ŞASE LUNI DE LA PLECAREA PĂRINTELUI BARTOLOMEU ANANIA. ŞI O POSTARE DEDICATĂ LUI TEODOR BACON-SKY

Video de romanortodox

Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, a oficiat, azi, împreună cu Preasfinţitul Episcop-vicar, Vasile Someşanul, la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, slujba de parastas de o jumătate de an pentru sufletul părintelui Bartolomeu Anania.

A fost în duminica Slăbănogului, vindecat de Hristos ca semn al iertării păcatelor, care sunt cauza bolilor şi a suferinţei, după cum a arătat Î.P.S. Andrei la predica din timpul sfintei liturghii, ţinută pe urma pericopei evanghelice după Matei.

Adăugăm că o boală capitală e trufia, din egolatrie care duce la tiranie, atât în viaţa cotidiană, faţă de ceilalţi, din familie sau din proximitatea socială ori profesională, cât şi la nivelul puterii politice, una care poate smiti, atunci când cel ajuns la putere cu multiple precarităţi nu e smintit deja.

Urmărind înregistrarea postată mai sus, ne amintim învăţăturile părintelui Bartolomeu, cu privire la egolatrie şi linguşeală. Îi dedic postarea de faţă lui Doru Baconsky, pentru a-şi aminti că i-a fost fiu duhovnicesc marelui dispărut, nu doar cu numele.

Cândva îl numea magistrul lui. Poate îşi face azi o cruce, şi poate îşi aminteşte şi semnificaţia ei. Vie.

Oare de ce se spune că diavolul este cel mai bun teolog? Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu-l crezi.

P.S. Ca să fiu antipatică până la capăt, tot pro memoria: porunca întâi, a şaptea, a opta şi a zecea. 🙄

Şi Ecleziastul, înaintea fiecărui drum la minister. Şi după fiecare gând de mărire. A fost odată Ioan Scărarul.

În rest, bine.

Duminică plăcută, în continuare!

P.S. 2. Urmează mai multe, azi. Nu promit, ca să mă ţin de promisiune.

13 răspunsuri to “ŞASE LUNI DE LA PLECAREA PĂRINTELUI BARTOLOMEU ANANIA. ŞI O POSTARE DEDICATĂ LUI TEODOR BACON-SKY”

 1. papornitacuvorbe Says:

  de o bună vreme încoace mă tot macină o întrebare legată de acest mare lingău care se cheamă baconschi: ce minune face un individ de formaţie teologico-antropologică la ministerul de externe? nu ar face mai bine să se ducă în vreo junglă să studieze apucăturile religioase ale unui trib de canibali?

 2. Roxana Iordache Says:

  @papornitacuvorbe. De mai multe vreme tot vreau să-ţi urez bun venit şi să te întreb sub ce nume vrei să intri în blogroll. 🙂

 3. ŞASE LUNI DE LA PLECAREA PĂRINTELUI BARTOLOMEU ANANIA. ŞI O POSTARE DEDICATĂ LUI TEODOR BACONSKY » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 July 2011 – Blog « Am jucat in “Predator” […]

 4. Radu Humor Says:

  Baconschi reprezinta una dintre cele mai mari deziluzii ale crestin-democratiei !
  Cei care-l mai cred inca vreun cal troian, se insealaamarnic !
  E o gloaba ceva- ceva mai aratoasa, careia nu-i mai ajuta nici macar jaraticul, decat eventual pus sub/la fund 😳

 5. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Mă bucur că ai rămas. 😳 În ce-l priveşte pe Doru B., cred că nu pentru creştin-democraţie e pierderea, fiindcă nu credea în ea – a şi scris în numărul din Dilema dedicat temei în urmă cu mai bine de 10 ani că e o contradicţie în termeni, din punctul lui de vedere, eu nu cred asta. Pierderea cred că e din punct de vedere uman şi intelectual, ca să nu zic, în primul rând spiritual, iar pe el primul şi ultimul aspect ar fi trebuit să-l intereseze. Era un tip deosebit şi îmi pare rău că s-a prostit. Înţelegi şi tu, la fel ca şi el, la ce mă refer. Adevăratele valori. Neperisabile. 😐

 6. olimpiu Says:

  si cand te gandesti ca presa scrisa il da pe Baconsky succesor al lui TB!!!! se gandesc mult securistii astia… pt ca pe chior chiar nu il banui ????

 7. ŞASE LUNI DE LA PLECAREA PĂRINTELUI BARTOLOMEU ANANIA. ŞI O POSTARE DEDICATĂ LUI TEODOR BACON-SKY » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 24 July 2011 – Blog « Am jucat in “Predator” […]

 8. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu. Dacă ar fi rămas cel care era înainte de a se devertebra în slujba lui Băsescu, merita să fie preşedinte al ţării, în cazul în care chiar rămânem tâmpiţi şi nu revenim la normalitate, adică, la monarhie. Baconsky de pe vremea administraţiei Constantinescu ar fi meritat să-i succeadă.

  La ora actuală e un distrus (a mess, cum ar zice americanii). Unde e orgoliul lui, unde-i e scala de valori? Înainte, (cei ca) Băsescu pentru el n-ar fi fost decât prilej de sarcasme expeditive, iar pe una ca Udrea n-o trecea nici măcar examenul oral. N-aş fi crezut să conteze pentru el atât de mult deşertăciunile măririi, încât să decadă într-atât. Şi-a pierdut admiraţia şi prietenia unora mai tineri şi nu nu numai. Merită? 😦

 9. Motraux Says:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/rusia-il-acuza-pe-traian-basescu-de-declaratii-profasciste-in-contextul-atacurilor-din-no-9392.html

  😀

 10. papornitacuvorbe Says:

  @ roxana: de cand vrei sa imi spui „bun venit”? de cand am avut repriza de box cu marele patriot? 🙂 . nu am preferinte, poate fi asa cum iti vine tie la indemana, ca a fi „papornita cu vorbe”, „vorbe in vant” sau orice altceva, chiar nu am probleme.

 11. Roxana Iordache Says:

  @Motraux. Rusia îl acuză pe Băsescu de fascism, tot aşa cum asasinul din Norvegia se declară antimusulman şi împuşcă antiisraelieni. :mrgreen: Rusia îi întoarce serviciul lui Băsescu. Dincolo de asta, Rusia acuză de fascism orice atitudine anticomunistă. Moscova are tupeu nesimţit. 😡

  @papornitacuvorbe. De la început. Aşa obişnuiesc când postează cineva prima oară, mă refer, bineînţeles, la cei care postează sunete articulate. 🙂 S-a întâmplat că îmi era imposibil atunci să răspund la comentarii, nu aveam timp şi asta s-a repetat, aşa încât tu ai rămas neurat. 😀

 12. papornitacuvorbe Says:

  @ Roxana: Mulţumesc pentru urarea de bun venit, pentru că mi se pare că mi-a scăpat asta. Oricum, poţi fi liniştită, nu m-am ofuscat chiar deloc că nu mi-ai spus din prima clipă „bine ai venit”; adică e firesc să ai şi altele pe cap, iar eu, pe de altă parte, nici nu-s genul care să aştepte să fie primit cu covorul roşu, să i se spună „vai, ce bine că ai venit, numai tu lipseai de aici”. legat de cum m-ai putea trece în bloggrol, mi-a venit o idee: „Călin nebunu'”, nu de alta dar Călin sunt oricum, iar dacă normlitatea este ceea ce văd eu în jur, zi de zi, atunci înseamnă că sunt şi nebun rău 🙂 .

 13. Roxana Iordache Says:

  @Călin. S-a făcut! 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: