DUMNEZEU S-O IERTE, DAR NU CĂŢEII SUNT DE VINĂ!

Foto: realitatea.net

Cum era previzibil, moartea femeii muşcate de câini în curtea ADP sector 5 a fost transformată în pretext de campanie împotriva căţeilor comunitari.

Căţeii respectivi au fost adoptaţi de ADP tocmai ca să păzească. A intrat nefericita prin efracţie şi a emanat miros de frică. Ceea ce făcea ea era un furt din perspectiva căţeilor care, repet – de-aia au fost adoptaţi acolo, ca să păzească. Oamenii de acolo, paznicii ar fi trebuit să aibă grijă când a venit nenorocita aia la container. Iniţial s-a spus că a venit la furat de fier vechi, pe urmă că voia să verifice un container din partea unei firme cu care ADP nu avea contract. Femeia a intrat neautorizat. Ce vreţi să facă nişte căţei într-o curte în astfel de situaţii?

MEREU oamenii sunt de vină.

Fie că au intenţii infracţionale, fie că sunt chiar infractori – de exemplu, când fură banii pentru substanţele şi intrumentarul care ar trebui folosite pentru sterilizarea animalelor. Fie că sunt nemernici care, în loc să-şi sterilizeze căţeluşele, preferă să le arunce puii în stradă sau cine mai ştie unde. Sau îşi lasă câinii din curte pe străzi. Sau – odios – îşi lasă căţeii de rasă din casă, să facă pui cu amărâtele de pe stradă. Unii îşi abandonează animăluţele. Chiar pe unele de rasă. Mereu oamenii sunt vinovaţi. Fie şi pentru că se prezumă – nu ştiu dacă tocmai corect – că au mai multă minte decât animalele. Şi dovedesc contrariul.

Majoritatea celor care se plâng că au fost atacaţi/muşcaţi de câini sunt cauza agresiunii. Unii nu suportă lătratul, atât sunt de inteligenţi. Oricum, mereu oamenii lătraţi sunt de vină. Fie şi pentru simplul fapt că nu percep fraternitatea cu vietarea de la Dumnezeu. Făptură din carne şi sânge, cu suflet. Mai bătrână decât noi. Dar noi uităm asta. Şi de-aici, frica. Frica miroase urât. A om prost. Sau rău. Ca să nu mai spun despre cum miroase ura. Cum vrei să fie feedback-ul din partea unui câine, dacă pe tine atâta de duce mintea, să-l urăşti? Are un simţ pe care tu nu-l ai, percepe ostilitatea chiar şi când nu e manifestă. Iar când este, ce-ar trebui să facă, el fiind câine şi tu, om? Teoretic, om. Practic, mai animalic decât animalele, prin reacţia viscerală. De autoapărare agresivă, percepută ca atac şi tratată în consecinţă.

Dacă te opreşti şi le vorbeşti sau dacă pur şi simplu treci mai departe nu se întâmplă nimic. Nimic rău. Niciodată. În caz contrar, ţi-ai căutat-o. Sigur că n-au ce căuta căţeii în stradă, e un chin. Problema adopţiilor se putea rezolva de mult, dacă era voinţă. Nu mai facem acum istoricul sau dacă vreţi, faceţi-l dv. Eu prefer să-l dau exemplu pe primarul Chiliman, care preferă să acţioneze, decât să se lamenteze. Adăpostul „Odăi” e diferit pentru că acolo nu se fură, din moment ce animăluţele sunt chiar deparazitate şi sterilizate. Foarte puţini căţei mai sunt pe străzi în sectorul 1, dar aproape toţi  poartă „lămâia” pe ureche. Ei nu se mai pot înmulţi şi sunt, de regulă, adoptaţi în curţi de blocuri sau de instituţii.  

În altă ordine de idei, căţeii au ajuns pe străzi din cauza regimului comunist care, după demolările iniţiale, le-a şi interzis oamenilor să-şi ia animăluţele la bloc. Umanism, nu?

P.S. Am omis cazurile – frecvente – de nemernici şi nemernice care atacă animalele. Ele ce-ar trebui să facă?

18 răspunsuri to “DUMNEZEU S-O IERTE, DAR NU CĂŢEII SUNT DE VINĂ!”

 1. DUMNEZEU S-O IERTE, DAR NU CĂŢEII SUNT DE VINĂ! » Bloogle Says:

  […] Original Blog » 29 January 2011 – Blog « Cam cat aduce vorba dulce. […]

 2. ion adrian Says:

  Desigur, desigur, Basescu este de vina. :d

 3. Maria S.(Timisoara) Says:

  De ce sa cautam vinovati, mai ales ca sunt destui.
  demonstratia ta era necesara, desigur.
  De ce nu au dat tembeliziunile stirea corect ?
  De ce nu au vorbit si nu se vorbeste mai nuantat, despre saracia si nedreptatea care ii duce pe oameni sa caute in containere ?
  Asa trebuia prezentata stirea. de inteles intelege fiecare ce vrea, din pacate.
  Dumnezeu sa o odihneasca pe amarata care cauta in gunoaiele adapostului.
  Si sa nu ii ierte pe cei care au dus Romania in halul in care este..

 4. Ghita Bizonu' Says:

  Atunci adopta-i tu ! Da ia-i de pe strada!
  Si atentie nu cateii .. cateii sunt aia mici . Aia de te ataca sunt caini ba chiar dulai.Si uneori te ataca fiindca treci prin zona lor . Ca nu le pace mirosu tau.
  Si daca ei se apara preventiv atunci ce sa facem ? Sa ne lasam sfasiati?

  Si lasa-ma cu comunismu. Nu a interzis nimanui sa isi ia cainii la bloc. N-au vrut.

  Si sa-ti mai zic ceva. Am copilarit intr-un cartier periferic. Cam feocare avea un caine in curte . Am zis in curte !Ma rog mai ieseau la „preumblare” .. dar nu erau agresivi (nici acum). Insa era o familie .. niste aia .. mai rau ca unii tigani. fara gard. Astia milosi ca si tine aveau vreo 4 caini …
  Ce mai tura si vura esti vinovata ca din „iubire” hamitica ai facut din caine adevartul Dumnezu la care te inchini. Precum asia din India cu vacile lor !

  Apropos prin lume cum se procedeaza daca este prins un caine vagabont?

 5. Ghita Bizonu' Says:

  Scuza ta seamana cu a a violatorului – ea a vrut curva dracului !!
  Sa nu dicutam ce tratament le-as rezerva astora …. (de fapt io is umanist. Un glonte in ceafa.)
  Insa asa la mica barfa daca potaile au dreptu sa muste , sa aplice sanctiuni divine samd si aia sanctionati is de vina ( ca se tem prostii , ca nu mai stiu ce ) atunci de ce militienii sa nu aiba voie, de ce udrea sa nu fie indrituita samd ?
  Daca ne lasam muscati de potaile patrupede de ce sa nu fim calcacati in picioare de cele bipede ?! Cu ce ste mai prost Boc decat un caine ? Cate diplome universitare are Boc si cate un caine ?!
  Oriucm observ ca tu cam ti-o cauti atunci cand te legi de scumpa noastra conducere …

 6. Lucidu Says:

  De mult n-am mai ras-plans asa cu …aplomb! ” Căţeii respectivi au fost adoptaţi de ADP tocmai ca să păzească.” Serios ?Nu pt. a fi protejati ?Aveau carte de munca si erau remunerati pt. ….protectie ?Si cat ierea salariu’ ? ” A intrat nefericita prin efracţie şi a emanat miros de frică. Ceea ce făcea ea era un furt din perspectiva cateilor .” Mama ce perspectiva (??!!) au javrele astea !Pe principiul asta , orice criminal poate declara la proces ca ,avand o perceptie extra- senzoriala ,a simtit mirosul de” frica” al viitoarei victime ,drept pt. care a killarit-o pe buna dreptate ,ca altfel …de ce i-ar fi fost frica ?????
  ” Femeia a intrat neautorizat. Ce vreţi să facă nişte căţei într-o curte în astfel de situaţii?”

  Sa-i ceara sa se identifice ,cu C.I. ,pasaport ,ordin de serviciu ,sa anunte la telefon pe ofiterul de serviciu pe unitate ,sa faca o perchezitie sumara ,sa intocmeasca un raport catre superiori ,cat si -un proces verbal de luare la cu nostinta !!!!!! Ce-i asa greu de remarcat ???

  ” Oricum, mereu oamenii lătraţi sunt de vină. Fie şi pentru simplul fapt că nu percep fraternitatea cu vietarea de la Dumnezeu.” Oo ,da ,tre’ sa fi frate cu jigodia puricoasa si violenta ,purtatoare de boli si turbare ,ca sa-ntele gi „cuvantul lui Dumnezeu” !!Altfel n-ai sa vezi si vei fii pe veci damnat !!! p.s. “Este normal ca în fiecare localitate din ţară să existe o biserică, chiar dacă nu există şcoală sau cabinet medical, deoarece beneficiarii unui lăcaş de cult sunt categorii sociale de toate vârstele, iar nu doar copii şi bolnavi. (zice B.O.R.)

  p.p.s .normal (zic si io) ,da’ mai degraba sa ne pregatim de cimitire ,n-asa ???

 7. Julia Says:

  Roxana, sint devastata sa vad ca nu ai mila fata de biata femeie care a murit in chinuri groaznice. Nu conteaza cu ce scop se afla acolo. O haita de ciini a sfisiat-o, asa cum face orice haita de ciini.

  „Ce vreţi să facă nişte căţei într-o curte în astfel de situaţii?” Sa-ti dau raspunsul meu: cateii de paza latra, avertizeaza, sperie, gonesc!….daca sint de paza….NU sfisie, nu maninca carne de om, nu UCID!

  Dumnezeu ne-a dat o scinteie a sfintului Duh si prin asta sintem mai presus de animale. Avem drepturi dar avem si obligatii. Respectul si iubirea fata de animale a omului NU se manifesta prin tolerarea oricarui comportament al unui animal, si nici prin desconsiderarea fiintei umane in favoarea animalelor. Cind mincam vita sau porc sau miel sau purcelus de lapte, etc aceste animale sint ucise pentru hrana. Cind ai in fata un ciine si un om trebuie sa nu uiti de acelasi respect fata de animalele pe care le mincam.

  Mi-am spus parerea de multe ori, si in ce priveste stirpirea animalelor vagaboande nu este decit o singura solutie, cea civilizata, care se aplica peste tot in tarile civilizate: eliminarea animalelor fara stapin. Cum se face civilizat eliminarea lor? Se stie, dar hai sa ma repet: se string animalele de pe strada, sint ingrijite, hranite, identificate cu cip sau tatuaj si popularizate ca sa fie adoptate. La un anume termen daca nu sint adoptate de indivizi a caror identitate este asociata cu animalul adoptat, sau daca nu sint adoptate de societati umanitare, donatii din partea unor milionari inimosi, e timpul sa plece in raiul animalelor. Intoarcerea pe strada a animalelor nu e o optiune normala dupa nici un standard al tarilor civilizate.

  Iubirea de animale nu se reduce la hranirea sporadica a unui ciine sau a unei pisici vagaboande, doua vorbe bune, o mingiiere sau doua si intoarcearea la viata de zi cu zi. Asta este doar prelungirea unei vieti chinuite. Iubirea de animale presupune responsabilitati mult mai mari decit asta.
  Ca oameni avem responsabilitatea de a avea grija de ele, este un angajament pe viata. Pe viata lor, caci trist, traiesc mai putin ca noi.

  Acum o saptamina am dus pe ultimul sau drum pe Pisu, pisicul meu care a fost primul pet in viata mea. Inca doua saptamini si ar fi facut 18 ani. L-am luat de mititel de la un coleg si m-a insotit pe toata viata lui. Era sterilizat, nu iesea afara din casa (nici nu voia daca usa statea deschisa) a fost sanatos si fericit; Veterinarul mi-a spus ca infectia pe care o avea la gura era prea grava si ar fi fost chinuit sa il mai salvam. Am decis sa ii terminam viata. O viata pina de iubire, ingrijiri si afectiune permanete. Am stat si eu si sotul meu cu el pina a adormit si si-a dat ultima suflare. Am fost indurerata de pierderea lui dar multumita ca i-am daruit iubirea si respectul meu.

  Nu cred ca ma poate acuza pe mine cineva ca urasc animalele sau ca nu stiu cum sint ciinii. Ciinii sint, ca orice animal, imprevizibili. Iar cind sint in haite, se poarta ca si stramosii lor, lupii. Nu stiu ce s-ar intimpla daca un hot mi-ar intra in casa, nu stiu daca ar fi ucis sau doar imobilizat. Sper sa nu aflu vreodata. Dar ma simt aparata de prietenii mei Mioritici.

  Concluzia mea: da, oamenii sint responsabili (sau vinovatii, daca vrei) de soarta animalelor. Si nu le datoram viata noastra, ci le datoram respectul, iubirea, compania si timpul nostru. Pe viata.

 8. Radu Humor Says:

  Intr-o societate ajunsa in acest grad de involutie, nimic nu mai trebuie sa ne mire !
  E randiul oamenilor sa sfasie si sa manance caini !
  Sau mai stii ?! 🙄

 9. Motraux Says:

 10. Roxana Iordache Says:

  @Lucidu şi alţii ca tine. Un căţel valorează mult mai mult decât voi toţi la un loc. Dar te crezi grozav de deştept şi cine sunt eu să te tulbur din auto-satisfacţie?

  @Ghita Bizonu. Mănânci necomestibil.

  @Julia. Îmi pare tare rău pentru Pisu. Ar trebui, poate, doar să te consolez, dar trebuie să-ţi şi răspund. De unde ai dedus tu că au mâncat carne de om – de parcă omul n-ar mânca cadavre de animale sau chiar animale vii – eu nu, tu da? :mrgreen: Referitor la ce-ai face dacă un hoţ ţi-ar intra în casă, sper împreună cu tine să nu afli, dar nu crezi că şi reacţia ta e imprevizibilă? Efracţia femeiim care a intrat pe sub gard în acea CURTE – deci nu s-a întâmplat pe stradă – a fost ca şi cum cineva ar încerca să vă spargă vouă casa. Hai, spune-mi că nu i-ai lăsa pe căţeii tăi să-şi facă datoria! Şi legat de haite, hai să fim serioşi, eu am trecut de zeci de ori printre căţei şi nu mi-au făcut nimic. Uneori, unii s-au enervat, m-au lătrat, eu am râs la ei, m-am răstit în glumă – ce vreţi, mă? – şi au început să dea din cozi. S-a întâmplat să se ţină câte unul măreţ şi să mă mârâie în continuare, dar atât de lipsit de convingere încât râsul meu continuat l-a convins să nu se mai prefacă. Referitor la milă, chiar nu ştiu de unde ai dedus că nu mi-ar fi milă de nefericita aia. Mie mi-e milă uneori până şi de Băsescu. În altă ordine de idei, te grăbeşti să mă moralizezi, dar eu şi ai mei chiar am adoptat de pe stradă căţei şi pisici – sau ar trebui să rezolv eu totul, ca să am dreptul la opinie? Ce-ar trebui, în rest, să-i lăsăm să moară de foame, fiindcă nu putem să-i adoptăm pe toţi? Ideea e că ei sunt neajutoraţi faţă de noi, oamenii, care suntem nişte fiare. Noi, nu ei.

 11. Julia Says:

  Draga Roxana, daca s-a inteles ca iti fac morala, probabil ca nu m-am exprimat corect. Nu m-am referit personal decit la mine insumi. Si nu am facut decit sa-mi spun parerea si ce simt eu fata de animalele de companie, domesticite de om, adica luate din mediul lor natural si schimbate (uneori chiar genetic) ca sa ne fie noua companioni. Ei nu sitn adusi din salbaticie si domesticiti ca sa devina salbatici pe strazile oraselor, unde nici macar nu pot actiona ca in salbaticie sa vienze si sa aiba grija de ei insisi. Dupa parerea mea nu au voie sa fie pe strada fara stapini. Daca oameni omenosi ca tine si ai tai adoptati cit puteti, altii fac la fel, si ce ramine trebuie sa fie eutanasiati. Nu e nevoie sa ii lasi sa moara de foame, de frig, de paraziti sugatori de singe, de boli, de picioare rupte si rani neingrijite si nevindecate.

  In ce o priveste pe femeia care a murit, eu una nu pot sa ma gindesc la altceva decit la suferinta ei, la durerea in care s-a dus. Ciinele cind musca pina la muschi sigur inghite ceva din singele si carnea pe care le-a rupt din om. Sint sigura ca doctorii nu au vrut sa faca publcie chiar toate detaliile. Scuze ca am inteles gresit. Nu vazusem in mesajul tau decit compasiune pentru animale nu si pentru femeia aia. Punctul meu de vedere este ca nu conteaza cum a intrat acolo, ciinii de paza pazesc, nu ucid.

  Te rog sa ma crezi ca nu am intilnit inca un ciine cu care sa nu ma pot intelege. Dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa aiba calitatea asta, a mea si a ta, de a nu le fi frica de ciini decit daca sint turbati. De un ciine turbat ma feresc chiar si eu.

  Daca un hot sau hoti imi intra mie in casa, va trebui in primul rind sa se apare de un Mioritic de 78 kg ai o Mioritica de 60. Apoi va trebui sa se uite pe teava unor pusti sau pistoale, depinde ce am mai la indemina. Si te asigur ca daca Mioriticii nu omoara oameni, pustile mele da! Totusi daca imi dai voie, casa mea nu e acelasi lucru cu curtea pazita de niste maidanezi. 😦 Casa mea e ‘castelul’ meu, particular, intangibil, iar ciiniii mei sint ca si copiii mei deci sint la ei acasa.

 12. Julia Says:

  Motraux made my point! ASA cred eu ca TREBUIE ingrijite animalele, respectate si iubite, tinuta pe linga casa, pe care o adopta ca fiind a lor. Nu pe strazi fara iubire, fara mingiiere, la discretia oricarei fiare uamne care le paote face rau admenindu-le cu mincare. Daca citesti pe evz, un nemernic povesteste chiar cum ar ucide maidanezi. Cu o cruzime de nedescris, si daca ar fi dupa mine i-as aplica lui acelasi tratament! 😦 Fara remuscari!

 13. Ghita Bizonu' Says:

  Mde draga mie insa nu-mi place carnea de om …
  femeia aia era cu niste treaba pe acolo …nu furt !
  Insa asa la mica barfa am a zice vreo 3 necomestibile.

  Ani de zile prin Bucuresti si nu numai se organizau lupte de caini . „Distractie” ilegala si interzisa in intreaga lume . Cel putin de la 1900 incoa. Nici un iubitor de maidanezi , nici o asociatie de protectie, umanitara samd nu a tipat sa fie interzise. Ca deh erau activiatate particulara si banoasa(antrepriza capitalista!) si deci faptu ca ptr antrenamentu unui luptator erau sacrificati cativa maidanezi .. ei si ? (ceva in genul in care moralisti din SUA vor sa scoata din programa scolara Romeo si Julieta dar nu zic nimic de Hustler!). Sau poate taceati de frica ?!

  Cativa ani in urma unii bipezi ce isi arogau drepturi de patrupezi sechestrau femei pe care le fortau sa se prostitueze. Societatea in civil, ziaristele, muierlacu (si tu ! Nu contesta nu ai scris niciodat nimic) taceau ca in papusoi. Cel mult scriau „sclavie sexuala” de parca ar fi fost ceva scuzabil. Cam necomsteobila iubirea si fratietatea asta cu pegra societatii umane !(tratamentu recomadat de mine ramane acelasi).

  SI o cestiune despre limbaj. „Catei” ptr dulai. Adica niste mititei inofensivi cand au 30 de kile . „Catzeii” sunt „comunitari” . Adica ai comunitatii care este responsabila ptr bunastrea lor ! Insa avem „copii ai strazii” .. adica un soi de cesti ce ar trebui maturate . Inutile. Daunatoare. „Curvele fac copii si ne pun sa-i crestem noi” (am auzit destule din astea). Cainii sunt ai comunitatii .. copii nu …
  Scuze dar eu raman la Facere :
  Si a zis Dumnezeu: “Sa facem om dupa chipul si dupa asemanarea Noastra, ca sa stapaneasca pestii marii, pasarile cerului, animalele domestice, toate vietatile ce se tarasc pe pamant si tot pamantul!”
  Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie.
  Si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: “Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti; si stapaniri peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste toate animalele, peste toate vietatile ce se misca pe pamant si peste tot pamantul!”

 14. balbeck Says:

  Si daca femeia aia intra cu „aprobare speciala” si le-o arata cainilor,aia o lasau sa intre?Nu asta e problma.Nu spun sa fie omorati.Dar trebuiesc dusi undeva,unde sa nu poata face rau.Era totusi un om…
  Eu am fost atacat de 7 caini in urma cu cateva zile.Trebuia sa am si eu aprobare ca sa trec pe trotuar?Noroc ca am stiut ce sa fac.Nu luasem cu mine bastonul cu electrosocuri sa vezi cum fugeau daca il aveam..Nu trebuia sa ii ating.Dar fugeau in sapte directii chelacaind.

 15. Roxana Iordache Says:

  @Julia. Tu ai putea eutanasia un animal? Tu, cu mâna ta. În rest, gândeşte-te la realitate, cu toate ipotezele ei, că nu ajută la nimic logica selectivă. Paznicii păzesc, deci, la limită, ucid în acest scop. Sau nu-i valabil decât la oameni? Încă o dată: căţeii nu erau pe stradă, erau într-o curte, închişi. Nu sunt ei de vină că au apărat curtea de o inconştientă care a intrat pe burtă, pe sub un gard. Ba da, dacă intra pe poartă, avea toate şansele să fie lătrată, nu atacată. Iar paznicii bipezi aveau datoria să fie acolo.

  @Ghita Bizonu. O expertiză cred că te-ar ajuta.

  @balbeck. Cred că poţi mai mult decât o patetică reducţie la absurd. Răspunsul către Julia e valabil şi pentru tine. În rest, ai intenţii agresive.

 16. Julia Says:

  Roxana, se pare ca nu reusim de loc sa ne inteleg la acest subiect. Pisu a murit practic in bratele mele, iar injectia care la adormit mai intii si apoi cea care i-a oprit inima i-a fost administrata la doi inci de mina mea.
  Dar ca sa raspund intrebarii tale: Da. As putea eutanasia un animal cu mina mea, in anumite conditii. Daca ar fi in chinuri, daca ar fi turbat sau daca ar ataca un copil, as ucide un animal cu mina mea. Daca PRIN ABSURD unul din animalele mele ar ataca copilul prietenilor nostri, ar fi eutanasiat. Eu nu admit sa cresc un ciine criminal.
  La fel as ucide si un om, in anumite conditii. Si depinzind de conditii, poate ca nici nu as ramine cu vreun regret sau resentiment! Asta este realitatea.

  Te rog raspunde-mi si tu mie unei intrebari: dupa ce hranesti un animal vagabond, dupa ce il mingii si ii spui citeva vorbe bune, dupa ce ii dai ceva apa si atentia ta cinci, zece minute, cum poti sa ii intorci spatele fara sa te gindesti ce-l asteapta? De ce nu vorbesti NICIODATA (caci am citit cu atentie de cite ori ai vorbit de animalele fara stapin pe strazi) de grozavia din viata acestora: de boli, de rani, de frig, de oameni cruzi care ii bat si-i gonesc, de parazitii care le sug singele, de dorinta lor de apropiere niciodata implinita mai mult de citeva minute, de bataile si muscaturile intre ei pe o bucata de piine putrezita? De vaccinurile lipsa, de turbare, cancere, rani ulcerate deschise si dureroase? Asta e ce le asteapta pe strada. Nu afectinuea si apropierea umana data de un iubitor de animale; nu hrana sanatoasa adegvata virstei si greutatii lor; nu ingrijire medicala si nici vaccinuri; nu o casa in care sa se simta in siguranta si pe care sa o indrageasca si sa o apere;

  Eu una NU CRED ca acei ciini aveau stapini, chiar daca erau inauntrul unei curti. Eu am alta parere despre „stapinul” unui animal. Am mai spus-o: respect si responsabilitate;

  Nu e vorba de VINA cuiva aici; este vorba de moartea groaznica, in chinuri a unei femei. Din cite citesc in rindurile tale, ea si-a meritat-o. Asta mi se pare mie ingrozitor de trist si de deprimant. Da, un hot sau un criminal inarmat care imi intra mie in casa cu intentia sa imi faca rau sau sa ma fure, risca sa moara. Si asta NU e logica selectiva: e doar logica. Si amanuntele conteaza. E una casa mea, si alta depozitul unei curti.

  Roxana, viata asta nu e numai alb si negru; dar se pare ca in ce priveste animalele pe strada tu refuzi sa vezi zona gri. Daca macar ai vorbi despre restul lumii, ce ai spune? In SUA si multe alte tari civilizate nu exista sa se lase pe strada animale fara stapin. Cele care nu pot fi adoptate, sint eutanasiate. De veterinari. Uman, fara dureri, fara sa stie macar ca pleaca din lumea asta. Si eu personal cred ca este mai bine pentru animal decit sa traiasca pe strazile Bucurestilor.

 17. Mihaela Says:

  Crescuti in jungla din tara asta, ati invatat numai sa fiti salbatici ca sa supravietuiti. Loviti si injurati si eutanasiati. Cu dreptul celui mai puternic . Femeia aia tot din vina societatii a murit. Societatea care ignora oamenii aflati in neputinta , eu cred ca ea deja devenise o salbaticiune pe pamant pe care si oamenii o ignorau si ocoleau, si chiar si cainii au considerat-o in mod asemanator agresor, pericol pentru culcusul lor .
  Televiziunile din tara noastra au ajuns instigatoare la ura . Eu nu mai urmaresc stirile lor. In schimb ma uit de multe ori cu placere la emisiunea Cezar si cainii de pe National Geographic , pe care v-o recomand cu caldura celor ce mai sus ati comentat.

 18. Julia Says:

  Mihaela, iti recomand si eu cu aceeasi caldura cintecul „Who let the dogs out?”…………… oy vey! 😦

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: