KELEMEN HUNOR, NOUL PREŞEDINTE AL UDMR. FELICITĂRI!

Foto: exclusivenews.ro

A fost ales confortabil, cu 69%. Marko Bela a salutat victoria, declarând că s-a aşteptat la asemenea procentaj. Care-i va permite noului lider să facă schimbări în continuitate.

Noul preşedinte a început cu un discurs în maghiară şi acum ne lămureşte în frumoasa lui română că UDMR începe un nou capitol, „de deschidere şi empatie faţă de comunitatea maghiară”.

Totodată, de dialog cu toate partidele parlamentare din ţară şi din Ungaria.

Kelemen Hunor a declarat că a învăţat de la Marko Bela.

Ungurii sunt pragmatici, acum plusează pentru negocieri. Kelemen declară că pregătesc un protocol al coaliţiei care va fi de fapt „o agendă” de guvernare. Unde vor rămâne „până când se vor respecta înţelegerile”. „Cuvântul dat este o valoare”.

N-aş crede că tânărul ministru al Culturii aşteaptă revoluţia iasomiei. Ca să se pună în valoare.

UPDATE. Consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs, unul din contracandidaţi, l-a felicitat pe învingător şi întrebat, pe hol, în legătură cu premierul, a râs şi s-a mirat: schimbarea premierului Boc? Dar cine vorbeşte de aşa ceva?!

Chiar aşa, cine naiba vorbeşte? Din (vila) Lac, în puţ.

2. Antena 3 perseverează în eroare cu o tenacitate demnă de o cauză cu adevărat bună, prin invitarea obsesivă a unui impostor ca Aurelian Pavelescu şi prezentarea lui ca „preşedinte al PNŢCD”. Nici că se putea personaj mai calificat să comenteze evenimentele din UDMR.

26 răspunsuri to “KELEMEN HUNOR, NOUL PREŞEDINTE AL UDMR. FELICITĂRI!”

  1. KELEMEN HUNOR, NOUL PREŞEDINTE AL UDMR. FELICITĂRI! » Bloogle Says:

    […] Original Blog » 26 February 2011 – Blog « De ce piata imobiliara se leapada de schema "rent to buy" […]

  2. Ovidiu Says:

    NEWS ALERT VEZI DOSARUL – Şeful Fiscului are dosar penal Blejnar în faţa demisiei obligatorii

  3. Roxana Iordache Says:

    @Ovidiu. Dosar penal poate să aibă oricine. E suficient să facă plângere cineva.

  4. Ovidiu Says:

    @Roxana, nu e chiar asa, dar el a negat ca ar avea dosar penal.
    DE CE A NEGAT?

  5. Andrei Says:

    Roxana, tu te-ai nascut cumva dupa ce a condus PSD tara sau ai deficiente mentale care-ti altereaza legatura cu realitatea din Romania?

    „Partea proastă e că publicul-ţintă îl constituie, totuşi, tinerii “business”. Abonaţii ştirilor PRO TV de la ora 19. Ei o duc bine, sunt foarte ocupaţi profesional şi e genul de abordare care le convine. Ai să te miri, dar ştiu tineri foarte reuşiţi (job-uri cu bani mulţi, frumoşi fizic, citiţi, etc.), topiţi – încă – după Băsescu! (Există simetria asta pe care o speculează PR-ul lor, repulsia faţă de Iliescu şi PSD). ” Sursa: ciutacu.ro

  6. plano10 Says:

    Daca udemereu nu parasesc in urmatoarele saptamani coalitia basesciana, ar trebui excluse de la orice aranjament politic cu USL, in perspectiva alegerilor din 2012.
    Dupa 2012, UDMR nu va mai fi ciotul fara de care nu se poate incropi o majoritate guvernamentala.

  7. Roxana Iordache Says:

    @Ovidiu. Nu ştiu dacă a negat asta, a negat că a făcut ce i se atribuie. Oricum, e treaba lui. Dar dosar penal poţi avea şi tu, şi eu, dacă un nebun se găseşte să facă plângere. Partea proastă pentru cel vizat de plângere e dacă se pune în mişcare acţiunea penală. Vorbesc în termeni de drept, fac abstracţie de posibilitatea comenzii politice.

    @plano10. După 2012, poate nu va mai fi nimic. De făcut. Te-ai gândit că s-ar putea să nu-i mai intereseze guvernarea, mai mult de un an şi jumătate?

  8. un liberal deja optimist Says:

    Va bucurati de pomana! Boul asta va conduce o formatiune politica neconstitionala. E iluzia voastra! Parca ma simtiam mai bine cu Marko! Ca si cu Geza Domokos!

  9. Roxana Iordache Says:

    @un liberal deja optimist. O asemenea insultă nu poate atinge un domn: tu, în schimb, te descalifici. Nu înţeleg de ce foloseşti pluralul? În rest, ai putea argumenta de ce e neconstituţională UDMR şi cu ce e mai constituţional PRM?

  10. mariusnyc Says:

    Andrei Bădin via Facebook

    Istoria pe care vrea Roxana Iordache sa o scriem noi, acei frumosi nebuni, despre Romania Libera, ziarul fenomen cu 1,5 milioane de exemplare in anii 90, e o parte din viata noastra. Idealuri neimplinite. Un grup de frumosi nebuni care vedeam apusul la ziar, dar niciodata rasaritul. Putem povesti, dar atunci cand fenomenul a murit, am murit si noi, un pic. Dar trebuie sa spunem povestea. Pentru noi!

  11. J o h n s o n Says:

    Incepe curatenia,Hunor are ambitii mari si mai mult ca sigur i-au bagat in cap ca numai cu Basescu alaturi si le poate realiza…Prima masura a noii conduceri,Filialele care au facut intelegeri in teritoriu cu USL sint chemate la centru „pentru explicatii”…

  12. Ovidiu Says:

    EXCLUSIV VIDEO mama lui Muammar Gaddafi este evreica, are rude in Israel, iar nevasta lui este unguroaica o cheama Zsófia Farkas – Safiya Farkash

  13. mihai4 Says:

    http://www.e-politic.ro/scena-politica/antal-arpad-urmeaza-epoca-construirii-autonomiei

  14. Ovidiu Says:

    ía href=”http://stirea.wordpress.com/2011/02/27/exclusiv-video-mama-lui-muammar-gaddafi-este-evreica-are-rude-in-israel-iar-nevasta-lui-este-unguroaica-o-cheama-zsofia-farkas-safiya-farkash-%d8%b5%d9%81%d9%8a%d8%a9-%d9%81%d8%b1%d9%83%d8%a7/”>EXCLUSIV VIDEO mama lui Muammar Gaddafi este evreica, are rude in Israel, iar nevasta lui este unguroaica o cheama Zsófia Farkas – Safiya Farkash. Doamna Guitta Buaron din Israel povesteste la televiziunea israeliana 2, ca mama lui Muammar Gaddafi este sora cu bunica sa.

  15. Ovidiu Says:

    EXCLUSIV VIDEO mama lui Muammar Gaddafi este evreica, are rude in Israel, iar nevasta lui este unguroaica o cheama Zsófia Farkas – Safiya Farkash. Doamna Guitta Buaron din Israel povesteste la televiziunea israeliana 2, ca mama lui Muammar Gaddafi este sora cu bunica sa.

  16. shogunu' Says:

    Felicitări…boz meg!
    Frunda ar fi fost mai bun!
    Diferenţa între UDMR şi PRM e mare. UDMR e „partid” format pe criterii etnice. PRM e un partid naţionalist (că preşedintele-i cam tra-la-la cu capu’ aia-i altă poveste). Nimeni nu-ţi interzice să te inscrii dacă crezi în „doctrină”, chit că eşti sas, tătar, turc, sîrb, hindus, mangol, chinez, japonez sau chiar ungur. Nu-i Partidul Românilor Mari, pe cînd uniunea e a Maghiarilor! Cam asta ar fi…
    Banzai!

  17. olimpiu Says:

    de ce i-as aprecia pe udmristi??? pt ca isi respecta cuvantul dat unor nenorociti care darama tara si societatea romaneasca ?? e acea promisiune si asa zisa seriozitate mai importanta ca aspiratiile cetatenilor romani inclusiv cei de etnie maghiara?? ce e mai important: cuvantul dat clicii portocalii sau democratia din Romania. pt cateva firimituri (poate importante pt ei) gen invatarea istoriei in limba materna si legea minoritatilor, trebuie sa asistam la revenirea statului totalitar si a mijloacelor securiste de urmarire si santaj???
    si da conform legii UDMR este ilegal in parlament cum bine spunea un coleg aici
    Detest ultranationalismul, dar la fel detest ideea de a mai curta UDMR(spun UDMR si nu etnicii maghiari, pt ei toata stima)

  18. cristi Says:

    La debandada care este acum in PNTCD,care are 3-4 presedinti de unde ai vrea sa-si dea seama cei de la Antena 3 care este adevaratul conducator?

  19. Huhu Says:

    Ungurii-n Romania isi fac mendrele, politicienii unguri ii santajeaza pe potocalii pedelisti, tot timpul, cu iesirea de la guvernare, astfel Basescu le da tot ce cer!

    Este evident ca politicienii unguri o duc mult mai bine in RO decit ar duce-o in Ungaria, ei conduc de fapt Romania, datorita lui Basescu!

  20. plano10 Says:

    @Roxana
    Sa vedem cine are curajul sa puna pe roate actiunea penala pentru punerea in pericol a statului unitar roman.
    Autonomia pe criterii etnice este o actiune neoseparatista care premerge independentei unui terotoriu. Vezi fosta Jugoslavie.
    Deosebirea intre UDMR si PRM?
    UDMR este o organizatie etnico-cultural-nationalista.
    PRM este un partid nationalist.

  21. WhiteWolf Says:

    Ma bucur ca ai punctat la modul corect si realist in ceea ce-l priveste pe Aurelian Pavelescu
    Ma bucur intens ca , mai nou, au si maghiarii veterinarul lor care sa-i conduca cat mai intzelept si pe care sa-l cheme la caz de mare nevoie pentru a le depana … suferintele.
    Si continui sa Nu ma bucur ca respectivul veterinar se va cocota pana la nivelul maxim al propriei incompetente ; asta in timp ce, fara sa prea ii acorde mare atentie majoritatea romanilor, va continua ” sa taie si sa spanzure” pe marginea culturii din si in Romania
    Din pacate am ajuns ca etnicii maghiari sa decida ce conteaza si ce nu in acest domeniu deloc de neglijat

  22. Marcus Says:

    Congresul UDMR A Trecut, Distrugerea Romaniei Continua!

    Dintr-o imensa greata si lipsa totala de lamai voi incerca sa fiu scurt, doar cat sa fac un mic comentariu referitor la asa-zisa loialitate ungureasca fata de cuvantul dat, de-a lungul timpului in acesti ultimi douazeci de ani, partenerilor de aliante. Cand ii aud si pe cometatorii romani, dar mi ales pe unguri laudandu-se cu cat de fair-play joaca ei politic atunci cand se angajeaza intr-o combinatie politica cu alte partide mi se intoarce puri si simpu stomacul pe dos. Si asta deoarece unguruimea isi tine intr-adevar cuvntul dat atunci cand este vorba de cascaval si functie de ponderea pe care o au in cadrul unei guvernari isi permit sa-si realizeze planurile de izolare etnica a Ardealului cu bataie spre independenta acestuia.
    Culmea este ca acum, profitand de nebunia mascariciului din capul statului, ungurii sunt mai aproape ca oricand de realizarea dezideratului lor suprem si cred, sunt convins de altfel, ca angajamentul noii conduceri UDMR de a sustine acest guvern criminal pana in panzele albe, are in spatele lui negocieri secrete ale caror consecinte le vom simti in scurt timp cu varf si indesat, dar nu vom mai avea ce face.
    Daca tot se bat cu caramida in piept ca sunt loiali si-si respecta cuvantul dat, de ce dupa realegerea chiombului nu au continuat in formula majoritatii formate cu PSD si PNL, inainte de alegeri in ideea aducerii chiombului la ordinea constitutionala in sensul desemnarii unui premier impus de majoritatea parlamentara si nu de muschii lui?
    In conditiile in care si-ar fi respectat angajamentele altul ar fi fost astazi presedintele Romaniei si altul destinul acestui neam.
    Asa ca, sa ne scuteasca ‘mnealor cu gentiletea comportamentului lor politic, deoarece avem de-a face tot cu niste fripturisti mai ceva ca ai nostri (urmaresc dezmembrarea tarii), caini paznici la macelarie, ciolanari si cascavalagii din acelasi os politic cu mioriticii nostri.
    Singura speranta pe care o am, desi amanata cu doi ani (am suportat noi si mai mult) este ca dupa ce USL va castiga alegerile in 2012 sa desfaca din punct de vedere al legislatiei “asumate’ de aceti banditi de la guvernare tot ce au distrus golanii basescului in acest mandat si sa le aplice ungurilor tratamentul sexual oral pe care il merita cu prisosinta, chiar si numai pentru faptul ca au neobrazarea de a asculta, pe pamant romanesc, un imn strain inaintea celui romanesc.

  23. Roxana Iordache Says:

    @White Wolf. Bun venit! Din toată inima.

    @mariusnyc. Mulţumesc pentru semnal. Vezi, nu ştiam, dacă nu socializez pe Facebook. Şi nici n-am s-o fac. Timpul e prea scurt. Trebuie o ordine a priorităţilor.

    @Tututor. Mulţumesc pentru comentarii şi promit să revin aici să vă răspund fiecăruia, un pic mai încolo.

  24. plano10 Says:

    @Marcus
    Astea udemereu zic, pentru tamaierea romanilor dispusi sa le si creada, ca nu canta imnul Ungariei ci o melodie religioasa. Este o pura intamplare ca melodia si versurile sunt acum Imn al tarii vecine.
    In locul USL, le-as da un termen… pana pe 15 martie, tot sarbatoresc ei atunci revolutia maghiara, sa se hotarasca daca raman la guvernare cu Base sau dau drumul democratizarii Romaniei.
    Daca nu se grabesc, le-o vor lua inainte un numar suficient de parlamentari PDL-isti si tot nu vor obtine legalizarea autonomiei pe criterii etnice.

  25. KELEMEN HUNOR, noul presedinte al UDMR-ului « Vorba care ne inspira… Says:

    […] 2. Antena 3 perseverează în eroare cu o tenacitate demnă de o cauză cu adevărat bună, prin invitarea obsesivă a unui impostor ca Aurelian Pavelescu şi prezentarea lui ca “preşedinte al PNŢCD”. Nici că se putea personaj mai calificat să comenteze evenimentele din UDMR. sursa: Roxana Iordache […]

  26. zoltan Says:

    Draga Roxana,
    am preluat postul tau si i-am dat copy+paste pe blogul meu.

    intra de vezi: http://gzoltan.wordpress.com/2011/02/28/kelemen-hunor-noul-presedinte-al-udmr-ului/

    Ms anticipat!

Lasă un comentariu