CUPLUL PRINCIAR BRITANIC ŞI-A AMÂNAT LUNA DE MIERE

Foto: John Stilwell, Getty

Ducele şi ducesa de Cambridge şi-au amânat luna de miere, urmând să petreacă doar acest sfârşit de săptămână împreună, undeva, în Regat.

De dimineaţă, ei s-au plimbat prin grădina Palatului Buckingham, în care şi-au petrecut prima noapte de după cununie, mai precis, cele câteva ore rămase după trei petreceri succesive, între care au avut doar o mică pauză de odihnă. Ultima, de aseară, a fost o petrecere cu dans.

Cuplul a plecat cu elicopterul în locul rămas nedivulgat, în care-şi vor petrece weekendul, nu înainte de a saluta cordial personalul întâlnit în curtea Palatului.

Amânarea lunii de miere, excursie despre care Palatul Buckingham a anunţat că nu oferă amănunte anticipat, a fost motivată prin decizia Prinţului William de a se întoarce la lucru, în cadrul Forţelor Aviatice Regale, unde îndeplineşte misiunea de pilot de căutare şi salvare.

E o renunţare simbolică, din partea fiului tatălui său, care ştie că monarhia înseamnă întâi de toate datorie. Şi e o acceptare înţeleaptă, din partea unei fiice din popor devenită, cu naturaleţe, alteţă regală. Deci, aflată în serviciul poporului din care provine, spre deosebire de vremea în care era om de rând şi avea toată libertatea.

Cu siguranţă, Lady Cathy n-are nici o asemănare cu Prinţesa Diana. Cum, de altfel, nici povestea iubirii lor nu seamănă cu aceea petrecută între Prinţul Charles şi Diana Spencer. Prin temeinicia relaţiei şi prin compatibilitatea lor, cuplul William-Catherine se aseamănă mai degrabă cuplului Charles-Camilla.

După cum debutează această căsătorie, ea se anunţă cu adevărat regală şi de durată. Amândoi îşi cunosc menirea, asumându-şi împreună condiţia vieţii dedicate naţiunii şi cauzelor nobile ale umanităţii.

Regii, reginele, prinţii şi prinţesele regale au cele mai multe datorii şi cele mai puţine drepturi dintre toţi oamenii din lume. Splendoarea şi servitutea monarhiei.

16 răspunsuri to “CUPLUL PRINCIAR BRITANIC ŞI-A AMÂNAT LUNA DE MIERE”

 1. CUPLUL PRINCIAR BRITANIC ŞI-A AMÂNAT LUNA DE MIERE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 30 April 2011 – Blog « O companie de consultanta imobiliara a inregistrat venituri de 688 mil. $ in primul trimestru, la nivel global […]

 2. Radu Humor Says:

  Deja se pun bazele unei aduceri pe tronul Romaniei a printului Williams, dacxa mostenitorul de drept nu-i cedeaza tronul, sau a printului Henri daca Wiliams ajunge pe tronul Regatului Unit !
  De altfel daca se tine de cuvant, s-ar putea ca noul presedinte al Romaniei sa organizeze un Referendum sau sa faca toate demersurile posibile pentru ca tara sa redevina Monarhie !
  Singura salvare a Romaniei, si dupa cat de impresionat e tineretul de aceasta variaNTA S-AR PUTEA SA PRINDEM SI NOI CEVA ANI CU m.s. rEGELE mIHAI REPUS in drepturile ce i-au fost abuziv confiscate de parintii unor Tismaneanu, Patapievici , Roman si Brucan in persoana cu tot neamujl lor , cu ajutorul rusilor :mrgreen:
  Ma refer la avere, Asta ca sa nu sara niste pacalici ca si-a recapatat averea, uitand ca s-au facut doar in 10-15 ani de regim democratic averi de zeci de ori mai mari decat cele pe care le-au facut regii Romaniei intr-o perioada de 10 ori mai mare !

 3. Antoniu Poienaru Says:

  Minunata pereche! Evenimentul, in afara de fast, a fost incadrat in timpul de lucru al oricarei monarhii. Niciun minut mai mult. De aici rezulta, asa cum spuneai, splendoarea şi servitutea monarhiei.

 4. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Asta-i aberant!

  @Antoniu Poienaru. Mulţumesc!

 5. Marius Mina Says:

 6. Marius Mina Says:

 7. Cioara Portocalie Says:

  Se-ntoarce la muncă,intra pe tură 12 cu 24…. CRRRRAAAAAAAAA !!!

 8. Radu Humor Says:

  Ultima o(a)ra :
  Are si Romania Duce in persoana lui Emil Boc ! 😉
  Duce tara de rapa ! :mrgreen:

 9. Ovidiu Says:

  http://scinteia.wordpress.com/2011/04/30/i-au-facut-statuie-regelui-mihai-la-calarasi/

 10. balbeck Says:

  Au facut dragoste aseara?

 11. Augustin Says:

  Roxana, vezi ca trebuie sa treci sa lasi un miel la R.A.F.. Asa, jurnalistic vorbind …

 12. mgabim2009 Says:

  Onest vorbind este absurd ceea ce face. Ca simbol insa este de admirat!

 13. Mâţa Says:

  @Augustin. Obicei prost românesc să laşi miel că vreţi voi. 😡

 14. Augustin Says:

  @ Mâţa
  In cazul asta particular, obiceiul e chiar bun! Roxana a rebotezat, cu de la sine putere, RAF-ul, tre’ sa plateasca! Mie-lu’! Mie-lu’!

 15. un liberal deja optimist Says:

  Roxana draga, de ce te superi pe Radu Humor? Hai sa visam frumos! Mi-ar place un rege tanar, militar de cariera, cu educatie monarhica, unui presedinte ales mai tot timpul aiurea (exceptie facand Domnul Constantinescu-cu limitele sale!).Si mi-ar place si o regina tanara cu picioare inalte ,cu bazin vajnic de a procrea vitze monarhice.Ce nu ti-ar prii? Decat ingrasatii astia cu ciorbite, ceafa de pork si bani furati din cosul zilnic al sarmanul roman, mai bine niste spitze regale care vin pe banii lor si carora le redam si fostele proprietati regale. Sa fii sigura c-o sa obtina profit din ele. Si vor invata si romaneste!

 16. Prințul William o va părăsi pe Catherine de Cambridge pentru zece săptămâni. | StirileMedia.ro Says:

  […] CUPLUL PRINCIAR BRITANIC ?I-A AMÂNAT LUNA DE MIERE « Welcome to … […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: