DIN FILMUL „MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA”. ŞI SEMNAŢI APELUL LUI SORIN ILIEŞIU PRIVIND DEMISIA LUI BĂSESCU!

Video după capturi din film via Antena 3 de Ionik89

„Domnului Traian Băsescu – Preşedintele României

Demisia!

Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie.

Ca să nu se creadă că ceea ce vă scriu ar fi «sarcină de partid», tocmai mi-am dat demisia din PNŢCD şi din funcţia de vicepreşedinte.

Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs.: aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.

Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred că mai aveţi onoare.

Paharul s-a umplut o dată cu detestabilele afirmaţii ale dvs. despre M.S. Regele Mihai, despre mareşalul Antonescu şi despre eliberarea Basarabiei de armata română, în 1941, eliberare pe care o numiţi “invadare” batjocorind astfel unitatea şi integritatea naţională pe care aţi jurat solemn să le apăraţi.

Incultura dvs. este năucitoare, şi, în consecinţă, incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi prin fraudă morală.

Vă mândriţi că v-aţi da viaţa pentru România, vă lăudaţi că asemenea mareşalului Antonescu, aţi fi avut curajul să atacaţi înfricoşătoarea Uniune Sovietică, dar totuşi vă e frică să condamnaţi pactul Stalin-Hitler (Molotov-Ribbentrop) şi consecinţele sale, ca ilegitime şi criminale – aşa cum v-am cerut insistent.

Vă lăudaţi că sunteţi patriot, îngenuncheaţi cu prefăcută evalvie în faţa tricolorului, dar refuzaţi să solicitaţi – aşa cum v-am cerut – Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare, să dezavueze şi să regrete zecile de masacre antiromâneşti şi antievreieşti comise în Transilvania, în 1941-1944, de regimul horthyst cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare locale, şi, de asemenea, să recunoască legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, contestate de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale din România sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, vicepreşedintele Parlamentului European.

Nu aţi făcut nimic bun, cu excepţia condamnării comunismului. Dar nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri argumentate şi documentate, astfel încât să nu aveţi încotro şi să răspundeţi favorabil. În 2005 aţi spus că nu puteţi condamna comunismul întrucât “nu există dovezi şi raport de condamnare”. Ca urmare, v-am prezentat dovezi: am redactat de unul singur – pe baza datelor incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa, respectiv cel de la Sighet – un raport neoficial publicat integral în presa centrală în octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate de mine regăsindu-se ulterior în raportul oficial.

Din păcate, nici până azi nu aţi binevoit să citiţi raportul pe care vi l-aţi asumat în 2006. Aţi condamnat neavând habar ce condamnaţi. Ca dovadă, iată un fragment din discursul rostit de dvs, în 18 Decembrie 2006, fără să vă daţi seama de fapt ce citiţi: “Principalele acţiuni criminale menţionate în Raport şi pe care ţin să le amintesc aici, ca argument pentru această prea-mult amânată condamnare sunt următoarele: (…) Distrugerea partidelor politice şi a continuităţii constituţionale a statului român, prin abdicarea forţată a Regelui Mihai. (…)”

Aţi proiectat în derizoriu condamnarea comunismului şi aţi emasculat-o, prin refuzul dvs. de a solicita Parlamentului şi Guvernului – aşa cum v-am cerut – să adopte măsurile şi legile decomunizării propuse în raportul asumat şi evocate în discursul dvs.

Aţi demostrat că nu doriţi Dreptate şi Adevăr prin justiţie faţă de crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990. În septembrie 2009 ne-aţi implicat la Cotroceni într-un show electoral. Aţi certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru că încă nu se aflase adevărul. Ca pedeapsă, după o lună, aţi renumit-o pentru încă un mandat. În prezent, dosarele sunt îngropate şi mai adânc.

V-aţi angajat că veţi cere preşedintei Camerei deputaţilor să supună din nou la vot Legea lustraţiei astfel încât să nu mai fie declarată neconstituţională, dar nu aţi făcut-o.

Aţi promis asanarea morală a societăţii româneşti, dar aţi refuzat să cereţi SRI şi SIE să predea către CNSAS cele 97.000 de dosare considerate abuziv «de siguranţă naţională».

Aţi decredibilizat în mod ridicol reforma, modernizarea şi reorganizarea României.

V-aţi umilit primul-ministru şi alţi colaboratori făcând din ei marionete perfecte ale unui păpuşar capricios.   

Pretindeţi că luptaţi împotriva corupţiei şi hoţiei, dar nu solicitaţi procurorilor să trimită în judecată vinovaţii pentru neantizarea flotei române, ca şi cum – fiind chiar comandant de navă – nu v-ar păsa deloc de această flotă, ca şi cum nu aţi şti nimic despre fraudă cu toate că atunci eraţi ministrul Transporturilor.  

Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos.

Orice intelectual adevărat se descalifică dacă nu îşi exprimă dezgustul faţă de acţiunile şi afirmaţiile scandaloase ale dvs.    

Probabil că replica la această scrisoare va fi să le ordonaţi procurorilor «independenţi» să mă «rezolve», iar celor de la serviciile secrete să mă «anihileze», pentru a nu genera «instabilitate politică».

Toţi intelectualii adevăraţi gândesc ca mine. Îi rog pe aceştia, pe semnatarii apelului meu pentru condamnarea comunismului, să vă solicite demisia de onoare.

Sorin Ilieşiu

Nota  mea:

Antena 3 a abandonat repede proiectul. NU a transformat iniţiativa lui Sorin Ilieşiu în campanie de presă, poate – sau chiar probabil – singura soluţie pentru a scăpa ţara de Băsescu şi de regimul lui criminal.

Dacă Antena3 s-a oferit să găzduiască strângerea de semnături pe Apelul amicului Sorin Ilieşiu, atunci ar face bine să actualizeze demersul, să se ia în serios şi să precizeze că semnatarii trebuie să folosească numele reale, cele din documentul de identitate şi CNP-ul (care nu va fi dat publicităţii, dar trebuie să existe ca probă). Altfel, semnăturile sunt lovite de nulitate – degeaba se laudă Antena 3 cu zeci de mii de semnături.

Ar trebui organizate centre de colectare a semnăturilor, în puncte importante din capitală, în marile oraşe şi în toată ţara. Sorin Ilieşiu ar merita să facă un turneu pentru asta şi el ar trebui sponsorizat – proba de turnesol. :mrgreen:

Am să-i propun lui Sorin să simplifice textul şi să-l reducă la esenţă: demisia!

Forma extinsă o poate păstra pentru intelectuali, cum îi numeşte autorul (elitele care au semnat pentru Crin Antonescu, ce-or fi?!), deşi sunt anumite pasaje care ar putea fi omise pentru a menaja susceptibilităţi – de exemplu, am o reţinere să semnez un apel în care ungurii sunt somaţi să recunoască legitimitatea Tratatului de la Trianon, pentru că e ca şi cum mi s-ar cere mie, ca româncă, să recunosc legitimitatea Diktatului de la Viena (ştiu că din perspectiva dreptului internaţional situaţiile sunt diferite, dar din perspectiva percepţiei etnice, ele sunt simetrice).

Totodată, e o contradicţie în termeni să le ceri ungurilor, recte domnului episcop Tőkés László, să recunoască legitimitatea Tratatului de Pace de la Paris din 1947 în privinţa nordului Ardealului, din moment ce noi o contestăm chiar în acelaşi text cu privire la Basarabia, nordul Bucovinei şi Insula Şerpilor. Mă tem că nu mulţi istorici, jurişti, diplomaţi ar semna, oricât de mult şi-ar dori demisia lui Băsescu.

În rest, foarte bun şi oportun text. Şi foarte repede s-a uitat de el, obicei tipic românesc. Unele ziceri sunt excelente. Chiar mă gândeam să-i scriu şi să-l tachinez că n-o face, când a făcut-o. 🙂

Nu-mi reprim maliţia de a mă mira cum de n-a observat problema Flotei, nici chiar când a semnat în sprijinul candidaturii lui Băsescu la al doilea mandat. Cu acelaşi drag pe care l-am păstrat pentru Sorin Ilieşiu necondiţionat, deşi m-a dezamăgit că n-a semnat Apelul iniţiat de Alianţa pentru Regatul României, în care, încă de la 30 decembrie 2007, miile de semnatari – pe care îi rog să semneze Apelul actual – îi puneau în vedere lui Băsescu acelaşi lucru semnalat acum chiar de cel care atunci n-a semnat alături de noi, anume că rămâne doar teoretică o condamnare a comunismului fără înlăturarea consecinţelor regimului declarat ilegitim şi criminal, respectiv, fără revenirea la monarhie constituţională.

Deşi unii se vor supăra pe mine ca de obicei când critic opoziţia şi îmi vor reproşa că nu am omis aspectul semnalat mai sus, l-am amintit pentru că dacă ni se alătura de pe atunci, câştigam timp şi scuteam ţara de dezastrul actual, fiindcă o „întoarcere a armelor” din partea lui Sorin Ilieşiu ar fi contat foarte mult în economia campaniei prezidenţiale din 2009. Ar fi contat enorm, mai ales pentru diaspora, din moment ce teme pavloviene, sperietori stupide cu Iliescu, mineriadele, comunismul, mogulii, corupţia (flota nu se punea, evident), etc. au prins precum căpuşele în creierele colegilor noştri, intelectualii.

20 răspunsuri to “DIN FILMUL „MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA”. ŞI SEMNAŢI APELUL LUI SORIN ILIEŞIU PRIVIND DEMISIA LUI BĂSESCU!”

 1. DIN FILMUL “MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA”. ŞI SEMNAŢI APELUL LUI SORIN ILIEŞIU PRIVIND DEMISIA LUI BĂSESCU! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 23 August 2011 – Blog « Lista de oferte de la “Executari silite”: de la apartament cu patru camere din Bucuresti (45.000 de euro), la masini, terenuri si ferme […]

 2. dan boanță dă fuga pentru america | freestyler Says:

  […] , , , , Share this:PrintEmailFacebookTwitterStumbleUponDiggLike this:LikeBe the first to like this […]

 3. Catkiller Says:

  borfto da de ce nu i=ati scris ma si ciochistului sa condamne comunismul?
  va era frica.

  zdreanta

 4. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Apelul domnului Iliesiu imi place(in aspectele legate de reinstaurarea Monarhiei si de demisia lui Basescu ),persoana dansului insa, nu imi place absolut deloc .Imi displace ideea ca un apel in favoarea Monarhiei si pentru demisia lui Basescu , provine de la un om care acum doi ani( si pana atunci,la suspendare spre exemplu),il sustinea tragand cu dintii pe Basescu. Acel Basescu care si acum doi ani,tot ca acum era ,nu s-a schimat deloc! Deci in 2009 pari a avea probleme grave cu intelegerea realitatilor ,intelegi greu si la un mod foarte prost lucrurile,il sustii IN TOATE MOMENTELE ESENTIALE pe Basescu ,iar dupa doi ani iti dai seama brusc ca acel om nu corespunde deloc aspiratiilor tale 🙂 .Domnul Iliesiu ar trebui sa scrie doar un text in care sa isi arate regretul pentru decizia dansului din 2009 ,sa isi faca „mea culpa”,dupa care sa taca sfios sau sa spuna ca Tudor Postelnicu simplu si clar, ca a fost un dobitoc…Nu stiu daca rolul de dizident al regimului Basescu ,asumat cu multa barbatie de domnul Iliesu 🙂 ,nu este cumva cel de pitic(piticul intelectual dizident) in povestea cu Alba ca Zapada. Un apel in favoarea reinstaurarii Monarhiei si pentru demiterea lui Basescu ca sa aiba succes ,trebuie sa fie initiat de oameni cu credibilitate ,nepatati prin sustinerea unui regim ca cel al lui Basescu ,de intelectuali adevarati care isi folosesc mintea ,nu de oameni care gandesc „in rate” asa cum este domnul Iliesiu. Pe scurt daca avea bun simt ,domnul Iliesiu nu tebuia sa initieze absolut nimic ,fiind din punctul meu de vedere mult prea compormis pentru o astfel de initiativa …Putea semna un apel initiat de altii,putea sa regrete sustinerea lui Basescu dar rolul de initiator al unui astfel de aple important , era prea mare pentru basca portocalie de acum doi ani a dansului .

 5. Mâţa Says:

  @Catkiller. Jeg, ai grijă, că ţi-am luat numărul. Nu te pui tu cu pisicile!

 6. panseluta Says:

  Inca un exaltat caruia i-a plecat creierul la plimbare

 7. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  Panseluto,astuia i-a venit creierul de la plimbare. De plecat i-a plecat prin 2007, iar in 2009 la a fost la distanta maxima …

 8. Radu Humor Says:

  „Pe scurt daca avea bun simt ,domnul Iliesiu nu tebuia sa initieze absolut nimic ,fiind din punctul meu de vedere mult prea compormis pentru o astfel de initiativa” …

  Important e ca, desi mai tarziu ( sa speram ca nu prea!), a revenit la normal ( ceea ce va doresc tuturor ;)) si a-i face acum proces de intentie, nu poate pleca decat de la cineva aflat in starea pe care domnul Sorin Iliesiu a depasit-o si spre cinstea lui are curajul de a-si face cunoscute actualele convingeri, printr-un protest pe care unii, din mare graba au uitat sa-l mai faca, grabindu-se insa acum sa mai poata impiedica ceva din rostogolirea tavalugului care-l va matura din drumul natiunii pe nedemnul impostor !

 9. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Radu Humor
  Da,stiu ca este mai bine mai tarziu decat niciodata …

  Imi este insa foart greu sa iert intelectualii care l-au sustinut pe Basescu in 2009 .Astia nu erau niste dobitoci care sa creada ca le fosneau mogulii pe sub paturi ,sa se teama ca pune mana Vantu pe Posta Romana sau sa creada ca Patriciu a modificat pixelii filmului cu copilul! Nu, erau niste oameni care gandeau si care puteau discerne adevarul de minciuna fara mari eforturi. Din cauza asta acesti intelectuli ,in comparatie cu tampitii care se uitau pe OTV sau pe B1 sa vada ce le mai spune idolul ,nu au scuze din punctul meu de vedere si nu imi vor fi niciodata simpatici…

 10. Trofin Doru Says:

  @ Roxana, nu inteleg cum poti avea drag pentru un om fara caracter. Nu-i neg cultura, insa cultura e altceva decat caracter. Si lipsa de logica cum o explici? Un intelectual care se vinde pentru niscai „pozitii”, care e incapabil sa vada contradictiile in actiunile unei persoane nu este cu nimic diferit fata de acle sarman care-si vinde votul pentru 50 lei sau fata de betivanul care-si da votul ptr o sticla de vodca. Imi pare rau, dar chiar nu vad ce ar fi de admirat la o asemenea persoana. Un caracter zero!

 11. Radu Humor Says:

  @ Neautenticule(poate)
  Uneori e important sa te faci frate si cu …
  cei care nu-ti vor deveni niciodata simpatici, daca, in felul lor , mai putin atragator sau leal, ba chiar cu mare intarziere, lupta pentru acelasi scop ca si cei care-ti sunt simpatici 😉
  Nu crezi ?!

  P.S. Nici eu nu credeam ca Sorin Iliesiu sa se mai dezmeticeasca prea curand, tinand cont de anturajul dubios prin care se invartea ( Tismaneanu, Patapievici, Abalaru, Grebu si alti cativa).
  Important este ca a avut taria sa apuce taurul de coarne spre a-l da de pamant si nu de boase, de care s-au agatat altii, doar spre a-l gadila si a-i face pe plac 😳

 12. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Radu Humor

  Si ce inseamna „acelasi scop” cu un om te-a inselat candva ? Ce garantie ai ca un om care te-a furat (si nu am pus ghilimele, deoarece Iliesiu,din punctul meu de vedere , m-a furat in 2009 ,intr-un moment esential) nu va fura iar ?! Ce garantie pot avea ca omul asta, brusc ajuns LIDER peste un apel in care credem si pe care il sustinem toti ,nu il confisca in calitatea sa de INITIATOR si nu il va deturna ,”inselandu-se” iar, ca in 2009? Uite, din punctul meu de vedere, TOTI INTELECTUALII CARE L-AU SUSTINUT IN 2009 PE BASESCU ,NU MERITA INCREDEREA CUIVA ,NU MERITA SA AJUNGA IN CENTRUL ATENTIEI (!) SI TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU CE AU FACUT ! Singura lor reactie dupa fapta comisa in 2009 ,ar trebui sa fie un permament bocet ca au adus tara in halul asta prin deciziile lor ! Nu ii vreau transformati in eroi,nu ii vreau initiatori de miscari,apeluri sau partide, ci ii vreau doar umili,cu cenusa in cap,”imbracati in saci” ,pentru ce au facut din Romania .Pot sustine ce vor, dar nu au dreptul moral sa initieze nimic, deoarece au fost jigodii si au contribuit enorm la situatia de acum !

 13. Radu Humor Says:

  @Uspn
  E bine ca esti atat de hotarat sa nu ierti nimanui nimic, dar nu stiu de ce (n-am timp sa caut prin postari) mi s-a parut ca ti-am zarit si tie de cateva ori doua luntre sub fundamentul politic 🙄

 14. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Radu Humor

  Radule,nu este vorba de iertat, ci pur si simplu de lipsa de incredere …

  Cu luntrile in care sta fundul meu acum ,ai dat dovada de perspicacitate (bravo!) 🙂 .Idealul pe viitor cand mai ai banuieli, este intai sa cauti prin postari si apoi sa iti exprimi banuielile , dar de data asta te las asa si iti dau si dreptate….Fiind un votant al USLului ,admit ca am fundul in doua luntre, dar ma bucur ca deocamdata ele macar merg in paralel. 🙂 .Din moment ce NU AM DE ALES decat intre inec si sistemul asta de calatorie ,alegerea mea este destul de clara acum,merg si eu cu ce am,aparent in directia dorita. Iti jur insa ca preferam o salupa sigura , rapida si controlata de cineva de incredere …

 15. Scutierul morţii Says:

  NU ŞTIE CĂ NU ŞTIE NIMIC

  Cine altul decât Jon*, alias Băsescu Traian, la care absenţa legăturii dintre acţiune şi raţiune este caracterisica sa politică şi socială predominantă.
  Ocolind selecţia naturală prin traseul eminamente anal al existenţei sale, Jon* se comportă haotic, având în afara celor 6 grade de libertate, pe un al şaptelea – imbecilitatea generalizată.
  Refulările sale onomatopeice de tip retardic se amplifică în goliciunea cutiei sale craniene, surprinzând prin mimică specifică eliminările dejecţiilor verbale în registrul politic submersibil din haznaua pdl-udmr.
  Se produce la tvr cu degajarea celui care foloseşte propria-i budă, salubrizându-se cu falangele din dotare după elucubraţiile debitate în direct, ca mai apoi să-şi lingă, de plăcere, aceleaşi degetele…
  Ieşirea din scenă a celui care „nu ştie că nu ştie”, precum Jon*, se realizează, de regulă, stupid : asfixie prin autoblocaj în spaţiu ermetic impus de teama contactului social exploziv !
  Bucuraţi-vă ! Mai e puţin…

 16. Roxana Iordache Says:

  @Trofin Doru. Dorule, spre deosebire de ceilalţi, Sorin Ilieşiu nu a avut vreun beneficiu material, social sau profesional de pe urma susţinerii lui Băsescu. L-a considerat un mijloc prin care să-şi atingă scopurile, respectiv, anularea consecinţelor comunismului. Face parte dintr-o familie care a suferit persecuţii, iar la revoluţie şi-a pierdut un frate. 😦

 17. Un simpatizant poate neutentic ... Says:

  @Roxana,

  Si in 2009 domnul Iliesiu il considera pe Basescu tot un mijloc prin care sa se realizeze anularea consecintelor comunismului ? …In cazul asta,ca sa fiu politicos ,a dat dovada de o naivitate rar intalnita .Un gen de naivitate care nu ar trebui sa existe la un intelectual …

 18. Trofin Doru Says:

  @ Roxana, inteleg ca adimiri mai mult radacinile sale 😛 🙂 Ok, am inteles, dar pentru mine ramane o enigma cum a putut fi atat de naiv si orb.

 19. Trofin Doru Says:

  @ Roxana, crestin fiind i-am iertat de mult greselile, doar ca ma apuca „dracii” uneori sa vad cat de naivi pot fi unii. Ori la nivelul sau de cultura si inteligenta aveam alte asteptari, dar asa e viata, „o curva neintrecuta” vorba cuiva. De altfel, nici nu consider sa fi avut o influenta hotaratoare in alegerea baselului. Sa fim sincer, cati din” bobor” sunt interesati de ce spune un om ca Iliesiu, sa nu mai intreb cati au idee de existenta lui. Votantii lui base sunt creiere spalate, „omul nou”…

 20. Trofin Doru Says:

  @ Roxana, crestin fiind i-am iertat de mult greselile, doar ca ma apuca „dracii” uneori sa vad cat de naivi pot fi unii. Ori la nivelul sau de cultura si inteligenta aveam alte asteptari, dar asa e viata, „o curva neintrecuta” vorba cuiva. De altfel, nici nu consider sa fi avut o influenta hotaratoare in alegerea baselului. Sa fim sincer, cati din” bobor” sunt interesati de ce spune un om ca Iliesiu, sa nu mai intreb cati au idee de existenta lui. Votantii lui base sunt creiere spalate, „omul nou”…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: