BLEJNAR, DEMISIA! IRESPONSABIL SAU AGENT MAGHIAR?

Foto:  business-forum.ro

Când Blejnar l-a detaşat pe Csibi Barna la Abrud, am scris că decizia reflectă administraţia la mişto caracteristică regimului Băsescu. Acum, când respectivul şi-a luat concediu în prima zi de detaşare, Blejnar spune că-l mută-n altă parte, dacă localnicii depun un memoriu de protest.

Sute de moţi au ieşit în stradă şi au protestat vehement, iar însuşi primarul din Abrud, cu nume de memorandist, Tiberiu Raţiu,  a cerut demiterea lui Csibi Barna şi „scuze pentru locuitorii din Apuseni”.

Şeful ANAF e ori miştocar iresponsabil, ori agent al separatismului maghiar. Era previzibil că va inflama spiritele, cu consecinţe incontrolabile.

Ce-a fost în capul lui Blejnar? Nimic sau nu s-a gândit că amorsează riscul major ca moţii cei aprigi – care de dimineaţă vorbeau de sicriu – să-l prindă şi să-l bată de moarte pe provocator? Era suficientă linşarea lui Csibi Barna, nici nu era nevoie să iasă – ceea ce se putea amorsa – un măcel, o nebunie gen Tg.Mureş 1990, ca să aibă Orban Viktor cum clama, în calitate de preşedinte în exerciţiu al Uniunii Europene, insecuritatea minorităţii maghiare în România, persecuţia, autonomia, ş.a.m.d. Sigur, sigur, de fapt, Crin e de vină. Nu-i aşa?

Noroc că oamenii la nivel local convieţuiesc paşnic – şi tocmai convieţuirea normală risca să o arunce în aer decizia lui Blejnar. Atitudinea locală a fost, din fericire, mai mult decât înţeleaptă. Minoritatea maghiară din Abrud a făcut ceea ce trebuia să facă din start conducerea UDMR, adică s-a delimitat categoric de Csibi Barna: „Gestul de la Miercurea Ciuc ne-a făcut cel mai mare rău posibil nouă, celor din comunitatea maghiară din Abrud şi, implicit, din Apuseni. Abrudul a ajuns să fie dat ca şi exemplu de bună convieţuire interetnică, iar acum gestul unui maghiar este regretabil. Putem vorbi despre o calamitate etnică. Ne-am trezit cu el aici, dar trebuia să fim şi noi consultaţi. Ne dezicem de el şi nu îl vom sprijini”, a declarat liderul Asociaţiei Culturale Maghiare, Lorand Kopenetz, citat de „Adevărul”.

La rândul lor, majoritarii români din Abrud, prin nouă asociaţii, i-au trimis o scrisoare deschisă lui Boc, în care apără convieţuirea locală exemplară româno-maghiară, îi cer premierului cu numele să revoce decizia şefului ANAF şi să-l demită pe Blejnar, solicitându-i să-şi ceară iertare. Citez fragmente care mi se par esenţiale:

„Domnule Prim Ministru, o detaşare poate fi legală pe teritoriul României, dar a utiliza aceasta în condiţiile unui conflict care poate deveni conflict interetnic este un gest iresponsabil şi atmosfera care a fost deja creată nu trebuie să fie tratată cu superficialitate de dumneavoastră”.

„Vă asigurăm, de asemenea, toţi cei prezenţi la întâlnirea de la Abrud că noi ne înţelegem în zonă cu toate grupurile etnice, avem o viaţă liniştită din acest punct de vedere dar constatăm din cele dezbătute azi, de persoane responsabile din comunitate că nu este cazul ca Munţii Apuseni să fie umiliţi cu o măsură care contravine oricăror norme europene de rezolvare a unei astfel de situaţii.

Cu speranţa că glasul moţilor va fi la timp şi corect ascultat de către dumneavoastră, vă prezentăm adânca noastră consideraţie şi speranţă de a ne păstra în rândul ţărilor europene care nu au probleme interetnice”.

Şi dacă a făcut-o involuntar, soluţia tot una singură este pentru Blejnar: demisia!

Acum, deodată cu Severin, al cărui caz pică mănuşă pentru jagardelele de la putere. Să mai uităm de poziţia devertebrată a regimului Băsescu faţă de situaţia din Libia, de poziţia patrupedă în raport cu regimul Orban din Ungaria, de patronii corupţiei din vămi şi ai crimei organizate, despre care deja nu se mai vorbeşte, de prostia lui Boc umilitoare pentru România, după ce un laureat al premiului Nobel pentru economie, Christopher Pissarides, citat mincinos în plenul Parlamentului la moţiunea de cenzură pe Codul Muncii,  îi dă un dos de palmă. Suficient pentru oricine mai are o urmă de strop de bun simţ ca să-şi dea demisia.

Boc, demisia, Băsescu, demisia! Despre Severin am zis deja.

P.S. Dana Grecu merită felicitări pentru dezvăluirea cu Pissarides. Păcat, însă, că Antena 3 nu ţine aproape de temele tari.  Sigur că nici Realitatea RV. Şi sigur că nebunia asta a putut fi instrumentată inclusiv ca să le iasă măcar dispensarea de Blejnar, dar neasociat cu corupţia. Ci doar cu prostia. Ceea ce, totuşi, nu pare. Deci n-are atenuante.

15 răspunsuri to “BLEJNAR, DEMISIA! IRESPONSABIL SAU AGENT MAGHIAR?”

 1. J o h n s o n Says:

  Gest provocator mai imbecil nu putea sa vina din partea unei autoritati care avea sarcina mai degraba sa aplaneze acel conflict intre romani si unguri…de fapt asta este nivelul,cum este Tatuka asa este si Sluga…Judeca situatia smechereste cu mintea unui smardoi calcat pe batatura…barna are solutia cea mai la indemana sa stea acasa in tot felul de concedii si sa fie sponsorizat din umbra de oameni de afaceri din etnia lui care sint de acord cu gestul facut la Miercurea Ciuc…Cu alte cuvinte inca o palma data autoritatilor romane responsabile cu sanctionarea acestui specimen.Care s-au dovedit mai proaste ca noaptea preferand o solutie de bodega,o mistocareala de solutie in locul uneia eficiente care sa dea satisfactie partii lezate.Demisia Basescu plus toata clica lui de derbedei…Imediat !

 2. balbeck Says:

  Blejnar nu isi da demisia.A spus ca nu si-o da.

 3. balbeck Says:

  Banc:
  52.Cristi Danilet canta Karaoke:
  -drumurile noastre toate,se vor infunda vreodata…
  Toti au inceput sa rada.
  -De ce radeti ma de mine?Vreti bataie?Am baut un pahar.Am luat-o cam in sus.Si ce?
  Cineva i-a dat inregistrarea.
  -Aoleo,imi cer scuze.
  Concluzia?Drumurile judecatorilor,toate,se vor infunda vreodata…

 4. Ovidiu Says:

  @ROXANA, CER SCUZE CA PUN SI AICI DOAR PENTRU INTERESUL PUBLIC- SENZATIONAL ION ILIESCU PENTRU PRIMA OARA POVESTESTE PE LARG DESPRE LEGATURA SA RELATIILE CU CEAUSESCU. PRINTRE ALTELE ZICE CA CEAUSESCU L-A PROTEJAT IAR ELENA CEAUSESCU AVEA GRIJA DE EL CAND ERA COPIL INTERVIU REALIZAT DE REVISTA VIP !!! NU RATA !!!!!!!! DA CLICK VEZI SI POZE INCENDIARE CEAUSESCU ILIESCU

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Roxana,

  Abia acum putem vorbi de o provocare în adevăratul înţeles. Să-l trimiţi pe Cipi ăla la Abrud ca să fie linşat (e un silogism cât se poate de simplu) înseamnă să rânjeşti şi să sfidezi un întreg popor. Blejnăr (aşa se citeşte, nu ştiu cum se scrie exact 😀 ) ştie exact ce face.

 6. BLEJNAR, DEMISIA! IRESPONSABIL SAU AGENT MAGHIAR? » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 21 March 2011 – Blog « Ce imi propun sa vizitez in Suedia? […]

 7. Proasta de Roxana Says:

  Blejnar a procedat cu foarte mult cap!
  A readus discutia in prim plan!
  Fara sa aiba atributii juridice in a judeca fapta respectivului, Blejnar a sensibilizat puternic populatia.
  Altfel, daca nu ar fi fost aceasta mutare, tu ai fi injurat ca proasta femeile pt ca nu te vor in PNL sau ai fi avortat iara niste placente urat mirositoare.

  Uite ca fara macar sa-ti dai seama s-a trezit rânza in tine!

  Proasto!

  Esti manipulata ca o carpa si tu te crezi mare ….mare ce?
  Mare batrana, stearpa si urata, ca altceva nu se lipeste de tine 🙂

 8. J o h n s o n Says:

  Roxana lasa-l pe onanistu de serviciu sa-si castige si el o paine ca il dau afara asfaltatorii de la EvZ daca nu oracaie si el ceva mizerii la ore tarzii …

  Am intrat sa-ti las un link,merita citit :

  http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/basescu-pregateste-cu-plus-dictatul-lui-hitler-572505.html

 9. Miscellaneous … « transildania Says:

  […] P.S. Va rog sa cititi pe tema de mai sus si la Roxana Iordache. […]

 10. transildania Says:

  De ce agent maghiar? nu poate fi agent roman? si agentul ala provocator angajatul sau la fel? Nu sunt interesati si multi si in Romania de diversiuni, conflicte si incitare la ura? Totul pe spinarea ardelenilor.
  Delegarea extremistului acolo e cea mai buna dovada. In Abrud nu au existat conflicte interetnice si traiesc acolo si familii maghiare sau mixte. Se incearca, de la Bucuresti, prelungirea si extinderea diversiunii.
  @Roxana, ca sa nu fiu inteles gresit: mi-a placut postarea.

 11. J o h n s o n Says:

  e agent basist…asta e o refulare golaneasca tipica marinarului…”mi-ai dat batai de cap cu gestul tau las’ ca-ti arat eu tie „…atat il duce mintea,razbunare imediata,pe loc daca s-ar putea nu se gandesc la implicatii,la echilibru si apalanarea conflictelor…nu,l-a calcat pe batatura(si inca foarte apasat pentru ca-i putea da mari probleme daca nu cumva chiar i-a dat in Ardeal) urmeaza fireasca si iresponsabila razbunare de Piata Chiliei…Blejnar de capul lui nu se juca cu posibilele reactii ale romanilor dar si ale secuilor am mai spus-o…pedeapsa lui Blejnar suna a umilinta mai mult decat a sanctiune.

 12. Roxana Iordache Says:

  @Johnson. Aşa cred şi eu.

  @balbeck. Ştie el ce ştie.

  @Gabriela Savitsky. N-ai văzut că toţi au tăcut mâlc?

  @Proasta de Roxana. Lighioană, cu numele ce-ai? Dacă n-ai fi caz clinic, laşitatea ta m-ar amuza. Dacă te-au dat afară de la SRI nu-i vina mea. Chestii de-astea le produceai. 🙂

  @Johnson. E travestit. 🙂 Şi să mă ierte travestiţii.

  @transildania. Ai dreptate, numai că interesul unor conflicte de aşa natură îl au de-alde Orban Viktori.

  @Johnson. Eu cred că e folosit, dar descreieratul şi-a dat seama că dacă acceptă jocul, riscă să i se rupă capul.

 13. Marcus Says:

  Adio Sarko Si N-am Cuvinte!

  Dup-un nou rateu cu Nutza, voda sta in pat turceste
  Si privind chiombis decorul, la niciunde el gandeste.
  Langa el sta si Elena admirandu-si manichiura
  Ajustand-o plictisita, unghii rotunjind cu gura.

  Suparat este chiombila si stresat nevoie mare
  Ca de-o buna vreme-ncoace nu si-a mai simtit-o tare.
  Ba, mai mult, la sfat de doctor incercat-a si Viagra
  Dar degeaba, flescaita moale fu cand vazu neagra.

  Inutil se rupse Nutzy in figuri de ceasul mortii
  Dumneai, netulburata, brusc muri in fata portii,
  Si oricat efort depus-au ambii, atat el si biata Nutzy,
  Totul fu facut zadarnic, sport degeaba-n ciuda putzii.

  Geaba incerca Manolea cu potiuni si leacuri multe
  Geaba fu in tiganime fiind supus la cele-oculte
  Geaba doctorii-n Viena il tinura-n tratament
  Geaba singur in privata facu ziua-ntrenament,

  Cand Elena, uda toata si plina de sex apil,
  I se daruie in noapte, totul este inutil.
  Falus mandru alta data si stiut erect si dur,
  Balegos sta pe oute, bun de cozoroc la cur.

  Tot gandind asa aiurea, chiombu-i brusc iluminat,
  Realizand ca toate-acestea sunt pentru ca-i el stresat,
  De cand Sarkozy in lume l-a tratat ca pe-un rahat
  Nici mandra, intre picioare, n-are gandu’ la sculat.

  Solutia este deci simpla si sta in puterea lui,
  Stresul poate sa-l alunge dandu-i-o francezului,
  Si in noua vanzolela cu razboi in Libia
  El îi da cu flit lui Sarco, sa isi scoale… sabia.

 14. mgabim2009 Says:

  Multi sint cretini pe lumea asta, dar unii cred ca sint mai cretini decit cretinii!

  De la Mircea Marian citire (EVZ): ” Un grup de tembeli (îmi cer sincer scuze faţă de cititori, dar nu pot să folosesc un cuvânt mai elegant) din Abrud au făcut ieri un miting împotriva detaşării lui Csibi Barna în localitatea lor. Dacă ar fi avut şi creier, nu doar gură cu care să zbiere, îl primeau cu pâine şi sare, îi ofereau găzduire, îl invitau la masă, îl ascultau şi îi răspundeau cu înţelegere. Mai mult nu este de spus despre această istorie stupidă.”

  Cit de cretin sa fi sa pui pe hirtie (nu mai zic sa gidesti) asa ceva!

 15. Ghita Bizonu' Says:

  Ambele amandoua plus escroc nesimtit …
  Asa la mica barfa daca ala ar ajunge la Abrud s-ar putea sa se lase cu omor… Nu nu ca ar sari pe el cum ar veni ..nu. Da mai bea omu o tarie (mama ! Si astia toarna in ei horinca ca in butoi! si sunt orice da nu abstinent!!!( dupa care se uita asa cam … si daca li se pare ceva ciudat ….. is baieti buni.. Ii taie si pe moroseni …..
  Asa ca ala ar trebui sa umble in lenjerie de tabla ca sa nu pata un accident .. mortal . Ma rog cat timp se bea apa … da apa are reputie cam proasta si li se potroveste si lor cantecu asta

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: