GRECIA RATEAZĂ ŞANSA DE A FACE DIN NOU ISTORIE VIE

Video de DELIJENAVIJANJE1989

Grevă generală, anarhie, isterie, revoluţie haotică, dirijată chiar la adresa propriei istorii de ţară care trăieşte, de sute de ani, (d)in propria-i postumitate. Cum altfel poţi interpreta furia cu care unii sparg marmură antică, doar ca să dea cu ea în forţele de ordine?

Dar ordinea cui? Asta-i întrebarea. Gen mănăstire-ntr-un picior. Este reţeta falimentului criminal al ţărilor şi popoarelor, prescrisă cu mult spor de FMI. Adică, simplu. Îşi pierduse obiectul muncii şi atunci băncile – sau mătcile lor – au declanşat „criza bancară” care, ca să le salveze şi deci, să reabiliteze FMI, a devenit „criză financiară”, pe urmă, economică, pe urmă, recesiune euro-americană şi deci, mondială. Care revine, suntem preveniţi. Vremuri grele, vorba clasicului britanic.

Detest teoria conspiraţiei, pentru că, prin starea de panică pe care o induce, deformează psiho-mental. Dar asta nu înseamnă că sămânţa teoriei nu e viabilă. Într-atât încât rodeşte letal. Guvernele vândute se împrumută la FMI cu sume uriaşe, le fură din gros, în parandărături cu băncile şi alte reţele. Se întâmplă la noi, s-a întâmplat, astronimic, în Grecia, iar acum populaţia e pusă să deconteze tâlhăria internaţională.

Parlamentul Greciei a ratat, azi, şansa ca ţara lor să facă din nou istorie vie şi legea în Europa. Dacă vota contra planului de pretinsă austeritate – de fapt, de jupuire a oamenilor de rând şi a mediilor de afaceri onorabile, în timp ce hoţii îşi îngraşă conturile oneroase – Grecia dădea lovitura de graţie monedei euro şi neosclaviei de tip sovietic în care degenerează, progresiv, Uniunea Europeană, iniţial, un proiect generos, creştin-democrat. Confiscat şi deturnat chiar de cei care au făcut totul pentru ca Europa, în Constituţia ei, să-şi renege originile constitutive creştine. N-au acceptat nici măcar formularea ” origini iudeo-creştine”, fiindcă ar presupune o evoluţie cu care patronii finanţei mondiale nu sunt de acord. Deşi sau tocmai pentru că e de bine.

Iar Grecia se autoprofanează, chiar în zi de sfântă sărbătoare, a Apostolilor Petru şi Pavel care sunt, de drept şi de fapt, patronii spirituali ai Europei.

Ar fi fost prea frumos ca grecii să dezumfle băşica euro. Era dureros pe moment, dar sănătos în perspectivă, ca după o operaţie de extirpare de tumoare malignă şi de terapie ulterioară pentru a nu recidiva.

Votul de azi din Grecia, din păcate, declanşează metastaza multiplă în trupul Europei. Noroc cu Marea Britanie, care e logic că ar fi ajutat Grecia, numai să scape Europa de artificiul vicios al monedei euro. Europa, în loc de o idee generoasă şi un leagăn de prosperitate, devine un lagăr al morţii. În care nici măcar n-ai voie să mai pui cruce.

P.S. Iar SUA riscă să degenereze, din păcate, în simplu bârlog al FMI şi Băncii Mondiale. Helas!

12 răspunsuri to “GRECIA RATEAZĂ ŞANSA DE A FACE DIN NOU ISTORIE VIE”

 1. Johnson Says:

  Oricum moneda euro n-o sa mai fie ce-a fost pana la acest episod… Mediile financiare dau intre 1 si 4 ani viata acestei monede….Gurile rele spun ca Germania,marea sustinatoare a euroilor a inceput in mare taina sa tipareasca marca,vechea si viitoarea moneda germana….As vrea inainte de a trece la confiscarea averilor ilicite a gusterilor de mana a 3-a sa se verifice ban cu ban pe ce s-a dus imprumutul facut in numele Romaniei de gasca portocalie si sa dea socoteala pentru fiecare ban…Vorbim de sume de ,iliarde de euro…Sifonati,returnati,vorbim de multe conturi in strainatate si de multe alte forme de mascare a acestor bani.

 2. GRECIA RATEAZĂ ŞANSA DE A FACE DIN NOU ISTORIE VIE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 June 2011 – Blog « Unde gasiti anvelope ieftine online? […]

 3. olimpiu Says:

  trist este faptul ca onor prima civilizatie europeana va ajunge tot la faliment. nu o spun eu ci unele analize facute de specialisti in domeniu. ce s-a intamplat azi e doar o amanare pana bancile isi vor recapata banutzii…s-a mai intamplat si la noi!
  abia acum vin vremuri grele iar proiectul european este ,in opinia mea, caduc!!!!!

 4. John Enache Says:

  sa presupunem ca maine romanii ies in strada. ii dau jos pe astia…
  si?
  cei care vor auca scaunul puerii nu vor face la fel?
  atunci de ce sa ies in strada?
  au dreptate oamenii. suntem condusi prin rotatie de 3 SRL-uri actionari la Romania SA.

  UE a fost o utopie inca de la infiintare. nu stau sa explic aici de ce…
  iti semnalez un lucru: Daca europa asta ar fi fost unita, astia muncitorii din UK, germania, romania, etc. s-ar fi solidarizat cu cei din grecia,

 5. balbeck Says:

  Imi pare rau ca romanii nu sunt cum sunt grecii.La noi masurile au fost mult mai dure decat la greci.Acum aplica si ei masurile dure de la noi.
  Ai nostri si daca raman fara salarii,pensii nu ies in strada sa protesteze.

 6. Deveanu Silviu Says:

  S-a dovedit inca odata ca povara lacomiei si incompetentei nu e suportata de cei vinovati ci de cei multi si prosti. Smecherii si-au asternut culcusul si dorm linistiti.

 7. Germanii ar vrea inapoi la marca, grecii se bat cu fortele de ordine pe strazi. Oare grecii cand isi luau 14 salarii pe an se gandeau la ce va urma? « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] a facut ceva valva in presa internationala si romaneasca. Germania, care este motorul economiei europene se pare ca ar vrea sa faca “pasul in spate” si sa renunte la moneda unica euro. […]

 8. ElZap Says:

  Paradoxal dar toate răzvrătirile au fost benefice pentru cei împotriva cărora erau pornite.

 9. Virgil Ilie Says:

  Bugetul trebuie echilibrat,
  Tezaurul trebuie reaprovizionat,
  Datoria publica trebuie micsorata,
  Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata,
  Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat pentru ca statul sa nu dea faliment.
  Oamenii trebuie sa invete din nou sa munceasca, in loc sa traiasca pe
  spinarea statului.

  CICERO … cu 55 de ani inaite de Cristos .

  Ce s-a schimbat intre timp ?!…

 10. Huhu Says:

  EVREII, GRECII, TURCII, SUDITALIENII, ARMENII sint cei mai mari hoti, ISI MERITA SOARTA!

 11. Radu Humor Says:

  Din pacate evreii sunt singurii care isi merita soarta, dar nu numai ca nu se invata minte, dar urmaresc diabolic distrugerea ortodoxiei in special si a crestinismului in general !
  Toate tarile care au fost distruse sau pe cale de a fi, sunt crestine !

 12. Huhu Says:

  DIN PACATE ASA E CUM ZICI COLEA ROXANO!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: