CINE COORDONEAZĂ ACTIVITATEA NUCLEARĂ ÎN ROMÂNIA!

Foto: BBC

Era uşor de anticipat că preocupările privind pregătirea României pentru un cutremur mare vor fi abandonate a treia zi. Acum se mai dau, sporadic, doar ştiri despre situaţia din Japonia. În rest, prostiile – în principal, din PD-L – ocupă tot timpul televiziunilor de ştiri.

În Europa, situaţia e la antipodul indolenţei româneşti, deşi în cazul majorităţii ţărilor UE riscul seismic nu-i comparabil cu cel vizând ţara noastră. Principala preocupare a liderilor europeni o constituie securitatea nucleară, asupra căreia sunt semne de întrebare.

În consecinţă, săptămâna aceasta, comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, se va întâlni cu experţii responsabili cu activitatea nucleară din ţările UE, cum informează EUobserver.

Guvernul Austriei a lansat, ieri, iniţiativa controlului de anduranţă asupra centralelor nucleare din Europa, după precedentul controlului efectuat asupra băncilor după declanşarea crizei financiare.

Ca urmare, ministrul austriac al Mediului, Nikolaus Berlakovich, ridică, azi, această problemă, la reuniunea cu omologii lui din ţările membre ale Uniunii Europene, cu propunerea de a se verifica „siguranţa uzinelor nucleare în caz de cutremur, modul în care se prezintă sistemele de răcire şi izolarea reactoarelor”.

Cine va participa din partea României şi cum se prezintă siguranţa nucleară în ţara noastră? CNCAN –  Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat – Vajda Borbala – şi coordonată de premier, deci însuşi Boc direct, din moment ce Cancelaria prin intermediul căreia era prevăzut să-şi exercite coordonarea a fost desfiinţată.

Deci, Boc coordonează securitatea nucleară a României! Care e preocuparea lui Boc la ora actuală? Candidatura la realegerea în funcţia de preşedinte al PD-L şi confirmarea ca prim-ministru. Prin ministru, ca să ce? De exemplu, să continue să taie masiv din personalul CNCAN, oricum insuficient, să le diminueze salariile şi să nu li le dea nici tăiate, decât la câteva luni o dată, în condiţiile limitării drastice a bugetului Autorităţii Nucleare a României. Şi în general, în domeniul cercetării, care primeşte 0, 000… Verificaţi!

La noi, se aşteaptă 50000 de participanţi la mitingul naţional de miercuri, din faţa Parlamentului, pe timpul moţiunii de cenzură. În Germania, sâmbătă, a doua zi după cutremurul revizuit la 9 grade din Japonia, într-un singur stat,  Baden-Wuerttemberg, 60000 de persoane au participat la un miting de protest, având în vedere că acolo funcţionează 17 uzine nucleare, iar în 27 martie sunt alegeri regionale. Deci, forţa opoziţiei politice şi/sau sindicale se vede şi din capacitatea de a mobiliza simpatizanţii în stradă. Nu că aş fi de acord cu ideea lor contrară centralelor nucleare, dimpotrivă, dar am semnalat aspectul ca pe o chestiune de principiu. Şi ca pe un fapt. Sigur, românii nu sunt nemţi.

La noi, securitatea naţională o elaborează un organism numit CSAŢ, teoretic, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, practic, partidul-stat plus serviciile. Iar pe comandantul suprem îl preocupă presa ca ameninţare la adresa securităţii naţionale. Nu vulnerabilitatea maximă a României în caz de dezastre. Nu securitatea nucleară.

Şi asta pentru că nu suntem în stare să le punem bulină roşie şi să-i aruncăm în aer.

43 răspunsuri to “CINE COORDONEAZĂ ACTIVITATEA NUCLEARĂ ÎN ROMÂNIA!”

 1. CINE COORDONEAZĂ ACTIVITATEA NUCLEARĂ ÎN ROMÂNIA! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 14 March 2011 – Blog « GURA PĂCĂTOSULUI: BOUREANU DESPRE SITUAŢIA PD-L […]

 2. Ce s-a vrut si ce-a rezultat « Daurel’s Blog Says:

  […] in Canada la specializare in centrale nucleare; am fost examinat si in teoria functionarii si sigurantei […]

 3. Ghita Bizonu' Says:

  Bashescu catre PDLachei sa auza intraga tara :
  primul sinistu este taributia mea constitutionala, partidele nu au ce sa se bage
  Pesemne nici parlamentu.
  Ca dandu-ne votu nost Pestonentialului dtau-iam acestuia pleniputorile asa cum explicatu-ne-a Paleologu Pleasca ot GDS .
  ia sa fi zis asta Ilici ! mama mama societatea in civil belita teleptuala a Romaniei lua foc ca comuni9smu ca democratiea ca Europa ca car ca mar.
  Acu ori consimte pri justifica.

 4. Antoniu Poienaru Says:

  Vai mai Roxana, ce rea esti!. Daca te uiti pe blogu’ lui Andreea Vass Paul tara mere struna. Intre alaptat, fuga la guvern, un interviu, o organizatie de muieri salajene si postarea pe blog, securitatea nucleului Boc e mai importanta. M-am tat luat si eu de tata lumea, cum zice ardeleanu si nu mica mi-a fost mirarea ca tocmai presa agricola sa-mi ia parte. Scrisu-i-am lu’ desteptu’ de Victor, ba trimisu-i-am desteptilor de la Ziua de pedele Cluj si nika. http://www.agrinet.ro/content.jsp?page=222&language=1.
  Nu trebuie sa-i mai tragem de maneca si sa-i averizam de pericole. Ei se pricep la toate iar noi vorbim in van. Va veni vremea seismelor si ii vom scoate de sub daramaturi.

 5. olimpiu Says:

  Boc are lectia scrisa de Base&consilieri in ghiozdan si altceva decat s-o invete pe de rost ca pe o poezioara nu are de facut, asa ca putem dormi linistit , securitatea vegheaza!!!

 6. Buddywonca Says:

  roxana…..reactoarele nucleare din ro functioneaza pe un principiu canadian care foloseste uraniul natural si apa grea…si dc nu e apa grea in caz de break up…..reactia se opreste automat deci nu se continua si nu se poate produce acest melt down total…..aviz cretinilor care vor sa meaqrga ptr alte centrale cu alt tip de tehnologie nu cea canadiana…..

 7. Exclus « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] Revenind la sedinta din seara aceasta, va zic ca eu nu am fost chemat sa ma pot apara in vreun fel in fata unei turme spalate aproape, pe creier, care pune botul la tonul de semi-interlop al acestui Puiu. Intr-un fel, nu imi pare rau de faptul ca am fost exclus dintr-un Birou in care politica se mimeaza mai ceva ca orgasmul anumitor blonde – se stiu ele care sunt – insa imi pare rau ca (si) de munca mea din vara anului trecut, se cam alege acum praful si pulberea. Ce mai stiu este ca, desi a fost intrebat de ce nu sunt si eu acolo, ar fi zis ca nu am raspuns la telefon. Adevarul adevarat este insa ca e dificil sa raspunzi la telefon, daca nu te suna nimeni sa te anunte de o  anume chestiune, asa cum au facut si ei  in seara aceasta , intr-un stil deja consacrat al T.N.L. Braila. Conform Statutului TNL/PNL, cel care este “acuzat”/”judecat”, are dreptul sa vina si sa se apere, deci sa nu credeti ca m-am apucat sa fac acesta afirmatii fara rost! […]

 8. FLOTA ROMANIEI « Hai ca se poate! Says:

  […] CINE COORDONEAZĂ ACTIVITATEA NUCLEARĂ ÎN ROMÂNIA! – Roxana […]

 9. Monica Says:

  Roxana, ai dreptate. Boc este deosebit de interesat de activitatea nucleara si de CNCAN in particular.

  Recent, a numit un pedelist secretar general la CNCAN. Functia de secretar general a fost special infiintata pentru un individ cu pile si fara studii de specialitate, si care nu indeplineste cerintele de ocupare a postului creat pentru el! Asta totusi nu l-a impiedicat pe Boc sa il numeasca temporar in functie, cu decizie publicata in monitorul oficial nr 159 pe 4 martie 2011.

  Barbu Domitian, un personaj obscur, fara studii, carator de genti pe la diferiti ministri, lingau pedelist si bolnav psihic, a fost numit secretar general la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare din Romania – autoritatea care se asigura ca instalatiile nucleare sunt operate in conditii de siguranta.

  Luati masuri, investigati cum au fost incalcate conditiile de ocupare a acelei functii, cum s-a folosit Domitian de un CV fals, de un doctorat luat pe pile si de relatii politice cu senatori PDL de Alba pentru a se instala pe o pozitie care nu este necesara in structura CNCAN si pentru care oricum nu are competenta.

  Boc isi bate joc de o tara intreaga. Numeste numai dobitoci. Trimiteti pe cineva sa ii ia interviu secretarului general sa va spuna cum e cu accidentele nucleare din Japonia si ce parere are el. Sa vedeti cat de nebun si de rupt de realitate e.

 10. gogu Says:

  …….

 11. marina Says:

  Nu il cunosc prea bine pe acest nou numit secretar dar am f multe cunostinte despre cei care au condus CNCAN ul pana in prezent. Sunt niste persoane care nu si-au vazut decat intersesele proprii, cu deplasari in strainatate de pe urma carora ramaneau cu o gramada de euroi, cu masini la scara folosite in interesul personal, cu umilirea si discriminarea personalului administrativ, persoane din cauza carora CNCAN ul a ajuns in situatia in care este acum, cu HG-uri facute dupa bunul plac al unora, dupa un sprit sau mai multe, si dupa care oameni au ajuns sa fie dati afara .Daca stau si citesc cele spuse de unii, nu stiu cine este mai bolnav psihic, dl. numit acum secretar sau cea care a condus institutia pana in prezent impreuna cu cel care a influentat-o din umbra?!
  Pentru ca pana acum cativa ani CNCAN chiar era o institutie recunoscuta pe plan mondial, dar asta pana la venirea d-nei care se afla acum la conducere si care a distrus tot ce au realizat precedesorii sai. As vrea sa vad si realizarile sale marete, mai ales in institutie si mai ales pt oamenii pe care ii conduce, si dupa aceea sa vedem care e mai bolnav. Aceasta d-na impreun cu cel care a consiliat-o sunt bolnavi de egoism si trufie ceea ce este mult mai rau. De culoare politica si boala psihica te mai vindeci dar de egoism nu prea. Ca nu prea cred ca dl. secretar numit acum o sa verifice personal, sau o sa autorizeze, tot personal, tot ce tine de centrala de la Cernavoda. Asta o fac tot lingaii din CNCAN care pana acum au avut si ei f. multe avantaje iar acum li s-au cam taiat . Si nu cred ca dl secretar, daca a incalcat anumite conditii, are vreo vina pt. ca daca stau sa ma gandesc si cei din conducere au mai calcat pe alaturi in ceea ce priveste unele conditii , si nu s-a mai ofuscat nimeni. Asa ca mai intai sa vedem gunoiul din ochiul nostru si apoi pe al altuia. Ca de ” experti” e plin CNCAN-ul si ti se face greata de atatia, de-aia o si ducem asa bine.

 12. Antoniu Says:

  Ref.numire secretar general la CNCAN……
  Nu stiu cine esti Roxana sau Monica ce interese reprezinti, dar esti paralela cu domeniul nuclear. Vorba aceea, cate probleme sunt pe zona asta, semnalate numai in ultima vreme, ma determina sa cred ca tocmai de aia a fost numit acest DOMN secretar general. Intamplator il cunosc pe doctorul Barbu, pe inginerul Domitian Barbu si nu e asa cum il zugraviti voi. Nu cred ca i se poate reprosa nimik rau, este un om bine pregatit, apreciat de cei care l-au cunoscut sau au lucrat cu dansul. Bineinteles, de catre oamenii de bine, de cei ce nu au scopuri meschine, interese financiare si altele. Eu il stiu capabil sa rezolve multe probleme atunci cand e motivat sufleteste. E un om sensibil. Dar la noi romanii e mai usor sa stropim cu noroi demnitatea, cariera si profesionalismul cuiva. Cum altfel sa iesim noi mai usor in evidenta, cand suntem niste nulitati, facem comentarii ieftine sa murdarim imaginea, familia si idealurile cuiva. Asa ca d-nelor care va dati deja psihiatru…ar trebui sa cunoasteti ca e simplu sa terfelesti imaginea cuiva. Daca e femeie spui ca e c…a, dar ca barbat ? O rezolvi zicand ca e nebun sau psihopat, obscur, nepregatit ???? Cine va da dreptul sa evaluati astfel un om, voi niste frustrate ? Calomniind omul asa, ati intrat in sfera penalului. Oricum sunteti varza pe toate planurile iar cu nuclearul, nu aveti voi nici in clin nici in maneca. Nu cunoasteti problemele reale din CNCAN, toate generate de proasta administrare a institutiei, nu stiti ca ei au concediat oameni, ca au cele mai mici salarii din sistem, etc…altele pe care le citim prin ziarele al caror protagonist devine CNCAN-ul tot mai des. Poate cineva s-a gandit sa schimbe toate astea, in bine, sa inchida robinetul care alimenteaza numai interese ale unora din CNCAN. O fi de bine poate, nu credeti???

 13. anonima Says:

  Dl Dr. Ing. Barbu Domitian este un specialist in acest domeniu si un mare nationalist. Un om care s-a luptat mereu pentru interesele CNCAN si ale angajatilor sai, spre deosebire de alti asa zisi „experti in domeniul nuclear”. Ma refer la „Tutankamon” – Lucian Leonida Biro, cum ii place sa se numeasca in cercul sau de lingai si pupatori de dosuri de sefi.
  Acest individ este adevaratul putregai carear fi trebuit inlaturat din structura institutiei. Un om care a cangrenat grav sistemul nuclear romanesc.
  Functiile pe care le-a avut in cadrul CNCAN de-a lungul anilor i-au adus o avere considerabila (o vila de peste 1000 mp la Cernica, proprietati imobiliare in SUA, conturi babane ) provenite din spagi luate ptr autorizarea activitatilor nucleare, cota parte din diunele de deplasare obtinute de subalternii sai, etc.
  Conducerea institutiei i-a mai adus acestui domn si o dependenta de bauturi alcolice in timpul serviciului sau la reuniuni nationale si internationale. Va imagininati cum ne priveste o lume intrega cand il priveste pe acest domn cu limba impleticita si ochii sticlosi?!
  Acest individ este un psihopat care se ocupa de ani de zile cu diverse anchete interne si abuzuri comise asupra angajatilor pe care nu ii considera apropiati de domnia sa.
  De unii a reusit sa scape pe motiv ca nu sunt buni de nimic. Unii dintre acestia au ajuns experti in cadrul AIEA. Oare de ce nu erau buni de nimic in CNCAN si au ajuns in pozitii care contrazic opiniile acestui domn Lucian Biro?

 14. Andrei Says:

  Dl. Ing. Barbu Domitian este intradevar unul din oamenii care a rezistat presiunilor si abuzurilor acestui Biro.
  Este un om de o reala valoare morala si intelectuala.
  A fost numit secretar general la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare in urma unor analize facute de cei care l-au sustinut si numit in aceasta pozitie. Este printre putinii oameni care stie multe din adevarurile care nu convin adevaratilor caratori de genti care il insulta prin aceste comentarii.
  Uneori binele invinge raul.
  Felicitari dl Dr. Ing. Barbu Domitian!!!

 15. Florin Tatar Says:

  Il cunosc personal pe domnul Barbu si este, cum spuneti, un om de o mare valoare morala, ca si mine de altfel. Totusi, domnul Barbu nu este specialist in domeniul nuclear, nu cunoaste legislatia aplicabila, nu cunoaste proiectul centralei de la Cernavoda si in general nu are competenta pe partea de securitate nucleara. El a lucrat in domeniul nuclear, dar numai pe functii administrative, fara responsabilitati tehnice. Nu il consider capabil sa ia decizii de reglementare, autorizare, control, etc. in domeniul nuclear.

 16. CV Says:

  Barbu Domitian are un CV care il recomanda pentru postul respectiv. Il gasiti pe pagina CNCAN: http://www.cncan.ro/acasa/despre-noi/cv-secretar-general/

 17. CV (reluare) Says:

  Daca tot mentionati CV-ul…
  Intrebarea este daca functiile pretinse au existat cu adevarat sau sunt doar in imaginatia domniei sale.
  De ce nu mentioneaza de exemplu (si justifica cu documente) intre ce ani si-a facut studiile superioare, asa cum sunt trecute in toate CV-urile uzuale?
  Ca sa nu se observe ca nu avea cum sa ocupe acele pretinse functii INAINTE de a fi absolvite studiile necesare?

  Lucrarea de doctorat de exemplu, din 03 Dec. 2005, se intituleaza:
  “Cercetări privind creşterea eficienţei proceselor tehnologice, prin 
  încălzirea semifabricatelor.”, conform link-ului: http://doctorate.ulbsibiu.ro/obj/documents/RAPORT-ANUAL2005-2006.pdf.
  Din titlu nu cred ca are vreo legatura cu nuclearul – dupa cum este mentionat in CV – ci cu prelucrarea la cald a materialelor.

  N-as crede ca postul respectiv a fost obtinut prin merite profesionale deosebite.

 18. Vizitator Says:

  Pt. CV (reluare) din 31 Aug.: Aveti perfecta dreptate, functiile sint pur imaginare, iar studiile care sa le justifice nu exista. Trecutul lui Barbu Domitian ar fi o bonanza pentru un adevarat jurnalist de investigatie.

 19. mama lu' barbu Says:

  Organigrama CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare) a fost modificata in 2011 pentru a se facilita numirea intr-o functie de conducere a unui individ incompetent.

  Pe 29 noiembrie 2011 implineste varsta de pensionare (a facut 64 de ani pe 29 septembrie 2011) si raporturile lui de serviciu inceteaza de drept.

  Prin Hotărârea 26 din 5 ianuarie 2011 (Hotărârea 26/2011, publicată în Monitorul Oficial 40 din 17 ianuarie 2011 (M. Of. 40/2011)) privind modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, s-a creat funcţia de Secretar General al CNCAN.

  In funcţia de Secretar General al CNCAN a fost numit dl. Barbu Domiţian, începând cu data intrării în vigoare a Deciziei 25 din 4 martie 2011 (Decizia 25/2011, semnată de Primul Ministru, privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de secretar general al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare de către domnul Barbu Domiţian).

  De fapt, functia de Secretar General al CNCAN a fost creata special pentru dl. Barbu. Nu este normal ca organigrama unei institutii publice de interes national sa fie modificata numai pentru a se acorda un favor unui individ care dorea o functie de conducere, dar, din pacate, aceasta situatie este din ce in ce mai des intalnita.

  Potrivit legii 188/1999, articolul 92, numirea temporara intr-o functie vacanta (asa cum era cand a fost creata) se dispune pe 6 luni, iar prelungirea se face numai in conditii extraordinare, daca s-a organizat concurs si nu s-a ocupat postul. Nu s-a organizat nici un concurs, iar numirea temporara ar fi trebuit sa inceteze la data de 4 septembrie 2011, dar Dl. Barbu a fost „uitat” in functie, probabil in ideea ca oricum trebuie sa iasa la pensie pe data de 29 noiembrie 2011. Totusi, orice zi in care este pastrat in functie agraveaza situatia in care a adus CNCAN.

  In plus, dl. Barbu spune tuturor celor care vor sa il asculte ca el este sustinut de Premierul Boc si ca nu il scoate nimeni la pensie si ca, daca se intampla asa ceva, el se duce la toate televiziunile si distruge CNCAN. De fapt, a chemat televiziunile la el, in sediul CNCAN si manipuleaza opinia publica. Ultima porcarie: Barbu a aparut la emisiunea protv Romania, te iubesc si a declarat ca nu exista control nuclear in Romania. Controlul nuclear inca exista, in ciuda unor incompetenti ca Barbu ca incearca sa distruga domeniul nuclear si imaginea CNCAN.

  Andras Szakal de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici este partas la numirea si mentinerea ilegala in functie a lui Barbu Domitian.

  Anchetati numirea lui Barbu si mentinerea lui in functie cu o numire expirata!

 20. mama si tata lu' Borbala Says:

  ––––––––––––––––––––––

  „BOMBA” DE LA CNCAN, VAJDA BORBALĂ, A FĂCUT SECURITATEA NUCLEARĂ PRAF.

 21. mama lu' Borbala Says:

  CONSTIENTIZATI-VA EFECTUL FAPTELOR PENALE PE CARE LE-ATI SAVARSIT SI CONTINUATI INCA!!! NU AVETI CONSTIINTA DE OAMENI NORMALI, NU AVETI DISCERNAMANT!!!! AVETI UN MINUT DE LUCIDIDATE? SUNTETI BETI DE FERICIRE , BANI MULTI, DEPLASARI IN STARINATATE PE BANII STATULUI. OPRITI-VA !!!! DOMNUL SECRETAR GENERAL BARBU DOMITIAN,UN OM CU MULTA EXPERIENTA IN DOMENIU, CU MULTA EXIGENTA, VA CERE SA PUNETI OSUL LA TREABA… E NORMAL SA NU VA PLACA, DUPA ATATA DOLCE VITA

 22. mama lu' Borbala Says:

  Inconstientilor cu creierul spalat de o chinezoaica-malaeziana-unguroaica incompetenta, numita doar pe criterii politice, care nu stie decat sa va aprobe deplasarile in strainatate sa va destrabalati in toate tarile planetei, DOMNUL SECRETAR GENERAL DOCTOR INGINER BARBU DOMITIAN, A FOST NUMIT IN ACEASTA FUNCTIE PENTRU A SALVA VIETILE OAMENILOR PREDISPUSI UNEI IMINENTE CATASTROFE NUCLEARE SI PENTRU A SALVA PRESTIGIUL CNCAN-ului CAT NU VA FI PREA TARZIU. TREZITI-VA LA REALITATE, CRIMINALILOR!!!!!

 23. mama lu' Borbala Says:

  ???

 24. mama lu' Borbala Says:

  Doamna Presedinte Vajda Barbola…sau ma rog, cum s-o scrie, licentiata in ape termale si in contabilitate, se joaca , cu butoanele centralei nucleare de la Cernavoda.

 25. Antonius Says:

  Constat si mă intreb de ce te interesează şi iţi este aşa de frică de prezenţa domnului dr.ing Barbu Domiţian în funcţia de Secretar general al CNCAN, sau nici nu-l cunoşti şi te-au determinat alţii să-i faci „un bine”. Pentru că nu ştii, dar faci aprecieri, în legatură cu plecările in străinatate ale dânsului , in interesul serviciului , din CNCAN, îţi spun că ai fost, din răutat, minţit. Domnul secretar general are în instituţie o vechime de aproape opt ani, destul de mulţi, pentru a avea şi multe deplasări, plimbări cum le spui, dar probabil, inferioare şi incomparabile ca număr şi durată cu ale celorlalţi salariaţi, apropiaţi de vîrstă si experientă.
  Ar fi interesant, pentru asta, să ştim, chiar exact, dintr-un control competent al Corpului de Control al Primului Ministru, care este situaţia deplasărilor în străinătate care sunt campionii CNCAN, la acest capitol, pe durata ultimilor opt ani de activitate, care poate au strâns bani de invidiat din diurnele de deplasare şi stând mult pe acolo, poate găsindu-şi si serviciul 2 sau 3 plătite în valută.
  Te asigur că îl cunosc pe secretarul general al CNCAN şi că acesta nu bea, nu l-a văzut nimeni beat, iar realizările personale de zeci de ani şi comportamentul zilnic nu-l recomandă ca fiind un iubitor al băuturilor. Cei ce ţi-au spus asta, cred că au confundat persoana din conducerea CNCAN, veşnic cu sticle de tărie în birou şi suflarea aburind permanent a alcool. S-au râs de tine si i-ai crezut, tu preluând şi transmiţând, cu rea credinţă, denigrarea. Este mare ruşine şi păcat să faci rău unei persoane pe care nu o cunoşti şi care nu ţi-a făcut nimic. Ce răutate, ce invidie maladivă indusă fraierilor!

 26. Ahile Says:

  Ref.”mama lu barbu spune”
  Duduie! Nu ai bun simţ şi nici un drept să târăşti în mocirla CNCAN şi să aminteşti sau să întinezi cu vorbe pline de ură memoria unei MAME decedată de mai mult de treizeci de ani, MAMA domnului Secretar General al CNCAN, dr.ing.Domitian Barbu, care-i poartă respect şi recunoştinţă.
  Dânsul, probabil îţi va zice ceva, în gând, în numele durerii şi a impertinenţei tale, iar eu te sfătuiesc să-ţi titrezi pe viitor disertaţiile, uzînd de mama ta, care nu te-a educat bine şi nu ţi-a transmis calităţi demne de admiraţie şi respect.
  Cine eşti tu, ce rău ţi-a făcut Domnul Secretar General de eşti aşa de înveninată şi speriată de rămânerea în funcţie, sau faci jocul altora care te-au pus să scrii, fiind mai speriaţi decât tine de pierderea multor avantaje, de organizarea, disciplina şi responsabilitatea pe care dânsul le cere ?
  Ce grave infracţiuni a comis vreodată domnul Secretar General, de faci tu un asemenea efort de analiză analitică a aspectelor legate de numire sau de menţinerea pe funcţie? Cine eşti tu, unealta cui eşti? Ţi-ai terminat treburile tale pentru care eşti plătită bine, ai epuizat analizele profesionale sau ale infracţiunilor legate de ceilalţi factori de decizie cu ştate vechi şi importante în CNCAN, care te ţin în braţe?
  Vezi-ţi de treabă fătucă, analiza actvităţii Primului Ministru sau a altor factori de decizie din ANFP sau de oriunde, nu-ţi intră ţie in competenţă, ai altceva de făcut in timpul programului. Rezumă-te la tine, vezi-ţi lungul nasului şi caută-ţi de lucru, sau ajută alţi prieteni, poate au nevoie să scăpe de dosare penale, peste care, cred ei, că s-a aşternut uitarea. Tu, poate, mai renunţi la acţiunile imorale…care te degradează

 27. Zeus Says:

  CE-I LA COMISIA NAŢIONALĂ PENTRU CONTROLUL ACTIVITĂŢILOR NUCLEARE???
  Sunt stupefiat că de mai bine de o jumatate de an asistăm la o ponegrire şi o “sfâşiere” a unui cadru de conducere, numit pentru îmbunătăţirea activităţii, în functia de secretar general al unei instituţii importante, de autorizare, reglementare şi control în domeniul nuclear, Comisia Nationala pentru Controlul Activiţilor Nucleare (CNCAN), în care abuzurile, haosul şi neregulile perpetuate de mulţi ani, îngrijoreaza nu numai populatia şi factorii interni, dar şi factorii externi.
  Ştiţi sau bănuiţi, căror personaje importante din CNCAN, sau din altă parte, numirea domului dr. ing Barbu Domiţian în funcţia de secretar general al CNCAN, le-a încurcat planurile meschine sau afacerile, încât le-a produs o iritare şi un deranj atât de mare, ponegrindu-l mîrşav pe unde pot? Desigur, acelora aflati de mult timp la “timonă” cărora nu le-au convenit atribuţiile stabilite prin Decizia de numire a secretarului general şi faptul ca, dânsul de la început, a aplicat o politica de responsabilizare, disciplinare, organizare, control şi de reducere a haosului . A ştiut ce era de făcut aici, având o vechime în CNCAN de şapte ani şi o mare vechime şi experienţă în activitate.
  Pentru anumiţi contabili sau “specialişti” din CNCAN care şi-au luat licenţele şi au dobândit cunoştinţe despre sectoare de vârf, doar accesând şi copiind doar nişte titluri de lucrări fără a cunoaşte nimic din conţinutul lor, precum anonimul şi neiniţiatul în probleme nucleare, care aprecia în “CV-RELUARE” din 31 august 2011, faptul că lucrarea de doctorat a secretarului general cu titlul “Cercetări privind creşterea eficienţei proceselor tehnologice, prin încălzirea semifabricatelor”, nu are nimic comun cu domeniul nuclear, le recomand să nu mai denigreze, fiind total de rea credinţă şi să insiste în studiile lor, să citească mai mult decât titlul unei lucrări, căci conform zicerii româneşti „cine caută găseşte”. Aşa vor găsi în cazul de faţă, că toată teza de doctorat a domnului secretar general dr. Ing. Barbu Domiţian are aplicabilitate în domeniul nuclear, şi că dacă ajungeau macar la pagina 2, la Cuprins, găseau în afara capitolelor referitoare la transmiterea căldurii, procedee tehnologice, tratamente termice…, chiar şi capitol distinct de „materiale pentru reactori nucleari”, care, se pare, că ar trebui să aibă tangenţă cu domeniul nuclear, chiar şi pentru o doamnă geolog-contabil, preşedinte al CNCAN.
  Sunt revoltat şi spun ca ar trebui să le fie ruşine celor puşi numai pe căpătuială, pe favoruri, afaceri şi avantaje, care consideră că totul li se cuvine şi odată ajunşii la „caşcaval” îi înlătură pe cei buni care devin incomozi vrând cu adevărat să muncească.şi făcându-şi cinstit datoria. Cu astfel de şmecheri puşi pe căpătuială cu orice preţ, care au imobile, maşini, afaceri, deplasări în interesul serviciului în străinătate de ordinul sutelor, au serviciu în CNCAN şi în mai multe alte locuri, concomitent, la Viena şi nu numai…, ţara se duce de râpă. Nimeni nu-i întrebă prin ce mijloace le-au dobândit!
  Nimeni nu investighează cum au manageriat în ţară activitatea CNCAN de ani de zile, foştii conducători Biro, Zombori şi Vajda Barbola încât inspectorii EURATOM au găsit conform Raportului de inspecţie din septembrie a.c. deficienţe inexplicabile, cutremurător de grave şi periculoase pentru ţară şi populaţie:
  • nu există încă proceduri privind contabilitatea materialului nuclear şi un sistem de control pentru zona de bilanţ material WRMZ, ;
  • nu sunt încă proceduri pentru inventarul fizic, ceea ce contravine Regulamentului EURATOM 302/2005;
  • Deţinătorii de materiale nucleare raportează incorect şi incomplet către CNCAN, nefiind informaţi corespunzător de către CNCAN despre cerinţele legale ale Regulamentului EURATOM 302/2005;
  • Inventarele de materiale nucleare trimise la CNCAN nu pot fi susţinute şi dovedite de operatorii locali;
  • Informaţiile trimise la CNCAN şi în subsidiar la EURATOM nu reflectă realitatea fizică;
  • Controlul şi verificările referitoare la corectitudinea rapoartelor prezentate de către locaţiile WRMZ la CNCAN sunt lipsite de orice trasabilitate şi nu ajută CE în construirea încrederii privind fiabilitatea declaraţiilor pentru zona de bilanţ material WRMZ;
  • Nu există un control al calităţii declaraţiilor trimise la Luxemburg;
  • Lipsesc documente importante şi obligatorii (registrul de mişcare a materialelor nucleare,.)
  • Raportările nu concordă cu cerinţele de raportare, nu există rapoarte speciale care să justifice natura câştigurilor accidentale;
  • Există mari îndoieli privind capacitatea CNCAN de a gestiona locaţiile prezentate în WRMZ (mişcările interne între locaţii şi mişcările în/din această zonă de bilanţ).
  Apar în mod legitim întrebările: Ce-i asta? Unde ne găsim? Cum adică, nu există… nu se fac… şi de ce nu există ? De ce nu se fac? Ce au lucrat şi pentru ce au fost plătiţi salariaţii CNCAN? A avut cineva interesul instalării haosului? Cu ce scop? Ce manageri a avut de atâţia ani CNCAN? Ce susţinere a avut preşedintele CNCAN la Secretarul General al Guvernului care i-a permis să lucreze iresponsabil, să fie neglijent în activitate şi de ce oare? Ce fac inspectorii CNCAN prin judeţele patriei? Cum au prevenit prin controalele lor astfel de nereguli grave? Ce dotari de autoturisme ale CNCAN au ei şi pentru ce le folosesc, dar cei din centrala CNCAN ? Cu ce cheltuieli se întreţin inspectorii în teritoriu şi pentru ce rezultate? Ce fac soţiile inspectorilor prin judeţe, legat de activitatea CNCAN ?
  După aceste câteva deficienţe vechi şi grave enumerate şi semnalate în raportul EURATOM, se consideră că doamna preşedinte, contabil-geolog, Vajda Barbola şi-a făcut datoria?, că CNCAN A FĂCUT REGLEMENTARE SAU CONTROL? Nu-i reveneau astfel de sarcini, precum nici cele semnalate de Curtea de Conturi şi uitate de toţi? Ce a facut să organizeze bine activitatea? NIMIC! ABSOLUT NIMIC!
  S-a preocupat doar să dea oamenii buni afară, să dezorganizeze instituţia, să-l ponegrească obsesiv şi să-i facă atmosferă, blocând şi anulând prin decizii şi ordine interioare, bunele măsuri luate de Secretarul General Dr. ing Domiţian Barbu (total dezinteresat de afaceri sau aspectul material) care, prin numirea în funcţia de conducere, i-a încurcat planurile personale ale doamnei preşedinte, căci de planurile de responsabilitate pentru ţară, nici nu poate fi vorba.
  Doamna preşedinte Vajda Barbola nu s-a preocupat de aşa ceva, după cum n-au făcut-o nici foştii preşedinţi Biro şi Zombori, şi după cum, lesne se poate vedea, fie chiar şi numai din întrebările simple ce decurg din Raportul, plin de deficienţe grave din septembrie a.c. al inspectorilor EURATOM, elaborat urmărind reglementări aplicabile de şase ani, ale Regulamentului EURATOM 302/2005,dar neaplicate şi tratate cu totală indiferenţă de către conducerea CNCAN. Din ce motive?
  Situaţia este gravă, şi este cazul ca domnul Prim-ministru să dispună urgent înlocuirea doamnei Vajda Barbola, întrucât, este străină şi dezinteresată de bunul mers al activităţii de autorizare, reglementare şi control nuclear, fiind protejata doamnei fost secretar general al Guvernului, Nicoleta Andreescu.
  CNCAN este în subordinea Secretariatului General al Guvernului, dar activitatea ei se desfăşoară “neobservat” în interesul unora, într-un mod păgubos pentru ţară, defectuos, superficial, haotic, iresponsabil şi deosebit de periculos, terfelindu-se imaginea ţării şi periclitându-se siguranţa cetăţenilor care plătesc impozite, dar NU! PENTRU CONDUCĂTORI PENTRU CARE INTERESELE, AVANTAJELE SCONTATE AU FOST MAI PRESUS DECÂT ORICE ŞI PĂLĂRIA CNCAN, MULT PREA MARE PENTRU EI !

 28. Karina Says:

  Daa, anchetati si numirea lui Vajda Borbala, si ea e „uitata” pe acolo de vreo 3 ani. Anchetati si abuzurile lui Biro cele din mandatul lui si al Vajdei, ei – „managerii perfecti” care au injumatatit personalul, au impartit angajatii in tabere pro si contra lui Barbu. Nu secretarul general e problema la voi acolo ci lipsa de bun simt. In loc sa munciti, va faceti si mai rau de ras. Mult mai mult decat o faceti pe la TV. Ne-am saturat de porcariile voastre, chiar nu ia nimeni masuri sa stabilizeze situatia si acolo? Ar trebui ca e , totusi o institutie a statului ! Sa o trimita si pe Vajda dupa Andreescu !!!

 29. BIRO Says:

  DOMNUL SECRETAR GENERAL ARE O SANATATE DE AVIATOR , ARE UN CALM ENGLEZESC DE INVIDIAT, ARE UN PSIHIC TARE SI ECHILIBRAT PENTRU CA ESTE UN OM INTEGRU, NEVICIAT: NU FURA, NU MINTE, NU BEA ALCOOL SAU CAFEA, NU FUMEAZA. ISI CONSERVA ENERGIILE PENTRU A RECLADI CE AU DISTRUS MAFIOTII DIN CNCAN.
  CNCAN-UL VA RENASTE DIN CENUSA…

 30. Examen Says:

  Daca e Barbu asa de bine pregatit din punct de vedere profesional, o sa accepte provocarea de a face dovada: sa se faca o comisie de evaluare, compusa din specialisti recunoscuti in domeniul nuclear, alesi obiectiv, pe criterii pur profesionale si sa ii puna niste intrebari la care sa raspunda public, sa vedem si noi ce stie. Sau sa se faca niste subiecte de specialitate si sa dea toti din CNCAN examen, inclusiv Barbu, cu transparenta totala, ca sa se vada atunci cine ce pregatire are.

 31. CV (reluare) Says:

  Zeus, daca esti asa de bine informat, de ce nu trimiti link-ul lucrarii de care vorbesti, in care sa putem citi macar cuprinsul? De unde ai reusit tu sa gasesti lucrarea respectiva? Singurele pagini gasite pe internet referitoare la „Barbu Domitian” sunt anuntul universitatii referitor sustinerea doctoratului, pe care l-am postat si eu mai sus, unde este mentionat doar titlul – care nu spune nimic de nuclear, anunturi cu retragerea din candidatura politica la Alba si decizia de numire temporara in functia de secretar general. La o asemenea cariera declarata in CV sunt surprins ca nu mai exista nimic altceva care sa-i sustina afirmatiile.

  Pentru cei care-i tot lauda vechimea si realizarile in institutie, cum se face ca
  – are restante de ani de zile la bonuri de carburant „uitate”,
  – isi permitea sa conduca autoturism de serviciu fara permis valabil ( facand si scandal agentului de politie care l-a oprit la un filtru ) motivand ca el are permis „pe viata” si nu da socoteala
  si
  – refuzand de cateva ori restituirea autoturismului institutiei dupa abateri disciplinare repetate, chiar dupa ce presedintele in functie i-a dat ordin scris in acest sens.

  Cum se face ca:
  – nu a pornit macar o data vreun calculator – nestiind sa utilizeze unul,
  – nu a finalizat personal vreo sarcina de serviciu,
  – lipsea cu lunile motivand prin concedii medicale,

  iar acum, in noua postura de secretar general, a reusit urmatoarele:

  – sa alinieze in curte autoturismele institutiei (retrase inspectorilor care trebuie sa se deplaseze in interesul serviciului),
  – sa blocheze semnarea documentelor supuse aprobarii (prin tinerea acestora „la saltea”, unele chiar saptamani intregi, – fara sa aiba curajul sa semneze pentru respingere si sa motiveze in scris acest lucru),
  – sa blocheze multe din deplasarile persoanelor neagreeate – unele fiind esentiale activitatii de control a institutiei,
  – sa denigreze institutia in interiorul acesteia, in guvern si in presa prin declaratii si folosindu-se de documente sustrase din institutie cu sau fara complicitatea altor angajati
  si
  – sa dea dispozitii verbale despre ce hartii sunt permise sa stea pe birourile angajatilor si in ce ordine.

 32. Barbu Aviatoru Says:

  Da, chiar asa, uitasem de nenumaratele concedii medicale pe care si le lua dl. Barbu pe vremea cand climatul politic nu ii era favorabil (adica nu erau la putere prietenii lui sa ii dea o functie de sef). Daca are o sanatate de aviator, cum zicea cineva mai devreme, atunci cum se face ca, pana nu demult, statea numai in concedii medicale? A avut atatea concedii medicale ca ar trebui sa si le treaca in CV.

 33. Petronius Says:

  Antonius, esti bine informat dar prost intentionat: intr-adevar, Corpul de Control al Primului Ministru a primit informatii privind deplasarile in strainatate ale personalului CNCAN chiar de la Barbu, pentru ca el are impresia ca daca el vaneaza deplasari in strainatate doar ca sa se plimbe, toti ceilalti fac la fel. Eu nu inteleg cum a putut el sa plece in deplasari in strainatate cand nu stie nici o limba straina si nu are habar la ce merge acolo. Profita de pozitie ca atunci cand veneau deplasari la aprobat sa spuna ca vrea si el sa vada tarile respective, ca nu le-a vazut niciodata saracul de el. Declaratia lui este pe internet si puteti vedea ca are destui bani sa se plimbe ca turist, in loc sa faca institutia de ras.

  Dă clic pentru a accesa Declaratia-de-avere-si-interese-Barbu-Domitian.pdf

  Cat despre deplasarile interne, delegatii pentru activitatile de control ale CNCAN, a refuzat in mod sistematic sa le aprobe. A impiedicat inspectorii sa isi faca treaba, ca apoi sa se duca la televizor si sa spuna ca nu exista control nuclear in Romania. Inspectorii de la Corpul de Control al Primului Ministru au vazut delegatiile pe care Barbu a refuzat sa le aprobe si cunosc toate abuzurile pe care le-a comis in functie.

  Raportul inspectiei Euratom despre care vorbeste Zeus se refera la probleme cu WRMZ – micii utilizatori de materiale nucleare, de exemplu institute de cercetare, laboratoare si institutii de invatamant, care detin cantitati mici de uraniu saracit si compusi chimici e.g. azotat de uraniu si care nu si-au tinut contabilitatea materialelor respective in mod corespunzator. Aceste deficiente au fost identificate si de inspectorii CNCAN si de inspectorii Euratom si sunt in curs de rezolvare. Dar ce spune Zeus, ca sunt „cutremurător de grave şi periculoase pentru ţară şi populaţie” este o exagerare grosolana. Ca si Barbu, Zeus nu stie ce e aia WRMZ si la ce se refera de fapt neconformitatile respective, dar vrea sa se foloseasca de ele pentru a denigra CNCAN si controlul nuclear, in speranta ca se alege praful de institutia de la care a luat Barbu un salariu nemeritat cel putin 8 ani de zile.

  CNCAN a dat deja socoteala pentru problemele respective la toate autoritatile cu competente in domeniu, a explicat situatia si s-au luat actiuni corective cu mult inainte ca Barbu sa sustraga documente clasificate si sa le dea la presa si la diversi senatori PDL. Ca sa va faceti o idee despre „gravitatea” neconformitatilor in domeniul garantiilor nucleare, aflati ca este minora in comparatie cu gravitatea actului unui inalt functionar public care subtilizeaza documente clasificate ca „secret de serviciu” si le raspandeste fara discernamant doar ca sa iasa scandal.

  Oricum, eu nu imi mai bat capul cu prostiile care se vehiculeaza pe blogul asta, pentru ca tot ce scriem noi aici este inutil. Toti cei care trebuiau sa stie ce a facut Barbu in timpul mandatului lui stiu deja. Daca mai exista vreun pic de dreptate in tara asta, Barbu va fi tras la raspundere.

  Si ca sa inchei, un mesaj pentru toti prietenii lui Barbu: sa va dea dumnezeu sanatatea lui de aviator, calmul lui englezesc si mai ales luciditatea lui!

 34. BIRO Says:

  DOAMNE DUMNEZEULE, FIE-TI MILA DE ROBII TAI, ASA DE CURATI SI NEVINOVATI!!!! REACTIONEAZA MAI RAU DECAT SATANA IN TIMPUL EXORCIZARII, MI-E MILA DE SUFLETELE LOR „CASTE” SI „NEPRIHANITE”.
  SE VEDE CATA DEXTERITATE SI PRICEPERE AU, IN EFECTUAREA SARCINILOR DE SERVICIU CU PRIVIRE LA ASIGURAREA SECURITATII NUCLEARE.
  DOAMNE IARTA-I , CA HABAR NU AU CE-I ASTEAPTA!!!

 35. Mihai cel Mare Says:

  Ar fi cazul sa cititi cel putin Cv-ul acelui domn Barbu Domitian inainte sa va dati cu parerea despre competenta lui de a conduce CNCAN…cu siguranta mult mai calificat decat este gazda acestui blog de a face comentarii pe orice tema in aceasta lume.

 36. FALS Says:

  CV-UL FALS AL LUI BARBU DOMITIAN SE GASESTE AICI: http://www.cncan.ro/assets/cvsecretarb007.pdf

  SA II VERIFICE CINEVA CV-UL, PENTRU CA CEI CARE L-AU NUMIT IN FUNCTIE NU AU AVUT GRIJA SA O FACA. L-AU LASAT SA ISI FACA DE CAP 9 LUNI DE ZILE INTR-O FUNCTIE INUTILA. A FACUT NUMAI ABUZURI SI A FACUT DE RAS INSTITUTIA.

  DAR ACUM ORICUM ESTE TARDIV, OMUL A IESIT LA PENSIE.

 37. SPECIALIST Says:

  “NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII”
  De curând s-a verificat asta, spre disperarea doamnei preşedinte al CNCAN Vajda Borbala şi a acoliţilor ei, care din egoism şi pentru apărarea propriilor interese, fac orice, nu au limite, nu au omenie,”nu lasă şi pe altul să trăiască”, nu ţin cont de interesele instituţiei şi de nimic, fiindu-le străină chiar şi înţelepciunea unor astfel de cuvinte româneşti (pe care, poate…, nici nu le iubesc).
  Cam, din luna februarie 2011 (neevidenţiind aici şi acum, acţiunile grosolane, lucrative, ale fostei conduceri CNCAN), sub conducerea doamnei Vajda Borbala, s-a declanşat şi s-a făcut o instigare fără precedent a personalului CNCAN într-o luptă mare, fără sens, în instituţie şi în afara ei, împotriva numirii domnului dr. Ing. Barbu Domiţian în funcţia de Secretar General al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, instigare din motive de neînţeles, dacă privim doar interesul de îmbunătăţire a activitaţii CNCAN, activitate de reglementare, autorizare şi control în domeniul nuclear.
  Stau marturie acestui început ostil, mesajele cu denigrarile şi agitaţia din lunile martie, aprilie a.c. total nefondate, ireale, cu iz calomniator- penal si fară acţiuni-obiect al unor dosare civile sau penale, pe care le au mulţi oameni cu vechimea şi experienţa domnului Secretar General dr. ing Barbu Domiţian, dar pe care, dânsul nu le are, fapt pentru care, nefiind şantajabil, nu a fost bine primit în noua funcţie de conducere din CNCAN.
  În stilu-i caracteristic, Doamna Vajda Borbala a tulburat cât a putut apele, pe tot mandatul secretarului general, pentru a fi ocolit şi boicotat de salariaţi, instigând şi forţând prin mesaje denigratoare încetarea numirii pe aceasta funcţie, la începutul lunii septembrie a.c., ceea ce nu i-a reuşit, numirea secretarului general nefiind de competenţa dânsei.
  A forţat şi a anunţat public, la sfârsitul lunii noiembrie a.c., prin mesaje calomniatoare, veninoase, ale slujitorilor fideli, interesaţi şi ei, de plecarea celor necorupţi şi incomozi, că în 29.11.2011 domnul Secretar General este pensionat. AŢI DEZINFORMAT DOAMNA VAJDA! Domnul Secretar General al CNCAN dr.ing. Barbu Domiţian este la serviciu. Incetarea raporturilor de serviciu ale dânsului nu intră, în competenţa dumneavoastră, oricât de mult aţi forţat nota.
  În competenţa unui preşedinte responsabil al CNCAN trebuie să intre organizarea şi buna funcţionare a instituţiei, pentru a răspunde obiectivelor de interes intern şi extern pentru care a fost creată, ceea ce nu concordă cu afacerile şi interesele doamnei Vajda Borbala.
  Aţi greşit Stimată doamnă, opunându-vă de prea multe ori şi sperând că faceţi numai ceea ce vreţi într-o instituţie a Statului Roman, plătită din bani publici! Aţi dat oameni buni şi mulţi afară din CNCAN. Ei vor reveni, conform hotărârilor judecătoreşti şi veţi plăti salariile lor, pentru abuzul în funcţie!
  Cu domnul Secretar General dr.ing. Barbu Domiţian nu v-a mers. Este un bun manager, cu multă experienţă, cinstit, nepătat, dedicat activităţii şi intereselor instituţiei, un adevărat luptător şi un bun roman, dar incomod pentru cei corupţi. Felicitări Domnule Secretar General pentru verticalitatea, moralitatea şi lupta dumneavoastră dreaptă!
  Doamna Vajda, concediul pe care vi l-aţi luat de sfintele sărbători ale Crăciunului şi Anului Nou, vă dorim să vă fie plăcut. Fiţi fără grijă, activitatea instituţiei va merge!.
  SECRETARUL GENERAL DR. ING. BARBU DOMIŢIAN ESTE LA SERVICIU, PENTRU CĂ INSTITUŢIILE ABILITATE NU AU DISPUS ALTFEL!“, fapt ce v-a fost comunicat, la solicitare, în scris.
  Poate veniţi cu gânduri mai bune şi, legat de ultimele dumneavoastră acţiuni, nu veţi uita, de acum, niciodată, zicerea noastră românească “NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII!”, în rest, dacă avem zile.., înaintăm cu toţii în vârstă, şi dacă am fi şi demni..
  Doamna Vajda Borbala, merită să nu uitaţi acastă “zicere” pentru indignarea şi motivul pentru care v-a fost spusă şi pentru că este a încercatului popor român care v-a adoptat şi v-a oferit o maturitate deosebit de fericită, cu împliniri pe care specialiştii, premianţii adevăraţi ai generaţiilor apropiate vârstei dumneavoastră, nu le-au atins şi nu le vor atinge niciodată, în propia lor ţară! Ce PĂCAT!
  Doamna preşedinte, nu ştim pentru care calităţi aţi avut o astfel de carieră, căci pe cele care să asigure eliminarea deficienţelor şi îmbunătăţirea activităţii CNCAN nu le-aţi dovedit de mai bine de trei ani, activitatea degradându-se continuu, după cum v-au atenţionat oficial, atât organele de control interne cât şi raportorii EURATOM!

 38. Idiotilor Says:

  Intr-adevar, Barbu continua sa vina la CNCAN ca un caine lasat de izbeliste. Evident, nu o sa primeasca salariu pentru ca vine la CNCAN desi contractele lui de serviciu au incetat. Daca nu a primit inca decizia de pensionare, foarte rau, o sa dureze mai mult pana isi vede pensia. Oricum, nu face nimic cand vine la CNCAN. Niciodata nu a lucrat nimic in acea institutie. A primit o gramada de bani degeaba si s-a plimbat in strainatate pe bani publici, ca un functionar corupt ce este. Nemernicul a indraznit chiar sa faca trafic de influenta.

  Cat despre calitatile profesionale, CVul lui Barbu este fals! Cunostintele lui tehnice sunt zero. Nu stie nici o limba straina. Nu stie nici sa porneasca un calculator. A obtinut titlul de doctor pe pile, de la o facultate faimoasa pentru cum da doctorate pe bani si pe pile. Sa vina cineva sa verifice si dupa aia mai discutam.

  Toti cei care il sustin pe Barbu sunt la fel de specialisti ca el si le doresc sa aiba parte de tot atat respect profesional de cat are si Barbu.

  Ma mir ca mai exista cineva care isi pierde timpul pe aici sa il apere pe acest parazit.

 39. daniela Says:

  dimitian este un spagar
  pacat ca nu pot sa spun mai multe.

 40. Ana Says:

  ANA spune:
  Ati vazut ce agitatie nebuna, ce presiuni si ce dezinformari a facut doamna Vajda Borbala mintind ca domnul secretar general al CNCAN dr. ing. Barbu Domitian s-a pensionat in 29 noiembrie 2011?
  La ce i-au folosit toate denigrarile, montajele si actiunile murdare impotriva dansului?
  Domnul secretar general dr. ing Barbu Domitian este la serviciu si n-a plecat pentru ca si-a dorit Vajda Borbala, care nu a avut nici o competenta in numirea dansului.
  Rusine, doamna, rusine!!!

 41. BIRO Says:

  CINE A COORDONAT ACTIVITATEA NUCLEARĂ ÎN ROMÂNIA ! ? !

 42. BIRO Says:

  OOO „mare specialista” in APE TERMALE.

 43. FLORIN Says:

  Echipamentele expirate şi personalul nepregătit!!! CNCAN nu poate manageria un posibil dezastru la Centrala Nucleară de la Cernavodă, tot cu personal nepregatit!!!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: