GADDAFI ARUNCĂ BOMBE CU FRAGMENTAŢIE ÎN PROPRIU-I POPOR, SECURITATEA LUI ASSAD TORTUREAZĂ PE STRADĂ!

Foto: BBC

„Revoluţia iasomiei” întâmpină cu atât mai multă rezistenţă cu cât tiranii se dovedesc mai disperaţi. Libia şi Siria sunt în centrul atenţiei internaţionale, pentru violenţa antinaţională cu care regimurile totalitare îşi masacrează propriile popoare.

Gaddafi bombardează populaţia civilă. Asociaţii ale drepturilor omului au constatat că dezaxatul de la Tripoli foloseşte atât bombe cu fragmentaţie – interzise în cel puţin 100 de ţări, cât şi lansatoare de rachete Grad, de inspiraţie sovietică. Ultimele, deşi nu sunt ilegale în război, pot fi chiar mai mortale, relatează BBC.

Un război împotriva propriului popor poartă şi Assad, în Siria. De câteva săptămâni au loc revolte, reprimate brutal. Dar represiunea nu-i descurajează pe tinerii revoltaţi care revin în stradă, cu toate că de la începutul protestelor au fost ucişi cel puţin 200 de demonstranţi. Assad promisese reforme, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

El menţine starea de asediu, ceea ce-i permite să ordone acţiuni represive sub aparenţa legalităţii. Ce legalitate poate avea un regim nelegiuit? Ieri au avut loc proteste masive în mai multe oraşe din Siria, cu zeci de mii de participanţi la fiecare demonstraţie. Protestatarii au fost reprimaţi cu cruzime, fiind călcaţi în picioare şi torturaţi în stradă.

Brutalitatea criminală a forţelor de securitate siriene se manifestă ostentativ. Imagini filmate sunt difuzate la toate televiziunile din lumea liberă, printre care şi Antena 1.

Până la urmă, oamenii care vor libertate şi dreptate, şi luptă pentru stat de drept vor reuşi.

4 răspunsuri to “GADDAFI ARUNCĂ BOMBE CU FRAGMENTAŢIE ÎN PROPRIU-I POPOR, SECURITATEA LUI ASSAD TORTUREAZĂ PE STRADĂ!”

 1. GADDAFI ARUNCĂ BOMBE CU FRAGMENTAŢIE ÎN PROPRIU-I POPOR, SECURITATEA LUI ASSAD TORTUREAZĂ PE STRADĂ! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 April 2011 – Blog « PÂNĂ LA URMĂ TOT SE-NTÂMPLĂ […]

 2. un liberal deja optimist Says:

  Pe mine ma intriga reactia soft a campionilor democratiei. Tare imi este teama de niste revolte provocate din exterior pentru interese economice globale. Oricum, toata stima pentru acele popoare care au avut si au curajul sa infrunte tirania!

 3. olimpiu Says:

  pai marea uniune europeana unde e??? americanii s-au retras iar ce-l ce se viseaza De Gaulle si Napoleon la un loc se face de rasul lumii
  Ori trimit franco-britanicii trupe terestre si inarmeaza opozitia , ori sa se retraga rusinos pt ca doar loviturile aeriene nu sunt suficiente si sunt si prost coordonate
  Mai e mult pana europenii vor crea o adevarata armata , se vede inca odata ca fara USA sunt varza la capitolul coordonare!

 4. micutzul Says:

  @ olimpiu
  Ma adresez cu respect si va dau dreptate ca loviturile aeriene nu rezolva aproape nimic. Doar ca dau de lucru industriei de razboi si produc banuti pentru unele ministere si buzunare particulare.
  In alta ordine de idei, americanii nu intra si nici nu vor intra in Libia fiindca nu au siguranta ca smecherul aflat la putere nu are niscai butelii cu gaz sau niste bacili care fac bubite pe pielea sau pe caile respiratorii americane. In rest , baiatul cu grad de colonel a fost mult mai tare ca ei timp de zeci de ani, supravietuind la zeci de atentate cu iz de libertate , inclusiv la rachete introduse pe geamul dormitorului. Daca mai luam in calcul si posibilitatea sa fi invatat ceva din pataniile lui Sadam, atunci s/ar putea ca americanii si la un moment dat si francezii sa sustina ideea ca in Libia este democratie si inca una groasa. Nu mai spun ca durata conflictului este direct proportionala cu pretul barilului, ceea ce face ca americanii sa prospere.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: