NUNTĂ MINUNATĂ A PRINŢULUI ALBERT DE MONACO

Video de FashionTV

19 răspunsuri to “NUNTĂ MINUNATĂ A PRINŢULUI ALBERT DE MONACO”

 1. eumiealmeu Says:

  chiar nu am văzut şi mă bucur că am avut posibilitatea acum…

 2. Marius Mina Says:

  Traian Basescu omis din lista invitatilor la nunta Printului Albert de Monaco

  Excelenta Sa, Presedintele Romaniei ar fi putut fi amendat pentru sperjur cand a jurat cu mana pe biblie ca pixelul albastru era blond. Intrebat despre casatoria Printului Albert de Monaco , nativul de Murfatlar a declarat ca , desi are o invitatie la ceremonia princiara, prefera sa nu mearga. Basarica , tu ne minti…

  „Ca să nu aibă nimeni dubii, să mă trezesc cu nu ştiu ce atacuri, uite, se căsătoreşte Prinţul de Monaco, e şef de stat. În Anglia nu s-a căsătorit un şef de stat, ci un prinţ. Se căsătoreşte Prinţul de Monaco. Toţi şefii de stat din UE au invitaţie, cum am şi eu, deci nu s-a supărat nimeni. Nu mă voi duce, am transmis scrisoarea că nu pot veni, dar invitaţia există. Am transmis o scrisoare, o să ajungă cineva cu un cadou, o ceramică de-asta de un artist român şi cu asta basta”

  Consultand lista oficiala cu invitatii , din partea Romaniei , singurul invitat oficial a fost AS Principesa Margareta a Romaniei . Pentru lamurirea tromboanelor prezidentiale , verificati lista oficiala aici:

  http://mariusmina.blogspot.com/2011/07/traian-basescu-omis-din-lista.html

 3. NUNTĂ MINUNATĂ A PRINŢULUI ALBERT DE MONACO » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 03 July 2011 – Blog « DE CE NU MERGE BĂSESCU LA NUNTA PRINŢULUI ALBERT […]

 4. mihai4 Says:

  Roxi,pup! 😉

 5. stejarul Says:

  Mariuse,

  nu’sh di ce nu mai pot posta la tine pe blog.
  Am citit lista ta. Acolo scrie „cei prezenti” la nunta. Vad ca sunt trecuti prezentii cu numele lor si pe cine reprezinta.
  Daca basecu era invitat si se tinea de cuvant cu : „o să ajungă cineva cu un cadou”, acel „cineva” trebuia trecut pe lista cu numele si ca il reprezinta pe basecu.
  Cum basecu nu a fost reprezentat de nimeni, sunt doua posibilitati:
  1. fie nu a primit nici o invitatie… ceea ce e nashpa rau…
  2. fie nu a trimis pe nimeni la timp cu „ceramica” aia de „şi cu asta basta” ceea ce e si mai rau…

  care e? 1 sau 2?

  SimP

 6. ROBERT HORVATH Says:

  @ Marius Mina
  Nu va faceti probleme. In curand Presedintele Romaniei va primi o invitatie oficiala importanta adresata in limba franceza.
  Cititi
  EXTRADAREA LUI BASESCU ! LE MONDE : ” BASESCU TREBUE ADUS IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ ”
  ZIARUL PARIS SOIR ANUNTA CA PROCURATURA FRANCEAZA A REDESCHIS DOSARUL DESPRE CRIMA BASESCU DE LA ROUEN.
  Iata ce spune Presedintele Romaniei despre aceasta crima; Cînd eram comandant pe «Argeş», la trei luni de cînd îmi obţinusem brevetul de comandant. Am luat foc în portul Rouen nu numai eu, 38 de nave au fost în incendiul din Rouen, în Franţa. Nava suspectată că a generat poluarea, care a făcut ca tot bazinul portului Rouen şi Sena să fie tot o flacără pe o întindere de 3 kilometri, a fost nava mea, Am stat acolo 28 de zile în anchetă. Am plecat, dar au rămas un litigiu, o acuzaţie la adresa navei, de circa 12 milioane de dolari, o cerere de daune“.Acum, pot să o spun public, am schimbat ceva în instalaţie înainte să permitem accesul autorităţilor franceze la bord, ceea ce a făcut imposibilă demonstraţia, demonstrarea vinei noastre“.
  CRIMA IN ATENTIA AMBASADEI FRANCEZE SI A PROCURORULUI GENERAL AL ROMANIEI. In 1988 Basescu era in conflict cu liderii sindicali din navigatie. într-un memoriu adresat procurorului general Mircea Criste şi Ambasadei Franţei la Bucureşti, au cerut pedepsirea lui Basescu. Ei au adresat o plangere penala atat autoritatilor romane cat si franceze.În 28 septembrie 1998, procurorul Ioan Adam, de la Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General, răspundea memoriului trimis de sindicaliştii constănţeni cu privire la întîmplările din iarna anului 1981, de la bordul petrolierului „Argeş“, constatîndu-se că fapta nu este prevăzută de legea penală din România şi, în consecinţă, nu există. Cum nu mai exista pe atunci nici nava, înstrăinată într-unul dintre contractele păguboase ale PETROMIN-ului. Din motive politice dosarul de la Ambasada Franceza a fost inchis.
  Memoriu adresat Ambasadei Franceze de la Bucuresti
  Acum trei luni am cerut Ambasadorului Henry Paul redeschiderea dosarului de la Rouen. Am remis documentele audio remise Interpolului. http://blog.imperiaonline.me/2009/12/12/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe/.
  Datorita eforturilor mele DOSARUL DE LA ROUEN A FOST REDESCHIS iar Basescu a-si va petrece batranetile intr-o puscarie franceza sau romaneasca.

 7. Johnson Says:

  Antena 3 e in deriva totala…Dumnezeu stie ce se intampla acolo…Prezentarea filmului Monarhia Salveaza Romania putea sa apropie de Antena 3 un segment de populatie mai elitist,exigent,sa zicem pe care avea prilejul sa-l fidelizeze…Ce-a facut Antena 3 ? Au pus o prompterista de mana a 3-a sa-i tina locul lui Gadea…Mai mult de atat, langa Sorin Iliesiu i-a proptit pe Gheorghe Tinel de la PDL si pe Dumitru Pelican traseist de coloratura ….Ziceai ca esti la o emisiune de ora 14 discutia fiind despre cresterea pretului la furaje si nu de la ora 22 cu Sorin Iliesiu invitat special.Nebunie curata, bataie de joc la adresa subiectului in sine : Monarhia Salveaza Romania aruncand tema in derizoriu….Jegosi !!!

 8. ROBERT HORVATH Says:

  @ Roxana Iordache
  Se incearca in aceste zile crearea unei pozitii antitetice intre Regele Mihai si Maresalul Antonescu . Cu riscul unei penalizari voi publica o interventie de-a mea
  lamuritoare. Este lunga dar necesara,
  TANDEMUL REGELE MIHAI ….MARESALUL ANTONESCU
  Ma numesc Robert Horvath, sunt de profesie cineast, absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti (IATC) si am lucrat la multe studiouri din Romania, indeosebi la Televiziunea Romana. Actualmente, imi continui activitatea la studioul meu de film, “Kiro Studio International”, cu sedii in Manhattan (New York) si Tokio. Sunt cunoscut, de asemenea, in calitate de grafician, ilustrator si pictor.
  In data de 20 martie 2008 a avut loc, la Institutul Cultural Roman din New York, un eveniment dedicat special Holocaustului din Romania din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. La aceasta manifestare a participat si o delegatie din Romania, remarcandu-se prezenta d-lui general Mihai Ionescu, directorul Muzeului Holocaustului din Bucuresti. Pentru ca adevarul istoric a fost prezentat unilateral si subiectiv, am avut o interventie pe care, in cazul ca o considerati pertinenta, va rog sa o publicati in ziarul Dvs. Redau mai jos interventia mea de la acest eveniment. Cuvintele sunt traduse din limba engleza, deoarece la ICR din New York este inca interzisa folosirea limbii romane!
  Doamnelor si Domnilor, Deoarece v-ati referit in expunerea Dvs. la necesitatea ca generatiile viitoare sa afle adevarul despre tragedia Holocaustului si pentru ca astazi copiii invata la scoala ca romanii sunt vinovati de genocid, as vrea ca ei sa afle si faptul ca romanii au fost aceia care au salvat intreaga populatie evreiasca de pe teritoriul actual al Romaniei. Asistam la un fapt poate unic in istoria celui de al Doilea Razboi Mondial, anume acela ca un om s-a opus presiunii germane, salvand mai mult de jumatate milion de oameni de la pieire. Acest miracol romanesc se datoreaza in primul rand pozitiei intransigente si plina de curaj a maresalului Ion Antonescu. In al doilea rand, mai trebuie tinut cont si de caracterul specific al societatii romanesti din perioada respectiva. Ma refer aici la Ion Bratianu, Iuliu Maniu, la partidele istorice, la Regina Elena, la Dr. Lupu, la Patriarhul Nicodim, la Mitropolitul Balan, la intreaga Biserica Ortodoxa Romana si la multi altii care au pus umarul la salvarea evreilor. Cred insa ca factorul principal il reprezinta mentalitatea, psihologia si omenia romanilor.
  Care sunt faptele istorice? Dupa inceperea razboiului, se desfasoara foarte rapid operatiunile militare in Basarabia si Bucovina de Nord, unde este masacrata populatia evreiasca si unde fortele romanesti coopereaza cu cele ale germanilor. In curand, in spatele frontului, apar comandourile germane specializate in operatii de “curatire” si, paralel, incep deportari de familii intregi din populatia evreiasca, dincolo de Nistru, in Transnistria. Pentru mine, moartea chiar si numai a unui singur om nevinovat reprezinta o tragedie, dar trebuie sa iau in consideratie si statistica.
  Pentru ca subiectul este foarte controversat, las la aprecierea audientei sa deduca adevarul – din diferite surse. Una dintre ele ar fi “Enciclopedia Iudaica”, o lucrare de referinta, in care se mentioneaza cifra de 40.000 de morti, plasand Romania pe locul 10, ca vinovatie, in timp ce raportul Dvs., al Comisiei, se refera la 420.000 de victime, Romania ajungand pe locul 2, imediat dupa Germania. Tinand seama de paritatea populatiei, Romania devine, nici mai mult, nici mai putin, prima “Killing-machine” din istoria celui de al Doilea Razboi Mondial!
  In aritmetica Comisiei se adauga si Ardealul de Nord, acolo unde populatia evreiasca a fost decimata, numai ca, atunci, Ardealul de Nord se afla sub controlul maghiar. Dumneavoastra mai treceti cu vederea si alte fapte: ca toti barbatii evrei in putere au fost incadrati in Armata Rosie, ca o mare parte din populatie a fugit in interiorul Rusiei si ca foarte multi evrei au murit de moarte naturala sau de boli contagioase (tifos), de care a suferit intreaga populatie, inclusiv Armata Romana.
  Responsabilitatea Guvernului Romaniei in aceste evenimente este mare, dar nu este greu sa fie separata de responsabilitatea germanilor.
  Ma voi ocupa in continuare de momentul crucial, anul 1942, care este sters cu buretele sau distorsionat ca semnificatie istorica. Mihai Antonescu, Ministrul de Externe, se intalneste cu Hitler, in acea toamna, si ii comunica hotararea de a nu-i preda pe evreii din Regatul Romaniei. Vreau sa va mai amintesc, domnule general Mihai Ionescu, doua documente semnificative, pe care sper si cred ca le cunoasteti: la o saptamana de la aceasta intalnire istorica, Ion Antonescu declara, intr-o sedinta a Consiliului de Ministri: “Nu voi face jocul rasist al germanilor si ii voi slava pe toti evreii mei”; dupa alte doua saptamani, la o alta sedinta a Consiliului de Ministri, Ion Antonescu declara: “Eu mi-am dat cuvantul sa asigur viata si libertatea evreilor si ma voi tine de cuvant”. Toamna lui 1942 pecetluieste pentru totdeauna salvarea unei intregi populatii de la moarte, condamnata la “solutia finala” de catre Hitler.
  Ma voi referi acum la Raportul Comisiei Holocaustului, lucrare unde o reala tragedie este folosita pentru anumite interese politice. In 2002, Guvernul Romaniei, bazandu-se pe documentele Arhivei Nationale si in conjunctie cu toate documentele primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, DC, decreteaza, fara echivoc, ca pe teritoriul Romaniei nu a avut loc Holocaustul. La mai putin de doi ani, insa, Guvernul Romaniei isi schimba pozitia, infiintand o Comisie care, bazandu-se pe exact aceleasi documente, decreteaza ca in Romania a avut loc un genocid de proportii inimaginabile. Comentariile sunt de prisos!
  Vreau sa mai spun asistentei ca Raportul Wiesel de cercetare a crimelor Holocaustului reprezinta un atac fara precedent la adresa demnitatii romanilor. In concluzia raportului se spune: “Romanii sunt vinovati de genocid, chiar daca in anumite regiuni au supravietuit evrei”. Inainte de a intra in fondul problemei, doresc sa mai remarc ca “anumite regiuni” reprezinta, de fapt, Romania de baza, Romania esentiala, adica in actualele ei granite. Raportul arunca o vina colectiva, acuzand de genocid intreaga populatie romaneasca. Aceasta idee de vina colectiva apartine ideologiei fasciste si/sau comuniste, aruncand vina – reala sau imaginara –
  catorva asupra unei intregi colectivitati nationale, rasiale sau sociale. Iar o vina colectiva nu are ce cauta in discursul unei democratii! Se merge atat de departe incat se spune ca majoritatea populatiei romanesti a sprijinit Holacaustul!
  Ma intreb: oare cum a fost posibil asa ceva, cand faptele din Bucovina si Basarabia au fost foarte putin cunoscute de populatie. Eu personal am plecat la 32 de ani din Romania si nu am auzit niciodata despre aceste evenimente. Romania este prezentata in acest material ca o tara fascizata si complet rasista. As vrea sa-i amintesc domnului general si cercetator istoric faptul ca fascismul a fost lichidat in Romania cu ocazia rebeliunii legionare. Fragmentul care m-a intrigat profund este urmatorul: “Holocausul isi are radacini adanci in istoria si cultura romana”! Aceasta constatare aduce un atac frontal Istoriei Romaniei si nu scapa de aceasta
  decapitare niciun om politic, niciun partid istoric, niciun moment al istoriei si nici al monarhiei. Deci, Istoria Romaniei este prezentata de Comisie in primul rand ca o istorie a antisemitismului. Acelasi tratament i se aplica insa si Culturii Romanesti.
  Nu scapa de “atentia” noii inchizitii nicio personalitate culturala, de la Alecsandri, Eminescu, Kogalniceanu, Hajdeu, Slavici etc., iar in epoca moderna nu scapa nici Emil Cioran, Noica, Mircea Eliade. Asadar, in opinia Comisiei, Cultura Romaneasca nu este importanta prin valentele sale universale, ci numai prin caracterul ei rasist si antisemit. Cu alte cuvinte, Mihai Eminescu si ceilalti piloni ai Culturii Romanesti sunt, nici mai mult, nici mai putin, vinovati pentru cauzarea Holocaustului. Cruciti-va, doamnelor si domnilor, cruciti-va, domnule general!.
  Concluzia acestei Comisii a dat o unda verde unei adevarate “vanatori de vrajitoare”, avand ca victima cultura si limba nationala. Atentia este in primul rand indreptata asupra lui Mihai Eminescu si a lui Mircea Eliade, fiind orchestrata din birourile presedintelui Institutului Cultural Roman (ICR), d-l Horia Roman Patapievici.
  Avand la dispozitie un buget de cateva milioane de dolari, avand sub control edituri si reviste culturale, el si ciracii sai au pornit un atac delirant indreptat impotriva a tot ce este romanesc. D-l Patapievici spune in clar: “Eminescu, ca poet national, si intreaga cultura nationala nu-si au locul sub zodia internationalismului”. Sau: “Daca vreti sa intrati in Europa, trebuie sa va debarasati de Eminescu”. Daca nu credeti, ma voi referi la seara dedicata “Luceafarului poeziei romanesti”, desfasurata la Consulatul General al Romaniei din New York si boicotata de Institutul Cultural Roman New York, condus de d-na Corina {uteu, ai carui angajati nu au avut
  decat curiozitatea de “a baga capul” la acest eveniment care a durat 6 sau 7 ore.
  Aceasta manifestare a avut loc prin bunavointa Consulului General al Romaniei la New York, d-l Pietro Lucian Pavoni, caruia trebuie sa-i exprimam sincera gratitudine. Nu pot sa nu adaug faptul ca nu mi se permite (de doi ani!) sa particip la activitatile
  ICR New York, deoarece am cerut sa se vorbeasca si romaneste la manifestarile organizate de Institut (pentru participarea din aceasta seara, a trebuit sa mi se dea o derogare speciala de la Washington!).
  Vreau sa mai adresez cateva cuvinte doamnelor si domnilor din spatele meu, care striga, cu inversunare, sa nu fiu lasat sa mai vorbesc si sa fiu dat afara! Daca Dvs. mai sunteti azi in viata, aceasta i se datoreaza maresalului Ion Antonescu si – in primul rand – omeniei romanilor. Este greu pentru mine sa inteleg cum multi romani accepta orice compromis, inclusiv acest raport degradant. La fel, nu pot sa inteleg cum multi evrei, in loc sa fie recunoscatori si sa le arate gratitudine celor care le-au salvat viata, stau si asteapta sa le mai dea inca o palma. Un adevar spus doar pe jumatate seamana cu o minciuna. Pe fundalul unei tragedii adevarate, asistam aici la un atac fara precedent la adresa Istoriei si Culturii Romanesti. Daca vrem sa ne recastigam demnitatea, trebuie sa spunem adevarul
  intreg. Va multumesc pentru rabdarea si atentia Dumneavoastra.

  Robert Horvath DEVA cineast

 9. Huhu Says:

  Poporul roman moare de foame si voua va arde de nunti princiare, RUSINEEEE!

 10. Radu Humor Says:

  @ Robert Horvath
  Pai daca nu se recunoaste „holocaustul „, nu se pot pretinde despagubirile pe care le pretind evreii, care ajung la peste 2 mld $ !
  Si dupa aia se mira ca se naste antisemitismul in Romania !

  P.S. Incredibil cat de usor se trece peste toate dezvaluirile pe care le face acest om !
  Daca numai 1/2 din ele sunt adevarate si probate, alta va fi soarta Romaniei !

 11. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  @ Radu Humor
  Corect.
  HORTY LAUDAT, ANTONESCU IMPUSCAT!
  Dupa cum am mai spus , nu ridic si nu daram statuia lui Antonescu. Dar trebue sa spun adevarul. Foarte putini evrei au fost salvati de nebunia ucigasa a lui Hitler. Singura persoana care a avut curajul sa se opuna lui Htler a fost Antonescu. In primavara lui 42 Ion Antonescu anunta pe ministrul de externe german ca Maresalul refuza sa-i predea pe evreii romani. Numai Ambasada Romaniei din Budapesta a acordat 11.000 de vize de tranzit pentru evreii unguri si din toata Europa. La ordinul lui Antonescu cetatenii romani din Franta nu au purtat steaua lui David spre disperarea Gestapoului.
  Propaganda si spalarea creierului atat sub comunisti ca si dupa aceea face ca Romanii sa nu realizeze ca au facut un lucru unic in istorie. Un miracol. Un popor salveaza pe altul de la moarte.

  Am vazut la televiziunea americana inmormantarea lui Horty ca erou national. La inmormantarea lui au fost prezenti 40 de Rabini care l-au laudat pentru incercarea de ai salva pe evreii maghiari.

  La noi nimeni nu-l lauda pe Antonescu si daca o face risca puscarie conform legilor in vigoare,

  HORTY LAUDAT, ANTONESCU IMPUSCAT CA UN CAINE !

 12. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  A FOST ANTONESCU ANTISEMIT ?

  Date biografice

  Născut într-o familie de militari, Antonescu a absolvit școlile militare de la Craiova și Iași, apoi a urmat și absolvit Școala de cavalerie în 1904.

  Tatăl său, ofițer de carieră, a divorțat de mama sa, Lița Baranga și s-a recăsătorit cu Frida (născută Cuperman sau Frieda Kuppermann), evreică (după moartea tatălui generalului Antonescu, care devenise „Șeful Statului”, ea și-a reluat, demonstrativ și ca frondă, numele de Cuperman, rezistând protestelor și insistențelor sus-pusului fiu).

  Prima sa soție (1924-1926), Rachel Mendel, a fost și ea, o evreică originară din Franța, cu care s-a căsătorit când era atașat militar la Londra și cu care a avut un copil.

  Marturia lui Wilhelm Filderman, presedintele Uniunii Comunitatilor Evreiesti din România:

  „Maresalul însusi a fost executat de agentii Moscovei, ca fascist. Adevarul este ca Maresalul Antonescu este cel care a pus capat miscarii fasciste din România, oprind toate activitatile teroriste al Garzii de Fier din 1941 si suprimînd toate activitatile politice ale acestei organizatii. Eu însumi, raspunzînd unei întrebari a lui Antonescu, la procesul sau – montat de comunisti – am confirmat ca teroarea fascista de strada a fost oprita în România la 21 ianuarie 1941, zi în care Maresalul a luat masuri draconice pentru a face sa înceteze anarhia fascista (…) ďn timpul perioadei de dominatie hitlerista în Europa, eu am fost în contact permanent cu Maresalul Ion Antonescu, care a facut foarte mult bine pentru îndulcirea soartei evreilor expusi persecutiilor rasiale naziste (…) Eu am fost martorul unor scene emotionante de solidaritate si de ajutor între români si evrei, în momente de grele încercari din timpul Imperiului Nazist din Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunilor naziste care cereau masuri dure împotriva evreilor. El este cel care mi-a dat pasapoarte în alb, pentru salvarea de teroarea nazista a evreilor din Ungaria, a caror viata era în pericol!” ––– din „Testamentul lui Wilhelm Filderman”, act legalizat la New York în 1956;

  ANTONESCU : EVREII DIN ROMANIA NU VOR PURTA STEAUA GALBENA.

  Willi Filderman, colegul de liceu al Mareşalului

  La Bucuresti s-a derulat o poveste bizara, unica in istoria Holocaustului european, stiuta de putini, analizata neindestulator de istorici: relatia bizara si benefica existenta intre dr. Wilhelm Filderman, presedintele evreimii-romane si maresalul Ion Antonescu, Conducatorul Statului roman. Antonescu si Filderman se cunosteau foarte bine, fusesera colegi de scoala.

  In 1941, Consiliul de Ministri a impus evreilor din toata tara sa poarte „un semn distinctiv”, o stea cu sase colturi (steaua lui David). In unele locuri era un petic galben, in altele de culoare neagra, cusut pe camasa sau haina, pe partea inimii.

  Presedintia Consiliului de Ministri ii transmite lui Filderman invitatia de a avea o convorbire cu maresalul, la ora 18.00. De retinut data de duminica si ora, in plin razboi, in ziua de odihna, Conducatorul statului il invita pe liderul evreilor la el acasa, la vila din comuna Butimanu. Sa vina impreuna cu arhitectul evreu Horia Clejan. Acesta nu detine nici o functie la Centrala Evreilor, dar, candva, inainte de razboi, Clejan i-a construit lui Antonescu vila de la Predeal.

  Filderman este luat prin surpindere de invitatia maresalului. Obiecteaza ca masina i-a fost rechizitionata, si fiind zi de duminica, e problematic gasirea unui taxi disponibil. I se raspunde ca o masina va veni sa-l conduca la general.

  Aici Mihai Antonescu a incercat sa explice si sa justifice convingerile saleerminand lectura dosarului, a declarat ca nu este antisemit, ci nationalist si ca nu intelege sa comita nedreptati numai din motive de ura. In cele din urma Filderman si Clejan au fost invitati pe terasa unde ii astepta Antonescu si dr. Lupu.

  Maresalul parea si de data aceasta in buna dispozitie. Dupa cateva formule de politete, Filderman ceru voie sa treaca la obiect. La care Antonescu i-a replicat:

  – Iar mi-ai venit cu o biblioteca de memorii… Dupa care, adresandu-se d-rului Lupu, ii zise: „Totdeauna vine asa si aduce o intreaga biblioteca de memorii”. Pe tonul cel mai degajat, Filderman ii raspunde ca de data aceasta a venit numai pentru o singura problema, despre care, de altfel, i-a si remis un memoriu scris. Discutia intra in fond. La un dat maresalul il intrerupe si se adreseaza adjunctului sau:

  – Te rog sa dai ordin sa se suprime in toata tara dispozitia cu semnul galben.

  Antonescu salveaza pe nevasta rabinului sef Alexandru de la moarte.

  „Antonescu (vorbim de Rebeliune, 21 ianuarie) a fost instiintat de catre Palat ca sotia mea se afla in mana legionarilor. Ion Antonescu i-a instiintat pe legionarii concentrati in strada dr. Burghele, nr. 3, unde se gaseau birourile Federatiei comunitatilor evreiesti si locuinta mea: sa nu se atinga de sotia Sef-Rabinului, fiindca altfel el trimite un contingent special de soldati, sa o apere.”

  Nimeni nu poate sa nege crimele din primele 6 luni de razboi cand cand in Trasnistria au pierit 40.000 de victime conform Enciclopediei britanice dar nu se poate

  trece cu vederea nici declaratia extraordinara a Presedintelui Israelului Peres ,cu ocazia vizitei in Romania“Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 deevrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar şi-au păstrat şi identitatea şi cultura şi dragostea pentru România” Salvatorul lor a fost acelas Ion Antonescu.

  Inchei fara a putea raspunde la intrebarea din titlu.

  Dumneavoastra ce parere aveti ?

 13. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  ANTONESCU SALVEAZA MONARHIA SI PREDAREA EVREILOR ROMANI
  CU PRETUL VIETII.
  Se apropie sfarsitul razboiului . Hitler afla ca Antonescu si Horty au inceput tratative separate cu aliatii. Incepe operatiunea MARGARETA 1 . Horty este chemat in Germania unde este imobilizat. .Trupele germane intra in forta in Ungaria. Rezultatul este trimiterea spre moarte a tuturur evreilor din Ungaria si Ardealul de Nord. La cateva luni distanta incepe operatiunea similara cu prima numita MARGARETA 2. Antonescu este chemat in Germania. Refuza pretexand ca este bolnav. La insistentele lui Hitler pleaca spre Germania. Dupa ce i se i se arata „dosarul tradarii” (detailand contactele cu rusii si americanii) i se cere abolirea monarhiei si predarea tuturor evreilor. Antonescu cere cateva minute de gandire. REFUZA. Evenimentele de pe front se precipita si in ultimul moment Hitler renunta continuarea operatiunii. Antonescu se intoarce acasa si raporteaza sefului statului regele Mihai cele intamplate.”

 14. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  SERVICIUL SECRET AMERICAN IN SPRIJINUL REGELUI MIHAI !

  Nici o fostă tara comunista nu avut şansa ca în fruntea unui mişcări cu caracter anticomunist, să fie o personalitate istorică. Multe voci din ţara au încercat în decursul anilor să-i diminueze rolul, sau să-l facă trădător de ţară. Au făcut-o din necunoştinţă de cauză, revanşa, sau manipulare politică. Adevărul este diferit. În conditile în care războiul era pierdut oricum pentru membrii axei, Regele a făcut totul pentru a salva ţara de un război devastator şi de ai da un viitor.
  Căutând date pentru filmul meu „Războiul rece a început la hotelul Ambasador” (documentarul se ocupă de Actul de la 23 August şi confruntarea dintre serviciul american şi sovietic de pe teritoriul României, până la abdicarea regelui) am dat de nişte noi documente extraordinare, despre această perioda. Ele dezvalue faptul că întoarcerea armelor a fost organizată de Rege în apropiată colaborare cu O.S.S-ul american. Cordonatorul acestei acţiuni a fost comandorul Frank Wisner. Operaţia a purtat numele de cod HAMMERHEAD Trebue remarcat că comuniştii au fost anunţaţi şi integraţi cu trei zile înainte de complot. Promisinile şi garanţiile oferite de americani vorbeau de un aranjament al aliaţilor (gen Austria). Se vorbea de de arborarea în faţa Palatului Regal a steagului american,englez,francez şi sovietic. Deci vânzarea ţării să făcut nu la Bucureşti ci la Yalta. (National Security Archive-Records on cover operation).
  În vederea acestui film am contactat Asociaţia pensionarilor de la C.I.A. pentru a găsi martori oculari ai evenimentelor. Toţi participanţii mi-au vorbit cu emoţie “de regele tânăr şi viteaz” făcând eforturi să-şi ascundă lacrimile. Discutând cu aceşti oameni cunoscători, am ajuns la concluzia că pierderea României a fost o înfrângere dureroasă, un prim Vietnam. Am început să fiu convins ca elită acestei organizaţii abia aşteaptă să găsească ocazia, de asi lua revanşa. Va asigur ca ca nici astazi nu este prea tarziu !

 15. Mâţa Says:

  @Johnson. Gâdea şi alţii sunt în concediu, iar Antena 3 a pierdut-o pe Paula Rusu, care chiar ştia să modereze emisiuni. Mă aşteptam ca măcar gazda noastră să semnaleze plecarea Paulei Rusu. Poate scrie ceva, din câte reţin, o plăcea. Parcă aşa a scris când cu „revoluţia” din Basarabia.

  @nic. BTW. Urmăresc blogul ăsta de mult mai multă vreme decât tine, chiar dacă de postat, n-am postat decât de câteva luni. Şi spre deosebire de tine, încerc să şi înţeleg ce citesc. Dar tu eşti din ăia de la peluza a doua. :mrgreen:

 16. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  REGELE MIHAI RECUNOASTE CA ANTONESCU A SALVAT PE EVREII DIN ROMANIA.
  INTERVIU LA RADIO CU P. CLEJ
  ” ANTONESCU A FACUT TOT CE A PUTUT PENTRU SALVAREA EVREILOR DIN ROMANIA si dupa cateva secunde adauga putin convingator ” la insistenta mamei mele „

 17. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  UN RASPUNS USTURATOR PENTRU GUNOIUL BASESCU !

  ACTUL DE LA 23 AUGUST A FOST FACUT DE REGELE MIHAI
  CU AMERICANII IAR ABDICAREA ……A FOST SFATUL SEFULUI
  SERVICIULUI DE SPIONAJ AMERICAN.
  TRADAREA NU SA FACUT LA BUCURESTI CI LA YALTA
  DESCHIDETI ;
  http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/JFKwisner.htm
  CITITI
  Wisner was told to create an organization that concentrated on „propaganda, economic warfare; preventive direct action, including sabotage, anti-sabotage, demolition and evacuation measures; subversion against hostile states, including assistance to underground resistance groups, and support of indigenous anti-Communist elements in threatened countries of the free world”.
  ATENTIE :
  In June. 1944, Wisner was sent to Turkey. Two months later he moved on to Romania where his main task was to spy on the activities of the Soviet Union.

  While in Bucharest he became friendly with King Michael of Romania. Later he became an informal adviser to the royal family. OSS agents penetrated the Romanian Communist Party and Wisner was able to discover that the Soviets intended to take over all of Eastern Europe. Wisner was disappointed by the US government’s reaction to this news and he was forced to advise the Romanian royal family to go into exile.

 18. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  DOMNULE BASESCU : REGELE MIHAI NU A FOST OMUL RUSILOR …..CI OMUL AMERICANILOR ..INCERCAND SA SCAPE ROMANIA DE COMUNISM !
  http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Wisner

  Frank Gardiner Wisner (June 23, 1909 – October 29, 1965) was head of Office of Strategic Services operations in southeastern Europe at the end of World War II, and the head of the Directorate of Plans of the Central Intelligence Agency during the 1950s.
  He was stationed first in Turkey, and then in Romania, where he became head of OSS operations in southeastern Europe. This happened just prior to the Romanian royal coup of August 23, 1944. At Wisner’s behest, King Michael I of Romania permitted the United States to fly out Allied prisoners of war. On August 29, some 1,350 American airmen who had been held prisoners in Romania were rescued by an U.S. Air Crew Rescue Unit, with Soviet troops only days away from entering Bucharest. Despite continuing fighting between Romanian and Red Army forces, and the presence of the Wehrmacht and Luftwaffe in the immediate Bucharest area, the rescue team used the Popeşti-Leordeni Airfield.[5] Twelve B-17 Flying Fortress flew out the prisoners in hourly shifts. In all, some 1,700 American POWs were rescued with the help of the Romanians.[6]
  Later, Wisner’s main task was to spy on the activities of the Soviet Union. Wisner’s agents managed to penetrate the Romanian Communist Party and the Red Army’s headquarters in Bucharest.[2] He learned that the Soviet Union planned to take over all of Eastern Europe, and was disappointed at the U.S. failure to move to prevent it. He advised the Romanian royal family to go into exile.

 19. ROBERT HORVATH CINEAST SUA Says:

  @ Roxana Iordache
  Sunteti un om apropiat de familia regala. Prietenii americani ai regelui Mihai sunt consternati de faptul ca nu se vorbeste de aportul american in actul de la 23 August. Numai in acest fel poate fi contracarat atacul murdar al Presedintelui Basescu,
  ACTUL DE LA 23 AUGUST A PURTAT NUMELE DE COD HAMMERHEAD .
  IMPORTANT
  SPUNETI REGELUI MIHAI CA BAIATUL LUI FRANK WISNER (seful OSS de la Bucuresti – 1944 ) ESTE ADVISOR AL PRESEDINTELUI OBAMA SI ESTE UN ADEVARAT PRIETEN AL ROMANIEI SI A CASEI REGALE.
  Este o personalitate de maxima importanta
  Functii detinute :
  United States Department of State
  Under Secretary of State for International Security Affairs
  Under Secretary of Defense for Policy

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: