MÂNA DREAPTĂ A LUI GADDAFI A DEFECTAT LA LONDRA

Foto: BBC

Moussa Koussa, ministrul de Externe al Libiei, a defectat şi se află la Londra, anunţă Guvernul britanic într-un comunicat dat publicităţii azi-noapte de AP, preluat de Fox News.

Îi încurajăm pe cei din jurul lui Gaddafi să-l abandoneze şi să îmbrăţişeze un viitor mai bun pentru Libia, care permite tranziţia politică şi reforma reală, în acord cu aspiraţiile poporului libian”, se arată în comunicatul dat de Foreign Office. Contrar cugetărilor lui Băsescu din pivniţa politicii externe.

Abandonându-şi rolul şi funcţia, demisionarul îi dă o grea lovitură dezaxatului de la Tripoli, care îi încredinţase misiunea de a reprezenta Libia pe plan internaţional.

Conform organizatorului unui grup conducător al opoziţiei libiene în Regatul Unit,  Guma El-Gamaty, ministrul demisionar de Externe a fost, ani în şir, mâna dreaptă a lui Gaddafi, conducându-i, printre altele, serviciul secret şi negocierile privind atentantul de la Lockerbie, soldate, cum ştim, cu reacceptarea dictatorului libian ca partener de dialog cu liderii comunităţii internaţionale. Moussa Koussa e, deci, extrem de influent şi foarte important în perpetuarea de până acum a regimului de la Tripoli.

Fostul oficial libian este chestionat la Foreign Office, dar Guvernul britanic nu-i va acorda imunitate judiciară. O va obţine, probabil, în altă ţară, în care urmează să se refugieze asistat diplomatic.

Printre cei care au defectat până acum şi s-au alăturat opoziţiei se numără ministrul de Interne, ministrul Justiţiei, ambasadorul la ONU şi ambasadorii în SUA, Franţa şi India. Pe care nu voia Băsescu să-i recunoască, ca să-i facă în ciudă preşedintelui Franţei.

Gaddafi ar trebui să se întrebe cine e următorul care îl va abandona„, a declarat ministrul britanic de Externe, William Hague, reporterilor acreditaţi la Foreign Office. Referitor la Moussa Koussa, „Demisia lui arată că regimul Gaddafi, care deja s-a confruntat cu defectări semnificative, e divizat, sub presiune şi se prăbuşeşte din interior„, îl citează BBC pe şeful diplomaţiei britanice.

Al nostru tace, după toate prostiile pe care le-a comis încă preşedintele României.

3 răspunsuri to “MÂNA DREAPTĂ A LUI GADDAFI A DEFECTAT LA LONDRA”

 1. MÂNA DREAPTĂ A LUI GADDAFI A DEFECTAT LA LONDRA » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 31 March 2011 – Blog « Schei New Homes […]

 2. Lizbianca Says:

  Fah proasto!!!

  Ambasadorii aia n-au facut parte din delegatia care se prezenta drept conducatoarea rebelilor.
  Tu crezi ca ambasadorii aia si-ar fi ales ca sef al acelei delegatii pe fostul ministru de interne al lui Gaddafi?

  Tocmai ei sunt cei care au pus semne de intrebare si au refuzat sa-l recunoasca pe acel specimen drept lider al protestatarilor libieni!

  Mai citeste si altceva in afara de propriile-ti ineptii pt ca uite cum te faci ras!

  Prapadito 🙂

  Lasa ca vin imediat, tampitul ala de Horvath sau debilul ala de Mina, sa te lamureasca:)
  (Prin batista sau fara? :))

 3. SimP Says:

  Basescu tace pentru ca are muste pe caciula cat incape. De fapt caciula lui e un „viespar” de muste.
  Ii este frica sa nu descopere NATO ce afaceri facea el cu Gaddafi. Undeva in cusculia neuronului sau „anesteziat” mai zace putina jena (ca nu o pot numi „rusine”) sa declare ca este antiGaddafi … just in case se afla ce frati de cruce au fost.
  Am avut de peste 50 de ani , cu exceptia lui Constantinescu, doar presedinti monumente de falsitate: ceasca s-a pretins mare pro-vest reusind sa fraiereasca regina Angliei sa ii dea „un ride” in caleasca, Iliescu s-a pretins un revolutionar cu vederi democratice care organza mineriade de platat flori, bashescu se pretinde un pro-american sadea stand drepti in fata lui Putin. Intr-o societate normala „turnatorii” de la ambasada SUA ar fi fost niste scursuri umane. In „falsitatea” romaneasco-KGBistofila sunt (turnatorii) niste „gunoieri” care merita respect. Ei fac o munca ingrata dezvelind adevarat fata plina de zoaie a conducatorilor; fara ei am trai in mizeria securistoida fara sa ne stie nimeni chinul. Asa cum imi respect gunoierii care vin saptamanal sa imi ia gunoiul din fata casei asa ii respect si pe turnatorii de serviciu. Nu as face munca lor dar totusi ma bucur ca ei exista.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: