau britanici care au spiritul asta de turma mai putin dezvolatat

 24. Radu Humor Says:

  @ ACUB123
  V-as fi recunoscator daca mi-ati face cunoscuta si mie acea „sursa ce pare sigura” .
  Faptul ca au inceput si altii sa le urmeze exemplul , departe de a fi o scuza, pare insa mult mai cu schepsis. 🙄
  Pentru ca evrei sunt si in Italia si in Spania si in Franta sau RRomania (oho! numai cati Ciubotari, Cizmari, Ciobani, Zugravi, ca sa nu mai vorbesc de Popesti si Ionesti pistruiati cunosc eu 😉 )
  Poate in Serbia sa fie mai putini…

 25. acub123 Says:

  Radu Humor: Sincer sa fiu m-as fi uitat de mai multe ori ca sa confirm cifra. Insa daca va uitati cu atentie pe lista victimelor sunt foarte multe nume evreiesti printre ele. Asta doar daca numele sunt reale 🙂

 26. Huhu Says:

  Evreule Acub 123 minti cu nerusinare, nu exista vicyime evreiesti in catastrofa turnurilor grmrnr, in 11 Sept.!

 27. Huhu Says:

  Corectare: victime nu vicyme, gemene nu grmrnr.

 28. Huhu Says:

  Argusdre, uiti cel mai important lucru: FMI si Banca Mondiala sint conduse si exploatate de evrei!

 29. julia Says:

  hoo-hoo, esti un prost. Si ma bucur ca sustii aberatiile astea, pentru ca numai asa putem sa vedem ‘calitatea’ si nivelul de IQ al celor care dupa 10 ani inca nu au inteles ca atacurile au fost organizate de reteaua Al Qaeda, iar rezultatele au fost mult peste asteptarile lor. Nimeni, nici bin Laden si nici macar inginerii care au proiectat turnurile nu se astepta ca ele sa cada pentru ca nimeni nu a prevazut reactia constructiilor la supra incalzire. Daca o bomba ar fi explodar la aceleasi etaje unde au intrat avioanele, turnurile cu se prabuseau. Caldura degajata de combustibilul de la avioane a topit fierul, nu explozia initiala.

  Felul in care vorbesti despre evrei nu iti arata prostia, doar nemernicia si URA neputincioasa! Mai bine taci!

 30. julia Says:

  Sint liste peste liste cu toti cei care au pierit in NY. hoo-hoo poate sa se duca sa le studieze, daca vrea; dar de ce ar face-o? La fel ca si restul de nimicuri si scursuri umane care sustin teoria aberanta ca Bush a ucis oameni nevinovati cu scopul de a invada Irakul, el nu vrea sa isi demoleze teoria; mai bine sa refuze dovezile si sa creada in continuare ca e cel mai ‘destept’ decit sa vada clar, fara dubiu ca greseste.

  Ma gindesc ades la ce ii face pe unii sa refuze sa gindeasca in acelasi timp acuzindu-i pe altii ca sint manipulati? Probabil ca nu voi intelege niciodata.

 31. Radu Humor Says:

  „Sint liste peste liste cu toti cei care au pierit in NY”

  Dati niste linkuri…..

 32. acub123 Says:

  Pt. Radu Humor si Huhu: Deduc ca impresia d-voastra e ca totul a fost pus la cale de serviciile secrete americane. In cazul asta, care a fost de fapt motivul?

 33. acub123 Says:

  Am gasit pana la urma. Un amic de-al meu a cunoscut 2-3 persoane de pe lista iar parsoanele de pe lista chiar au decedat unul dintre ei evreu fiind. De fapt daca va uitati la lista sunt clar multe nume evreiesti. O a-mi spuneti: bine un amic de-al tau, basme…, numele se pot schimba etc
  Insa in aceeasi lista exista 2 nume:
  Alexandru Liviu Stan si sotia
  Corina Stan
  Intamplator sau nu, el (pe sotie n-o stiam) mi-a fost coleg de facultate (promotia 91 ElTc Bucuresti – porecla Rechinul :)), chiar stiam de la un prieten comun de faptul ca plecase in US si lucra in WTC pentru o firma de sw bancar.
  Va rog sa ma credeti persoanele respective exista, de fapt puteti intreba pe orcine din promotia 91, ElTc

  http://www.facebook.com/topic.php?uid=140625247670&topic=14664

 34. Huhu Says:

  Julia, evreico, eu nu urasc evreii, eu urasc hotii, escrocii, banditii de toate nationalitatile, evreii-s cei mai mari hoti si escroci, nu toti.
  Cel mai mare hot din Istoria lumii e evreul Bernard Madoff care a furat multe miliarde de dolari!,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: