KOVESI, DEMISIA! CSEKE, ATĂNĂSOAIE, UDREA, BLEJNAR, BOTIŞ, FUNERIU, BOC, DEMISIA! UDMR, COMPLICE LA GENOCID. IAR OPOZIŢIA NU TRAGE NICI ÎN POARTA GOALĂ. SAU SCHIŢĂ RADIOLOGICĂ A CERCULUI VICIOS DIN ROMÂNIA

De Ziua Mondială a Sănătăţii, condoleanţe sănătăţii oamenilor din România„, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, pentru Antena 3. „Practic, Moartea Domnului Lăzărescu a devenit un film care rulează tot timpul în România„.

Tocmai muriseră doi oameni, cu zile, din cauza bramburelii criminale provocate de închiderea a 67 de spitale, unele, în mod iraţional. Era previzibil că iresponsabilitatea guvernanţilor are să ducă la decese, în mod normal, evitabile. 60 de mii de cazuri de moarte evitabilă au avut loc în regimul Băsescu, spune dr. Ciuhodaru. Şi să vedeţi ce urmează. De ce? Pentru că ei pot. Să distrugă tot. Iar noi putem să suportăm. Tot tot. Are dreptate Mircea Badea când spune că “românul are o toleranţă la absurd şi la demenţă care ne scoate chiar în afara speciei umane”.

În mod normal, moartea „domnilor Lăzărescu” de azi ar fi trebuit să ne scoată în stradă. În mod normal, a zecea parte din batjocura fără număr pe care şi-o permite regimul Băsescu trebuia să ne scoată în stradă. În orice stat normal, dezvăluirea lui Victor Ciutacu de ieri privind turnătoria de date confidenţiale dintr-un dosar penal săvârşită de însuşi Procurorul General ar fi trebuit să producă un scandal cât Casa Poporului – a doua clădire din lume ca mărime. Dar la noi – aţi observat? – până şi opoziţia politică doarme. Nici măcar pentru că au primit-o cu poarta goală, băieţii noştri de la USL nu s-au ostenit să mişte puţin piciorul şi să o bage-n poarta puterii. Unde e juristul Ponta? Unde e omul dreptăţii, Crin Antonescu?

Pasivitatea populaţiei e nu doar funciară, ci şi cauzală: pentru că n-are modele. N-are repere. Lideri care să scoată românii din letargie prin forţa propriului exemplu.

Realitatea e că opoziţia doarme pe ea şi nu e în stare de nimic din ceea ce ar putea realiza determinant pe căi legale şi civice. N-au reacţionat la nelegiuirea lui Kovesi, cum n-au fost în stare nici să prevină desfiinţarea aberantă a unor spitale – era caz nu doar de moţiune la adresa ministrului Sănătăţii, ci şi de plângere penală, cum n-au fost în stare să obţină declaraţia politică privind ingerinţele Budapestei în administraţia României, nici măcar demiterea unui pârlit de funcţionar ca Csibi Barna, cum n-au fost în stare să determine demisia lui Blejnar, cum nu sunt în stare acum să dea jos guvernul Boc nici când li se pune moţiunea de cenzură pe tavă. Sunt atât de uluitor de indolenţi încât nici măcar nu susţin iubitorii de animale – care sunt cu mult mai multe milioane decât le-ar trebui lor ca să câştige zdrobitor: USL, reacţie zero faţă de scandalul uriaş de corupţie care se ascunde în spatele iniţiativei legislative privind uciderea căţeilor.

O presă normală ar iniţia o campanie de presă. O opoziţie normală ar iniţia o campanie politică. Abia pe urmă să ne mirăm dacă n-ar fi şi o campanie civică. Pentru fiecare din cazurile inimaginabile de călcare în picioare a statului de drept şi de crimă organizată. Faptul că opoziţia s-a blazat după frauda electorală prin care s-a reales Băsescu a făcut-o complice la precedent. Şi acum contemplă frauda electorală colosală în pregătire şi care va fi aplicată previzibil, dacă regimul Băsescu organizează alegerile.

Opoziţia e furajată, ca şi presa, ca şi populaţia, cu agenda puterii. False campanii, campanii cât cuprinde pe ţinte false din partea regimului Băsescu, în timp ce opoziţia nu e în stare nici măcar de o singură campanie reală. Nici măcar de cea electorală.

Lipsa de reacţie, lipsa de inspiraţie, pe scurt, lipsa de strategie a opoziţiei expune populaţia la orice batjocură din partea puterii. Când puterea guvernează nu după legile statului de drept, ci după cutumele crimei organizate – pe care o inovează de Guiness Book -, opoziţia se comportă ca o domnişoară în faţa unui – vorba lui Petre Ţuţea – violator de dame. O ia la fugă şi se ascunde după fustele rupte ale electoratului.

De aceea, orice iniţiativă civică e condamnată să rămână izolată. Nici măcar Antena 3 nu face din dezvăluirea lui Ciutacu, o campanie de presă. (Probabil, fiindcă Felix o interpretează pro-rivalul Vântu, ceea ce ar fi aberant, fiindcă tema e cu totul alta). Atunci, cine? Realitatea, cum se miră retoric Victor pe blogu-i că nu reacţionează, deşi e vorba de patronul ei? Păi însuşi patronul nu vrea. Nu credeţi? Eu cred şi repet că Vântu nu va păţi niciodată nimic în Justiţie în ţara asta penală. Nimic, niciodată. A fost, este şi rămâne prea util regimului Băsescu. L-a batjocorit cu arestul fiindcă poate. Şi fiindcă trebuie să creeze aparenţe. Impresii false.

Realitatea e că nu suntem reprezentaţi, decât la nivel discursiv. Într-o ţară în care acţiunea politică e zero, cum ar putea fi altfel decât nulă acţiunea civică?

Şi totuşi. Deşi ştiu că-i degeaba, nu mă resemnez să tac în spatele turmei şi să-mi văd de ale mele. În spatele fiecărui nume din cele expuse în titlu este cel puţin un scandal care în orice ţară normală s-ar fi soldat cu demisie. Şi ar fi scos oamenii în stradă.  Parafrazându-l pe trădătorul naţional plin de har, Sadoveanu, România e locul unde nu s-a întâmplat nimic.

Îi cer, în deşert, din nou în deşert, demisia ministrului Cseke, un măcelar care transformă UDMR în principal complice la genocidul împotriva poporului român.

Aşa cum îi cer din nou demisia Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de Procuror General, instituţie pe care a compromis-o la un nivel aflat sub lumea a treia. Pentru ceea ce a făcut ea, de la înălţimea ultimă a celei de-a doua trepte a sistemului judiciar, CSM trebuia din start să o cheme la ordin disciplinar, dacă are nesimţirea să continue să nu demisioneze. E caz nu doar de demisie, ci şi de puşcărie.

Legat de prostituţia generală şi criminală care guvernează puterile şi instituţiile statului – cu excepţia Justiţiei, dar ca instituţie, nu ca putere în stat, reamintesc că m-am pronunţat pentru autosesizarea Parchetului în cazul Vadim Tudor, caz de ultraj flagrant şi de nesocotire violentă a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii. Procurorul General s-a autosesizat, iar ieri l-a trimis – corect – pe C.V.Tudor în judecată.

Nu face, însă, acelaşi lucru, cu ministrul Funeriu – mutantul de la Educaţie şi cu întregul guvern Boc care, de când s-a instalat la putere, încalcă sistematic hotărârile judecătoreşti, culminând cu angajarea răspunderii privind anularea aplicării hotărârilor judecătoreşti, în ciuda instanţei ultime înseşi.

Terorism de stat, genocid, crimă organizată. Iar opoziţia doarme pe ea. Cercul vicios e că nimeni nu face nimic şi nici nu există liantul.

P.S. S-a stins Victor Surdu, după o grea suferinţă. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească, suferinţa i-a absolvit păcatele!

Reamintesc că Victor Surdu şi soţia lui, Angela Similea, au fost executaţi silit, li s-a pus întreaga avere sub sechestru – case, etc., pentru că n-au restituit la timp un împrumut, de exact 10 ori mai mic decât datoria Udrei, a cărei scadenţă a expirat de luni în şir, dacă nu de aproape doi ani, dar e iertată pentru că în mod evident îşi acoperă datoria cu banul public băgat în buzunarul preferenţial turistic al BRD. Anchetă de presă, anchetă politică, protest civic, ceva? Motiv pentru care le vor comite în continuare.  

P.S. 2. Deputatul Rizea de la PSD a găsit vinovatul: Raed Arafat. Pe care l-a înfierat prosteşte, la Antena 3, într-o nouă şezătoare, la care se schimbă doar gazda. Cu asemenea performeri vrea USL să preia puterea? Dar măcar vrea?

44 răspunsuri to “KOVESI, DEMISIA! CSEKE, ATĂNĂSOAIE, UDREA, BLEJNAR, BOTIŞ, FUNERIU, BOC, DEMISIA! UDMR, COMPLICE LA GENOCID. IAR OPOZIŢIA NU TRAGE NICI ÎN POARTA GOALĂ. SAU SCHIŢĂ RADIOLOGICĂ A CERCULUI VICIOS DIN ROMÂNIA”

 1. Motraux Says:

  Antonescu e in perioada aia cand se odihneste…

 2. Marius Mina Says:

  In mod normal, intr-o tara normala cu o clasa politica matura si calificata , ar fi zburat de mult capete

 3. mariusnyc Says:

  In mod normal intr-o tara normala , ar fi zburat de mult capete

 4. KOVESI, DEMISIA! CSEKE, ATĂNĂSOAIE, UDREA, BLEJNAR, BOTIŞ, FUNERIU, BOC, DEMISIA! UDMR, COMPLICE LA GENOCID. IAR OPOZIŢIA NU TRAGE NICI ÎN POARTA GOALĂ. SAU SCHIŢĂ RADIOLOGICĂ A CERCULUI VICIOS DIN ROMÂNIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 07 April 2011 – Blog « Piata imobiliara ar fi scazut cu 70-80% daca bancile nu erau prudente […]

 5. Roxana Iordache Says:

  V-am scos comentariile de la spam şi unicul pe care l-au reţinut jigodiile portocalii de la WordPress secţia română e cel cu odihna lui Antonescu.

  Dacă vor continua, nu şi-au găsit mioritica.

 6. Roxana Iordache Says:

  Inclusiv propriile mesaje merg la spam.

 7. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, când am scos de la spam mai multe mesaje ale voastre şi pe urmă le-am aprobat, am constatat că au dispărut în neant! Limbricii portocalii o caută.

 8. Maria S.(Timisoara) Says:

  Roxana Iordache este cenzurata. Mesajele noastre nu ii intra pe pagina.
  Statul politienesc in Romania functioneaza perfect.
  Mesajul de mai sus a fost postat de domnia mea, pe pagina de facebook, azi dimineata.

  Asta ne asteapta pe toti ?
  Spamuiala zilnica si intreruperea legaturilor noastre ?
  Pentru asta le-au trebuit miliarde si miliarde ca sa ne bruieze si pe net ?
  Demisia nevertebratelor oranj.
  Deci asa arata securitatea = statul politienesc pe net !

 9. Maria S.(Timisoara) Says:

  Roxana Iordache este cenzurata. Mesajele noastre nu ii intra pe pagina.
  Statul politienesc in Romania functioneaza perfect.
  Mesajul de mai sus a fost postat de domnia mea, pe pagina de facebook, azi dimineata.

  Asta ne asteapta pe toti ?
  Spamuiala zilnica si intreruperea legaturilor noastre ?
  Pentru asta le-au trebuit miliarde si miliarde ca sa ne bruieze si pe net ?
  Iarasi incepe hartuiala.
  Roxana, intreba un informatician ce este de facut.
  Astia si-o cauta cu orice pret.
  Salvez toate mesajele, si le postez din nou, pana cand vor intra.
  Cum sa ii driblam pe paranoici ?

 10. Maria S.(Timisoara) Says:

  Roxana Iordache este cenzurata. Mesajele noastre nu ii intra pe agina.
  Statul politienesc in Romania functioneaza perfect.
  Mesajul de mai sus a fost postat de domnia mea, pe pagina de facebook, azi dimineata.

  Asta ne asteapta pe toti ?
  Spamuiala zilnica si intreruperea legaturilor noastre ?
  Pentru asta le-au trebuit miliarde si miliarde ca sa ne bruieze si pe net ?
  Roxana Iordache este cenzurata. Mesajele noastre nu ii intra pe pagina.
  Statul politienesc in Romania functioneaza perfect.
  Mesajul de mai sus a fost postat de domnia mea, pe pagina de facebook, azi dimineata.

  Iarasi incepe hartuiala.
  Roxana, intreba un informatician ce este de facut.
  Astia si-o cauta cu orice pret.
  Salvez toate mesajele, si le postez din nou, pana cand vor intra.
  Cum sa ii driblam pe paranoici ?

 11. Roxana Iordache Says:

  Maria, asta ţine de bucătăria internă a WordPress, secţia româno-latrină.

 12. Ghita Bizonu' Says:

  Poa va intereseaza textu curat (cu copy paste asa ca cu diacritice si fara greseli)
  Curtea de Justitie a Uniunii Europene si taxa primei înmatriculări
  La http://vremea.forumgratuit.ro/t281-curtea-de-justitie-a-uniunii-europene-si-taxa-primei-inmatriculri#638

 13. Ghita Bizonu' Says:

  mde ..
  fiindca nu ma omor dupa maidanezi eu vaz in asta inceputu unei promisuni… Dinati alea patrupede si apoi bipedele …. ca atunci bipedele nu o sa poa sa mai zica – da de ce patrupedu are voie sa composteze trecatororii si io cetatean cu drepturi garantate de constitutie nu am?!
  Cu regretu ca din biezi nu se poa face manusi …..
  (si daca doriti sa imi dati lectii de milostenie atunci milostivi-ti-va-ti de miei!)

 14. un liberal deja optimist Says:

  Ca @liberal optimist nu comentez. Dar ii dau dreptatet Roxanei!

 15. Maria S.(Timisoara) Says:

  Ce putem face cu latrina ? O demolam ?

 16. julia Says:

  Roxana, cum de pot fi separate? Nu inteleg cum un „mamut” ca WordPress nu se sesizeaza cind ii sint incalcate regulil de catre o sectie a sa.

  Crezi ca putem face reclamatie la ei ca sa puna friu acestor abuzuri facute de sectia lor romana?

 17. julia Says:

  WOW! Totul merge la SPAM! Ne ramine emailul! Pe ala nu-l pot ‘aranja’!!!!!!

 18. balbeck Says:

  Ce catelus dragut!

 19. Deveanu Silviu Says:

  Attilla-spaima cetatenilor romani a lichidat 67 de spitale. Se uita ca in conformutate cu indicatiile Farului din Murfatlar si scrisorii de intentie cu FMI trebuie sa dispara 200 din cele existente acum o luna, adica 50%. Au murit cativa necajiti azi, de ziua sanatatii. Urmeaza grosul victimelor regimului criminal. Mai sunt 133 de spitale de lichidat. De ce nu le lichideaza pe toate? Pentru EI exista Viena, Paris, Milano…Cu ocazia vizitelor la acele spitale se poate face si…shoping, au cu ce…

 20. Maria S.(Timisoara) Says:

  http://www.moskva.fm/artist/lolita_torres/song_1026304

  Ce facem cu latrina ? o demolam ?

 21. atreides Says:

  Repet ce am mai spus si cu alte ocazii, opozitia nu poate fi acuzata ca nu reuseste sa faca sa treaca o motiune de cenzura. Nu are numarul necesar de parlamentari, iar presiunea strazii asupra parlamentarilor puterii nu exista pentru ca noi suntem mamaligi si nu suntem in stare sa iesim in strada. In schimb, in privinta chestiei cu Kovesi, opozitia trebuie injurata pana la loc comanda ca nu face nimic, nu stiu ce naiba e in capul lor, pana la ora asta ar fi trebuit sa avem un scandal monstru, cu conferinte de presa incendiare ale lui Antonescu si Ponta, cerand explicatii si apoi demisia lui Kovesi etc. Ai formulat foarte bine, opozitia rateaza cu poarta goala, iar noi ne imbolnavim de nervi. Mi-e asa o greata de nu se poate.

 22. olimpiu Says:

  naiba sa-i ia ! pe blogul Theodorei Marinescu ma duc direct in spam
  eu am o intrebare de fraier , retorica cum vreti : Crede cineva din comentatorii de aici ca USL are resursa umana pt viitor???
  Rizea??? saracul el confunda latratul cu vanzarea lucrurilor marunte…vai de capul lui! Ii place lui Ponta limba lui Rizea cum prostanacului ii placea limba lui Georgian Pop?????

 23. olimpiu Says:

  Bun si aici direct in spam.FYT

 24. Maria S.(Timisoara) Says:

  Cum o faci sa raspunda jagardeaua ?
  Imi vine sa rad ! Nu am de gand sa ma las dominata de niste latrine.
  Daca stii cine este, trebuie sa-i scoatem masca !
  As vrea sa am mutra mizeriei si sa o intep cu fluturasi, stii jocul acela ?
  Nu te enerva, de asta face tot ce face ca sa nu scrii ca sa nu publici, ca sa nu tii legatura cu noi.
  Intra pe facebook sa vedem si acolo te cenzureaza.
  Sau pe twitter, si daca are o infatisare umana desi ma indoiesc, ar trebui sa se ocupe justitia de ea.
  Stiu, care justitie ?
  Straniu ce se intampla in Mioritia, straniu de tot.

 25. Maria S.(Timisoara) Says:

  Dumnezeu sa il odihneasca pe Victor Surdu !

 26. nicole Says:

  astia inchid spitale renovate recent si dotate cu panouri solare. se pregateste un furt de proportii pentru ca asemenea unitati se intretin cu costuri mici. sa urmarim cine le cumpara pe un leu.
  nu stiu ce ar mai trebui sa se intample ca sa reactioneze romanii…
  cat despre presa… nici la stiri nu pot sa ma mai uit ca ma asasineaza astia cu toate parasutele (in mod special woodrea, apoi zavoranca, tzatza columbeanca etc) .

 27. g_p Says:

  Bizoane tata,
  Maidanezu’ te musca in principiu daca te simte ca ai sufletu’ negru, ca icrele pe care le maninca portokkalii. Daca te composteaza un patruped, ar trebui sa-ti chestionezi statutul de biped. Pina una alta, cainele este primul animal domesticit de catre om… de’acoalea a aparut capra (nu Udrea-Cocos). Ham-ham?

 28. Roxana Iordache: KOVESI, DEMISIA! CSEKE, ATĂNĂSOAIE, UDREA, BLEJNAR, BOTIŞ, FUNERIU, BOC, DEMISIA! UDMR, COMPLICE LA GENOCID. IAR OPOZIŢIA NU TRAGE NICI ÎN POARTA GOALĂ. SAU SCHIŢĂ RADIOLOGICĂ A CERCULUI VICIOS DIN ROMÂNIA « Blogul galben Says:

  […] sursa: Roxania […]

 29. Roxana Iordache Says:

  Bizoane, ura înseamnă prostie.

 30. Marius Mina Says:

  [http://www.youtube.com/watch?v=2K5iMpU9OdU&fs=1&hl=en_US&rel=0&hd=1]

 31. mariusnyc Says:

 32. Maria S.(Timisoara) Says:

  Marius, suntem pe mana unor canalii, ca sunt si nebuni e indubitabil.
  Roxana, cum ar trebui sa arate o campanie politica, ca reactie la marsaviile canaliilor orange ?
  Asa derutata eram ca nu se poate intra pe pagina ta, ca nici nu am mai avut chef sa citesc articolul. Il voi citi cu mare atentie si voi reveni asupra ideilor din el.
  Era efectul scontat sa nu mai citim sa ne concentram pe manevra asta ticaloasa de spamuire.
  Trebuie anihilata aceasta manevra, si sa ii invingem prin stapanire de sine. Si prin tehnologie. Ceva care sa ii/il impiedice sa iti incalce proprietatea (blogul tau este proprietatea ta, nu-i asa ?), in mod sigur, exista.

 33. mariusnyc Says:

  „americanul” care a cumparat manuscrisele lui Cioran ;-)))

  http://www.businessmagazin.ro/cover-story/povestea-avocatului-care-scoate-zeci-de-milioane-de-euro-din-aer-7776459

 34. SimP Says:

  Unde e juristul Ponta?
  Nu e! E un securist abject cu misie sa-i stea la Crin „in gat” sau mai corect sa-l „traga de hamuri”. Ponta va plati cum vor plati toti, si incep cu cei mai ticalosi: George Cristian Maior, Basescu, udrea, boc…. samd

  Unde e omul dreptăţii, Crin Antonescu?
  Roxana, e un motiv pentru care Crin nu face nimic. Voi veni cu detalii in curand. (acum sa comentez , ar suna ca o nebunie dar cu o dovada in mana va fi o explozie ce ii va spulbera pe toti excrocii care s-au perindat la putere -PSD&PDL). Ce zic suna nebuneste… si adevarul e :cand esti pus in fata unui adevar EXTREM de sordid ajungi sa iti doresti sa fi nebun… decat adevarul ala sa fie realitate. Voi reveni… am comentat doar ca va vad exasperati la culme de Crin si cauza nu e ceea ce pare. Cred mult in Crin, cred ca va fi urmatorul presedinte al tarii in curand.

 35. Ghita Bizonu' Says:

  g_p –
  curios .. ori de cate ori am tensiunea f scazuta de abia ma tin pe picioare se leaga javrele de mine .. chiar si pechinezii . Sau cand nu ma simt bine . Insa niciodat cand sunt in buna forma. Fiindca de fapt raman veri ai lupului care ataca animalele slabite. Statutul meu de biped apartinand genului Hommo se pare ca este redus de starea mea fizica, da?
  Extinzand am putea sustine ca si bolnavii esternati cam .. fortat zilele astea asa au meritat . Si sarantocii. Si feile violate primesc ce merita.
  Pai atunci poate ca portocalii au dreptate. Ei se leaga de aia care is mai slabi decat ei ! Adica exact ca animalele de prada .
  Iar „gandirea” ta te alineaza javrelor bipede si primitivilor . Apropos mai semeni cu aia din India ptr care vacile sunt simbolu absolut al sfinteniei. Nici sobolanii nu prea ii oyravesc fiindca sunt sufelet. Ins atraditional vaduvele erau arse de vii . Umanisti ca si tine !
  A da sa nu uitam . Si Himler era iubitor de animale… asa ca tine!

 36. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana

  daca este vorba de ura nu eu doresc sa imi extermin antipatiile politice cu suturi in gura , sa le toc marunt si sa le dau la caini . Tu din prea multa iubire .
  Si uite asa din prea multa iubire fata de caini ajungem sa uram oamenii si sa le dorim exterminarea prin cele mai crude mijloace. si citim on loc de iubeste apropaele tau uraste aproapele tau si iubeste cainele stapanul tau!
  Si am mai avut discutii cu alte iubitoare de caini. Nu isi castreaza dulaii ca deh – ce ga mai bine te castrez pe tine ! cCu ata mai outin sis catreaza catelele – ca deh „feniele” treuie sa fie solidare ! Da si catelele trebuie s aiaba silueta asa ca bietele animale sunt slabe slabe – asa cum s-ar dori stapanele ….M arog nici copii nu prea stiu sa ii educe (ma refer la persone pe care le cunosc bine).
  Ma rog .. ma rog . la noi i porunca sfanta se reduce la slujeste cainele comunitar si umanismu la a nu castra cainii . In rest da-i in ###### sa crape !
  T6e asigur ca sunt mult mai tolerant decat tine …
  Apopos sa nu uit – un paste vegeatrian !!

 37. Roxana Iordache Says:

  @Maria S. Blogul nu, dar ce-i pe el, da. Iar WordPress e platformă gratuită, americană.

  @mariusnyc. Gând la gând! 🙂

  @SimP. Şi? Ce poate face un preşedinte democrat de ţară? Fix nimic. Nu preşedinţia ţării e importantă. Suntem noi acum determinaţi să credem asta, din cauza lui Băsescu, care se comportă totalitar.

  @Ghita Bizonu. Am şi eu rateurile mele. Uneori creditez exagerat de mult oamenii, inclusiv pe cei care au dat mai multe dovezi că nu merită, ceea ce înseamnă pierdere de timp. Ştii bine ce mizerii ai scris sub pseudonime şi eu totuşi am trecut peste ele. Te asigur că nu se repetă. Din partea mea, îţi urez, vorba criticului, confort Procust! Singur te-ai blocat în proiectul gândirii (din) prefabricate. Cât despre inimă, n-are sens. 😐

  P.S. Din nou dai în bălării. Nu mănânc carne. Produse animale care nu implică uciderea lor, da. Asta sunt şi nu oblig pe nimeni să fie altfel decât e. Sper să înţelegi ceva din Paşti. Şi altceva decât mâncarea.

 38. Ghita Bizonu' Says:

  Roxana

  unicul pseudonim pe care il utilizez pe net este Ghita Bizonu’.
  In rest recuteste-ti blogul si vezi care din noi doi uraste mai mult….

 39. Deveanu Silviu Says:

  Mi-am adus aminte de vestita emisiune a unei mult mediatizate prezente blonde in politica romaneasca privitoare la presedintele Norvegiei. Intr-adevar, o doamna din Norvegia, Gro Harlem Bruntland a fost aleasa, la 13 mai 1998, director general al OMS pentru un mandat de 5 ani. Si iata ce se scria intr-un raport OMS din 2000.
  Pentru a ilustra, pe scurt, rolul sistemelor de sanatate actuale, s-a acordat o atentie deosebita unei nasteri, cu o importanta simbolica. Expertii au calculat ca populatia mondiala a atins cifra de 6 miliarde la 13 octombrie 1999. In acea zi, intr-o maternitate din Sarajevo, capitala Bosniei-Hertegovina, un oras cu aproximativ 500.000 de locuitori, teatru al unor violente lupte intre musulmani si crestini dupa 1992, s-a nascut un copil, de sex masculin, care a fost desemnat ca fiind cel de-al 6 miliade-lea locuitor al planetei. Speranta sa de viata era atunci de 73 de ani, ceea ce corespunde mediei din tara sa. Acest copil s-a nascut intr-un spital urban, al carui personal era compus din medici, asistente si infirmiere cu inalta calificare. Spitalul facea parte dintr-un serviciu de sanatate modern, integrat unei vaste retele care se preocupa de intretinerea si ameliorarea sanatatii acestui copil pe tot parcursul vietii sale, ca de altfel a celorlalti locuitori. Ansamblul acestor parteneri care isi impart sarcinile, finanteaza sau definesc politici medicale formeaza ceea ce se numeste un sistem de sanatate.
  Raportul vorbeste despre un Indice al performantei sistemelor de sanatate care tine cont de trei obiective fundamentale : ameliorarea nivelului si a distributiei sanatatii, de a face ca sistemul sa raspunda mai bine cerintelor legitime ale populatiei si de a garanta echitatea contributiilor financiare. In concluzie, sistemele de sanatate trebuie sa protejeze cetatenii asupra riscurilor financiare ale bolii si sa raspunda cerintelor acestora, respectandu-le demnitatea.
  In alta ordine de idei, se arata ca in unele tari (inclusiv Romania !) anumiti medici, aproape majoritatea, lucreaza simultan pentru stat si cu titlu privat. Prestatorii publici utilizeaza ilegal aparatura si dotarile publice pentru a oferi asistenta particulara pacientilor privati, ceea ce inseamna subventionarea de catre sectorul public a unei medicine liberale neoficiale.
  Si cand te gandesti ca lucrurile au evoluat ENORM ! Acum vorbim de 7 milioane de locuitori ai Terrei.
  Ce face guvernul lui Boc, conform scrisorii de intentie FMI ?
  « Guvernul va continua restructurarea sectorului de sănătate pentru a asigura
  funcţionarea la standarde ridicate de calitate, de acum înainte, a sistemului de asistenţă
  medicală în limitele alocărilor bugetare. Am redus arieratele din sectorul de sănătate până la sfârşitul lui decembrie 2010 şi continuăm implementarea măsurilor în concordanţă cu angajamentele pe ni le-am asumat anterior. Pentru a realiza un echilibru corespunzător între nevoia de a menţine servicii medicale adecvate şi cea de a controla costurile, am înaintat Parlamentului legislaţia de instituire a sistemul de coplată; am limitat numărul de internări spitaliceşti contractate cu 10% faţă de nivelurile din 2010; am redus adaosul de preţ plătit de guvern pentru medicamentele din programele naţionale (lista C2); am redus ponderea decontărilor serviciilor medicale furnizate de medici în funcţie de numărul de pacienţi de la 70% la 50%…
  . …Vom revizui bugetele spitalelor şi vom demara implementarea strategiei de raţionalizare a spitalelor, în vederea reducerii numărului de paturi de spital finanţate (actualmente de 135.200) până la media europeană pe cap de locuitor până în 2013, adaptând în acelaşi timp în mod corespunzător numărul de paturi de acuţi. Pentru a atinge acest obiectiv, până la finele lui iunie 2011 vom reduce numărul de paturi la 133.000 şi până la finele lui decembrie 2011 la 129.500. »
  Lichidarea a 5700 de paturi, adica a 4,22%, si asta intr-un an, pana la sfarsitul anului 2011, care poate sa coincida cu « sfarsitul lumii » pentru multi dintre concetateni !!!!! La guvernul Boc lichidarea a 200 de spitale inseamna RATIONALIZARE, restructurarea sistemului de sanatate !!!!!
  Te intrebi, oare ASTIA sunt normali la cap ? Oare n-ar trebui sa fie consultati de un medic psihiatru si eventual izolati intr-un spital de specialitate ?

 40. Roxana Iordache Says:

  Ghiţă, lecţia urii mi-ai preda-o degeaba. Dar, cum spuneam, tu ai anumite şabloane de judecată şi de percepţie peste care nu poţi să treci, pentru că nici nu-ţi propui. Ca dovadă că nici nu poţi face diferenţa între postări critice şi slogane electorale.

 41. un liberal deja optimist Says:

  @Deveanu Silviu,
  Nu stiu ce lipitor de afise a scris tampeniile alea dar basescu, bok si cseke trebuie sa faca ani grei de puscarie! Cum spunea careva din popor: desfiintezi un spital, trebuie sa infiintezi un cimitir; desfiintezi o scoala , trebuie sa infiintezi o puscarie.

 42. Roxana Iordache Says:

  @Deveanu Silviu. Întrebare retorică. România e condusă de Secţia Agitaţi.

 43. Deveanu Silviu Says:

  Doamna Iordache,
  Scuzati-ma ca am cam abuzat de spatiul de pe blog. Am copiat din scrisoarea de intentia adresata FMI, semnata de ministrul Ialo-militianu si de…Guvernatorul cu 20 ani vechime al BNR. Sa nu creada cineva ca Biciul lui Dumnezeu face tampeniile de capu’ lui. De cine-i condusa Romania, nu de ieri, de azi? Intr-adevar e o intrebare retorica.

 44. valentinmano Says:

  UDMR : GENOCID IN ROMANIA I

  UDMR GENOCID IN ROMANIA II

  UDMR GENOCID IN ROMANIA III

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: