MONI ŞI IRINA. MOŞUL GREŢOS AR MERITA DOAR PUŞCĂRIA

Foto: Ziarul Ring

Dacă vreţi (-nu vreţi) subiectul ăsta, eu zic că merită, totuşi, abordat şi discutat serios. Dincolo de prosteala mondenă şi slăbiciunea mediatică. Şi nu doar fiindcă nu vreau, pe moment, să ştiu de politică, după prestaţia penibilă a opoziţiei în faţa ofensivei totalitare a puterii.

De ce discut serios despre acest caz scabros de divorţ? Şi de ce mă bucur că Irina e la mama ei şi sper să obţină custodia exclusivă şi definitivă, cu drept de vizite pentru dobitoc?

De-asta, în primul rând, pentru că e vorba de un copil, aflat chiar la vârsta la care trebuie să se simtă centrul universului şi să aibă toate condiţiile, în primul rând de ordin psiho-moral, ca să crească armonios şi normal. Mai ales o fetiţă, o făptură vulnerabilă. Care are nevoie vitală de mama ei. Îl adoră pe tati, dar cordonul ombilical e cu mami. Mereu va fi.

În jurul vârstei de trei ani se capătă conştiinţa de sine sau are loc deşteptarea la conştiinţă. Dar chiar şi anii anteriori depozitează în subconştient „combustibil” pentru dezvoltarea ulterioară.

Şi ce-a făcut Columbeanu? A supus copilul unei traume pentru care ar merita judecat. Şi să meargă să-şi macine frustrările personale la închisoare, nu să le reverse asupra fetiţei. Din care a făcut obiect judiciar ca să-i plătească poliţe (încă) soţiei lui mult prea tinere şi prea frumoase, pe care a crezut că o poate cumpăra ca pe o statuie de colecţie. Numai picioarele ei sunt mai lungi decât el întreg.

Columbeanu, în mod evident un moş libidinos şi ranchiunos, a călcat în picioare sufletul fetiţei lui, izolând-o brutal de mama ei. Şi a făcut tot ce poate fi mai oribil ca să permanentizeze separaţia şi să culpabilizeze mama în mintea copilului, stigmat devastator pentru dezvoltarea fetiţei.

Cred că ştiţi prea bine, sunt la antipodul feminismului şi cred că există şi cazuri (excepţionale) în care un copil nu doar că poate, ci chiar trebuie să fie încredinţat tatălui. Sub nici o formă acesta. Dimpotrivă!

Columbeanu ar creşte fetiţa separată de mama ei, ca pe o păpuşă vie, previzibil expusă tuturor blazărilor, etnobotanicelor şi celorlalte în consecinţă. Cine e Columbeanu? Fiul unui funcţionar stalinist, dinozaurul funcţionarilor din România, care a plecat din Guvernul României doar după ce s-a plictisit şi a ieşit la pensie. Mult după vârsta pensionării.

Columbeanu e un parvenit. S-a întrebat cineva cum a făcut averea? Uriaşă! Personajul mi-a întors mereu stomacul pe dos şi aceeaşi senzaţie mi-a provocat-o şi Monica, pentru simplul (?) fapt că s-a măritat cu scârboşenia. Nici pentru tot globul de avere n-aş putea concepe o atingere cu „chestia-asta”  numită Irinel Columbeanu. Kkkhhhiackhhh!

Deci, nu dădeam doi bani nici pe Moni Gabor. Doar atât, că arată super. E născută să fie top model, la fel şi sora ei. Dar în rest, nu mă interesa personajul, ca să nu-mi provoace repulsie. Ca aproape toată „lumea mondenă” din România actuală, o adunătură de parveniţi. Imagine a ierarhiei întoarse, din cauza căreia, de altfel, ţara e distrusă. Aproape ireversibil.

Ce mi-a atras atenţia? Cum spuneam, în primul rând m-a interesat fetiţa. Soarta ei. Oricum, va fi traumatizată. Dar măcar să nu fie o traumă devastatoare. Deci, interesul meu a fost în primul rând unul pentru o persoană umană.

Pe urmă, deformaţie profesională când e vorba de PR, am remarcat ce talent are Monica. E o studentă strălucită în materie de imagine stilată, învăţată de la ilustrele ei modele şi mai ales, de la mentorii lor. Mai are şi o super-apărare conexă. O strategie avocaţială de succes. E clar că a învăţat, şi-a învăţat foarte bine lecţia, a studiat atent ce trebuie şi mai ales, ce nu trebuie să facă persoanele publice aflate în situaţia ei. Deci, s-a victimizat. Perfect. A refuzat orice declaraţie verbală. S-a limitat la una singură, lapidară şi scrisă. În rest, şi-a lăsat chipul să vorbească. Mimica serioasă, discret îndurerată, preocupată. O atitudine care a sugerat că a învăţat să aibă clasă. Sunt foarte multe cazuri de reuşită în acest sens pe plan internaţional. Nu-mi amintesc precedentul la noi. Dintr-o pipiţă, o lady. Asta e imaginea pe care o sugerează ea, convingătoare pentru încredinţarea fetiţei.

Columbeanu a muşcat ca prostul şi i-a făcut jocul. În contrast cu calmul ei tăcut, el s-a zbătut dizgraţios, a împroşcat-o cu noroi, pe ea şi familia ei, a demonstrat că e un tată degenerat, din moment ce îndepărtează programatic copilul de mamă. În mod brutal. Un bogătaş mahalagiu şi iresponsabil, care face comerţ cu sufletul unei fetiţe. Un nesimţit.

Dacă s-a remarcat generozitatea lui în cazul tuturor aventurilor pe care le-a avut şi pe care le-a înzestrat, în cazul celei pe care a luat-o de nevastă se dovedeşte de-o meschinărie rar întâlnită. S-a pretat până şi la declaraţia că nu-i dă nimic, fiindcă are chitanţele de la toate genţile pe care i le-a cumpărat. Şi de la toate.

Meschinăria, de altfel, a ilustrat-o Columbeanu şi în privinţa fetiţei, când a spus că 2000 de lei sunt suficienţi din partea lui pentru pensie alimentară. În timp ce ea a declarat, în contrast, că, în cazul trist în care nu i-ar fi încredinţată fetiţa, instanţa e cea care trebuie să decidă suma, după un calcul în funcţie de câştigurile ei. Şi la acest capitol l-a bătut la zero. De unde rezultă că mintea bate banii. PR de nota 10! Cum laude.

Ea a mizat pe cartea victimizării elegante, el s-a purtat ca la ţigănie. Contrast flagrant. În cauză sunt înseşi educaţia şi mediul în care trebuie să crească un copil. Pe asta a mizat şi el, dar a jucat lamentabil.

Iar faptul că a cerut decăderea Monicăi din drepturile părinteşti a fost o mişcare-bumerang, fiindcă psihologii au constatat contrariul. El a mizat, de fapt, pe banii lui, a pornit de la premisa că e câştigător anticipat, jucând la intimidare. La intimidarea justiţiei. Ceea ce n-a făcut decât să pună în evidenţă – şi în valoare judiciară – victimizarea soţiei: atacată verbal şi deposedată de tot.

Columbeanu a părut un fel de Boc, iar Monica, populaţia persecutată.

În plus, Columbeanu e caz penal pentru mizeria cu filmuleţele postate pe youtube, în care a filmat-o în secret – femeia a declarat ulterior că sub şantaj – pe mama Monicăi, făcând afirmaţii grave, în defavoarea fiicei ei. Şi dacă le-a depus la dosar e ca şi cum Columbeanu s-a autodenunţat: pentru întregistrări ilegale şi încălcarea unor drepturi private. De asemenea, la limita penalului e şi cu declaraţiile unor prostituate despre nevastă-sa, cum că ea ar fi prestat anterior căsniciei. Unu, că se face de râs, doi, că declaraţiile poartă prezumpţia de uşurătate (uşor de achiziţionat) şi deci, sunt de natură să întoarcă stomacurile instanţei pe dos. De unde şi decizia. Care sper să se definitiveze.

OK, acum contrariaţi-vă!

29 răspunsuri to “MONI ŞI IRINA. MOŞUL GREŢOS AR MERITA DOAR PUŞCĂRIA”

 1. Hector Says:

  Si pizda proasta care si-a luat un cadavru pe post de sot, doar pentru bani, ce-ar merita? Sunteti penibili (penibile), in tara aceasta mamele a ajuns sa isi cresca fetele doar pentru a deveni curve, pentru o viata mai buna cica. Nu se incurajeaza munca, doar statul in patru labe in fata pulii, pe bani. Tara de curve! Dati-i foc si plecati!

 2. Motraux Says:

  Eu nu mi-am cunoscut tatal dar se spune ca si el era tot un motan negru…
  😳

 3. MONI ŞI IRINA. MOŞUL GREŢOS AR MERITA DOAR PUŞCĂRIA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 05 April 2011 – Blog « ANAF: incasarile din TVA au crescut cu 36% in primul trimestru […]

 4. un liberal deja optimist Says:

  Vai de fetita:mama curva, tata curvar!

 5. gogu Says:

  N-am nici o aplecare catre Monica insamoshu ala libidinos e cat se poate de gretos. Poate il intreaba careva cum „uita” sa dea banii angajatilor si le facea disparute cartile de munca. O lepra!

 6. adriana popa Says:

  OK .. dar trebuie sa admitem ca amandoi sunt 2 JEGURI UMANE.

  Nici cu pretioasa de Monica , incluta , aroganta si cu tuper exaberbat nu mi-e rusine.

  S-a maritat cu Cadavrul viu de Columbeanu sa scape de precurvie si prostitutie . Scopul scuza mijloacele ????

  O sa deprinda IRINUCA de la mama ei ( haida de nu vad pic de instinct matern la dama de lux din Bacau ) cea mai veche meserie din lume cea de PROSTITUATA DE LUX .

  MUNCA E GREA .. ESTE PENTRU PROSTI SI PTR TRACTOARE ..

  Vai de copil cu asa parinti …

 7. Sa nu uitam: Ieri s-au implinit 67 de ani de la bombardamentele anglo-americane din 4 aprilie 1944, bombardamente soldate cu mai mult de 4000 de romani morti « Hai ca se poate! Says:

  […] MONI ŞI IRINA. MOŞUL GREŢOS AR MERITA DOAR PUŞCĂRIA – Roxana Iordache […]

 8. Julia Says:

  Imaginea e doar spoiala, ca poleiala care acoperea ciocolata Pitic. La fle de subtire si la fle de fragila. Precum se vede din restul comentariilor, doar imaginea de Lady nu va acoperi faptele de parvenita fara rusine.

  Cind ma gindesc ca a facut copilul ala numai ca sa forteze mina cuiva sa o ia de nevasta, parca ma indoiesc ca ar trebui sa ii fie permis sa il si creasca.

  PS Din haznaua asta, ingerasul ala de copil e singurul care va suferi cu adevarat; oricunde va hotari un judecator sa o trimita!

 9. Portalio Forum Says:

  Eu sunt de parere ca Monica indiferent de ce a facut ea in trecut, Irinel stia cu cine se incurca, desi a intrat in hora. Si mai cred ca Monica merita sa isi tina copilul la ea,, cel putin pana copilul face 18 ani. Au gresit foarte mult ca si-au spalat rufele in presa, dar se pare ca Irinel, a vrut sa o denigreze.

 10. Radu Humor Says:

  @Roxana
  Doar aparent se pare ca ai sarit de la un subiect la altul !
  Trecand de la politica la Monica Gabor Columbeanu !
  Ca pana la urma tot de vestalele celei mai vechi meserii din lume este vorba. 🙄
  Citisem recent undeva o zisa romaneasca cu care nu prea sunt de acord :
  „Nu faci din cocos gaina, nici din udrea gospodina !”
  Pentru ca s-au mai vazut cazuri, si asta putea fi unul din ele, cand adevarate serpoaice ale amorului au devenit adevarate exemple de femei la casa lor ( ca sa nu fie vorbe, mutarea in alta parte este cel mai bun mod de despartire cu trecutul).
  Numai ca in cazul asta nu bogatul a inaintat divort, ci sarantoaca ajunsa soata de bogatas cu acte in regula 😉
  Care n-a mai putut rezista la bine, cum se spune si s-a gandit sa-si soarta nu in propriile maini, ci direct intre propriile-i picioare, ce-i drept ametitor de lungi
  ( ma gandesc la, la…, dar mai bine nu !).
  Asa ca a-l judeca doar pe el, care putea sa aiba cu banii pe care i-a cheltuit cu ea, in aceasta perioda, sute de femei , dintre care jumatate chiar cu picioare mai lungi si minte mai scurta ca a Monicai, mi se pare cel putin nedrept !
  Pana la urma, eu zic sa-i lasam in durerea lor, si sa ne ocupam de ale nostre (cred ca aceasta postare e cel mai frumos omagiu ce i se putea aduce unei femei ca Monica ) si sa asteptam sa creasca Irinuca .
  Pentru ca devenirea ei va fi o confirmare sau infirmare a celor sustinute si de adeptii si de criticii acestui fapt divers, iar noi sa ne intoarcel la oile (bovinele!) noastre, care ne conduc exact cum stiu ele mai bine ca ne pot face rau ! :mrgreen:

  P.S. Micuta Irinuca seamana atat de bine cu micutul Irinel incat acesta din urma nu se poate plange ca pana la urma n-a mai facut o afacere buna 🙄
  Iar naltuta Monicuta n-are nic ea a se palnge de tariful incasat pana acum si mai ales de pensia care va urma !
  Si-am incalecat pe-o sa si s-a rupt calul sub ea , dar v-am spus parerea mea !

 11. balbeck Says:

  Mosul asta a facut-o bogata,ea era o amarata si o sarantoaca prostituata.Consider ca mosul a gresit cand nu a lasat-o pe Monica sa-si vada fata.Daca o lasa,magistratii tot lui ii incredintau fata.Asa sa plateasca,dar nu cred ca plateste.Cine stie pana unde se ajunge.Cred ca nu cedeaza mosul.

 12. Maria S.(Timisoara) Says:

  E bine ca fetita e la mama.
  Ai dreptate.
  Nu e un subiect de ignorat.
  Chiar daca nu ma intereseaza personajele.
  Ii detest pe amandoi, nu in egala masura.
  In rest…
  N.C.
  Ai spus tu totul.

 13. balbeck Says:

  Irinel are fatza de pacalici.

 14. Sandi Says:

  Ar trebui consultat cotzcarul ala de Damaschin 🙂 Stie multe din trecutul bacauan al madamei !

 15. Roxana Iordache Says:

  @Hector. Etalezi un nivel înalt de înţelegere.

  @Motraux. Uneori e de la (stră)bunici. 😳

  @un liberal. De unde ştii, ai beneficiat? 🙂

  @Julia. Fetiţa au făcut-o mult mai târziu. Ea era la liceu, îşi dădea bac-ul când s-au luat. Era de 10.

  @gogu. Groaznic pentru bieţii oameni dacă a făcut aşa.

  @adriana popa. Oricum, are o stăpânire de sine care nu prea le reuşeşte multora.

  @Radu Humor. Nu-mi plac misoginii. Ştii de ce? Pentru că sunt cei mai afemeiaţi. 😀

  @balbeck. Vezi mai sus. N-ai dreptate. Gândeşte-te cum ai reacţiona dacă, de exemplu, cineva care n-o cunoaşte pe Diana Severin ar încondeia-o cum faci tu cu tânăra asta.

  @Maria S. Mulţumesc.

  @Sandi. Te referi la Udrea?

 16. Roxana Iordache Says:

  @Portalio Forum. Bun venit! Te-am scos de la spam, nu ştiu de ce te-a trimis acolo.

 17. Radu Humor Says:

  Parerea mea este ca daca mosul lasa sa se desfasoare corect procesul si Irinuca i-ar fi revenit din prima mamei, facea recurc Monica sa i-o dea lui Columbeanu, „sa si-o creasca, daca a vrut-o !”.
  Sau in cel mai rau, caz i-o aducea ea si i-o lasa pe cap, fara s-o mai ia inapoi !
  Si mai este o varianta dar nu vreau s-o fac cunoscuta gratis, decat dupa ce se impaca 🙄
  De unde ai mai scos-o pe asta cu misoginul de(din) mine ?!

 18. Radu Humor Says:

  Pe cea care stie despre Udrea cam cate stie Damaschinasta despre Monica, o cheama tanti Petruta, dar din pacate n-o poate face nimeni sa vorbeasca !
  Ca a avut grija Leana sa o „pecetluiasca” 🙄

 19. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Vorba ceea: hodoronc-tronc! Cât priveţte întrebarea, adică, nu eşti afemeiat? 🙂

 20. Radu Humor Says:

  @Roxana Iordache
  Daca as sti ca ma crezi ti-as raspunde sincer ca-mi plac femeile,
  dar si ele… pe mine 😆
  Dar dupa cate stiu eu astea nu se incadreaza la categoria incriminata de tine .
  Si mai ales n-am profitat niciodata de acest lucru !
  Dar culmea e ca nu-mi pare mie atat de rau, pe cat le pare (se pare!) lor 😉

 21. un liberal deja optimist Says:

  @Roxana Iordache,
  Buna replica! Cel putin asa reiese din revistele colorate!

 22. balbeck Says:

  O stiu si pe mama Dianei…
  @Dar Monica nu mai e acuzata de tentativa de omor?

 23. Elena Says:

  Ca Monica a dorit sa-si depaseasca si anume conditia, e doar de laudat. Ca libidinosul si aspirantul la minore e un parvenit nenorocit, doar cine nu vrea nu recunoaste.
  El are voie sa aduca fufe in casa, ca e CASA LUI .
  Ea e un copil naiv care a crezut in Cenusareasa, dar se pare ca s-a ars de-a dreptul.
  Cam cat de josnic poti sa fii, ca sa-ti iei darurile inapoi de la partenera de viata, pe motiv ca tu le-ai cumparat????
  Cam cat de egoist poti sa fii, ca sa-ti postezi filmuletzele cu propriul copil pe You-Tube, doar ca sa te razbuni???
  Ce explicatii va da peste putini ani, cand il va intreba Irina de filmuletele LUI cu blondele si de filmuletele cu EA, un copil minor aflat la cheremul unui … imi pare rau, orice epitet as gasi pentru asemenea ins, nu s-ar potrivi, deoarece as ofensa lexicul limbii romane!

 24. Roxana Iordache Says:

  @Radu Humor. Şi dacă ai minţi, tot te-aş crede că-ţi plac femeile. 😆 În rest, forget it, că nu eşti musulman. 🙂

  @un liberal deja optimist. Îmi place că-ţi păstrezi optimismul. 🙂

  @balbeck. 😯

  @Elena. De acord. Şi îi invit pe cititorii mei să vă viziteze blogul deosebit.

 25. Ghita Bizonu' Says:

  As vrea sa zic ca o fi fost Moni prostituata da ea avea vreo 17 ani si el cu 29 in plus … Hm .. amatorii de carne tanara si frageda ar trebui sa stie ca relatiile de acest gen nu prea au viitor si ca cat tine tine !(valabil si ptr muierile de 30 de ani care au pofta de unu pe la 20. Nu are rost sa se plana ca ala nu e de „caracter” ca nu caracteru le-a atras!)
  Cat despre- ea copil naiv – pe dracu ! Pustoaicele sunt a dracului de materialiste (inclus acu 40 de ani). Sau ma rog naivitatea lor e cam materilista ….
  Oricum zic ca in cazuri din astea is de parere ca omu e dator sa isi asume consecintele actelor sale (ca nimeni nu te obliga sa faci copii cu o pustoaica care nu stie sa tina furculita in mana !!)

 26. aromatherapy Says:

  excellent articles, useful for me. keep writing and happy blogging.

 27. Huhu Says:

  Mosu-i gretos?
  Dar curveta tinara nu-i mult mai gretoasa? Ptiu!

 28. calin Says:

  Nu, curveta tanara, cum ii spune Huhuhu, nu e gretoasa. s-a purtat admirabil pana acum. E cazul ca justitia sa-si faca datoria pana la capat si sa anihileze elanul bogatanului prost.

 29. calin Says:

  Mi s-a parut ca primul n-a ajuns. Scuze.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: