ROBERT NEGOIŢĂ ARE ÎNCĂ DE ALES: DEMISIA SAU DEMISIA

Foto: Antena 3

Din nou se anunţă „stenograme”, fără ca presa să se întrebe despre sursă, cauză, motiv, moment, scop. E vorba de un şantaj din zona ANAF asupra unui deputat din opoziţie, ca să cotizeze la PD-L, mai precis, la campania prezidenţială a lui Băsescu.

În cauză e deputatul PSD Robert Negoiţă, care a mai fost eroul de mahala al unor transcrieri de convorbiri telefonice cu un peşte livrându-i „marfă” prin hoteluri.

Junele are bani mulţi, deci e un cotizant temeinic al partidului, probabil de-asta nici nu şi-a dat demisia „de onoare” – dar de unde? – şi nici PSD nu i-a cerut să plece. 

Victor Ponta a adoptat politica struţului chiar şi după gafa? monumentală a alianţei încheiate între PSD Ilfov şi PRM. Pact urmat de urlete la adresa UDMR, spre satisfacţia regimului Băsescu. Trebuie să fii ori făcut grămadă, ori şantajabil ca să faci aşa ceva. Robert Negoiţă a făcut un mare serviciu PD-L.

Iar azi, în plin scandal Blejnar-invulnerabil-ţintă unică şi ultimă, împricinatul iese şi declară că a fost şantajat „din partea” ANAF să dea 500 de mii de euro, ca să nu suporte consecinţe fiscale maximale.

Într-adevăr, Robert Negoiţă a fost controlat şi i s-a pus sechestru pe bunuri. De ce a tăcut până acum? El nu era nici pe departe în situaţia de fragilitate în care se găsea Diana Severin, demisionară din funcţia de şefă de vamă la Ploieşti, care, totuşi, a făcut o mulţime de sesizări oficiale şi neoficiale, iar de vorbit public, e normal că a vorbit abia acum, pentru propria-i protecţie şi pentru eficienţa declaraţiilor.

Robert Negoiţă, în schimb, în calitate de parlamentar, ar fi trebuit să facă imediat o declaraţie publică, în Parlament şi într-o conferinţă de presă extraordinară, şi o sesizare judiciară. Avea dreptul să ceară anchetă parlamentară. Era campanie electorală prezidenţială, i-ar fi picat greu lui Băsescu. Şi chiar dacă n-ar fi fost, era obligat să onoreze demnitatea de demnitar şi să nu respecte omerta. Dacă a tăcut, înseamnă că se ştia şantajabil. Cel puţin cu promiscuitatea sexuală. Că poate o fi într-adevăr de mare succes în afaceri, reuşite exclusiv pe căi cinstite.

Dacă nu a notificat conducerea PSD cu privire la şantajul la care era supus, în condiţiile în care i se cerea să plătească o jumătate de milion de euro pentru Băsescu, iar o dezvăluire în acest sens l-ar fi favorizat pe Geoană, înseamnă că şi-a înşelat partidul, a tăinuit o nelegiuire majoră de campanie electorală  a adversarului şi ar merita exclus. Dacă a notificat partidul, înseamnă că PSD e complice la tăinuire.

Oricum, Robert Negoiţă e în situaţia de a-şi da demisia. Chiar dacă nu i-o ia nimeni. Demisia e un act unilateral, iar ultimul lucru de care are nevoie acum USL e un scandal care să comute atenţia asupra opoziţiei. PSD trebuie să se delimiteze.

P.S. Şi-aşa USL se laudă că n-are voturi suficiente pentru moţiunea de cenzură, aşa că unul în minus – care oricum nu-i garantat în plus – nu mai contează.

3 răspunsuri to “ROBERT NEGOIŢĂ ARE ÎNCĂ DE ALES: DEMISIA SAU DEMISIA”

  1. Ovidiu Says:

  2. balbeck Says:

    Robert negoita ii place sa joace rolul de papagal.
    @Nu am mai zis pana acum,dar pe Diana Severin(fosta sefa de la vama PLoiesti).Am fost cu ea si cu mama ei in elvetia,in 1999.E o fata finuta si cinstita.

  3. balbeck Says:

    Lui

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: