BECALI PRIMEŞTE O DUBLĂ LECŢIE: DE LA DICĂ ŞI OLĂROIU

Foto: sport.ro

Nici n-am terminat bine de savurat victoria de aseară, că Gigi Becali a şi dat cu bâta-n baltă. Zdravăn. În loc să-şi pună cenuşă-n cap măcar pentru faptul că ani de zile a declarat, prosteşte, că pentru el nu există Cupa României, e un trofeu minor, care nu-l interesează la obiectivele lui planetare, s-a umflat în pene cu o victorie obţinută nu datorită, ci în pofida lui. A tuturor obstacolelor pe care le-a aşezat, continuu, în calea redresării ascendente a echipei. Şi acum, ce credeţi?

Vrea să renunţe la Dică! Să-l trimită pe bancă. Şi l-a anunţat că nu mai are loc în echipă, chiar înainte de finala cu Dinamo! Ce cap poţi să ai ca să dai cuiva o astfel de motivaţie „mobilizatoare” pentru un meci cu miză maximală?

Becali s-a mai şi lăudat la  sport.ro cu isprava lui. Şi pentru că prostia nu-i deplină fără fudulie, s-a bătut cu cărămida-n piept că îi face el lui Olăroiu „o ofertă de nerefuzat„, în iluzia „creştinească”, anume că banii fac totul şi cu ei poţi cumpăra orice şi pe oricine.

Autorul dublei ciobănii a primit o dublă lecţie în consecinţă. Din păcate, Becali nu va înţelege nimic din ea.

Foto: Mediafax

Dică a jucat magistral, contribuind determinant la victorie, nu doar prin golul magnific. A jucat pur şi simplu excepţional, cu vână, dăruire, spirit de echipă. De fapt: spirit al echipei, acel coordonator care leagă totul. Şi totul s-a legat aseară la Steaua, cum n-am mai văzut din vremurile de aur. Asta se datorează şi ştiinţei lui Olăroiu, ştiinţa de a imprima arta jocului: ceea ce a făcut, cândva, strălucirea Stelei, stilul ei unic şi atât de iubit. Se cuvine felicitat cu această ocazie şi Ando, pentru meciul frumos, pe măsura mizei (care, adesea, sugrumă anticipat frumuseţea jocului). În treacăt, mulţumim lui Dinamo pentru că a faultat mai puţin ca oricând. :mrgreen:

Iar Becali, în loc să facă tot ceea ce trebuie, cu smerenie şi recunoştinţă, pentru a-l convinge pe Cosmin Olăroiu să rămână şi în loc să declare, imediat, că-i mulţumeşte lui Nicolae Dică şi îl roagă să joace în continuare tot aşa, patronul nefericitei noastre echipe multiubite a declanşat becaliada, într-un triumfalism fanfaron stupid.

Nicolae Dică a jucat la maximum şi a plecat, sincer şi demn. Cu lacrimi în ochi, dar vertical. Cosmin Olăroiu a venit, a cucerit trofeul şi pleacă.

Foto: sport.ro

Dică putea sta pe o grămadă de bani în culisele jocului, dar jocul îi stă în sânge şi vocaţia lui, încă neconsumată, l-ar fi consumat pe dinăuntru. La ce bun banii, când în loc să te împlinească, te ştirbesc? Declarat în consecinţă jucătorul meciului, Dică a demonstrat că are resurse pentru câţiva ani buni încă, nu-i în situaţia lui Cristi Chivu. Mai mult, ne-a povestit, aseară, pe terenul din Braşov, ce putea redeveni Steaua, dacă echipa ar fi lăsată în pace, pur şi simplu, să se pregătească şi să joace cum decid experţii.

Olăroiu oricum are bani din expertiza lui fotbalistică şi din afaceri, are cotă internaţională profitabilă şi deci şi-a putut permite demonstraţia de acum, după care să-i dea lecţia lui Becali. Sigur, Oli putea accepta oferta uriaşă, îşi putea spori averea cu preţul umilinţei la care sunt supuşi, rând pe rând, antrenori după antrenori şi nu oricine, ci nume mari.

Păcat de Steaua!

P.S. Becali recunoaşte că ţine echipa ca pe o jucărie şi totodată, ca pe o poliţă de asigurare pe viaţă.

10 răspunsuri to “BECALI PRIMEŞTE O DUBLĂ LECŢIE: DE LA DICĂ ŞI OLĂROIU”

 1. balbeck Says:

  Nu am tinut cu nimeni,au jucat bine ambele echipe.Dar daca nu era acel autogol?Daca arbitrul dadea penalty pentru dinamo in prelungiri pentru hands?Dar a venit Olaroiu cu bulanul,asta ii lipsea stelei.Am aparat in divizia c.Dica nu mi-ar fi dat un asemenea gol.Daca nu ma lasam de fotbal atat de devreme…probabil ajungean la real madrid,in locul lui Canizares.:)))

 2. micutzul Says:

  De cand s/a ridicat Becali pe spatele terenului de la MApN, si de cand am vazut cat e de inteligent, eu am spus ca asta moare sarac lipit. Apropo chir nu stie nimeni ce se mai aude cu schimbul de teren ?

 3. BECALI PRIMEŞTE O DUBLĂ LECŢIE: DE LA DICĂ ŞI OLĂROIU » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 26 May 2011 – Blog « Fănuș Neagu […]

 4. Roxana Iordache Says:

  @balbeck. Revezi golul! Şi eu am fost portăriţă, de handbal, apăram de mă miram şi eu uneori. 🙂 Dar când jucam extremă dreaptă, adversara nu prea putea apăra. Că trăgeam cum ştiam că este imparabil. 🙂

  În rest, dacă nu era acel autogol, tot gol pentru Steaua este şi băiatul ăla şi-a tras-o fiindcă era prea înghesuit ca să mai aibă altă şansă.

 5. Roxana Iordache Says:

  @micutzul. Păi deocamdată poate fi util în jocurile politicianiste. :mrgreen:

 6. ETC Says:

  To: Roxana Iordache

  Scrieti un articol in legatura cu Reprezentana Tinutului Secuiesc la Bruxelles

  La ultimul recensamint au fost inregistrati putin peste 5.000 (cinci mii) de secui. Aceasta cifra practic ar pune punct discutiei. Sunt prea putini secuii din Romania ca sa li se acorde un statut atat de deosebit. Dat fiind scandalul provocat si care urmeaza sa ia chiar amploare la Uniunea Europeana, cred ca am putea inchide ochii si – treaca de la noi !, sa le atribuim un “tinut” de o intindere proportionala cu numarul secuilor.

  Ce intindere ar urma sa aiba tinutul celor cinci mii de secui….

  Mai mult, acesti 5000 (cinci mii) de secui nici nu sunt recunoscuti ca ar exista. In nomenclatorul minoritatilor din Romania, secuii nu sunt inregistrati. Drept care ei nici nu au reprezentant in Parlament, alaturi de celelalte minoritati, dintre care nici macar una nu revendica un teritoriu propriu.

  Ba chiar daca stam de vorba cu reprezentantii celei mai numeroase minoritati nationale din Rominia, cu liderii maghiarimii, usor de identificat ca lideri UDMR, primim informatia naucitoare ca secuii sunt maghiari, ca, deci, secuii nu exista.

  Asadar, ne aflam in plin absurd: o entitate etnica inexistenta cere sa i se acorde cele mai largi drepturi civile. Absurdul este si mai …adanc: cu toate acestea cei care pretind sa se recunoasca existenta unui tinut secuiesc sunt tocmai cei care neaga existenta secuilor, adica liderii UDMR !

  Sustineti o dezbatere online pe tema Tinutului Secuiesc la Bruxelles

  Cetatean al Romaniei

 7. Roxana Iordache Says:

  @ETC. Mulţumesc! Fiţi sigur că am să reiau tema, dacă aţi urmărit blogul meu, ştiţi că am adus-o în discuţie.

 8. Maria S.(Timisoara) Says:

  Felicitari, Roxana pentru cupa.
  Printul oier sau oierul print, deputat euro… are un aer de intelectual rasat cu ochelarii din fotografie. Daca s-ar comporta ca ei si ar vorbi ochelarii in locul lui ar fi salvat.Si noi implicit.
  Noi mai strangem cureaua un an, patru egaluri consecutive ne-au taiat si anul acesta sansele la titlu.
  Ca sa spun drept nici nu stiu pe ce loc este Poli in clasament.
  Locul ei este in inimile noastre alb violet. Vinetii mai mult de necaz.

 9. SimP Says:

  Roxana,
  scuze de off-topic da’ nu ma pot abtine:

  „Emil Boc a declarat că „Laurenţiu Mironescu nu era favorizat în partid. Dacă era un protejat al regimului, nu ajungea obiectul anchetei.” ”

  Boc recunoaste ca regimul basescu nu respecta legea cand e vorba de protejati?
  Declaratia asta eu zic ca e motiv de suspendare a intregului REGIM BASESCU.

 10. Marian din...Berceni Says:

  SimP cine dracu’ sa-l suspende pe Basescu…papagalii aia de-si zic „opozitie „? Pai aia sint mai preocupati sa-si traga presul de sub picioare unul altuia decit de Basescu…Si chiar in caz de ” anticipate ” [ pusche pe limba ar spune orice parlamentar !] nu cred ca ” opozitia” va putea ca ” functionind ” asa cum o face …sa ne scape de jigodia asta chioara.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: