ÎMPĂRATUL JAPONIEI, APARIŢIE RARĂ LA TELEVIZIUNE

Într-una din rarele sale apariţii la televiziune, Împăratul Japoniei, Akihito, a făcut o declaraţie în direct la televiziunea naţională, exprimându-şi deopotrivă îngrijorarea faţă de drama fără precedent pe care o traversează Ţara Soarelui Răsare şi încrederea în capacitatea propriului popor de a depăşi calamitatea.

Suveranul japonez a avut intervenţia televizată de încurajare imediat după ce personalul tehnic a trebuit să abandoneze temporar centrala nucleară de la Fukushima, grav avariată în urma replicilor cutremurului din 11 martie. Programul televiziunii japoneze a fost întrerupt pentru difuzarea mesajului imperial.

Împăratul Akihito, citat de  BBC, a spus că s-a rugat pentru salvarea fiecărei victime şi că se roagă în continuare pentru poporul său: „Sper din adâncul inimii că, mână în mână, oamenii se vor trata unii pe alţii cu compasiune şi vor depăşi aceste vremuri grele„.

Mesaj de şef de stat adevărat, căruia nici un om nu-i este indiferent, care îşi tratează poporul cu dragoste şi ştie să-i fie aproape la greu, să-i întărească credinţa în puterea binelui, să-i insufle încredere şi solidaritate. Prin forţa propriului exemplu. Un şef de stat adevărat nu vorbeşte public decât atunci când are ceva important de comunicat şi adresat întregului său popor. Un şef de stat adevărat uneşte şi motivează toate energiile naţionale.

Avem şi noi, şi îl ţinem pe strapontină. În timp ce în sala tronului României răsună manele.

9 răspunsuri to “ÎMPĂRATUL JAPONIEI, APARIŢIE RARĂ LA TELEVIZIUNE”

 1. ÎMPĂRATUL JAPONIEI, APARIŢIE RARĂ LA TELEVIZIUNE » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 16 March 2011 – Blog « Interviu Dragos Anastasiu, presedintele Eurolines Romania – despre Travel […]

 2. Theodora Says:

  Nu imi gasesc ochelarii… ala care este aplecat este Obama?

 3. J o h n s o n Says:

  Spatiul TV la ei este ocupat mai mult de Presedintele Japoniei 😉 😦

 4. Roxana Iordache Says:

  @Theodora. Da. 🙂

  @Johnson. Din solidaritate cu al Norvegiei. :mrgreen:

 5. Costi Says:

  „GOOOD POINT……MAJESTATE !” – asa l-o fi salutat Obama ? 😀

 6. J o h n s o n Says:

  @ Roxana…M-ai luminat…Vai ce greseala am facut !

 7. shogunu' Says:

  Ăla-i rolul Mikado. Să vorbească atunci cînd are într-adevăr ceva de spus să-şi încurajeze poporul. De conducerea ţării se acupă altcineva. Mai nou prim-miniştrii şi guvernul, înainte shogunii.
  Banzai!

 8. Rangă Says:

  Motto : Fiecare cu împăratul său.

  „CODRUL MUNCII”

  Uitaţi-vă la JON*, Doamne cât e prost !
  Bătut în cap calcă în străchini, fără rost.
  Ca şi la Fucushima a pierdut controlul,
  Se-ncinge miezul social, e spart radiatorul.

  Aruncă “Codrul Muncii” uscat pesmete ;
  Să-l mânce mă-ta şi Emil băi brânză-n bete,
  Cu fiica ta buzata cu ochii cepe, o trecută jună.
  E vremea JON, cu toţi ai tăi s-o luaţi în mână !

  * Javra Ordinară Naţională

 9. Ghita Bizonu' Says:

  Pai norma ca tenno nu prea apare … Pana in 1945 era persoana divina , urmasul lui Amatseru si stapanul de drept al Japiniei pe fiecare centimetru patrat . Garda ii dadea onorul stand cu spatele la el ! (sa nu muradreasca sacra persoana ori sa nu ramana orbi si nu glumesc! La mic abrafa la fel au prezntat onorul lu Mc Arthur !).
  Prima data cand un imparat japozez a vorbit la radio a fost ptr a anunta capitularea (chiar si asa au ofts cativa cu idei contrare). A doua oara cand a negat natura sa divina ..
  Voi a zice ca suveranul nipon apare mult mai rar deact un suveran european. Comparat cu el orice suveran european este star de televiziune (mi se pare ca a publica o fotografie a imparatului fara avizul expres a celor indrituiti ar fi considerat un act de grava mocofanie . Cel putin in Japonia).
  Oricum plecaciunea lu O’Laba nu mi se pare de bun gust .. (O’Laba fiind el insusi un suveran . Nu va scandalizati un presedinte de stat in strainatate ESTE un suveran si se bucura de „privilegiile suveranului”. Permenul „privilegiile suveranului” este unul tehnic si era folosit si in dreptul socialist.) Am dubii ca McArthur s-a plecat atat de mult …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: