MOSCOVA FACE JOCUL LUI BĂSESCU. PROŞTII PUN BOTUL

Băsescu a făcut afaceri cu ruşii via ALRO şi Rusia i-a întors complimentul.

Scenariul e clar, derbedeul de la Cotroceni a mizat pe cartea naţionalistă, mai precis, anti-rusească tradiţională când s-a identificat cu mareşalul mort – pe care, dacă era viu, l-ar fi înfierat şi care se răsuceşte în mormânt, fiindcă el era monarhist şi n-a avut, din păcate, şansa să fie un Franco al României. Şi nici înţelepciunea să procedeze ca Mannerheim. Dar nu-i obiectul postării de faţă.

Moscova a ripostat la smintelile lui Băsescu de la B1, printr-un comunicat al purtătorului de cuvânt al MAE rus, citat de Antena3, un comunicat inacceptabil, atipic după toate uzanţele diplomatice şi menit să-i crească evident cota lui Băsescu în ochii fraierilor din ţară, a antisemiţilor şi a tâmpiţilor care se pretind de dreapa, fără să ştie cu ce se mănâncă.

Comunicatul MAE al Rusiei e inadmisibil din toate punctele de vedere. Sigur, ne e ruşine că un limbric ca Băsescu a ajuns preşedintele ţării şi reprezintă statul român, totuşi, din păcate, îl reprezintă. Cred că e fără precedent în toată istoria diplomaţiei ca un purtător de cuvânt al unui minister de externe să se refere la un şef de stat în termenii în care o face portparolul MAE al Rusiei.

Un diplomat de rang inferior îl face neruşinat pe un şef de stat. Păi, să nu te solidarizezi cu el? Aşa, de principiu. Şi din patriotism. Şi din antisovietism. Şi din resentimentul faţă de maica lor Rusia care se identifică pentru noi cu zeci de ani de dezastru şi retardare (anti)naţională. Tocmai de-aia a şi fost emanat comunicatul, ca să ne solidarizăm cu agentul Moscovei, Băsescu.

Comunicatul e inadmisibil mai ales pe fond, nu doar pe formă. Este o apologie a URSS şi a celui de-al doilea război mondial, în realitate, o calamitate pentru Europa şi pentru întreaga lume, instrumentat din binecunoscutul, deja, pact Hitler-Stalin, respecti, Ribbentrop-Molotov, prin care cele două totalitarisme s-au înţeles să-şi împartă lumea. Primul teatru: Polonia. După care Moscova a trădat înţelegerea.

Comunicatul MAE al Rusiei e o nesimţire tupeistă, care sfidează imensa suferinţă a sute de milioane de oameni, pe parcursul a zeci de ani şi care reprezintă apologia crimei împotriva umanităţii care a fost – şi încă este – comunismul. Replica lui Băsescu a fost servită, în consecinţă: unul din puţinele lui răspunsuri adecvate, anume, recursul la pactul Ribbentrop-Molotov, pe care parlamentele României şi Federaţiei Ruse l-au condamnat. Asta şi era înţelegerea. Moscova îl recompensează pe Băsescu pentru îngrăşarea ruşilor la ALRO. Pe lângă parandărătu uzual.

Băsescu e cu atât mai trădător al interesului naţional cu cât, prin înţelegerea lui cu Moscova – n-are decât să mă dea în judecată – a favorizat o asemenea şarjă incalificabilă. Oricine, orice român ar fi trecut Prutul pentru Basarabia furată, la fel cum oricine ar fi trecut Carpaţii pentru partea de Transilvania furată. Prin pactul lor, al lui Hitler cu Stalin. Iar dacă azi Moscova îşi permite să facă recurs la Europa împotriva „apologiei fascismului” este tocmai din cauza slăbiciunii lamentabile a Europei, care a condamnat doar nazismul, nu şi comunismul. Doar SUA le-a condamnat deopotrivă pe amândouă.

Cert e că ar fi cel mai bine ca Moscova să şi-l ia la ea pe Băsescu şi să ne scutească de tupeul ei lipsit de orice urmă de bun simţ. Jagardelele care fac apologia URSS ar trebui să-şi pună cenuşă-n cap şi să ne ceară iertare în genunchi. Ei sunt cei care ne-au distrus ţara şi ei sunt cei care l-au forţat pe Majestatea Sa Regele Mihai să abdice, sub ameninţarea uciderii a celor 1000 de elevi şi studenţi arestaţi la 8 noiembrie 1945, dintre care, din fericire pentru noi şi din nefericire pentru mincinoşii denigratori, suficienţi sunt în viaţă ca să depună mărturie, alături de rapoartele deja declasificate ale diplomaţilor şi agenţilor anglo-americani la Bucureşti în acele vremuri în care Comisia Aliată de Control se traducea în România, „adică sovietică”.

Dar se mizează pe ignoranţă şi pe faptul că imensa majoritate a poporului român în stadiul de populaţie actuală habar n-are de istorie, deci nici de nume ca Vâşinski sau Susaikov. Ba dimpotrivă, nemernicia regimului Băsescu generează nostalgia faţă de regimul comunist – acelaşi lucru, cu diferenţa că păstra aparenţele „umanismului” şi asigura locuinţe (fie şi precare) şi locuri de muncă (fie şi într-o economie falimentară).

Mă întreb câţi proşti vor muşca momeala. Deocamdată, observ o atitudine devertebrată la Antena 3 faţă de reacţia Moscovei. Aş vrea să cred că, după două emisiuni superbe succesive, Mihai Gâdea nu va face un ghivechi astă-seară, când tema se anunţă problema cu Moscova. Problemă veche. Agentu-i (relativ) nou.

P.S. Foarte bun comunicatul MAE al României. Ori face parte din scenariu, ori mai avem şi noi profesionişti.

46 răspunsuri to “MOSCOVA FACE JOCUL LUI BĂSESCU. PROŞTII PUN BOTUL”

 1. olimpiu Says:

  suntem prosti de impungem! prostie de masa in tara asta, pai cum?? ultimul sondaj ii da pe mai toti politicienii in scadere numai Isarescu in frunte , imbecilii de romani nu-s capabili sa-l asocieze cu Base si FMI pe acest sluj al finantei mondiale
  si vrem alte atitudini dupa ce decenii a fost mutilata istoria si varata cu toptanul in creierele cetatenilor????
  Eu totusi cred ca orice tema lanseaza Base nu mai face valuri..psihopatul e pe tobogan si frane nu are…nici prostia contaranilor sai nu-i mai slujeste la ceva!!!

 2. MOSCOVA FACE JOCUL LUI BĂSESCU. PROŞTII PUN BOTUL » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 June 2011 – Blog « Romania e frumoasa (19): Cetatea Histria […]

 3. Argusdre Says:

  „P.S. Foarte bun comunicatul MAE al României. Ori face parte din scenariu, ori mai avem şi noi profesionişti.”
  Pai ce facem ? Crede oare cineva ca un comunicat de o asemenea importanta a fost dat publicitatii fara ca Besinescu in persoana sa-l fi citit inainte ?

 4. Ady Says:

  Basescu are curaj; iar in acest caz chiar are dreptate. Antonescu a ordonat ostasilor romani sa atace URSS dupa ce acestia cu un an in urma ne-au luat Basarabia ( pactul Ribentropp – Molotov ).
  Declaratia ulterioara a unui codos precum Ponta imi provoaca scarba.

 5. Roxana Iordache Says:

  @olimpiu. Ştiu. 😐

  @Ady. Biată lighioană.

 6. Ady Says:

  @roxy, bunica te iarta dar te roaga sa nu te lasi pana nu termini clasa a patra.

 7. Donkeypapuas Says:

  Cum ar putea beţivanul să fie credibil în afirmaţii (iar eliberarea Basarabiei a fost un act just!) dacă tot comportamentul şi toată logoreea îj fac să nu fie luat în serios? Unde eşti tu, Ghiţă Dej, să-i dai lecţii de diplomaţie mondială bovinei de la Cotroceni?

 8. Ady Says:

  Ghita Dej avea scoala cat tine, donkey… si o diplomatie la fel de mondiala.

 9. Motraucs Says:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dinescu-cea-mai-bine-platita-vedeta-realitatea-tv-ce-salarii-au-936109.html

  Astia macar stiu pentru ce se incaiera la discutii…voi ? 😕

  Miaooouuu ! 😦

 10. stejarul Says:

  @Ady spune:

  joi 30 iunie 2011 la 9:17:10 pm

  Ady, ajunge Roxana si la clasa a 4a. Momentan „termina” clasa a 2a, basescu si boc. Pe a 1a, Eba, a „terminat-o” in timp record. Nu era prea mult de lucru acolo, anyway!
  SimP

 11. Huhu Says:

  Unde esti Dumnezeule, unde estiiiii!????????????

 12. Ady Says:

  Nicaieri, Huhu, nicaieri…din pacate.

 13. balbeck Says:

  Basescu e om simpatic…pana la urma e seful statului.Dar cel mai simpatic e numele lui.
  Eu nu cred ca va fi bine in tara asta,nici peste 500 ani nu va fi bine.La fel va fi,poate mai rau,O sa avem totusi 500 km de autostrada.

 14. Bozilă din Ferentari Says:

  Va arde la ficati slugilor ca domn Basescu le-a dat-o peste bot sovieticilor
  Huoooo bolsevicilor…

 15. Marius Mina Says:

  Face sens toata caterinca asta, e un scenariu intreg , asta e doar un episod din serial

 16. Marius Mina Says:

  Ramane in sarcina analistilor sa descifreze mesajele aruncate pe piata de ambele parti , sa stabileasca exact impulsul coregrafic, kazacioc electoral sau teatru scurt in interesul nationalismului luminat de la rasarit?. Fostul coinculpat din dosarul Flota, Calin Marinescu ( Sogunul) desfasoara activitati comerciale de sute de milioane de dolari in Federatia Rusa( Basescu in dezbatarea electorala din 2009) , montand gazoducte pe mii de km. Sa nu-mi spuneti ca afaceri in zona „resurselor” face oricine cu oricine…
  http://mariusmina.blogspot.com/2011/06/base-esti-cel-mai-tare.html

 17. Marius Mina Says:

  SI una cu Marean copil de mingii 😉

  Cum s-a legat Vanghelie la cap cu Elena Udrea via Cosmin Gusa

  De cand relatiile „profesionale” dintre Elena Udrea si Marian Vanghelie au prins un contur considerabil , banii si dosarele au jucat rolurile titulare in povestea cu „Alba ca Zapada” . Scopul principal al racolarii primarului care inca mai este, era sabotarea USL-ului din interior . Pionul cel mai important, calificat prin influenta masiva pe care o avea in targul Bucurestilor , devenise serpentul troian la sanul opozitiei.
  http://mariusmina.blogspot.com/2011/06/cum-s-legat-vanghelie-la-cap-cu-elena.html

 18. Donkeypapuas Says:

  Ghiţă Dej – care se înconjura de oameni deştepţi – a reuşit prin 1962 să-l facă pe Mao să declare că Basarabia este pământ românesc. Actualmente, beţivanul de la Cotroceni – înconjurat de „băieţi” deştepţi – nu a numit de luni de zile un ambasador la Beijing.

 19. mihai4 Says:

  http://saccsiv.wordpress.com/2011/06/30/comentariul-zilei-30-06-2011-cetateanul-american-%e2%80%93-un-consumator-unealta-spalat-pe-creier-sua-%e2%80%93-locul-unde-poate-veni-oricand-antihristul-va-fi-primit-cu-bratele-deschise/ http://www.peopleofwalmart.com/photos

 20. mihai4 Says:

 21. mihai4 Says:

  http://www.nytimes.com/2011/07/01/nyregion/strauss-kahn-case-seen-as-in-jeopardy.html?_r=2&pagewanted=1&smid=fb-nytimes

 22. Fault Says:

  DIN CICLUL VODCA ŞI LOTCA

  Moto : бесстыдный бравадой (bravadă neruşinată)
  Вы большой рывок Джон * (Mare dobitoc eşti JON*)

  – „Солдаты, я приказываю вам перейти Прут” (“Soldaţi vă ordon treceţi Prutul”)
  – Давайте sictir Джон *. Давай мама! (Hai sictir JON*. Să-l treacă mă-ta !!!)

  P.S. Медведев, обращаете свое внимание с глупыми ! (Ursulache, nu-ţi pune mintea cu tâmpul !)

 23. Argusdre Says:

  „Ady spune:
  joi 30 iunie 2011 la 8:26:10 pm

  Basescu are curaj; …”
  da ba, are curaj doar cand are jandarmii la cur.De ce nu mai iese la bai de multime de cand melitienii au dat cu sapcile dupa el, iar pensionarii militari l-au huiduit la Iasi ?Acu sta ascuns in casa cu zeci de SPP-isti langa el, inclusiv la pisare si tu-mi spui de curaj ? Vezi cat de prost esti ?

 24. Şam Săn Jur Says:

  ARATĂ-ŢI PUTEREA

  Г-н Медведев, я прошу вас пригласить Джона * (Национальный oбыкновенный дурак), несколько лет, чтобы охотиться за понимание Siberia. (Domnule Ursulache, te rog să-l inviţi pe Jon*-Javra ordinară naţională, câţiva ani, la o vânătoare în Siberia).

 25. Argusdre Says:

  Clar NU. Besinescu nu-i nici un fel agent al rusilor.Nici macar agent sanitar.Gogomania scapata de el se incadreaza in sirul nesfarsit de gafe scapate pe gura aiuritului atunci cand era mai mult sau mai putin aghezmuit, iar misterul nasterii lor sta taman in cerebelul de ratoi navigator, care desi a stat mai mult pe uscat, judeca totul ca si cum ar fi pe vapor.
  Las deoparte faptul ca serviciile rusesti de informatii sunt extrem de pretentioase atunci cand isi recruteaza vreun agent (iar asta e betiv, recalcitrant, indisciplinat, palavragiu, etc) si pun untrebarea logica : ce ar fi realizat FSB-ul(fostul KGB) declansand sau acceptand participarea la o asemenea manevra de acoperire ?
  Pai nimic in privinta acoperiririi, deoarece agentul in cauza nu era deconspirat si iar nimic in privinta plasamentului, pentru ca nu mai poate candida pentru un nou mandat la presedintie, deci nu poate fi plasat intr-un loc cu mai multe posibilitati informative.Basca, prin manevra aceasta trebuind sa fie informata intreaga conducere a marii Rusii, deoarece un asemenea comunicat nu se poate da fara stirea lui Putin et co.+ conducerea ME.Dupa cum se vede, un mare, mare, deranj si pentru un scop ce nu se intrevede?Pai….pentru nimic.
  Concluzia : Oricum Rusia nu ne agreaza de multa vreme, Basescu i-a mai dat ceva suturi (pe la UE, cu lacul rusesc, etc), apoi i-am pus capacul cu scutul antiracheta si, acum cand s-a ivit momentul oarecum favorabil( desi-i cam abiguu), ne-a tras-o precum dusmanului de moarte.
  Asta-i tot si sa nu-l facem pe matroz mai important decat este.Ca si-asa-i vai de capul sau.
  Iar Moscova isi face doar jocurile sale.

 26. Ghita Bizonu' Says:

  Sigur Basescu urmareste doar electoratu PRM ? Nu cumva si pa ala anticomunist de rupe lantzu aia cu cine-a stat 5 ani la rusi nu poate gandi ca Bush … redusii aia mintali ptr care sa te dai la rusi este dovada ca esti occidental (chiar daca o fac in numele lu Adolf)?
  Toti astia au tresaltat de bucurie – ce tare e base !! Ca dupa cum „se stie” yakta este o fictiune neocripticomunista …

 27. Radu Humor Says:

  Induiosator, daca nu chiar penibil, cum fiecare gafa a Incrucisatorului capata niste sensuri atat de absconse de cred ca se mira si el de ce i-a produs mintea si ce-au inteles analistii.
  Tipul actioneaza de unul singur, ca nu-l mai baga nimeni in seama si vorba cuiva, asta crapa, plesneste , daca trece o ora fara a ocupa el tematica dezbatuta la TV sau pe bloguri.
  Aici merge de minune comparatia cu celebra expresia
  ” a face din cacat bici” si a mai incerca sa si pocnesti cu el pe cineva peste bot !

 28. Mitica von Naramz Says:

  Vezi ca exista un lotru pe ziare.com care a postat la el pe blog ce ai spus tu aici. Bineinteles coafat pe ici pe colo.

  http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/13328/8837/moscova-face-jocul-lui-basescu

  PS: gand la gand cu bucurie, exact la asta ma gandeam si eu aseara, stiindu-se aversiunea romanilor fata de muscali oare cui ajuta comunicatul MAE rus?

 29. raduv Says:

  Eu de mult am observat ca Basescu a fost candva un fluent vorbitor de rusa .Uitati-va cum pronunta „l”-ul c,cat de bine zice „Maskva”…Este cel mai bun agent rus.Stiti vorba aia,hotii destepti se ascund langa far.

 30. Argusdre Says:

  O sa mai aduc cateva completari.Din cate se cunoaste, din cazurile descoperite, agentii rusi, pentru a se insuruba cat mai bine in pozitia pe care o au in tara lor, sau pentru a fi bine priviti si promovati, in scopul cresterii posibilitatilor lor de informare, au fost intotdeauna dotati de catre KGB si mai apoi FSB, cu date si avantaje adecvate.In speta, daca Pleasca ar fi avut ceva cu serviciile de informatii rusesti, Romania ar fi beneficiat in primul rand, sub presedintia besinista, de preturi mici la gaze, pentru ca „boborul” sa puna botul si sa zica : bai, ce pres capabil, „uite cum l-a ingenunchiat pana si pe marele urs.Hai sa-l mai votam si a treia oara !” Or contrar celor de mai sus, rusii ne-au cam contrat mereu, Putina a refuzat sa-l primeasca pe matroz pe la Kremlin, la fel si urmasul lui….Basca le-a oferit oarece avantaje pretinilor bulgasri cu care noi eram in competitie pe la UE.Apoi, uitati-va la ceea ce scrie ME al Rusiei in scrisoarea de ocara : face apel direct la statele dezvoltate ale UE sa-l paruiasca pe jupanul-marinar.Care agentura si-ar trata astfel agentul ? Ha ? Pai atunci nu-i o mare prostie sa sustinem ca omul e agent rus, sa-l ridicam taman noi pe noi culmi de inteligenta si putere si sa-l facem zeu in ochii multor prosti romani in preajma alegerilor ? Nu se vede clar ca omul ar renunta si la un an jumate de mandat (sanchi !) numai si numai ca sa poata participa la campanie alaturi de PDL (pentru ca e foarte constient : caderea PDL=Suspendarea sa) ?

 31. raduv Says:

  @Argusdre
  Acelasi scenariu l-au aplicat rusii si cu Ceasca.L-au lasat sa faca pe eroul in fata Vestului.Cel care a schimbat scenariul a fost Gorbaciov pentru ca occidentalii se prinsesera de mult de manevra.
  Cum sa-i dea gaze mai ieftin ,cand el trebuie sa fie PERFECT CONSPIRAT?

 32. Spune-mi ce nu arunci… « Daurel’s Blog Says:

  […] si rãutatile mele; strâns legate intre ele… PS. Pentru actualitatea politica consult blogul Roxanei Iordache, iar pentru viziunea economica articolele lui Patriciu; cu riscul de-al deranja, in general mã […]

 33. Argusdre Says:

  @raduv ,
  Gresesti, generalizezi fara sens si nu esti suficient documentat. Ceausescu n-a fost niciodata agreat de rusi, pentru ca intotdeauna el a fost contra lor, le-a cerut mereu Basarabia (sunt documente in acest sens), rusii l-au tinu la distanta, uneori i-au montat pe polonezi, maghiari cehi si bulgari sa ne atace in Sed, Tratatului de la Varsovia, etc.Astfel, Ceausescu a fost singurul care nici n-a fost informat despre atacul asupra Primaverii de la Praga, ca si in alte cazuri importante de altfel.
  „L-au lasat sa faca pe eroul in fata Vestului.”
  De ce ? ca sa loveasca in sistemul comunist ? N-are logica domnule…Si-apoi ce-i pteau face ca sa-l opreasca ?
  „Cum sa-i dea gaze mai ieftin ,cand el trebuie sa fie PERFECT CONSPIRAT?”
  1.Prin asta nu se deconspira niciun agent.
  2.Noi avem cele mai scumpe gaze, metoda care se aplica doar dusmanilor.
  3.Am explicat mai sus ca Serv,. de Spionaj Ruse (ca si altele de fapt) fac intotdeauna inlesniri pentru agentii lor, tocmai ca sa fie bine priviti si sa avanseze in ierarhiile din tara lor.

 34. raduv Says:

  @Argusdre
  Sa crezi ca in 1965 rusii lasau ca in Romania sa ajunga la putere un om ostil lor ar fi cel putin o naivitate.Nu uita cine l-a propulsat pe Ceasca.Intrebi de ce l-au lasat sa faca pe eroul… pentru ca aveau nevoie de cineva care sa castige increderea vesticilor,sa-i faca mai usor de pacalit(spionaj economic,de exemplu)
  Da,rusii ne dau noua (nu lui Basescu) cele mai scumpe gaze,pentru ca ei vad in noi de vreo 300 de ani o piedica in calea expansiunii lor.
  Cat despre Basea,nu sunt primul care afirma ca Romania este un fel de cal troian in UE(bine,un cal troian jalnic ,calarit de toti) dar cu o doza buna de virusi numai buni pentru a infecta structurile de conducere vestice.

 35. Argusdre Says:

  „raduv spune:
  vineri 1 iulie 2011 la 12:32:18 pm

  @Argusdre
  Sa crezi ca in 1965 rusii lasau ca in Romania sa ajunga la putere un om ostil lor ar fi cel putin o naivitate….”

  E cel putin o naivitate sa crezi ca rusii stiau cu cine au de-a face atunci cand Ceausescu a fost inscaunat…
  La fel au patit mereu si turcii, cand erau de acord cu inscaunarea domnilor din Moldova ori Tara Romaneasca, care la inceput erau blanzi pana-si puneau ostile la punct, dupa care nu se mai supuneau si luptau pentru independenta…
  In rest, ti-am spus parearea mea, iar tu n-ai decat sa crezi ce vrei.

 36. Argusdre Says:

  @raduv.
  „Cat despre Basea,nu sunt primul care afirma ca Romania este un fel de cal troian in UE(bine,un cal troian jalnic ,calarit de toti) dar cu o doza buna de virusi numai buni pentru a infecta structurile de conducere vestice…”
  Chiar daca nu esti primul…, acesta nu-i un argument.
  Cum sa infecteze omule structurile de conducere vestice, cata vreme aia nu-i dau absolut nicio importanta ?Tu nu vezi ca Sarkozy si Merkel ii intorc curu si nu-l primesc in Shengen, englezii il compara cu un pachiderm intr-un magazin de portelanuri, americanii nici nu-l mai primesc la Casa Alba, etc…Deci, inca odata: ce sa infecteze ? Poate pe coana Udrea ?
  Si apoi pentru asa ceva fii convins ca rusii au ca intotdeauna agenti de valoare bine situati si temeinic infipti.

 37. raduv Says:

  @Argusdre
  „Tu nu vezi ca Sarkozy si Merkel ii intorc curu si nu-l primesc in Shengen, englezii il compara cu un pachiderm intr-un magazin de portelanuri, americanii nici nu-l mai primesc la Casa Alba, etc…”
  De acord,dar asta nu inseamna ca initial nu s-au lasat pacaliti(contra unor afaceri gen Sidex,Petrom,etc.)
  „E cel putin o naivitate sa crezi ca rusii stiau cu cine au de-a face atunci cand Ceausescu a fost inscaunat…”
  Haida de,cum sa compari turcii din evul mediu cu sistemul diabolic creat de KGB.Uita-te ce-au patit cehii si ungurii daca n-au fost ascultatori,si tine cont ce sustinere aveau acestia in vest.Daca Ceasca era dizident real ne ocupau rusii in 24 de ore si nu mai plecau.Sper ca nu crezi in gogorite gen „arma laser romaneasca” care i-a oprit pe rusi…

 38. Argusdre Says:

  @raduv,

  „De acord,dar asta nu inseamna ca initial nu s-au lasat pacaliti(contra unor afaceri gen Sidex,Petrom,etc.)”
  S-au lasat pacaliti sa ce ? Adica i-or fi spus lui Basea secretele tarilor lor ? Esti hazliu…Mai degraba occidentalii ne-au pacalit si ne-au distrus, ori preluat industria romaneasca, ca sa ne primeasca in UE, unde de asemenea ne halesc contributiile;
  „Haida de,cum sa compari turcii din evul mediu cu sistemul diabolic creat de KGB.Uita-te ce-au patit cehii si ungurii daca n-au fost ascultatori,si tine cont ce sustinere aveau acestia in vest.’
  Era vorba despre cunoasterea oamenilor amice si doar nu crezi ca l-au supus pe Ceasca la diverse aparate ca sa-l studieze…sau or fi aranjat cu Baba Harca sa-l gîceasca in vodca…Ceasca era comunist, facea parte din CC, nu le daduse dovezi de nesupunere pana la acea data, le pupase mana, comunistii romani il propusesera,etc.Iti amintesc ca ceiasi rusi si pe la polonezi au fost de acord cu generalul Yaruzelsky, care dupa aia a legalizat sindicatul Solidaritatea.Deci ca si in cazul turcilor cu domnii pamanteni, initial lucrurile pareau in ordine…Acum vad ca-i crezi pe rusi Dumnezeu, dar nu-i chiar asa.
  „Daca Ceasca era dizident real ne ocupau rusii in 24 de ore si nu mai plecau…”

  Prietene, in politica lucrurile sunt mai complicate.Nu-i sificient sa fii mare putere si gata, cuceresti pamantul tuturor.Nu poti face nimic de unul singur.Si acum lucrurile s-au desfasurat dupa un plan pus la cale la Malta unde rusii si americanii si-au reimpartit sferele de influienta…Deci, desi pe vremea lui Ceasca eram in sfera sovietica, si au vrut sa ne ocupe in 1967, cand Tratatul Varsovia ocupase deja Cehoslovacia, poporul chinez au amenintat marea URSS sa nu se atinga de Romania deoarece ei, chinezii intra in rusia pe partea asiatica..(pe atunci eram foarte apropiati de China,deoarece am fost prima tara care a recunoscut RP Chineza si nu Taivanul, iar ei avusesera deja mai multe ciocniri cu rusii la frontiera).
  Iar Ceausescu era intr-adevar un dizident real.El a avut disputele cele mai furtunoase cu Brejnev. Cam asta-i situatia reala si nu te lua dupa legende, lansate din diverse interese.

 39. raduv Says:

  Nu are rost sa mai continuam polemica.Concluzia ta este ca noi am fost tot timpul niste rebeli,cand noi de fapt am facut temenele in toate partile si am devenit celebri pentru elasticitatea coloanei vertebrale(de,popor de gimnasti…)Hai,la revedere!

 40. Ovidiu Says:

  Este clar ca Basescu joaca cartea nationalista a lui Ceausescu dar nu e ceva nou chiar in 2006 a varsat lacrimi cand a ascultat inregistrarea lui Antonescu „romani va dau ordin treceti prutul” De ce oare sa ne mintim si Ceausescu a jucat cartea nationalista timp de 24 de ani sa nu vorbesc de 1968 Cehosolovacia. Diferenta intre Basescu si Ceausescu este mare Ceausescu era dictator chiar Basescu a declarat ca Ceausescu raminea un mare patriot roman in istoria romanilor daca raminea doar 10 ani. CITAT.

  ps. Transilvania de Nord ? cu-i se datoreaza? daca mergeam cu nemtii pina la capat pierdeam definitiv Ardealul – Regele Mihai l-a arestat pe Antonescu a intors armele iar Sovieticii ne-au dat inapoi Transilvania!

 41. Ovidiu Says:

  “E grav. Dânsul are multe neajunsuri, lipsuri în cultura sa, în pregătirea sa, dar nu am înţeles această ieşire, care este inadmisibilă. Nu numai că îl descalifică pe el, şeful statului român, dar nu e admis să se lanseze cu asemenea aprecieri, adică să se indentifice cu Antonescu, care a intrat în alianţă cu Hitler.

 42. Zelinski Codreanu Says:

  Însingurat, înconjurat de mantia propriei penibilități, voia să retrăiască vremurile când și-a mai ridicat lumea în cap. A vrut doar să fie din nou cap de afiș, cu tot cu scalpul său strălucitor. HEIL, UNSER FUEHRER ! BĂSCENKO UEBER ALLES ! Hei, lume, s-aude? Io mi-s. ZDRANG NACH OSTEN ! Oh, dar es ist schon zu spaet. Români, treceți Styxul ! Vine după voi, acuși și Obersturmfuehrerul Bă-SS-cu, după ce-și trage singur un glonte în scalp.

 43. mihailandrei Says:

  E jale fratilor cu astia portocalii!

  Contul meu de pe YT -”LegArhMih“- a fost devorat de catre haita penticostala .Printre reclamanti se numara si sectantii de la “Biserica Penticostala Nr.5 “Albini” Cluj-Napoca”.
  A deranjat mult postarea cu Nistorescu in care vb de mafia penticostala de la Cluj.

  Ei bine de la Cluj a venit si reclamatia.

  Flacaii de la “Biserica Penticostala Nr.5 “Albini” Cluj-Napoca” ,adica cei care au reclamat ca am facut “copyright ” de pe site-ul lor mint cu nerusinare ,nici un fisier video nu era descarcat de acolo.

  Deh…asa se intampla cad penticostalii sunt majoritari in PDL.

  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/07/01/penticostalii-au-facut-front-comun-si-mi-a-suspendat-contul-de-pe-youtube/

 44. iluminatu Says:

  Motto : Măcar de-ai pricepe.
  .
  INTERFEŢE

  Rugăciunea-i interfaţă dintre El şi muritor
  Când îl încolţeşte viaţa : apanajul tuturor.
  Interfaţă-i şi ispita, dintre Diavol şi-al său sclav,
  Când în mintea-i rătăcită duhuri rele fac conclav.

  PS1 : Curul este interfaţa dintre Jon* şi un român
  Primul este sluga morţii şi al doilea – stăpân…
  PS2 : A păianjenului pânză e şi ea o interfaţă ;
  Fii atent popor blajin, România stă-ntr-o…aţă !

 45. Lucian Bureriu Says:

  Happy Birthday America!

 46. vladcelgroaznic Says:

  Deci nici o sansa sa vedem un detasament din trupele speciale ruse scotandu-l pe alcoolicul asta de sub birou si dand iama in barul lui 😦 ?!

  Offf, nici in US Navy Seals nu mai am sperante…

  Cine il lichideaza pe degeneratul asta, pana la urma?! 😦 M

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: