CE SE ÎNTÂMPLĂ CU OMAR HAYSSAM DACĂ PICĂ ASSAD?

Foto: Ovidiu Micsik, Mediafax

La sfârşitul lunii trecute, au avut loc mitinguri de susţinere a dictatorului Bashar al-Assad, la Damasc şi în mai multe oraşe din ţară. Assad a schimbat guvernul şi în cele din urmă, a ridicat şi starea de urgenţă. Dar a intensificat represiunea criminală.

Lumea liberă intervine lent când e vorba de răsturnarea unor regimuri totalitare. Mai cu seamă administraţia Obama se dovedeşte lipsită de inspiraţie şi forţă în politica internaţională, fapt caracteristic, de altfel, administraţiilor democrate.

Totodată, lumea liberă foloseşte uneori duble sau multiple standarde cu privire la situaţii similare. Într-o declaraţie comună, Regatul Unit, Franţa şi Italia cer ONU sancţiuni asupra Siriei, pentru represiuni. Nu se pronunţă, însă – sau nu încă – privitor la schimbarea regimului criminal. Deşi „nu încă” presupune încă alte zeci sau sute de victime. Liderii democraţiilor îi cer dictatorului Assad să înceteze represiunile şi „să respecte drepturile omului”.

Un mesaj liniştilor pentru dictator. Mai ales că Nicholas Sarkozy a declarat că Franţa nu va interveni militar în Siria fără o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU. Şi deocamdată nimeni nu ia iniţiativa unui lobby pentru o rezoluţie în acest sens, cum a fost Parisul în cazul Libiei. Probabil şi pentru că forţele occidentale nu sunt dispuse să se distribuie simultan în mai multe zone de conflict între autorităţi şi populaţia civilă. Mai este şi Yemenul, al cărui preşedinte doar a simulat demisia, iar Iranul are deja sinistrul precedent al represiunilor în masă, de după realegerea frauduloasă a lui Ahmadinejad.

Vorba e, ce face Hayssam Omar? Să nu i se întâmple ceva, în vâltoarea revoluţionară.

4 răspunsuri to “CE SE ÎNTÂMPLĂ CU OMAR HAYSSAM DACĂ PICĂ ASSAD?”

 1. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU OMAR HAYSSAM DACĂ PICĂ ASSAD? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 26 April 2011 – Blog « ANUL ĂSTA TATĂL LUI BOC SĂ FI LUAT DE BIBILICĂ […]

 2. Huhu Says:

  Nu se intimpla nimic pentru ca Basescu-i DUMNEZEU in Romania pe nedrept si nemerit, ptiu!

 3. adrian Says:

  am impresia ca, din pacate, in unele situatii e preferabil pentru restul lumii un regim dictatorial care sa tina lucrurile sub control in astfel de tari … sunt curios ce o sa iasa din Egipt odata scapati de sub lesa lui Mubarak …

 4. Ce partide il deranjeaza pe Sebastian Lazaroiu? – “Este nevoie de o nouă lege a partidelor politice” spune Lazaroiu in Romania Libera « Hai ca se poate! Says:

  […] CE SE ÎNTÂMPLĂ CU OMAR HAYSSAM DACĂ PICĂ ASSAD? – Roxana Iordache […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: