DE CE NU TREBUIE SĂ-L FRĂMÂNTE GRIJA PE BĂSESCU. DE ROMÂNII DIN JAPONIA. SAU DESPRE ÎNCREDEREA ÎN SISTEM

Băsescu a declarat, ieri, gâfâind de grijă, că statul român, adică el, ar vrea să-i ajute pe românii din Japonia, dar nu prea are cum, fiindcă ei nu raportează la ambasadă. Şi a făcut apel la românii de peste hotare să se prezinte la ambasade şi să-şi înregistreze prezenţa. Băsescu a adăugat că nici pe românii din Libia nu i-a putut ajuta în totalitate, tot fiindcă n-au raportat.

De fapt, el a profitat de calamitatea din Japonia ca să împrumute de la ei un pic din simpatia românilor şi să-i ia la sentiment pe conaţionalii din „diaspora”, ca să poată Externele să-i ia în evidenţă şi să le dea evidenţa lui Igaş şi Videanu pentru alegerile viitoare din ţară.

Eu zic că n-ar trebui să-l frământe grija pe Băsescu de românii din Japonia. Ca dovadă, declaraţia revelatoare a unei tinere românce de la Tokyo, Luminiţa Ancuţa, căsătorită acolo şi cu doi copii mici, care a declarat prin skype la Antena 3 că ea are încredere în sistem, ca şi ceilalţi cetăţeni japonezi şi că autorităţile mereu le inspiră încredere, în ei înşişi, ca şi în operaţiunile de salvare.

Un sistem perfect, care are în centru respectul de sine ca om. Respectul faţă de om. Până la fracţiune de secundă. O onestitate funciară, un spirit al onoarei şi o responsabilitate exemplară. Aşa popor, aşa sistem şi deci, aşa conducători. Japonia reprezintă cel mai înalt pariu câştigat de SUA în lume, ca model de libertate universală, de libertate responsabilă, de stat de drept şi democraţie perfect funcţională. Şi de economie perfecţionistă.

Încrederea în sistem e un concept incompatibil cu România. Este un sistem mafiot, în care furtul şi înşelăciunea fac legea nelegiurii generalizate. De unde şi corupţia endemică, şi bătaia de joc ca mod de conduită. Hoţia şi prostituţia sunt clienţii regimului Băsescu. Un regim care fură tot de la toţi şi distruge populaţia. Preocuparea principală pentru acest regim este crima cu premeditare la adresa poporului român, ieşirea cât mai multora din sistem, „pe cale naturală”.

Este şi motivul pentru care am considerat, ieri, că Băsescu şi ai lui ar fi favorizaţi de un cutremur catastrofal în România: ar muri mulţi oameni, ar fi extrem de multe distrugeri ceea ce ar da câştiguri fabuloase firmelor de construcţii şi asfalturi clientelare, ar beneficia de ajutoare nereturnabile internaţionale şi bune de băgat în buzunarele guvernanţilor şi ar putea instaura starea de necesitate, ceea ce i-ar permanentiza la putere. Fiindcă un cutremur chiar şi de 7 grade în ţara noastră nu poate însemna decât şoc şi groază. Cu consecinţe de durată. La noi, nimic nu durează decât provizoratul.

Nu suntem pregătiţi decât pentru a fi spectatorii sau victimele unui dezastru previzibil. Nu doar că în 21 de ani nu s-au consolidat clădirile şi nu s-a construit o infrastructură compatibilă, ci nici măcar oamenii nu au fost pregătiţi cu noţiuni elementare să facă faţă unei situaţii sinistre. Deşi specialist în supravieţuire cotidiană, poporul român nu are şcoala supravieţuirii în situaţii de dezastru. Şi cui i-a păsat?

Televiziunile au făcut câte o emisiune omagială pe 4 martie, după care a trebuit să vină calamitatea din Japonia ca să dedice aproape două zile evenimentului şi constatării că nu suntem pregătiţi. Antena 3 a reuşit o performanţă profesională, prin modul relatării şi prin nivelul dezbaterilor, cu invitaţi pe măsură. Dar nu-i nici pe departe suficient. Fostul ministru al MLPAT, Nicolae Noica, a repetat ceea ce a propus de mai mulţi ani anume ca, periodic, televiziunile să prezinte emisiuni instructive cu privire la comportamentul în caz de cutremur. E previzibil că se va mai vorbi cel mult mâine despre asta, după care vom uita şi ne vom trezi când va fi prea târziu.

Un cutremur în România de magnitudinea celui din 4 martie 1977 sau chiar a celui din august 1986 se va solda cu pagube incalculabile şi cu un număr mare de morţi şi răniţi, nu doar din pricina cutremurului ca atare, ci a HAOSULUI care va urma. Iar echipele de intervenţie, oricât de profesioniste, vor fi incomodate chiar de mulţi din cei pe care vor încerca să-i salveze. De fapt, în loc să-i doteze şi să-i motiveze, regimul Băsescu le-a tăiat salariile şi a redus personalul salvator. Iar la Cernavodă a decis să desfiinţeze spitalul de urgenţă, că tot e centrală nucleară cu unele avarii despre care nu se ştie şi care sunt remediate doar datorită responsabilităţii şi priceperii unor profesionişti niciodată recompensaţi. Dimpotrivă, persecutaţi pe motiv de simpatii politice.

Din păcate, cutremurul cel mare va veni şi noi suntem în exclusivitate la mila lui Dumnezeu. Doamne-ajută!

11 răspunsuri to “DE CE NU TREBUIE SĂ-L FRĂMÂNTE GRIJA PE BĂSESCU. DE ROMÂNII DIN JAPONIA. SAU DESPRE ÎNCREDEREA ÎN SISTEM”

 1. DE CE NU TREBUIE SĂ-L FRĂMÂNTE GRIJA PE BĂSESCU. DE ROMÂNII DIN JAPONIA. SAU DESPRE ÎNCREDEREA ÎN SISTEM » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 12 March 2011 – Blog « Inca un dezvoltator de birouri ajunge pe lista insolventelor: Compania are un proiect de 8.500 mp pe Dacia […]

 2. Julia Says:

  Rox, m-ai facut sa dau din cap ca un catel dintr-ala de plush pe care il pui in spate la geam in masina…….EXACT! dureros de adevarat ce spui despre Romania…..in timpul impuscatilor aveam materiale si planuri care functionau, si destula mina de lucru ca aveam armata. Dar informatia era sugrumata si un cutremur si mortii si ranitii plus distrugerile materiale erau vazute ca un atac la imaginea minunata a Partidului Comunist. Acum, in loc sa fie totul imbunatatit este demolat si stricat si inexistent. Iar respectul fata de om nu il au nici macar oamenii care ar trebuiti respectati, ce sa mai vorbim de guvernul tarii? Cind iti lipsesc respectul de sine si fata de alti oameni, demnitatea si increderea in drepturile umane, nu ai cum sa le pretinzi de la altii!! Cind vorbesc cu prieteni si rude si le vorbesc de drepturile lor ca oameni si ce pretentii ar trebui sa aiba de la politicienii care traiesc din munca lor, imi rid in nas sau cel mult arata cinism si-mi spun ca bat cimpii, ca poate asta e valabil acolo unde traiesc eu, dar NU in RO.

  PS A auzit cineva de furturi in Japonia?????……..NICI VORBA!! Acolo nu trebuie sa stea politia si armata cu armele sa pazeasca locurile devastate; onoarea si corectitudinea civica sint legi nescrise acestui popor de exceptie, pe care el respecta la fel ca cele scrise. Nu ca in San Fran sau Chicago sau Romania……….Sau a auzit cineva de civili care isi pun viata in pericol sa salveze pe altii? Nu! Pentru ca toti au incredere, cum ai spus, in sistemul lor, in pregatirea superioara oricarui popor in lume in fata dezastrelor naturale.

 3. Codul muncii genereaza “harmalaie” la Congresul PDL Constanta. 200 de sindicalisti ai protestat fara incidente timp de o ora si jumatate. Cine sa mai inteleaga ce se intampla? « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] participat la un interviu, undeva in Braila, la o firma care se dorea a fi respectabila, iar dupa discutiile la modul general cu patronul, la un moment dat nu stiu cum a venit vorba, dar mi-a zis cu o oarecare […]

 4. Roxana Iordache Says:

  Mulţumesc, Julia!

 5. George Says:

  Ia priviti cum plange,…..zice el, fariseul, il doare in basca! Ar trebui sa plangi ticalosule ca ai castigat odata niste alegeri pe sloganul SA TRAITI BINE!

 6. Ghita Bizonu' Says:

  Cica ca cum sprijina ambasada romana fin Tokio pe romanii ajunsi pe acolo ..
  Sa mori de ras..
  Cum au sprijinit ambasadele romane diversi romani picati in belele fie prin Tripoli sau alte parti ? In nici un fel .
  In ce fel sprijina autoritatuile romane pre cetatenii romani aflati pe teirtoriul national? Le inchide din spitale. Le taie din venituri . Si in genrral zic ca pe ele nu le priveste ci sa ne descurca singuri . Ca le-am vazut la diversele inundatii …
  SI acum foarte veseli ne ingrijim de soarta romanilor aflati in Japonia!
  Mersi de solicitudine. Insa autoritatile nipone au planuri, au metoda, stiu ce sa faca si mai se ocupa si de asta . Si macar ptr simpla eficienta le este mai usor sa trateze pe toti de-a valma cu egala solicitudine – japonezi si gaijini deopotriva !
  Da ai nostri – vorba aia ia-l de pe mine ca-l omor !
  Nu ii pot ajuta fiindca nu au dat datele la ambasada (pesemne ca sa poata vota in procent de 103,14% cu PDL ul ).

 7. Corina Cretu Says:

  Nu sunt pregătiţi nici pentru cutremur, inundaţii, criză şi nici pentru vreo construcţie sănătoasă, în schimb PDL a demarat pregătirile pentru alegerile de anul viitor, sărbătorind prematur ieşirea din criză.

 8. ROBERT HORVATH Says:

  MERCENARI BASESCU IN LIBIA !
  SENZATIONAL SI TERMINAL
  DIN NOU ROMANIA ESTE MINTITA SI STIRILE NU AJUNG CATRE ROMANI.
  IN MOMENTUL CAND CNN A ANUNTAT CA AGENTII KGB SI AGENTII ARABI DIN SERVICIUL EXTERN CONDUC REPRESIUNEA DIN LIBIA ANTENA 3 NU A SCOS NICIUN CUVANT. ACUM CAND BASESCU TRIMITE MERCENARI IN LIBIA
  TACEREA ESTE TOTALA. RAPORTUL CIA NOMINALIZEAZA PE PRESEDINTELE ROMAN……NEINCREZATORII POT CITI IN IERUSALEM POST :

  Libyan leader Muammar Gaddafi is using mercenaries from Romania to attack rebels in his country, claims Arab newspaper Ashark al-Awsat, quoted by Jerusalem Post.

  Forces loyal to Gaddafi were advancing east from Bin Jawad over which they took control on Sunday and were pushing to the oil city of Ras Lanuf, still under the control of Gaddafi’s opponents.
  BBC :
  FORMER SECURITATE MEMBERS ACTUAL ROMANIAN SECRET SERVICE ACT IN LIBIA
  CNN :Marc Ginsburg, former U.S. ambassador to Morocco told CNN:
  GADDAFI intelligence advisers have received significant intelligence support from former KGB officials who were part of the Eastern Bloc countries such as Bulgaria, Romania and Belarus.’
  PILOTI ROMANI IN LIBYA The Western editions referring to own sources and eyewitnesses assert that demonstrators on INSTANTS and helicopters of the Libyan Air Forces were shot by pilots-mercenaries from Romania. In particular, on it on Thursday has informed the American agency of military researches Stratfor.
  OBSERVERS : ROMANIAN MERCENARIES have been captured in Libya

 9. ROBERT HORVATH Says:

  CIA ANALIZA ECONOMICA: ECONOMIA ROMANIEI VA COLAPSA IN 2011
  THE ROMANIAN ECONOMY WILL COLLAPSE IN 2011
  First of all the 2011 will be the year that will pay for all the economic collapse of the last years. The financial system will be hard hit and this will make the fragile Romanian economy to reach the breaking point. The inflation will resurface and the experts appreciate that a 10% percent yearly inflation will be unavoidable.

  The resurgence of inflation will put a dramatic pressing on population economy and will make any recovery unthinkable for the next 1-2 years. The collapse in economic system, the internal and external investments will be reduced to minimum, the credit on internal market will be suspended and all this will provoke next year an economic decrease of more than 15% of GDP or even 18% of GDP after others opinions. A factor not to be neglected in amplification of the crisis in the governmental incompetence that by increasing the taxes, legislative chaos and a deliberate politics of destroying the middle class investor in the favor of big companies all did nothing ells than to aggravate the economic crisis.

  2012 – between crisis and slowing down economy.

  The 2012 will be a decisive year to slow down the economic collapse or to direct the economy in a new catastrophic decline.

  BASESCU A-SI PUNE STREANGIUL IN LIBIA

  CIA :
  PILOTI ROMANI CU GRAD SUPERIOR CONDUC AVIOANELE REBELE. EI AU SOSIT IN LIBIA IN ULTIMELE ZILE PRINTR-UN CONTRACT SECRET BASESCU GADDAFI.
  The Romanian pilots, s operate MiG-21 and MiG-23 fighter jets as well as An-12 and An-26 cargo planes,
  Stratfor, a private firm that does political analysis, reported on Tuesday that ROMANIAN mercenaries piloted planes that had bombed hundreds of protesters near the Libyan capital Tripoli. A spokesman at ROMANIAN embassy in Tripoli denied that report.
  The pilots receive between 2,000 and 8,000 dollars a month, CIA reported, citing Ukrainian combat flyers.
  REPARATIILE SI MENTINEREA AVIOANELOR ASIGURATE DE ARMATA ROMANA
  A ROMANIAN aircraft repair and overhaul facility reportedly has provided maintenance support for Libyan air force aircraft since 2008.
  SE PARE CA BASESCU SI-A LEGAT VIITORUL DE CEL A LUI GADDAFI SI VA AVEA ACELASI SFARSIT……LA FEL CA CEAUSESCU.

 10. despre 2012 Says:

  […] De asemenea poti citi si aceasta pagina: https://roxanaiordache.wordpress.com/2011/03/12/de-ce-nu-trebuie-sa-l-framante-grija-pe-basescu-de-ro… Tags: noduri, noduri animate, noduri folositoare, pregatire 2012, supravietuire […]

 11. Schneewittchen Kostüm Says:

  Schneewittchen Kostüm…

  DE CE NU TREBUIE SĂ-L FRĂMÂNTE GRIJA PE BĂSESCU. DE ROMÂNII DIN JAPONIA. SAU DESPRE ÎNCREDEREA ÎN SISTEM « Welcome to Roxania…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: