REQUIEM PENTRU KARIN ELENA ŞI RECHIZITORIU PENTRU DEZAXAŢII C(L)INICI. CA BREIVIK ŞI (REGIMUL) BĂSESCU

Foto via realitatea.net

Legat de oroarea din Norvegia se poate vorbi despre multe – eternul conflict israeliano-palestinian, mereu alimentat în favoarea mentorilor dezaxaţi ai terorii continue; despre Islam; despre dreapta şi despre stânga, despre extremismele lor, la fel de descreierate, pentru că atât comunismul, cât şi nazismul/fascismul, atât sub aspect ideologic, cât şi prin dovezile crâncene ale realităţii, sunt la fel de criminale împotriva umanităţii prin esenţa lor (de fapt, nazismul este egal naţional-socialism, deci extremă stângă, la fel ca şi PRM la noi, cum le atrăgea atenţia Corneliu Coposu interlocutorilor internaţionali). Dar toate astea n-au nici o importanţă şi devin pretexte sau scuze sau inadmisibile, inacceptabile, incalificabile justificări ale crimei, ale asasinatului – în acest caz, chiar în masă.

Foto: anewlifeinnorway

Absolut nimic nu mai are absolut nici o importanţă când e vorba de viaţă. O viaţă. De om, de vietate de la Dumnezeu. Viaţa trebuie apărată mai presus de orice. Viaţa e nepreţuită. Viaţa e darul dumnezeiesc inviolabil altfel decât sub păcatul satanic. Porunca a şasea: să nu ucizi. Nimeni nu are dreptul să ia o viaţă. Nu-i momentul să aducem în discuţie războaiele. Nu-i momentul să aducem în discuţie nimic altceva decât faptul că zeci de oameni, majoritatea tineri şi foarte tineri, chiar copii, au fost masacraţi. N-are absolut nici o importanţă culoarea lor politică – dar smintiţii care susţin asasinatul ori o fac deliberat, ori victimizează involuntar gruparea în rândurile căreia se comite un atentat. Deci, nu-i vreme decât de reculegere şi compasiune, de solidaritate cu familiile victimelor. Cu toate, nu doar cu familia lui Karin-Elena Holst a noastră. Şi a noastră. Şi a lor, a norvegienilor. Şi a umanităţii. Şi acum – a familiei de îngeri. Asta e Karin acum: un înger, ca orice copil cu viaţa neconsumată, cu visele ucise chiar în momentul în care îşi luau zborul. De fapt, visele ei n-au fost ucise, i-au devenit doar aripi în zbor.

Nu e vreme acum decât de flori, lumânări, rugăciuni. Şi solidaritate dârză. Aşa cum manifestă bravii norvegieni, începând cu Suveranii lor. Simbolul pe care aflăm că dezaxatul cinic îl voia decapitat. E o vreme pentru toate, va fi şi vremea judecăţii, şi a evaluărilor, dure şi lucide, inclusiv a Uniunii Europene cu privire la ea însăşi. Şi a SUA, tot aşa. Şi a Islamului, şi a Israelului. Şi a tot ceea ce se leagă mai mult sau mai puţin de ororarea din Norvegia.

E o oroare şi un semn de solidarizare cu oroarea, cu răul, a încerca în aceste zile să teoretizezi, să filosofezi sfertodoct sau chiar strălucit, să speculezi, în loc să te cutremuri de oroare faţă de asasinat, în loc să te rogi la Dumnezeu să ajute umanitatea în derivă, în loc să participi cu toată compasiunea omenească la doliul care ar trebui să fie nu doar al Norvegiei, nu doar al Europei, nu doar al comunităţii internaţionale, ci al umanităţii, pur şi simplu, al planetei ameninţate în însăşi esenţa vieţii.

Foto: www.eurofarm.ro

Şi asta fac, Băsescu şi ai lui, dovedind, încă o dată – şi de data asta întregii lumi, nu doar nouă – că sunt o grupare de crimă organizată la adresa vieţii, un regim criminal care urăşte oamenii, animalele, viaţa, în general şi în particular, un regim de mutanţi incapabili de compasiune – care este însăşi esenţa fiinţei umane, a viului vieţii, pentru că şi animalele sunt capabile de compasiune, de afecţiune, dovedind adesea aceasta chiar împotriva instinctului de conservare, chiar şi unele fiare. Jigodiile regimului Băsescu, nu. Sunt împetriţi în egoism meschin, rapacitate, obsesie de răzbunare, primitivism epidermic. Nu-i interesează decât puterea şi averea, n-au absolut nici un sistem de valori, în nici un caz morale. Sunt odioşi ca moartea. Şi sunt chipuri satanice ale morţii care defilează în lux material.

Foto: msnbc.msn.com

Băsescu nu a trimis mesaj de condoleanţe la Oslo (sigur, pe urmă a pozat la ambasadă). Nici nu-i pasă şi nici nu e capabil de nimic altceva decât să se agaţe cu ghearele şi dinţii de putere. De parcă asta ar dura la nesfârşit. De parcă timpul n-ar trece mai repede decât glonţul pe lângă ureche şi n-ar trebui, într-o zi dreaptă ca o sabie în lumină – vorba poetei Ana Blandiana cu privire la revanşa „poporului vegetal” – să răspundă în faţa lui Dumnezeu. Pe care nu poţi să-l minţi, nu poţi să-l înşeli, nu poţi să-l mituieşti. Deşi soldaţii şi (de)gradaţii regimului Băsescu fac asta în mod cotidian, cu oamenii, care sunt chipuri ale lui Dumnezeu. Şi nu le pasă de cei care suferă, iar suferinţa e şi ea chip al lui Dumnezeu pe cruce pentru noi.

Foto: www.cbs.ca

Cei masacraţi în Norvegia fac parte din mântuirea lumii. Aşa cum din mântuirea lumii fac parte şi evreii nevinovaţi, înfometaţi, gazaţi şi arşi; aşa cum din mântuirea lumii fac parte şi ofiţerii polonezi masacraţi la Katyn de bestiile sovietice;  şi ofiţerii români batjocoriţi şi masacraţi de bolşevici, printre care şi evrei, după pierderea Basarabiei în urma pactului Ribbentrop-Molotiv, criminal la adresa umanităţii; şi Familia Imperială a Rusiei; şi sfinţii închisorilor comuniste, milioanele de deţinuţi politici, unii dintre ei, îngropaţi în gropi comune, uneori, şi de vii;  şi miile de martiri ai ororii de la 11 septembrie asupra (umanităţii) Americii. Şi mulţi, şi mulţi alţii, toţi cei persecutaţi şi masacraţi. Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate!

Foto: stareanatiunii.com

Numai că astfel de gânduri n-au loc în inimile reci şi în capetele seci – unele, cu pretenţii sau chiar cu sclipiri intelectuale – ale mutanţilor care alcătuiesc regimul Băsescu. Oricine aderă se sminteşte. Sunt câţiva care au simţit că se alterează şi au plecat, exemplul cel mai credibil fiind Mircia Giurgiu, un om. Cum o inimă de om e şi Sorin Ilieşiu, care amar de aproape 11 ani a rătăcit în deşertul înşelăciunii. Puteţi să vă supăraţi – domnia sa şi-aşa e cronic supărat pe mine, încă de când eram o puştoaică prea sinceră pentru convenţiile lor – dar Andrei Pleşu, nu. Frizează ridicolul mărturisirile dumisale retroactive. Nu-i însă locul şi momentul, risc să cad la rândul meu în păcatul de a scrie acum despre orice altceva decât suferinţa şi compasiunea care ne apropie ca oameni dincolo, dincoace şi mai presus de orice. Pentru că asta suntem, în primă şi în ultimă instanţă, suflete de la Dumnezeu.

Regimul Băsescu îşi bate joc de oameni, roboţii regimului Băsescu îşi bat joc în primul rând de ei, ca oameni automutilaţi pe altarul patimilor pe cât de stupide, pe atât de efemere. Sorina Plăcintă – mamă care se mândreşte cu fiul ei care urinează ostentativ pe troiţe şi îşi exhibă teribilismele sexuale, Iulian Urban – unul care la început părea dintre puţinii civilizaţi şi normali din stabiliment, s-au apucat să justifice oroarea asasinului din Norvegia. Tot aşa cum extremiştii de cealaltă parte au justificat oroarea de la 11 septembrie, pentru cauza Palestinei. De fapt, asta fac exponenţii regimului Băsescu, justifică crima. Iar pe fruntea României se aşează din nou un stigmat nemeritat. Şi extrem de pervers. Băsescu şi ai lui provoacă blamarea României, au depreciat-o sinistru şi acum o vând la litru. De sânge de om.

Foto via princeradu.ro

Norocul nostru – şi talantul nostru neînmulţit, pentru care vom plăti la judecata neamurilor – cu Majestatea Sa Regele Mihai, care ne-a spălat din nou onoarea, când i-a trimis – imediat după atentat – Majestăţii Sale Regelui Harald al V-lea al Norvegiei o scrisoare plină de căldură umană, cuvinte simple şi pure, care comunică direct compasiune şi comuniune. Măreţia blândă a Regelui Mihai, înţelepciunea lui care ne-ar putea fi călăuză. Şi pe care o ignorăm. Preferăm derizoriul, falsul, surogatul, într-un cuvânt, impostura şi ăsta e păcatul nostru naţional postcomunist. Păcat revărsat dintr-un regim satanic.

Foto: nationalpostnews

Azi e lăsata secului, mâine începe Postul Sfintei Marii, în care ne putem reculege un pic mai aşezat. Şi poate nu uităm să ne rugăm pentru toţi cei ucişi, pentru toţi cei duşi, ştiuţi sau neştiuţi, pentru noi, să nu alungăm lumina lui Dumnezeu care ne călăuzeşte întru viaţă frumoasă. Sigur, postul nu-i obligatoriu. E o absolută libertate, cum e creştinismul însuşi. Eşti liber să alegi. Viaţa sau moartea. Asasinul din Norvegia a ales moartea – cea mai cinică ofensă la adresa religiei pe care a pretins că o îmbrăţişează: până la strangulare. La fel a ales şi regimul Băsescu: moartea. Poporul român a devenit o Irodiadă indiferent de vârstă.

În Grădina Maicii Domnului ţopăie o frunză.

16 răspunsuri to “REQUIEM PENTRU KARIN ELENA ŞI RECHIZITORIU PENTRU DEZAXAŢII C(L)INICI. CA BREIVIK ŞI (REGIMUL) BĂSESCU”

 1. REQUIEM PENTRU KARIN ELENA ŞI RECHIZITORIU PENTRU DEZAXAŢII C(L)INICI. CA BREIVIK ŞI (REGIMUL) BĂSESCU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 31 July 2011 – Blog « Gibraltar […]

 2. panseluta Says:

  Postul asta se inscrie clinic la categoria „salata de idei”
  De la tragedia din Norvegia la regimul Basescu este un salt mic pentru un creier puternic atins.
  Definitia democratiei: un regim in care toata lumea poate sa se planga liber ca traieste in dictatura

 3. Johnson Says:

  Panseluto daca tu nu intelegi in veci o postare mai mare de 3 randuri si 6 poze nu inseamna automat ca nu traim intr-o dictatura personala la nivel institutional….Uite joaca-te cu linku’ asta poate te lumineaza cel de sus ca sa nu mai apari pe aici.

  http://www.stelian-tanase.ro/graffiti/catedrala-neamului-si-saracia-lui/

 4. Serban G Says:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-da-de-pamant-cu-visul-lui-voinescu-ne-am-invatat-lectia-pdl-sa-lase-ada-si-sa-stea-c.html

  O analiza foarte buna !

 5. stejarul Says:

  Panseluto, nu-i „salata de idei” decat daca traiesti in universul tau limitat. Oricine „priveste de sus” lumea in care traim vede degradarea globala a societatii iar ideile expuse de Roxana sunt de fapt exemplificari ale acestei degradari care ia diferite forme in functie de domeniul in care se manifesta.
  Parerea mea este ca aceasta degradare concertata a tuturor aspectelor vietii nu poate fi un fenomen natural. In natura nimic nu se pierde, totul se conserva. Daca ceva se pierde undeva se castiga altceva, altundeva.
  Globalizarea mizeriei e „opera” unor minti bolnave, sadistice si fara a pune un nume acestor minti (stiu ca Roxanei nu-i plac teoriile mele despre masoneria in deriva) pot spune ca nu e totul pierdut. Putem invinge „raul global” pentru ca adversarii nostri sunt indivizi limitati cu ambitii gigantice. Stapanirea lumii nu se poate realiza prin „rau” si invrajbire atata timp cat exista „bine” si bunatate sufleteasca. „Binele” este mult mai contagios decat „raul” iar mizeria in care incearca ei sa scufunde omenirea nu face decat sa constientizeze majoritatea de nevoia de „bine”.

  SimP

 6. stejarul Says:

  Tiganii din Deta au fost ridicati de mascati ca au ofensat politia. Vor sa le deschida dosar penal. Cum este posibil ca niste oameni care au trecut printr-o experienta cutremuratoare (sa fii transat ca un porc la abator) la care statul nu le-a oferit nici un fel de psychological counseling sa fie tratati atat de mojic de aceiasi politie care privea cretina si indolenta macelarirea lor cu cateva zile in urma?
  Unde sunt drepturile omului in Romania? Au auzit ticalosii din politie de postraumatic stress disorder? Politia la zid! Sunt niste criminali abjecti! Seful politiei din Deta este un nenorocit abject!

  Nu sunt un mare fan al tiganilor in general dar pe acesti tigani din Deta ii sustin in cauza lor. Indiferent ce au facut si ce fac acesti tigani , trauma prin care ei au trecut (atata timp cat nu primesc nici un fel de ajutor psihologic) le da dreptul sa faca ce vor. Da! Portocalii au creat o mafie criminala care terorizeaza o tara intreaga si pretind ca cei traumatizati sa se comporte normal? NU! Tiganii din Deta sunt de apreciat ca in starea in care sunt nu au linsat politistii care ii arestau!
  Poporul nu mai are incredere in institutiile statului. S-au dovedit a fi corupte cu varf si indesat.Deci cum isi permit ei, coruptii natiei, sa faca legea si ordinea in tara?
  Regimul basescu a adus Romania in situatia in care nu mai este un stat de drept. Romania nu mai are institutii capabile sa faca ordine si justitie in populatie. Presedintele tarii a mintit continuu de 8 ani incoace. Ce ordine mai asteapta din partea populatiei cand el da un asa exemplu, cand oamenii lui infiltrati in politie si justitie au creat anarhie in tara?

 7. Serban G Says:

  http://www.stelian-tanase.ro/la-zi/fmi-la-cotroceni-basme-si-pomeni/

 8. Mâţa Says:

  @Serban G. Eşti fan Stelian Tănase sau care-i treaba cu spam-urile? 🙄

  @johnson, @stejarul. Orzul pe gâşte. 😐 Am jignit gâştele.

 9. iluminatu Says:

  Moto : Decât să lătraţi, mai bine vânaţi !

  HAI SĂ VÂNĂM PORCUL

  Am un tratat de vânătoare cu autograful autorului, prima lucrare de acest fel, apărută în România la 01.01.1901 (453 de pagini), evident altceva decât Pseudokinegeticos.
  Din start vânătorul află : „Obiceiul ne arată, că nu trbuie a se vorbi de doftor şi de răni când se plecă la vînat. Ar fi se vede, cam piză rea.”
  Din „Terminologia vînătorei sau dialectul ei” reţin că „ţiitore”este „trecetore, prihod, loc pe unde trece obicinuit vînatul”iar „vacă.-se numesce popular sexul femel al cerbului numit şi ciută, sau cerboică”, ambele cuvinte neavând de-a face cu Elena din Pleşcoi.
  Vorbind de Jon* se spune „Iată cum ştie porcul selbati a se pădi :

  Cum pârîie pădurea şi cum fâsnesce frunda !
  Pe unde trec în gonă mistreţii fioroşi.
  În frunte cel mai mare, stă şi conduce cârdul,
  În linie aşedat ; purceii stau la urmă
  Şi merg ca la comandă…
  Din loc în loc fruntaşul s’opresce şi ascultă,
  Mirose apoi pădurea, în drepta şi la stânga
  Se vadă vr’un pericol de stă în calea lor…
  Nebănuind nimic, dă semnul de plecare,
  Şi iar la o distanţă, s’opresce ascultând.
  Acum d’odată şeful, simţind ceva înnainte,
  Un grohăit puternic scote, iar cârdul într’o clipă,
  Pornind în fuga mare, se’ntorce ca vârtejul
  Spre loc nebănuit, unde petrece noptea
  Râmând fîneţe întinse, mâncare căutând.”

  Ca să vânaţi porcul vă trebuie „ierba de puşcă (74,2 silitră, 12,0 sulfure, 13,8 cărbune)”.
  Ca stimulare „Premiul ce se va acorda pentru distrugerea animalelor stricătore va fi : 50 lei pentru un rîs, 50 lei pentru un lup, 25 lei pentru un pui de lup, 5 lei pentru o vulpe.”
  Mă pufneşte „râsul”!

 10. Mâţa Says:

  @iluminatu. Foarte comic, într-adevăr! 😐

 11. alex.dumitrascu Says:

  Mitropolitul Andreicut l-a decorat pe Boc cu Crucea Ardealului pentru ‘contributia adusa de guvern” la pomenile facute BOR din banii nostri.
  De ce nu a decorat guvernul???? Simplu.
  Din oportunism, ticalosie si mizerie morala.
  Sa-ti fie rusine la obrazul tau cel gras preasfintite.
  Sa-ti crape obrazul ala intunecat de bandit preafericite Daniel pentru halul in care ai adus BOR.
  Multumesc lui Dumnezeu ca sunt catolic si nu trebuie sa ma supun unor asemenea ierarhi ticalosi.
  Puteti sa faceti si spume la gura din partea mea. Nu retrag nimic din ce am spus
  Ortodoxia romana a intrat pe mana unor banditi satanisti.

 12. Roxana Iordache Says:

  @alex.dumitrascu. Exagerezi! Nu crezi?

 13. Serban G Says:

  @ Mâţa… Fan sau nu,asta e important ?…Daca nu-ti place ce scrie acolo nu intra,e atat de simplu de ce te complici ?

 14. Mâţa Says:

  @Serban G. Cine se complică cu Stelică? 😛

 15. Maria S.(Timisoara) Says:

  Dumnezeu sa ii odihneasca pe mortii din Norvegia si pe mortii nostri !
  Traim vremuri pe care nu le pot determina.
  Nu gasesc cuvantul potrivit.

 16. iluminatu Says:

  Info : A refulat buda, alias Jon*, pe Radio România actualităţi, ieri între 12:40 – 13:40, cu pastila de plâns :

  “ROMÂNIA ESTE ÎN SITUAŢIA
  DE A MERGE PE SÂRMĂ !”

  1. Din gâtlejul ars de whisky, timbru clopot de argilă,
  Jon* se lamenta ca târfa, mai ca să îi plângi de milă.
  Linişti convingător, pe cretini, despre mersul ca pe sârmă,
  Cale sigură-n prezent spre a trece peste hău, biata turmă.

  Totul după el e fain, confirmat de FMI, mirosind a ananas.
  Băi Băsescule Traian, te aprob, dar:băgaţi-aş sîrma-n nas !
  Să-ţi mai taie din avânt, când le râmi în fecalele dospite,
  Divagând în contra vânt, pentru vite pdl, cugetările-ţi tâmpite.

  (R) 2. CULME : Să mergi pe sârmă cu sârma-n nas !

  PS : Numai Jon* este capabil de atare performanţă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: